2024-12-21 0 views
1️⃣其他staff都好好態度 唯獨是有個阿婆 一入門口已經見到佢黑口黑面 屋企人叫佢唔該拎餐具同牙籤 佢耍手零頭唔回應😂即係 忙唔緊要 講句轉頭幫你咪算 而家喺直接無視 呢個情況亦唔止一次 2️⃣坐咗半個鐘叫完第一輪嘢食 佢勁大聲叫我哋比返menu佢😂一本都唔剩咁要求收返全部 唔想做生意 唔緊要 3️⃣反正佢size比起九龍城個間少咗一半 唔會再幫襯😂4️⃣叫完嘢食之後枱面有支筆 佢叫我哋拎返支筆俾佢 我心諗你係成間餐廳一枝筆都冇 定係驚我哋偷你一支筆😂Tldr:今時今日經濟咁差仲要咁嘅服務態度 食物quality又唔見特別好 真係唔需要幫襯😀
3️⃣反正佢size比起九龍城個間少咗一半 唔會再幫襯😂

呢間餐廳平時都見到keep住好多人幫襯,一直都想搵機會試吓,最近終於得閒食啦。我一共嗌咗五個菜:煎餅,蟹肉炒飯,泰式炒通菜,青咖喱配雞肉,細嘅冬陰功。我覺得最有驚喜嘅係蟹肉炒飯同青咖喱雞肉。個炒飯好有鑊氣,連配菜雞蛋都超好食,喺冬天食到一碗咁高質嘅炒飯,真係好滿足呀!😆青咖喱配埋煎餅都好好食,好快就俾我哋清晒啦~反而比較失色嘅,係冬陰功同炒通菜(可能我本身比較鍾意食較為Creamy嘅冬陰功,呢個係比較清同埋偏酸少少嘅。) 如果炒通菜得辣椒,冇其他醬料,會比較淡。總結,下次會再嚟食,試吓其他菜式。

青咖喱配埋煎餅都好好食,好快就俾我哋清晒啦~

總結,下次會再嚟食,試吓其他菜式。