夜麻麻想吃宵夜,去那裏好?!🤔 不如去北角的 🇭🇰不 𝐓𝐡𝐞 𝐁𝐞𝐚𝐧𝐬啦!! 餐廳最近推出優惠😍,晚市𝟏𝟎點後,所有串燒𝟖𝟓折(≧▽≦)、西班牙檸檬生啤🍋及泰國𝐒𝐈𝐍𝐆𝐇𝐀生啤買一送一(≧▽≦),超級抵食呀~快啲約朋友仔一齊去食宵夜啦😌!【 招牌厚燒牛舌🥩 】厚燒牛舌,多汁又有肉香,不愧為招牌。【 不 沙嗲串👑 】由老闆娘自家製的沙嗲醬,有水準呀😚,味道帶甜,好合我胃口。【 蜜汁雞全翼🍗 】燒雞翼,我鐘意食😍! 大大隻雞全翼,雞皮好脆呀~【 蝦膠尖椒🫑 】尖椒爽脆,加上彈牙蝦膠,口感豐富。【 麻辣皮蛋🌶️ 】辣得過癮的麻辣皮蛋,吃得辣的朋友仔必點呀~【 明太子雞髀肉🩷 】我向來愛吃明太子,放在軟腍的雞髀肉上,更美味。【 椒鹽炸燒賣🌟 】炸燒賣不但彈牙,又鹹香😝,港式下酒好菜!!【 瘋脆優墨🐙 】原來是雞皮包墨魚,外脆內軟,好好吃!【 招牌脆皮肥膳🐟 】肥膳皮脆肉彈,燒得好好。【 鹽燒和牛牛舌芯😝 】牛舌芯肉質結實彈牙,也不錯。【 孜然韭菜🥬 】每次吃串燒,必點孜然韭菜。【 川香原條燒茄子🍆 】茄子超惹味呀😍,加上蒜蓉,正呀~【 芝士流心大啡菇🍄‍🟫 】大啡菇原來有芝士和雞蛋🥚,一咬流心

【 招牌厚燒牛舌🥩 】

厚燒牛舌,多汁又有肉香,不愧為招牌。

【 不 沙嗲串👑 】

由老闆娘自家製的沙嗲醬,有水準呀😚,味道帶甜,好合我胃口。

【 蜜汁雞全翼🍗 】

燒雞翼,我鐘意食😍! 大大隻雞全翼,雞皮好脆呀~

【 蝦膠尖椒🫑 】

尖椒爽脆,加上彈牙蝦膠,口感豐富。

【 麻辣皮蛋🌶️ 】

辣得過癮的麻辣皮蛋,吃得辣的朋友仔必點呀~

【 明太子雞髀肉🩷 】

我向來愛吃明太子,放在軟腍的雞髀肉上,更美味。

【 椒鹽炸燒賣🌟 】

炸燒賣不但彈牙,又鹹香😝,港式下酒好菜!!

【 瘋脆優墨🐙 】

原來是雞皮包墨魚,外脆內軟,好好吃!

【 招牌脆皮肥膳🐟 】

肥膳皮脆肉彈,燒得好好。

【 鹽燒和牛牛舌芯😝 】

牛舌芯肉質結實彈牙,也不錯。

【 孜然韭菜🥬 】

每次吃串燒,必點孜然韭菜。

【 川香原條燒茄子🍆 】

茄子超惹味呀😍,加上蒜蓉,正呀~

【 芝士流心大啡菇🍄‍🟫 】

大啡菇原來有芝士和雞蛋🥚,一咬流心!!!

【 蜜汁台灣腸🥩 】

甜蜜蜜的蜜汁台灣腸,皮脆微微裂開,都不錯。

【 脆皮焦糖菠蘿🍍 】

甜品必選焦糖菠蘿,菠蘿香甜又多汁,必點!!!
2024-07-27 721 views
同兩個朋友喺北角搵地方食野傾計又唔想去北角匯食連鎖店行下行下就搵到呢間頗為隱藏既小店但係原來同北角站十分近 超級方便欣賞佢哋原來除咗有串燒 手工啤之外仲可以叫埋隔離舖嘅日式居酒屋關東煮過嚟食串燒我哋叫咗十款左右 大推 燒牛舌心 燒白鱔 燒菠蘿仲有一款係從未喺出面食過既菜式 由一大塊雞皮包住墨魚滑一齊燒 口感又脆又彈牙關東煮嘅蘿蔔都非常之入味 有少少濕嘅食物感覺無咁熱氣😂試咗一款檸檬味既啤酒 好清新好易入口同朋友們邊飲邊食邊傾 都係人頭唔洗$300都已經唔洗再搵下場☺️👍🏼👍🏼👍🏼
同兩個朋友喺北角搵地方食野傾計
試咗一款檸檬味既啤酒 好清新好易入口
同朋友們邊飲邊食邊傾 都係人頭唔洗$300
都已經唔洗再搵下場☺️👍🏼👍🏼👍🏼
2024-07-26
$260 (Dinner)
  • 燒牛舌
  • 燒五花腩
  • 明太子雞髀肉
  • 燒菠蘿
1) 間野冷氣好似冇咁 食到超熱 一入去問咗店員有冇開冷氣佢口口聲聲話開咗2) 店員係企鵝叫勁唔應仲有個態度好差好串 企喺度唔識過嚟收碟 叫佢都唔郁3)環境好污糟有烏蠅 有幾隻烏蠅飛來飛去 個環境咁濕熱好啱烏蠅生長4) 質素好差 啲野一係超咸/超甜 一串嘢收成$40+竟然係啲金嘅質素 5) 出菜超慢 燒兩串菜用咗半個鐘 仲成日漏單 6)呢個價錢對呢個質素呢個態度絕對唔值4個人食左$2000仲收加一完全唔知有咩面子收加一超差嘅一次,咁唔想做不如唔好做🤮

5) 出菜超慢 燒兩串菜用咗半個鐘 仲成日漏單

超差嘅一次,咁唔想做不如唔好做🤮

2024-07-19
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$500 (Dinner)
2024-06-22 735 views
只怪自己冇check食評做入咗去入到去被安排坐一間細房好似臨時搭嘅枱要同啲閒置嘅電視機同麻雀枱一齊食飯之後出面有位調返去大堂坐冷氣好似冇開咁焗到一個點只係想快快再食完就算燒嘢粟米竟然只係白烚然後用火槍燒一燒裝住粟米個碗入面係有水嘅全部串燒都一樣味完全食唔出係咩肉嗰幾個廚師好似炒散feel煮嘢食嘅過程不停用手踭抹汗waiter個個好似唔知做咩咁不願置評 伏到一個點2個人 $500佢個名,同佢一樣 ->不。
只怪自己冇check食評做入咗去
waiter個個好似唔知做咩咁
不願置評
伏到一個點
2個人 $500
佢個名,同佢一樣 ->不。
  • 沒有
比啲廣告介紹吸引咗去。5枱客,3枱磨緊爛蓆, 落單30分鐘。先有野食。第一出場厚牛脷。炆牛脷辣兩下有啲蕉邊。個人都出出地煙。等咗半粒鐘快放落肚算。再黎真係算拍枱之作。廣告片嘅肥鱔望落都幾肥大。實物係1開2或更多。燒茄子 蒜泥會那口。燒羊架 真係爆粗 唔x係啊 。。心諗你賺唔到就標高個價啦。48蚊個羊架。應該無1cm厚。仲要全熟。。肉酸得可憐。臭豆腐真係不得了。邊位角位硬到咀都可以損,一啖。冰豆腐? 定灌湯豆腐?可能油豆腐。。

燒茄子 蒜泥會那口。
燒羊架 真係爆粗 唔x係啊 。。

可能油豆腐。。
廣告騙照的鱔
真實上枱的鱔
全熟羊架
薄得可憐的羊架
油浸豆腐
一舊豆腐一啖油
2024-04-29 395 views
好彩7點前黎到仲有位 一邊食一邊有人想walk in 都冇晒位🙈🙈我地叫左✨明太子雞髀肉 $38✨瘋脆優墨 $48✨蒜香燒蠔 $68✨厚燒牛舌 2串 $68✨沙嗲串(雞、豬各1串)$48✨鹽燒雞軟骨2串 $28✨鹽燒雞腎2串 $28✨惹味羊肉串 $48✨京蔥豬大腸 $48✨川香原條燒茄子 $48🍺Cool Beans $58🍺Stone Buenaveza Hard Seltzer $58蒜香燒蠔🦪個蒜味超香得黎唔會蓋過左個蠔味👍🏻 正瘋脆優墨都外脆內彈牙 仲要個餡有滿到漲卜卜嘅墨魚滑 好香墨魚味😋😋😋沙嗲串個豬🐖超好味 黎到必叫呀😍 超有油脂味 個沙嗲醬都幾香花生味👍🏻 不過雞就燒得有啲乾🙈川香原條燒茄子真係成條都滿滿嘅蒜蓉🤤🤤🤤 啱晒我呢啲蒜蓉控 加上辣辣地真係超惹味好好食🤤🤤仲有佢個京蔥豬大腸燒到外皮少少脆 入面卷左舊京蔥咬落有啲汁咁都好唔錯👍🏻總括味道都好好👍🏻 加上佢op有優惠 滿$500 就有88折 真係幾抵食😋😋不過環境就好逼狹 一開頭要自己移張枱先入到去坐😂 跟住同隔離枱勁近 食食下又唔夠冷氣 有啲熱🥵味道❤️❤️❤️❤️💔抵食❤️❤️❤️❤️服務❤️❤️❤️環境❤️❤️💔💰晚餐人均~$242

我地叫左

味道❤️❤️❤️❤️💔
抵食❤️❤️❤️❤️
服務❤️❤️❤️
環境❤️❤️💔

💰晚餐人均~$242 (包括+1)
2024-01-27 660 views
召集串燒發燒友!!😁😁北角隱世親民串燒店!呢間係港島區我食過最好食嘅串燒店,仲要係完全物超所值。老細係90後情侶,同員工痴埋好似一家人咁!今次有8個朋友仔一齊去,好彩咁啱房有位坐曬,C伏C伏~不過小店黎講大家就要做得親密啲啦~**記住想獨霸一間房記得book位,唔係出面多數都full架!
召集串燒發燒友!!😁😁

2024-01-22 492 views
啱啱搬咗嚟北角半年,諗住周圍搵吓有冇咩餐廳好食,見到呢間有生啤任飲,諗住入去飲兩杯嘢叫吓啲小食⋯點知啲串燒超好食!特別係個炸大腸,佢哋話係滷過再炸⋯好味到返兜叫左2次!炸大腸必食仲有個炸墨魚餅(唔記得叫咩風脆幽默)推薦推薦🫶🏻兩個老闆超Nice!當晚去仲有隻狗仔喺度,原來係佢哋帶落嚟放風,應該係寵物Friendly

炸大腸必食
仲有個炸墨魚餅(唔記得叫咩風脆幽默)

炸大腸
$300 (Last Night Supper)
炸大腸
間野冇乜人,加埋我地得四枱,但等野食等咗半個鐘有多,離哂大譜。啲野食來到啦,飯都煮唔好,好散,牛舌好乾好柴,又冇調味,真係好難食,咁都可以開餐廳,仲要加埋一之後$86,講真$50都唔值🤢🤢🤢
汁燒牛舌
#🇭🇰港九新界揾食指南|北角美食街串燒黃店  凌晨打躉嚐多款手工啤 .//主打各式生啤和手工啤, 是附近少數深宵仍然營業的餐廳,最適合在北角匯看完電影再來吃宵夜~// ⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝ 訂閱 @picky.eaterrr |發掘更多第一手飲食旅遊資訊💡 ⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝ ▫️川香原條燒茄子_$48 推薦:🧡🧡🧡🧡🖤🖤▫️脆炸鱔骨_$48 推薦:🧡🧡🧡🖤🖤🖤 ▫️鹽燒多春魚_$38 推薦:🧡🧡🖤🖤🖤🖤 ▫️沙嗲雞肉、豬肉串_$38 推薦:🧡🧡🧡🧡🖤🖤 ▫️香港啤酒手工啤大浪灣_$78 ▫️三得利黑啤_$78 推薦:🧡🧡🧡🖤🖤🖤 . 環境:🧡🧡🧡🖤🖤🖤 服務:🧡🧡🧡🧡🧡🖤 抵食:🧡🧡🖤🖤🖤🖤 . 🍽不,The Beans Bar & Grill 📍北角錦屏街東發大廈 .

▫️川香原條燒茄子_$48

推薦:🧡🧡🧡🖤🖤🖤

環境:🧡🧡🧡🖤🖤🖤
服務:🧡🧡🧡🧡🧡🖤
抵食:🧡🧡🖤🖤🖤🖤

🍽不,The Beans Bar & Grill
📍北角錦屏街東發大廈