今日收工約埋朋友係粉嶺食dinner🎄臨近聖誕,係聯和墟呢間區內名店超有聖誕氣氛呀🎅🏻 除左懷舊英式風嘅裝修之外,仲有好多聖誕裝飾,聖誕聚餐唔可以錯過呀💖*****🥖餐湯、出爐麵包呢度嘅每一樣主食都有附送餐湯同餐包,可以揀羅宋湯或忌廉湯,或者+$15升級酥皮龍蝦湯🦞全部都好足料架☺️🐚法式焗田螺$69/半打焗田螺配薯蓉好香好creamy😋配返田螺用嘅叉,滿滿嘅儀式感呀~🍖厚切牛仔骨扒 $229我哋揀咗呢度廚師推介menu嘅牛仔骨,佢超大塊好厚肉😍 啲肉肥瘦適中,好嫩滑又好香架🥩澳洲M5和牛西冷 $335另外仲叫咗個五成熟嘅M5和牛西冷牛扒😍 呢塊西冷好大好厚,但都不失鮮嫩滋味☺️ 仲加左大啡菇🍄‍🟫添!🍢中東燒牛肉串 $179呢個係新出嘅餐,牛肉串係以手打牛肉整成,全條都啖啖肉,仲有啲軟骨,好有咬口架🤤🍝龍蝦汁海鮮意粉 $129龍蝦汁滿滿,仲有好多海鮮,有龍蝦肉、蝦🦐、蟹肉、大蜆等等😝🍫朱古力心太軟 配雪糕 ($49)🧇焗比利時窩夫 配雪糕 ($39)甜品方面我哋叫咗超流心嘅朱古力心太軟同埋窩夫~ 兩個都有配埋雪糕🥰🥰🍹酒吧發辦 鑽 $159 / 杯呢度嘅bartender會詢問客人嘅喜好

*****

🥖餐湯、出爐麵包

🐚法式焗田螺$69/半打

🍖厚切牛仔骨扒 $229

🥩澳洲M5和牛西冷 $335

🍢中東燒牛肉串 $179

🍝龍蝦汁海鮮意粉 $129
龍蝦汁滿滿,仲有好多海鮮,有龍蝦肉、蝦🦐、蟹肉、大蜆等等😝

🍫朱古力心太軟 配雪糕 ($49)
🧇焗比利時窩夫 配雪糕 ($39)

🍹酒吧發辦 鑽 $159 / 杯
呢度嘅bartender會詢問客人嘅喜好嚟調製cocktail,仲會加上唔同嘅點綴比我哋打卡😚 又靚又好飲~

🍊是日水果特飲 $39
🍋手打檸檬茶 $39
🧋奶蓋碧螺春綠茶 $29
除咗啤酒同cocktail,呢度都有好多款無酒精嘅飲品,又靚又足料架💕

*****

更多食評資訊:IG🔎litcloud_
2024-12-17
$400 (Dinner)
Celebration
Christmas
  • 酥皮龍蝦湯
  • 酒吧發辦
  • Cocktails
上星期去咗朋友北區屋企玩🎉 夜晚就去咗街坊名店《畢打奧餐廳》食飯,呢度洗裝飾好有聖誕氣氛,好熱鬧好有活力🧑‍🎄! 呢度嘅食物都超大份量,真係好抵食😋🥖 餐湯、出爐麵包呢度嘅每一樣主食都有附送餐湯同餐包,除咗可以揀羅宋湯或忌廉湯,仲可以升級酥皮龍蝦湯🦞,好creamy,仲有蝦肉㗎!🥟 水煎餃子 ($59)小食方面叫咗個餃子,入面有滿滿嘅粟米豬肉,真係皮薄餡多😍🐚 法式焗田螺($69/半打)焗田螺配薯蓉好香好creamy😋🍖厚砌牛仔骨 ($229)我哋揀咗呢度廚師推介menu嘅牛仔骨,佢超大塊,仲好多肉😍 啲肉肥瘦適中,好嫩滑又好香,仲有幾款醬汁選配🥰🥩 澳洲M5和牛西冷 ($335)另外仲叫咗個五成熟嘅推介牛扒:M5和牛西冷😍 呢塊西冷好大好厚,但都不失鮮嫩滋味☺️ 我哋仲加咗塊好juicy嘅大啡菇添!🍢 中東燒牛肉串 ($179)牛肉串係以手打牛肉整成,全條啖啖肉,再配埋中東風味嘅醬汁,好開胃🤤🍝 龍蝦汁海鮮意粉 ($129)龍蝦汁意大利粉都係呢度嘅廚師推薦菜之一,意粉每一條都沾滿龍蝦汁,鹹香十足😝 而且仲有好多海鮮配料添🦞🍫 朱古力心太軟 配雪糕 ($49)🧇 焗比利時窩夫 配雪糕 (

🥖 餐湯、出爐麵包

🥟 水煎餃子 ($59)
小食方面叫咗個餃子,入面有滿滿嘅粟米豬肉,真係皮薄餡多😍

🐚 法式焗田螺($69/半打)
焗田螺配薯蓉好香好creamy😋

🍖厚砌牛仔骨 ($229)

🥩 澳洲M5和牛西冷 ($335)

🍢 中東燒牛肉串 ($179)

🍝 龍蝦汁海鮮意粉 ($129)

🍫 朱古力心太軟 配雪糕 ($49)
🧇 焗比利時窩夫 配雪糕 ($39)
甜品方面我哋叫咗超流心嘅朱古力心太軟同埋窩夫~ 兩個都配上雪糕,冷熱交融嘅幸福滋味😋😚

🥂 酒吧發辦 鑽 ($159@)
呢度嘅bartender會詢問客人嘅喜好嚟調製cocktail,仲會加上唔同嘅點綴比我哋打卡😚 又靚又好飲~

🍊是日水果特飲 ($39)
🍋手打檸檬茶 ($39)
🧋奶蓋碧螺春綠茶 ($29)
除咗啤酒同cocktail,呢度都有好多款無酒精嘅飲品,都好誠意,又靚又清爽💕
2025-01-30 0 views
畢打奧係一間以英式酒吧風格經營嘅餐廳,為顧客提供一個懷舊氛圍嘅用餐體驗。 畢打奧嘅歷史可以追溯到數十年前,詳情就唔講太多,總之就係老字號,搬過舖又開過分店。 今次無食牛,叫左法式焗田螺、農場豬扒配薯菜同埋焗白汁海鮮飯。 法式焗田螺:蒜蓉牛油再加埋薯蓉,都無得點輸 農場豬扒配薯菜:經典配搭之一,豬扒肉質鮮嫩juicy 焗白汁海鮮飯:不過不失,唔會太膩又唔會太淡 除左扒之外,焗飯都唔錯。另外仲會定期更換廚師推介,保持新鮮感,今次食完唔知下次幾時再有。

法式焗田螺:蒜蓉牛油再加埋薯蓉,都無得點輸

農場豬扒配薯菜:經典配搭之一,豬扒肉質鮮嫩juicy

焗白汁海鮮飯:不過不失,唔會太膩又唔會太淡

農場豬扒
焗白汁海鮮飯
Type of Meal
Dinner
農場豬扒
焗白汁海鮮飯
2025-01-26 94 views
坐低用佢個QR code落左單,手機見到確認左 。之後等左好耐都未菜,想找侍應生,叫極冇人理,最後有人埋黎話我哋無落過單,我哋比個手機佢睇,佢都係堅持我哋冇落過單 。跟住我同佢講不如佢幫我落,要我重複三次先聽到我講啲乜嘢 。唔該請啲有質數既侍應或提供適當嘅培訓比佢哋 。本來想再落,但我哋想點既餐賣晒 。最後有去經理查詢,應該係QR code比錯隔離枱所以無效。嬲到最後冇食,大家如果唔介紹無服務可以幫襯,價錢已經唔係平,只靠係某T子電視台賣廣告,但又唔做好啲服務,好差差差差差差!
2025-01-26
Type of Meal
Dinner
餐廳由1947年開始營業,係香港具代表性的英式酒吧西餐廳之一,已經有77年歷史了,一踏進餐廳就感受到濃厚既懷舊!紅木傢具、紅磚酒吧枱🧱、霓虹燈管、牆上都掛滿左好多舊時既相🎞️頭盤叫左法式焗田螺,田螺既外觀色澤誘人,金黃色既香蒜加上薯蓉閃閃發光,令人垂涎欲滴🤤酥皮龍蝦湯唔係度度都食到,呢個酥皮超鬆脆,而且牛油🧈味香濃,真係好正呀!主菜就係澳洲M5和牛西冷🥩,肉質非常柔嫩,咬下去時幾乎是融化係口中,油脂與肉汁既結合使每一口都充滿了豐富既鮮味,烹調至5成熟,保留牛朳既原汁原味。鍾意飲酒必定要叫呢度既生啤,大大杯生啤只係$39,價錢親民,性價比高呀!

呢間位於粉嶺既畢打奧餐廳由1947年開始營業,已經傳到去孫仔果代,係香港具代表性的英式酒吧西餐廳之一,裡面既裝修好有特色,紅磚牆🧱、霓虹燈、木枱🪵、格仔牆紙等等,甚至用嘅器皿都好懷舊,瞬間就好似穿越咗去舊時!呢度既菜式都充滿懷舊風味,頭盤叫左西班牙蒜香橄欖油浸蝦🦐同埋焗美國生蠔🦪,蝦仁蒜香味濃郁,與橄欖油既香氣交融,每一口都充滿層次感。美國生蠔🦪可以揀芝士🧀或煙肉洋蔥🧅🥓焗,大大隻肥美厚肉既生蠔非常鮮味主菜就係澳洲M5和牛西冷🥩,西冷部位既肉質結實卻不失柔軟,入口即化,肉汁豐盈,令人陶醉。烹調時適度火候能夠讓牛肉既天然風味充分釋放,帶來絕佳既肉香。黎到英式酒吧西餐廳又點少得一杯美酒🍷?呢度既酒類飲品🍸價錢親民,大大杯生啤只係$36,性價比超高,另外仲有其他特色cocktail可以選擇,不論家庭聚餐或朋友聚會都非常適合呀!

黎到英式酒吧西餐廳又點少得一杯美酒🍷?

2025-01-20 208 views
咁啱睇左電視嘅美食新聞報導,有介紹Better Ole , 發覺好耐都無嚟食過,咁啱今日放假得閒,所以就嚟食下今日食lunch, 人唔小,好在唔駛等位叫左個美國肉眼扒,5成熟,未加一$139-, 都合理頭一啖邊邊位,可能熟d, 軟身,算好味,之後再切,發覺入面好似太生,不過都唔理,照放入口,結果生得滯,咬唔開🤪🤪🤪之後再切多幾塊嚟睇下,發覺肉中更位置係全生,望多幾眼後唔係太敢食我知我衰,叫5成熟,唔係太敢揾人拎返入去加熱但,5成就應該未至於入面全生掛? 似係未解凍完就拎去煎🥲結果無食到算了~~其實Better Ole唔算差嘅,不過問質要控制好d, 我過一排忘記左可能會再嚟食嘅

今日食lunch, 人唔小,好在唔駛等位

叫左個美國肉眼扒,5成熟,未加一$139-, 都合理

我知我衰,叫5成熟,唔係太敢揾人拎返入去加熱

但,5成就應該未至於入面全生掛? 似係未解凍完就拎去煎🥲

結果無食到算了~~

美國肉眼扒
2025-01-19 223 views
我想同你食…濃厚英倫氣氛餐廳女仔都鍾意儀式感,間中都需要去西餐打吓卡🥰原來北區有一間老字號名店畢打奧酒吧餐廳 🤪無論慶祝生日,抑或節日都好適合!@better_ole 餐廳行英倫酒吧風格 1947年開業至今已經有77年歷史三代人精选食材,匠心制作✨單點價格相宜,套餐選擇多又抵食!法式焗田螺招牌推介😍😍原來係家傳配方製作!別具用心之作!用相十足蒜香牛油,田螺肉彈入味澳洲M5和牛西冷牛排肉眼睇夠份量,5成熟剛剛好!牛味香濃,一人食都唔覺得油膩。薯蓉夠滑口,一旦薯蓉一啖西冷夠晒滿足!招牌畢打奧焗豬扒飯蛋炒飯炒得夠乾身,鋪滿鮮茄醬同芝士,炒飯給滿鮮茄醬嘅精華,入口酸酸甜甜好開胃!豬扒煎得夠香口又Juicy!!果然係招牌菜之一三文魚冷盤三文魚控必點!入口香滑又開胃招牌豬手原隻豬手外皮香脆,豬手啖啖肉!鹹香不得椒鹽魷魚鬚魷魚酥炸得酥脆,配啤酒一流🍺少爺啤酒滿滿一大杯,入口清新果香味十足,男女皆宜!酥皮龍蝦湯金黃酥脆酥皮、濃郁鮮美龍蝦湯,仲有龍蝦肉,鮮甜美味!必食畢打奧餐廳 (粉嶺)📍粉嶺和豐街22-26號地舖#畢打奧 #畢打奧餐廳
我想同你食…

濃厚英倫氣氛餐廳

澳洲M5和牛西冷

招牌畢打奧焗豬扒飯

三文魚冷盤
三文魚控必點!入口香滑又開胃

招牌豬手
原隻豬手外皮香脆,豬手啖啖肉!鹹香不得

椒鹽魷魚鬚
魷魚酥炸得酥脆,配啤酒一流

🍺少爺啤酒
滿滿一大杯,入口清新果香味十足,男女皆宜!

酥皮龍蝦湯
金黃酥脆酥皮、濃郁鮮美龍蝦湯,仲有龍蝦肉,鮮甜美味!必食

畢打奧餐廳 (粉嶺)

#畢打奧 #畢打奧餐廳
有悠久歷史嘅英式酒吧西餐廳📍粉嶺 ✨畢打奧餐廳✨自1947年開始營業,係香港最老牌嘅英式酒吧之一😍😍亦係香港本地人先知道嘅正宗英式西餐廳💁🏻‍♀️三代經營、充滿老牌復古英式西餐廳氛圍,打卡影相一流📸畢打奧定價非常平民化,性價比超高💛首推大杯生啤酒🍻只需36蚊,係全新界區最低價格‼️坐喺呢度,配杯大啤酒,感覺就好似返到舊時嘅香港,真係好有特色😬🔹澳洲M5和牛西冷8安士和牛西冷肉質滑嫩,油香四溢,咬落肉味濃郁,果然係澳洲新南威爾斯名產!🔹酥皮龍蝦湯龍蝦湯香氣四溢,湯底濃郁,醇厚得嚟又唔會膩,龍蝦肉鮮甜,配合香脆酥皮,真係令人回味無窮。🔹酥皮周打海鮮湯另一款酥皮湯,有齊住多款新鮮海鮮,鮮味十足!湯底清甜,海鮮味道濃厚,加上酥皮脆口,真係好滿足。🔹雙面蒜蓉包一上枱就聞到香味,外脆內軟,蒜蓉味濃郁,包身香脆可口。🔹新鮮海鮮龍蝦汁意粉意粉煮得剛好,龍蝦汁濃厚,海鮮又夠新鮮,味道一流,食落去滿滿幸福感!🔹西班牙蒜香橄欖油浸蝦蝦肉鮮美,浸泡於蒜香橄欖油中,味道豐富,蝦肉仲好彈牙。🔹焗法國田螺田螺焗得香氣四溢,外脆內嫩,配上香草、蒜蓉,味道獨特,每啖都好滋味。🔹朱古力心太軟配雪糕心太軟焗至外脆內軟,流出流心

🔹澳洲M5和牛西冷8安士

🔹酥皮龍蝦湯

🔹酥皮周打海鮮湯

🔹雙面蒜蓉包
一上枱就聞到香味,外脆內軟,蒜蓉味濃郁,包身香脆可口。

🔹新鮮海鮮龍蝦汁意粉

🔹西班牙蒜香橄欖油浸蝦
蝦肉鮮美,浸泡於蒜香橄欖油中,味道豐富,蝦肉仲好彈牙。

🔹焗法國田螺

🔹朱古力心太軟配雪糕
心太軟焗至外脆內軟,流出流心朱古力,搭配冰凍雪糕,口感香甜而不膩,真係令人心情大好。

🔹焗比利時窩夫配雪糕
窩夫相當香脆,配上雪糕,香甜可口,好適合做餐後甜點。

總括,畢打奧餐廳唔單止係老字號,更係香港本地人推薦嘅正宗英式西餐廳👍🏻無論係食物定環境,都能感受到傳統與現代嘅完美結合,真係值得一試💕💕

畢打奧餐廳✨
📍粉嶺和豐街22-26號地舖

最近我去了一家歷史悠久的西餐廳,位於粉嶺和豐街的畢打奧餐廳。自1947年開業以來,它已經走過了77個年頭,成為香港具代表性的英式酒吧西餐廳之一。走進餐廳,彷彿穿越回上世紀的香港。牆上掛滿了懷舊的照片和紀念品,營造出一種溫馨而懷舊的氛圍。雖然環境充滿歷史感,但卻不顯得陳舊,整體佈置簡約舒適,非常適合約會或慶祝特殊日子。服務員的熱情周到,讓人感到賓至如歸。😋澳洲M5和牛西冷 $299👍🏻這道菜選用了來自澳洲新南威爾斯的西冷,肉質滑嫩多汁,經過五分熟的精緻烹調,肉香四溢。搭配簡單的燒汁,更能突顯肉質的原味。如果想要升級享受,還可以加$69品嚐到鵝肝。❤️焗法國田螺(半打)$69這道傳統的香港西餐廳菜式以蒜蓉牛油醬焗製而成。每一口田螺都鮮嫩彈牙,搭配柔滑的薯蓉,香濃的蒜香撲鼻而來,令人回味無窮。

😋澳洲M5和牛西冷 $299👍🏻

❤️焗法國田螺(半打)$69
2025-01-15 268 views
北區美食嚟講‼️畢打奧嘅法式焗田螺一定要上榜🥴餐廳行早上餐廳晚上酒吧路線.法式焗田螺家傳配方製作口感彈牙,搭配濃郁蒜香牛油,吃起來滋味超濃郁.澳洲M7和牛肉眼5成熟,火喉剛剛好,入口軟嫩,有牛味.芝士鮮茄焗豬扒飯 炒飯底,飯粒乾爽,粒粒分明。茄醬酸甜,好開胃 .煙三文魚 、少爺啤清爽彼爾森煙三文魚入口軟嫩,咸香清爽,開胃下酒菜。少爺啤清爽彼爾森係香港本土品牌手工啤,加入橡木冷泡,清爽易入口.酥皮龍蝦湯酥皮香脆鬆化,而湯汁濃郁,融入了龍蝦的鮮甜🦞
北區美食嚟講‼️
畢打奧嘅法式焗田螺一定要上榜🥴
餐廳行早上餐廳晚上酒吧路線
家傳配方製作
口感彈牙,搭配濃郁蒜香牛油,吃起來滋味超濃郁
澳洲M7和牛肉眼
5成熟,火喉剛剛好,入口軟嫩,有牛味
芝士鮮茄焗豬扒飯
炒飯底,飯粒乾爽,粒粒分明。茄醬酸甜,好開胃
煙三文魚 、少爺啤清爽彼爾森
酥皮龍蝦湯
酥皮香脆鬆化,而湯汁濃郁,融入了龍蝦的鮮甜🦞
2025-01-15 214 views
今日一個住粉嶺嘅friend約咗我去佢附近一間餐廳,平時好少過嚟呢頭。佢同我講呢度有一間酒吧可以話係歷史悠久,從1947年開始經營,經過三代人嘅努力,今時今日仍然屹立不倒,真係唔簡單!呢間老式英兵酒吧不單止有著復古嘅裝修,仲係CP值之王,價錢平民化,令到每個人都可以享受到高質素嘅英式美食。一入到酒吧,首先映入眼簾嘅係木質風格嘅裝修,搭配藍色同綠色,營造出一種懷舊嘅氛圍。呢種設計好似帶你返到舊時香港,真係好有情懷。我哋點咗好幾樣嘢,首先要介紹嘅係安格頭肉眼扒,兩人份,配上黑椒汁,肉質鮮嫩多汁,味道一流。再加上薯菜同意粉,真係飽肚又滿足。然後,我哋試咗酥皮龍蝦湯,配上剛出爐嘅面包,湯底濃郁,龍蝦味道鮮美,搭配熱咖啡,簡直完美!羅宋湯同樣唔可以錯過,搭配熱奶茶,湯底酸酸甜甜,口感豐富,面包浸入湯中,味道更上一層樓。炸薯條係經典小食,外脆內軟,搭配酒吧自家製嘅醬汁,吃得津津有味。法式焗田螺(半打)亦都係一大亮點,肉質鮮甜,香氣四溢,讓人忍不住一口接一口。最後,飲品方面,Beck's 大啤酒清爽可口,完美解渴。至於奶蓋菜(錫蘭紅茶),加上烤松子仁,茶香四溢,口感獨特,真係一絕!而焗比利時窩夫配雪

而焗比利時窩夫配雪糕,甜品選擇就更加令人驚喜,酥脆嘅窩夫配上香滑嘅雪糕,係完美嘅結尾。
2025-01-09 290 views
最近到訪了香港具有歷史的西餐廳,位於粉嶺和豐街的畢打奧餐廳。自1947年開業以來,它已經歷了77年的風雨,成為了香港具代表性的英式酒吧西餐廳之一。進入餐廳,仿佛被帶回了上世紀的香港。牆壁上掛滿了懷舊的照片和紀念品,營造出一種溫馨又懷舊的氛圍。環境雖然懷舊,但卻並不顯得陳舊,整體佈置簡約而舒適,非常適合用來約會或慶祝特別的日子。服務員熱情周到,讓人感到賓至如歸。酥皮龍蝦湯 升級+$29龍蝦湯顏色紅亮,香味濃郁搭配著金黃酥脆的酥皮,讓湯的風味更為升華。澳洲M5和牛西冷 $299澳洲新南威爾斯名產和,油香和肉味平均西冷烹調到五分熟,肉質滑嫩且多汁。簡單配上燒汁卻具層次感,讓人感受到肉質的原汁原味。還加了牛扒升級品嚐到鵝肝(優惠加$69)焗法國田螺(半打)$69香港傳統西餐廳的菜式,它以蒜蓉牛油醬焗製而成。每一口田螺鮮嫩彈牙,搭配柔滑的薯蓉,香濃的蒜香撲鼻而來雜果賓治 無酒精雞尾酒夠色彩繽紛🎈Better Ole Bar & Restaurant🎈和豐街22-26號地舖

酥皮龍蝦湯 升級+$29

澳洲M5和牛西冷 $299
澳洲新南威爾斯名產和,油香和肉味平均

焗法國田螺(半打)$69

雜果賓治
無酒精雞尾酒夠色彩繽紛

🎈Better Ole Bar & Restaurant🎈
和豐街22-26號地舖
2024-12-29 579 views
畢打奧餐廳 📍粉嶺和豐街22-26號地舖 ━寂靜的粉嶺街頭 這間西餐廳格外熱鬧 聖誕節將至 餐廳也點綴上各種裝飾 聖誕氣氛滿滿~餐廳菜式選擇超多 有抵食的主食套餐 也有各種肉類選擇 粉嶺附近的朋友選擇這裡吃聖誕大餐是不錯的選擇!━🐮 鐵板牛柳 ▶︎ 牛肉選擇頗多 我們則選擇了這款肉香濃郁肉質軟嫩的牛柳部位 五成熟剛剛好~▶︎ 另外跟飯/意粉/薯菜 醬汁也可以自行選擇 ▶︎ 套餐會跟 餐包餐湯餐飲 可以加錢換購更吸引的選擇哦━🥯 餐包▶︎ 先品嘗小餐包配牛油~🫕 酥皮龍蝦湯▶︎ 套餐升級酥皮湯! 焗得剛剛好的酥皮搭配濃湯 口感上很不錯🍋 手打檸檬茶▶︎ 沒想到這裡竟然有手打檸檬茶! 少甜甜度剛剛好 清爽不膩━

畢打奧餐廳

🐮 鐵板牛柳
▶︎ 另外跟飯/意粉/薯菜 醬汁也可以自行選擇
▶︎ 套餐會跟 餐包餐湯餐飲 可以加錢換購更吸引的選擇哦

🥯 餐包
▶︎ 先品嘗小餐包配牛油~

🫕 酥皮龍蝦湯

🍋 手打檸檬茶

2024-12-27 1027 views
前幾日聽朋友介紹,有間隱藏係粉嶺嘅老式英兵酒吧better ole好有特色~~襯放假就同好友來Chill下~😎😎呢度除咗餐廳好有歷史之外,連食物嘅價錢都好有歷史咖,佢哋嘅價錢非常親民,大大杯嘅生啤都係36蚊咋,仲唔係時光倒流30年?🥰🥰🥰肉眼扒二人餐肉眼建議3-5成熟就最好食,我哋揀咗黑椒汁伴碟,微辣感覺令肉質更香甜法式焗田螺用最傳統英式方法烹調,將田螺焗到黃金色,加埋濃香嘅蒜蓉牛油一齊食,真係好滿足……原本諗住叫埋甜品食,但係我哋食咗個二人餐已經非常飽啦,唯有下次再試啦。🤣🤣

肉眼扒二人餐