2024-08-31 33 views
蕃茄大蝦扁意粉的醬調得很好,大蝦又爽,份量適中。巴斯克麻薯芝士蛋糕的麻薯黏糯,很有口感。蛋糕外面焗得很香,值得一試。最初我還擔心太飽吃不下,但和朋友一邊傾偈,一邊吃,轉眼已吃了一整件。蛋糕的口感不會很膩,值得一試。下一次再試,可以試另一款:朱古力味的蛋糕。蝶豆花百香果梳打的顏色和味道都有驚喜。員工服務態度良好,能細心推介食物,感覺親切,環境也很舒適。和朋友在這Cafe度過了一個悠閒的下午,值得再來。
蝶豆花百香果梳打的顏色和味道都有驚喜。
員工服務態度良好,能細心推介食物,感覺親切,環境也很舒適。
和朋友在這Cafe度過了一個悠閒的下午,值得再來。
2024-08-28
$150 (Lunch)
  • 蕃茄大蝦扁意粉
2023-08-20 628 views
公司由港島搬左去荃灣TML,環境靚左大左,不過呢區係美食沙漠。非常好彩樓下開左the busking corner,即係中環街市嘅分店,簡直係救左我地呢一區呀!!!中環街市the busking corner 都間中幫襯,多數飲特色咖啡。荃灣店一樣有靚咖啡,仲要裝修超級靚,室內室外有位坐,同埋有野食呀!!!牛角窩夫、蛋糕之外,我最欣賞係大蝦沙律,裡面有十分美味嘅沖繩海鹽蕃茄,配上秘製沖繩香檸汁,好開胃,我通常會叫埋特飲日映沖繩,係我喜歡嘅sparkling 飲品,成件事真係好正呀!!!

The Corner Coffee的副線主打咖啡 x Busking在中環街市的分店更時不時有Busker表演最近他們擇址在荃灣開店了位於柴灣角街的盡頭比較偏遠而且只開在平日時間, 只能惠顧附近上班一族令我有點想知會點安排Busking時間呢𓂅 Latte ( ᴴᴷᴰ 38 )𓂅 Ham & Cheese Croffle ( ᴴᴷᴰ 30 )咖啡選擇一如既往的多, 也有數款特色飲品鹹食方面只有四款, 甜點則由mali.factoryyy提供
在中環街市的分店更時不時有Busker表演
最近他們擇址在荃灣開店了
位於柴灣角街的盡頭比較偏遠
而且只開在平日時間, 只能惠顧附近上班一族
令我有點想知會點安排Busking時間呢

𓂅 Latte ( ᴴᴷᴰ 38 )

咖啡選擇一如既往的多, 也有數款特色飲品
2023-08-05 300 views
繼中環街市1號店之後今次2號店選址荃灣返荃灣咗耐從來唔知道有個咁嘅地方🤔呢日約埋另一位荃灣扮工朋友仔探店👭白色主色配上湖水綠感覺清新🟢⚪️室外兩組露營檯椅⛺️有Road Side Cafe feel 之餘外面又無乜車唔會食塵🚐不過呢排頻頻發出酷熱警告🥵勸大家千祈唔好做傻事影兩張相就好乖乖番入去吹冷氣啦💨食品以輕食、盒裝蛋糕為主🍰款式暫時只作有限度供應🔖 Ham & Cheese Croffle 🍖有別於坊間的Croffle 🧀餡料係夾在牛角中間先放入Waffle 機壓嘅🥐建議火腿切成絲、食起嚟會方便啲 、有儀態啲🧇🔖 Tofu Cheesecake (Hojicha dressing)淡淡嘅豆腐味、口感可以份量如果可以再加大少少🤏🏻相信會更好🔖 Brown Sugar White Gourd Tea 友人點咗黑糖冬瓜茶❣️要留意營業時間勿摸門釘

繼中環街市1號店之後今次2號店選址荃灣
返荃灣咗耐從來唔知道有個咁嘅地方🤔
呢日約埋另一位荃灣扮工朋友仔探店👭
白色主色配上湖水綠感覺清新🟢⚪️

室外兩組露營檯椅⛺️
不過呢排頻頻發出酷熱警告🥵
勸大家千祈唔好做傻事
影兩張相就好乖乖番入去吹冷氣啦💨
食品以輕食、盒裝蛋糕為主🍰
款式暫時只作有限度供應

🔖 Ham & Cheese Croffle 🍖
有別於坊間的Croffle 🧀
餡料係夾在牛角中間先放入Waffle 機壓嘅🥐
建議火腿切成絲、食起嚟會方便啲 、有儀態啲🧇

淡淡嘅豆腐味、口感可以
份量如果可以再加大少少🤏🏻相信會更好

🔖 Brown Sugar White Gourd Tea
友人點咗黑糖冬瓜茶

❣️要留意營業時間勿摸門釘

Type of Meal
Lunch
2023-08-04 167 views
𝘈 𝘤𝘰𝘧𝘧𝘦𝘦 𝘣𝘢𝘳 𝘸𝘩𝘪𝘤𝘩 𝘴𝘶𝘱𝘱𝘰𝘳𝘵𝘴 𝘢𝘯𝘥 𝘱𝘳𝘰𝘮𝘰𝘵𝘦𝘴 𝘱𝘰𝘵𝘦𝘯𝘵𝘪𝘢𝘭 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘭 𝘣𝘶𝘴𝘬𝘦𝘳𝘴. 𝘓𝘰𝘰𝘬 𝘧𝘰𝘳𝘸𝘢𝘳𝘥 𝘵𝘰 𝘵𝘩𝘦 𝘣𝘶𝘴𝘬𝘪𝘯𝘨 𝘦𝘷𝘦𝘯𝘵𝘴 𝘪𝘯 𝘈𝘶𝘨𝘶𝘴𝘵!若小編朝早到灣仔開會藝術中心的The Corner是不可多得的回魂啡由品牌延伸的支線正如其添加的名字顧客透過消費間接支持本地buskers並提供busking場地和網上宣傳介紹期待下月舉辦的活動對區外人來說這咖啡店偏離荃灣兩個港鐵站並不就腳 但亦正如此才顯出它對附近上班族是何等重要室內冷氣充足日固然舒適若氣溫稍降或攜帶毛孩店外太陽傘露營椅亦吸引除咖啡外以輕食為主即製croffle蛋糕來自瑪莉工房當日仲有期間限定椰子菠蘿忌廉蛋糕好襯這個炎炎夏日🔅 𝙈𝙖𝙣𝙜𝙤 𝘾𝙖𝙠𝙚 🔅 𝙃𝙖𝙢 & 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝘾𝙧𝙤𝙛𝙛𝙡𝙚 🔅 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚 IG : 𝙛𝙚𝙞.𝙮𝙖𝙪.𝙠𝙚𝙚
若小編朝早到灣仔開會
藝術中心的The Corner