Hiring
$18,500-$23,000
Monthly (Negotiable)
$17,500-$25,000
Monthly (Negotiable)
Salary negotiable
11 days ago
每次經過呢間餐廳,總會被佢嘅芝士蛋糕吸引住,受唔住誘惑入去幫襯🤣餐廳好適合大班人聚會,因為除咗款式多,一定有啱口味嘅菜式外,份量都非常大碟!The Everything Flatbread Pizza 材料豐富,辣肉腸非常香口。Flatbread焗至外層鬆脆,裡面煙韌。Chicken Madeira有雞胸肉,薯蓉,蘑菇,蘆筍。肉質嫩滑多汁嘅雞胸肉面層鋪上奶香味濃嘅mozzarella芝士,配着特製嘅madeira醬汁,味道一流。薯蓉打至細滑,cream味濃郁。 記得一定要留肚食芝士蛋糕!今次試咗Caramel Pecan Turtle Cheesecake。Cheesecake香滑,加埋面層嘅焦糖同胡桃,及底層brownie,上面再配上特濃嘅朱古力醬,令整件蛋糕口感更豐富,味道更有層次感。

2023-06-11 547 views
今日同朋友兩個人嚟咗食尖沙咀嘅The Cheesecake Factory,第一次嚟食,唔知道全部嘢食嘅份量都咁大,似family restaurant ~我哋叫咗一個Caesar salad, carbonara 去share。結果咁都食唔晒,要帶走~我諗佢一點沙律嘅份量,大概都已經夠4-5個人食~意粉都夠三四個人食!個沙律真係好好食嘅,因為啲菜切到細細舊,好多凱撒沙律醬同埋芝士粉,完全符合我口味意粉就冇影相,普普通通嚟到cheese cake Factory喎,點可以唔叫件蛋糕,不過件蛋糕真係超級超級漏,我哋兩個人食一件都食唔晒

意粉就冇影相,普普通通

2023-05-26 640 views
傍晚時分和朋友到此吃晚餐。因為上年中午我們在此店吃午餐後,念念不忘此餐廳的「芝士」。今晚再相約友人來此吃晚餐,門外見到人潮,正暗驚。因為此餐廳只有Walk in,沒有預訂服務,幸好很快就能被安排入座。我們點了香脆蟹肉球,份量不多,但蟹肉分量十足,惹味香脆。之後就是羅馬諾芝士脆皮雞扒配意粉。意粉味道清淡但美味,雞扒煎得香脆可口,芝士味亦恰到好處。接着就是芝樂坊漢堡,分量十足!法式酸酵母麵包配烤牛肉車打芝士,味道令人難忘。最後配上Adams阿當花生醬特濃朱古力芝士蛋糕。我們都捧着肚子離開,十分滿足。

$300 (Dinner)
這家蛋糕櫃檯可以只買蛋糕。我要了Linda特濃朱古力,自己說了很多遍結果給了個牛馬不相及的白色芝士蛋糕🍰。主要是我要求更換,服務員竟然還不停的說I should have told her…無語,我不需要她來告訴我們需要怎樣吧,而且我說了好多遍chocolate。然後突然留我在櫃檯,一聲不響地自己跑去找經理。我一頭霧水站在那裡,不知道是給我換蛋糕還是怎樣。有種歧視大陸人的感覺。
琳達特濃蛋糕
TakeAway
2023-05-07 505 views
這次是外賣回家吃的。拎到返屋企味道都OK。排隊唔算好耐已經攞到餐。今次冇食蛋糕。淨係嗌咗主食。一個係長通粉一個係意粉。味道小朋友都啱食。一家大細食係一個唔錯嘅選擇🫰🫰🫰
2023-04-23 2440 views
今日朋友同我補祝番生日,黎左呢度dinner🤤之前都有黎過呢度幾次,但真係見到啲人龍都驚,唔敢成日黎星期六嘅晚上,6點半未到黎拎飛,告知要7:45pm先番黎到時候先會有位… 都無問題嘅,海港城就喺度,行吓街時間都好快過準時7:45pm番黎,等一等好快就山安排到座位有黎過呢度食飯都知,menu勁多,有選擇困難症嘅我真係好難決左🫣揀左好耐,最後決定叫左,炸魷魚、烤蒜雞肉蝴蝶粉同意式酥脆雞扒炸魷魚,一炸好就上枱,熱辣辣好酥脆,好好味,最啱就係配杯冰凍啤酒🍻 烤蒜雞肉蝴蝶粉,份量好夠好大碟,烤蒜巴馬臣芝士汁香濃唔油膩,味道剛剛好,好味道,唯一缺點就係有青豆🫠意式酥脆雞扒,又係好大碟,三大塊雞扒,雞胸肉煎到金黃脆口, 雖然係雞胸肉,但完全唔鞋,好食,伴碟薯蓉同蘆筍呢度份量真係好大碟,本身諗住食埋芝士蛋糕,但真係飽到食唔落🫣 唯有下次啦。。。
今日朋友同我補祝番生日,黎左呢度dinner🤤
之前都有黎過呢度幾次,但真係見到啲人龍都驚,唔敢成日黎
準時7:45pm番黎,等一等好快就山安排到座位
炸魷魚

烤蒜雞肉蝴蝶粉

意式酥脆雞扒

2023-04-15
Waiting Time
90 Minutes (Dine In)
$390 (Dinner)
炸魷魚
烤蒜雞肉蝴蝶粉
意式酥脆雞扒
2023-04-21 652 views
是晚女士之夜,女士們都愛甜品。有人就提議嚟呢間試吓,因為聽講甜品好正。呢度冇得訂枱,曾經有次想嚟呢度食,但要排成1.5個鐘,所以就放棄咗。今次就醒目喇,提前派定人過嚟攞籌,到差唔多有枱時再去攞枱,就唔駛喺外面苦等😑我哋坐低,侍應就送上一籃子麵包,女士們都話好香麵包味。見隔離枱點咗嘅嘢食都好大堆頭,於是我哋就點咗脆脆沙律,番茄大蝦天使麵。最令我驚喜嘅係墨西哥卷,呢個好有特色,好好味😋到甜品時間,女士們見到甜品櫃入面嘅蛋糕竟然雙眼發光🤩於是就點咗兩件嚟品嚐吓。點知朱古力蛋糕食落超級甜,青檸芝士蛋糕,青檸味蓋過咗芝士味,真係所謂「妹仔大過主人婆」喇😜總括而言,最好有得訂枱,否則就唔會排1.5個鐘嚟幫襯了😅

總括而言,最好有得訂枱,否則就唔會排1.5個鐘嚟幫襯了😅
2023-04-12
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
2023-04-18 1329 views
今次係第二次回訪同朋友聚餐傾下計玻璃櫃放左好多款式的芝士蛋糕😍餐牌食物種類多元化有好多選擇除左主打的芝士蛋糕外🍰仲有漢堡🍔,沙律🥗,意大利粉🍝,pizza🍕及扒類🥩等餐前麵包🥖麵包有原味及黑糖味,表面有燕麥,烘得香脆內軟,再搽上牛油🧈忍不住食完一件接一件,仲可以免費再要😂乜都有意式烤餅🍕薄餅底比較薄身及口感鬆軟,鋪滿辣肉腸,蘑菇🍄,洋蔥🧅等,切成8塊,細細件好岩4個人一齊分享雞肉蒜香檸檬忌廉意大利麵🐔🍋🍝一上枱意大利麵好大碟份量十足,雞肉🐔口感嫩滑,份量都算多,好多忌廉汁可以撈勻意大利麵好掛汁超creamy,加上蒜粒炒過更惹味,檸檬忌廉汁🍋酸酸地好開胃😋岩晒夏天食,推介推介‼️無敵紅絲絨芝士蛋糕🍰蛋糕以紅白相間,芝士好香滑,中間有紅絲絨蛋糕綿密柔軟,表面鋪滿忌廉芝士糖霜,食落每一啖層次好豐富,覺得好好食,值得再encore🤤鹹焦糖芝士蛋糕🍰由焦糖芝士蛋糕及焦糖慕絲組成,入口比較幼滑,加上表面的鹹焦糖醬,食一啖不得了,下層焦糖濃郁又厚實,越食越膩,需要配搭忌廉奶油一齊食反而無咁膩😂食4分之1已非常足夠整體來說,食物有水準及份量十足💯,而且環境坐得又舒適,鐘意食芝士及蛋糕的朋友可以不妨來試
今次係第二次回訪同朋友聚餐傾下計
玻璃櫃放左好多款式的芝士蛋糕😍
餐牌食物種類多元化有好多選擇
除左主打的芝士蛋糕外🍰
仲有漢堡🍔,沙律🥗,意大利粉🍝,pizza🍕及扒類🥩等

餐前麵包🥖

無敵紅絲絨芝士蛋糕

鹹焦糖芝士蛋糕🍰
鹹焦糖芝士蛋糕

2023-04-10
$140 (Tea)
餐前麵包
乜都有意式烤餅
雞肉蒜香檸檬忌廉意大利麵
無敵紅絲絨芝士蛋糕
  • 雞肉蒜香檸檬忌廉意大利幼麵
幫襯咗The cheesecake factory 已經有幾年歷史,差不多每款菜都試過,疫情期間都不斷有買外賣返屋企食。今日阿女想食cheese cake,我就順便買埋晚餐,點知一收到件snickers cheese cake已經不對樣了,$84買咗件乜嘢蛋糕🥹一度懷疑不是那件蛋糕🙄 問多句收銀職員已經起晒弶,唔好老脾👎🏻而fish & chips嘅炸魚就比以前厚粉及深色牧羊人批上面嘅薯蓉好硬,大問題係個醬汁好鹹😳意式腸及蝦粗管算是最正常
問多句收銀職員已經起晒弶,唔好老脾👎🏻

而fish & chips嘅炸魚就比以前厚粉及深色

牧羊人批上面嘅薯蓉好硬,大問題係個醬汁好鹹😳

意式腸及蝦粗管算是最正常
TakeAway
2023-04-14 10002 views
今次嚟食晚餐🍽️,假期應該比較多人吧,預料之中,要等位,原本話要等到21:00,幸好,20:30已可以入座🛋️🤗這裡的食物是外國人份量,非常大碟,晚餐附有硬身的麵包🍞🥖🧈😆🍔Roadside Sliders 街頭小漢堡 🍔~4個小漢堡🍔,但不算迷你版,揀咗傳統的牛肉作醎料,酸味味的青瓜🥒不是放入包中,而是,另放在旁邊,供食客選配🥒Side French Fries🍟~ 薯條炸得好正,不是油膩,沒有多餘的油剩在紙上,香脆可口😋Spaghetti and Meatballs 蕃茄🍅肉丸意大利麵 🍝~ 好大粒肉丸,蕃茄汁🍅開胃,意粉🍝好大碟👍🏻Prawns in Lemon Garlic 🧄 sauce 檸檬蒜香大蝦🍋🧄🍤 ~ 還以為只是炸蝦🍤,原來配以天使麵,好入味,炸蝦🍤都係沒有油膩感食呢類食品,都會覺得口渴,叫了凍飲🥤清清味蕾☘️Tropical Smoothie 熱帶風情沙冰🍧Frozen Iced Mango 🥭 芒果沙冰🍧Strawberry 🍓 Milk Shake 🥤

食呢類食品,都會覺得口渴,叫了凍飲🥤清清味蕾☘️

Tropical Smoothie 熱帶風情沙冰🍧
Frozen Iced Mango 🥭 芒果沙冰🍧
Strawberry 🍓 Milk Shake 🥤

Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
🍰Cheesecake Factory分店遍佈全球,美國、加拿大和杜拜的我都去過,進駐香港後我反而沒去過,因為實在太怕排隊。為了避開人群,假日約朋友下午2點才去吃lunch,來到餐廳門口見沒什麼人,還以為這麼好運不用等位,原來排隊的人都拿了等位器走開了,到收到通知才回來。沒想到開業多年仍這麼受歡迎,結果還是要等半小時⏱。美式餐廳特色就是食物份量大,餐前附上餐包🥖,餐單選擇多📖、座位寬闊舒適🪑,加上昏暗的燈光💡(不過個人不太喜歡這個部分,尤其影出來的相都「黃黚黚」😂),適合一班朋友聚餐,可以點多幾款不同的食物。🌸White & Brown Bread Baguette 法包及黑糖麥包🥖一坐下很快就送上餐包,有法包和啡色的黑糖麥包,麥包有香濃黑糖味超好吃,口感有韌勁但不會太硬,重點是吃完可以免費再refill😍🌸Crispy Fried Cheese 脆炸芝士角🧀 ($88)脆口的炸Mozzarella及Fontina芝士角,配上意式番茄醬,芝士控必吃。🌸Factory Nachos 芝樂坊粟米片🌮 ($162)墨西哥粟米片上放滿熱熔芝士、牛油果醬、墨西哥番茄辣醬、酸忌廉、墨西哥青辣椒、蔥

墨西哥粟米片上放滿熱熔芝士、牛油果醬、墨西哥番茄辣醬、酸忌廉、墨西哥青辣椒、蔥及莎莎醬,份量超級多,是我的至愛。

🌸Pork Belly Sliders 五花腩小漢堡🍔 ($152)
慢烤五花腩塊配燒烤醬、椰菜絲沙律及炸酸瓜,口感層次豐富。

🌸Avocado Eggrolls 牛油果脆卷🥑 ($152)
釀有牛油果、番茄乾、紅洋蔥及芫茜的香脆春卷,配羅望子腰果沾醬,相當惹味。

🌸Ultimate Red Velvet Cake Cheesecake 無敵紅絲絨芝士蛋糕 🍰 ($84)
紅絲絨蛋糕與芝士蛋糕層層相間,外面裹滿忌廉芝士糖霜及白朱古力,芝士味濃,帶有酸酸甜甜的味道,不會太膩。

[尖沙咀]Cheesecake Factory📌餐前麵包有兩款麵包,一款甜甜地外脆內軟,加埋牛油好好食。另一款好硬,小編放棄左😂📌Avocado Eggroll $152餡料填滿了滿滿嘅牛油果,作為牛油果控既小編勁開心,雖然呢道菜係炸物,但一啲都唔油膩,配佢嗰個羅望子腰果醬醬汁好好味,絕配😋不過牛油果做熱食始終唔夠新鮮食好味😆整體上唔錯!📌雞肉蒜香檸檬忌廉意大利麵$196呢個有驚喜😍雞肉超嫩滑,蒜香檸檬忌廉醬汁少少酸好開胃,份量仲要超級大,一人份可以兩個人食👍🏻推介📌乜都有pizza$168餡料包括辣肉腸、蘑菇、洋蔥、雞肉、馬蘇里拉芝士、植物油。完全食唔出有芝士嘅味道,每一啖都成口油,雖然佢嘅用料係靚,但唔推介,真係好油又完全冇芝士味😫😫失望呢間餐廳出名食物大大份,好多外國YouTuber都有介紹,終於黎左一試😋啲嘢真係好大份,四個人食三樣嘢已經好飽,試唔到佢最出名嘅cheese cake😫整體上唔錯,環境幾好,但個Pizza就唔推介😂😂✅味道:7/10✅衛生:-/10✅環境:8/10⭕️推薦指數:🌟🌟🌟✨ (5星滿分)
[尖沙咀]Cheesecake Factory

📌餐前麵包

📌Avocado Eggroll $152
不過牛油果做熱食始終唔夠新鮮食好味😆
整體上唔錯!

📌雞肉蒜香檸檬忌廉意大利麵$196

📌乜都有pizza$168
餡料包括辣肉腸、蘑菇、洋蔥、雞肉、馬蘇里拉芝士、植物油。

✅味道:7/10
✅衛生:-/10
✅環境:8/10
⭕️推薦指數:🌟🌟🌟✨ (5星滿分)
  • 雞肉蒜香檸檬忌廉意大利幼麵
2023-04-07 589 views
該店咸食是有不錯的水準,但是做生意手法層出不窮,首先沒電話或網上預約,walk in ,吾緊要,接待職員態度冷漠,被張飛你話等90分鐘,但餐廳內有10幾張枱係無service ,問她們即是関閉,看到職員是非常多的亦在閒談輕鬆;唔明點解要讓食客等咁耐;90分鐘其後再給你一追踪器,再話你知再等10幾張枱;如果我自己一早就唔食,但同家人一齊等了接近兩個鐘,而吾開其他枱,做生意嘅手法真係俾劣,同職員講問點解唔開,佢采你都儍做食物生意,幾好食既都過做唔到公平公正公開;重話來自美國?請尊重客人,尊重下在黃土地的香港人,無論政策、語言待客,態度差等盡顯此餐廳為你帶來不愉快的經歷相信你消息在我選擇中芝士蛋糕更不堪提
點解要讓食客等咁耐
相信你消息在我選擇中
芝士蛋糕更不堪提
2023-04-04 451 views
Cheesecake Factory最出名一定係Cheesecake!!!但除咗芝士蛋糕之外,佢嘅四重芝士長通粉一樣好出色,超級超級超級推薦!我本身比較抗拒芝士,但因為屋企人好鍾意食芝士,就提議叫呢個芝士四重奏嘅長通粉,雖然佢話有四種芝士,但食落絕對唔會膩,反而好開胃,令我每次去都一定會叫呢個😋👍🏻另外佢嘅飲品都幾出色,好refreshing✨✨✨佢嘅芝士蛋糕好多款式,有小朋友嘅可以拖住小朋友行出去望住個玻璃櫃揀,食過太多🤣始終都係比較鍾意士多啤梨味!

2023-03-30 478 views
上星期去左尖沙咀食Cheese Cake Factory 到左之後佢就話要等1.5個鐘 但佢話可以早小小番黎睇下有冇位最後就等左1個鐘就入到去食啦~呢間餐廳環境有啲黑 影相就冇得影咁靚 希望大家唔好介意今次叫咗3樣嘢,1份buffalo wings、1碟Pasta Pomodoro同埋甜品Godiva Chocolate Cheesecake Buffalo wings係蘸住特制辣醬嘅炸雞翼 搭配藍芝士醬同埋芹菜條 呢個菜真係好好味!雞翼好鮮嫩 而辣醬味道岩岩好 同藍芝士同埋芹菜搭配 真係好夾呀😍😍Pasta Pomodoro有意式香腸、意式辣腸、自製肉丸、蘑菇、甜椒、煙肉、洋葱、蒜頭同番茄醬汁 搭配帕爾馬芝士奶油汁意大利粉 每一啖都有好多唔同嘅味道 (但唔記得影相)最後就係甜品Godiva Chocolate Cheesecake 呢個甜品真係超越我對芝士蛋糕嘅期望 佢嘅味道好濃郁 一開始品嚐到芝士嘅味道 再試到Godiva巧克力嘅味道 真係十分滿足💓總括今次去Cheese Cake Factory個用餐體驗真係好好味 從頭到尾都好享受美味嘅感覺💓 -----------------

芝樂坊餐廳 The Cheesecake Factory

🚦尖沙咀廣東道25號海港城港威商場地下G102號舖

環境: 🔥🔥🔥🔥 (不錯)
味道: 🔥🔥🔥🔥🔥 (很好)
價錢: 🔥🔥🔥 (偏貴, 食左$506)

評分: 4/5
2023-03-18
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
  • Godiva Chocolate Cheesecake