Hiring
$18,500-$23,000
Monthly (Negotiable)
$17,500-$25,000
Monthly (Negotiable)
Salary negotiable
12 days ago
2023-03-28 567 views
喺尖沙咀想搵啲甜品食吓經 Openrice 搵咗一陣最終決定嚟 The Cheesecake Factory 原來3pm至6pm期間有下午茶供應見到隔籬枱客人叫咗兩個餐目測比平時晚餐嘅份量細少少不過以下午茶嚟計係非常夠食蛋糕配一杯飲品都係$80起啱哂只係想食件芝士蛋糕嘅我我叫咗一件原創芝士蛋糕($80)配杯可樂 (免費,另可以揀咖啡或茶)埋單$80再加10%服務費蛋糕芝士味好香一個人食晒成件都唔會覺得好漏跟芝士蛋糕嚿忌廉好新鮮值得一提嘅係佢裝蛋糕隻碟都係雪到冰凍嘅好有誠意臨走前去睇蛋糕嘅Menu好想下次嚟買個「原個蛋糕」攞返去同屋企人分享
喺尖沙咀想搵啲甜品食吓

目測比平時晚餐嘅份量細少少
不過以下午茶嚟計係非常夠食

蛋糕配一杯飲品都係$80起
啱哂只係想食件芝士蛋糕嘅我
我叫咗一件原創芝士蛋糕($80)
配杯可樂 (免費,另可以揀咖啡或茶)
Original  Cheesecake

值得一提嘅係佢裝蛋糕隻碟
都係雪到冰凍嘅
好有誠意
臨走前去睇蛋糕嘅Menu
好想下次嚟買個「原個蛋糕」
攞返去同屋企人分享
2023-03-28
$88 (Tea)
Original  Cheesecake
2023-03-26 388 views
唔好淨係見到個名叫 the cheesecake factory 就以為只係食芝士蛋糕出名,佢其實係一間美式餐廳,所以都有多元化嘅食物選擇例如 burgers, steaks, pastas 什至係all day breakfast 等等。所以除左介紹芝士蛋糕以外其他食物,首先講下沙律,叫左一個LUAU 夏威夷盛宴沙律,叫做盛宴就係比人知近道乜都有,入面有烤雞胸肉,沙律菜,菠蘿、洋蔥、脆雲吞皮、夏威夷果仁等等既材料,基本上食完沙律都飽左一半!跟住係水牛城香辣雞翼,呢個有少少失望,因為叫香辣雞翼但係我唔覺得辣而且d醬比較厚。
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
  • LUAU  Salad
2023-03-23 386 views
粟米片酥脆可口,熱熔的芝士和各種調料相得益彰, 牛油果醬和酸忌廉的絲絲縷縷,讓口感帶有一絲柔滑和清新。墨西哥番茄辣醬的微辣和莎莎醬的微甜,讓味蕾得到了充分的刺激。 青辣椒和蔥的清香,讓整道菜品更加開胃可口,不僅美味可口,而且豐富多彩,不容錯過。DIANE 黛安牛扒, 牛柳切塊,肉質鮮嫩多汁,配上黑胡椒粒和濃郁的蘑菇白酒汁 。蘑菇汁的鮮香和白酒的香味相互融合,讓牛肉的口感更加豐富。配上綿軟的薯蓉和烤洋蔥,口感更加豐富多樣。 香草三文魚,  新鮮的三文魚切成塊,表面裹上香草碎,入口鮮嫩多汁, 搭配清新的檸檬忌廉汁,讓口感更加清爽。蘆筍的清脆和薯泥的綿軟相得益彰, 不僅美味可口,而且營養豐富, 值得一試。這款層層 Oreo®曲奇芝士蛋糕, 由多層 Oreo® 曲奇組成,芝士醬香濃滑順,口感極佳。蛋糕頂部抹上了細膩的 Oreo® 曲奇慕斯和朱古力糖霜,增加了甜點的層次感和口感。整個甜點外觀黑白分明,清晰可見每一層的構成。每一口咬下,都能感受到曲奇的酥脆和芝士的柔滑。鹹焦糖芝士蛋糕, 由香濃柔滑的焦糖芝士蛋糕和焦糖慕斯組成,放在金黃布朗尼上,將不同口感的甜點巧妙地結合在一起。蛋糕表面的鹹焦糖醬,

鹹焦糖芝士蛋糕, 由香濃柔滑的焦糖芝士蛋糕和焦糖慕斯組成,放在金黃布朗尼上,將不同口感的甜點巧妙地結合在一起。蛋糕表面的鹹焦糖醬,讓整個甜點的味道更加豐富。每一口咬下,都能感受到布朗尼的香脆、焦糖芝士蛋糕的柔滑和慕斯的細膩。
2023-03-22
2023-03-19 489 views
一行人黎到尖沙咀想搵揀餐廳閒談,呢間係一個唔錯既選擇。餐廳環境浪漫優美,座位寬闊。打開餐牌,多國菜色種類繁多,沙律、漢堡、pizza、蛋糕樣樣都有。黎到餐廳,首先餐廳會附上不同口味法包配上牛油。前菜方面:🔹釀蘑菇($86)蘑菇釀入芝士、香蒜等材料,唔會油膩。一淡一小口蘑菇,份量啱啱好。小食方面:🔹脆炸芝士角($88)配上意式番茄醬,香口脆皮入面有芝士流出,享受不同口感,芝士控必吃。主菜方面:🔹墨西哥魚肉夾餅($182)粟米餅夾上烤魚柳,加入牛油果、番茄等材料 ,味道好夾,旁邊亦配有特色飯及黑豆,必有風味。🔹雞肉蒜香檸檬忌廉意大利麵($196)意大利麵配上香草、白酒炒雞胸肉,再加上檸檬忌廉汁,酸酸甜甜好開胃,份量好大碟。仲要係埋單人均$200左右,真係超級抵食。🤤
一行人黎到尖沙咀想搵揀餐廳閒談,
呢間係一個唔錯既選擇。

黎到餐廳,首先餐廳會附上不同口味法包配上牛油。

前菜方面:
🔹釀蘑菇($86)

小食方面:
🔹脆炸芝士角($88)

主菜方面:
🔹墨西哥魚肉夾餅($182)

🔹雞肉蒜香檸檬忌廉意大利麵($196)
意大利麵配上香草、白酒炒雞胸
肉,再加上檸檬忌廉汁,酸酸甜甜好開胃,份量好大碟。

仲要係埋單人均$200左右,真係超級抵食。🤤
2023-03-18
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
2023-03-15 1170 views
今日放左工同b🐷去尖沙咀搵食😚 之搵上網搵餐廳時,已經成日見到芝樂坊餐廳個名,以為係普通港式西餐廳,每次都俾其他餐廳吸引走左小編🫣今次終於決定咗去食,6點前去到唔洗等位👍🏻👍🏻平時大排長龍,餐廳都會安排部機比客人行街等,響機先翻餐廳等。脆脆蟹肉寶 (3.8/5) $96一碟有6粒大大粒既金黃香脆蟹寶 上菜時睇見到流曬口水🤤 即刻炸起 建議大家唔好心急即刻放入口焫親嘴仔呀😛 個餡料係會見到蟹肉絲架😍混落忌廉同洋蔥粒 好香口🤩果然係邪惡小食😳達文西長通粉 (4.8/5) $196呢碟可能係我食過最好食既長通粉😳長通粉以馬德拉甜紅酒汁烹調,呢個汁真係好味到飛起😧唔好以為紅酒味好重,因為紅酒味已經演變左成酸酸甜甜又帶有煙燻既味道,整碟通粉上的配料(雞肉、蘑菇及洋蔥)都被此汁均勻沾上,就份量係3人份,小編同b🐷都食到清光光🫢牛奶焦糖芝士蛋糕 (4.5/5) $82$82一件芝士蛋糕 緊係唔惹小啦😎大大件 基本上食完主食 係要飽住食呢件蛋糕🫡但鬼叫芝樂坊餐廳係出曬名芝士蛋糕好味咩 唔係唔試呀?!🤭超多口味選擇 係個雪櫃望左成5分鐘先決定到叫牛奶焦糖芝士蛋糕🫣的確 芝士真係好香濃好滑🤩 滑到一口即溶

脆脆蟹肉寶 (3.8/5) $96
脆脆蟹肉寶

達文西長通粉 (4.8/5) $196
達文西長通粉

牛奶焦糖芝士蛋糕 (4.5/5) $82
$82一件芝士蛋糕 緊係唔惹小啦😎大大件 基本上食完主食 係要飽住食呢件蛋糕🫡但鬼叫芝樂坊餐廳係出曬名芝士蛋糕好味咩 唔係唔試呀?!🤭超多口味選擇 係個雪櫃望左成5分鐘先決定到叫牛奶焦糖芝士蛋糕🫣的確 芝士真係好香濃好滑🤩 滑到一口即溶 唔洗大力咬既地步😋飽住都忍唔住繼續享受醇滑既口感😚 不過牛奶焦糖真係有點過甜 下次要試其他味道先得!😳
牛奶焦糖芝士蛋糕

地點:
係港威商場G樓,唔洗入海港城🤭小編成日係海港城蕩失路🤣食完去返海港城行陣街街仲可以幫助消滯👅

環境:
超大間鋪位,兩人位張枱唔夠放野食🥹 4人以上既枱就闊好多。餐庭採用柔和燈光,再加上異國風情裝修,令新鮮感大增☺️

價錢:
剩睇價錢係唔平既 但佢貴得嚟都大大份 真係外國人食量既份量😚最緊要係好味 大大份都唔怕❤️‍🔥

服務:
員工都好盡力盡快招呼客人🫶🏻因為外國餐廳關係,大部分員工都係講英文,所以落單時就要說說英文了🤘
$200 (Dinner)
脆脆蟹肉寶
達文西長通粉
牛奶焦糖芝士蛋糕
2023-03-14 7528 views
這裡的氛圍和食物絕對能讓你一試難忘份量夠大, 絕對滿足你的味蕾芝士四重奏長通粉長通粉配蒙紗里拉、里考塔、羅馬諾及巴馬臣芝士、意式番茄醬及鮮羅勒四種不同口感及香味的芝士混在一起雖然吃下來會很飽肚可是如果你喜歡芝士就必須一試茜拉雞肉牛油果沙律烤雞肉、鮮牛油果、沙律菜、墨西哥粟米餅條、甘筍、芫茜及腰果,拌柑橘蜜糖花生油醋汁喜歡牛油果的朋友一定不能錯過如果可以再多加一點牛油果就PREFECT了墨西哥烤餅第一次吃這個墨西哥薄餅內夾熱熔芝士、蔥及辣椒的烤,配牛油果醬、莎莎醬及酸忌廉原來非常MATCH, 下次必定再點水牛城香辣雞翼加薯條沾滿特製水牛城辣醬的炸雞翼,配藍芝士醬及西芹條微微的辣度配上炸雞翼我喜歡用手拿著吃非常惹味牛油果醬配墨西哥粟米片墨西哥粟米片上放滿熱熔芝士、牛油果醬、墨西哥番茄辣醬、酸忌廉、墨西哥青辣椒、蔥及莎莎醬份量超級多我本人非常愛吃這個炸魷魚脆脆的外皮和鱿魚肉的韌勁完美搭配,實在是讓人回味無窮別看我們幾個女生這堆食物我們都差不多吃光光哦減肥還是等下次吧
這裡的氛圍和食物絕對能讓你一試難忘
份量夠大, 絕對滿足你的味蕾

芝士四重奏長通粉
長通粉配蒙紗里拉、里考塔、羅馬諾及巴馬臣芝士、
意式番茄醬及鮮羅勒
四種不同口感及香味的芝士混在一起
雖然吃下來會很飽肚
可是如果你喜歡芝士就必須一試

茜拉雞肉牛油果沙律
烤雞肉、鮮牛油果、沙律菜、墨西哥粟米餅條、
甘筍、芫茜及腰果,拌柑橘蜜糖花生油醋汁
喜歡牛油果的朋友一定不能錯過
如果可以再多加一點牛油果就PREFECT了

墨西哥烤餅
第一次吃這個
原來非常MATCH, 下次必定再點

水牛城香辣雞翼加薯條
沾滿特製水牛城辣醬的炸雞翼,配藍芝士醬及西芹條

微微的辣度配上炸雞
我喜歡用手拿著吃
非常惹味

牛油果醬配墨西哥粟米片
墨西哥粟米片上放滿熱熔芝士、牛油果醬、
墨西哥番茄辣醬、酸忌廉、墨西哥青辣椒、蔥及莎莎醬
份量超級多
我本人非常愛吃這個

炸魷魚
脆脆的外皮和鱿魚肉的韌勁完美搭配,實在是讓人回味無窮

別看我們幾個女生
這堆食物我們都差不多吃光光哦
減肥還是等下次吧
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
2023-03-06 378 views
同朋友各嗌左一份cheesecake,朋友嗌左original ,我嗌左caramel apple cheesecake,本身以為好似apple crumble咁,解膩啲。但點知Apple係有解膩啲,但caramel冇🥲caramel好甜🥹同埋令到cheesecake份量少左🥲都係original 好食啲,係好滑身同軟身~
2023-03-05 396 views
Cheesecake Factory🇺🇸🇲🇽🇮🇳美國大胃王西餐廳🍕🧀🍽🌮🍝餐廳環境非常浪漫,燈光偏暗,座位闊落冇得訂位,假日食最好4-5點嚟攞定飛,基本上7點打後都好難攞到位😛拎咗飛,大約過咗半個多鐘頭再返嚟拎位,返到嚟會俾個call機你,大概等多半個鐘頭就安排入座🎶🪔🪑~香辣路易斯安娜雞肉蝴蝶粉$188香辣味怡人可口,唔算太辣,譚仔10小辣多少少,蝴蝶粉大大粒咬口煙韌,充滿蒜蓉同芝士味嘅香辣奶香醬汁,辣雞肉大大嚿🍝除咗味道吸引之外,分量非常非常足料,一碟蝴蝶粉起碼夠三個人分享,小編同女朋友一齊嚟食,結果都打包走咗半碟🤣~墨西哥北部辣雞肉薄餅$178醬汁係極香濃牛油果+酸忌廉,可揀烤雞/炸雞,揀咗烤雞,冇咁熱氣,薄餅夠煙靭,雞肉好大舊,非常足料,再配以蕃茄粒等配料,啖啖好Juicy好Full🌮🍗🥑🍅另外再跟黑豆混醬同炒飯,幾香口,炒飯本身就咁齋食都好好食,唔會dry,黑豆冇渣🥜🍚同樣地,份量都係太多,食淨左好多黑豆&炒飯打包走🤣=== === === === === === === ===💰性價比:5/5👄味道:4.5/5👥服務:4.5/5🍽環境:5/5=== === === ===
Cheesecake Factory🇺🇸🇲🇽🇮🇳
美國大胃王西餐廳🍕🧀🍽🌮🍝

餐廳環境非常浪漫,燈光偏暗,座位闊落

~香辣路易斯安娜雞肉蝴蝶粉$188

~墨西哥北部辣雞肉薄餅$178
同樣地,份量都係太多,食淨左好多黑豆&炒飯打包走🤣

💰性價比:5/5
👄味道:4.5/5
👥服務:4.5/5
🍽環境:5/5
The Cheesecake Factory
芝樂坊餐廳
地址:廣東道25號海港城港威商場地下G102號舖
沙律上有一大紥炸粉絲和一些好像配粥的薄脆撈著沙律菜來吃口感很有趣柑仔酸酸甜甜很開胃不過吃得多都是會飽的😂每款意粉都很好味我個人最喜歡忌廉雜菌蝴蝶粉🍄白汁掛在蝴蝶粉上濃度和味道適中另外檸檬汁雞肉意粉亦很清新不過不要太期望食檸檬汁那款可以很開胃不滯因為每碟的份量真的十分大!!!🤣每人一個Set是Mission Impossible的🥲如果想享受到甜品的話經驗分享Set的數目大約是人數的七成 🤓🧮剩餘人數就是蛋糕數目🍰每款蛋糕我都很想試😛不過如果要選一件的話我會點Godiva Chocolate Cheesecake喔~🍫感覺有4個人或以上一起去食才可以試到主菜和一兩件蛋糕期待下次再和同事一起去Happy Lunch♥︎
沙律上有一大紥炸粉絲和一些好像配粥的薄脆

感覺有4個人或以上一起去食
才可以試到主菜和一兩件蛋糕
期待下次再和同事一起去Happy Lunch♥︎
2023-02-23 377 views
坐底好快就上餐包🥖有黑糖同白軟法包,黑糖果隻係超好食,咬落去啲甜味係滲出黎,好引起食慾,餐飽係可以refill,麵包怪嘅我叫多左條🙈🙈🙈兩個人去叫左一個前菜、一個意粉同埋一個cake,超飽!建議可以3人share😂😂叫左個baked rigatoni 焗粗筒通粉$198,由3種cheese組成,其中一隻cheese 仲要係筒入面!好誇張!流心出黎好好味😎食左大半碟唔覺超咸,不過就有啲漏嘅,建議三人share😂😂跟住就食泰式包菜$158,包菜料有雞、甘荀、椰汁米粉、芽菜,仲有3款醬,中間果款有好香花生醬香,點肉一流😋😋😋最後甜品時間,黎到cheesecake factory 梗係要試下cheesecake 🧀試左焦糖蘋果芝士蛋糕,焦糖同芝士好滑身好creamy,亦好濃芝士味,好食!

2023-02-16 580 views
美國的過江龍人氣連鎖餐廳,芝樂坊餐廳The Cheesecake Factory睇名都知係以Cheesecake作為主打!Cheesecake味道都有廿幾款,每件都超有份量,基本一個人淨食一件都飽咗,所以最好一班人嚟share唔同味道。食正餐更加要預留「胃」置我哋一行7人叫咗4款小食+4款主食+7款飲品+share cheesecake ~居然飽到食唔晒千祈唔好眼闊肚窄!食物味道真係好掂,岩我口味!但服務方面有待改進,有2位態度比較不夠友善和散漫,仲等好耐先過來下單。

千祈唔好眼闊肚窄!

2023-02-12 590 views
我第一次食呢間餐廳,友人話食呢間要多人先好食,因為啲食物好大碟,今次有9個人先食6大3小呢度一坐低會俾個包籃你,會有兩款麵包,可任添,其中深啡色果隻好好味我地叫左沙律:正常忌廉蝴蝶粉:好食,好creamy 粟米片: 好食,不過要快食,因為都幾多醬,遲食會淋左Pizza: 好食芒果沙冰 : 中上蜜桃沙冰 :都可以,唔係日本桃果隻味,係黃桃果隻味,似地門黃桃朱古力蛋糕加雪糕:偏甜,而且唔係蛋糕,係軟身慕絲檸檬蛋糕加雪糕:檸檬相對無咁漏,但都係較甜總括嚟講餐廳質素真係唔錯,貴得黎係大碟,感覺價錢同質素成正比,唔會覺得唔抵。基本上大部分侍應都係外國人,點菜要用英文,唔想講,指餐牌都ok,餐牌有中英對照。。

我地叫左
沙律:正常
忌廉蝴蝶粉:好食,好creamy
粟米片: 好食,不過要快食,因為都幾多醬,遲食會淋左
Pizza: 好食
芒果沙冰 : 中上
朱古力蛋糕加雪糕:偏甜,而且唔係蛋糕,係軟身慕絲
檸檬蛋糕加雪糕:檸檬相對無咁漏,但都係較甜

2022-12-11
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
  • 黑糖麵包
  • Nachos
  • 忌廉蝴蝶粉
2023-02-12 408 views
今次係第二次黎 因為老公的芝士癮起 指定要黎食😬根據上次的經驗 知道呢到的份量都比較多 今次會叫少一款 建議多人去食 先會食到多d唔同款式呀🖖🏻✨Four Cheese Pasta✨Crispy Crab Bites✨Warm Crab & Artichoke Dip✨Peach Smoothie一如既往嘅水準 芝士迷一定鍾意⭐️基本上款式好多 每次去都可以試新野份量好多而且因為芝士都比較漏 所以每次都食唔落蛋糕 下次去一定會留肚食🤗總括然而 食物水準好好 而且好多款式 咩口味都有 有選擇困難症的有排揀😂 一定會再黎👍🏻
今次係第二次黎 因為老公的芝士癮起 指定要黎食😬

✨Peach Smoothie

一如既往嘅水準 芝士迷一定鍾意⭐️
基本上款式好多 每次去都可以試新野

2023-01-29 689 views
其實我已經去過cheesecake factory 很多次,而每一次也很滿足,由其是對cheesecake factory 出品嘅沙律一向都係比個讃,每一次都無失望。但係今日…… 失望而回。話說我同我老公一直都想試cheesecake Factory嘅Sunday brunch . 所以今日一早校定鬧鐘早啲起身去cheesecake factory 試下個brunch. 咖啡麵包都係正常,所以我都唔再介紹啦。而我老公就叫了一個Lemon Ricotta Pancake, 而我就叫了一個Egg Benedict with Canadian Bacon。個Egg Benedict 一來到的時候我望一望,個心離一離嘩個presentation 都好弱,嗰幾片蕃茄想點啊?grill 到唔grill 一下😣色香味三樣嘢當中色同香已經扣晒分,唯有寄望一下個味道可以補救返。點知唔食猶自可,一食完之後我覺得麥當勞嘅Egg McMuffin都比佢好食,個Bacon比這個所謂egg Benedict 厚🤦🏻‍♀️,今次經驗讓我覺得去cheeseCake Factory都係食返沙律、意粉、蛋糕一般食物就可以,Sunday brunch就不了。
Egg  Benedict with Canadian bacon
2023-01-29
$200 (Breakfast)
2023-01-15 1331 views
美式芝味🧀🧀🧀西餐廳開業至今仍然是人氣高企每次經過都見門外排隊等位嘅人龍是日大概傍晚時份到達幸運地等候15分鐘左右便有位了✌️✌️✌️熱門推介:水牛城香辣雞翼 $178炸雞翼、雞腿金黃香脆,配上特製水牛城辣醬和藍芝士醬,份外惹味,隨碟附有西芹條,為重口味覺帶來清新感,fresh 墨西哥魚肉夾餅 $182墨西哥軟粟米餅夾烤魚柳、牛油果、蕃茄、墨西哥乾辣椒醬、醃洋蔥、芫茜,配飯和黑豆甜品:鮮士多啤梨芝士蛋糕 $84大大粒嘅新鮮士多啤梨,配上濃厚芝味嘅蛋糕,入口即溶,加上士多啤梨香甜,perfect match 😋😋😋整體而言,餐廳佈置裝飾帶有懷舊情調,燈光柔和,座位舒適,有梳化枱、bar 枱選擇,食物種類多元化,芝士蛋糕款式多,加上份量大,性價比高,喜歡芝士蛋糕嘅朋友們有機會一定一定一定要試喔,重要嘅野要講3次😆
美式芝味🧀🧀🧀西餐廳
開業至今仍然是人氣高企