2025-02-05 153 views
第一次來啟德AIRSIDE這個商場,這次朋友在The Cipollini Pizzeria預訂了座位。餐廳正對出的露天位置,商場就提供了一些休憩座位,即使和朋友早到了,也有位置可先坐坐。獲安排的座位是在門口的開放式座位,所以有一部分是露天的,四四方方的桌坐3個人是有點勉強,枱面幾乎放不下我們點的食物及飲品。當晚剛好下了一小陣驟雨,店員趕忙拉起趟門,好讓全部座位都搬回室內,但座位就變得更窄了。凱撒沙律 ($118),加$30可配雞肉或煙燻三文魚,選配了後者。爽脆的生菜,配上微微鹹香的三文魚及煙肉片,還有鬆脆的麵包粒及芝士碎,清新得來又帶點滋味。培根蛋黃卡邦尼意粉,意粉是手工製的,又香又有彈牙口感。蛋汁令意粉更為香滑掛汁,鹹香程度恰好,不會太過鹹。煙肉不會太肥膩,口感軟熟。只是整體份量不多,與朋友share吃,每人只分到少量意粉。Wagyu Sirloin Pizza,12吋的薄批,用料簡單,蕃茄醬、Mozzarella Cheese、和牛西冷牛排及焦糖洋蔥,Pizza面層鋪上一塊塊切好的和牛西冷牛排。Medium熟度的西冷牛排,肉質非常軟嫩,肉味濃郁又帶有嚼勁。與Pizza一併吃,脆底的

凱撒沙律
培根蛋黃卡邦尼意粉
Wagyu Sirloin Pizza
Wagyu Sirloin Pizza,12吋的薄批,用料簡單,蕃茄醬、Mozzarella Cheese、和牛西冷牛排及焦糖洋蔥,Pizza面層鋪上一塊塊切好的和牛西冷牛排。Medium熟度的西冷牛排,肉質非常軟嫩,肉味濃郁又帶有嚼勁。與Pizza一併吃,脆底的pizza夾著軟嫩牛扒,口感豐富,油脂香十足而不膩,很好吃。
Gelato
Gelato

Tiramisu,Gelato
甜品有自家製的Gelato及Tiramisu ($58),Tiramisu的濕潤度適中,帶淡淡咖啡酒香。

Gelato單球$48,雙球$78,升級窩夫筒或窩夫杯要加錢。Gelato足足有10款口味可選,有常見的口味如石板街及冧酒提子,特別口味有較多選擇。我們就選了薑餅及粗粒花生醬,薑餅Gelato是薑餅人的化身,鹹鹹甜甜的,薑味不會好突出。我和朋友都偏好粗粒花生醬Gelato,充滿花生香又不會覺得膩。加$18的Waffle Bowl不太值得,不夠香又不夠脆。
榛果避風港
冰雪朱古力
抹茶王朝
飲品分別點了3杯沙冰,$58/杯,有榛果避風港、抹茶王朝及冰雪朱古力,當中以抹茶那杯好喝一點,另外兩杯的榛果味及朱古力味都不夠香濃。

本來開放式的座位環境應該可以令人感覺chill,但座位狹迫,舒適程度打了折扣。食物及甜品都令人滿足,惟沙冰算不上好喝。
2024-11-08
$334 (Dinner)
凱撒沙律
培根蛋黃卡邦尼意粉
Wagyu Sirloin Pizza
Tiramisu,Gelato
  • 粗粒花生醬Gelato
  • Tiramisu
1K
2024-10-07 7356 views
好喜歡去 啟德,  AIRSIDE ,  乘地鐵去極方便, 泊車也無難度.  這裏有五光十色的店鋪,  戲院, 餐廳.  The Cipollini Pizzeria 有我喜歡吃的 Pizza , 於是訂位吃個晚餐.  戶外座位, 帶點浪漫氣氛, 可以攜帶寵物毛孩, 快樂地進餐. 大型水吧及開放式廚房, 給人整齊清潔感覺.  Happy Hour   ( 3-8 pm )   正 !!   餐廳裝修歐陸設計, 氣氛好好. 播放流行音樂, 令人感到輕鬆. 我們看看 餐牌, 食物款式多,  點餐無難度.  Pizza 有好多款, 分傳統薄餅,  羅馬薄餅....先叫了啤酒,   Stella. Hoegaarden  ~ 清涼解渴. 大家碰杯吹水減壓.Chicken wings 鷄翼 5 隻, 配自家制的醬汁.   雞翼外皮炸得香脆,  好好肉,  惹味好吃. 配上啤酒,   剛剛好.沾上自家制的醬汁, 確滋味.意式餐廳, 必食 Pizza, 今次選定了  Pesto Prawn  Pizza  大蝦香草醬.   12" 意式薄餅,  上臺熱騰騰. 正中意式 Pizza , 脆薄底, 夠香
大型水吧及開放式廚房, 給人整齊清潔感覺.
餐廳裝修歐陸設計, 氣氛好好.
播放流行音樂, 令人感到輕鬆.
Chicken wings 鷄翼 5 隻
配上啤酒,   剛剛好.
沾上自家制的醬汁, 確滋味.
意式餐廳, 必食 Pizza, 今次選定了  Pesto Prawn  Pizza  大蝦香草醬.   12" 意式薄餅,  上臺熱騰騰. 正中意式 Pizza , 脆薄底, 夠香口.
Pesto Prawn Pizza 大蝦香草醬
足料:  有大大隻蝦,  蝦肉爽彈.  節瓜, 翠玉瓜, 車厘茄, 莫札瑞拉芝士,  用料新鮮, 芝士入口重芝士香味,   配上香草醬, 賣相豐富好食.  , 一口一件食清了 .
BBQ Pork Ribs with Fries 燒豬排配薯條 (半份) 好厚肉,  醬燒.  燒得香,
燒豬排, 肉質稔甜,  調味適中, 好滿意.
薯條配茄汁,  薯條熱辣辣, 夠乾身,  外層香脆, 內裡軟綿,  咬一口,  沾些 茄汁, 送啤酒最好.
甜品選了 Homemade Gelato,  今日有 10 個選擇:  芒果, 班蘭, 麻頁提子, 青檸, 香蕉,  芝士餅, 雲呢拿, 荔枝, 紫心蕃薯, 紅桑子.
我們點了 Scoop cup (兩球杯裝) 班蘭同麻頁提子.  口感芳香順滑,  味道濃郁.
Scoop cup (兩球杯裝) 班蘭同麻頁提子
真好味.
餐廳好有意國風情,  店員友善.  會再來.
$350 (Dinner)
Chicken wings 鷄翼 5 隻
Pesto Prawn Pizza 大蝦香草醬
Scoop cup (兩球杯裝) 班蘭同麻頁提子
好耐冇食意大利菜,有點想念pizza和pasta!不過我對pizza還是有點要求!朋友介紹了一家在Airside的餐廳,特別推介那裏的pizza,還有gelato!平日晚上都坐滿了客人,是人氣店無誤!一進餐廳就見到滿滿的gelato,好吸引!未點正餐已經諗定甜品!先點飲品!冰雪朱古力濃濃的朱古力味,還有小片朱古力碎,綿密的沙冰,透心涼!我們二人點了一個頭盤,一個pizza和一個pasta!Parma ham and melon大大片的Parma ham加上十分甜的哈密瓜,不錯的頭盤!香草大蒜墨魚汁蜆扁意粉這裡的pasta都是手工制的!很喜歡這種墨汁pasta,不會吃到嘴巴黑黑的!貶意粉質地軟熟,又有少少咬口,充滿蒜香味!和牛西冷牛排pizza這裡的原個pizza都是12吋的,和牛西冷牛排pizza好似幾特別,想像不到味道是怎樣!賣相非常吸引,pizza鋪滿令人垂涎欲滴的Mozzarella cheese!和牛西冷大約五成熟,肥瘦適中!肉質非常腍同嫩,質素好過好多西餐廳的牛排!食落甜甜地,原來有焦糖洋蔥,令整個pizza的味道更加錦上添花!幾樣野夾埋好match,大推!Yakult Ge

平日晚上都坐滿了客人,是人氣店無誤!

先點飲品!
冰雪朱古力
濃濃的朱古力味,還有小片朱古力碎,綿密的沙冰,透心涼!

我們二人點了一個頭盤,一個pizza和一個pasta!
Parma ham and melon
大大片的Parma ham加上十分甜的哈密瓜,不錯的頭盤!

香草大蒜墨魚汁蜆扁意粉
貶意粉質地軟熟,又有少少咬口,充滿蒜香味!

和牛西冷牛排pizza

Yakult Gelato
來到這裡一定要試試Gelato,大人細路都喜歡!每月都有一款精選口味!今個月是益力多味!酸酸甜甜的乳酸味,特別適合夏日,解膩一流!
  • Wagyu Sirloin Pizza
2024-09-19 7780 views
最近我好鍾意去Airside,貪嗰度同我哋屋企近,又多嘢行又多嘢食好方便,上一次去嗰陣時發現咗有間專門食pizza嘅餐廳,好似好吸引入面嘅環境好西式,感覺舒服,好啱同朋友傾偈,而且服務員態度好好,未開始已經有好好嘅印象雞翼5件-$68這款雞翼外皮香脆,肉質鮮嫩,經過精心醃製,讓每一口都充滿了香氣。由於是單骨雞翼,食用起來十分方便,讓人一口接一口,沾上蜜糖芥末醬就更吸引又唔會覺得油膩墨魚汁蜆肉意大利粉-$168這次是用了黑色的墨魚汁意粉,而不是另外加上墨魚汁去煮,唔怕食到成嘴又黑又污糟,意粉是扁意粉,口感滑順,搭配新鮮蜆肉,完全沒有沙粒。而且有滿滿的蒜茸香味!蕃茄醬火腿菠蘿&大蝦芝士櫛瓜pizza-$198這裡的比薩餅底薄身香脆,口感極佳,最特別的是可以與其他口味的比薩拼盤,可以一次食兩款口味。第一款是蕃茄醬火腿菠蘿,必定係大眾都喜愛的口味,最緊要係芝士足夠,餅底夠薄,好滿足;第二款是大蝦芝士櫛瓜,應該係西式的瓜類,我見是黃色的瓜粒加上青瓜蝦肉,再配上香濃的香草醬,食落好似有啖啖的羅勒味道草莓沙冰-$58這道草莓沙冰將草莓醬與奶油完美融合,口感滑嫩,酸甜平衡,而且好耐無見過在沙冰上加上彩

雞翼5件-$68

墨魚汁蜆肉意大利粉-$168

蕃茄醬火腿菠蘿&大蝦芝士櫛瓜pizza-$198

草莓沙冰-$58
這道草莓沙冰將草莓醬與奶油完美融合,口感滑嫩,酸甜平衡,而且好耐無見過在沙冰上加上彩色的朱古力條,充滿童年回憶!
蘋果汁-$35
蘋果汁要了走冰,份量都有一大杯的,最啱食pizza時再飲一啖蘋果汁,感覺食完芝士無咁膩

2球意式雪糕配華夫杯-$78+$18
雪糕味道要出去旁邊的雪糕櫃上揀味道,估唔到會有榴槤味,另外再加上荔枝味,榴槤味都算幾濃郁,荔枝味正常,最有驚喜係個雪糕杯勁脆,好好食!

總結所有食物質素都好高,而我同朋友最鍾意都係食pizza,Pizza係必食的,整體印象都好好,下次可以再嚟試其他野
2024-09-04
$300 (Dinner)
2024-08-27 7220 views
😍呢間意大利餐廳🇮🇹好多手工菜式都好食😋而且見到好多家庭聚會同情侶都會嚟,長期客接客👯🧄蒜蓉包 $58有誠意既蒜蓉包,賣相已經好靚仔,食落果然❗️面頭有芝士,裡面好香蒜同牛油味,邊脆內軟💕有埋個湯點就更prefect 😋🍱熱前菜拼盤 $158有爆谷蝦🦐、雞翼🐣、肉丸,大肉丸🐮竟然最驚喜,大大粒上面有啲芝士,味道似印度香料調味,咬落好有肉汁同肉味,加埋香料味,真係令人眼仔Bling Bling🤩🥓培根蛋黃卡邦尼意粉 $138餐廳意粉都係新鮮自製手工意粉,用左闊意粉,咬落都幾有口感,煙肉🥓都幾多,整體唔錯啦😜🍕黑松露蘑菇薄餅(12吋) $188通常黑松露pizza🍕都係就咁加啲黑松露醬🧆,點知呢度唔只有黑松露醬,面頭仲刨左一片片既黑松露😱餅底口感好,薄得嚟keep到咬口,非常唔錯啊🤌🏻🍧2球意式冰淇淋 $78呢度既gelato好多味揀,啲味仲要幾特別😳例如有班蘭、開心果、泰式奶茶、香蕉焦糖🍌、提拉米蘇等,我地要左開心果同提拉米蘇,揀脆窩夫底+$18,味開心果味重,提拉米蘇食到幾濃既酒味,唔會太甜,配埋脆脆食咗感更佳😘overall餐廳同地鐵站都近🚇而且餐廳氣氛同食物質素都幾好,亦有好多人食,

🧄蒜蓉包 $58

🍱熱前菜拼盤 $158

🥓培根蛋黃卡邦尼意粉 $138

🍕黑松露蘑菇薄餅(12吋) $188

🍧2球意式冰淇淋 $78

overall
餐廳同地鐵站都近🚇而且餐廳氣氛同食物質素都幾好,亦有好多人食,記得一定要book位,咁多人食質素有保證,價錢又唔貴,推薦

1912 views
2024-08-21
2025-02-07 0 views
呢日去咗啟德Airside食西餐,呢間The Cipollini Pizzeria有情調,有戶外座位,吹下自然風飲番杯,最適合不過🥰首先叫咗一份凱撒沙律,蔬菜新鮮爽脆,有細細粒嘅麵包以及清新嘅沙律醬,作為開胃前菜,絕對有滿足嘅味蕾享受😋雞翼(5 pcs),炸雞翼熱辣辣,一咬落口肉汁滿滿,仲有酸甜嘅醬汁,同樣好開胃😝呢度主打唔同種類嘅Pizza,亦有Pizza al taglio提供,係一種正方形嘅Pizza,細細件,如果人數唔多,可以叫多幾件試試☺️ 我哋呢件有蕃茄醬、莫札瑞拉起司、芝麻菜沙拉同意大利火腿,蕃茄同芝麻菜嘅清新,配合意大利火腿嘅鹹香味道好夾☺️Mac & Cheese芝士通心粉,芝士份量極多😍每一下都係芝士拉絲,而味道亦唔會太膩,芝士愛好者一定唔可以錯過😚和牛西冷扒蘑菇汁,牛扒肉質軟腍,我哋叫咗五成熟,蘑菇汁香濃,仲有焗薯,可以撈埋蘑菇汁一齊食🤪雲呢拿漩渦沙冰,非常綿滑,雲呢拿味濃郁,作為西餐嘅飲品好適合😛
2025-01-16
2025-02-07 0 views
我好鍾意食pizza,特別係勁多芝士嗰隻。Airside呢間Pizza店就啱晒我心水,唔會令我失望,仲有勁多款式可以揀添。Pesto prawn pizza & Pepperoni $198Pizza款式多多, 50 50就啱晒我咁貪心為食嘅人,可以一次食兩款味。兩款都勁多芝士,勁拉絲,正。青醬蝦pizza有大大隻鮮蝦,鮮嫩爽口,配上青醬同埋一啲青瓜粒幾清爽。辣肉腸pizza就好香好惹味,經典嘅意大利pizza口味,冇得輸。8oz Wagyu Sirloin $278和牛西冷扒配蘑菇汁好食,我哋揀咗五成熟,肉質粉嫩粉嫩,柔軟柔軟,牛味都幾好,配菜都唔可以放過,薯蓉好好味,充滿牛油香,而且Creamy。另外炒蘑菇、西蘭花同埋蕃茄仔全部都煮得好香,我哋食晒。Beef Bolognese $148唔好睇小呢個肉醬意粉,簡簡單單好好味。醬汁食到新鮮蕃茄蓉,配上牛肉碎嘅肉香同埋少少香草調味,完全冇得輸。用上比較闊身嘅扁意粉,口感彈牙有咬口,每條意粉都掛上醬汁,我哋好快就清晒成碟。

8oz Wagyu Sirloin $278

Beef Bolognese $148
同屋企人嚟到啟德,搵咗呢間餐廳同佢地chill 一chill~食啲佢哋平時唔會點食嘅嘢😌大約黃昏嘅時候嚟到感覺好relax係一間意大利餐廳,主打pizza、意大利小食、甜品及gelato 🥰🔸PROSCIUTTO E RUCOLA $56 (100g)蕃茄醬、莫札瑞拉起司、芝麻菜沙拉和意大利火腿🔸MORTADELLA E BURRATA$56 (100g)白醬、摩達德拉火腿、新鮮布拉塔起司、芝麻菜葉🔸GAMBERI E ZUCCHINI $55 (100g)蕃茄醬、莫札瑞拉起司、蝦子、櫛瓜Pizza方面由100 g系列同埋12吋嘅系列我哋就揀咗100 g嗰啲,咁就樣樣味都可以食到啲😚每一款pizza既配料都好豐富😋配合的好好呀~🍕 係厚底,所以好有口感❣️🔸Prosciutto e Melone 火腿哈密瓜 $148火腿的鹹香與哈密瓜的清甜形成絕妙的對比,係經典組合中間既火箭菜好新鮮~🔸Octopus Carpaccio 八爪魚片 $167八爪魚片切得極薄,口感非常嫩滑,盤中淋上了豐富的橄欖油,為整道菜增添了香氣和滑順感,讓八爪魚的鮮味更加突出🔸2 scoops Gelato $78加左

食啲佢哋平時唔會點食嘅嘢😌
大約黃昏嘅時候嚟到感覺好relax

蕃茄醬、莫札瑞拉起司、芝麻菜沙拉和意大利火腿
白醬、摩達德拉火腿、新鮮布拉塔起司、芝麻菜葉
蕃茄醬、莫札瑞拉起司、蝦子、櫛瓜
Pizza方面由100 g系列同埋12吋嘅系列
我哋就揀咗100 g嗰啲,咁就樣樣味都可以食到啲😚
每一款pizza既配料都好豐富😋配合的好好呀~
🍕 係厚底,所以好有口感❣️

火腿的鹹香與哈密瓜的清甜形成絕妙的對比,係經典組合
中間既火箭菜好新鮮~

🔸Octopus Carpaccio 八爪魚片 $167

🔸2 scoops Gelato $78
加左$18升級窩夫🧇 脆卜卜
Gelato係自家製每日新鮮製作👍🏻
簡左粗粒花生醬🥜同冧酒提子🍇,呢2隻味都各有各特色❣️口感順滑濃郁🥰

🔸Tiramisu $58
口感綿密,咖啡味道濃郁,甜而不膩
甜品來完美結束了一頓美好的一餐🥰🥰

今日黎到啟德哩邊食晚餐。餐廳環境舒適,有二人及四人座位,佈置富節日氣氛。餐牌~🍝香草大蒜墨魚汁蜆扁意粉 意大利粉係用墨魚汁製作,質感彈牙,比較爽身,而且掛汁,醬汁蒜香味濃,微辣,蜆肉亦新鮮。🐟 蒜蓉忌廉三文魚扒三文魚皮香脆,魚肉嫩滑,忌廉汁細滑,帶有奶香,配有西蘭花、青瓜及燈籠椒,好食推介👍🏻🍕Pesto Prawn Pizza餐廳既pizza款式好多,我地今次揀左大蝦、香草醬、柿瓜、車厘茄、莫札瑞拉芝士和新鮮番茜口味。Pizza係薄餅底,非常脆口,整個薄餅鋪滿芝士,而香草醬味道香濃,蝦肉爽口彈牙,各項配料平衡得恰到好處。🍦意大利雪糕雪糕口味亦唔少,我地揀左石板街及粗粒花生醬口味,雪糕質感棉密,而且奶香味濃郁,花生醬味更係意想不到咁好食,花生味濃郁到不得了~推介~

餐牌~
1965 views

🍝香草大蒜墨魚汁蜆扁意粉

🐟 蒜蓉忌廉三文魚扒

🍕Pesto Prawn Pizza

🍦意大利雪糕
2025-01-29 394 views
📍The Cipollini Pizzeria 😍啟德超好味pizza 👍~餐廳環境靚😍食物質素高🥳店員服務態度好👍~Pepperoni pizza 🍕 😍好耐冇食過咁正嘅辣肉腸薄餅🤪😍辣肉腸勁大塊☺️芝士亦都好香👍佢係屬於超薄餅底☺️食完都唔會太漏❤️~Truffle mushroom 😍非常之好味嘅黑松露pizza😍😍松露醬非常之香🤪蘑菇亦都好高質🤤~Lobster Pasta 🍝😍龍蝦意粉非常之正😍😍龍蝦肉勁大粒 仲要勁新鮮👍意粉爽口彈牙☺️調味都做得好好❤️👍📍The Cipollini Pizzeria (九龍城)九龍城啟德協調道2號AIRSIDE G樓G012號舖

~餐廳環境靚😍食物質素高🥳店員服務態度好👍

~Pepperoni pizza 🍕 😍

~Truffle mushroom 😍

~Lobster Pasta 🍝😍

📍The Cipollini Pizzeria (九龍城)

九龍城啟德協調道2號AIRSIDE G樓G012號舖
近年啟德AIRSIDE落成,吸引吾少人前往消費。新商場當然都有吾少餐廳,今次就同朋友去咗呢間意大利餐廳食野,平日都咁多人😳質素果然不錯。✿ 𝐌𝐞𝐚𝐭𝐛𝐚𝐥𝐥𝐬 $88肉丸做小食相當不錯,原來系和牛肉丸🐮表面灑滿𝐩𝐚𝐫𝐦𝐞𝐬𝐚𝐧 𝐜𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 芝味濃郁🧀和牛肉丸肉質軟稔,亦未至於好散修修,肉味不俗。✿ 𝐂𝐚𝐫𝐛𝐨𝐧𝐚𝐫𝐚 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐁𝐚𝐜𝐨𝐧 & 𝐄𝐠𝐠 $138手工意粉果然與眾不同🍝口感充滿嚼勁,忌廉又吾會比人感覺好膩,連埋煙肉同雞蛋🥓味道好正宗👍🏼✿ 𝐖𝐀𝐆𝐘𝐔 𝐒𝐈𝐑𝐋𝐎𝐈𝐍 $298和牛西冷𝐩𝐢𝐳𝐳𝐚好正❤️有蕃茄醬🥫𝐦𝐨𝐳𝐳𝐚𝐫𝐞𝐥𝐥𝐚 𝐜𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 和牛西冷牛排🥩蕃茄味頗濃郁,𝐦𝐨𝐳𝐳𝐚𝐫𝐞𝐥𝐥𝐚 𝐜𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞好多好邪惡😈和牛西冷牛排牛肉味香濃。✿ 𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐌𝐚𝐣𝐞𝐬𝐭𝐲 $58呢度有多款沙冰提供🍧揀咗抹茶味,忌廉部分同沙冰部分吾會死甜,裡面有幾條抹茶kit kat朱古力幾正😂抹茶味自然淡香💚

✿ 𝐌𝐞𝐚𝐭𝐛𝐚𝐥𝐥𝐬 $88

✿ 𝐖𝐀𝐆𝐘𝐔 𝐒𝐈𝐑𝐋𝐎𝐈𝐍 $298

✿ 𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐌𝐚𝐣𝐞𝐬𝐭𝐲 $58

2025-01-20
$350 (Dinner)
  • 培根蛋黃卡邦尼意粉
✨ 今天我們在啟德站的商場AIRSIDE享用了一頓美妙的晚餐,選擇了The Cipollini Pizzeria。這間意大利餐廳提供了羅馬薄餅和自家製意式雪糕等美食,環境優雅,色彩豐富的牆畫讓我們感受到西西里島的熱情,真是一個完美的約會和聚餐地點!**熱前菜拼盤:**🥩 **肉丸** 這大大粒、彈牙的肉丸讓我感到非常滿足,搭配小小的酸醬,作為前菜簡直是令人開胃的選擇!🍤 **蝦米爆谷** 原粒蝦仁外裹薄薄的炸粉,越嚼越有味!搭配微辣的芝士醬,真是惹味得讓人無法抗拒。🍗 **雞翼** 這些單骨雞翼外脆內嫩,乾身的口感令人驚喜,同樣可以搭配微辣的芝士醬,讓人一口接一口。**主菜:**🍝 **龍蝦意大利粉配小蕃茄和帕馬玫瑰醬** 這道菜的份量非常足,肉眼可見的豐富龍蝦肉讓人驚喜!醬汁和小蕃茄的搭配恰到好處,酸酸的味道提升了整體的風味,令人回味無窮。🐖 **燒豬排配薯條(半份)** 今次我們點了半份燒豬排,但份量依然不小!肉質有咬口,容易脫骨,火喉剛剛好。搭配的粗薯條同樣脆口,讓我無法想像全份會有多大!🍰 **提拉米蘇** 最後的提拉米蘇完美地結束了這頓美餐,層次分明的口感,無疑是

**熱前菜拼盤:**

🍝 **龍蝦意大利粉配小蕃茄和帕馬玫瑰醬**
燒豬排配薯條

🐖 **燒豬排配薯條(半份)**

🍰 **提拉米蘇**
最後的提拉米蘇完美地結束了這頓美餐,層次分明的口感,無疑是這餐的滿意小總結。
龍蝦意大利粉配小蕃茄和帕馬玫瑰醬
燒豬排配薯條
提拉米蘇
自從啟德開咗新商場之後~都好鐘意過嚟呢邊食佢啲新餐廳😙😙發現到呢間意大利菜嘅餐廳,有戶外同戶室嘅座位~平日時間都坐滿哂人,呢到嘅pizza同埋gelato嘅雪糕都好出名😉真係要過嚟食下啦😌😌🍕All Star Pizza $268呢到嘅pizza全部都係12吋,仲有好多唔同口味可以配搭,大約價錢只係大約$140咁上下,仲可以簡半半pizza姐係2隻唔同味🤤我地仲發現到有個特別菜單,可以mix咗6款唔同嘅口味,就可以一次過食到6隻口味😜😜分別有Hawalian、Carbonara、Pesto Prawn、Pepperoni、Peri-Peri Chicken同埋Smoked Salmon🤩🤩我最鐘意就係Peri-Peri Chicken,好有印度風味,雞肉仲好有嚼勁😝😝配上薄薄嘅餅底~每到食完咁多塊都唔會好肚脹!🍝Pesto Prawn $148Pesto Prawn是結合咗青醬同埋鮮蝦嘅闊條麵~闊條麵口感相當柔軟彈牙,食落口鮮香多汁,仲有蝦香四溢🤩青醬味都好香濃,搭配得啱啱好🥩Meatballs 呢個肉丸可以話係真係美味無比~肉丸加咗芝士同埋香料,食落既味道好特別😝令到人食唔停口㖭啊~

🍕All Star Pizza $268

🍝Pesto Prawn $148

🥩Meatballs
呢個肉丸可以話係真係美味無比~肉丸加咗芝士同埋香料,食落既味道好特別😝令到人食唔停口㖭啊~呢個作為一個開胃菜都係一個唔錯嘅選擇嚟架😜😜

🧁2scoops Gelato $78 (+$18 Waffle Bowl)
食到最後緊係要叫返個雪糕享受下啦😎雪糕有9款嘅口味~我就叫左曲奇雲呢拿同埋士多啤梨味😝gelato口感綿密,一不就見識到佢嘅滑順😚再加埋窩夫,個口感再昇華到第二個層次架😝😝
2025-01-27 432 views
同朋友慶祝生日,揀左一間係Airside西餐廳,環境優雅,一邊享受美食,一邊傾偈好地方。巴馬臣芝士薯條薯條炸得金黃酥脆,上面加左滿滿巴馬臣芝士,散發著濃濃的芝士香氣。忌廉雞肉意粉雞肉鮮嫩滑溜,忌廉汁濃郁creamy,闊條麵好掛汁。經典薄底披薩 (番茄醬、莫札瑞拉起司和意大利辣香腸片)薄脆嘅餅底烘烤得酥脆,番茄醬濃郁且微酸,莫札瑞拉起司充滿濃醇既奶香味,意大利辣香腸片鹹香味和一絲微辣味增加層次感。提拉米蘇意大利經典甜點,口感軟滑綿密,富有咖啡香氣。開心果Gelato質地綿密順滑,濃郁堅果風味,加左窩夫底。沙冰抹茶王朝/冰雪朱古力抹茶王朝抹茶香氣濃郁,冰雪朱古力可可香氣濃厚,上面加幼滑忌廉。

忌廉雞肉意粉
雞肉鮮嫩滑溜,忌廉汁濃郁creamy,闊條麵好掛汁。
忌廉雞肉意粉

經典薄底披薩 (番茄醬、莫札瑞拉起司和意大利辣香腸片)

提拉米蘇
意大利經典甜點,口感軟滑綿密,富有咖啡香氣。

開心果Gelato
質地綿密順滑,濃郁堅果風味,加左窩夫底。

沙冰
抹茶王朝/冰雪朱古力
  • Gelato
  • Tiramisu
  • Matcha Majesty
2025-01-24 389 views
啟德呢度新開咗個商場叫Airside, 係呢到附近行街,比呢間戶外餐廳吸引我,好外國式既設計。開放式設計,怕冬既我坐左入去 暖爐具附近Squid-ink Linguine with Clams 香草大蒜墨魚汁蜆扁麵條$168蒜味好香,加埋蜆肉好惹味。墨魚汁可以再濃一點。Parmesan Fries 巴馬臣芝士薯條$75新鮮炸起嘅薯條加上芝士粉,好食😌Chicken Parmigiana 芝士烤雞 $168Fried Chicken with Tomato Sauce served with Creamy Pasta芝士烤雞啖啖肉,配上忌廉意粉,好夾招牌pizza:Tomato Sauce, Mozzarella, Prosciutto Crudo, & Arugula Salad蕃茄醬、莫札瑞拉起司、芝麻菜沙拉和意大利火腿$56 (100g)Pizza皮係麵包質地,配上多種材料 一啲都唔漏,因為兩個女仔 所以點一兩件就夠飽啦😋GAMBERI E ZUCCHINITomato Sauce, Mozzarella, Prawns, & Zucchini$55 (100g)蕃茄醬、莫札瑞拉起

開放式設計,怕冬既我坐左入去 暖爐具附近

蒜味好香,加埋蜆肉好惹味。

墨魚汁可以再濃一點。

Parmesan Fries 巴馬臣芝士薯條

新鮮炸起嘅薯條加上芝士粉,好食😌

Chicken Parmigiana 芝士烤雞 $168

芝士烤雞啖啖肉,配上忌廉意粉,好夾

招牌pizza:

蕃茄醬、莫札瑞拉起司、芝麻菜沙拉和意大利火腿
$56 (100g)

GAMBERI E ZUCCHINI
$55 (100g)
蕃茄醬、莫札瑞拉起司、蝦子、櫛瓜
GARDENIA

新鮮爽脆嘅蝦配上🥒,好fresh!!

兩球杯裝 $78

石板街同益力多味😋
新鮮自家製的意大利雪糕,好滑溜,朱古力口感濃郁,益力多味好突出,好好食