1K
2024-10-07 4930 views
好喜歡去 啟德,  AIRSIDE ,  乘地鐵去極方便, 泊車也無難度.  這裏有五光十色的店鋪,  戲院, 餐廳.  The Cipollini Pizzeria 有我喜歡吃的 Pizza , 於是訂位吃個晚餐.  戶外座位, 帶點浪漫氣氛, 可以攜帶寵物毛孩, 快樂地進餐. 大型水吧及開放式廚房, 給人整齊清潔感覺.  Happy Hour   ( 3-8 pm )   正 !!   餐廳裝修歐陸設計, 氣氛好好. 播放流行音樂, 令人感到輕鬆. 我們看看 餐牌, 食物款式多,  點餐無難度.  Pizza 有好多款, 分傳統薄餅,  羅馬薄餅....先叫了啤酒,   Stella. Hoegaarden  ~ 清涼解渴. 大家碰杯吹水減壓.Chicken wings 鷄翼 5 隻, 配自家制的醬汁.   雞翼外皮炸得香脆,  好好肉,  惹味好吃. 配上啤酒,   剛剛好.沾上自家制的醬汁, 確滋味.意式餐廳, 必食 Pizza, 今次選定了  Pesto Prawn  Pizza  大蝦香草醬.   12" 意式薄餅,  上臺熱騰騰. 正中意式 Pizza , 脆薄底, 夠香
大型水吧及開放式廚房, 給人整齊清潔感覺.
餐廳裝修歐陸設計, 氣氛好好.
播放流行音樂, 令人感到輕鬆.
Chicken wings 鷄翼 5 隻
配上啤酒,   剛剛好.
沾上自家制的醬汁, 確滋味.
意式餐廳, 必食 Pizza, 今次選定了  Pesto Prawn  Pizza  大蝦香草醬.   12" 意式薄餅,  上臺熱騰騰. 正中意式 Pizza , 脆薄底, 夠香口.
Pesto Prawn Pizza 大蝦香草醬
足料:  有大大隻蝦,  蝦肉爽彈.  節瓜, 翠玉瓜, 車厘茄, 莫札瑞拉芝士,  用料新鮮, 芝士入口重芝士香味,   配上香草醬, 賣相豐富好食.  , 一口一件食清了 .
BBQ Pork Ribs with Fries 燒豬排配薯條 (半份) 好厚肉,  醬燒.  燒得香,
燒豬排, 肉質稔甜,  調味適中, 好滿意.
薯條配茄汁,  薯條熱辣辣, 夠乾身,  外層香脆, 內裡軟綿,  咬一口,  沾些 茄汁, 送啤酒最好.
甜品選了 Homemade Gelato,  今日有 10 個選擇:  芒果, 班蘭, 麻頁提子, 青檸, 香蕉,  芝士餅, 雲呢拿, 荔枝, 紫心蕃薯, 紅桑子.
我們點了 Scoop cup (兩球杯裝) 班蘭同麻頁提子.  口感芳香順滑,  味道濃郁.
Scoop cup (兩球杯裝) 班蘭同麻頁提子
真好味.
餐廳好有意國風情,  店員友善.  會再來.
$350 (Dinner)
Chicken wings 鷄翼 5 隻
Pesto Prawn Pizza 大蝦香草醬
Scoop cup (兩球杯裝) 班蘭同麻頁提子
好耐冇食意大利菜,有點想念pizza和pasta!不過我對pizza還是有點要求!朋友介紹了一家在Airside的餐廳,特別推介那裏的pizza,還有gelato!平日晚上都坐滿了客人,是人氣店無誤!一進餐廳就見到滿滿的gelato,好吸引!未點正餐已經諗定甜品!先點飲品!冰雪朱古力濃濃的朱古力味,還有小片朱古力碎,綿密的沙冰,透心涼!我們二人點了一個頭盤,一個pizza和一個pasta!Parma ham and melon大大片的Parma ham加上十分甜的哈密瓜,不錯的頭盤!香草大蒜墨魚汁蜆扁意粉這裡的pasta都是手工制的!很喜歡這種墨汁pasta,不會吃到嘴巴黑黑的!貶意粉質地軟熟,又有少少咬口,充滿蒜香味!和牛西冷牛排pizza這裡的原個pizza都是12吋的,和牛西冷牛排pizza好似幾特別,想像不到味道是怎樣!賣相非常吸引,pizza鋪滿令人垂涎欲滴的Mozzarella cheese!和牛西冷大約五成熟,肥瘦適中!肉質非常腍同嫩,質素好過好多西餐廳的牛排!食落甜甜地,原來有焦糖洋蔥,令整個pizza的味道更加錦上添花!幾樣野夾埋好match,大推!Yakult Ge

平日晚上都坐滿了客人,是人氣店無誤!

先點飲品!
冰雪朱古力
濃濃的朱古力味,還有小片朱古力碎,綿密的沙冰,透心涼!

我們二人點了一個頭盤,一個pizza和一個pasta!
Parma ham and melon
大大片的Parma ham加上十分甜的哈密瓜,不錯的頭盤!

香草大蒜墨魚汁蜆扁意粉
貶意粉質地軟熟,又有少少咬口,充滿蒜香味!

和牛西冷牛排pizza

Yakult Gelato
來到這裡一定要試試Gelato,大人細路都喜歡!每月都有一款精選口味!今個月是益力多味!酸酸甜甜的乳酸味,特別適合夏日,解膩一流!
  • Wagyu Sirloin Pizza
2024-09-19 5657 views
最近我好鍾意去Airside,貪嗰度同我哋屋企近,又多嘢行又多嘢食好方便,上一次去嗰陣時發現咗有間專門食pizza嘅餐廳,好似好吸引入面嘅環境好西式,感覺舒服,好啱同朋友傾偈,而且服務員態度好好,未開始已經有好好嘅印象雞翼5件-$68這款雞翼外皮香脆,肉質鮮嫩,經過精心醃製,讓每一口都充滿了香氣。由於是單骨雞翼,食用起來十分方便,讓人一口接一口,沾上蜜糖芥末醬就更吸引又唔會覺得油膩墨魚汁蜆肉意大利粉-$168這次是用了黑色的墨魚汁意粉,而不是另外加上墨魚汁去煮,唔怕食到成嘴又黑又污糟,意粉是扁意粉,口感滑順,搭配新鮮蜆肉,完全沒有沙粒。而且有滿滿的蒜茸香味!蕃茄醬火腿菠蘿&大蝦芝士櫛瓜pizza-$198這裡的比薩餅底薄身香脆,口感極佳,最特別的是可以與其他口味的比薩拼盤,可以一次食兩款口味。第一款是蕃茄醬火腿菠蘿,必定係大眾都喜愛的口味,最緊要係芝士足夠,餅底夠薄,好滿足;第二款是大蝦芝士櫛瓜,應該係西式的瓜類,我見是黃色的瓜粒加上青瓜蝦肉,再配上香濃的香草醬,食落好似有啖啖的羅勒味道草莓沙冰-$58這道草莓沙冰將草莓醬與奶油完美融合,口感滑嫩,酸甜平衡,而且好耐無見過在沙冰上加上彩

雞翼5件-$68

墨魚汁蜆肉意大利粉-$168

蕃茄醬火腿菠蘿&大蝦芝士櫛瓜pizza-$198

草莓沙冰-$58
這道草莓沙冰將草莓醬與奶油完美融合,口感滑嫩,酸甜平衡,而且好耐無見過在沙冰上加上彩色的朱古力條,充滿童年回憶!
蘋果汁-$35
蘋果汁要了走冰,份量都有一大杯的,最啱食pizza時再飲一啖蘋果汁,感覺食完芝士無咁膩

2球意式雪糕配華夫杯-$78+$18
雪糕味道要出去旁邊的雪糕櫃上揀味道,估唔到會有榴槤味,另外再加上荔枝味,榴槤味都算幾濃郁,荔枝味正常,最有驚喜係個雪糕杯勁脆,好好食!

總結所有食物質素都好高,而我同朋友最鍾意都係食pizza,Pizza係必食的,整體印象都好好,下次可以再嚟試其他野
2024-09-04
$300 (Dinner)
2024-08-27 5614 views
😍呢間意大利餐廳🇮🇹好多手工菜式都好食😋而且見到好多家庭聚會同情侶都會嚟,長期客接客👯🧄蒜蓉包 $58有誠意既蒜蓉包,賣相已經好靚仔,食落果然❗️面頭有芝士,裡面好香蒜同牛油味,邊脆內軟💕有埋個湯點就更prefect 😋🍱熱前菜拼盤 $158有爆谷蝦🦐、雞翼🐣、肉丸,大肉丸🐮竟然最驚喜,大大粒上面有啲芝士,味道似印度香料調味,咬落好有肉汁同肉味,加埋香料味,真係令人眼仔Bling Bling🤩🥓培根蛋黃卡邦尼意粉 $138餐廳意粉都係新鮮自製手工意粉,用左闊意粉,咬落都幾有口感,煙肉🥓都幾多,整體唔錯啦😜🍕黑松露蘑菇薄餅(12吋) $188通常黑松露pizza🍕都係就咁加啲黑松露醬🧆,點知呢度唔只有黑松露醬,面頭仲刨左一片片既黑松露😱餅底口感好,薄得嚟keep到咬口,非常唔錯啊🤌🏻🍧2球意式冰淇淋 $78呢度既gelato好多味揀,啲味仲要幾特別😳例如有班蘭、開心果、泰式奶茶、香蕉焦糖🍌、提拉米蘇等,我地要左開心果同提拉米蘇,揀脆窩夫底+$18,味開心果味重,提拉米蘇食到幾濃既酒味,唔會太甜,配埋脆脆食咗感更佳😘overall餐廳同地鐵站都近🚇而且餐廳氣氛同食物質素都幾好,亦有好多人食,

🧄蒜蓉包 $58

🍱熱前菜拼盤 $158

🥓培根蛋黃卡邦尼意粉 $138

🍕黑松露蘑菇薄餅(12吋) $188

🍧2球意式冰淇淋 $78

overall
餐廳同地鐵站都近🚇而且餐廳氣氛同食物質素都幾好,亦有好多人食,記得一定要book位,咁多人食質素有保證,價錢又唔貴,推薦

2024-08-21
2024-08-18 5103 views
Airside 好多美食😋上星期去行街順便係個度醫肚😗我哋揀左意大利餐廳食,見佢有正宗意大利Pizza 🍕意粉同Gelato🍨平日夜晚都差唔多坐滿,氣氛好唔錯👍🏻🍗Chicken wings香脆雞翼,外脆內嫩,咬開爆晒汁,點埋個自家製蛋黃醬就更加正😋個醬汁有少少辣,好過癮🔥🍝Truffle Ravioli 意大利松露雲吞非常正,煮得啱啱好🫶🏻好鍾意佢個醬汁,邪惡啊🤭濃郁又唔漏,每一個雲吞都要點滿晒醬🐷Half Pork Ribs 豬排啲肉香滑,一啲都唔鞋👍🏻燒烤醬汁好濃郁,輕輕切開就可以去到骨,好方便,配埋香脆薯條,好惹味🍕Quattro Formaggi Pizza 佢哋嘅pizza可以試兩款味🤭啱晒選擇困難症嘅我哋😍我哋揀咗carbonara 同 formaggi Pizza 份量十足,係我鍾意食嘅薄底,邊位脆卜卜 ,餡料非常豐富🥰🍮Caramel Cascade 濃郁焦糖奶昔,灑上彩虹針糖,好靚🍨Gelato with Waffle Bowl 佢哋有多款雪糕提供,我哋揀咗椰子及泰式奶茶,兩款嘅味道都好出色,椰子嗰款仲食到好多椰子肉,升級窩夫,好滿足啊
Airside 好多美食😋上星期去行街順便係個度醫肚😗

🍗Chicken wings

🍝Truffle Ravioli

🐷Half Pork Ribs

🍕Quattro Formaggi Pizza
佢哋嘅pizza可以試兩款味🤭啱晒選擇困難症嘅我哋😍
我哋揀咗carbonara 同 formaggi

🍮Caramel Cascade
濃郁焦糖奶昔,灑上彩虹針糖,好靚

🍨Gelato with Waffle Bowl
2024-08-14
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
3 day(s) ago 0 views
星期五和舊同事一起到啟德AIRSIDE吃個late lunch。蒜蓉包焗得很脆,每片都塗滿蒜蓉醬,很香口。Pepperoni and Hawaiian PizzaPizza可以叫兩種口味,一次就可以嚐到兩種口味,很棒。前者由番茄醬、莫札瑞拉起司、意大利辣肉腸片組成,後者由番茄醬、莫札瑞拉起司、火腿、鳳梨組成。Pizza是薄批,很香脆,好吃。龍蝦意大利粉配小番茄和帕馬玫瑰醬意粉蘸滿醬汁,很濃郁,龍蝦份量很多,不錯。Homemade Gelato叫了班蘭和石板街味,口感幼滑,班蘭味相對比較甜,石板街反而是甜度比較低的朱古力味。飲品叫了番茄汁和拿鐵。

蒜蓉包
焗得很脆,每片都塗滿蒜蓉醬,很香口。
蒜蓉包
龍蝦意大利粉配小番茄和帕馬玫瑰醬
意粉蘸滿醬汁,很濃郁,龍蝦份量很多,不錯。
龍蝦意大利粉配小番茄和帕馬玫瑰醬
Homemade Gelato
班蘭和石板街味Gelato

飲品叫了番茄汁和拿鐵。
番茄汁 & 拿鐵
2025-01-03
Pepperoni and Hawaiian Pizza
我們全家都喺pizza lover , 會親手自己做意大利pizza , 意粉等等嘅餐廳唔多,位於啟德𝐀𝐢𝐫𝐬𝐢𝐝𝐞 嘅𝐓𝐡𝐞 𝐂𝐢𝐩𝐨𝐥𝐥𝐢𝐧𝐢 𝐏𝐢𝐳𝐳𝐞𝐫𝐢𝐚 喺我哋其中一個常常去的餐廳!Quattro Formaggi 🍕一次過可以食齊4款不同口味的芝士!芝士🧀迷一定要試試!口感香脆,整個pizza 佈滿香濃的芝士!Marine 每次嚟都必點😆Carbonora with Barco & Egg 🍝意大利🇮🇹粉全部都係餐廳每日新鮮製作!口感超強讚令呢個經典嘅意大利粉更美味!Chicken Wings🐔 香炸雞翼帶少少辣,係開胃嘅前菜!Soup of the day 🫕濃濃香滑嘅南瓜湯,今天飲完暖笠笠。Homemade 𝐠𝐞𝐥𝐚𝐭𝐨 🍨今次點嘅喺益力多口味!平時出邊好少見,好好味而且新鮮製造口感順滑!🍽️ 𝐓𝐡𝐞 𝐂𝐢𝐩𝐨𝐥𝐥𝐢𝐧𝐢 𝐏𝐢𝐳𝐳𝐞𝐫𝐢𝐚📍九龍城啟德協調道𝟐號𝐀𝐈𝐑𝐒𝐈𝐃𝐄 𝐆樓𝐆𝟎𝟏𝟐號舖#𝐓𝐡𝐞𝐂𝐢𝐩𝐨𝐥𝐥𝐢𝐧𝐢𝐏𝐢𝐳𝐳𝐞𝐫𝐢𝐚#香港意大利餐廳#意大利餐廳#啟德美食#𝐀𝐈𝐑𝐒𝐈𝐃𝐄#手工薄餅#手工意大利粉#手工雪糕#每日新鮮製造

Quattro Formaggi 🍕

Carbonora with Barco & Egg 🍝

Chicken Wings🐔
炸雞翼帶少少辣,係開胃嘅前菜!

Soup of the day 🫕
濃濃香滑嘅南瓜湯,今天飲完暖笠笠。

Homemade 𝐠𝐞𝐥𝐚𝐭𝐨 🍨

#手工意大利粉
#手工雪糕
#每日新鮮製造
2024-12-26 429 views
這家迷人的意大利小館散發浪漫氣息,獨特裝潢讓人感受意大利風情。雅緻木質家具和柔和燈光,還有半戶外座位,環境舒適。 每道菜肴用心製作,展現傳統魅力!檸檬汁八爪魚片是很耀眼的開胃菜,擺盤精緻,薄薄八爪魚切片相當誘人。每一口都散發着鮮味,肉質彈牙,酸酸地的檸檬汁讓整道菜清新可口,令人食慾大開。緊接著是香草醬蝦與櫻桃香茄意粉,手工製作的闊條麵口感彈牙,吸收了濃郁的香草青醬,撒上咸香的巴馬臣芝士碎和甜美的櫻桃茄,蝦肉鮮嫩多汁,口感非常豐富。最後,熱前菜拼盤有爆谷蝦、雞翼和肉丸。大肉丸上的芝士和香料好特別,咬下去肉汁四溢。爆谷蝦外香脆內都爽彈。

又到左一年一度拍拖紀念日,喺Airside行開街,同老公揀左意大利餐廳一齊晚餐💕咁岩秋冬日子餐廳開咗明火暖爐,成間餐廳好有feel💕Prawn Popcorn 蝦米爆谷雖然菜名叫蝦米,蝦嘅size一啲都唔細,大大隻啖啖肉,而且食落好新鮮,肉質爽脆😍個爆谷外殼炸得好香脆,配埋醬汁食好夾,令人好開胃😋Pesto Prawn & Cherry Tomato 香草醬蝦與櫻桃香茄意粉佢哋嘅意粉係手工製意粉,食落特別有口感,感覺好新鮮,香草醬有好香嘅羅勒香味,意粉好掛汁,而蝦係好大隻又鮮嫩,令人好滿足👍Classic pizza - Quattro Formaggi & Chicken Tikka佢哋嘅Pizza可以揀兩款拼埋一個,價錢以高啲嗰個計算。其中一款我哋揀咗白醬四重芝士,Pizza上面鋪上滿滿嘅芝士,聞落好香芝士味,一咬入口芝士味嘅濃度超越想像,係非常香濃嘅芝士味,有驚喜,啱晒芝士控😋另一款揀咗Chicken Tikka,係印度式嘅燒雞,配合咗紅蔥頭,蕃茄醬,味道好夾,青色香料醬汁帶酸,令成個Pizza嘅味道更加特別,整體唔錯👍Iced Frappés - Hazelnut Haven

Prawn Popcorn 蝦米爆谷

Iced Frappés - Hazelnut Haven 榛果避風港 & Caramel Cascade 焦糖瀑布
甜品一樣精緻嘅外表,望到已經令人食慾大增,質感輕盈,香甜既味道令人無法抗拒😋

Gelato - Purple sweet potato, Gingerbread & Peanut Butter
點少得試下呢度既自家製正宗意式雪糕,今次試咗紫心蕃薯、薑餅同埋粗粒花生醬,紫心蕃薯味道較為清淡,甜度啱啱好,食到蕃薯既微粒。薑餅味道好有冬日感覺,食到薑同玉桂既香味,幾特別。粗粒花生醬為三款中最濃,入口濃濃既花生醬香味,微微帶鹹香,令人一試難忘😋
2024-12-13 465 views
同老公去Airside食嘢,呢間pizza店我哋都食過返尋味,好食價錢又ok。Parmesan fries $75先嚟個小食,薯條外脆內軟又粗身,本來已經好好食,再灑上一啲馬巴臣芝士喺面,咸香咸香,更加食唔停口。Chicken Tikka Pizza $178Pizza係薄身微脆嗰一款,配上蕃茄醬同埋mozzarella cheese,雞肉少少微辣,搭配埋紅蔥頭好惹味。Tuscan Salmon Steak $178賣相都幾靚,三文魚厚肉,魚肉嫩嫩唔乾嚡,配上蒜蓉忌廉汁,好味一啲都唔腥。配菜仲有青瓜、黃青瓜、西蘭花同埋車厘茄添。Pesto Prawn and Cherry Tomato Pasta $148蝦好爽,大大隻,好足料。每條意粉都掛滿青醬汁,食落好順口,扁意粉口感好好,軟硬都好適中。Gelato $48最後甜品我哋揀咗一球雲呢拿味share ,好香,仲加左$8 upgrade waffle cone,好正,食得好滿足。

Parmesan fries $75

Chicken Tikka Pizza $178

Tuscan Salmon Steak $178

Gelato $48

2024-12-06 815 views
🌟The All-star Pizza🍕 一個完整嘅pizza有齊6款星級口味,見到即刻「嘩」一聲,色彩好繽紛,好有食慾🤩自家製薄餅即叫即做,係走皮薄路線,入口酥脆。6款口味各有特色,滿足晒咩都想試嘅大家。我最鐘意Chicken Tikka,係印度風既香草汁雞肉,帶有少少辣味,配埋芝士好惹味又唔會太滯🤗忌廉雞肉意粉🍝係手工意粉,口感非常煙靭。意粉煮得剛剛好,裏滿忌廉醬勁邪惡,濃郁得來唔會太膩😈最後記住叫Gelato,呢度有好多新奇嘅口味,例如泰式奶茶、花生醬、斑斕味道等等。小朋友去到個雪糕櫃面前勁興奮,仲可以加toppings,口感順滑唔會好甜,好滿足🤗餐廳仲有露天茶座,對住草地環境開揚。帶埋小朋友或者寵物嚟散步再食吓嘢,好寫意啊!
🌟The All-star Pizza🍕

忌廉雞肉意粉🍝

2024-11-27 727 views
全自費!!Airside一到5,6日想搵間餐廳食飯都難過登天,到到都排長龍。好彩佢吾洗點排,本身以為係伏,所以無咩人食,但食完又覺得ok~應該係地理位置吾係咁多人發現呢間餐廳?今左個蝦香草意粉,薯條,雞翼同牛排,甜品仲有gelato ~ 呢個意粉係專登叫,去對比一下上次個間no good餐廳,有比較下,就再公平公正下~ 呢間啲蝦爽好多個醬又會有味過上次個間,最緊要意粉係一條條😂吾係散修修薯條控黎講,呢間薯條即炸熱辣辣,加左d調味粉!👍🏻雞翼有小許失望,因為menu講5隻,上台原來係單骨5隻,姐係2.5隻😂味道ok ,係覺得個皮有小小漿口~牛排係和牛,其實吾錯,不過一個人食哂應該會有d覺得漏,可以同人share會更好~ 汁邊side dish都好過上次個間好多😂😂😂最後食埋甜品,佢有薑餅,斑斕味等等。。試完啲口味,最後都係揀返雲呢拿,想最後埋尾清啲So far 我一覺得黎到airside可以黎呢到食飯,起碼唔使等咁耐位先,食物質素又ok~~
全自費!!
應該係地理位置吾係咁多人發現呢間餐廳?

薯條控黎講,呢間薯條即炸熱辣辣,加左d調味粉!👍🏻

2024-11-22 915 views
尋找一家不僅僅只注重外觀的方便比薩店嗎?Cipollini 吸引著追求優雅聚會的美食家。店內設有舒適的吧台和寬敞的座位,全景玻璃門敞開秋日美景,是精緻用餐的完美場所 🍁〘 香草醬蝦與櫻桃香茄意粉 〙將看似基本的食材變成烹飪詩歌,這款香草醬意粉口感恰到好處,風味豐富且恰到好處地煮熟。〘 PEPPERONI 披薩 〙〘 CHICKEN TIKKA 披薩 〙在 Airside Pizzeria,品嚐融合完美的創作:一半是帶有番茄醬、馬蘇里拉奶酪和辣香腸片的 Pepperoni,另一半是帶有雞肉、青蔥和馬蘇里拉奶酪的 Chicken Tikka。〘 夏威夷披薩 〙〘 松露蘑菇披薩 〙在 Airside Pizzeria,享受融合完美的松露蘑菇半份和夏威夷半份的美食婚姻。盡情品嚐香濃的松露醬、黑松露、蘑菇,以及經典的番茄醬、馬蘇里拉奶酪、火腿和鳳梨。〘 兩球冰淇淋 〙這家比薩店提供美味的兩球冰淇淋——我們選擇了香蘭和花生醬口味。在諸如薑餅和泰式奶茶之類獨特口味中,每一口都是一場烹飪的冒險。〘 提拉米蘇 〙以鮮美的草莓、藍莓裝飾並灑滿可可粉的提拉米蘇體現了真正的意大利風味。📍Cipollini P

〘 香草醬蝦與櫻桃香茄意粉 〙

〘 PEPPERONI 披薩 〙
〘 CHICKEN TIKKA 披薩 〙

〘 夏威夷披薩 〙
〘 松露蘑菇披薩 〙

〘 兩球冰淇淋 〙

〘 提拉米蘇 〙

📍Cipollini Pizzeria (九龍城)
九龍城啟德協調道2號AIRSIDE G樓G012號舖
2024-11-17 1043 views
位於啟德Airside的一間意式小館<The Cipollini Pizzeria>,散發著獨特的意大利風情。餐廳內部裝潢典雅,以溫暖的木質家具和柔和的燈光營造出一種親切而舒適的氛圍。牆上掛著精緻的意大利風景畫和傳統的餐具擺設,增添了一份濃郁的藝術氣息-🐮 Wagyu Beef Sirloin in Mushroom Sauce (8 oz.) 和牛西冷扒令人讚不絕口! 牛排煎得恰到好處,外層呈現誘人的金黃色,內裡則嫩滑多汁,每一口都能感受到和牛的鮮嫩和豐富的肉汁。蘑菇汁濃郁香醇,與牛排的味道完美融合。配菜的薯泥和蔬菜也不容忽視。薯泥細膩綿密,口感柔滑;蔬菜則新鮮爽口,色彩繽紛,不僅增加了菜色的視覺效果。這道菜的每個元素都相輔相成,讓人滿足-🍕 The All-Star Pizza $268點了一款非常特別的Pizza ! 一個Pizza共有六種不同的口味,好吸引😍🔸Hawaiian火腿的鹹香和鳳梨的甜美交相輝映,形成獨特的酸甜口感,味蕾的雙重享受-🔸Carbonara 卡邦尼口味結合了加拿大火腿和流心鵪鶉蛋,味道濃郁且細膩。火腿的鹹香與鵪鶉蛋的嫩滑完美結合,帶來豐富的

🍕 The All-Star Pizza $268

🔸Hawaiian

🔸Carbonara
卡邦尼口味結合了加拿大火腿和流心鵪鶉蛋,味道濃郁且細膩。火腿的鹹香與鵪鶉蛋的嫩滑完美結合,帶來豐富的口感層次

🔸Pesto Prawn
青醬大蝦Pizza 用了青醬和西葫蘆,搭配鮮美的大蝦,清新而不失濃郁。青醬的香氣撲鼻,大蝦的鮮甜與西葫蘆的爽脆相得益彰,整體口感輕盈

🔸Pepperoni
經典的意大利辣肉腸Pizza ! 香辣適中,香腸片片烤得酥脆,散發著濃郁的香氣。每一口都是香辣與芝士的完美融合,經典的味道永遠不會讓人失望

🔸 Peri-Peri Chicken
這款配上青蔥和辣蛋黃醬,帶來濃郁的辛香口感。雞肉烤得嫩滑多汁,辣味適中,與青蔥和辣蛋黃醬的搭配相得益彰,充滿驚喜

🔸Smoked Salmon
煙燻三文魚Pizza 結合了乳酪和酸豆,口感細膩且層次豐富。煙燻三文魚的獨特香氣與乳酪的柔滑完美融合,酸豆則帶來一點點的清爽酸味,平衡了整體的濃郁感

🧊 Iced Frappes 沙冰 $58
🔸 Hazelnut Haven 榛果避風塘
濃郁的榛果風味搭配冰涼的口感,一口喝下去就感到無比清爽。榛果的香氣在口中散發,甜度適中
🔸Strawberry Swirl 士多啤梨旋風
每一口都能感受到士多啤梨的鮮美。色澤鮮豔,非常誘人

🍨Homemade Gelato $78
斑蘭的清新和Vanilla香草的濃郁在口中交織,形成了豐富的口感層次。Gelato質地細膩柔滑,入口即化,給人帶來無比的滿足感

聽說The Cipollini Pizzeria的薄餅非常出色,於是特意前來一試,更發現餐廳原來有戶外座可帶小狗,餐廳外更是大草地,可讓小狗🐕奔跑,下次一定會帶小狗再來幫襯!首先上桌的是冷盤——檸檬汁八爪魚片。這道菜的擺盤精緻,八爪魚切片薄而均勻,色澤誘人。八爪魚的口感滑嫩,每一口都能感受到海鮮的鮮甜,檸檬汁的酸度則為整道菜帶來了清新的提味效果,讓人食慾大開,確實是一道開胃的前菜。接下來是主菜——龍蝦意大利粉,搭配小蕃茄和帕馬玫瑰醬。這道意大利粉的龍蝦肉質鮮嫩,濃郁的帕馬瑪起司和香甜的小蕃茄相互融合,形成獨特風味。意大利粉的口感彈牙,充分吸收了醬汁的精華,每一口都讓人感受到海鮮的鮮甜與起司的濃郁。我們選擇了兩款薄餅,各享半份,這樣的安排讓我們能嘗試更多的美味。和牛西冷牛排薄餅,以蕃茄醬和莫札瑞拉起司為底,搭配焦糖洋蔥和和牛西冷牛排,牛肉的鮮香與洋蔥的甜味相得益彰。我們另外選了黑松露蘑菇薄餅。這款薄餅以貝沙米爾醬為基底,配上黑松露片、蘑菇和莫札瑞拉起司。松露的獨特香氣與蘑菇的濃郁味道相互交融,帶來奢華享受。薄餅的質地輕盈,讓人一口接一口,完全不會感到油膩。最後,我們品嚐了抹茶王朝沙冰。沙

最後,我們品嚐了抹茶王朝沙冰。沙冰的質地細膩,抹茶的苦香與甜味完美平衡,讓人感到愉悅。

The Cipollini Pizzeria (九龍城)
地址:九龍城啟德協調道2號AIRSIDE G樓G012號舖