2022-06-03
🐱IC”水牛城炸雞漢堡 $129之前睇YouTube 見到人地食呢個burger 已經好想試!最主要係比佢雪糕+脆雞扒呢個gimmick 吸引到, 一凍一熱一淋一脆好想體驗下個感覺係點😼 甘岩去觀塘終於有機會一試! 因為之前睇片見個包好似好大所以兩個人叫左一個包share, order 左之後等左大概 15 -20分鐘 , 個包同薯條一黎到都係熱辣辣😻 感覺係新鮮製作👍🏻 一咬入口真係有種冰火既感覺, 首先係雪糕真係好夠凍(敏感牙齒注意!) 但又唔係雪凍到起冰/咬唔入果種, 同埋雪糕係好香雲呢拿味texture 比較厚實果d😻 香脆雞髀配左水牛醬汁有少少spicy好開胃, 冰火感覺係不一樣既burger 體驗👍🏻兩個人如果唔係好飽叫呢個set 岩岩好(因為同frd黎之前三個鐘食左個tea)😺有包有沙律茶有薯條 再加$$配左個咸檸樂🥤 不過薯條同沙律菜就正常發揮冇咩特別, 如果想體驗下冰火burger 呢個真係值得一試!