2022-06-03 182 views
🐱IC”水牛城炸雞漢堡 $129之前睇YouTube 見到人地食呢個burger 已經好想試!最主要係比佢雪糕+脆雞扒呢個gimmick 吸引到, 一凍一熱一淋一脆好想體驗下個感覺係點😼 甘岩去觀塘終於有機會一試! 因為之前睇片見個包好似好大所以兩個人叫左一個包share, order 左之後等左大概 15 -20分鐘 , 個包同薯條一黎到都係熱辣辣😻 感覺係新鮮製作👍🏻 一咬入口真係有種冰火既感覺, 首先係雪糕真係好夠凍(敏感牙齒注意!) 但又唔係雪凍到起冰/咬唔入果種, 同埋雪糕係好香雲呢拿味texture 比較厚實果d😻 香脆雞髀配左水牛醬汁有少少spicy好開胃, 冰火感覺係不一樣既burger 體驗👍🏻兩個人如果唔係好飽叫呢個set 岩岩好(因為同frd黎之前三個鐘食左個tea)😺有包有沙律茶有薯條 再加$$配左個咸檸樂🥤 不過薯條同沙律菜就正常發揮冇咩特別, 如果想體驗下冰火burger 呢個真係值得一試!
🐱IC”水牛城炸雞漢堡 $129

2022-04-23
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$130 (Dinner)
  • IC水牛城炸雞漢堡
2022-05-30 116 views
喺IG成日都見到呢個好特別嘅漢堡包🍔佢入面係夾住炸雞🍗同埋雪糕🍦聽落好似好唔夾咁 但係食落又唔錯喎!個炸雞鹹鹹地 再加埋雪糕嘅甜味 個味道又唔錯!而且個包烘到微暖 再加埋熱辣辣 脆卡嘅炸雞 同埋凍冰冰嘅雪糕 口感同味道都好豐富!
2022-05-24 233 views
📍觀塘人氣創意漢堡‼️• burger加雪糕咁搞鬼🤤 -- The Cool Cousin Cafe & Noodle Bar🍔💛•Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷💛•#pigfoodiexhk_觀塘#pigfoodiexhk_包包 #pigfoodiexhk_黃店 ========================Bookmark呢間burger好耐啦😋一直都覺得佢哋嘅burger又大份又有創意!前排終於約埋@eatwithbaobao嚟試下😻------------------------------⭐️經典美式mac&cheese牛肉漢堡 $135(4.3/5)包體外脆內軟,富牛油香😻餡料非常豐富,牛肉肉味濃郁,通心粉佈滿半溶車打芝士,鹹香十足‼️bbq醬汁再加上焦糖洋蔥甜甜哋~整體味道同口感都好豐富,而且好有創意!·⭐️水牛城炸雞雪糕漢堡 $129 (4.2/5)漢堡加雪糕你見過未!🤣面頭有兩大球雪糕,雖然menu話係雲呢拿味,但食落係酸酸哋,似檸檬雪葩多啲lol但就意外覺得幾match,仲多咗清新嘅感覺🤣炸雞好大塊,但肉質略嫌唔夠juicy🙈不過

#pigfoodiexhk_觀塘
#pigfoodiexhk_包包
#pigfoodiexhk_黃店
========================
⭐️經典美式mac&cheese牛肉漢堡 $135
(4.3/5)
⭐️水牛城炸雞雪糕漢堡 $129 (4.2/5)

漢堡加雪糕你見過未!🤣面頭有兩大球雪糕,雖然menu話係雲呢拿味,但食落係酸酸哋,似檸檬雪葩多啲lol但就意外覺得幾match,仲多咗清新嘅感覺🤣炸雞好大塊,但肉質略嫌唔夠juicy🙈不過值得一讚嘅係包體依然出色,唔會比餡料整濕🙈而且伴碟嘅薯條好香脆~
整體嚟講漢堡好足料,幾有創意~店員服務友善,可以一試呢‼️😋除咗漢堡,小編仲想試埋佢哋嘅鴨髀金邊粉!🥰
賣相:4/5
味道:4.3/5
性價比:3/5
回頭:yes
店舖資料
名稱:The Cool Cousin Cafe & Noodle Bar
地址:觀塘開源道60號駱駝漆大廈第三期11樓J室
前往方法:觀塘站B2出口
2022-05-23 125 views
最近成日見到呢個炸雞🍗雪糕🍦漢堡包🍔感覺真係好奇怪 但係口感同味道又出奇地夾!炸雞炸得好脆 肉質柔嫩 仲加咗啲水牛城醬汁,楓糖漿同芝士醬 但係配埋甜嘅雪糕一齊食 又真係好食喎😋
2022-05-17 158 views
IC水牛城炸雞漢堡---雪糕配burger,好新奇嘅配搭🫢我係沖住呢個burger而黎🤭Lunch menu會配埋薯條同沙律,仲包一杯飲品。burger一上到黎真係好壯觀,2個雪糕球係入面🤩分量都幾大下,塊炸雞大過個burger🤤真係無辦法一淡咬得曬😂咁唯有要咬住一半先,水牛城醬酸酸辣辣,配埋炸雞BoBo脆咁幾好食,辣度有譚仔10小辣。炸雞嘅炸衣炸得幾好,唔會太厚,但係雞肉就有少少鞋,好彩醬多同有雪糕,夾埋一齊食有唔會好覺🤔至於夾埋雪糕一齊食就中和左水牛城醬嘅辣味,酸酸甜甜辣辣咁,咁樣反而更加帶出雪糕嘅奶味,幾特別有好食😋食下食下,發現上層麵包應該用左糖同牛油烘過,咬落有焦糖嘅感覺,脆脆地甜甜地,令到成個漢堡嘅口感更加豐富。至於薯條,等我食完個burger後,薯條都已經凍左,但依然可以保持到表面脆脆嘅口感👍總括而言可以值得一試👍

總括而言可以值得一試👍

通常講開觀塘工廈🏭,第一個必去之地一定係駱駝潻三期,而搵食點多數都係集中某幾層🧐,而想食🍔Burger嘅話就一定唔可以錯過呢間,有🤤特色漢堡作打卡之餘,更重要係連經典🏛️都係好好食。價錢雖然係偏貴💸,但當中既餡料絕對係值得比呢個價🤩👍🏻。店舖內裝潢都比較美國風🇺🇸,充滿左好多70年代既特色💛,令到小店更另有一番特色🤘🏻🤘🏻。不過疫情關係😷加左隔板係減退左某部份特色。🍽️ 用餐時段:周五 中午12時45分⏳ 輪侯時間:5分鐘🚶🏻‍♂️ 可否訂座:可以,只限晚上訂庭🪑 座位數目:約30張🥩 The Ultimate Mac'n Cheese ($135)🥩 經典美式Mac'n Cheese 牛肉漢堡 ($135)⭐⭐⭐⭐⭐香煎美國安格斯漢堡排﹑Modernist車打芝士醬通心粉﹑意大利脆煙腩﹑自製煙燻BBQ醬汁﹑焦糖洋蔥😍 呢個經典之作絕對可以算得是店內最首選嘅必食漢堡🤩,漢堡肉味口感係濃厚,生熟度剛好,中間更有偏粉紅,以致漢堡本身肉汁鎖實左🤤,Mac'n Cheese有一定嘅芝士味,但未屬於好濃厚,但保留左煙韌口感😋,🥓脆煙腩脆口,配上🍞麵包口感就更好,做到軟脆軟脆嘅層次,BBQ醬食屬於好食,

🍽️ 用餐時段:周五 中午12時45分
⏳ 輪侯時間:5分鐘
🚶🏻‍♂️ 可否訂座:可以,只限晚上訂庭
🪑 座位數目:約30張

⭐⭐⭐⭐⭐

😍 呢個經典之作絕對可以算得是店內最首選嘅必食漢堡🤩,漢堡肉味口感係濃厚,生熟度剛好,中間更有偏粉紅,以致漢堡本身肉汁鎖實左🤤,Mac'n Cheese有一定嘅芝士味,但未屬於好濃厚,但保留左煙韌口感😋,🥓脆煙腩脆口,配上🍞麵包口感就更好,做到軟脆軟脆嘅層次,BBQ醬食屬於好食,不過未話算得上十分驚喜,但佢嘅配合就令整個漢堡咸甜度做得更為細膩👍🏻👍🏻。

另外一提嘅係,食🍔漢堡包最重要嘅係麵包本身同餡料本身夾唔夾,而Cool Cousin麵包烘後製造到麵包內脆口而內裡軟熟嘅口感,更充滿牛油香。我個人係非常鐘意呢間店舖所採用嘅麵包👍🏻👍🏻,佢真係好好食。整體黎講,絕對係不能錯過之一😋😋😋。

🐔"IC" Buffalo Chicken Burger ($129)
🐔 "IC" 水牛城炸雞漢堡 ($129)
⭐⭐⭐💫
香脆法國春雞脾扒沾上香辣水牛城醬汁,搭配雲呢拿雪糕﹑楓糖和芝士醬,呈獻全新漢堡體驗

📸 作為「打卡」首選之一嘅漢堡,成個漢堡可以話係好豐富,🍗 雞扒炸得好香脆,會有一層炸皮蓋住,水牛城醬汁有本身嘅咸咸地而有少少辣🌶️,個人覺得唔算好辣,再加上兩球雲呢拿雪糕🍨連楓糖🍁,又凍又甜,所以口感就確實「太」豐富😅🤭,整體真係好食同夾,不過多重口感而言,就唔知道係唔係每個人可以接受到,不過有興趣都係可以嚐試嘅特色漢堡之一😋。

🍟 Truffle Cheese Fries ($10)升級
⭐⭐⭐
佢對比一般嘅黑松露醬更為濃郁😋,多左一重芝士,都算幾好食,不過份量有D少☹️,自己會有D意猶未盡嘅感覺,雖然漢堡本身食完都相信會好飽💯,同埋呢個一定要中間就要食下薯條先🍟,因為本身薯條係常溫,加左醬🍴就會好快變凍變淋,呢個就要注意一下⚠️。

📍 The Cool Cousins Cafe & Noodle Bar @thecoolcousinshk
📍 觀塘開源道60號駱駝漆大廈第三期11樓J室
⏰ Mon: 休息 | Tue: 1200 - 1800 | Wed - Sun: 1200 - 2130
☎ 3425 4611
The Ultimate Mac'n Cheese 經典美式Mac'n Cheese 牛肉漢堡
"IC" Buffalo Chicken Burger "IC" 水牛城炸雞漢堡
2022-04-28
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$130 (Lunch)
  • 招牌72小時安格斯牛小排漢堡
2022-05-11 203 views
烤大啡菇黑松露芝士牛肉漢堡💛大啡菇夠濕潤😚漢堡夠Juicy😚牛味又夠濃😚配埋黑松露芝士同超新鮮嘅蔬菜食😚爽仲有粗薯都好有薯味😚正差啲唔記得講個包都烘到外脆內軟架😚香煎法式鴨脾•金邊粉•冬陰茄湯💛CLS咁好食🤩個湯底非常濃稠😚鍾意食冬陰公嘅朋友一定要試😚佢辣得黎又唔會搶左啲蕃茄味😚法式油封鴨髀啖啖肉😚仲有脆皮添😚仲有好多炸豬皮😚開心The Cool Cousins Cafe & Noodle Bar (觀塘)觀塘開源道60號駱駝漆大廈第三期11樓J室
烤大啡菇黑松露芝士牛肉漢堡💛

法式油封鴨髀啖啖肉😚仲有脆皮添😚
仲有好多炸豬皮😚開心

2022-05-11
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
  • 烤大啡菇黑松露芝士牛肉漢堡
  • 香煎法式鴨脾金邊粉冬陰茄湯
2022-05-07 142 views
終於堂食可以四人以上,今日同朋友去觀塘試下工廈漢堡,一去到都幾多人 餐廳唔大位置有小小逼,本人肥仔退後少少背脊都掂到後邊嘅人,有小小唔好意思,舖頭人手唔多,可以掃QR code落單,非常方便3個人叫左3個set平均每人百3蚊,叫左水牛城炸雞漢堡,加左11蚊轉松露芝士薯條,小弟唔食得辣,個水牛城炸雞有d辣,但佢上面有2球雪糕食落又熱又凍又辣又脆,好夾個雪糕可以解膩又可以解辣,非常好既配搭 但個松露芝士薯條就一般,普通薯條好食啲,因為佢加左松露芝士個薯條淋左同無咩松露味,佢仲有蜜糖喺面甜慢煮滷水豬腩肉冬陰功,可以揀小辣同多麵但肉得2小塊,令外有脆豬皮扎肉齋春卷,個冬陰功湯偏甜幾好飲烤大啡菇黑松露芝士牛肉漢堡,味道不過不失松露味都出牛肉五成熟所有食品應該係即叫即做,整體食物質素都好食,又唔貴,推薦
所有食品應該係即叫即做,整體食物質素都好食,又唔貴,推薦
  • 水牛城炸雞漢堡
2022-05-06 122 views
⭐️經典美式Mac'n Cheese 牛肉漢堡($135+$11 轉松露芝士薯條)所以burger set都有沙律、薯條同飲品~ 好欣賞佢啲包全部都焗到脆脆哋,配埋醬汁十分香口👍🏻 呢個Burger overall 正正常常啦,啲Mac n cheese係睇落好睇,但食落比起普通burger會冇咁重芝士味😂 漢堡扒唔算好juicy,但整體配搭都好食~ 松露芝士薯條都幾好食,醬汁都算香松露味👍🏻 ⭐️"IC" 水牛城炸雞漢堡($129)本身係睇完youtube衝完呢個burger嚟,試完都真係覺得好驚喜👍🏻 雲呢拿雪糕同水牛城炸雞夾埋冰火交融,甜甜辣辣好正😍 配埋脆脆嘅漢堡包同楓糖漿,真係以往未試過嘅味道,值得嚟一試👍🏻

⭐️"IC" 水牛城炸雞漢堡($129)
𓌈 IC Buffalo Chicken Burger $129“IC”水牛城炸雞漢堡用上香脆法國春雞雞髀扒沾上香辣水牛城醬汁、搭配雲呢拿雪糕、楓糖、芝士醬而成🍔 值得一讚係雞髀扒炸得好香脆🍗同埋加咗香甜既雲尼拿雪糕🍦一鹹一甜幾特別😆 但呢個水牛城醬對我黎講實在太過辣 雪糕都平衡唔到個辣味🤢 不過成個味道係夾的👌🏻同埋好彩餐飲叫咗冰萃冷茶先可以解下辣😩What’s the innovative combos for burger?💥 Buffalo Chicken + Vanilla Ice cream must be one of them✨Crispy Chicken Thighs with spicy buffalo sauce🌶, creamy vanilla ice cream🍨 & sweet maple syrup was nice🍁, but personally I just hope it could be less spicy as I kept sweating when I ate this🥵 & even the milky ice cream couldn
What’s the innovative combos for burger?💥 Buffalo Chicken + Vanilla Ice cream must be one of them✨Crispy Chicken Thighs with spicy buffalo sauce🌶, creamy vanilla ice cream🍨 & sweet maple syrup was nice🍁, but personally I just hope it could be less spicy as I kept sweating when I ate this🥵 & even the milky ice cream couldn’t balance the whole flavour🫠 Luckily I ordered the cold tea🧊 instead of a hot one for my set drink🤪
評分: 7/10🌟

𓌈 72-hour BBQ Angus Short Rib Burger $119 BBQ Pulled Pork Fries+$18
招牌72 小時安格斯牛小排漢堡配上焦糖、洋蔥、烤菇、羽衣甘藍、手工芝士醬、墨西哥辣椒同自製煙燻BBQ醬汁非常出色🍖 厚身既慢煮牛小排食落肉味濃郁 仲要充滿肉汁🤤 手工芝士醬既鹹香令整個味道更為豐富🧀 另外烤菇既份量頗多 加埋新鮮既羽衣甘藍可以平衡到牛扒既油膩感😚 額外加既手撕豬薯條炸得香脆 不過冇乜豬肉既鹹香 個人認為黑松露個款比較好食😎
Augus Short Rib with Sous Vide for 72 hours was super juicy and meaty😋, with a hints of cheesiness and smokiness from the homemade cheddar sauce & BBQ sauce😍 The huge portion of grilled mushroom🍄 & fresh kale balanced the heavy taste of the steak🥩, nice! 🥰 BBQ Pulled Pork Fries was crispy but not meaty yet, I would prefer the black truffle one🍟
評分: 9/10🌟
—————————————————————————————

𓍼 #foodietiffhk
𓍼 #foodietiff推介
𓍼 #foodietiff觀塘

#hongkong #hkcafe #cafehopping #hkcafehopping #hkfood #hkfoodie #hongkongfood #hongkongfoodblogger #lassanacoffee #francecafe #香港美食 #美食推介 #上環美食 #上環cafe #打卡cafe #打卡餐廳 #香港好去處 #다방 #홍콩 #홍콩맛집 #홍콩일상생활
BBQ Pulled Pork Fries
BBQ Pulled Pork Fries
  • 招牌72小時安格斯牛小排漢堡
2022-05-01 102 views
一路都知駱駝漆三期十一樓成層都有好嘢食,但已經好耐冇嚟喇!今日決定一試cool cousins,總體感覺舒服食物好,會再翻焯💕呢度menu唔長,主要係做手工漢堡同埋冬蔭公湯麵兩類餐。手工漢煲有幾款牛、炸雞、吞拿魚扒,同今期限定。今日去限定款係炸魚堡。我哋叫咗Mac and cheese經典漢堡一試,餐跟咗薯條、少少沙律菜,同飲品。薯條香脆,正!沙律菜醋油上,正常嘢啦!漢堡即叫即整,約莫等咗兩三個字,上枱仲有滋聲,包皮香口,漢堡係手工嘢肉汁肉質都不錯,Mac and cheese濃味結身。成個包望落唔大份,但食完真係好滯,差啲食唔落薯條!手工嘢係食得開心嘅但我諗牛小排會再好食啲,經典款表現中上未到爆炸哈小食有幾款都可以單叫薯條架哈哈冬蔭公麵應該係晚市先有,只有兩款鴨髀同滷豬腩。鴨髀應該係慢煮的,因為入味又煮到骨肉分離好易食之餘,肉質keep得幾好,平時食鴨最怕肉鞋。冬蔭公湯超級濃郁!味道有層次,湯汁掛得靚,大讚!我覺得呢個湯麵夠打經典漢堡添。跟餐嘅網絲春卷就一般。值得一提,呢度每個餐都可以轉生酮餐,好ketofriendly!金邊粉可轉芽菜底,漢堡包皮可轉生菜包、多菜少肉又得。下次真係要

呢度menu唔長,主要係做手工漢堡同埋冬蔭公湯麵兩類餐。

薯條香脆,正!沙律菜醋油上,正常嘢啦!
小食有幾款都可以單叫薯條架哈哈

跟餐嘅網絲春卷就一般。

值得一提,呢度每個餐都可以轉生酮餐,好ketofriendly!金邊粉可轉芽菜底,漢堡包皮可轉生菜包、多菜少肉又得。下次真係要試下!
2022-04-30
$120 (Dinner)
  • 薯條
  • 冬蔭公湯金邊粉
🍴IC 水牛城炸雞漢堡 HKD 129( + HKD 10 轉黑松露芝士薯條)本身覺得佢冇乜特別🙈留心睇先見到佢其中一個配料係🍦雲尼拿雪糕🍦夠哂特別所以就決定試呢個😂上枱係勁大個 burger塊包本身搽左牛油蜜糖🍯就咁食都好食🍔而炸雞切落仲聽到雞皮好脆既聲音👂🏻入口同樣脆卜卜 雞肉鮮嫩又juicy😛雪糕同水牛城既辣味係意外地夾❗️一啖過食感覺係先甜後辣 雪糕融左之後啲辣味先慢慢滲出黎😌薯條方面不過不失 係略嫌凍左少少🙈但整睇來說不錯 值得一試😛
🍴IC 水牛城炸雞漢堡 HKD 129
( + HKD 10 轉黑松露芝士薯條)
Follow🐷 @chuchu_hkfoodietag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀🐷💬每一篇食評都好認真打架—————————————————————📍 The Cool Cousins Cafe & Noodle Bar上次🐷去開觀塘做嘢,朋友力推呢間話全部都好好食,之後我睇完餐廳先發現之前有朋友叫🐷幫佢試個雪糕burger,佢嘅signature黎!不過今次冇食burger,因為想食啲濕嘅嘢!不過下次一定會試burher!!😚—————————————————————❣️ 慢煮豬腩肉扎肉冬陰公湯金邊粉 $76朋友話佢好鐘意食呢個,讚到飛起咁🐷緊係要試下!真係好食!一開超香,雖然望落好紅好油,但唔辣的,湯底佢勁足料,有蕃茄,所以其實係茄湯mix冬陰公🤣有兩蕉大大塊豬腩肉同埋扎肉,小小邪惡,但真係好好好味!好香,又夠味,又好淋!再加埋炸豬皮,上多一個層次,不過一掂湯就會淋架!快啲食!.❣️冷萃冰茶跟餐,無糖,啱🐷心水!有少少橙味,都好飲!—————————————————————不專業評分👅好味指數:4/5💰性價比:4/5 👍🏻推薦:4/5———————————
Follow🐷 @chuchu_hkfoodie
tag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️
需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀
🐷💬每一篇食評都好認真打架

❣️ 慢煮豬腩肉扎肉冬陰公湯金邊粉 $76

❣️冷萃冰茶
跟餐,無糖,啱🐷心水!有少少橙味,都好飲!
不專業評分
👅好味指數:4/5
💰性價比:4/5
👍🏻推薦:4/5
—————————————————————
🏡地址: The Cool Cousins Cafe & Noodle Bar (觀塘)
#chuchu食泰國嘢
#chuchu食外賣

#香港美食 #hkfood #852food #相機食先 #香港好去處 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #週末好去處 #食好西 #美食推薦 #好食 #食食食 #tasty #美食 #飲品 #甜品#follow #like #like4like #人氣食店

2022-04-12
TakeAway
Type of Meal
Dinner
2022-04-12 387 views
呢間觀塘工廈小店主打泰國粉麵都同埋Burger,見到其他客人都係食Burger為主🍔 我都唔例外, 結果都有驚喜嘅😋 Weekend Lunchtime 去食雖然唔係話大排長龍,但最好都係打電話訂咗位先。💛招牌72小時安格斯牛小排漢堡 ($119)佢嘅肉好有份量!而且夠入味,鹹鹹地,好有特色❣️不過啲醬就較多,容易流出嚟,食個陣就要小心啲。💛烤大啡菇黑松露芝士牛肉漢堡 ($105)一向都鐘意食大啡菇❤️ 今次呢個勁Juicy又重菇味,不過就有少少蓋過咗啲肉味🤏🏻 而黑松露芝士醬汁唔重,唔漏又唔會搶曬其他味道,就算食埋一樣味嘅黑松露芝士薯條都唔會話好寡。💛黑松露芝士薯條 (餐加$10)值得加呢$10去轉黑松露芝士薯條👍🏻 食完佢再食一啖普通薯條🍟 就會覺得跟餐薯條真係好普通😂 佢仲有好多醬淋咗係面,但唔會好漏,如果想試下好唔好食嘅朋友可以同我一樣,一份普通薯條,一份轉,咁仲可以拎普通薯條去點埋淨低嘅汁😋 💭整體嚟講兩款Burger都十分足料🤩 佢麵包皮有烘過,食落好脆,有口感。同出面軟淋淋嘅包相比,我會鐘意呢個多啲😍 而包嘅價錢已經包埋沙律🥗同嘢飲🍵飲品方面揀咗唔洗加錢嘅無糖冷萃冰茶,解解渴

招牌72小時安格斯牛小排漢堡
💛招牌72小時安格斯牛小排漢堡 ($119)

烤大啡菇黑松露芝士牛肉漢堡

💛烤大啡菇黑松露芝士牛肉漢堡 ($105)

黑松露芝士薯條(餐+$10)

💛黑松露芝士薯條 (餐加$10)

💭整體嚟講

無糖冷萃冰茶

飲品方面揀咗唔洗加錢嘅無糖冷萃冰茶,解解渴,又唔會好似汽水咁飲完成肚氣,值得一試。

職員服務態度好,不過運作上就比較混亂,我等咗半個鐘啲嘢食都未嚟😵‍💫 但遲過我Order,又叫同一樣嘢食嘅人一早食緊。另外電話訂座佢就咁問你有冇訂位 & 幾多個人,但冇問到啲可以識別身分嘅資料。有時仲會送錯餐去隔離枱,同埋落漏咗黑松露芝士醬落啲薯條度🤦🏻‍♀️ 所以大家食之前記得Check下係咪自己嗌咗嘅。
$120 (Lunch)
烤大啡菇黑松露芝士牛肉漢堡
黑松露芝士薯條(餐+$10)
晏晝12點半左右黎到駱駝漆,餐廳都係得返一兩張空枱,真係遲幾分鐘都要等位啊🤣本身一心想試mac&cheese burger,不過問完店員,佢都好有禮貌同我地講原來只可以跟牛🥺落單前都留意到餐廳有提供vegan option,將包轉做生菜提供俾客人,都幾有創意👍🏻不過我地今次都係試返普通burger先喇😁1️⃣經典美式Mac’ n Cheese牛肉漢堡男友嗌左熱門呢款,一咬落去發覺包好脆,係烘烤過,帶少少酸酸嘅味道😗。Burger內嘅洋蔥汁好香好食,成個包充滿好多洋蔥,感覺幾開胃😋👍🏻牛肉整得唔乾,很唔錯😆👍🏻,薯條唔夠熱但夠味,mac&cheese match個burger,不過醬汁搶味,所以佢就變成點綴喇。2️⃣IC水牛城炸雞漢堡一上枱就俾夾喺包入面嘅兩球雲呢拿雪糕震撼左😧😧😧呢款包絕對係要用刀叉先食到嘅包🤣雪糕上面鋪左啲楓糖漿,但因為本人麻麻地楓糖漿,覺得單靠雪糕甜味再混和水牛城汁,甜甜辣辣,已經幾香幾特別👍🏻。炸雞大大塊嘅,但雞肉都夠滑,每啖食前加少少雪糕,有啲似以前喺麥當勞薯條點雪糕嘅感覺🤣🤣🤣總括嚟講,單單係鋪頭提供嘅burger嘅創意度都值得大家去試一試,同出面食到嘅絕對好大唔同啊
1️⃣經典美式Mac’ n Cheese牛肉漢堡

2️⃣IC水牛城炸雞漢堡

總括嚟講,單單係鋪頭提供嘅burger嘅創意度都值得大家去試一試,同出面食到嘅絕對好大唔同啊😆!
2022-04-09
$132 (Lunch)