2023-01-20 1096 views
重慶大廈,香港最有名氣嘅地方之一,傳聞起入面搞事就出唔番黎。黎重慶大廈梗係食印度咖哩啦!不過印度唔印度我就唔知啦,反正我食唔慣就係真啦。贈送前菜,脆薄餅加兩款醬,青色係薄荷乳酪醬,我覺得膠膠地有D似牙膏,朋友話ok,可見眾人口味不一。褐色嘅係酸辣燒汁醬(?),ok啦。雜菜乳酪,洋蔥蕃茄加yogurt,一般貨色,yogurt味唔重。咖哩角,極不推薦,質地似牛糞,過度調味令食佢成件事變得好恐怖。見到薄餅之後,朋友都不禁指住話:「朋友,返印度食餅啦!」(設計對白) 估唔到$28有4塊咁大塊嘅餅,然而由於味道一般,食得有D煎熬,真係薄餅地獄。新德里薄餅,有D椰子味同有D我食完一個鐘後就極速忘記嘅味道。反映佢係幾咁平平無奇,一般貨色。咖哩薄餅,辣辣地,唔係幾香,一般貨色。芝士薄餅,比人瘋狂推薦,吹到天上有地下無。質素差過🍕hut嘅芝心批少少啦,非常失望。冇乜芝士味已經宣告死亡。瑪撒拉咖哩,說不出的味道,大家可以一試,之後大家一齊唔鐘意佢。新德里咖哩,甘甘地辣辣地嘅咖哩,不合我口味。芒果乳酪,一般貨色,乳酪味唔夠,我起supermarket求其買D乳酪都應該重味過佢。PS 朋友點嘅瑪撒拉奶茶聞落

咖哩薄餅,辣辣地,唔係幾香,一般貨色。

新德里咖哩,甘甘地辣辣地嘅咖哩,不合我口味。

PS 朋友點嘅瑪撒拉奶茶聞落似姜茶,很有趣。

PPSS 好唔好味唔係重點,重點係黎過。

PPPSSS 兄弟們,乾淨又衛生呀!!!!!
2022-12-16 1045 views
📖 十幾年前, “帝皇” 帶一班大學同學去 “重慶大廈” 食 “7E咖喱王”, 大開眼界, 自此鍾意咗印度咖哩. 轉眼十年, 前前後後食咗冇一百次都有 “半百” 次. 🥰 話說公司新同事識飲識食, 印度菜都玩到米芝蓮 New Punjab Club, 早前俾面出席 “7E咖喱王” 江湖飯局, 時隔數日, 竟然重返重慶大廈, 試埋三樓嘅 “新德里”, 問我有冇食過, 有咩意見?🤗 “新德里” 同埋 “咖哩王” 齊名於 “重慶大廈”, 奇怪地, 我只係食過 “新德里” 一次, 我都想搵番個答案. 相隔十年, 今晚再戰.🥢 餐廳設多張方枱, 裝修有點心思, 包括印度畫, 印度掛牆燈等, 整體燈光偏暗偏籃, 影相麻麻. 今晚點咗印度餐廳必食嘅 Chicken Masala, Chicken Vindaloo 同埋 Mango Lassi.🥨 餐前小食: Papad. 幾好喎, 比 “咖喱王” 優勝.🍹 芒果乳酪, Mango Lassi. “渴撻撻”, 芒果味道濃郁, 出色.🐥 瑪莎拉燴雞, Chicken Masala. 熱辣辣, 雞肉嫩滑, 份量Ok. 但係咖喱汁少咗蕃茄味薑味, 略欠層次

餐前小食
Mango  Lassi
🐥 瑪莎拉燴雞, Chicken Masala. 熱辣辣, 雞肉嫩滑, 份量Ok. 但係咖喱汁少咗蕃茄味薑味, 略欠層次, 有點失望. 餐牌上仲有 Chicken Tikka Masala, 寫明 Thick Fresh Tomato Curry, 下次要試.
Chicken  Masala
🌶 燴巴辣雞, Chicken Vindaloo. 我係食咗兩啖 Chicken Masala, 感覺對路, 先至追加 Vindaloo. 結果, 兩個字: “鹹. 辣”. 味道相對簡單, 我食唔到期望嘅複習性.
Chicken  Vindaloo
🤗 總結: 今日一戰 “新德里”, 較量起點一定係食咗十幾年嘅 ”7E咖喱王”. Mango Lassi 真係唔錯, 可惜主角 Chicken Masala 欠缺層次, 頗為失望, Vindaloo 味道又係偏單調. 我似乎冇點到 “新德里” 出名既菜式, 下次有機會試埋 Chicken Tikka Masala.

😱 世界是殘酷的, 有比較, 有傷害. 我原本冇打算出食評, 既然有讀者想睇, 我就唔客氣了.
2022-08-14 1518 views
有好多人對重慶大廈都有偏見而不敢內進,但是我於10年前開始第一次踏足此地後,便愛上了此處異國菜式💕🤤而且大家是非常熱情的!於重慶大廈正門會有很多銷售員可以帶你上餐廳,聽到有人叫新德里同佢打個眼色佢就會帶你入去升降機然後自行上餐廳喇~我每次都會叫鐵板雞肉,雞肉唔會好乾,外香內嫩,充滿數十種香料而成嘅味道,酸酸地仲有啲洋蔥好好味😆😋真係每次都一定要order!之後話明食印度菜,咁梗係要食咖喱啦,我哋點左兩款一款係印度羊肉咖喱,另一款係馬莎拉燴魚,而咖喱配薄餅,薄餅我們分別下單了三款口味,分別是芝士/蒜蓉/牛油,個人比較喜歡芝士口味,趁熱食芝士真係可以拉絲,牛油和蒜蓉味是比較香口也很好吃🥰而且此店價錢公道,每人只需要100多元左右可以吃很飽,十分推薦。

鐵板雞肉

2022-07-26
$100 (Dinner)
鐵板雞肉
2022-07-28 1077 views
新德里餐廳(Tsim Sha Tsui)想喺香港食到正宗印度菜🇮🇳 梗係要來重慶大廈啦 「新德里」就係其中一間名店 呢度有多款印度咖喱選擇🍛 仲有好出名嘅芝士烤餅 環境裝修都好有印度特色添 小編一於帶大家試吓佢~😋⌖ 附送:胡椒脆餅💰$0一坐低店員就會跟人頭附送胡椒脆餅 隔離仲有兩款醬配搭 一款係薄荷乳酪醬🌿 另一款係輕微辣辣地又酸甜嘅羅望子醬🌶️ 食落會稍稍有啲鹹 不過都幾特別😗😗⌖ 燒烤五香雞件 🍢🐔💰$ 80哩款賣相已經夠吸引 食落真係好有驚喜🤩🤩 係大大件且超級嫩滑嘅雞件 雞件夠香口入味 仲要冇骨🦴 配埋隔離嘅洋蔥同椰菜 成個口感更加豐富😚 必食之選!⌖ 香濃牛油鮮茄鑊仔烤雞 🧈🍅🐔💰$ 75呢款好惹味 雖然餐牌寫係小辣🌶️ 但其實唔會辣 牛油味好香 係好溫和又甜甜地嘅咖喱 雞肉同樣好滑身 每次小編嚟到都必嗌🥰🥰 ⌖ 椰汁咖喱羊肉 🥥🐑💰$ 84第一次喺呢度食羊肉 出奇地羊肉唔會好酥 而且夠腍🤨 咖喱食到好重嘅香料味 有少少辣🌶️ 椰汁味就略嫌唔太突出 中規中矩😌😌⌖ 芝士烤餅 🧀💰$ 26呢款烤餅真係冇得輸😍😍 入面有拉絲嘅芝士🧀 好香但又唔會油膩 配埋咖喱食都好夾😙 不過建議一
新德里餐廳(Tsim Sha Tsui)

⌖ 附送:胡椒脆餅

⌖ 椰汁咖喱羊肉 🥥🐑
💰$ 84

⌖ 芝士烤餅 🧀
💰$ 26
呢款烤餅真係冇得輸😍😍 入面有拉絲嘅芝士🧀 好香但又唔會油膩 配埋咖喱食都好夾😙 不過建議一定要趁熱食🔥 唔係凍咗就會有啲韌🤥🤥

⌖ 甜乳酪🥛
💰$ 25
平時都係飲開水果乳酪今次想試吓甜乳酪又係咩一回事💭 飲落稀身少少嘅乳酪 不過甜度適中 解辣都唔錯🤓

☻ 回頭指數:8.5/ 10
2022-01-21 1399 views
📍 重慶大廈 新德里💰 人均100左右 重慶大廈裡最出名的一間印度菜!星期五的晚上人也不是很多,門口就有一陣很強的咖哩味,兩個人要了兩份咖哩,一個咖喱角,兩杯奶昔,奶昔非常好喝!我要了兩杯!咖喱角普普通通,沒什麼特別,不要也可以,咖哩羊好吃過咖喱雞,建議朋友們來的話點辣一點的咖哩,比不辣的好吃太多!
📍 重慶大廈 新德里
💰 人均100左右
咖喱角
尖沙咀美食: 新德里餐廳 (印度菜)食佢老味指數: 🌕🌕🌕🌕🌘-係香港人既都知道重慶大廈係邊架啦!但相信唔係個個都入過去,一於由我帶大家去(利申都係我朋友帶我去xd)發掘下嗰度啲地道印度菜啦(о´∀`о) -🔥芝士烤餅 Cheese Nan: 🌕🌕🌕🌕🌕呢種並非普通個隻印度薄餅,因為佢係厚厚既,而且中間夾住好多芝士,一搣開就拉到絲,所以如果你係芝士既忠粉真係要試下!口感方面呢就似翻厚版既印度薄餅,再加埋芝士真係絕配!🔥瑪莎拉燴雞Chicken Masala ($74): 🌕🌕🌕🌕🌑個人覺得幾好食,有啲似咖喱汁嘅,用嚟配返個烤餅或者飯都幾開胃!再加上有啲雞肉,雖然唔算話好Juicy個隻,但係成碟嘢加埋一齊唔錯唔錯的!🔥咖喱雞肉炒飯Chicken Biryani($68): 🌕🌕🌕🌗🌑呢個炒飯係比較乾身,啲飯係粒粒鮮明,係長幼身個隻,簡單來講係typical個隻東南飯🤔口感會硬硬地,係幾有咖喱味,但都係乾乾地,我自己就唔太prefer既~ 不過味道都唔錯!-整體來講:份量上其實唔算話大份,我地四個人都叫左兩份Cheese Nan,所以多人食既就叫多啲啦!仲有得叫多啲種類添(๑˃̵ᴗ˂̵) 我今
尖沙咀美食: 新德里餐廳 (印度菜)
食佢老味指數: 🌕🌕🌕🌕🌘
🔥芝士烤餅 Cheese Nan: 🌕🌕🌕🌕🌕

整體來講:份量上其實唔算話大份,我地四個人都叫左兩份Cheese Nan,所以多人食既就叫多啲啦!仲有得叫多啲種類添(๑˃̵ᴗ˂̵) 我今次都係第一次入重慶,希望遲下omicron 唔會再六點後出動既時候會再入去5678次去覓好野食😚 Anw 大家要身體健康!平平安安!🤞🏻
2022-01-03 749 views
Visited the Delhi Club before Xmas, had not been during the pandemic and my friend and I felt like Indian in Chungking as we had no female companions. As usual the service here is rude, but worth it for the food. We ordered a mixed grill platter which had fish, lamb and chicken. All meats are well seasoned and this is the most expensive dish at $110 as all are cooked in the tandoori oven. For the curries we ordered butter chicken and chicken vindaloo. Both curries are as they should be and are

We ordered a mixed grill platter which had fish, lamb and chicken. All meats are well seasoned and this is the most expensive dish at $110 as all are cooked in the tandoori oven. For the curries we ordered butter chicken and chicken vindaloo. Both curries are as they should be and are rich and creamy. The vindaloo is spicy 🌶 when you wait for the after burn 🔥 (lag effect). These curries were accompanied by a garlic naan and Aloo Paratha (which has potato inside) both at $23 a piece is a bargain. The garlic bread is puffy and crispy with lots of garlic. In addition, we ordered a saffron rice to scoop up the left over sauces and this was all washed down with mango lassi.

The whole bill was $399 which is a bargain. The bonus coming here is a walk down the dodgy back staircase to burn some calories as waiting for lift going down is way too long.

Mixed    Grill
Garlic  nann
Aloo  Paratha
Butter  Chicken
Saffron  flavored    Rice
2021-12-22
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
Mixed    Grill
Garlic  nann
Aloo  Paratha
Butter  Chicken
Saffron  flavored    Rice
一直都聽聞重慶大廈有好多好嘢食💓今次終於有機會試到🤩但係去到門口嘅時候有少少嚇親😨好多人都會好熱情咁樣派傳單諗住帶你去佢哋間餐廳😆如果淨係幾個女仔去就要小心啲啦😝🌟新德里特式燴羊肉 $82我地對印度咖哩唔太熟悉😳但聞落咖哩味好香同有好重既香料味 應該都好足料☺️而羊肉就有十幾件全部都唔羶而且好滑🤩再配上烤餅一齊食簡直係冇得輸呀😌🌟芝士烤餅 $25烤餅好新鮮上到枱果陣仲係好熱 😚而且好多芝士直到多到可以拉絲 而烤餅就食落鬆軟之餘又帶點脆口😋🌟燒烤五香雞件 $78雞件用鐘鐵板呈上所以上枱果陣已經感覺到件雞好香好夠熱 🥰雞件好滑而且配上好多香料 再配上紫洋蔥同埋椰菜增加口感🥳🌟芒果 Lassi $35呢杯係一杯解膩飲品好適合食完d咁濃味既食物中和一下個口 酸酸甜甜味道不錯架😍📌 尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈C座3樓3室🚇港鐵尖沙咀/尖東站 D1/ L1/ N5 出口等候時間🕰 0 mins📍#尖沙咀
一直都聽聞重慶大廈有好多好嘢食💓

📌 尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈C座3樓3室
🚇港鐵尖沙咀/尖東站 D1/ L1/ N5 出口

等候時間🕰 0 mins
📍#尖沙咀
有位印度朋友間唔中都會搞飯局老實講印度菜唔係我嘅至愛 不過鍾意食辣嘅我間唔中食下又覺得幾過癮重慶大廈比較龍蛇混集 有相熟朋友帶會比較好啲上到去餐廳好傳統嘅印度裝飾 餐廳有家庭式經營嘅感覺。座位都坐得舒服嘅 我哋四個人叫印度烤雞 咖喱硬芝士 咖喱魚塊 印度薄餅 ~當然唔少得芒果Lassi 雞好香好滑 鐵板咁樣上好惹味 魚塊就稍為硬咗D 似係雪藏貨我以前曾經去過印度多個城市 覺得呢度嘅味道同印度嘅好似 菜式屬於北部新德里嘅菜式 印度朋友話依度係其中一間香港最正宗嘅印度餐廳 咁啱我前排食過高級印度菜Chaat, 老老實實,覺得呢度仲好食啲平均埋單$200鬆啲一個人 間唔中食下都幾唔錯~
有位印度朋友間唔中都會搞飯局

重慶大廈比較龍蛇混集 有相熟朋友帶會比較好啲

上到去餐廳好傳統嘅印度裝飾 餐廳有家庭式經營嘅感覺。

雞好香好滑 鐵板咁樣上好惹味 魚塊就稍為硬咗D 似係雪藏貨

平均埋單$200鬆啲一個人 間唔中食下都幾唔錯~

【初嚐重慶大廈正宗印度菜🤪】/////行到重慶大廈門口 南亞裔人士即刻超熱情派餐廳傳單圍住大家😳😳只要同佢講你想去或者book左邊間餐廳 就會好似明燈帶你搭lift🤩新德里餐廳環境比想象中乾淨 店員都好有禮貌 食食下飯仲叫大家smile好幽默🤣.👉🏻芝士烤餅 ($25)第二幅圖拉絲拉到超長👻澎湃嘅芝士🤫烤餅好新鮮 食落鬆軟得嚟有少少煙韌度配埋Butter chicken食又香又鹹鹹地(´▽`)對比起蒜蓉烤餅 呢個出色太多 必叫菜式!.👉🏻炸洋葱圈 ($36)呢個價錢有成十幾塊洋葱圈都幾多😽咖喱味炸粉可以厚身少少 洋葱🧅味道幾新鮮.👉🏻新德里炒飯 ($70)飯粒呈條狀 口感似米粉都幾特别~偏重香料味🤧有蘑菇 羊肉等等嘅配料.👉🏻香濃牛油鮮茄烤雞 ($74)上面烤餅提過嘅Butter Chicken😗醬汁小辣 配有少少鮮番茄🍅味道有甜有辣 加埋啲雞都幾嫩滑 好惹味🥰.👉🏻印度瑪莎拉奶茶☕️ ($15)最近養生想飲熱飲就叫左呢杯奶茶😎入口幾驚喜喎🤤少甜帶甘 仲有少少薑味————-📍新德里餐廳 (尖沙咀)尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈C座3樓3室
【初嚐重慶大廈正宗印度菜🤪】
/////

👉🏻芝士烤餅 ($25)
第二幅圖拉絲拉到超長👻澎湃嘅芝士🤫
烤餅好新鮮 食落鬆軟得嚟有少少煙韌度
配埋Butter chicken食又香又鹹鹹地(´▽`)
對比起蒜蓉烤餅 呢個出色太多 必叫菜式!

👉🏻炸洋葱圈 ($36)
呢個價錢有成十幾塊洋葱圈都幾多😽
咖喱味炸粉可以厚身少少 洋葱🧅味道幾新鮮

👉🏻新德里炒飯 ($70)
飯粒呈條狀 口感似米粉都幾特别~
偏重香料味🤧有蘑菇 羊肉等等嘅配料
👉🏻香濃牛油鮮茄烤雞 ($74)
上面烤餅提過嘅Butter Chicken😗
醬汁小辣 配有少少鮮番茄🍅
味道有甜有辣 加埋啲雞都幾嫩滑 好惹味🥰
👉🏻印度瑪莎拉奶茶☕️ ($15)
最近養生想飲熱飲就叫左呢杯奶茶😎
入口幾驚喜喎🤤少甜帶甘 仲有少少薑味

————-
📍新德里餐廳 (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈C座3樓3室
2021-08-28
$85 (Dinner)
  • 炸洋蔥圈
2021-08-26 688 views
今日同朋友阿爸阿媽一齊去重慶食咖哩 之前食過個啲都好地踎 無咩冷氣🤣今次決定去試間舒服啲既餐廳🍴見 okay 多朋友黎食呢間打卡🤪 位置方面應該多人提過就唔特別講啦!講下我地食左啲咩正野先❤️小菜 x 主餐🤍素咖喱角🌶 $8一隻,唔知係咩餡,塞得滿滿的,有啲似薯蓉,好細滑,食得好滿足🥰🤍蒜蓉烤餅同平時食啲印度🇮🇳烤餅唔一樣🤣好厚實好足料,似係貼係爐邊燒個隻烤餅,大大塊,啱晒點汁。不過聽講芝士烤餅最好食🤩再試!🤍新德里特式燴羊肉🐑This is the best among all!! 羊肉完全無膻味,又燴得夠冧,唔會太老,個汁又香又creamy,點烤餅黎食一流🤍新德里特式炒飯🌶🌶🌶以為印度米會好硬,但食落口感似炒米粉,頗香口,但有少少辣🤪入面啲牛肉都幾好食🤍磨菠菜芝士🌶唔🙊個芝士同平時食既唔同,好似煙韌版既豆腐乾,芝士味唔算出,菠菜汁攪得比較蓉,亦落左較重調味,可能係特式🤣就唔係好食到菠菜味飲品🥤🤍芒果🥭乳酪 Mango Lassi🤍香蕉🍌乳酪 Banana Lassi呢兩款野飲真係大大力推介嘅!唔會飲到任何糖水,飲得返原隻生果,無喳!甜度剛剛好🥰入口又滑 可以話係我飲過最生果既生果 s

小菜 x 主餐
🤍磨菠菜芝士🌶

飲品🥤
🤍芒果🥭乳酪 Mango Lassi
🤍香蕉🍌乳酪 Banana Lassi
呢兩款野飲真係大大力推介嘅!唔會飲到任何糖水,飲得返原隻生果,無喳!甜度剛剛好🥰入口又滑 可以話係我飲過最生果既生果 smoothies

呢間野值得二刷😛😛😛
  • 芒果乳酪
  • 蒜茸烤餅
  • 新德里特式燴羊肉
相信大家都好少上重慶大廈食咖哩~今次同大家介紹下頗出名嘅新德里咖喱🍛已經是第二次吃了~不過大家都有心理準備,一入重慶大廈就會比人圍,問你食咩,之後就有人帶你去搭lift,一路係重廈大廈行果陣就有感去咗印度咁!不過都建議女仔唔好自己一個上去呀!驚你招架不住!首先會有前菜有幾塊胡椒餅比大家食,枱上分別有薄荷醬同紅色嘅醬比你沾。我加埋醬食感覺都偏咸,所以大家可以調節下食幾多醬。講真,我一開始唔知咩嚟,以為啲薄餅縮咗水😹😹經朋友提醒,哦~係papadum 嚟!✨椰汁咖喱雞🐓(小辣)$74呢盤應該必叫,啲雞都ok亂畫,啲咖喱都幾濃幾香。✨新德里特式燴雞🐓(小辣)$74唔難可接受。✨香濃鮮茄汁燴魚🐟(小辣)$84食落唔似魚,可能因為是鱈魚塊,啲肉比較實同硬少少,多層嘅魚肉~✨瑪莎拉燴羊肉🐏(中辣)$82有少少羊酥味,羊肉比較實。✨瑪沙拉薯仔燴椰菜花🥦(中辣) $67唔係講笑,真係spicy😂😂可能因為我唔食辣。✨燒烤五香雞件 $78酸酸地咸咸地嘅雞塊,用鐵板上熱辣辣,啲配菜好味哈哈🧅!一份有五舊!✨芝士烤餅🧀 $25勁正呢個!一定要試呢隻薄餅!✨蒜蓉烤餅 🧄 $23薄餅排第二,好香都好味!✨牛油烤

✨椰汁咖喱雞🐓(小辣)$74
呢盤應該必叫,啲雞都ok亂畫,啲咖喱都幾濃幾香。

✨新德里特式燴雞🐓(小辣)$74
唔難可接受。

✨香濃鮮茄汁燴魚🐟(小辣)$84

✨瑪莎拉燴羊肉🐏(中辣)$82
有少少羊酥味,羊肉比較實。

✨瑪沙拉薯仔燴椰菜花🥦(中辣) $67
唔係講笑,真係spicy😂😂
可能因為我唔食辣。

✨燒烤五香雞件 $78

✨芝士烤餅🧀 $25
勁正呢個!一定要試呢隻薄餅!

✨蒜蓉烤餅 🧄 $23
薄餅排第二,好香都好味!

✨牛油烤餅🧈 $23
對比其他薄餅較普通。

✨新德里特色炒飯 $70
大雜燴,咩肉都有,有舊羊肉都有雞肉,是印度啲長條飯,有好多雜香料,我自己唔中意食😂😂

✨Mango Lassi $32
✨Strawberry Lassi $32
✨Banana Lassi $32
好飲好濃但一啖都好甜了🥶

老細幾好人嘅,不過打算未人齊果陣叫嘢食,佢叫我唔好住,話餐廳依家少人,啲food會come in 1min,所以人齊再呃。結果…呃人嘅!等咗都十幾分鐘,肚餓咖嘛T_T

呀印度是唔吃牛同豬的,所以得羊雞魚蝦~

2021-08-21
$140 (Dinner)
2021-08-12 522 views
因工作關係,去過印度不同的城市無數次,進入重慶大廈深處,已經重拾那種感覺。升降機門一打開,踏進餐廳的一瞬間,那股傳來的味道就是印度呀! 非常地道!大力推介Cheese Nan! Nan bread 外脆內煙韌,芝士餡豐富到由nan bread 漏出來!! 鹹香芝士味中,又帶一點奶香甜美。主菜推介最合香港人口味的Butter Chicken 和 Chicken Tikka。Butter Chicken並不是咖哩,而是印度香料蕃茄忌廉醬汁,蕃茄味香濃,加了大量忌廉烹調,入口順滑。Chicken Tikka 外面烤得非常香口,但裏面雞肉仍保持嫩滑,而且雞肉醃很入味。值得一提的是Lemon Soda,並不是一般餐廳的梳打水加幾片檸檬,他們加入了青檸再加青檸汁,清新止渴,驚喜之作。不過店員都只幫下巴戴口罩,到最後索性不戴,上菜時又會一直說話,請帶備一顆強大心臟去進食。• Lemon Soda $25• Mango Lassi $30• Butter Chicken $74• Chicken Tikka $78• Fish Masala $84• Aloo Gobi $67• Cheese Nan
鹹香芝士味中,又帶一點奶香甜美。

• Lemon Soda $25
• Garlic Nan $23
  • Lemon  Soda
  • 燒烤五香雞件
2021-07-15 1144 views
👉🏻特色印度小食 💰10🌜好驚喜!!👧🏻🍼同友人食完一碟再叫多一碟🤤 個到既老闆都話我地識食✨小食係一塊好大既薄脆餅 上面鋪滿左印度香料 同埋番茄、洋蔥等既材料 小小辣 但係非常好食😋$10黎講 佢既性價比好高 叫幾多份都唔心痛!👉🏻蒜蓉烤餅💰23🌜口感厚薄適中,每份烤餅都有三大塊🤤兩個人都食唔晒 熱辣辣食好香口 蒜蓉味好出 鋪滿香脆既蒜蓉粒 鹹香油香 再配埋咖喱食👍🏻👍🏻👍🏻👉🏻新德里特色燴羊肉💰82👉🏻印式薯仔沙律 💰32❌千奇唔好叫 好伏 我哋食咗一兩啖就冇食 明明薯仔沙律係啲唔會錯既食物 但係呢個真係好難食🌟環境唔輸出邊啲餐廳 坐得都幾舒服 食物價錢中等 👧🏻🍼認為燴羊肉唔抵食 冇羊肉味 同埋比較韌 但係蒜蓉烤餅同埋個特色小食真系好好食 好抵 份量十足👍🏻👍🏻如果你哋去 一定要叫呢兩樣嘢!!其他就自由選擇啦 我見到隔離枱食烤雞個啲 好香🤤🌟佢哋舖頭會送餐前小食 印度脆餅咁既樣 脆餅好薄身 當小食咁食 無乜特別😂🙌🏻 每枱都會配兩碟醬 一碟似薄荷醬 另一碟食唔出 餐廳老闆都識講少少中文餐廳 不過同佢哋講英文都唔成問題👍🏻 免收加一 所以總括嚟講 都抵食既!值得一試
👉🏻特色印度小食 💰10
👉🏻蒜蓉烤餅💰23
👉🏻新德里特色燴羊肉💰82
👉🏻印式薯仔沙律 💰32

2021-07-07
$100 (Dinner)
  • 烤餅
2021-07-02 611 views
重慶大廈同樣人氣爆燈的新德里餐廳,網友評價高,普遍讚賞其芝士烤餅,餅裡包著大量濃郁的芝士,有著豐富的奶香,其他口味的烤餅同樣出色。至於其他必推介菜式還有炒印度黃飯、新德里特式燴羊肉和瑪沙拉燴雞等。