The Food Gallery

Restaurant: The Food Gallery
Terms & Details:
黎呢度食過幾次buffet,因為地方限制,食物選擇有限,但今次係有限既地方底下再加左幾款海鮮刺身選擇多左,質素亦都好左!單係刺身都有8款🤤例如帶子、油甘魚、𩶘魚等等,仲要全部都新鮮肥美呀!凍盤海鮮包括埋生蠔都有齊8款,例如龍蝦、小龍蝦等等☺️我就最Enjoy食熟既海鮮😉不停翻綽既有鹽焗三文魚😋勁嫩滑多汁!仲有煎鴨肝都係必食🤩呢度貼心既係,所有即叫即整既食物,例如串燒、鴨肝、心太軟呢d,為免大家要排隊等,一律都係用因有枱號嘅木匙羹去換領,然後就會有專人送到你枱😎當然隻羹會還返比你,你可以再不停攞😂串燒區域既燒牛舌、雞翼,同埋中式燉湯、燒乳豬、蠔仔粥、片皮鴨都令人印象深刻🥰另外仲有果汁、汽水同埋Movenpick雪糕任食任飲😜
選擇多左,質素亦都好左!
另外仲有果汁、汽水同埋Movenpick雪糕任食任飲😜
2021-04-10 1112 views
有一天的假期,很想與友人一齊舒適的享受午餐,一邊傾,一邊慢用,真的享受時光,樂在其中,味覺的享受是身體飽足閒談是心靈也滿足地方交通方便服務體貼應該會介紹給朋友再來聚一聚
閒談是心靈也滿足
地方交通方便
服務體貼
應該會介紹給朋友再來聚一聚
2021-04-09
$350 (Lunch)
  • 海鮮
  • 甜品
  • 甜品區
  • 自助餐
2021-04-07 1500 views
上次嚟staycation嘅時候,嚟過呢間餐廳食自助早餐,感覺都不錯,嘢食選擇多,雖然餐廳環境唔夠開陽,但係我都幾鍾意呢度。因為上次要食西餐同埋唐閣,都冇特別預留時間食自助餐,於是我就Mark咗,下次有機會同friend過嚟食飯。五個朋友話復活節好耐冇見,不如約一個地方出嚟食吓飯,要搵個地方可以坐得耐又可以傾偈,自助餐就係不二之選。依家仲要有優惠,四月book自助餐,汽水橙汁任飲。聽我老公講之前其實呢間餐廳海鮮種類多,我有幾個朋友都超愛海鮮嘅,仲要前嗰排聽有個朋友講呢度嘅自助餐有新theme,當然不能錯過。夜晚六點去到已經人頭湧湧。海鮮有小龍蝦、青口、蟹腳、龍蝦、蝦、翡翠螺、仲有好多種唔同嘅魚生刺身種類,講真食海鮮都食到非常之滿足。熟食方面我覺得最好食係鹽焗三文魚,其他有豬腩肉、牛扒等,仲要有片皮鴨,然後,每晚6:30同7:30就有乳豬出。沙律方面,個紅菜頭沙律簡直係一大驚喜,其他芝士cold cut都幾好。甜品配合復活節造型都幾靚,可惜我最愛嘅朱古力機壞左,幸好其他甜品同生果都精彩。以五星級餐廳嘅水準,算不錯,如果喜歡海鮮嘅朋友一定可以再嚟。

依家仲要有優惠,四月book自助餐,汽水橙汁任飲。

夜晚六點去到已經人頭湧湧。

2021-04-06 1373 views
75折左,2百尾左右午市黎講,佢都值當日係做緊德國主題豬腩好食,脆口德國香草腸ok海鮮有麵包蟹,多羔螺一般,冇味蝦都甜青口冇試刺身都一般壽司飯係淋,唔得反而甜品有驚喜瘋狂食佢的夏威夷果仁雪糕焦糖雞蛋布丁,焦香唔太甜,蛋滑黑森林蛋糕最估佢唔到,蛋糕鬆又香,黑朱古力碎係偏苦,夾甜忌廉剛剛好柑子造型係蛋糕仔加mousse,酸酸甜甜,好好食熟食就不過不失啦~信用咭折扣後$294,算係咁
75折左,2百尾左右
刺身都一般
壽司飯係淋,唔得
反而甜品有驚喜
瘋狂食佢的夏威夷果仁雪糕

焦糖雞蛋布丁,焦香唔太甜,蛋滑
柑子造型係蛋糕仔加mousse,酸酸甜甜,好好食
熟食就不過不失啦~
信用咭折扣後$294,算係咁

麵包蟹,蝦,黑森林蛋糕,果仁雪糕

2021-03-31
$294 (Lunch)
Credit Card Offers
🍳朗廷酒店Breakfast Buffet性價比高🌟🌟Staycation package 包左可以喺朝早7:30-10:30 於The Food Gallery 享用Breakfast Buffet🥞🍜🥐 有啲酒店會限時1小時但呢間係冇限時真係可以坐足3個鐘(如果你真係咁早起到身🤣🤣)餐廳職員仲貼心提醒九點前會比較少人 會坐得舒服啲😉.Breakfast Buffet 種類選擇都比想像中多 相當豐富🤩有基本嘅西式早餐配料 例如雞肉腸 煙肉🥓火腿 Eggs Benedict我當然整咗個All Day Breakfast 😋😋仲有比較特別嘅Omelette Station有師傅即場按照你嘅喜好即製奄列(可加洋蔥 🧅蘑菇 火腿 芝士🧀等)仲有我最愛嘅薯餅🤤🤤值得一讚的是餐廳Refill速度都幾快😉.比較特別嘅係餐廳有提供無麩質糕點Gluten-free對麵粉過敏嘅人士都可享用各款西式包點👍🏻👍🏻牛角包🥐超鬆化!旁邊亦放左烘爐比客人自助烘熱享用確保進食時口感更佳 熱辣辣🔥.另外中式早餐方面都有各種點心牛肉球 叉燒包 燒賣等等我特別鍾意佢嘅鹹蛋牛肉粥😋😋好入味 碎牛都好好食🤤🤤早餐食啱哂清下腸
🍳朗廷酒店Breakfast Buffet
性價比高🌟🌟
有啲酒店會限時1小時
但呢間係冇限時真係可以坐足3個鐘
(如果你真係咁早起到身🤣🤣)
餐廳職員仲貼心提醒
九點前會比較少人 會坐得舒服啲😉
我當然整咗個All Day Breakfast 😋😋

仲有比較特別嘅Omelette Station
有師傅即場按照你嘅喜好即製奄列
(可加洋蔥 🧅蘑菇 火腿 芝士🧀等)

仲有我最愛嘅薯餅🤤🤤
值得一讚的是餐廳Refill速度都幾快😉
比較特別嘅係餐廳有提供無麩質糕點Gluten-free
對麵粉過敏嘅人士都可享用各款西式包點👍🏻👍🏻
牛角包🥐超鬆化!
旁邊亦放左烘爐比客人自助烘熱享用

夠哂健康😉😉

總結來講 呢個早餐buffet性價比真係相當高👍🏻
座位都坐得好舒服 食到飽飽再慢慢chill下☺️😋
2021-03-22 2274 views
星期日跟媽媽慶祝生日,選了自助午餐!已多次來過疫情問題!不似往常的滿坐!7個人兩張枱分開坐!職員安頓入坐後提醒老人家可行傍邊斜路!不需行梯級!食物方面正推廣德國食品!先試咸豬手,皮脆味度好!牛仔肉嫩滑👍個人偏愛這裡的中菜!小炒、老火湯得手!仲有即製心太軟!泊車有兩小時免費!學台灣朋友說CP 值高!環境+食物+服務💯
泊車有兩小時免費!學台灣朋友說CP 值高!
環境+食物+服務💯
牛仔肉
2021-03-21
$300 (Lunch)
牛仔肉
2021-03-11 2255 views
見朗廷酒店有依個零房價優惠,就決定食酒店既自助晚餐,事前已經睇過評價唔算太好,但都完全無諗過會中伏中到咁第一次食buffet食到發脾氣,食完第二round已經唔想再食,仲食到一晚肚痾左3次食物選擇極少之餘,水準差過街邊小販以下會詳細講首先,每次食buffet第一rd我都會食海鮮先生蠔唔係即開都算,又細隻,口感一pat野,有怪味,要加好多醬汁蓋過,食完四隻已經無再食蟹腳,肉質正常,但勁咸龍蝦,完全無味,勁un蟹鉗,唔識形容,總之難食刺身,第一rd既油甘魚都ok, 第二rd再食就勁難食而其他既刺身水準仲差過爭x...食完第一rd既冷盤,我已經覺得中晒伏咁第二rd就試埋佢既熟食果晚德國主題,有豬手,德國腸等等...無一樣野好食,我係第一次食到德國腸都可以覺得難食豬手就更加,皮硬到不撼,肉質乾而無味食螺,無竹簽提供,叫人用枝叉死了爛了個炸蝦,肉質霉,完扇貝粉絲又係要等10~15分鐘先有,諗住即整實無死啦😅竟然送黎到係凍架!仲要無味架!仲要有粒大沙搞到我隻牙差d崩咁濟!最後到甜品,等左10~15分鐘食個心太軟我成世人都係第一次食一個Mousse質地既心太軟,簡直係顛覆我嘅認知成餐飯最好食既就係雪
食物選擇極少之餘,水準差過街邊小販
以下會詳細講

首先,每次食buffet第一rd我都會食海鮮先

生蠔

蟹腳,肉質正常,但勁咸
龍蝦,完全無味,勁un
蟹鉗,唔識形容,總之難食
海鮮

刺身,第一rd既油甘魚都ok, 第二rd再食就勁難食
而其他既刺身水準仲差過爭x...
刺身

食完第一rd既冷盤,我已經覺得中晒伏
咁第二rd就試埋佢既熟食

豬手就更加,皮硬到不撼,肉質乾而無味

食螺,無竹簽提供,叫人用枝叉死了爛了
個炸蝦,肉質霉,完
熟食

扇貝粉絲又係要等10~15分鐘先有,諗住即整實無死啦😅
扇貝

最後到甜品,等左10~15分鐘食個心太軟
心太軟

成餐飯最好食既就係雪糕,因為唔係佢地自己整

另外順帶一提,佢只係跟一杯餐飲架咋,出面d可樂橙汁酒等等全部要另外收費🤦‍♂️

總結,以一間五星級酒店,正價連加一講緊每位$800蚊以上既自助餐,佢既得分係0/10
我自己食過其他3星酒店既buffet,都好食過依間野幾倍,你就想像到有幾難食
前言講左,我未試過食一間餐廳食到發脾氣,就算免費我都唔會再黎食!
2021-03-04 2547 views
早幾日係,閑日嚟嘅就約咗屋企人去食中午嘅buffet。因為銀行信用卡俾咗啲coupon係85折,生日係會有蛋糕送,咁就去試下啦。其實去之前我都知道openrice book係75折嘅。諗住有蛋糕送85折就85折啦。去之前屋企人仲問有冇長腳蟹架,我就話呢啲好基本嗻點會冇呀,我特別去問喎。今次第1次去the food gallery, 環境都幾好嘅,點知原來食物係得好少選擇得可憐, 冇生蠔就預咗嘅,點知連長腳蟹都冇,咁惗住開開心心食個飯就費事講咁多嘢啦, 諗住拎埋個蛋糕就可以帶返屋企,點知又話蛋糕唔可以帶走喎,都已經食飽啦,個蛋糕仲點樣即時食咗佢啊,噉不如唔好送。以後都唔會再用銀行送嗰啲生日coupons ,真係去食放題好過。
2021-03-03 1575 views
五星酒店,一星食物,九流服務,食物品種極小,選擇不多,海鲜完全没鲜味,龍蝦如食擦子胶,生蠔细隻兼有沙,清蒸海鲜元貝不生鲜,鱼生像急凍放了很久完全没光澤不敢食,牛扒食起來好硬完全没牛味,湯過鹹,没鱼,好多热荤菜像炒飯、菜是凍的,炒蟹是霉的像是死蟹,唯一好小小的係甜品但選擇也不多,厨師完全没heart,管理又差,就算有75折也不值得食,好差的體驗,性價比極低,從未食過咁差的自助餐,凖備想去食的人請考慮清楚。
2021-02-19 2854 views
同媽媽慶祝生日飯,由於之前見過high tea嘅質素ok, 見到咁多負評亦覺得可能係貴精不貴多,都想去試一下,但試後覺得要比負評先得。1)冷盤翡翠螺五個人食都係覺得好多沙,多沙嘅情度如沙灘剛剛攞上黎。質感好硬,放咗喺雪櫃雪左好耐咁2)即叫即蒸粉絲元貝,完全冇難道嘅菜式,只加蒜蓉及豉油本身已經可以好好味,但佢可以整到冇味啦,凍啦,硬啦3)甜品區完全冇選擇,普通一個cupcake都可以個蛋糕係粗鞋質地,本人係一個普通識少少焗蛋糕嘅師奶,都可以焗得好食過佢4)全場最好食係燒肉,燒鵝及叉燒總結覺得完全唔值呢個價錢,廚師完全係冇heart,咁嘅質素都可以做到五星級酒店嘅廚師,覺得酒店高層真係好失敗囉,影響酒店聲譽,唔會建議任何朋友去。

4)全場最好食係燒肉,燒鵝及叉燒

2021-02-19
Type of Meal
Dinner
Coupon
2021-01-29 4065 views
亞仔生日。訂左朗廷酒店慶祝!本來唸著食生蠔!訂左枱來到係冇。咁食其他啦,嘩!種類少@@都講唔到有咩好食,又唔係難食,不過又唔係好食,酒店自助餐來講,真係中伏!仲要小心佢地放左飲品係出面!我個仔飲緊話要38蚊,大佬原來免費同收錢飲品放係同一張枱!小朋友唔知真係唔知講咩!
亞仔生日。訂左朗廷酒店慶祝!
本來唸著食生蠔!訂左枱來到係冇。
咁食其他啦,嘩!種類少@@
唔知真係唔知講咩!
2021-01-29
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$370 (Lunch)
  • 甜品區
2021-01-07 5494 views
今次係食lunch buffet, 由12:00pm 食到 3:00pm 食足三個鐘。今次lunch buffet 主角是生蠔,新鮮好食,而家好小lunch buffet 有生蠔食,這個非常好, 值得推介,冷盤仲有藍貝,翡翠螺,都好新鮮好味。中湯好飲,飲咗四碗,但西湯就冇試,因大飽肚。刺身就正常,得三款,比較少。牛扒都正常,但食完一round 就冇,之後refill , 呢度扣好多分。即煮意粉就冇試,又係因為飽肚。熱盤款式就比較小,亦唔吸引,似人有我有,我一樣都冇食。印度咖喱就正常,食咗一塊薄脆及咖喱牛腩,都唔錯。甜品可以說小之極小,得三四款,而且賣相極差,可以不試。雪糕就正正常常咁,食佐三球,整體上還可以,值得一試。
2020-12-15
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$350 (Lunch)
Coupon
2020-12-25 4127 views
兩三個星期前book咗呢度食聖誕大餐人頭$700幾佢前一日打嚟confirm order嘅時間先話冇生蠔,但又無話補返d 乜咁都冇計啦焗住要去,點都book 唔切其他餐廳入到去環境ok嘅,唔算太多人啲海鮮唔錯,幾新鮮。塊燒牛肉燒得好靚,但可惜牛肉冇乜牛味最抵讚係佢個鵝肝,鵝肝整得好好食啲串燒牛脷幾好食,但係個羊架燒得好熟凍曬佢個燉湯冇乜特別甜品好少淨,係得個bread pudding pudding好食,其他甜品真係唔得我十二點鐘入去,坐到一點九佢就話要交枱應該都無下次
兩三個星期前book咗呢度食聖誕大餐
人頭$700幾
咁都冇計啦焗住要去,點都book 唔切其他餐廳
入到去環境ok嘅,唔算太多人
啲海鮮唔錯,幾新鮮。
塊燒牛肉燒得好靚,但可惜牛肉冇乜牛味
最抵讚係佢個鵝肝,鵝肝整得好好食
啲串燒牛脷幾好食,但係個羊架燒得好熟凍曬
佢個燉湯冇乜特別
我十二點鐘入去,坐到一點九佢就話要交枱
應該都無下次
2020-12-25
$750 (Lunch)
2020-12-16 3310 views
買左朗廷酒店嘅Staycation package 早一日食完lounge 第二日就即刻繼續食breakfast buffet 🤣呢度既buffet 又係好豐富有齊晒中西式嘅早點🌟Breakfast Buffet西式早餐同平日差唔多都係有有雞肉腸, 煙肉🥓, 漢堡扒, 炒蛋, 茄汁豆, 薯餅可以自己砌個all day breakfast 出黎唔想食炒蛋仲可以係egg station 同廚師order個omelette / 煎蛋🍳至於中式早餐方面可以係蒸籠度攞點心有燒賣、蝦餃/小籠包、牛肉球、叉燒包同奶黃包亦有廚師即煮粉麵白粥同皮蛋瘦肉粥仲有幾款炒粉麵飯同腸粉早餐除左熱食當然唔少得麵包啦依度麵包種類非常多牛角包🥐, 朱古力, 丹麥酥, muffin, apple pie, 蛋撻, 菠蘿包, french toast, mini pancakes🥞, waffles🧇仲有唔同種類既cereals, 麥皮同乳酪想健康啲仲有生果同沙律可以揀為左保持衛生生冷野會有專人拎俾你同埋呢度都有cold cut and cheese 🧀可以依個人喜好夾麵包或者配沙律飲品方面當然有經典嘅coffee and
呢度既buffet 又係好豐富
有齊晒中西式嘅早點

🌟Breakfast Buffet

西式早餐同平日差唔多
可以自己砌個all day breakfast 出黎

至於中式早餐方面
可以係蒸籠度攞點心
有燒賣、蝦餃/小籠包、牛肉球、叉燒包同奶黃包
亦有廚師即煮粉麵
白粥同皮蛋瘦肉粥
仲有幾款炒粉麵飯同腸粉

早餐除左熱食當然唔少得麵包啦
依度麵包種類非常多
仲有唔同種類既cereals, 麥皮同乳酪

想健康啲仲有生果同沙律可以揀

用餐時間仲好長
有誠意嘅朋友可以6:30就落去食一直食到10:30
包你去完呢個staycation 之後幾日都唔需要食野😆🤪
2020-11-08 13332 views
同frd慶祝生日,第一次來呢間食buffet。太早到,未入得。期待兩小時 “嚐鮮之旅盛宴”。點知。。。入到去,勁細,食物區一眼望曬,甜品區係另一邊一個小小的corner。好在海鮮好得生蠔新鮮,開頭嗰啲細,瘦,無乜肉。之後越攞越大同厚身翡翠螺大隻,爽甜小龍蝦有少少鹹味,都好新鮮仲有青口同蝦,不過無食。其餘有中式粉麵同西式意粉,都係即叫即整。咖哩雞粥中式炖雞湯(有啲鹹)即炒水魷蔬菜炆/燴牛肚,酒煮辣螺,焗蔬菜,白酒青口等即煎牛扒,魚,粟米🌽沙律區有啲刺身同壽司仲有少少日式野,但唔吸引好快來到甜品環節。有朱古力噴泉,糖仔。蛋糕有綠茶,朱古力,檸檬tart。。。仲有6-8款Haagen Dazs雪糕雪芭。呢件叫做tiramisu 的野估唔到咁驚艷encore 左一次。佢有別於平時食開的,佢係mousse texture。但唔但甜,好好食呢件唔知係咪叫糖霜餅,甜到一個點,食完一啖都食唔落。佢只係有美麗的外表,無內在無下次

好在海鮮好得
生蠔新鮮,開頭嗰啲細,瘦,無乜肉。之後越攞越大同厚身
翡翠螺大隻,爽甜
小龍蝦有少少鹹味,都好新鮮
仲有青口同蝦,不過無食。
其餘有
中式粉麵同西式意粉,都係即叫即整。
咖哩
雞粥
中式炖雞湯(有啲鹹)
即炒水魷蔬菜
炆/燴牛肚,酒煮辣螺,焗蔬菜,白酒青口等
即煎牛扒,魚,粟米🌽
沙律區
有啲刺身壽司
仲有少少日式野,但唔吸引

Tiramisu

呢件叫做tiramisu 的野估唔到咁驚艷

無下次

2020-11-01
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$326.5 (Lunch)
Group-buy
Tiramisu