THE HUNTER

今日黎到將軍澳海旁嘅 The Hunter 食飯 🤗🤗Tuna Tartare呢個吞拿魚他他加左茄子蓉同泡菜 , 所以同一般嘅吞拿魚他他唔同 😏😏 佢係辣辣地 , 酸酸地 , 好開胃, 加埋茄子 , 感覺更健康 🤩 口感更細滑 ~ 美國 1855 黑安格斯頂級 prime 牛肉 -  Rib Eye (400 g) 呢度出名嘅當然係 21日熟成牛肉 ❤️❤️ 一入餐廳周不時聞到炭燒嘅香味 😌😌 望入廚房 , 原來係有個爐不停喺度燒緊食物 !! 肉眼外皮焦脆 , 好香嘅炭燒味 😋😋 肉質 juicy !! 如果想濃味啲 , 餐廳有好多特別嘅醬汁俾大家揀 ~~ 唔係普通嘅黑椒汁或燒汁 , 呢度有紅酒汁 , 香草醬 , 賓尼士汁 , 洋蔥珍珠蘑菇汁同煙燻香草蒜蓉 ! 我哋揀咗香草醬 , 有好多切碎咗嘅香草 , 真材實料 ! Crab Chitarra有海量嘅蟹肉 !! 好足料 !! 意大利麵質地帶少少煙靭 ~ 好味好味 👍👍Lavendar Sea 海邊食飯梗係要嗌返杯 cocktail !! 面頭嘅紫色花係食用花 ~ 望落已經好 "薰衣草" , 飲落去真係有薰衣草香味 !! Kraken Hu
今日黎到將軍澳海旁嘅 The Hunter 食飯 🤗🤗

Tuna Tartare
Crab Chitarra
Lavendar Sea
Kraken Hunter
用左熱情果 , 西柚 , ram , coconut 同薑啤調配 , 感覺清新 , 幾易入口 😆😆 而且好大杯 !! 好抵飲 !

整體嚟講 , 今個星期五揀咗黎呢度食飯絕對係明智嘅選擇 😎😎 喺將軍澳站行過嚟有少少涼風 , 好舒服 ~ 餐廳氣氛輕鬆 ~ 喺海旁附近吹住海風 , 好多狗狗散步 , 仲可以望到對面嘅跨灣大橋同夜景 , 真係令人好放鬆 😌😌
  • Rib Eye
  • Tuna tartare
第一次光顧,一入到去本來環境不錯,但無人俾水,無人俾menu, 等左一段時間都係無人招呼,之後叫個女侍應(矮矮地,黑色頭髮)加水,佢一邊講sure一邊走過,等左陣都係無加,到叫第二個女侍應(啡色頭髮少少長)來,才直接攞壺水黎加水。我地19:30落單,叫左兩個餐,等到19:45來了第一個餐,之後第到20:00,第二個餐都係未到,於是就揾左剛剛那個較矮黑頭髮的女侍應問,佢話"OK, I will check" 之後等左陣,都係無回覆,野食仍未到,我有點不耐煩,再問另一女侍應(啡色頭髮那個)之後佢即刻去電腦check, 回覆返我地話:差不多有了,之後多一兩分鐘就來了,最後兩個餐食左$550(連加一服務費)好似無食過野咁,野食份量極少,食物唔係特別好食,二百幾蚊一個餐得幾件牛肉一塊包,另一個又係二百幾蚊,得一件三文魚,4條蘆筍,其他麥都無,服務就簡直係垃圾,一定唔會再去。
2024-05-15
Waiting Time
35 Minutes (Dine In)
2024-05-09 22 views
Breaking my fast at The Hunter in Tseung Kwan O was an experience I can't stop raving about! 🌙 ✨ From the inviting Mediterranean/seafood & grill ambiance to the delectable dishes, everything was perfect for dinner/iftar.🍽️🕌It’s not sponsored and I discovered this halal restaurant while shopping in PopCorn Mall. It’s 10mins away from there, the only halal option found that time.😄🫶🏼
2024-04-08
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
Celebration
Anniversary
Mushroom Risotto
  • Mushroom  Risotto
@thehunterhk 終於能到訪 @chesshouserestaurants 集團旗下最後一家餐廳位於將軍澳外邊的The Hunter設有室內外座位微風送爽的天氣下坐在室外位置是最好不過加上餐廳是Pet friendly的不妨帶着毛孩一同在悠閒的weekend享受高級的dry-aged牛扒吧˚○◦˚.˚◦○˚ . ˚○◦˚.˚◦○˚ . ˚○◦˚.˚◦○˚ . ˚○◦˚.˚◦○˚ . ʕ⸝⸝⸝˙Ⱉ˙ʔ :𝙖𝙡𝙬𝙖𝙮𝙨 𝙝𝙪𝙣𝙜𝙧𝙮!Lunch setꕤ Nicoise Salad Seared Ahi Tuna, OrganicSoft Boiled Egg, and Nicosia Olives| 烤吞拿魚,車厘茄,迷你生菜,四季豆,橄欖 |ꕤ 21-Day Dry age Ribeye 300g USDA Prime Ribeye| 21日乾式熟成肉眼扒|Rib eye本身已經油花豐富、肉質軟腍經過dry-aged 鹹鮮更突出牛肉風味飽滿、肉味香濃內裏呈現完美狀態的粉紅色肉質配上的幼薯條也超級酥脆 小公主超愛!ꕤ Grilled Half Chicken Corn-Fed S
@thehunterhk
位於將軍澳外邊的The Hunter
設有室內外座位
微風送爽的天氣下坐在室外位置是最好不過
加上餐廳是Pet friendly的
不妨帶着毛孩一同在悠閒的weekend
享受高級的dry-aged牛扒吧

ʕ⸝⸝⸝˙Ⱉ˙ʔ :𝙖𝙡𝙬𝙖𝙮𝙨 𝙝𝙪𝙣𝙜𝙧𝙮!

Lunch set
ꕤ Nicoise Salad
Seared Ahi Tuna, Organic
| 烤吞拿魚,車厘茄,迷你生菜,四季豆,橄欖 |

ꕤ 21-Day Dry age Ribeye 300g
USDA Prime Ribeye
| 21日乾式熟成肉眼扒|
Rib eye本身已經油花豐富、肉質軟腍
經過dry-aged 鹹鮮更突出
牛肉風味飽滿、肉味香濃
內裏呈現完美狀態的粉紅色肉質
配上的幼薯條也超級酥脆 小公主超愛!

ꕤ Grilled Half Chicken
Corn-Fed Spanish
Half Chicken Crushed Potato With
Smoked Garlic Sauce
| 粟飼半隻黃油雞、配薯蓉跟蒜蓉汁 |
黃油雞是春雞的大小
雖然只有半隻但也已經足夠
一上枱已經發現雞皮燒得微微焦香
把雞皮燒得像薯片一樣酥脆
非常考驗廚師的功力
雞髀肉滑嫩多汁
雞胸肉雖然不及雞髀肉滑嫩但是也很不錯
配上火箭菜和鹹香開胃的大蒜醬同吃可以消除油膩

ꕤ Dessert of the day (chocolate cake)
ꕤ orange juice
ꕤ hot Latte
餐廳以藍白色調為主,滿有異國情調🍹🌊設室外座位,望住海景用餐,特別有度假感覺。日間或晚上來都感覺好寫意lunch set已包括頭盤、主菜、甜品、飲品Nicoise salad 烤吞拿鱼,車厘茄,迷你生菜,四季豆,橄欖烤過的吞拿魚,外面香口,肉質鮮嫩,沙律配搭好fresh以藍白色調為主,滿有異國情調🍹🌊設室外座位,望住海景用餐,特別有度假感覺。Rump (Grilled Wagyu MS Rump Steak)后腿肉牛排後腿肉牛扒比其他部位的牛肉更瘦,燒烤過之後外層更香口,伴碟薯條夠香脆21-Day Dry age Ribeye 300g(USDA Prime Ribeye)日乾式熟成肉眼扒焦香嘅外層,裏面軟腍,肉質有濃厚的牛肉味。配有黑椒汁夠惹味,搭配上幼身香脆的薯條好豐富!DAILY DESSERT雲呢拿朱古力蛋糕,淡淡的雲呢拿味 口感比tiramisu乾身小小食落唔會太甜 ,口感好幼滑

餐廳以藍白色調為主,滿有異國情調🍹

lunch set已包括頭盤、主菜、甜品、飲品

Nicoise salad
烤吞拿鱼,車厘茄,迷你生菜,四季豆,橄欖
烤過的吞拿魚,外面香口,肉質鮮嫩,沙律配搭好fresh

以藍白色調為主,滿有異國情調🍹
🌊設室外座位,望住海景用餐,特別有度假感覺。

后腿肉牛排

21-Day Dry age Ribeye 300g
(USDA Prime Ribeye)
日乾式熟成肉眼扒

DAILY DESSERT
雲呢拿朱古力蛋糕,淡淡的雲呢拿味
口感比tiramisu乾身小小
食落唔會太甜 ,口感好幼滑
2024-05-05 25 views
呢間地中海菜位於澳南海邊餐廳, 面對着將軍澳大橋和海景,環境清幽舒服,餐廳亦有地中海裝修, 今日平日中午冇乜人, 於是過嚟食個lunch, chill 吓。 🍽️薯仔餐湯餐湯以薯仔打成茸,加左牛油忌廉, 味道濃郁,香滑👍🍽️Salad沙律有大蝦肉,青瓜條配合車厘茄和沙律菜,混合沙律醬,味道酸酸甜甜, 很開胃。🍽️ 烤燈籠椒、車厘茄、白酒蒜蓉汁呢個意粉都幾特別,算是素菜,沒有肉類, 燈籠椒配合車厘茄,再加上蒜蓉汁,落味道不錯,口感特別。🍽️ 日乾式煞成肉眼扒點了五成熟牛扒,熟度適中,牛扒表面有少少燒焦, 一上枱已經聞到一浸炭燒的香味,牛扒入口有汁,感覺不錯。

🍽️薯仔餐湯
餐湯以薯仔打成茸,加左牛油忌廉, 味道濃郁,香滑👍

🍽️Salad

🍽️ 烤燈籠椒、車厘茄、白酒蒜蓉汁

🍽️ 日乾式煞成肉眼扒

位於將軍澳海旁嘅The Hunter環境優美,不僅可以放鬆一下心情,更有一流的美食佳餚,絕對是不容錯過的用餐勝地!🌅🍽️🍞 Olive Bread with butterThe Hunter的Olive Bread with butter簡直是誠意十足的餐前面包!麵包包裹著橄欖碎,配上絲滑的牛油,香氣撲鼻!🧈🫒🐟 Tuna Tartare他們的Tuna Tartare新鮮美味,嫩滑的金槍魚配上微辣的醬汁,口感清爽可口!🐟🌶️🥩 RIB EYE 400GThe Hunter的RIB EYE 無疑是肉食愛好者的最愛!厚切多汁的肉質,外層焦脆,內裡軟嫩鮮紅,搭配充滿香辛味的牛油🧈酸酸甜甜的蘑菇汁🍄及香甜的洋蔥🧅簡直是完美搭配!🔥🍗 Chargrilled Chicken這裡的Chargrilled Chicken選用黃油雞,香噴噴的烤雞肉,皮脆肉嫩,配上惹味的醬汁,口感層次豐富!🌶️🍷 Red Wine Sangria紅酒的濃郁味道配上新鮮水果,清爽解渴,是個完美的餐後佳釀!🍷🍓🍹 Fizzle SwizzleThe Hunter的Fizzle Swizzle是一款mocktail ! Passi

🍞 Olive Bread with butter

🐟 Tuna Tartare

🥩 RIB EYE 400G

🍗 Chargrilled Chicken

🍷 Red Wine Sangria

🍹 Fizzle Swizzle
The Hunter的Fizzle Swizzle是一款mocktail ! Passion furit加上氣泡水酸酸甜甜 好開胃!🍹🍊
2024-04-18 36 views
將軍澳南海濱地中海菜餐廳🌊最近天氣很好,約了閨密去將軍澳海邊的餐廳吃中午飯,享受一下難得的假期。感覺很chill ,室內裝潢別緻,又可以望著海景吃一個豐富的午餐,令人感到心情非常愉快~我們叫了2個Set Lunch① Soup of The Day🔹是日餐湯是蕃茄湯,一入口就是很濃郁的蕃茄味,啖啖蕃茄。酸酸的很開胃,很適合現在很熱的天氣。② The Hunter Shrimp Salad🔹包括青木瓜、什錦生菜、大蝦配醬油。🔹沙津很清爽,青木瓜爽口、蝦彈牙。③ The Hunter Burger🔹包括9安士安格斯肉、生菜、蕃茄、艾曼塔跟車打芝士及自製醬。🔹一上來的時候,我們不禁”嘩~!”了一下,因為很大個啊!面包有烘過,是脆身的😍我喜歡他們的芝士,半溶的狀態,有拉絲的效果👍🏻而牛肉超多汁,配上自家醬,層次好豐富。④ Rump 🔹后腿肉牛排的脂肪比較多,但並不覺得肥膩,而且牛香味很突出,啖啖肉。⑤ Daily Dessert 🔹朱古力及雲呢拿忌廉蛋糕因為雪過所以口感很像雪糕。📍THE HUNTER 將軍澳唐賢街29號藍塘傲地下11號舖
將軍澳南海濱地中海菜餐廳🌊

我們叫了2個Set Lunch

① Soup of The Day

② The Hunter Shrimp Salad
🔹包括青木瓜、什錦生菜、大蝦配醬油。
🔹沙津很清爽,青木瓜爽口、蝦彈牙。

③ The Hunter Burger

④ Rump

⑤ Daily Dessert
🔹朱古力及雲呢拿忌廉蛋糕因為雪過所以口感很像雪糕。

📍THE HUNTER
將軍澳唐賢街29號藍塘傲地下11號舖
2024-04-12 29 views
將軍澳區地中海菜餐廳非常少,第一次品嘗地中海菜,我揀咗係將軍澳海濱長廊呢一間望住海嘅餐廳,望住海景特別有度假感覺。餐廳有個好大嘅調酒區,所以即刻點cocktail 飲。🍸Lavender Sea濃厚嘅深紫色cocktail好靚,味道更加醇厚,打卡一流。🍸Red Wine Sangria呢度嘅Sangria 係非常好飲,紅酒味道完全唔會搶走水果嘅果甜味,順口又易入口。🥘Grilled Octopus Tentacle八爪魚烤得剛剛好, 外面香脆,裏面軟熟,用蕃茄同西班牙辣椒煮汁,一啲都唔辣,配埋一齊食係非常好味。🥘Chargrilled Chicken炭烤雞本地黃油雞,烤到雞皮金黃色,火喉控制得非常之好,雞肉非常嫩滑多汁。雞皮上面涂上大蒜醬,不會辛口,非常好食,仲有伴碟烤小寶石生菜都非常好食,一整碟我哋都食清光。🥘Mushroom Risotto非常香濃蘑菇同忌廉嘅香味,好creamy濃厚嘅汁配上芝士,香到不得了。🥘RIB EYE 400G21日熟成牛扒美國1855黑安格斯頂級Prime牛肉-肉眼餐廳用炭焗爐烤牛扒同海鮮,真係比較少見,真正地中海味道。我哋揀5成熟,熟成21日之後牛肉味道

餐廳有個好大嘅調酒區,所以即刻點cocktail 飲。

🍸Lavender Sea
濃厚嘅深紫色cocktail好靚,味道更加醇厚,打卡一流。

🍸Red Wine Sangria

🥘Grilled Octopus Tentacle

🥘Chargrilled Chicken

🥘Mushroom Risotto

🥘RIB EYE 400G
21日熟成牛扒
美國1855黑安格斯頂級Prime牛肉-肉眼

餐廳用炭焗爐烤牛扒同海鮮,真係比較少見,真正地中海味道。我哋揀5成熟,熟成21日之後牛肉味道特別香濃,牛扒外面燒得焦香,裏面仲保留好多肉汁,裏面軟腍冇筋,火喉控制得恰到好處。

呢間地中海餐廳絕對值得encore,環境、食物質素同服務都係非常好。

2024-04-08
Type of Meal
Dinner
2024-04-11 34 views
今日同同事去食午餐,順便諗住去海濱嗰邊唞吓氣,搵到一間好舒適嘅西餐廳The Hunter !我哋叫咗兩個set lunch,第一個set lunch叫咗羽衣甘藍沙律,沙律配上檸檬汁及橄欖油,感覺非常健康。另外一個叫咗南瓜湯,飲落好清新。另外煮食方面我哋點咗兩份牛,一份係後腿肉牛扒,一份係肉眼扒,兩份牛肉都非常鮮嫩,不會過韌,又非常有肉汁,配上薯條,簡直係冇得頂!最後每人還有一份甜品小蛋糕,以及一杯果汁,非常豐富的午餐❤️❤️

2024-04-09 38 views
將軍澳南呢間多國菜餐廳真係好受歡迎,平日夜晚都好多人。唔單止菜式豐富好味,而且環境舒適坐得舒服,岩晒三五知己聚會。首先要講嘅就係前菜吞拿魚他他,吞拿魚加上泡菜茄子蓉,配搭新鮮又特別,估唔到味道都幾夾,好有層次👍🏻蟹肉蕃茄意粉好好食,意粉煮得彈牙有嚼勁,配上味道濃郁既蟹肉同埋香濃嘅蕃茄醬汁,味道鮮美,令人食指大動,每一口都帶嚼勁同埋滋味🦀美國安格斯肉眼係招牌菜,肉眼煎得剛剛好,外層煎得微焦,內裡肉質鮮嫩多汁!配上香濃嘅蘑菇汁,味道更加濃郁,真係令人回味無窮!而且佢嘅肉眼份量十足,食得好過癮🥩飲品方面我地揀左Mocktail:Frizzle Swizzle同Navigator,前者係百香果飲品,清新酸甜,非常解渴;後者係蘋果青瓜飲品,帶嚟一陣清新嘅口感,好適合夏天飲!唔飲酒嘅朋友可以試下呢兩款無酒精飲品🍹

• Rib Eye
2024-04-05 28 views
今日放假入咗將軍澳 去咗呢間近海傍又有靚裝修嘅餐廳食嘢傾計放鬆吓 呢度午市套餐已經有齊自選前菜、主菜、飲品同甜品 好豐富沙律入面有三片烤吞拿魚、車厘茄、迷你生菜、四季豆同埋橄欖 吞拿魚外面有烤過增加香氣 配搭埋沙律醋一齊食酸酸甜甜好開胃后腿肉牛扒伴碟有大量薯條 牛扒上碟時已經切好晒無嘜肥膏 肉質偏硬有咬口 附贈黑胡椒醬汁可以沾嚟食 不過本身已經有少少海鹽係上面個人覺得已經好夠味 牛腩排伴碟有大量薯條 經過低溫烹調 肉質鬆軟 肥瘦恰當 入口有肉味仲有肉汁留出 幾好呢款士多啤梨及雲呢拿忌廉蛋糕 凍冰冰質感比較實正 一層層好分明 最尾食埋甜品好滿足

2024-03-27 46 views
將軍澳南海傍有好多餐廳選擇 平時過黎食完飯 仲可以係海傍散步~.呢間地中海菜環境好靚好舒服 食物又高質素😋 難怪平日晚上過黎都幾多人食.|Grilled Octopus Tentacle -八爪魚煮得恰到好處 肉質好軟熟 外面烤得少少脆口😋 醬汁有蕃茄同西班牙辣椒 唔辣但香氣滿滿!.|1855 USDA PRIME BLACK ANGUS - Rib Eye 400g肉眼牛味好濃🐮 表面煎得好香 仲有濃郁調味同醬汁👍🏻.|Ultimate Black Angus Beef Burger250g牛肉餅 份量超滿足🤤 牛肉外面煎到有啲脆面 入邊仲有肉汁 好鮮嫩! 入面有兩款切片芝士 麵包鬆厚 好有誠意既burger🍔.|Fizzie Swizzle 其中一款Signature mocktail🍹 有PassionFruit Coconut同Pineapple 甜甜酸酸.|Navigator 另一款mocktail 好清新!有Apple同Cucumber 食牛肉同海鮮就好夾😋
|Grilled Octopus Tentacle -
肉眼牛味好濃🐮 表面煎得好香 仲有濃郁調味同醬汁👍🏻
|Fizzie Swizzle
|Navigator
2024-03-23 46 views
呢間餐廳位於將軍澳海旁,個景真係一流,裏面裝修以藍白色為主,好有去在希臘度假嘅感覺,響度食嘢真係好Chill.呢日個lunch, 我同同事就食咗兩個set,兩個set都好正!羽衣甘藍、藜麥、石榴籽、松子、橄欖油、檸檬汁沙律:這道擁有豐富的口感和營養價值。羽衣甘藍提供了脆爽的口感,而藜麥則增添了口感的豐富度。石榴籽帶來了微妙的甜味和爽脆的質地,松子則提供了堅果的香氣和口感。橄欖油和檸檬汁的組合為這道沙律帶來了清新的風味,健康又美味。南瓜湯:南瓜打成茸,飲落的又甜又香滑。後腿肉牛扒:我們叫了medium-well,後腿肉牛扒比其他部位的牛肉更瘦,肉質更嫩和口感更柔軟,配上薯條幼身外脆內軟,味道極佳!日乾式熟成肉眼扒:這種日乾式熟成牛扒,我們叫了煎至七成熟。肉質更加鮮嫩多汁,焦香嘅外層,肉質帶給來深厚的牛肉味。搭配上香脆的薯條,炸至外脆內軟,完美配搭。是日甜品:士多啤梨雪糕蛋糕士多啤梨雪糕和蛋糕一層一層,味道清甜,不錯的甜點。

呢間餐廳位於將軍澳海旁,個景真係一流,

呢日個lunch, 我同同事就食咗兩個set,
兩個set都好正!

羽衣甘藍、藜麥、石榴籽、松子、橄欖油、檸檬汁沙律:

南瓜湯:
南瓜打成茸,飲落的又甜又香滑。

後腿肉牛扒:

日乾式熟成肉眼扒:

是日甜品:士多啤梨雪糕蛋糕
士多啤梨雪糕和蛋糕一層一層,味道清甜,不錯的甜點。
2024-03-19 45 views
Lunch time同朋友揸車入黎~ Chill下放慢步伐,叫左兩個set lunch,有靚景之餘,食物仲好有質素🥰.⭐️The Hunter Shrimp Salad大蝦沙律,蝦肉彈牙,有青木瓜絲、紅蘿蔔絲,沙律菜,酸酸地幾開胃😉.⭐️Rump岩岩好五成熟,切開紅卜卜啖啖肉,好滿足🫶🏻 幼身薯條,即炸熱辣辣,正👍🏻.⭐️21-Day age Ribeye 300g肥肉分部較多,油脂味重,入口好香油味,淡淡餘香☺️.⭐️Ginger Ale薑汁汽水,加片檸檬,配薯條一流🍟.⭐️Latte咖啡味濃,奶幾滑,整體唔錯🤓.⭐️Daily Dessert好特別既Tiramisu,有雪糕既質感,蛋糕軟淋淋,完全唔濕~
⭐️The Hunter Shrimp Salad
⭐️Rump
⭐️21-Day age Ribeye 300g
肥肉分部較多,油脂味重,入口好香油味,淡淡餘香☺️
⭐️Ginger Ale
薑汁汽水,加片檸檬,配薯條一流🍟
⭐️Latte
咖啡味濃,奶幾滑,整體唔錯🤓
⭐️Daily Dessert