2023-03-01
適逢weekend,過咗嚟銅鑼灣chill吓,今次嚟咗呢間位於銅鑼灣時代廣場後面嘅一間手工啤酒餐廳,餐廳以嘉年華做主題,牆上面嘅壁畫同旋轉木馬裝飾品都好靚,仲有室內同半outdoor嘅位置揀,天氣好可以坐半outdoor chill吓餐廳有各式各類嘅all day breakfast,waffles同甜品選擇,我同朋友揀咗Parma ham Egg Benedict同All day combo,佢個Egg Benedict都幾特別,個底係用waffles做,上面就鋪滿左avocado,生菜,Parma ham同poached egg,poached egg切開啲蛋黃醬就慢慢流晒出嚟,好正,連埋外脆內軟嘅waffles一齊食層次同口感十足,All day combo 個presentation幾靚,將所有食物擺喺一個大木盤上面,款式都算幾豐富而且好夠飽,有兩隻蛋,兩條腸,三塊bacon,smoked salmon,grilled tomato,baked bean,fruit同croissant嚟到呢度當然唔少得飲手工啤酒同埋甜品,Happy day waffles上面有vanilla
嚟到呢度當然唔少得飲手工啤酒同埋甜品,Happy day waffles上面有vanilla ice cream and chocolate toppings and chips,配埋熱辣辣脆卜卜嘅waffles一齊食,冰火效果,啲朱古力粒粒又半溶咁,有口感啱啱好,好好食呀,craft beer佢會另外有個QR code俾你掃去揀,款式多有成二十幾種,喺入邊你可以睇到好多資訊,例如產地,啤酒濃度,顏色同啤酒味道等等。我哋嗌左Fierce同Adroit Theory,呢兩款啤酒入口都比較清新,容易入口而且refreshing
總括而言,餐廳無論食物環境都唔錯,會再過嚟weekend brunch chill吓