2023-03-01 23 views
適逢weekend,過咗嚟銅鑼灣chill吓,今次嚟咗呢間位於銅鑼灣時代廣場後面嘅一間手工啤酒餐廳,餐廳以嘉年華做主題,牆上面嘅壁畫同旋轉木馬裝飾品都好靚,仲有室內同半outdoor嘅位置揀,天氣好可以坐半outdoor chill吓餐廳有各式各類嘅all day breakfast,waffles同甜品選擇,我同朋友揀咗Parma ham Egg Benedict同All day combo,佢個Egg Benedict都幾特別,個底係用waffles做,上面就鋪滿左avocado,生菜,Parma ham同poached egg,poached egg切開啲蛋黃醬就慢慢流晒出嚟,好正,連埋外脆內軟嘅waffles一齊食層次同口感十足,All day combo 個presentation幾靚,將所有食物擺喺一個大木盤上面,款式都算幾豐富而且好夠飽,有兩隻蛋,兩條腸,三塊bacon,smoked salmon,grilled tomato,baked bean,fruit同croissant嚟到呢度當然唔少得飲手工啤酒同埋甜品,Happy day waffles上面有vanilla

嚟到呢度當然唔少得飲手工啤酒同埋甜品,Happy day waffles上面有vanilla ice cream and chocolate toppings and chips,配埋熱辣辣脆卜卜嘅waffles一齊食,冰火效果,啲朱古力粒粒又半溶咁,有口感啱啱好,好好食呀,craft beer佢會另外有個QR code俾你掃去揀,款式多有成二十幾種,喺入邊你可以睇到好多資訊,例如產地,啤酒濃度,顏色同啤酒味道等等。我哋嗌左Fierce同Adroit Theory,呢兩款啤酒入口都比較清新,容易入口而且refreshing

總括而言,餐廳無論食物環境都唔錯,會再過嚟weekend brunch chill吓
2023-03-01 116 views
一直都知銅鑼灣有一間出名手工啤酒嘅餐廳,但就一直冇嚟,今次終於嚟到,首先吸引我嘅係牆上面嘅畫,畫哂做手工啤酒嘅過程,超有心超靚,店員仲話手筆嚟自年輕少女。餐廳主打獨家北歐入口嘅手工啤酒,可以選擇嘅啤酒種類超多,如果喜歡手工啤酒嘅朋友,衣家他們做緊優惠,任何餐點加$198就可以有120分鐘𣈱飲放題,好正呀。小編今次同朋友第一次嚟,試吓他們嘅all day breakfast、pancake同waffle,當然都試吓他們嘅手工啤酒啦。● 𝘎𝘳𝘦𝘦𝘯 𝘈𝘭𝘭 𝘋𝘢𝘺 𝘊𝘰𝘮𝘣𝘰通常有green 揀就一定揀green,衣個all day breakfast 係餐廳嘅green選擇,二話不說即刻叫了,食物配料好豐富呀,有少見嘅炒蛋白,小編最喜歡,有素漢堡肉、牛油果、蕃茄、菇、茄汁豆同生果另上,全部係開胃食材,好好味一啲都唔heavy食完好似冇食咁,大推👍● 𝘏𝘢𝘱𝘱𝘺 𝘋𝘢𝘺 𝘗𝘢𝘯𝘤𝘢𝘬𝘦小編原本想同朋友一人一個all day breakfast,但好似少咗啲variety,見餐牌有pancake,就試吓其中一款,這款happy day主要係以朱古力做主角,有朱古力醬同朱古力粒,而pancak

● 𝘎𝘳𝘦𝘦𝘯 𝘈𝘭𝘭 𝘋𝘢𝘺 𝘊𝘰𝘮𝘣𝘰

● 𝘏𝘢𝘱𝘱𝘺 𝘋𝘢𝘺 𝘗𝘢𝘯𝘤𝘢𝘬𝘦
小編原本想同朋友一人一個all day breakfast,但好似少咗啲variety,見餐牌有pancake,就試吓其中一款,這款happy day主要係以朱古力做主角,有朱古力醬同朱古力粒,而pancake有5塊咁多,真係好抵食

● 𝘚𝘸𝘦𝘦𝘵𝘺 𝘚𝘢𝘭𝘵𝘺 𝘞𝘢𝘧𝘧𝘭𝘦
小編揀窩夫就當係今餐嘅甜品,揀咗衣個又有甜又有鹹嘅配搭,甜係焦糖香蕉,焦糖薄薄一片,冇搶走香蕉味道,而鹹係煙肉,提供烤香同口感,整體味道吸引之外,衣碟擺盤超靚,打卡一流

手工啤酒
Type of Meal
Lunch
手工啤酒
2023-02-28 55 views
Weekend想搵個地方同frd坐低飲杯野傾下計 就搵到呢間位於銅鑼灣嘅餐廳🥳除左有weekend必備嘅all day breakfast之外 仲有來自世界各地嘅craft beer😻佢地主打進口北歐手工啤酒 值得一提係佢地有一面啤酒牆 彷彿身處係啤酒嘉年華一樣🎪最近佢地推出左American Style Breakfast只要+$198就可以享受120分鐘既啤酒放題🍻🦭Madhouse Grand All Day Combo $148Grand真係好grand 份量真係好大份🙀3隻蛋 3條腸仔 3塊煙肉 煙三文魚 蕃茄 牛角包 茄汁豆 新鮮水果豐富又足料😛最特別係配上新鮮水果 食到中間可以食下水果refresh一下😽🦭Green All Day Combo $98今次仲試埋vegan嘅all day breakfast😻 (話說之前一直分唔清vegan同vegetarian 直至frd教左我一個分辨方法 而家諗都唔洗諗就分到了🤍)有炒蛋白 Vegan Burger Meat 菇菇 Avocado 蕃茄 茄汁豆 toasts 仲有新鮮水果成個all day都好light😽食完冇負擔🦭S

Grand真係好grand 份量真係好大份🙀

🦭Green All Day Combo $98
成個all day都好light😽食完冇負擔

🦭Sweety Salty Waffle $72
Handmade waffle上放上預先淋上焦糖既香蕉同埋煙肉
估唔到煙肉同佢地又幾夾喎😛

📍 The Madhouse CWB | Taproom • Kitchen
銅鑼灣禮頓道29號華懋禮頓廣場地下2號舖
店內以嘉年華為主題,牆上有唔少畫作。晏就除咗有提供手工啤酒,亦有各類Brunch同甜品~難得嚟到手工啤酒專門店開設嘅分店,當然要一試呢到嘅啤酒✨。想試哂咁多款酒嘅可以考慮加購120分鐘嘅free-flow (每人叫一個 Brunch + $198)🤔✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐✒懶人先睇總結❀食物:大食嘅你叫grand all day combo都會飽,必試啤酒✨❀服務:啤酒太多無從下手,店員都好nice咁推薦我哋合適嘅啤酒。❀環境:當日坐高枱位置,比較鬆動。亦有outdoor位置可以chill 吓👍❀價錢:2人埋單 $513 (飽到食唔哂😹)✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐✒有興趣再詳細睇.🎈飲品足足有成2️⃣8️⃣款,包括啤酒、Cider、Cocktails、Mocktails等。👉 1️⃣0️⃣號仔 Down in Splendour ($88)店員推介呢一款味道會比較清淡啲~ 係比較易入口,晏就飲都唔會覺得好heavy🤔.🎈Madhouse Grand All Day Combo ($148)勁勁勁大份,個木盤有兩個我咁闊,望到都覺得好滿足!食物

✒懶人先睇總結

❀價錢:2人埋單 $513 (飽到食唔哂😹)

✒有興趣再詳細睇
🎈飲品

勁勁勁大份,個木盤有兩個我咁闊,望到都覺得好滿足!食物種類都係大路嘢,不過蛋有成三隻咁多😹
🎈Omelette & Steak Combo ($148+$10)

基本上每款brunch都可以+$10由toast轉croissant~ 呢款一樣都係超大型奄列,用成三隻蛋!奄列有三款餡料,我哋當日就揀咗煙肉、洋蔥同腸嘅組合。
🎈Happy Day Waffle ($72)

跟Vanilla雪糕,上面加朱古力醬🍫
✒其他小資訊
👉訂位:walk-in
👉優惠:🈚

2023-02-28 27 views
慵懶的假日最適合睡到自然醒,再來一份豐富的早午餐‼️🤩 ▫️相約朋友來了銅鑼灣,這家餐廳除了提供週末brunch,還有多款進口、本地的手工啤酒,渡過了寫意的下午時光‼️🫶🏻▫️❥$𝟭𝟰𝟴 大滿足全日早餐系列🍽️3x蛋/3x腸/3x煙肉/煙燻三文魚/烤蕃茄/焗茄汁豆/鮮選生果/炸薯餅/多士(+$10轉鬆脆牛角包)橙黃色的日本雞蛋真的很吸引人‼️🍳 煙肉煎得香脆很美味‼️🥓 牛角包鬆脆充滿牛油香‼️🥐 這份早餐份量超足,相信就算是男生吃完必定也是大滿足‼️🤤▫️❥$𝟭𝟮𝟴 ᴍᴀʀɪɴᴇ ᴀʟʟ ᴅᴀʏ ᴄᴏᴍʙᴏ🍽️2x蛋/蝦/盲曹魚柳配菠菜忌廉汁/煙燻三文魚/烤蕃茄/焗茄汁豆/鮮選生果/多士跟朋友不約而同地選了兩款相似的系列‼️😹 新鮮的大蝦爽彈鮮甜‼️🦐 盲曹魚柳魚肉結實,很喜歡淋上的菠菜忌廉汁‼️🐟 當天的水果有芒果、火龍果、奇異果🥝 營養滿分‼️💯▫️❥$𝟳𝟮 ʜᴀᴘᴘʏ ᴅᴀʏ ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇ🥞就算再飽,甜品也是必需的‼️😝 選了自家經典班戟,頂部有雲呢拿雪糕,淋上朱古力醬,周圍撒上朱古力碎,好邪惡啊‼️😈 如果多一份雪糕的話,相信一定會更完美‼️😉▫️❥Æɢɪʀ ʙʀᴇᴡᴇʀʏ ʀᴀʟʟᴇʀ ᴀᴍʙᴇʀ ᴀʟᴇ🍺❥
慵懶的假日最適合睡到自然醒,再來一份豐富的早午餐‼️🤩
❥$𝟭𝟰𝟴 大滿足全日早餐系列🍽️

❥$𝟭𝟮𝟴 ᴍᴀʀɪɴᴇ ᴀʟʟ ᴅᴀʏ ᴄᴏᴍʙᴏ🍽️

❥$𝟳𝟮 ʜᴀᴘᴘʏ ᴅᴀʏ ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇ🥞

▫️
❥ ᴘᴏʟʟʏ'ꜱ ʙʀᴇᴡ ᴄᴏ. ɪɴᴛᴏ ᴘᴀʀᴀʟʟᴇʟ🍺
餐廳擁有28個龍頭,當然要試試這裡的手工啤‼️🍻 在店員介紹下點了兩款口味的手工啤,兩者都入口順滑,很不錯‼️👏🏻

2023-02-26 106 views
位於銅鑼灣禮頓道一間主攻手工啤酒的餐廳[The Madhouse],老闆會飛到不同的國家的啤酒廠中簽署代理,令到不少手工啤酒都是全港獨家,味道無法被其他餐廳所複製,所以喜歡手工啤朋友一定要黎試吓,食物以美式大份All day breakfast ,Waffles ,Pancake 為主題,環境方面更加一流,設有Outdoor ,今日Weekend 下午黎朝聖,食個Brunch 嘆住手工啤酒,對住陽光,好偷快☀️🍳▪️Madhouse Grand All Day Combo $ 148超級大份,賣相超靚,單看擺盤已經好開心,材料用上最傳統的美式早餐食材,全部新鮮即制,熱辣辣高質又好食,包括有雞蛋,豬肉腸,煎煙肉,煙燻三文魚,烤蕃茄,焗茄汁豆,鮮選生果,炸薯餅,鬆脆牛角包🥑▪️Avocado Lover $ 88必食推介,用上全個牛油果,水波蛋,荷蘭醬,自家窩夫,鮮選蔬菜,窩夫充滿蛋香,好鬆脆,配上流心水波蛋和新鮮牛油果,健康又好食,亦可加少少糖槳,增添風味🥞▪️Joy Pancake $ 82Pancake 亦份量十足,有4大件,簡單經典既班戟,質感綿蜜又鬆軟,配上新鮮士多啤梨,鮮忌廉,蜂蜜糖漿

位於銅鑼灣禮頓道一間主攻手工啤酒的餐廳

🥑▪️Avocado Lover $ 88

🥞▪️Joy Pancake $ 82
Pancake 亦份量十足,有4大件,簡單經典既班戟,質感綿蜜又鬆軟,配上新鮮士多啤梨,鮮忌廉,蜂蜜糖漿,好味又滿足

🍺Craft Beer
▪️North Brewing Co.
Sputnik Style / American Pale Ale
▪️Egir Brewery
Raller Amber Ale Style / Amber Ale
手工啤酒我們不太熟悉,這兩杯也是店員推介,酒精濃度適中,充滿麥芽香,而且好容易入口,
配合食物和環境,度過一個悠閑的下午

• Madhouse Grand All Day Combo
  • Avocado Lover
2023-02-26 30 views
自己一路知道Madhouse嘅手工啤酒好出名,今次終於同朋友親自拜訪,過一個悠閒嘅週末🍻原來而家佢哋嘅週末會有American style breakfast,同朋友一齊嘆brunch,等自己可以放鬆一下💆🏻‍♀️Steak and egg ($138)🥩 blade steak 要咗medium,蛋就要sunny side up🍳 牛扒煎得啱啱好,咬落去肉質軟稔,而且唔會好韌,配埋青醬加埋太陽蛋食一流🤤 多士都有微微烘過,加埋沙律嘅side都幾豐富🥗Omelette with greens combo /w smoked salmon and tomato($82)+$10仲可以轉牛角包🥐 portobello有用香草煮過幾香,加埋烤過嘅蕃茄好juicy🍅 奄列都包咗幾多三文魚同蕃茄,所謂是日靚早就係呢啲🤙🏻如果對鹹點冇興趣,呢度仲有唔同嘅甜品,今次嗌嘅Happy day waffle ($72) 一上枱嘅時候外面烤得好脆 🧇 加埋雲呢拿雪糕就做到冰火交融嘅感覺🧚🏻‍♀️面頭除咗朱古力醬仲灑滿好多朱古力粒,半融嘅朱古力真心正🍫任何餐點加$198仲可以有2h free flow drink

多士都有微微烘過,加埋沙律嘅side都幾豐富🥗

奄列都包咗幾多三文魚同蕃茄,所謂是日靚早就係呢啲🤙🏻

任何餐點加$198仲可以有2h free flow drinks,包特選手工啤酒、紅白酒、意大利氣酒及非酒精飲品等等✨
佢哋有廿幾款啤酒,而且每個人都寫晒佢哋嘅味道特色,仲可以揀苦澀程度同埋酒精濃度,今次就試咗Raller Amber Ale同Down in Splendour,兩隻都好啱我同朋友嘅口味,唔會太苦🧏🏻‍♀️

呢度環境幾舒服,採光度幾高,而且裝修走遊樂場風格🎪有種好似嘉年華咁樣嘅興奮vibe,啲嘢食食落都好味啲🤹🏻‍♀️週末同朋友過嚟飲番杯就啱晒🍻
2023-02-18 108 views
黎到銅鑼灣鬧市,位於時代廣場後面既呢間手工啤酒餐廳🍺裝修幾特別㗎,以嘉年華為主題,牆上既畫好靚正中間成個牆都係手工啤龍頭,吧台上面有旋轉木馬燈做裝飾🎠 🍖 醜豬仔($128)泰式脆炸豬腩肉一見到menu就想點呢個,叫得豬腩當然有肥有瘦啦,但唔會好肥覺得膩。表皮炸得香脆,入面既肉依然嫩口,再點上佢個泰式酸辣汁,好match,送酒一流! 🍗踢屁股雞翼($88)炸雞翼配madhouse蜜糖芥末醬炸得好香脆,熱辣辣,上面淋左蜜糖芥末醬,好惹味,雞肉都好juicy! 不自覺地係咁食完一隻又一隻😋 🍝黃金蝦長命麵🦐 ($188)黃金蝦都多蛋黃,味道幾好,但略嫌蝦肉唔夠彈牙,而且如果再多啲蛋黃邪惡啲會正d,個麵底用伊麵,比較少見,但痴埋一大注有啲難分😅 🍺飲品當然要講下啦🍹有來自唔同國家嘅手工啤,drink list牆上有屏幕亦有QR code俾你scan28款啤酒 cocktail同mocktail一目了然,清晰寫哂酒精濃度,苦度,價錢,飲品顏色,釀造廠品牌,出產地等等。 🍻20 Mother Goat ($108)帶少少酸味,幾特別,食啲油膩炸野飲佢又幾fresh~👅 🍻18 Holy Moly
黎到銅鑼灣鬧市,位於時代廣場後面既呢間手工啤酒餐廳🍺
裝修幾特別㗎,以嘉年華為主題,牆上既畫好靚

正中間成個牆都係手工啤龍頭,吧台上面有旋轉木馬燈做裝飾🎠

🍖 醜豬仔($128)
泰式脆炸豬腩肉

醜豬仔

🍗踢屁股雞翼($88)
炸雞翼配madhouse蜜糖芥末醬
不自覺地係咁食完一隻又一隻😋

踢屁股雞翼

🍝黃金蝦長命麵🦐 ($188)

黃金蝦長命麵

🍺飲品當然要講下啦🍹

🍻20 Mother Goat ($108)
帶少少酸味,幾特別,食啲油膩炸野飲佢又幾fresh~👅

🍻18 Holy Moly 2022 ($138)
朋友中意黑啤,唔算好苦,但酒精濃度有10%😯

Mother Goat,Holy Moly

🍻6 Sputnik ($88)
最後叫多杯share, 呢杯清清地,幾易入口👍

💡8點前有happy hour
💡餐廳係pet friendly可以帶寵物黎坐outdoor架

下次黎再試第二款啤酒先! 真係好多選擇,價錢又唔算好貴,環境又幾好,適合三五知己黎聚餐吹水喔!🤗

2023-02-15
$395 (Dinner)
醜豬仔
踢屁股雞翼
黃金蝦長命麵
Mother Goat,Holy Moly
  • 邪惡炸豬腩
2023-02-04 180 views
經openrice book 咗之後已經再打電話落實多次(因為有狗仔要坐出面),但去到比walk in full哂,最後被安排坐喺bar枱煙灰缸位,係直接個蘿柚痴住個缸,嘗試叫staffs嗌旁邊位食客坐開少少,但可能大家都忙啦,十分鐘冇人理。咁冇辦法啦冇緣。已經唔介意食二手煙,但真係唔敢試直接坐上煙灰缸度。明白自己無權要求其他食客坐開少少,畢竟人哋早到,兩人坐三人位又唔係過份。我最後唔介意等多陣有枱先叫我地,但被通知「有位你就坐啦」。。。只能夠講聲,加油了
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
2023-01-29 176 views
係食飯前,冇嘢做,知道銅鑼灣有一間手工啤,就嚟試下入到去佢會比一個QR code你,你可以睇到唔同嘅啤酒,你可以睇到佢嘅產地佢嘅顏色佢價錢佢嘅味道同埋佢嘅酒精濃度咁我揀咗杯酒精濃度最高嘅,杯嘢就黑色然後佢仲可以揀皮蛋,呢個配搭好新穎,仲叫左好邪惡既豬腩肉杯酒嚟到嘅顏色真係好似豉油,飲落去鹹鹹地真係好似豉油,本身以為配皮蛋會感覺好奇怪,但係食皮蛋之後飲啖酒,會有少少氣泡,個味道好飲咗,順咗然後這個邪惡豬腩肉佢炸到好脆卜卜,又唔係太油,擺落口佢嘅油脂分泌啱啱好,加埋個酸辣汁,送酒一流手工啤唔係個個啱大家口味,但係呢度都幾有特色,環境唔錯,值得一試
係食飯前,冇嘢做,知道銅鑼灣有一間手工啤,就嚟試下

咁我揀咗杯酒精濃度最高嘅,杯嘢就黑色
然後佢仲可以揀皮蛋,呢個配搭好新穎,仲叫左好邪惡既豬腩肉

2023-01-13 175 views
好多啤酒揀食物就無乜特別🙈🙈🙈啤酒雞:原隻上完比你打卡之後會幫你切返件(開六咁樣🙈)average 水平炸腩肉:燒得幾好食😋必試Ginger creme brulee🌚比較難食,好甜,無乜薑味😨Overall 我估當係HH 食啲pub food 會好過正餐咁食
好多啤酒揀
食物就無乜特別🙈🙈🙈
啤酒雞

炸腩肉:燒得幾好食😋必試
炸腩肉

Ginger creme brulee🌚
比較難食,好甜,無乜薑味😨
Ginger  creme  brulee

炸腩肉
  • 邪惡炸豬腩
2022-12-08 319 views
朋友曾經帶我到這個餐廳下午茶,印象不錯,決定再來一趟。由於是下午茶時段,餐廳只供應飲品、小食,主食要下午六點才開始供應。點了一客薯條,薯條有分三種味道,選了經典Classic,配蜜糖芥茉醬。薯條粗幼恰當,外面香脆,內裏還可以吃到薯蓉,炸得恰到好處,上枱時的溫度也保持得很好。另外點了雞翼,也是蜜糖芥末味,這個十分美味。雞翼頗新鮮,雞肉滑溜,外層炸漿非常酥脆,溫度頗燙,惹味非常。飲品點了冰果茶、Pink Lemonade。冰果茶味道很好,微香帶微甜,餐廳用自家的機器打汽入果茶中,喝起上來份外提神。Pink Lemonade 也挺香微甜帶點微酸,同樣打了汽,味道不錯。服務也很好,職員十分友善健談,整體用餐感覺輕鬆愉快,是下午茶談天品酒的好地方。餐廳其實係主打啤酒,下次一定要試試!
朋友曾經帶我到這個餐廳下午茶,印象不錯,決定再來一趟。

餐廳其實係主打啤酒,下次一定要試試!
Pink   Lemonade
Iced  Fruit  Tea
Classic French Fries
Pink   Lemonade
Iced  Fruit  Tea
Classic French Fries
  • 雞翼
2022-10-30 369 views
經朋友介紹 黎咗呢間試吓 因為個陣都好夜 基本上得返呢間餐廳有開🍴 經過門口見到氣氛唔錯 有户外同室內選擇 有唔少帶埋狗仔過嚟enjoy 係一間pet-friendly嘅餐廳 而我哋就選擇咗係室內就坐 咁啱可以落到食物嘅last menu 超幸運 👍我哋分別order咗2款唔同嘅手工beer 其中一款帶有濃濃果香味 令我驚喜嘅係 一間唔係專注賣酒嘅餐廳可以有咁高水準嘅手工beer 另外仲order咗啤酒雞 餐廳好貼心 提供手套俾我哋慢慢撕嚟食 如果唔想自己撕可以要求餐廳提前處理 啤酒雞相當入味 啖啖juicy 相信之後會再encore

2022-10-03 393 views
Dinner分別泥咗兩次,一次lunch一次夜晚個氣氛截然不同夜晚泥基本上每張枱上面都有杯啤酒我戈晚泥都冇汁輸嗌咗杯,因為太多選擇就叫個staff泥推薦吓哇超細心,最後揀戈杯係酸酸哋好開胃,正中我想要嘅嘢,要讚吓個staff!個椒鹽甜粟米好正,甜同鹹一齊上,好夾,不過切勁耐先食到一啖,無理由好似喺屋企咁用手同口泥刨㗎嘛手抓餅出到泥嘅形式唔係我想像嘅咁,個presentation 咁樣係靚啲嘅!我會話係健康版本嘅隻春雞皮薄肉嫩有肉汁秘製炸雞翼新鮮滾熱辣咁上,香口肉汁爆射,必點個醬,好creamy又甜甜辣辣,正Lunch冇上次咁好感覺,湯/salad/帶子/意粉全部都冇特別The Mad House CWBTap Room Kitchen椒鹽烘烤甜粟米 $88京式焗鴨胸手抓餅 $118手工啤酒烤焗原隻春雞 $298秘製炸雞翼配madhouse蜜糖芥末醬 $88Lunch Menu墨魚汁燴墨汁意麵配香煎帶子 $108+$28 是日前菜、餐湯及冰果茶
Dinner

分別泥咗兩次,一次lunch一次夜晚
個氣氛截然不同
夜晚泥基本上每張枱上面都有杯啤酒
隻春雞皮薄肉嫩有肉汁

Lunch

冇上次咁好感覺,湯/salad/帶子/意粉全部都冇特別

The Mad House CWB

Lunch Menu

墨魚汁燴墨汁意麵配香煎帶子 $108
+$28 是日前菜、餐湯及冰果茶
2022-09-03 274 views
之前去旺角嗰間比較多,第一次去銅鑼灣呢間,感覺銅鑼灣呢間比旺角嗰間正好多!雖然酒就基本上一樣,但環境、食物同服務就真係完勝!飲第一杯,叫左個炸午餐肉送酒。同其他店舖嘅炸午餐肉唔同,佢地用左吉列嘅做法,加上mustard,好邪惡但好惹味好啱送酒一份小食兩個人食,最多只係送到一杯酒。飲第二杯就叫左個洋蔥圈試下。佢地個洋蔥圈外型好震撼厚切仲要一隻唔止一層個脆醬係好食嘅,所以唔使點醬都得(其實都無俾醬)。但因為太巨型唔係bitesize,又因為太脆,一口咬唔晒就甩皮甩骨有啲狼狽。如果佢用細洋蔥又bite size啲會更好酒方面,佢地嘅手功啤主要來自世界各地加香港,無得輸,無貨就會轉另一隻,所以都介紹唔到邊隻打邊隻。大家唔知自己鍾意飲乜可以叫佢地介紹下,甚至可以叫佢俾你試左先都得(不過我就鍾意直接叫一杯飲多啲)。
!雖然酒就基本上一樣,但環境、食物同服務就真係完勝

炸午餐肉

好啱送酒

洋蔥圈

厚切仲要一隻唔止一層

2022-09-02
$300 (Tea)
炸午餐肉
洋蔥圈