2024-10-05 130 views
食左waffle, chicken chop with butter, syrup, orange juice,如題呢件基本上唔好連皮食,真係太鹹冇乜服務,又收+1 冇乜特別都唔會encore
呢件基本上唔好連皮食,真係太鹹
冇乜服務,又收+1
冇乜特別都唔會encore
本身想食pizza,但係太多人,時間又已經嚟到8點幾,又一段時間冇食德國野,就入左呢間餐廳。 叫左個二人餐,$537連加一,呢個價錢算係咁 頭盤簡左香茅烤雞凱撒沙律(Spice Grilled Chicken Caesar Salad) - 有原塊烤雞脾肉,切開一件件 - 下面係生菜舖底 - 以一個set dinner嘅頭盤嚟講,份量好大,三至四個人share都冇乜問題 主菜簡左海鮮大燴飯(Seafood Jambalaya) - 呢個真係要比個dislike,啲海鮮完全唔惦! 成餐飯衰左係呢個菜!- 尤其係個青口,四隻入面有三隻都係唔得,霉左+唔熟 另一個主菜係火焰大豬手(Flaming Knucle) - 呢個絕對係合格以上,waiter係面前撻火(小小地一個環節,呢個價位想點先),然後先再拎入去切件 - 德國豬手塊皮係超緊要,好夠脆!呢個非常抵讚!- 食落唔算鹹,想滋味啲可以自己點醬) - waiter上菜個陣好熱心問我地需唔需要拍片/影相,跟住佢先點火甜品係Panna Cotta - 配抹茶同紅豆 - 我覺得整得幾滑,起碼唔會食到魚膠粉粒先 除左四道菜,仲包左兩杯野飲,我地分別

- 有原塊烤雞脾肉,切開一件件

主菜簡左海鮮大燴飯(Seafood Jambalaya)

- 尤其係個青口,四隻入面有三隻都係唔得,霉左+唔熟

另一個主菜係火焰大豬手(Flaming Knucle)

- 德國豬手塊皮係超緊要,好夠脆!呢個非常抵讚!
- 食落唔算鹹,想滋味啲可以自己點醬)

甜品係Panna Cotta

除左四道菜,仲包左兩杯野飲,我地分別叫左Sweet but Dangerous 同 蘇格蘭啤酒(Tap 6. 會定期轉款)
- Sweet but Dangerous 係比較重果味,有菠蘿同芒果,易入口,帶甜唔酸;幾適合夏天飲嘅
- 另一杯係蘇格蘭啤酒,呢杯比較好飲,果然係啤酒比較出色啲嘅餐廳。

總括嚟講,呢個地方飲野係幾chill幾放鬆,見到好多打工仔放左工係度飲野。推薦大家嚟叫手工啤酒,有大大個電子屏幕會show當日會有咩簡;不過叫二人餐的話,就有限指定幾款啤酒~可以請友善嘅waiter幫幫忙
海鮮大燴飯(Seafood Jambalaya)
火焰大豬手(Flaming Knucle)
Panna Cotta
海鮮大燴飯(Seafood Jambalaya)
2024-07-19
$270 (Dinner)
火焰大豬手(Flaming Knucle)
Panna Cotta
放工啤一啤✨夢幻遊樂園手工啤餐廳┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈位於銅鑼灣禮頓道的「The Madhouse CWB」主打各款手工啤。之前試過全日早餐味道不俗,今次二訪晚市,順便放工chill下🍻~┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ 𐂐 ⠜招牌BBQ豬肋骨 $288 (7.8/10)份量十足,足夠2-3人分享!豬肋骨調味香濃惹味,相比起其他店更加厚肉😋,最適合配啤酒。-𐂐 ⠜帶子墨魚汁意粉 $178 (7.5/10)用上牛油煎香的帶子香口又彈牙,意粉爽口且充滿墨魚味。當中還配有蘆筍,清新的味道為意粉增添不少風味。-𐂐 ⠜香茅烤雞凱撒沙律 $138 (8/10)爽脆的羅馬生菜蘸滿酸甜開胃的沙律醬,再加上咸香的脆煙肉及麵包粒,整個口感十分豐富。主角香茅雞扒也高質,入口嫩中帶脆,烘烤過的雞皮有焦香味道,十分美味🥰!-𐂐 ⠜榛子朱古力蛋糕 $58 (7.8/10)頂層的榛子醬及榛果粒味道跟金莎有幾分相似😆,整體甜度適中,是蛋糕版的金莎朱古力。-𐂐 ⠜Party Duck/Haqy Daqe $98 (8/10)前者是fruity版Apple cider,酸酸甜甜,非常易入口,適合女生。後者口感較dry,
放工啤一啤✨夢幻遊樂園手工啤餐廳
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜招牌BBQ豬肋骨 $288 (7.8/10)
份量十足,足夠2-3人分享!
豬肋骨調味香濃惹味,相比起其他店更加厚肉😋,
最適合配啤酒。
𐂐 ⠜帶子墨魚汁意粉 $178 (7.5/10)
用上牛油煎香的帶子香口又彈牙,意粉爽口且充滿墨魚味。
當中還配有蘆筍,清新的味道為意粉增添不少風味。
𐂐 ⠜香茅烤雞凱撒沙律 $138 (8/10)
𐂐 ⠜榛子朱古力蛋糕 $58 (7.8/10)
頂層的榛子醬及榛果粒味道跟金莎有幾分相似😆,
整體甜度適中,是蛋糕版的金莎朱古力。
前者是fruity版Apple cider,酸酸甜甜,非常易入口,適合女生。後者口感較dry,餘韻帶點香料味的辛辣感。
個人比較鍾意前者😋,酸甜味道好好飲。
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
呢度有好多香港本地同埋獨家進口嘅北歐 #手工啤,有嚟自挪威、英國、荷蘭等地方。而且裝修都幾有特色,好似一個繽紛嘉年華咁。吧枱上面有個迴旋木馬嘅佈置,仲有 28 個啤酒龍頭,隨時可以試到好多款手工啤!我同老公去嗰日,撞正有好多人睇 #Rugby7,氣氛超好 🎪🏉 我哋試咗兩款 #啤酒,一款叫 Sour City (Tap 2),係蘇格蘭嘅酸啤,有熱情果同粉紅番石榴嘅味道,入口微酸。另一款叫 Lorita (Tap 6),係挪威嚟嘅,有微微百香果味,比較之下,我同老公都鍾意呢杯手工啤嘅味道同口感多啲 😋 除咗啤酒,呢度嘅食物都幾吸引!我哋試咗招牌芝士漢堡 (Signature MH Cheese Burger),個牛肉漢堡多汁,加埋鬆軟嘅麵包同自家製嘅芝士醬,仲有新鮮蕃茄同生菜等 #好食!仲有一尺長嘅炸魚薯條 (Foot-Long Fist & Chips),個魚外脆內嫩,一口咬落去香脆有汁!最後我哋仲叫咗焦糖香蕉煙肉多士,因為 Waffle 機壞咗,所以變咗做多士。個香蕉上面有層焦糖,再加埋煙肉、多士同糖漿,鹹鹹甜甜,就好似食緊個早餐咁 🥞🥓

Lorita、Sour City 酸啤

炸魚薯條 (Foot-Long Fist & Chips)
焦糖香蕉煙肉多士
Lorita、Sour City 酸啤
炸魚薯條 (Foot-Long Fist & Chips)
焦糖香蕉煙肉多士
2024-05-05 299 views
在銅鑼灣想要聚餐,飲啤酒聊天,又有啲氣氛?The Madhouse CWB係個不錯嘅選擇😊🎈獨家代理手工精釀啤酒 $98/杯07 Dragon’s Back 香港出品嘅手工啤,有啤酒嘅花香味,但又不太苦澀,不錯呀~ 05 India Pale Ale 苦澀帶回甘,朋友喜歡嘅口味ᕕ( ᐛ )ᕗ🎈Kick ass wings踢屁股雞翼 $93雞翼在忘我影相過後仍然好香脆~ 要讚(✯◡✯)肉質嫩滑帶汁淋上自家調配嘅蜜糖芥末醬香甜微嗆!更勾動食慾🤤🎈Madhouse 招牌慢煮BBQ豬肋骨🐷 $288主菜係超大份嘅ribs(•̀ᴗ•́)و味道香濃惹味重口味嘅ribs好適合配返杯05 India Pale Ale ( ˘ ³˘)♥︎🦞龍蝦湯會意大利海鮮飯🦐 $188 主食要來點澱粉質Risotto口感濃稠米心煙韌海鮮亦不少\(^ヮ^)/🎈甜品 $58Panna Cotta係當日鮮選嘅甜品樣子精緻打卡一流草莓甜醬有啲太甜香滑奶酪剛好中和~

🎈獨家代理手工精釀啤酒 $98/杯

07 Dragon’s Back
香港出品嘅手工啤,有啤酒嘅花香味,但又不太苦澀,不錯呀~
05 India Pale Ale
苦澀帶回甘,朋友喜歡嘅口味ᕕ( ᐛ )ᕗ

🎈Kick ass wings踢屁股雞翼 $93

雞翼在忘我影相過後
仍然好香脆~ 要讚(✯◡✯)
肉質嫩滑帶汁

Panna Cotta係當日鮮選嘅甜品
樣子精緻
打卡一流
草莓甜醬有啲太甜
香滑奶酪剛好中和~
2024-04-09
2024-05-03 251 views
之前嚟過食brunch實在好relaxing,今次夜晚再訪去happy hour!餐廳招牌係手工啤酒,店內共有28個啤酒龍頭,Pale Ale、酸啤、黑啤等都一應俱全。𖦹 kick ass wings 踢屁股雞翼 $93炸得非常香脆,配上蜜糖芥末醬,超惹味。𖦹 madhouse 招牌慢煮BBQ豬肋骨 $288份量超級大,三個人share都無問題,豬肋骨經過慢煮之後肉質滑嫩,外皮微脆帶啲啲辣度。𖦹 龍蝦湯燴意大利海鮮飯 $188每啖飯都係龍蝦湯嘅精華,海鮮配料包括蝦、魷魚、青口、辣肉腸同車厘茄,口感豐富。𖦹 panna cotta $58意大利經典甜品,面頭有香甜嘅士多啤梨醬, 奶凍非常滑溜。𖦹 07 hazy daze $98𖦹 10 king in yellow $98店員推薦嘅兩款手工啤酒,果香濃郁偏酸,容易入口。

𖦹 kick ass wings 踢屁股雞翼 $93

炸得非常香脆,配上蜜糖芥末醬,超惹味。

𖦹 madhouse 招牌慢煮BBQ豬肋骨 $288

𖦹 龍蝦湯燴意大利海鮮飯 $188

𖦹 panna cotta $58

意大利經典甜品,面頭有香甜嘅士多啤梨醬, 奶凍非常滑溜。

𖦹 07 hazy daze $98
𖦹 10 king in yellow $98

店員推薦嘅兩款手工啤酒,果香濃郁偏酸,容易入口。
2024-04-26 242 views
好耐冇去madhouse, 本身好掛住佢地嘅沙律,唔貴,亦有份量。今日lunch嚟到有新menu,我點咗芒果牛油果煙三文魚沙律,比之前食過嘅雞沙律更好味。唔好以為食沙律得碟菜,碟沙律好足料好豐富,半個芒果 半個牛油果 ...好味地keep fit 服務員好nice, 仲好細心咁提醒我天雨路滑環境亦唔錯,雖然落雨,我坐喺半outdoor嘅地方,chill舒服最正係埋單 ..$92蚊 ..有湯有包有咖啡 ...銅鑼灣喎 ..性價比超高。忍唔住要推下
今日lunch嚟到

服務員好nice, 仲好細心咁提醒我天雨路滑

性價比超高。
忍唔住要推下

2024-04-26
$92 (Lunch)
2024-04-25 204 views
第一次去The Madhouse食,點了Boneless Chicken Fricasse. 首次,我點了iced milk tea, 無冰,但之後話做唔到完全無冰,但點知嚟到時係無飲管,係連紙飲管都無,我算!主菜上碟時得個三塊焗過但好硬唔脆的面包,我算!最頂癮係佢話boneless chicken, 點知係有骨。而且雞肉好鞋、好柴, 切起上嚟好難切,好似切緊橡膠。味道方面,雞肉過咸。個白汁好似茶記的忌廉湯,無甚麽味道。依間餐廳應該無下次了。

味道方面,雞肉過咸。個白汁好似茶記的忌廉湯,無甚麽味道。

依間餐廳應該無下次了。
2024-04-22
$120 (Lunch)
喺銅鑼灣想飲手工啤好自然就會諗起「The Madhouse CWB」🍻呢間手工啤酒專門店地點就腳,啤酒款式多店內有28個啤酒龍頭,獨家代理唔少北歐及本地手工啤Pale Ale、酸啤、黑啤等酒款一應俱全,滿足到「酒鬼」嘅需要想飲特別口味嘅手工啤嚟呢度就啱喇💁‍♀️今次嚟到見到佢哋換上新餐牌,加入唔少新菜色食物比上次嚟食brunch嘅質素有所提升,為食客帶來驚喜!✦ 招牌BBQ豬肋骨 Signature BBQ Ribs $288Ribs份量真係十足!2-3個人share食都無問題😉以十幾種香料乾醃,再用慢煮慢烤乾方式炮製條條ribs都係厚肉,肉質唔會過柴入口非常之濃郁入味,有微微辣度一啖pale ale一啖ribs 🫢 好食到吮手指✦ 踢屁股雞翼 Kick Ass Wings $93送酒真係一流🉐 雞翼炸得酥脆,醃得入味配埋自家調配honey mustard,甜蜜滋味,食唔停!如果你食得辣嘅,可以試佢另一款「Mad Ghost Kick Ass Wings」🌶️配自家調配鬼椒蜜糖芥末醬,熱情好客嘅老闆俾我試咗少少一開頭點咗少少醬覺得無咩嘢,大概5秒後辣勁開始嚟料就算飲幾啖酒,辣味都係keep
呢間手工啤酒專門店地點就腳,啤酒款式多
店內有28個啤酒龍頭,獨家代理唔少北歐及本地手工啤
想飲特別口味嘅手工啤嚟呢度就啱喇💁‍♀️
今次嚟到見到佢哋換上新餐牌,加入唔少新菜色
食物比上次嚟食brunch嘅質素有所提升,為食客帶來驚喜!
Ribs份量真係十足!2-3個人share食都無問題😉
以十幾種香料乾醃,再用慢煮慢烤乾方式炮製
條條ribs都係厚肉,肉質唔會過柴
入口非常之濃郁入味,有微微辣度
一啖pale ale一啖ribs 🫢 好食到吮手指
✦ 踢屁股雞翼 Kick Ass Wings $93
送酒真係一流🉐 雞翼炸得酥脆,醃得入味
配埋自家調配honey mustard,甜蜜滋味,食唔停!
配自家調配鬼椒蜜糖芥末醬,熱情好客嘅老闆俾我試咗少少
一開頭點咗少少醬覺得無咩嘢,大概5秒後辣勁開始嚟料
就算飲幾啖酒,辣味都係keep住有,非常刺激😝
✦ 帶子墨魚汁意粉 Squid Ink Spaghetti w/ Scallops $178
食墨魚汁意粉就係要不顧儀態,大啖大啖食先夠爽!
香煎帶子有四粒,都係刺身級,大大粒又厚身
配料仲有洋蔥同鮮嫩幼蘆筍
醬汁濃稠,意粉軟硬適中
✦ Party Duck $88
TAP 1 | ABV:5% | IBU:N/A
呢款Party Duck 係Apple Cider
由本地Deadman Brewery釀造
氣泡感溫和,果香明顯
甜度屬於清新甜味,酸度亦都自然
整體清爽不太甜,唔太飲酒嘅女士都啱飲

✦ Dragon's Back 龍脊 $98
TAP 7 | ABV:5.3% | IBU:38
聽個名「龍脊」都知係本地製造啦
呢款係Dry-Hopped American Pale Ale
酒體係金黃色,帶有柑橘香氣與麥香
味道柔和,唔會偏苦或偏甜
甜味與苦味平衡得宜
呢度嘅啤酒價錢合理又有質素👍
✦ Panna Cotta $58
叫咗呢個意大利經典甜品🍓
用高身杯盛載,面頭有香甜嘅士多啤梨醬
奶凍滑溜奶香十足,作爲飯後甜品最適合不過
Type of Meal
Dinner
今日晨早出到銅鑼灣做嘢,晏晝嘅時間又冇乜嘢做,想搵個地方坐下飲下嘢🍺,咁啱就見到呢間gastropub,見到早午餐加198就可以有120分鐘暢飲放題咁抵,就入去試吓。🤩呢間The Madhouse CWB環境闊落開揚,有室外座位之餘,入面以嘉年華為主題,將遊樂場、手工啤酒同美式早午餐拼湊埋一齊,有種復古美式嘅感覺。🇺🇸食物主要以美式早午餐為主,最重要係任何餐點加$198就可以有120分鐘暢飲放題🙀,飲盡手工啤酒、紅白酒、非酒精飲品等等。🍷🍸🥃➡️食物:➡️Omelette Steak Combo $158上枱非常之吸睛,原因係佢嘅牛板腱牛扒生熟度啱啱好,完全唔會韌,肉味亦都好香,調味適中,早午餐食到咁好嘅牛扒真係夠晒精神。🤣另外佢嘅奄列亦都好大份,蛋皮唔會過老,入面保持嫩滑,餡料非常足料,滿滿嘅香腸煙肉同芝士。仲有多士同沙律,非常滿足!😋➡️Foot Long Fish & Chips $118原本以為都只係普通嘅炸魚薯條,但嚟到發現個魚柳勁大份。外皮係用啤酒脆漿炸成,達到鬆脆嘅效果。🐟魚肉亦都夠晒紮實嫩滑,帶微微嘅魚味。🐠特別一提佢嘅他他漿唔係出面現成嘅味道,比一般嘅他他漿酸少少,刁草香味

➡️食物:
➡️Omelette Steak Combo $158

➡️Foot Long Fish & Chips $118

原本以為都只係普通嘅炸魚薯條,但嚟到發現個魚柳勁大份。外皮係用啤酒脆漿炸成,達到鬆脆嘅效果。🐟魚肉亦都夠晒紮實嫩滑,帶微微嘅魚味。🐠特別一提佢嘅他他漿唔係出面現成嘅味道,比一般嘅他他漿酸少少,刁草香味更加突出。配搭咁大份嘅炸魚柳一啲都唔覺得膩。❤️

➡️飲品:
呢個暢飲放題有N咁多種嘢飲俾你揀,小編都唔逐一點評,只係簡單介紹我哋第一輪嘅手工啤。

➡️FruitAge🍸🍓

呢款係果味比較重嘅啤酒,除咗有啤酒嘅麥味之餘,仲有酸酸甜甜嘅水果味。🍇比一般嘅啤酒更加易入口,喺咁熱唔熱嘅夏天飲,係好好嘅選擇。👍🏻

➡️CrazyRabbit

呢款係咖啡味嘅黑啤,同上一款有幾大嘅對比,麥味更香之餘 ,啤酒嘅苦味亦都更加突出。🙈而且加咗濃縮咖啡,甘苦味齒頰留香,之後餘韻會慢慢滲出咖啡香味,適合一啲鍾意濃烈啤酒嘅朋友。☕️

小編好欣賞嘅一點係佢嘅酒水牌會有介紹啤酒嘅特色同味道,就算有選擇困難症嘅朋友都唔使驚!

➡️甜品
➡️Sweetly Salty Waffle

小編真係估唔到佢嘅甜品都咁大份,佢嘅配搭幾有趣,有鹹嘅煙肉,亦都有甜嘅焦糖香蕉同糖漿。🧇但鹹鹹甜甜嘅味道又意外地夾。窩夫同出面嘅有少少唔同,佢係比較輕身同脆身,同時間重牛油味多。🐮

小編真心覺得而家天氣咁熱,晏晝入去食吓嘢、飲下酒、吹吓水、吹下風,望住出面嘅行人匆匆而過,而我悠悠閒閒,真係咪話唔爽
2024-04-14 183 views
The Madhouse CWB位於銅鑼灣禮頓道29號由銅鑼灣站A出口係木球會對面門口位置好多外國人黎飲手工啤酒每人一大杯,認真Chili室內位置再Bar檯,高檯或普通檯容納既空間好大餐廳係周末開早上十時提供Brunch例如All day breakfast,比尼迪蛋等美食手工啤酒足足有十幾款係營幕顯示出黎包括酒精濃度,產地及口味令人客更容易選到岩自己口味既啤酒All day breakfast combo$168大大份有炒到嫰滑既雞蛋脆卜卜的煙肉肥嘟嘟香草腸早餐必食既薯餅多汁蕃茄似花咁靚既煙三文魚牛排蛋$148牛排煎到7成煎左右中間仲係粉嫰煎得好靚配埋香草醬一齊食獨特的香草味令牛味更濃郁肉質細嫰煎蛋係太陽蛋蛋白微焦蛋黃灑鹽同黑椒西式早餐必備法式西多$88有香濃朱古力粒同朱古力醬香蕉加左白糖整成焦糖多士加左牛奶同蛋煎到微黃非常軟身手工啤酒$983號雜莓啤酒微微酸紫紅色酒精5%非常岩女仔口味9號大麥啤酒香醇麥味香濃非常享受
The Madhouse CWB
位於銅鑼灣禮頓道29號

由銅鑼灣站A出口
係木球會對面

門口位置好多外國人黎飲手工啤酒
每人一大杯,認真Chili

室內位置再Bar檯,高檯或普通檯
容納既空間好大

餐廳係周末開早上十時
提供Brunch
例如All day breakfast,比尼迪蛋等美食

手工啤酒足足有十幾款
係營幕顯示出黎
包括酒精濃度,產地及口味
令人客更容易選到岩自己口味既啤酒

香醇
麥味香濃

非常享受

2024-04-14
$168 (Dinner)
  • Marine All Day combo
  • Steak & Eggs
2024-04-12 171 views
拎唔到02,03/04 假期,無得拎3放10死死地氣返工,依家份工放假個電話仍然不會停,同無放假分別唔大🥲工作量又唔成正比,我真係要積極搵下工🥹為左平衡一下自己心理,03/04 放工比自己去輕鬆下,港島收工既我第一時間諗起 @themadhousehk ,我好掛住杯手工啤,而且佢地食物質素有一定保證,絕對唔會令我失望!係放假前夕最好既選擇❤️❤️凱撒香茅雞沙律從小細節就食得出廚師既心機,沙律菜好新鮮配有麵包粒同煙肉,煙肉烘脆左好有口感夠咸香,最出色真係件香茅雞扒,香茅味淡淡的加上少少檸檬🍋香,食落去好清新,而且烤得適中雞皮帶脆,絕對係一份高質素既沙律!Madhouse 招牌慢煮BBQ豬肋骨🌟依份主菜係店員推薦的,係佢地既招牌!店員話佢地以四小時慢煮後再去燒,上枱既時候香氣撲鼻,口水不由自主地釋放🤤佢地個BBQ醬醃料好香濃,切落去已經感受到肉質好嫩,每條肋排位置都有厚厚既肉,仲保存到肉汁,加上外層燒烤過既醬汁完全停唔到口,強烈推薦大家試下!北海道刺身級帶子墨魚汁意粉係高級的味道🤩好多地方都有墨魚汁帶子意粉,但當中食材會直接影響味道,優質食材煮出黎加埋廚師既心機,其他入口已經分辨到,帶子厚肉香

凱撒香茅雞沙律

Madhouse 招牌慢煮BBQ豬肋骨🌟

北海道刺身級帶子墨魚汁意粉
係高級的味道🤩好多地方都有墨魚汁帶子意粉,但當中食材會直接影響味道,優質食材煮出黎加埋廚師既心機,其他入口已經分辨到,帶子厚肉香甜,每條意粉都食到墨魚汁香味,廚師仲加入蘆筍拌勻,黑色外表下其實係清新既蘆筍😌口感同味道上都有少少提升既感覺,喜歡喜歡😘

手工啤我仍然選擇酸酸的😜果味始終係最啱我,而先生就繼續選擇比較重味既黑啤,佢話仲帶有少少咖啡味佢好喜歡😝

🌟依間我都推薦左好多朋友,因為不論環境、服務、食物、啤酒都有一定水準,而且佢地對自己既出品要求都好高,每次都唔會令人失望!
2024-04-10 121 views
相約朋友到呢間手工啤專門店,嘆手工啤就必然🤣,最正嘅就係可以食埋佢哋嘅特色菜式,配搭手工啤一流👍餐廳裝飾真係好似嘉年華咁繽紛🤡,吧頭有個佈置好似迴旋木馬🎠,再加埋呢度有成28個龍頭之多,睇見到開心🤩🥗凱撒香茅雞🐔沙律用上整塊雞扒而且非常厚身,雞扒外皮煎得熱辣香脆,熱辣辣中配合清新口感嘅羅馬生菜,並配上脆煙肉、麵包粒及芝士碎片,冰火配搭無得輸🫕熱辣辣釜鍋啖啖肉麻辣雞🐔整個釜鍋上夠哂熱辣,滾起已經聞到陣陣麻辣香味,用上雞脾肉唔使噒骨啖啖肉,並沾滿惹味香濃嘅麻辣汁,餸酒一流🍝北海道刺身級帶子墨魚汁意粉🍝墨魚汁意粉並不是墨魚汁+意粉😝,意思係意粉係真正用墨魚汁所製成,所以意粉嘅顏色本身是黑色,質地爽口好咬,刺身級帶子煎得香口惹味,並配上爽脆蘆筍、洋蔥及蒜片,清爽唔油膩🍨意大利檸檬開心果芝士杯食一啖口腔完全充斥住清新嘅檸檬香味,上層有開心果碎及檸檬果醬,中層充滿軟綿綿芝士香味,低層係充滿檸檬香嘅鬆軟蛋糕,整體酸酸甜甜唔覺膩啲食物咁正, 當然要配搭下手工啤喇😝🍻Lorita第一啖飲落微酸,嗒落繼而有輕微苦澀,並帶有淡淡輕柔嘅熱情果味,好有層次🍻Apocalyptic Thunder Juice 清

🥗凱撒香茅雞🐔沙律

🫕熱辣辣釜鍋啖啖肉麻辣雞🐔

🍝北海道刺身級帶子墨魚汁意粉🍝

🍨意大利檸檬開心果芝士杯

啲食物咁正, 當然要配搭下手工啤喇😝

🍻Lorita

🍻Apocalyptic Thunder Juice
清香花味撲鼻,飲落順滑,並帶有啤酒花及果香味

整晚氣氛好好,手工啤當然無得輸,再配搭埋特色餸菜,好飲好食,將一日嘅辛勞完全忘記,果然係同三五知己聚腳chill下嘅好地方
2024-04-06 86 views
二訪呢間位於銅鑼灣嘅《The Madhouse CWB》,之前週末就試咗全日早餐系列,今次就晚餐加手工啤酒餐廳以啤酒嘉年華為主題,提供多款獨家進口手工啤酒,擁有多達28個龍頭,確保啤酒質素🍴招牌BBQ豬肋骨 - 豬肋骨十分厚肉,用上慢煮慢烤方法,肉嫩多汁,配上BBQ醬,微甜微辣,非常惹味!🍴乜鬼踢屁股雞翼 - 秘制脆炸雞翼,外皮炸得香脆,配上自家調配鬼椒蜜糖芥末醬,自問食得辣都覺得好辣@@🍴意大利海鮮大燴飯 - 用上龍蝦湯燴的意大利飯,味道香濃,濃稠度恰好,配料有蝦、魷魚、青口和辣肉腸,份量豐富!🍰意大利檸檬開心果芝士杯 - 開心果加上檸檬,味道酸酸甜甜,餐後甜品之選!🍻Lorita - 來自挪威嘅一款手工啤,酒精濃度4.7%,入口順滑,陣陣百香果香味🍻Hazyday Hero - 來自挪威嘅一款手工啤,酒精濃度4.2%,味道酸甜且帶有陣陣果香味,非常推介

🍴乜鬼踢屁股雞翼 - 秘制脆炸雞翼,外皮炸得香脆,
配上自家調配鬼椒蜜糖芥末醬,自問食得辣都覺得好辣@@

Type of Meal
Dinner
2024-03-29 82 views
想同朋友食tea傾吓偈,佢想飲啤酒,但我唔係好飲得,呢間餐廳合乎晒兩個人嘅需求😂Waffle 🧇 、雞翼都ok,啤酒有好多款選擇,我朋友揀咗「龍脊」,佢話幾好飲,有果香味👍🏻我就揀咗Pink Lemonade ,加咗兩塊檸檬,幾fresh。經Open rice 訂枱仲送咗個甜品添✌🏻

2024-03-29
$220 (Tea)
  • Happy Day Waffle