估唔到屯門都開咗✨ᴛʜᴇ ᴍᴀᴛᴄʜᴀ ᴛᴏᴋʏᴏ!!好感動呀以後 ᴍᴀᴛᴄʜᴀ 癮起都唔洗走咁遠⁽⁽٩(๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́)۶⁾⁾而且屯門新店地方都幾大,可以堂食坐低慢慢嘆🍵🔸ᴍᴀᴛᴄʜᴀ ᴍᴏᴄʜɪ ᴄʀᴏғғʟᴇ $42一直食開嘅 ᴍᴀᴛᴄʜᴀ ᴄʀᴏғғʟᴇ 都有推出 ᴍᴏᴄʜɪ ᴠᴇʀsɪᴏɴ,可以滿足埋一眾麻糬控(๑❛ᴗ❛๑)而且仲係抹茶麻糬!! 加埋抹茶粉係雙重 ᴍᴀᴛᴄʜᴀ 享受💚今次堂食熱辣辣仲脆口,加咗麻糬外脆內軟感覺更強烈✨🔸ᴇɢɢ ɪɴ ᴛʜᴇ ᴄʟᴏᴜᴅ $88呢個感覺上有啲似 ᴀʟʟ ᴅᴀʏ ʙʀᴇᴀᴋғᴀsᴛ,以靚靚雲朵蛋配上原味牛窩夫、牛油果、沙律菜,更可選擇煙三文魚或雞胸,係非常足份量又感覺幾健康的輕主食(* ॑꒳ ॑* )🔹ᴍᴀᴛᴄʜᴀ ᴇsᴘʀᴇssᴏ ʟᴀᴛᴛᴇ $48🔹ᴍᴀᴛᴄʜᴀ ᴛᴀᴘɪᴏᴄᴀ ᴘᴇᴀʀʟs ʟᴀᴛᴛᴇ $48兩杯都有超美的三色漸層,非常適合打卡✨ᴍᴀᴛᴄʜᴀ ᴇsᴘʀᴇssᴏ ʟᴀᴛᴛᴇ 咖啡同抹茶融合得幾好,整體濃而不苦,咖啡味都幾突出。而 ᴍᴀᴛᴄʜᴀ ᴛᴀᴘɪᴏᴄᴀ ᴘᴇᴀʀʟs ʟᴀᴛᴛᴇ 係屯門店新品,ᴍᴀᴛᴄʜᴀ ʟᴀᴛ
估唔到屯門都開咗✨ᴛʜᴇ ᴍᴀᴛᴄʜᴀ ᴛᴏᴋʏᴏ!!
而且屯門新店地方都幾大,可以堂食坐低慢慢嘆🍵

🔸ᴍᴀᴛᴄʜᴀ ᴍᴏᴄʜɪ ᴄʀᴏғғʟᴇ $42

🔸ᴇɢɢ ɪɴ ᴛʜᴇ ᴄʟᴏᴜᴅ $88

🔹ᴍᴀᴛᴄʜᴀ ᴇsᴘʀᴇssᴏ ʟᴀᴛᴛᴇ $48
兩杯都有超美的三色漸層,非常適合打卡✨
而 ᴍᴀᴛᴄʜᴀ ᴛᴀᴘɪᴏᴄᴀ ᴘᴇᴀʀʟs ʟᴀᴛᴛᴇ 係屯門店新品,ᴍᴀᴛᴄʜᴀ ʟᴀᴛᴛᴇ 底再加入煙煙韌韌的沖繩黑糖木薯珍珠增加口感。大概係加咗黑糖珍珠關係,呢杯抹茶牛奶個甜度感覺上比較低,抹茶濃度就依舊,每次飲都覺得好滿足(*´꒳`*)

2022-09-18 282 views
屯門市廣場最近開咗MATCHA TOKOYO,而家唔使出去講到都可以食到啦,去到都幾多人排隊,所以都要等一陣先有得食。𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫:-⧐ MATCHA LATTE FLOAT W/HOKKAIDO MILK ICE-CREAM⧐ MATCHA LATTE⧐MATCHA CASTELLA◎Latte 都幾甜,所以唔想太甜既話可以叫甜,都幾濃搽茶味。◎CASTELLA好似蜂蜜蛋糕咁,好正幾好味。—————————————📝評分味道 ³ / ⁵環境 ³ / ⁵服務 ³ / ⁵衛生³ / ⁵抵食 ³ / ⁵—————————————📍店舖:因為THE MATCHA TOKYO (屯門)屯門屯順街1號屯門市廣場一期1樓1133, 1135及1136號舖

𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫:-
⧐ MATCHA LATTE FLOAT W/
HOKKAIDO MILK ICE-CREAM
⧐ MATCHA LATTE
⧐MATCHA CASTELLA

◎CASTELLA好似蜂蜜蛋糕咁,好正幾好味。

—————————————
衛生³ / ⁵
抵食 ³ / ⁵
—————————————
📍店舖:因為
THE MATCHA TOKYO (屯門)
2022-09-18
$100 (Tea)
2022-09-18 171 views
新開,但已經好多人。鋪位都幾隱蔽,有少少難搵。好在舖位都算大,有好多張枱。坐得好舒服,一啲都唔迫。叫咗一杯matcha latte with matcha soft serve. 雪糕香甜軟滑有少少抹茶味。latte 部份,抹茶味濃過雪糕,同埋應該冇落糖或者落咗好少糖,夾埋雪糕一齊食就啱啱好。好可惜有個蓋,所以實物同相片就真係撐少少。冇咗個蓋嘅話應該影相會靚啲。$52一杯。可能因為新開,所有嘢都未係run得好順暢,所以落單有少少慢。
新開,但已經好多人。鋪位都幾隱蔽,有少少難搵。

好在舖位都算大,有好多張枱。坐得好舒服,一啲都唔迫。

抹茶拿鐵配抹茶軟雪糕

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
抹茶拿鐵配抹茶軟雪糕