2005-06-20 21 views
I love the Wrap there...many choices and GREAT taste~but it's even better if the price can be lowered ...

約人IFC Palace 看戲,之前想找個舒適的cafe坐坐,也吃點小東西,就到了MIX試試~  MIX的食物及飲品選擇頗多,沙發位也很舒適,還有上網service~ 可是搞伴機的聲音很吵耳(不知道是不是有點故障?),令環境扣了很多分~ 我們坐了一陣,最後受不了,還是到了隔壁的Pacific Coffee Company~

去班鬼頭度開例會,食晏例牌又係叫三文治。要了Creole Soul跟杯Brain Storm,wrapps用個硬盒包住,送到上會議室仲好熱。賣相好一般,他們叫的有隻叫Texan的,紅色一條,仲唔掂。入面是菠菜包卡珍魚,加了salsa汁,外皮韌韌的,不可說難食,但一定不是好食。不算細條,但食完好似無食過野咁。杯Brain Storm 係芒果加香蕉加memory & vitality boosts,幾杰,香蕉味濃。可能資質有限,boost左都唔似醒左。唔知幾錢,記憶中是唔平的,有得選擇一定不會吃!三點三忍唔住,溜左去發記食左碗雲吞麵,好得多。
唔知幾錢,記憶中是唔平的,有得選擇一定不會吃!
三點三忍唔住,溜左去發記食左碗雲吞麵,好得多。
2004-09-20 9 views
上星期同同事出去做野,lunch 返公司時經過國金,發現佢搬左新鋪位,仍然响同一層只係搬過隔離幾個鋪位(而家近Pacific coffee那邊),見好耐無去過,就又同同事去試下呢度打正健康招牌,午飯時間都幾多人,等左一陣先有位,放眼所見都係以外國人同白領為主.我揀番最愛既tandoori chicken wrap同berry buzz(係fruit smoothie),同事就要左thai chicken wrap同一杯mixed fruit juice. 兩個wrap即場烘番熱,size幾大胃口細既女士一定食唔晒. 兩款wrap都係較鍾意tandoori,醬汁較惹味,Thai那款的green curry sauce太淡,不過就較多蔬菜. 我杯berry buzz今次打得麻麻地,似乎落得太多冰搞到淡晒, 同事就話杯juice都幾唔錯. 呢度食物都係針對女仔口味為主,男仔可能嫌太清. 呢度既菲藉侍應服務態度仍然麻麻,冇笑容之餘講野仲硬崩崩,又成日催促你叫野食,都幾討厭~ 除此之外,呢度都坐得幾舒服, 仲有電腦可以上網添

(Non-member)
2004-09-13 7 views
D免治羊肉好乾,有D鞋。又唔夠熱,又比較漏,因為成個卷都佈滿免治羊肉,下次一定唔會再叫啦!依間舖比以前縮咗水,只剩下幾張椅子,D位都幾窄吓。可選擇坐露天的地方。不過我都係鐘意渣打銀行大廈嗰間,D食物新鮮D,而且服務都好D。見依度怪怪地咁,都係唔好喺度買嘢飲,寧願過檔去隔鄰嘅 Pacific Coffee 喇。
(Non-member)
2004-03-01 1 views
今日嚟飲咗杯細smoothie,stress buster,$30,呢度drinks好似貴ifc果間$2喎,講真好鬼貴佢寫住有life boost、immunity boost、guava、strawberry、bluberry、banana、low-fat yoghurt,好在味道都唔錯見呢度啲wrap凍冰冰,所以無試呢間係咁多間分店最好既
見呢度啲wrap凍冰冰,所以無試
呢間係咁多間分店最好既
2003-11-26 13 views
唔係同鬼食飯的話,自己是一定不會來吃的。要了Caribbean Soul,係魚加芒果salsa和黃飯,味道都算唔錯,原本諗住唔夠飽,食完卻也不太餓,當輕便午餐是OK的,鬼佬的Tokyo Joe都好似唔錯。Smoothees有好多種,老實講是不太相信果汁同nutritional boost有咁多神奇效用,對於我來說只有「好飲」同「唔好飲」兩種,不過價錢係幾貴就真。要了Brain Booster,係芒果加熱情果加香蕉同乳酪,仲有至勁的當然是Memory Boost。味道酸酸甜甜幾好飲,不過就唔好問我同威靈頓街幾蚊杯的三溝果汁有何分別。果杯Brain Booster係米對記憶有幫助就唔知,至少我記得D成份,但就唔係好記得個價錢,好似係六十幾蚊,幾貴,但食飯時間都幾多人的。
2003-10-08 5 views
今日試左tandoori chicken,之前係太古個邊試埋店員推介的heil(定hail?) caesar,總是覺得不夠惹味,不及加入了garlic rice的東京牛肉卷好,可能個人口味問題啦...不過真的一分錢一分貨,呢隻我覺得最好味既卷要成$40,不便宜的。staff方面好像本地的較為週到,好像在灣仔分店的staff姐姐買野飲會連杯帶冰給我既;兩邊分店的staff(全部本地的)都會醒目地幫我將個wrapp分開兩件等我易d食。在ifc的清一色都是菲律賓/印度人,佢地雖然態度親切兼好好笑容,不過就無幫我將個wrapp切開兩半,同埋個wrapp唔多夠熱,好似唔多醒目wor,不過點都好呢3間既staff都好friendly既~~p.s. IFC呢間有好多張sofa好似幾cafe feel幾好坐,不過今朝我趕時間淨買take-away無坐到,真徒!