2017-04-25
星期日到呢間新開無幾耐嘅酒樓試下,見佢裝修得幾光鮮,點知中伏。講食物質素前,想提提,呢間野好勁,勁在下至上菜員,中至知客,上至經理,每一個都係超黑面同態度惡劣,最後會講講。食物:蝦餃-皮厚蝦極少($18兩隻)黑松露燒賣-肉鞋亦好咸 ($18兩隻)牛肉蒸腸粉-皮厚如棉被鮑汁鳳爪-鳳爪完全無味,明顯係整熟左之後先淋番個汁錦路雲吞-d炸雲吞係林而唔係脆嘅炸煎堆-唯一一樣堅好食嘅,皮脆不太油發現有漏單情況,所以叫部長印張已叫嘅點心清單黎睇,雖黑面但照做,對完確定比漏左碟點心我地,就求其揾個侍應講,指住張清單,圈左邊碟無黎到要取消,然後同我地埋單,佢問我,咁你取消左未?我話未呀,所以咪而家通知你然後埋單囉。我地同時交代其實我地最終少左個人,所以開位時寫在點心咭上人數要減一,因為要計茶錢嘛,佢竟然質問:咁點解你開位時唔講?我地話因為係有個人開位後先臨時黎唔到,佢係念念有詞講左幾隻唔知咩字,然後'gip'左一聲先走。全個飲茶過程大家都好唔開心,因為無論我地係叫侍應攞野沖茶又好,或者上菜姨姨上菜時嘅面口,都係好似我地去左佢門口乞食咁,所以成個感覺都好差。咁我無可能比錢受氣啫,所以唔會再幫襯。
食物:
蝦餃-皮厚蝦極少($18兩隻)
黑松露燒賣-肉鞋亦好咸 ($18兩隻)
牛肉蒸腸粉-皮厚如棉被
鮑汁鳳爪-鳳爪完全無味,明顯係整熟左之後先淋番個汁
錦路雲吞-d炸雲吞係林而唔係脆嘅
炸煎堆-唯一一樣堅好食嘅,皮脆不太油