2019-03-06 685 views
是日晚餐三人行到了漁小館,叫了芥末脆皮豬手豬手皮脆肉嫩直得推介👍👍及椒鹽鮮魷金香椒鹽令人一件一件食唔停再叫了個手撕雞味道普通,份量有d少再叫了脆米蛋黃金沙骨味道超正👍👍被濃濃嘅流沙鹹蛋黃包着再配脆脆米👍😋
再叫了個手撕雞味道普通,份量有d少
2019-02-24 694 views
昨晚与朋友去試漁小館,叫你幾道街坊小菜,望住個menu 好多嘢想食但可惜人太少,不能試太多味。但係因為我地坐近厨房, 所有出菜都睇倒,啲小菜望倒都好吸引,夠哂鑊氣. 我地叫左豬手,好好味,好多枱都有叫我估應係招排菜! 個蝦膏芥蘭煲好鬼好味,個小炒皇好有鑊氣,唯一係個牛仔骨薯仔煲有啲肥, 不過都好入味,全間坐滿哂人,好旺人氣,佢仲有主打嘅海鮮不過我地今次冇試, 下次我地來一定會試吓, 值得推介👍我一定會再來的!
2019-01-12 798 views
曾經因這店午飯有水準及$42-$50 有飯有湯有飲品而常光顧。但自從三四個月前食物質素突然下降,所以冇再黎過。 最近傳說有改善到,就再黎過。午市餐牌朋友常點花膠蒸雞,份量不少。都只係$42.另一邊餐牌,貴少少我鍾意食呢度炒飯,夠乾身同入味。 瑤柱蛋白炒同咸魚雞粒炒飯都出色。前者用蛋白炒,後者用蛋黃炒,各有特色同好味。繼續成為我飯堂

午市餐牌

朋友常點花膠蒸雞,份量不少。都只係$42.

另一邊餐牌,貴少少

繼續成為我飯堂

2018-10-14 1246 views
花膠蒸雞午市套餐,都係$42😱,有例湯、白飯、凍飲,仲有熱茶添啵😱。餐廳格局舒適👍,假日午市入流唔多👌,比較清靜😁,可以慢慢享用美食😋。滿滿嘅例湯好甜😋,花膠就有4塊細嘅😄,普通啦😅,雞好滑👍,但過鹹啊😥❗️仲有杯凍檸茶飲😄。以咁嘅價錢埋單,都冇可挑剔喇👌😄。
以咁嘅價錢埋單,都冇可挑剔喇👌😄。
例湯
花膠蒸雞
2018-10-14
$42 (Lunch)
2018-10-06 809 views
拔絲咕嚕肉冇拔絲,老實說最多叫京都豬扒粒。椒鹽焗桶蠔,影相呃like都可以既,食落口就...應該係拖水炸冇味蠔衰過白灼,灼到無蠔味,真係浪費食材,從來未食過咁🈚️味嘅招鹽死蠔 c!真係味如嚼蠟。原來依家做廚師有雙手就得㗎喇。
2018-09-30 1136 views
每年新一季開鑼,一班好友都會搵間食肆,一路食一路吹水。今年有人極力推薦呢間食肆,於是一行八人去試試。呢個 "清酒冰鎮鮮鮑魚" 做緊優惠,只需28蚊。不過要喺伙記當面Facebook畀like才有優惠價(只限晚市)大家要記住呀!本來對"溏心皮蛋酸薑"好大期待,但係啲皮蛋唔夠味。"古法蝦籽扣柚皮",柚皮入晒味,正!"拔絲咕嚕肉",個人對咕嚕肉一般。"芥末脆皮豬手",豬手肉香。"籠仔梅菜肉崧蒸芥蘭薳""酥炸脆皮牛坑腩""生啫雙蔥海參煲""籠仔金蒜蒸蟹飯",飯香有蟹味。"杏汁白菜燉豬肺湯",杏汁味重湯滑。"海苔脆皮墨魚餅","籠仔蒸斑球飯"就遜色咗啲,不及 “籠仔金蒜蒸蟹飯",可能係我地食咗蟹飯先。總括來講,唔錯。會再幫襯佢地。
每年新一季開鑼,一班好友都會搵間食肆,一路食一路吹水。

今年有人極力推薦呢間食肆,於是一行八人去試試。

呢個 "清酒冰鎮鮮鮑魚" 做緊優惠,只需28蚊。
大家要記住呀!

清酒冰鎮鮮鮑魚

本來對"溏心皮蛋酸薑"好大期待,但係啲皮蛋唔夠味。
溏心皮蛋酸薑

"古法蝦籽扣柚皮",柚皮入晒味,正!

古法蝦籽扣柚皮

"拔絲咕嚕肉",個人對咕嚕肉一般。

拔絲咕嚕肉

"芥末脆皮豬手",豬手肉香。
芥末脆皮豬手

"籠仔梅菜肉崧蒸芥蘭薳"
籠仔梅菜肉崧蒸芥蘭薳

"酥炸脆皮牛坑腩"
酥炸脆皮牛坑腩

"生啫雙蔥海參煲"
生啫雙蔥海參煲

"籠仔金蒜蒸蟹飯",飯香有蟹味。
籠仔金蒜蒸蟹飯

"杏汁白菜燉豬肺湯",杏汁味重湯滑。

杏汁白菜燉豬肺湯

"海苔脆皮墨魚餅",
海苔脆皮墨魚餅

"籠仔蒸斑球飯"就遜色咗啲,不及 “籠仔金蒜蒸蟹飯",
可能係我地食咗蟹飯先

籠仔蒸斑球飯

總括來講,唔錯。會再幫襯佢地。
2018-09-02
Waiting Time
24 Minutes (Dine In)
$283 (Dinner)
清酒冰鎮鮮鮑魚
籠仔金蒜蒸蟹飯
杏汁白菜燉豬肺湯
海苔脆皮墨魚餅
籠仔蒸斑球飯
  • 清酒冰鎮鮮鮑魚[要喺伙記當面Facebook畀like優惠價(只限晚市)]
2018-06-17 1293 views
第一次嚟呢間鋪,因為新開張,所以環境舒適,店員有善態度,未食都已加分啦!一口氣叫咗八個小菜,包括:脆皮豬手,皮脆卜卜肉質约滑,沾上芥末酱一流,蛋黄金沙骨咸蛋黄包實排骨夠晒邪恶,鲍鱼小炒皇夠鑊氣,脆皮鷄咸味適中,古法蝦籽扣柚皮入口即溶,仲有腐乳通菜 蒜蓉西蘭花 及炸墨鱼餅都係水準之作!
2018-06-16
$350 (Dinner)
Celebration
Birthday