2024-12-11 621 views
聖誕節想食得有氣氛,當然少不了鐵板扒餐,最近荃新天地 一門町市場新開西雅圖屋,重拾港式扒房回憶,踏入十二月聖誕節,增添了不少佈置裝飾,感受節日氛圍餐牌除了主打港式鐵板晚餐,還有意大利飯、意大利粉、小食和沙律等供應。鐵板美式雜扒 $138雜扒就是肉食大包圍,有齊腸仔、火腿、豬扒及雞扒,肯定可滿足各食肉獸,鐵板保持了食物的溫度,以及鎖住豐富肉汁,肉質鬆軟不乾韌,黑椒汁微辣惹味。鐵板海鮮 $138海鮮則包羅魚柳、青口、帶子、大虎蝦,選配港式風味的蒜蓉汁,倒下「神燈」醬汁時,接觸到鐵板的一剎那,滋滋咋咋,煙霧瀰漫,即時香氣四溢。薯菜選用經典的波浪薯條,與鐵板分開上亦不怕被醬汁浸淋,每款鐵板扒餐都會附上牛油餐包,忌廉湯及羅宋湯可以二選一,附送熱飲一杯,凍朱古力加$5。香辣蒜香大蝦意粉 $118大蝦肉質爽口彈牙,而且蝦身已經去殼,吃時更衛生方便,意粉煮出Al dente輕微韌度的口感,蒜香混合辣椒,讓味道鮮中帶辣。加$28就可將餐湯轉成酥皮龍蝦湯,剛剛出爐的酥皮金黃鬆化,湯頭濃郁鮮甜而又帶點黏口,裡面還有爽彈蝦肉,餐飲轉特飲有半價優惠,加$24就有芒芒椰椰,充滿清甜果香,冰爽解渴。

鐵板美式雜扒 $138

鐵板海鮮 $138
鐵板海鮮

薯菜選用經典的波浪薯條,與鐵板分開上亦不怕被醬汁浸淋,
薯菜

每款鐵板扒餐都會附上牛油餐包,忌廉湯及羅宋湯可以二選一,
餐包

附送熱飲一杯,凍朱古力加$5。
餐飲

香辣蒜香大蝦意粉 $118
香辣蒜香大蝦意粉

2024-12-10
$250 (Dinner)
香辣蒜香大蝦意粉
6 day(s) ago 0 views
嗰日喺荃灣做完嘢,肚餓到一個點,同個姊妹又想搵個地方坐低傾吓偈,我記得好似4.0 5:00左右,佢都有其他嘅下午茶餐,不過揀咗個雜扒餐🤣因為要有肉肉落肚,我先覺得飽,上菜嘅時候我都有啲震驚,因為嗰份量真係好巨型,嗰條司華力腸一條都夠飽啦,仲有兩塊大扒百零蚊鬆啲嘅價錢.性價比好高,每次食扒我都好擔心啲肉會熟到過咗龍,或者嗰件怕太細今次呢個怕,我冇落汁都覺得好好味餐廳只有一樣嘢,我係接受唔到🤣其實都唔關佢事係個商場問題,就係完全同外界零接觸,因為完全收唔到訊號,諗住同個姊妹食晏坐低傾吓偈撳吓電話,大家出下post~但係冇辦法連接到訊號所以最後嗱嗱臨食完我哋就轉咗第二個位置🥹希望餐廳可以整返個Wi-Fi,咁就方便好多啦
鐵板美式雜扒

因為要有肉肉落肚,我先覺得飽,

今次呢個怕,我冇落汁都覺得好好味

所以最後嗱嗱臨食完我哋就轉咗第二個位置
🥹希望餐廳可以整返個Wi-Fi,咁就方便好多啦
6 day(s) ago 0 views
同屋企人去呢間餐廳食lunch。由於父母年紀大,佢地唔識用手機點餐,所以叫左個後生嘅女侍應幫手落單。點知呢位女侍應唔識講廣東話,全程講普通話。我真係以為自己去左深圳…. 😅😅 食物份量好大份,我地都食唔晒。但食物味道麻麻,唔係特別好食🤨 綜合而言,如果你唔追求高質素嘅餐廳,只係想是但食一餐,呢間餐廳都可以考慮,價錢都合理。

2024-12-27 0 views
美國安格斯牛扒(9安士)嫩滑多汁嘅安格斯牛扒,每一口都係濃郁嘅牛肉香氣,9安士嘅份量,絕對滿足你嘅味蕾。酥皮龍蝦湯_香濃嘅龍蝦湯,配上酥脆嘅酥皮,每一口都係濃郁嘅海洋味道同酥皮嘅香脆,簡直係絕配。餐包軟綿綿嘅餐包,外皮微脆,內裡鬆軟,每一口都係香濃嘅麵包香氣,真係食過返尋味。凍意式卡布奇諾咖啡少冰清爽嘅凍意式卡布奇諾,咖啡香濃,少冰嘅設計令咖啡嘅原味更突出,簡直係醒神神器。薯條香脆嘅薯條,每一口都係香濃嘅薯味,同埋脆口嘅口感,簡直係無法抗拒嘅小食。鵝肝黑松露意大利飯濃郁嘅鵝肝配上黑松露,飯粒吸收哂鵝肝同松露嘅香氣,每一口都係奢華嘅味覺享受,令人一試難忘。芒芒椰椰清甜嘅芒果同椰奶完美結合,每一口都係濃郁嘅果香同椰香,夏日消暑嘅完美選擇。
美國安格斯牛扒(9安士)

凍意式卡布奇諾咖啡少冰

鵝肝黑松露意大利飯

2024-12-22 0 views
好耐冇約過朋友出嚟食飯,今日收工約咗佢喺荃灣荃新天地2期食飯,佢話介紹我去食一間價廉物美份量幾多,都係新開左冇耐西餐廳,餐廳主打係鐵板扒餐夜晚。☺️☺️☺️去到餐廳比我嘅感覺都幾舒服,同埋乾淨座位比較寬敞。我同朋友分別,都點左招牌鐵板肉眼牛扒,套餐包括左右餐包餐湯同埋主食同埋嘢飲。煮食就係飯意粉薯菜或者加多幾蚊就有得食肉醬意粉。我仲嗌多咗一份煙三文魚巴拿馬火腿沙律。餐到枱嘅時候咗都幾多吓?成張枱都擺唔落。

去到餐廳比我嘅感覺都幾舒服,同埋乾淨座位比較寬敞。
2024-12-22 0 views
這間位於荃灣的【西雅圖屋】,主打西餐,有鐵板扒、意粉及晚市套餐供應,價錢貼地,十分抵食。煙三文魚巴馬火腿沙律配黑醋汁沙律菜新鮮爽脆,配上酸甜黑醋汁,更開胃又健康。酥皮龍蝦湯新鮮即叫即焗的酥皮,焗至金黃香脆,加上龍蝦湯鮮味無比。羅宋湯配餐包酸甜的開宋湯十分開胃。菌菇忌廉白汁吉列三文魚扒意粉吉列三文魚炸至香脆,但保持魚肉嫩滑,意粉爽口沾滿了濃郁的忌廉汁,好味又飽肚。鐵板西冷牛扒配黑椒汁牛扒約七成熟,厚切且份量十足,濃郁黑椒香味,肉質嫩腍。西雅圖屋西多士西多士夾著香濃的花生醬,香甜又好味。菠蘿四季春加了椰奶味道有濃郁椰香及菠蘿酸甜味。

煙三文魚巴馬火腿沙律配黑醋汁
沙律菜新鮮爽脆,配上酸甜黑醋汁,更開胃又健康。

酥皮龍蝦湯
新鮮即叫即焗的酥皮,焗至金黃香脆,加上龍蝦湯鮮味無比。

羅宋湯配餐包
酸甜的開宋湯十分開胃。

菌菇忌廉白汁吉列三文魚扒意粉

鐵板西冷牛扒配黑椒汁
牛扒約七成熟,厚切且份量十足,濃郁黑椒香味,肉質嫩腍。

西雅圖屋西多士
西多士夾著香濃的花生醬,香甜又好味。

菠蘿四季春
加了椰奶味道有濃郁椰香及菠蘿酸甜味。

2024-12-22 0 views
今日同媽咪去荃灣嘅一間新開西餐廳用餐,真係非常滿意!鵝肝黑松露意大利飯呢個意大利飯真係好正!米飯煮得剛剛好,吸收咗鵝肝嘅濃郁香味,口感滑溜。黑松露嘅香味同鵝肝完美結合,令整個菜式更加高級。份量方面,絕對夠兩個人分享,性價比極高。海鮮龍蝦湯意粉呢個意粉用咗最新鮮嘅海鮮,特別係龍蝦,肉質鮮甜,湯底濃郁而且香滑,正好配合意粉,食落去真係唔會膩。份量都唔少,兩個人食得好滿足。酥皮龍蝦湯酥皮香脆,撕開後裡面係濃郁嘅龍蝦湯,湯底好滑,味道非常豐富,真係一試成主顧。好適合用嚟開胃,份量亦都夠大,值得推薦!煙三文魚斑馬火腿沙律呢個沙律色彩繽紛,煙三文魚新鮮,斑馬火腿口感獨特,搭配新鮮嘅生菜,食落去清新爽口,非常適合當前的季節。份量上亦都足夠,令人食得開心。白酒煮法國藍青口呢個藍青口真係最新鮮,超級嫩滑,入面嘅肉質鮮甜,白酒醬汁更係提升咗整個菜式嘅風味。每一口都好享受,真係唔可錯過!
今日同媽咪去荃灣嘅一間新開西餐廳用餐,真係非常滿意!

鵝肝黑松露意大利飯

海鮮龍蝦湯意粉

煙三文魚斑馬火腿沙律

白酒煮法國藍青口

2024-12-22 0 views
西雅圖屋😘😘😘荃新西餐廳荃新天地、都有環境咁寬大西餐室、坐得舒適、食得招積!✨鐵板羊仔扒配大蝦$138羊仔扒三大件、烤至七成熟、剛好冇血水、肉質軟綿綿、肉汁豐富又嫩滑、陣陣濃香羊味撲鼻、冇羶味、又夠厚身、不肥不腻、yummy yummy 、大蝦串住燒、鮮甜味美!+$28酥皮龍蝦湯酥皮烤烘金黃酥脆、鋪在鮮甜海鮮🦞🥣上、配搭一流👍🏻+$24藍莓香焦沙冰有益護眼藍莓、加冰加奶攪拌、色調紫迷、不太甜、creamy yea 😛✨鐵板紐西蘭牛柳$158紐西蘭牛柳最優質、滋味最天然、風味絕佳的肉質,陣陣牛香濃味撲鼻、七成熟、呈粉紅色、剛好冇血水、超嫩滑、超級惹味沙爹汁、正、正、正👍🏻👍🏻+$28酥皮龍蝦湯鮮甜美味龍蝦湯、配酥皮、雙重口感!+$24芒芒椰椰芒果粒加奶椰漿、攪拌濃香芒果汁、色調金黃、再鋪滿甜香芒果粒、賣相吸引眼球、yummy yummy🤩✨西雅圖屋西多士$38厚厚方飽、中間塗上清香花生醬、再沾上蛋香汁、煎炸雙面金黃、吃時蘸上煉奶、提升味蕾口感!配熱奶茶✨迷你千島海鮮薄餅餐$58薄餅鋪滿、滿滿芝士🧀、灑上鮮蝦、魷魚、青、紅椒等、烤烘金黃脆口、百吃不厭薄餅🍕、crazy yummy 🤣配熱奶
西雅圖屋
😘😘😘

荃新西餐廳
荃新天地、都有環境咁寬大西餐室、坐得舒適、食得招積!

✨鐵板羊仔扒配大蝦$138
+$28酥皮龍蝦湯
酥皮烤烘金黃酥脆、鋪在鮮甜海鮮🦞🥣上、配搭一流👍🏻
+$24藍莓香焦沙冰

✨鐵板紐西蘭牛柳$158

+$28酥皮龍蝦湯
鮮甜美味龍蝦湯、配酥皮、雙重口感!
+$24芒芒椰椰

西雅圖西多士
迷你千島汁海鮮薄餅
2024-12-18
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
迷你千島汁海鮮薄餅
  • 芒芒椰椰
  • 迷你千島醬海鮮薄餅
2024-12-21 0 views
今天下午,我們去到荃灣荃新天地2西雅圖屋(荃灣)午餐。在這家餐廳,我們品嚐了招牌鐵板肉眼牛扒$163.00,來自紐西蘭,配有蒜蓉汁,七成熟的牛扒,搭配鬆軟的餐包、香濃的羅宋湯以及金黃的薯條,讓人回味無窮;飲品方面,選擇了芬達,清爽解膩。此外,我們也試了美國安格斯牛扒售價$252.00,9安士的份量。這道牛扒肉質鮮嫩,伴隨著忌廉湯和餐包,還有一杯芒芒椰椰的凍飲;還點了忌廉黑森林$48,甜而不膩,為這次美好的用餐畫上完美的句號。餐廳的服務也相當出色,服務熱情周到,使我們感受到賓至如歸的氛圍。

今天下午,我們去到荃灣荃新天地2西雅圖屋(荃灣)午餐。

2024-12-17
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$220 (Lunch)
  • 美國安格斯牛扒
2024-12-21 144 views
荃新天地2期新開西餐廳有驚喜!真正抵食夾大件🥰我和朋友都喜歡鋸扒,所以各自叫了一個扒餐😋另加沙律一起吃。🌟G02 凱撒沙律 $58 大大碟😎🌟A04 鐵板西冷牛扒 $104鐵板餐選擇有8個咁多,朋友選了這一個。平時去一啲港式茶餐廳,鐵板嘅扒通常比較薄,但呢度嘅牛扒出乎意料地厚身,肉質亦好腍👍🏻👍🏻🌟美國安格斯牛扒(9安士)$228打開個餐牌,見到個推介即叫!難得佢有咁大塊石板,自己燒俾自己食好開心!😍😍牛扒好有牛香味,好味😋兩個跟餐有餐包、湯和飲品。朋友+$3要了熱朱古力,我+$36叫了芒芒椰椰,少少甜甜度適中,果肉甜🥰🥰餐廳佈置好有聖誕氣氛,服務一流,性價比高。還有午市及下午茶餐,會再抵啲!朋友和我都覺得可以再來👍🏻

🌟G02 凱撒沙律 $58 大大碟😎

🌟A04 鐵板西冷牛扒 $104

🌟美國安格斯牛扒(9安士)$228

2024-12-19 151 views
走過商場,看見開了新餐廳,不少鐵板餐,還有意粉或意大利飯,選擇都不少,最重要食物份量十足,價錢實惠,值得一吃。******************************西雅圖屋以方形空間為餐廳範圍,座位絕對充足。餐廳餐牌有不少鐵板餐,還有意粉和意大利飯,最特別就是石板燒安格斯牛扒,連餐湯、薯條和飲品,確實實惠。餐湯,羅宋湯和忌廉湯。忌廉湯口感滑溜,羅宋湯酸中帶微辣,非常開胃。煙三文魚巴馬火腿沙律配黑醋汁 HKD68,沙律放滿了芝士碎,沙律菜都很新鮮,煙三文魚和巴馬火腿就帶出鮮味。法國鵝肝黑松露意粉,意粉口感彈牙,有著清香黑松露味,鵝肝甘香,非常滿足。美國安格斯牛扒 HKD228,以石板自己燒為主題,附上3款醬汁,燒肉、蜜糖醬和芥末醬,還有餐包餐湯、薯條和飲品。 安格斯牛扒用上牛油放在石板上,牛扒熟度可以自控制,牛扒牛肉味不錯,醬汁之中,個人較喜歡芥末醬,完全沒有搶走牛肉味道。薯條,放入手推車仔,都幾有心思,薯仔是粗身,炸得香脆,又有薯仔味,好食。飲品跟餐包正常餐茶,特飲以半價享用。凍檸檬茶 HKD3,茶味清香,甜度適中。芒芒椰椰 HKD 24,香芒果味,都幾潤喉。

$300 (Dinner)
2024-12-18 105 views
屋企附近開咗間新嘅西餐廳,主打鐵板扒,以後鋸扒又多一個選擇。餐廳位於荃新天地二期地下,門外有大型聖誕裝飾,非常吸睛,打卡一流。食物方面主打鐵板餐,有幾款唔同嘅牛扒,仲有羊架同雜扒餐,餐湯仲可以加錢轉酥皮龍蝦湯,價錢合理。酥皮龍蝦湯熱辣辣送上,即叫即焗,酥皮保持到非常香脆,滲透着淡淡嘅牛油香,龍蝦湯鮮甜濃郁,加上香草碎非常惹味,仲有啖啖彈牙嘅龍蝦肉,好有誠意。肉眼扒大大件童叟無欺,肉質軟嫩冇筋,我叫咗五成熟剛剛好而且冇血水,配上黑椒汁非常香濃惹味。先生嘅雜扒餐同樣內容豐富,有豬扒、雞扒、司華力腸同火腿,賣相吸引,食材質素亦唔錯,特別係雞扒,肉質嫩滑多汁,而且冇雪藏味;另外佢嘅沙嗲汁亦值得一讚,非常推薦!西多士即叫即整熱辣辣好香口,淋上朱古力醬賣相吸引,沾上煉奶就更加滋味。青檸茶梳打甜度適中,配上清新嘅薄荷葉非常解渴。芒芒椰椰用上鮮芒果同椰汁打成,口感幼滑,味道香濃。

招牌鐵板肉眼牛扒

多士

青檸茶梳打

青檸茶梳打甜度適中,配上清新嘅薄荷葉非常解渴。
芒芒椰椰
芒芒椰椰用上鮮芒果同椰汁打成,口感幼滑,味道香濃。

招牌鐵板肉眼牛扒
青檸茶梳打
2024-12-11 306 views
今日約左大胃王食飯,要有飯有肉先滿足到佢,係荃新天地2呢間新開既西餐廳,應該搞得佢掂。好,坐低睇下有咩好食先。叫左套餐跟酥皮龍蝦湯,酥皮脆脆,浸落湯連湯食都好味,仲有龍蝦肉。餐包巨型T骨牛扒,塊扒大過我塊面,叫左5成熟,鐵板好夠熱,餘溫熱住剛剛好。肉質都唔錯,一切就開,食落軟腍 呢個價錢黎講係好抵食!餐跟左呢個輕量肉醬意粉,但都唔少野下,肉醬都幾好味!海鮮龍蝦湯意大利飯,海鮮都大大粒,幾新鮮,我覺得青口最好味,肉質有彈性。飯粒就比較濕,容易入口。餐飲仲有熱朱古力。

好,坐低睇下有咩好食先。

餐包

肉質都唔錯,一切就開,食落軟腍 呢個價錢黎講係好抵食!

餐跟左呢個輕量肉醬意粉,但都唔少野下,肉醬都幾好味!

餐飲仲有熱朱古力。
2024-12-04 310 views
今晚約咗朋友去荃灣食飯,朋友帶我去咗荃新天地2期既西雅圖屋。煙三文魚巴馬火腿腿沙律(配黑醋):一次過滿足三個願望!沙律菜好新鮮爽脆,配埋黑醋更加健康。煙三文魚油分好香。巴馬火腿嘅鹹香都好好味。白酒煮法國藍青口:鍾意佢嘅醬汁唔係好Creamy嗰隻。佢係比較流身嘅醬汁,味道比較清甜唔會好漏。白酒同蒜蓉味都好香。藍青口鮮味。西雅圖屋西多士:西多士一開四咁嚟炸。所以比平時嘅西多士更加多脆邊。而且佢唔用平時嘅糖漿淋喺面,改用煉奶,估唔到仲好食。招牌鐵板肉眼扒:質素比想像中好。算厚身,肉味濃,唔韌。都幾好食。跟左一杯熱飲,一個牛油餐包同埋薯菜(炸薯條,粟米粒,西蘭花同埋紅蘿蔔條)。另外仲加咗$28要個酥皮龍蝦湯,個湯熱辣辣,入邊仲有啲龍蝦肉粒同埋紅蘿蔔條。芒芒椰椰,熱檸水:芒芒椰椰有好多芒果果肉同埋好香椰奶味,必叫。朋友就點咗嘅健康嘅熱檸水。

2024-12-03 357 views
今日喺荃灣睇完戲,搵吓附近商場有咩食,行到荃新天地二期見到間西餐廳,見環境唔錯就入去試吓。真係冇令我失望!*鐵板海鮮* 🍤🦑:呢個鐵板海鮮配上蒜蓉汁,味道非常濃郁,每一啖都好有味道。仲有餐包、忌廉湯同薯條,食落真係好好味,熱朱古力亦非常香濃,令人回味無窮。*香辣蒜香大蝦意粉* 🍝:呢道意粉大蝦新鮮,蒜香味濃,香辣味道恰到好處,好有口感。*煙三文魚巴馬火腿沙律* 🥗:配黑醋嘅沙律非常清新,煙三文魚同巴馬火腿都好有味道,配埋黑醋真係絕配。*西雅圖屋西多士* 🍞:呢款西多士外脆內軟,配上啲熱華田,味道非常濃郁,好滿足。呢次用餐經歷非常滿意,每樣野都好好味。環境舒服,服務態度好。呢間西餐廳真係值得一試,下次一定會再嚟!😋🍽️

2024-12-03
Type of Meal