20.02.2022 星期日Thre3 concept星期日寒冷加下雨,上網找找吃甚麼午餐,昨天試了Reborn Coffee好滿意,起初想吃牧羊少年咖啡館,可惜不接訂單,最後找了Thre3 concept。這間餐廳在新墟和藍地各有店舖,兩間我也試了,地方舒適,食物美味,尤其早餐套餐和沙律。今天午餐也是叫這兩款美食,首先外賣送到,很是驚喜,兩款早餐放在一個大大的環保外賣盒,打開一看,分成不同型狀的分格,大大的半個番茄正正放在一個剛好大小的圓形分格,其他也恰如其分放得很整齊,這是我近期外賣擺放得最漂亮的一間。大老闆早餐櫻花蝦炒蛋,、煙三文魚、芝士大啡菇、薯餅、粟米、蕃茄、沙律菜、 多士櫻花蝦份量很多,加上炒蛋,很滑很香。蕃茄大大隻,很甜好吃,其他食物也如期般好味,多士雖然沒有堂食般熱騰騰,但仍然香脆,薯餅上還用茄汁畫了不同的可愛笑容!老闆娘早餐櫻花蝦炒蛋、豬柳漢堡、薯餅、粟米, 雜菌、蕃茄、沙律菜、多士這份是家人吃,一定不錯,因為全吃光了。叄拾伍沙律致電餐廳,沙律請分開醬汁,於是送來跟了幾個小瓶醬醋汁;沙律菜如堂食般,份量很多,很新鮮。焦糖鮮奶咖啡很香焦糖味,濃滑。蜂蜜綠茶家人說偏甜,下

20.02.2022 星期日
Thre3 concept

大老闆早餐、老闆娘早餐、叄拾伍沙律 、焦糖鮮奶咖啡 、蜂蜜綠茶

美味的大啡菇

老闆娘早餐
這份是家人吃,一定不錯,因為全吃光了。

可愛的薯餅

焦糖鮮奶咖啡
很香焦糖味,濃滑。
焦糖鮮奶咖啡、蜂蜜綠茶

蜂蜜綠茶
家人說偏甜,下次可以叫少甜。

食物美味,賣相整齊漂亮,外賣來說屬於高質素,值得推介給大家試試。
2022-02-21
Delivery
$180 (Lunch)
美味的大啡菇
可愛的薯餅
焦糖鮮奶咖啡、蜂蜜綠茶
  • 焦糖鮮奶咖啡
2022-02-05 641 views
♨️Thre3 Concept屯門新墟村2台33號地舖@thre3_concept ❤️為柴犬棉花糖咖啡而黎,點知去到話因為新年台灣運唔切黎冇得供應,好失望😮‍💨好在今次食物質素好好,所以都滿足地離開,唯有過咗年後再嚟飲柴犬咖啡☕️📌至尊pizza薄薄又香脆,上面D料又多亦新鮮Juicy📌芝牛堡牛好juicy好香濃牛味📌老闆娘早餐櫻花蝦好香📌大叔炸雞漢堡大大件炸雞炸得好香脆又滑,再加上個醬係Wasabi,有口感📌夏日水果茶沙冰出奇地好味,唔甜又香奶味,追住飲📌Rose latte好香玫瑰味👍🏻📌Latte香濃又滑食物:8/10抵食:8/10環境:8/10。。。#屯門美食 #食在屯門 #tuenmunfood #香港打卡 #打卡餐廳 #美食日記 #美食推薦 #香港美食 #coffeeshop #coffeetime #coffeeart #coffeelife #coffeelover #coffeeaddict #hkig #hkigfood #hkfoodie #hkfood #foodhk #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography
♨️Thre3 Concept
屯門新墟村2台33號地舖
@thre3_concept

📌至尊pizza
薄薄又香脆,上面D料又多亦新鮮Juicy

📌芝牛堡
牛好juicy好香濃牛味

📌老闆娘早餐
櫻花蝦好香

📌大叔炸雞漢堡
大大件炸雞炸得好香脆又滑,再加上個醬係Wasabi,有口感

📌夏日水果茶沙冰
出奇地好味,唔甜又香奶味,追住飲

📌Rose latte
好香玫瑰味👍🏻

📌Latte
香濃又滑

食物:8/10
抵食:8/10
環境:8/10

#屯門美食 #食在屯門 #tuenmunfood #香港打卡 #打卡餐廳 #美食日記 #美食推薦 #香港美食 #coffeeshop #coffeetime #coffeeart #coffeelife #coffeelover #coffeeaddict #hkig #hkigfood #hkfoodie #hkfood #foodhk #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodiehk #foodblogger #foodstagram #foodiegram #foodielife #相機食先 #hkrestaurant
Type of Meal
Lunch
2021-12-27 359 views
一早book左位,6點半去到都仲有大把位。兩個人食,叫左個小食雞翼三重奏,同埋各自叫左個pasta。我叫左個明太子忌廉天使麵,我個fd叫左個韓國阿豬媽辣炒意粉。先講雞翼三重奏,有3款口味,包括水牛城,柚子檸檬同玫瑰口味,水牛城係辣既,我唔食得辣所以冇食到,柚子檸檬同玫瑰都好好食,特別係玫瑰,有陣好香既玫瑰花香味,好有驚喜,而且啲雞翼仲好juicy 明太子忌廉天使麵都好好食,好creamy 而且環境唔錯,有好多mirror 既打卡位
一早book左位,6點半去到都仲有大把位。

明太子忌廉天使麵都好好食,好creamy

而且環境唔錯,有好多mirror 既打卡位
雞翼三重奏
明太子忌廉天使麵
2021-12-25
Type of Meal
Dinner
雞翼三重奏
明太子忌廉天使麵
好多屯門人都聽過thre3 concept😌本身喺藍地嗰間舖都開咗好耐,依家再喺新墟開多間分店。今次係去新墟分店,環境都幾大,坐得好舒服👍牛油蒜香比薩$72有啲似蒜蓉包整出嚟嘅Pizza,超級香濃嘅蒜香味,食落超惹味,而且加咗蘿蔔蓉,識落好有口感,濃味人首選👍👍配埋Pizza底嘅番茄醬,少少酸酸甜甜,整體都好配合好好味😋$72大大個Pizza真係好抵食👍大叔炸雞漢堡 $81超級大件嘅漢堡,裏邊除咗有大大嚿炸雞之外,仲有洋蔥圈😋炸雞嘅粉唔厚,雞肉嘅肉汁都好鮮嫩👍配埋蜜糖芥茉醬,完全係大滿足😌小食拼盤 $81❤️雞翼係炸雞翼嚟,唔算好油,而且炸粉都係薄👍雞翼應該係有醃過,食落裏面雞肉都有醃過既味👍❤️辣味腸係超級濃味既德國腸,唔算話好辣,但係偏鹹,👦🏽👧🏻最鍾意濃味嘢就最啱啦🤣❤️濃味芝脆角係👦🏽👧🏻最鍾意既😋😋因為一咬落全部都係芝士,而且都真係濃味既芝士😋😋鍾意食芝士嘅人一定好滿足❤️洋蔥圈就覺得一般般啦,普遍炸嘢都係薄皮,所以個炸粉都係唔錯❤️脆薯角偏淋,如果個皮炸得再脆啲會更好。薯仔蓉嘅份量都算多,滿足到薯仔控👧🏻Latte $30Latte嘅味道正正常常,不過佢哋嘅咖啡豆都真係幾好飲,好易入

牛油蒜香比薩$72
牛油蒜香比蕯

大叔炸雞漢堡 $81
大叔炸雞漢堡

小食拼盤 $81
小食拼盤

Latte $30
Latte嘅味道正正常常,不過佢哋嘅咖啡豆都真係幾好飲,好易入口,唔會係偏酸嘅咖啡,啱晒👧🏻口味👍

烤榛子鮮奶咖啡 $32
呢個有啲驚喜❤️👦🏽超鍾意飲榛子咖啡,呢個算係飲過咁多款榛子咖啡裏面,榛子味最香濃嘅一款😋👍👍
牛油蒜香比蕯
大叔炸雞漢堡
小食拼盤
2021-12-11 270 views
Thre3 concept 係一間食西式野既鋪,之前係藍地都已經食過一次,但係藍地真係好唔就腳,就算好想再食多次都好都會因為地點問題而放棄😥😥。而家難得係新墟輕鐵站附近開左,咁緊係即刻要去食番次啦😋。入到去仲有個 Mirror corner 比大家影相😳,有齊曬12子既人頭陪大家食飯,岩曬比大家黎打卡❤️。雞翼三重奏2.0(水牛、玫瑰、柚子檸檬)平時食開既雞翼可能都只係得一隻味,但係呢度就可以一次過試曬三種唔同味道既雞翼😋,分別有水牛、玫瑰同柚子檸檬。水牛雞翼味道相比其他下係最濃既一款,食入口酸酸辣辣,但係又唔會令人覺得辣到有苦既感覺。玫瑰雞翼係比較少見既一種👍🏻,味道似係用玫瑰糖漿醃左先再拎去炸,最後面頭再灑上玫瑰花碎,食入口玫瑰味都好夠重🤤。而柚子檸檬雞翼就比較普通,因為似係炸完之後用平時沖柚子茶既jam搽上面咁😧。個人黎講會建議食左玫瑰味先,因為味道比較清,之後就柚子檸檬,最後就係最濃既水牛雞翼😚。Thre3 芝牛堡(牛漢堡扒、芝士、番茄、羅紋菜、蛋)Burger 配有薯角同沙律菜,薯角有啲令人失望😥,雖然食入口係暖,但係略嫌淋左少少。而芝牛堡單睇就已經好吸引,未切開就見到有啲肉汁

雞翼三重奏2.0(水牛、玫瑰、柚子檸檬)

Thre3 芝牛堡(牛漢堡扒、芝士、番茄、羅紋菜、蛋)
Burger 配有薯角同沙律菜,薯角有啲令人失望😥,雖然食入口係暖,但係略嫌淋左少少。而芝牛堡單睇就已經好吸引,未切開就見到有啲肉汁流緊出黎😲,非常 juicy。切開之後入面牛漢堡扒份量十足,望落更加多牛肉汁。另外隻蛋仲要做到流心既效果👏🏻,已經睇得出佢地做得好有心機。一咬落去,個包明顯係有曬過黎,好脆口!一路食啲汁仲一路不停流,雖然食得有啲污糟,但係好食最緊要!建議大家如果食Burger 一定要帶定濕紙巾啊🤣🤣。

喇沙海鮮天使麵
就咁睇個賣相已經好多料,有蝦、蟹柳、小八爪魚同喇沙必備既豆卜☺️,好似一個喇沙撈麵一樣。識食既就一定要食左吸曬汁既豆卜先啦😋,食入口個味道同真正既喇沙湯麵真係好似!只係差左少少椰汁味,喇沙味濃再有好輕微既辣,十分之惹味😚。雖然睇落份量好似好少咁,但係兩個人share 野食既話,食食下都已經覺得岩岩好👍🏻👍🏻。

薑餅鮮奶咖啡
黎得呢類型鋪頭飲咖啡當然係唔少得啦,薑餅鮮奶咖啡好似唔係到到都見到有得飲。聞落去咖啡味好重好濃,當中仲有微微既薑味☺️☺️。飲落去唔似得其他有味既咖啡咁甜味重過咖啡味,反而今次係咖啡味比薑味更重,完全冇喧賓奪主既感覺👏🏻,主要飲到咖啡味但又可以帶有少少薑味,個人黎講都幾特別同好飲😍。
放假搵左間近近地cafe chill 下星期六1點到都full哂🤣等左大概20分鐘終於有位😃.一打開餐牌就比好可愛嘅柴犬飲品吸引😍叫左一杯marshmallow 棉棉熱朱古力☕️ $58我放左隻柴犬棉花糖上去之後好似柴犬浸緊溫泉♨️勁chill🤣🤣.超級推介明太子天使麵$70明太子超creamy !!好好食😋平時其他餐廳叫明太子好多時候都辣辣地 但呢間無😍在場見唔少枱都有叫呢個😝絕對可以encore 🥳.大老闆早餐 $93其實即係All day breakfast 🍳 但係有櫻花黑炒蛋🥚煙三文魚🍣芝士大啡菇🧀牛油多士 薯餅 仲有d沙律菜🥗都超級豐富🤪唯一一個疑問係煙三文魚顏色比較暗沉🧐🤨 但味道正常的😌.THRE3 芝牛堡 $83牛漢堡排非常厚身 牛味亦重☺️仲有脆卜卜薯圈😆
放假搵左間近近地cafe chill 下

唯一一個疑問係煙三文魚顏色比較暗沉🧐🤨 但味道正常的😌

THRE3 芝牛堡 $83
牛漢堡排非常厚身 牛味亦重☺️
仲有脆卜卜薯圈😆
咖啡店比起藍地大街嗰間寬躺,交通亦算方便,星期五6點去到不用等位,食物熱辣辣送上,店員服務態度友善,店內仲有MIRROR 12個人象頭任影,仲有應援卡仔送👍🏻
2021-12-02
$170 (Dinner)
Celebration
Anniversary
💰大蝦卡邦尼意粉 $92見到個賣相已經好精神🤪 大蝦有輕微炸過夠香脆,連蝦頭都可以食埋💰老闆娘早餐連飲品 $89呢個早餐嘅多士好食到癲!值100分🤍不過其他就一般般,炒蛋唔夠滑,配菜都唔算好吸引🥲 跟餐嘅Vienna Coffee好飲,推薦!💰狗狗飄浮Latte $58狗狗飄浮系列只設散叫,可以揀柴柴、法鬥、雪橇同柴Pat🤪 打卡嘢都係價錢偏貴味道一般~不過夠大杯,同埋見到佢彈彈吓真係幾開心💛 環境就覺得新墟店比較舒服,下次會再食🤪📍Thre3 concept🔍地址︰屯門新墟村2台33號地舖

💰大蝦卡邦尼意粉 $92

💰老闆娘早餐連飲品 $89

💰狗狗飄浮Latte $58

環境就覺得新墟店比較舒服,下次會再食🤪

📍Thre3 concept
🔍地址︰屯門新墟村2台33號地舖
2021-10-23 284 views
星期六中午約了友人聚一聚,特登找一間環境舒適的咖啡店,我們一早訂了位所以一去到已經安排座位,這店裝修都令人很舒服,雖然座位之間不是太疏但也不會令人太迫的感覺!因為是星期六所以沒有lunch set ,那我們就叫了喇沙海鮮天使麵(喇沙味道夠,不過可能海鮮是另外加入去所以沒有太入味),瑪格麗特pizza(味道唔錯,芝士還可以只是pizza餅底太薄了好似脆脆咁嘅感覺),另外朋友叫咗玫瑰鮮奶咖啡(朋友就話奶味唔夠),我就叫咗薑餅朱古力(我覺得味道都唔錯真係好有薑餅味)。我覺得有位女店員服務非常之好有熱誠,其實食物方面我都覺得唔錯,始終口味每個人都會有啲唔同!所以這店已經做得不錯👍🏻

瑪格麗特pizza
薑餅朱古力
$120 (Lunch)
瑪格麗特pizza
薑餅朱古力
  • 瑪格麗特比薩
2021-10-23 207 views
🔖呢間餐廳既第一間鋪係喺藍地大街,長時間都多人排隊,係性價比好高既西餐小店。新墟店就開左未夠一年,位置比總店方便,係輕鐵新墟站落,行兩分鐘就到。🔖已經食過N咁多次,都仲係覺得好食,性價比又高。特別係照燒雞Pizza、玫瑰雞翼、明太子忌廉意粉都係我不停Encore的食物。🍽大叔炸雞漢堡$81中間係一塊大大塊既炸雞,真係好巨型咁大,中間有蜜糖芥茉醬,仲有炸洋蔥圈係到,加埋其他配料真係好滿足!🍽日式照燒雞pizza$89呢個係我每次去都必點既Pizza。佢既Pizza底係超薄脆底口感個種,所以基本上食3-4塊都唔會覺得濟。有大量紫菜同木魚碎係面,雞肉都大大粒,加埋沙律醬,啖啖食落都非常夠味!(食落有d似大阪燒味道,但佢配上好薄嘅Pizza底咁食又有另一番味道)🍽喇沙海鮮意粉$80成個意粉吸晒濃縮嘅喇沙汁,入面有細細的豆腐卜,小墨魚。味道會食到有少少甜味同辣味,食下食下都幾令人開胃。🍽明太子忌廉意粉$70餐牌原先係天使麵,但問左職員可以轉其他意粉都得。佢係做到非常掛汁既意粉,非常香濃嘅忌廉,夠Creamy,面頭加左木魚碎,食落更香,但配料只有菇,如果可以加返少少肉就更加好!如果係白汁cream

🍽大叔炸雞漢堡$81

🍽日式照燒雞pizza$89

🍽喇沙海鮮意粉$80

🍽明太子忌廉意粉$70
餐牌原先係天使麵,但問左職員可以轉其他意粉都得。佢係做到非常掛汁既意粉,非常香濃嘅忌廉,夠Creamy,面頭加左木魚碎,食落更香,但配料只有菇,如果可以加返少少肉就更加好!如果係白汁creamy控既人,一定會停唔到口!

🍽玫瑰雞翼$63
原先係雞翼三重奏(3隻味),但我每次都會轉哂玫瑰味!佢係炸雞翼,上面加左玫瑰蜜糖係面,就係咁簡單,就變得好好食。

💡佢有個3D既狗仔飲品,打卡一流。

😋食物:️9/10
🤵🏽‍♂️服務:8/10
🍴環境:8/10
💰人均消費:$150
🤩性價比:9/10

上次同朋友試過藍地店,覺得食物唔錯,開咗新分店一定去試吓😋不過位置有小小難搵,如果有帶寵物,就要坐室外位置。🍕Margherita PizzaSimple is the best! 番茄🍅、羅勒葉🌱、芝士🧀、番茄醬。味道好唔錯,餅底係超薄脆,我自己一個都可以食到4件🤣,唯一挑剔係略嫌邊邊位有少少燶,但可接受,推介✅✅✅🍝喇沙海鮮天使麵Fusion~喇沙配天使麵大家食過未😆平時常見嘅喇沙湯變咗做醬汁,味道好濃郁,配料份量都算幾多,有蟹棒、蝦🦐、墨魚仔🦑、豆卜,豆卜吸晒啲醬汁,好味!

🍕Margherita Pizza

🍝喇沙海鮮天使麵
2021-10-15 127 views
Cafe地方不大,採工業風設計。在放疫前提下,店家不會為了做多一枱生意而安排顧客坐得密密麻麻。枱與枱之間保持足夠空間,令用餐環境變得更舒適更自在!!今次試了明太子忌廉天使麵,味道香滑濃郁,不錯!另外點的蒜香羅勒薄餅,蒜香及羅勒香味突出,但味道略為鹹了少許。咖啡則是中規中矩,沒甚驚喜。

今次試了明太子忌廉天使麵,味道香滑濃郁,不錯!

咖啡則是中規中矩,沒甚驚喜。

• 明太子忌廉天使麵
02.10.2021 星期六Thre3 concept今日朋友請食午餐,想試Thre3concept好耐,除咗藍地,新墟仲有一間……只要搭輕鐵,喺新墟站落車,經過咗一間泰國菜館,行前多少少就係,好方便呀。好喜歡呢間餐廳嘅裝修,灰色Cyber自然舒適嘅環境,木製枱椅,播放嘅歌曲又啱聽,可以同朋友輕輕鬆鬆傾吓計。每個小細節睇得出用心經營,處處都係打卡位。美食分沙律、All Day Breakfast 、小食、意粉、漢堡同Pizza;飲品都好多選擇。午餐:美國早晨早餐:櫻花蝦炒蛋,香腸(辣味腸+早餐腸),煙肉,著餅,粟米,雜菌,蕃茄,沙律菜,多士…… 好豐富呀大老闆早餐:好有趣嘅名字,另外仲有老闆娘早餐呢份有櫻花蝦炒蛋,煙三文魚,芝士大啡菇,著餅,粟米,蕃茄,沙律菜,多士;睇見就吸引!叁拾伍沙律:個名好特別呀,啲沙律菜又多又新鮮!玫瑰鮮奶咖啡:好香玫瑰花味!秘密花園水果茶: 呢個期待已久嘅秘密花園水果茶….真係好大杯,大過我塊面! 環境舒適、食物用心,大家嚟試吓,仲可以電話訂枱架。

02.10.2021 星期六

Thre3 concept

午餐:
美國早晨早餐

大老闆早餐:好有趣嘅名字,另外仲有老闆娘早餐

大老闆早餐

叁拾伍沙律:個名好特別呀,啲沙律菜又多又新鮮!
叁拾伍沙律

玫瑰鮮奶咖啡:好香玫瑰花味!

秘密花園水果茶

環境舒適、食物用心,大家嚟試吓,仲可以電話訂枱架。
2021-10-02
$170 (Lunch)
美國早晨早餐
叁拾伍沙律
秘密花園水果茶
2021-10-01 155 views
上次去藍地果間排左成個鐘,今次去新墟村呢間,以為冇乜人,所以 walk in去,點知冇預約冇位,店員見我地失望表情,十分好人,執拾左一張本來用黎放外送餐某一角落既檯比我地,而呢個角落反而仲有驚喜,因為後面係 feature wall, 十分 sharp 醒,影相打卡一流,而餐檯係用棄置大電線轆改成,好有特色!黎呢度唯一目的,當然又係為左個狗狗漂浮棉花糖,今次我揀左雪橇犬朱古力😍,朋友就揀左花漾伯爵紅茶另外點選左個 pizza, 雞翼併盤,墨魚汁面! 呢間餐店一如既往…完全係色香味俱全!
另外點選左個 pizza, 雞翼併盤,墨魚汁面!
呢間餐店一如既往…完全係色香味俱全!
狗狗漂浮朱古力
唔記得叫乜野 pizza
雞翼併盤
蟹籽墨魚汁面
2021-09-26 144 views
放假我地一齊去左行下屯門我地好少去屯門所以都做左少少功課去搵食上網睇睇下見到呢間好吸引而且地點唔算難搵所以決定搵佢黎做第一站😌一打開menu就見到好可愛既哥基PatPat🤣所以即刻話要叫杯Latte 🤣然後我地各要左一個main course仲叫左杯花茶THRE3芝牛堡⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️一拎上 嘩 啲燒肉汁流哂出黎肉汁相當夠味 牛肉雖然咬落去無咩味道但同燒汁夾埋一齊就剛剛好牛肉唔會太實 亦唔易散加埋份量唔太多唔太少既薯條!非常好食!香腸拿破崙長通粉⭐️⭐️⭐️⭐️午餐想開腸啲 所以揀左個酸酸地醬汁既長通粉的確起到作用 愈食愈開胃 長通粉都一樣起到佢既作用 令醬汁卷入左長通粉入面 相當唔錯係相對普通左少少 但都唔錯既選擇哥基PatPat Latte⭐️⭐️⭐️⭐️奶味相當濃 所以可能欠缺咖啡味 但弱弱既咖啡味都唔錯🥰微苦唔酸再加上個哥基PatPat係棉花糖成為左Latte咖啡糖既來源慢慢等哥基PatPay溶左先可以感受到一杯真正既Latte😌茉莉玫瑰花茶⭐️影相真係好靚 但係一飲 好苦 係蜜糖都唔可以令佢香番既苦😖總括黎講 食物相當唔錯 飲品就可能要睇睇喇我地所算好彩 大概12:30左右到 早左少少 唔使等位但坐
放假我地一齊去左行下屯門

一拎上 嘩 啲燒肉汁流哂出黎
肉汁相當夠味 牛肉雖然咬落去無咩味道
但同燒汁夾埋一齊就剛剛好
牛肉唔會太實 亦唔易散
加埋份量唔太多唔太少既薯條!非常好食!
香腸拿破崙長通粉

影相真係好靚 但係一飲 好苦 係蜜糖都唔可以令佢香番既苦😖

總括黎講 食物相當唔錯 飲品就可能要睇睇喇
我地所算好彩 大概12:30左右到 早左少少 唔使等位
但坐落就開始多人 有人要等位喇🤩
見到得一位員工要派餐,清理碗碟,埋單 但態度都相當有禮貌 真心唔錯!
2021-09-25
THRE3芝牛堡