Three on Canton

Restaurant: Three on Canton
Info:

2022-06-07 3592 views
見臨近父親節,在K LOOK 預約了Three On Canton - 香港港威酒店 的2位午餐自助餐, 請老豆同呀叔食。KLOOK 客服很好, 原先打算搵呀媽去, 誰知趕不到打第三針, 要搵呀叔代出席,KLOOK 不收費改名。準時12點08分已經收到呀叔回圖...目測食物有:COLD CUT 火腿併蜜瓜+沙律,個樣幾新鮮凍盤有青口、凍蟹,幾大件呀叔推介:黑松露芝士汁沾醬+印度牛雞猪串 <---佢自己搭出黎,沾醬有似有舊年糕咁。咖喱睇落色水幾好。甜品方面有HaggenDaz 雪糕批+葡撻 + 布甸+ 芝士 ,  番兜一下COLD CUT 火腿併蜜瓜 難得呀叔有好胃口,對面老豆已在打機了。

準時12點08分已經收到呀叔回圖...目測食物有:
COLD CUT 火腿併蜜瓜+沙律,個樣幾新鮮

凍盤有青口、凍蟹,幾大件

難得呀叔有好胃口,對面老豆已在打機了。
Other Info. : 呀叔表示:一人頂(食左)三个人份量、服務幾巧、俾4粒星
2022-06-07
$350 (Lunch)
Father's Day
Group-buy
  • 黑松露芝士汁沾醬+印度牛雞猪串
2022-05-18 3519 views
終於等到晚市開返🥹食我夜晚最愛的生蠔海鮮方面都有好多選擇例如長腳蟹,龍蝦,凍蝦,翡翠螺等等⋯😚中西印度和甜品菜式西式係我最期待的因為有時有啲特別嘅嘢😋嗰啲燒牛肉同埋炸和牛都好好食甜品方面朱古力啲蛋糕都好靚又好食雪糕佢就用Häagen-Dazs (雪條嗰隻)真係食返10條都值$300啦😂仲有一個有人同你做埋咖啡茶任飲的水吧如果有埋soft drinks咁就完美😫(可惜沒有)
終於等到晚市開返🥹食我夜晚最愛的生蠔
甜品方面朱古力啲蛋糕都好靚又好食
雪糕佢就用Häagen-Dazs (雪條嗰隻)
真係食返10條都值$300啦😂
仲有一個有人同你做埋咖啡茶任飲的水吧
如果有埋soft drinks咁就完美😫(可惜沒有)

2022-05-13
$660 (Dinner)
Birthday
  • 生蠔
  • 甜品
  • 燒牛肉
  • 鵝肝
  • 龍蝦
  • 片皮鴨
2022-05-16 4003 views
假日在港威酒店的餐廳Three on Canton食左一個好豐盛的自助餐🍽🍽港威酒店在尖沙咀海港城,而Three on Canton就是港威酒店的餐廳,餐廳另一邊一出就連接海港城,大家找到城中鴨子就能找到其入口,當然在廣東道周大福對面就是港威酒店入口,都是非常方便就到。😉餐廳空間頗大,拿食物的地方和座位都基本分開。食物區主要有分為海鮮魚生、沙律甜品、熱葷、炸物、咖喱、熱湯麵食海鮮有小龍蝦、紐西蘭青口、藍青口、蜆、蝦海鮮每樣都拿了一些魚生雖然選擇只有五款,但三文魚、吞拿魚、八爪魚魚生都好出色,這裡魚生質素值回票價。魚生厚切Three On Canton 有個印度咖喱專區,咖喱做得好出色,種類好多,有咖喱牛腩、羊肉、魚柳、雞,還有咖喱雜菜,當然仲有印度薄餅、脆餅,讓大家點咖喱食。甜品就有 Häagen-Dazs雪糕, 雪糕櫃有三種佢地既味道,朱古力、雲呢拿、士多啤梨。其他甜品有各式蛋糕、朱古力噴泉⋯⋯假日自助餐仲有即叫即煮嘅湯麵,各種熱食、中湯、Pizza、沙律水果等等,本人胃太細未能全試😂😂總體Three On Canton 自助餐都好多種類可供選擇,食物質素頗高,價錢中等,有興趣的朋友

餐廳空間頗大,拿食物的地方和座位都基本分開。

海鮮有小龍蝦、紐西蘭青口、藍青口、蜆、蝦

海鮮每樣都拿了一些

魚生厚切

印度咖啡

印度咖喱

Häagen-Dazs雪糕

其他甜品有各式蛋糕、朱古力噴泉⋯⋯

總體Three On Canton 自助餐都好多種類可供選擇,食物質素頗高,價錢中等,有興趣的朋友可以一嘗。
2022-05-14
TakeAway
$350 (Lunch)
印度咖啡
印度咖喱
Häagen-Dazs雪糕
  • 自助餐
2022-05-13 2482 views
老豆生日成家係港威酒店book左2間房staycation下,環境同服務以呢度所見嘅員工數目都算幾好,早餐一行五人落去餐廳.見環境真係唔錯喎,仲有window seat,係網上啲一個評語話早餐麻麻都冇乜期望,而且幾百蚊房包早餐都唔會特別豐富啦,但完來都唔錯丫,有點心,粥,三四款生果,五款果汁,其中仲有鮮榨的,早晨應該有嘅都有,仲有㕑師煎蛋同整奄列,麵檔.麵檔嘅兩款湯都好味.餐廳只有兩個員工,但收碟仍快,還不時問我們要否添飲咖啡。我地真係由8點食到10點半。超滿足。午餐都不用食
2022-05-12 2146 views
疫情後第一次食Dinner Buffet , 又有消費劵,所以朋友都食得豪啲,呢間book 過幾次都book 唔到,所以呢次早成3星期book ,book 到window seat ,可惜外牆有維修工程,比啲膠紙封左一半,掃慶,明白唔係餐廳問題。再講下啲食物,朋友為左啲生蠔同龍蝦黎,我就對生蠔麻麻,返而對啲熱食片皮鴨, 鴨肝,海南雞有興趣,今晚餐廳九成滿,廚師加龍蝦,麵包蟹,生蠔絕不手軟。朋友話生蠔係瘦左啲,但好重海水味。佢地話正,唔食蠔嘅我食左一隻淨係覺得咸,唔啱我。啲sashimi 都好新鮮,三文魚同八爪魚都正。仲有自家制咸蛋黃炸三文魚皮。如有果汁,汽水任飲就好了。但呢度有專人整咖啡茶,柚子蜜,凍熱都可以,柚子蜜好好味,成晚飲左5,6杯。
2022-05-12 2012 views
昨晚滿心歡喜再次來到Three on Canton食自助餐晚餐,感覺大不如前😔食物也減少了很多,凍海鮮:長腳蟹,翡翠螺,蝦,全部都冇,生蠔細細隻😠片皮鴨兩位廚師經常傾偈,有客人站到面前,又當睇唔到,將塊片皮鴨,左裁右裁,左度右度,才交給客人,(其實扁皮鴨前邊有個大碟,是否應該把片皮鴨,放在碟上任客人自由拿取),等咗咁耐,終於攞到一件,食落口塊皮一啲都唔脆,又凍又淋😤沙律菜,被放在另一個雪櫃,像是被遺棄,完全唔新鮮,又乾又黃😢其他都是一般般😞只有鵝肝最正常!雖然還有很多人訂位,但也希望管理層保持以往的高質素 !
其他都是一般般😞
只有鵝肝最正常!
雖然還有很多人訂位,但也希望管理層保持以往的高質素 !
2022-05-11
$700 (Dinner)
Follow🐷 @chuchu_hkfoodietag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀🐷💬每一篇食評都好認真打架—————————————————————📍 Three on Canton🐷姨媽約咗🐷去食buffet,第一次食呢間感覺都好唔錯!坐近窗口,環境好舒服,staff服務都ok,都full house! overall款式都幾好,係刺身唔太啱食,但熱食質素唔錯,款式都好多!性價比黎講ok~ —————————————————————❣️ Lunch Buffet 成人 $368 / 小童 $268 🦐🦀凍海鮮有麵包蟹,好多膏!好鮮好食!但好滯!蜆 有沙!粒粒都好多沙!蝦 青口 都ok 之後見到有小龍蝦同八爪魚 不過太飽冇食到刺身🐟有油甘魚 吞拿魚 八爪魚 魷魚 蛋但係連三文魚都冇!🐷其他都唔食,淨係試左油甘魚,但質素都可以的!不過選擇唔多🥹.🍝🍜即煮西式嘅意粉/中式嘅粉麵可以即場自己揀配料,再比👨🏻‍🍳即刻整熟最特別嘅係有喇沙!好食!唔會太辣!不過🐷冇試意粉太飽了!🍲 湯 中式西式都有,🐷試左南瓜忌廉湯,好飲!🐷姨媽試左雜菜湯,佢話好清淡!🥩牛扒即切西冷!
Follow🐷 @chuchu_hkfoodie
tag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️
需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀
🐷💬每一篇食評都好認真打架
📍 Three on Canton
🦐🦀凍海鮮
有麵包蟹,好多膏!好鮮好食!但好滯!
蜆 有沙!粒粒都好多沙!
蝦 青口 都ok
之後見到有小龍蝦同八爪魚 不過太飽冇食到

刺身🐟
有油甘魚 吞拿魚 八爪魚 魷魚 蛋

🍝🍜即煮西式嘅意粉/中式嘅粉麵
可以即場自己揀配料,再比👨🏻‍🍳即刻整熟
最特別嘅係有喇沙!好食!唔會太辣!
不過🐷冇試意粉太飽了!

🍲 湯

🥩牛扒
即切西冷!半生熟黎講都做得唔錯,冇乜血水

熱食
中西日韓都有!
有茶葉蛋 好驚喜!仲要係入味!好食!
🇮🇳印度野都有Butter chicken、咖喱雜菜、羊、魚,可以配薄餅或印度飯,都好食!
仲有鐵板燒雞,味道好好,燒得好香!

🧀黑松露芝士醬
呢個真係好香!一路拎野食都隔住口罩都聞到!隔離有啲薯條、腸仔、魚手指呀可以點芝士醬!咁口🐷一樣嘅芝士迷會鍾意!

🍮甜品
有朱古力噴泉 蛋糕 雪糕 朱古力 生果
大部份蛋糕🐷都覺得唔好食,葡撻好食!
仲有無限Haagen dazs雪糕雪條,見到個個都有食

☕️🍵飲品
無限供應!果汁有橙汁同菠蘿汁,咖啡,仲有唔同茶、柚子熱飲、薑茶等,仲要係人手即時沖,可以自己加奶加鮮檸檬汁加糖水

不專業評分
👅好味指數:4/5
💰性價比:4/5
👍🏻推薦:4/5
—————————————————————
🏡地址: Three on Canton (尖沙咀)
尖沙咀廣東道13號海港城港威酒店3樓
#chuchu食在尖沙咀
#chuchu食自助餐

#香港美食 #hkfood #852food #相機食先 #香港好去處 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #週末好去處 #食好西 #美食推薦 #好食 #食食食 #tasty #美食 #飲品 #甜品#follow #like #like4like #人氣食店

2022-03-13
Type of Meal
Lunch
Coupon
2022-04-05 3433 views
熱食很豐富,味道亦很好,咖哩都有好幾種:牛油雞、雜菜、羊、魚,可以配薄餅或印度飯,鍾意食咖哩嘅人會覺得好好味!又唔太辣。另外亦有好多唔同國家美食,中、西、韓、日都有,當然少不了魚生,不過負責魚生嘅廚師係一位傷健人士,要用手指俾佢睇,我覺得咁幾好丫,傷健共融!飲品可以任飲,除果汁、咖啡,還有不同茶、柚子熱飲、薑茶等,仲要係人手即時調配。當日係老公生日,我仲問佢攞生日牌自己裝飾蛋糕。甜品也不少,朱古力有好幾種,我估如果單買酒店嘅手工朱古力,都應該唔平,記得食多幾粒。雪糕是Häagen-Dazs,有雪條和雪糕杯!正!

2022-04-04
$362 (Lunch)
Birthday
👉看了網上介紹,尖沙咀港威酒店的《Three on Cotton 》Tea Buffet 好像不錯,就買了預付餐券。疫情轉趨嚴重,用餐客人只有約10枱,每枱也是隔枱用餐,坐🉐️很舒服‼️.👆客量少,所以食物也少:幾款刺身、壽司卷、小龍蝦、凍蝦🦐、青口⋯盤很大,但每款只放1/4,看似吃剩的,我都沒有影、也沒有吃😒其實換個小盤盛放、效果會好🉐️多!!📌印度咖喱 + 薄餅🫓 ~ 有羊、牛、雜菜,咖喱香濃而不辣,想是要貼近本地口味。。。咖喱雜菜小煲只供應少量,回頭想再取已經光盤了,亦沒有再補充⋯😔📌相比起冷、熱盤,甜品做🉐️較好。有5、6款蛋糕供應。每件小小的,精緻味美。👉熱盤🈶️:火腿、魚柳、焗西蘭花🥦、小薄餅、炒麵、炒腸粉、印度🇮🇳咖喱🍛、即煮意粉🍝、麵檔。。。3⃣️款大路口味的Haagen Dazs瑟縮一角,稍一不慎會把它錯過😟

👆客量少,所以食物也少:幾款刺身壽司卷、小龍蝦、凍蝦🦐、青口⋯盤很大,但每款只放1/4,看似吃剩的,我都沒有影、也沒有吃😒
其實換個小盤盛放、效果會好🉐️多!!
📌各式刺身

📌小薄餅

📌即煮意粉🍝

📌各式甜品
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$318 (Tea)
📌各式甜點
📌各式甜品
  • 📌各式刺身
  • 📌精選三文治
2022-03-19 3151 views
早兩年食過呢間嘢兩次午餐晚餐都食過,當時覺得都ok嘢食味道正常,選擇都ok,嘢飲又任嗌今次第3次食因為諗唔到點用海港城coupon 圍返每人埋單應該3百左右但真係好失望呢間嘢係無嘢食嘅,選擇少得可憐,味道又唔係好,仲要d嘢食唔refill😡已經得幾樣嘢入到口,例如凍海鮮嘅蝦,刺身(我已經諗唔到其他喇,刺身都係普通貨色唔係好食,只不過我本身中意食刺身),但一係就無人refill,一係就無師傅喺度,有師傅喺度切俾你嘅話,佢夠膽死切到d刺身條蝦條咁嘅size,當食客乞衣咩。。。。最差自助餐,沒有之一,永無下次
早兩年食過呢間嘢兩次
午餐晚餐都食過,當時覺得都ok
嘢食味道正常,選擇都ok,嘢飲又任嗌

今次第3次食
因為諗唔到點用海港城coupon
圍返每人埋單應該3百左右

真係好失望

呢間嘢係無嘢食嘅,選擇少得可憐,
味道又唔係好,仲要d嘢食唔refill😡

最差自助餐,沒有之一,永無下次
2021-10-17
$300 (Lunch)
Voucher
2022-02-28 2791 views
今天經過openrice定了午餐,疫情下兩人坐,不算滿座,但也有十台以上。講真如果沒心做,就取消自助午餐吧。Three on Canton去過很多次了,是三間海港城系最多樣,最高級,也是最貴的,太子改了半自助,馬可孛羅疫情下也取消了午餐和晚餐自助餐,現在就只有這裡了。食品放得很疏落,除了有長腳蟹外,全部也像在食下午茶餐的,所有熱點也是下午茶餐貨色,真不能想像他們下午茶自助餐賣什麼了。雪糕,我最愛的,但他們的haagen-dazs是三色雪糕,朱古力還是很地道哪一隻,不是比利時朱古力。🐮陣的雪糕也好過他們。埋單兩位要六佰幾,外邊也有很多選擇了。食今天的,不值,管理上廚房很像出了問題,唯一的就是樓面收碟快。

2022-02-14 2254 views
情人節就快到啦, 疫情又咁嚴重,要搵一間自助餐食都唔容易。 喺openrice睇到three on Canton, 仲要有八折可以訂位,立即搞掂。黎到要求窗口位,都非常快安排得到, 整體人流都唔算多,好有足夠嘅空間亦都好夠靜。今次最主打係想食刺身同凍海鮮,所以就揀呢間呀。 雖然佢哋冇長腳蟹,但都有麵包蟹,青口,翡翠螺。熱食方面最鍾意都係佢個自選粉麵, 竟然有銀針粉配清雞湯或者喇沙。 我encore 最多嘅就係佢嘅三文魚刺身,果然係好厚切,切嗰位姐姐嘅態度都非常好。另外一個欣賞位,就係佢哋嘅即沖地飲,我梗係叫咗滋潤嘅柚子蜜啦。自助餐列表我都係好鍾意自己打個列表出嚟,咁先有誠意比大家睇到究竟呢度,有乜嘢正嘢食。肉類烤和牛,大舊火腿,仲有牛脷、烤雞扒海鮮飯等等刺身三文魚,八爪魚,吞拿魚,油甘魚,雞蛋等凍盤小龍蝦,青口,八爪魚, 麵包蟹,灼蝦,翡翠螺,蜆各國美食印度野,芝士火窩,中式點心,中式蒸雞, 南乳豬手, 椒鹽魚柳,即煮中、西式麵食,芝士,沙律吧,生果甜品哈根大師雪糕加雪條麵包布甸, 涼粉, 朱古力噴泉即沖飲品,任飲橙汁2人價錢

自助餐列表

肉類
烤和牛,大舊火腿,仲有牛脷、烤雞扒海鮮飯等等

刺身
三文魚,八爪魚,吞拿魚,油甘魚,雞蛋等

凍盤
小龍蝦,青口,八爪魚, 麵包蟹,灼蝦,翡翠螺,蜆

各國美食
,芝士,沙律吧,生果

甜品
哈根大師雪糕加雪條
麵包布甸, 涼粉, 朱古力噴泉

即沖飲品,任飲橙汁

2人價錢
2022-02-09 1546 views
I went with family incliding my elder brother and my mom. We have tried all the food and was really delicious, especially the self-choose noodles. The desserts were tasty. My mom had eaten some big lobsters and she said the it was really tasty.Overall, we really like all the food there. Highly recommend.I really love the self-choose noodles.

• Afternoon tea set
  • Noodles
今次係第一次寫自助餐嘅食評可能會有啲唔專業請多多見諒🙈點解無端端會去咗食酒店自助餐呢事源大家應該都知道海港城出左好多coupon 咁之前買嘢就換左一大疊返黎咁當coupon準備過期嘅時候就搵下有咩餐廳可以用啦🤣咁就見到自助餐都係可用範圍入面🤣咁就決定去食啦!Lunch buffet嘅價錢係$368再加一呢次帶埋媽媽一齊食咁所以價錢就會係$368x2x1.1=$809.6咁計返加一前嘅價錢 係可以用到3張200-100嘅卷所以減完之後就係$509.6/2位除返人均只係2百幾!好抵!講下有咩食🤣老實講我覺得都幾多野食凍海鮮例如蜆 蝦 青口刺身方面都有幾款可以選擇我淨係食三文魚嘅 佢唔係三文魚腩 但質素都可以☺️凍盤隔離就會有啲粉麵檔有西式嘅意粉/中式嘅粉麵都係可以即場自己揀配料 再比廚師即刻整熟👨🏻‍🍳咁食自助餐我就冇食到呢啲易飽嘅食物 所以比唔到comments就係粉麵嘅隔離就有幾款湯 中式西式都有😆呢度buffet嘅風格係偏向西式為主所以中式嘅食物會少啲都無一般buffet常見會出現嘅燒味🐔🐷其他例如印度野都有仲有!佢有即刻切嘅西冷扒 好受歡迎🤩🤩另外有個覺得好特別 比較少見嘅就係佢有個
今次係第一次寫自助餐嘅食評

咁之前買嘢就換左一大疊返黎
咁當coupon準備過期嘅時候
就搵下有咩餐廳可以用啦🤣
咁就見到自助餐都係可用範圍入面🤣
咁就決定去食啦!

Lunch buffet嘅價錢係$368再加一
呢次帶埋媽媽一齊食
咁所以價錢就會係$368x2x1.1=$809.6
咁計返加一前嘅價錢 係可以用到3張200-100嘅卷
所以減完之後就係$509.6/2位
除返人均只係2百幾!好抵!

講下有咩食🤣

見到每枱客人都有食😚

另外 果汁/咖啡茶呢類飲品都係無限供應😆

唔覺唔覺打左咁長🤣多謝大家睇到呢度
整體來講
今次呢個buffet cp值超高!
2百幾蚊食酒店buffet真係物超所值!
好推介大家去試吓😛😛

2022-01-29 1442 views
較早前同公司同事 一齊team building順便食自助午餐今次我哋去到尖沙咀港威酒店入面嘅所有Three on Canton呀老實講,依度侍應的服務態度真係好一般真係冇乜禮貌希望佢哋會好好改善下喇食物質素方面種類唔算好多選擇冷盤凍海鮮完全冇味道連海鮮嘅味道都冇感覺用鹽水浸咗好耐所以好咸魚生反而比較吸引 好新鮮同埋都切得厚身 魚生師傅亦都好有禮貌同事試左牛扒半生熟黎講都做得唔錯血水唔會好多但又易切唔會好硬我就試左火雞跟預期一樣有點鞋有個迷你芝士火鍋有大量香腸感覺好小朋友最估唔到嘅係佢嘅熱盤竟然比其他野好食由其是紅棗北菇蒸雞雞肉好嫩滑好入味甜品方面唔算好吸引但係有大量雪糕雪條比大家食唔食蛋糕可以食多幾杯雪糕總結如果有coupon情況下黎食我覺得會比較好始終食物種類唔算多質素又不是太好加上服務態度差以酒店內的餐廳來說都真係好差試一次就算了
較早前同公司同事 一齊team building
順便食自助午餐
今次我哋去到尖沙咀港威酒店
入面嘅所有Three on Canton呀

老實講,依度侍應的服務態度真係好一般
真係冇乜禮貌

加上服務態度差
以酒店內的餐廳來說
都真係好差
試一次就算了

$400 (Lunch)