2023-03-21 59 views
晏晝間唔中都會嚟食,店面乾淨企理,座位唔逼算好坐,侍應哥哥又快手,今次食雞髀河粉配雞翼,飲熱柚子蜜船麵湯好濃,枱面仲有魚露同辣粉,加埋更加好飲,河粉好煙韌好有口感,豬皮炸到好脆,雞髀肉一絲絲,又入味又好咬,雞翼都炸得好好食,柚子蜜好夠柚子醬,夠濃味,整體係唔錯

2023-03-20 72 views
船麵+任食串燒 呢間船麵而家做緊任食串燒優惠,叫一碗大碗船麵加$68就可以任食串燒,有超過20款串燒可以揀,限時60分鐘內任食,店員話最高記錄係一個人食左80串,真係好誇張,最後我食左20串就已經好飽,係超抵食。 牛肉丸+牛腩+牛肉片船麵 $52 老實講個麵有啲普通,普通車仔麵咁,個湯就唔夠濃,湯都好稀嘅,冇乜平時食船麵嗰種香味,肉類就正正常常咁,比較好食嘅係上面嘅炸豬皮炸得好香脆。不過我入黎其實主要係食串燒嘅。 串燒 串燒方面,呢個價錢就唔好expect同平時串燒店同一個level啦,不過其實佢都唔差,仲要呢個價錢係任食,肉黎講除左燒牛肉比較韌之外,其他都ok,叫牛肉可以改叫牛柳粒就唔會韌,佢個汁都幾好食,係沙嗲汁有少少甜同辣辣地咁幾好食。 推介 魷魚鬚、豬大腸、牛柳粒、鮮菇 不推介 燒茄子(一咬落去爆油)

船麵+任食串燒

牛肉丸+牛腩+牛肉片船麵 $52

串燒

推介
魷魚鬚、豬大腸、牛柳粒、鮮菇

不推介
燒茄子(一咬落去爆油)
2023-03-19
$120 (Dinner)
😆未請到假去旅行住 喺香港食下船面先~呢間餐廳喺泰國當地有成50間分店湯底係用牛骨、班蘭葉、枸杞等材料每日新鮮熬製8小時最吸引嘅係叫一個船面 就可以升級$68任食串燒平時出邊串燒一串最平都要十幾二十蚊 而家真係好抵😍-船皇湯麵 有牛腩、牛肉片、牛肉丸、雞絲、雞翼、豬肉、豬肉丸、豬潤 配料勁豐富麵底揀咗要河粉 小辣湯底湯底飲落真係好香牛骨湯味脆卜卜既豬皮索唒啲湯好想食多幾舊🤩如果想自由啲仲可以揀食佢哋個船麵x車仔麵-串燒放題方面 每人會先送一件西冷牛扒其他肉類同蔬菜類就填紙仔落單~推介串燒牛柳粒、牛肉、冬菇同埋娃娃菜配埋辣汁非常惹味我哋另外仲叫咗一份秘醬通菜 味道唔錯份量好足 👍🏻-飲品叫咗泰仔凍奶茶同埋凍柚子檸檬梳打泰式奶茶茶味好濃 同埋改良咗唔係死甜味幾符合我口味~凍柚子檸檬梳打 都正常唔太甜整體來講體驗唔錯 性價比幾高👏🏻好味評分😋:4/5🌟🌟抵食指數🤑:5/5 🌟🌟餐廳環境 🤪:4/5🌟🌟價錢💰:~$120 @1👩🏻地址:銅鑼灣謝斐道526號地鋪 📍船皇 @torcharmhk#littlefoodtour銅鑼灣#littlefoodtour泰式#船皇 #船皇正宗泰國船麵 #泰國
😆
未請到假去旅行住 喺香港食下船面先~
呢間餐廳喺泰國當地有成50間分店
湯底飲落真係好香牛骨湯味
脆卜卜既豬皮索唒啲湯好想食多幾舊🤩
如果想自由啲仲可以揀食佢哋個船麵x車仔麵
串燒放題方面 每人會先送一件西冷牛扒
其他肉類同蔬菜類就填紙仔落單~
推介串燒牛柳粒、牛肉、冬菇同埋娃娃菜
配埋辣汁非常惹味

餐廳環境 🤪:4/5🌟🌟
價錢💰:~$120 @1👩🏻

#littlefoodtour銅鑼灣
#littlefoodtour泰式

#船皇 #船皇正宗泰國船麵 #泰國船麵 #泰國過江龍 #泰式奶茶 #銅鑼灣美食 #尖沙咀美食 #泰式串燒 #大埔美食
2023-03-07 72 views
有位高的、操一口鄉音的後生金毛男店員同一個肥肥地的後生女店員大大聲企在客人後面講埋啲令人難堪嘅說話!我哋6點一拉門入去就大大聲話:唉又少咗啲蛇王時間!明明餐廳門口寫住6點係晚市開始!最好就咩都唔洗佢哋做啦!一路上菜又一路大大聲話:唉做死人我哋都知佢哋辛苦 已經唔該前唔該後!佢哋仲一副不願做嘅嘴臉!作為食客真是望見都眼冤兼不開胃叫個男店員幫手落單佢仲掛住玩手機聽唔到!搞到我哋成班朋友一圍枱尷尷尬尬咁!食得一啲都唔開心!就算啲船麵好食都唔會再去!服務態度實在趕客!希望老闆可以好好教育下啲員工!
有位高的、操一口鄉音的後生金毛男店員
同一個肥肥地的後生女店員
大大聲企在客人後面講埋啲令人難堪嘅說話!
我哋6點一拉門入去就大大聲話:唉又少咗啲蛇王時間!
明明餐廳門口寫住6點係晚市開始!
最好就咩都唔洗佢哋做啦!
一路上菜又一路大大聲話:唉做死人
我哋都知佢哋辛苦
已經唔該前唔該後!
佢哋仲一副不願做嘅嘴臉!
作為食客真是望見都眼冤兼不開胃
叫個男店員幫手落單
佢仲掛住玩手機聽唔到!
搞到我哋成班朋友一圍枱尷尷尬尬咁!
食得一啲都唔開心!
就算啲船麵好食都唔會再去!
服務態度實在趕客!
希望老闆可以好好教育下啲員工!
2023-03-03 69 views
呢間係位於銅鑼灣謝斐道地下嘅泰式餐廳🇹🇭。湯底配方用上牛骨、豬血、斑蘭葉、枸杞、刺芹等熬成。舖頭主打特色泰式菜,有唔同嘅set, 有車仔麵、船麵⚓️、小食、主食。餐廳亦提供傳統泰式飲品同特飲,例如泰仔奶茶、龍眼冰、菠蘿冰、紅豆冰等🍧🥤🧃。.《船皇湯麵》🥘 $58成個面豬牛雞都有🫶🏼 最齊全🤤 分別有:牛腩、牛肉片、牛肉丸、雞絲、雞翼、豬肉、豬肉丸、豬潤等。雞肉幾嫰滑新鮮,肉丸彈牙,材料新鮮👍🏻 每樣餸都算幾多。《雞翼雞絲湯麵》🍲 $48配蛋麵,雞翼有成三隻,雞絲份量亦都好多,湯底濃郁。船麵配上泰國空運到港炸豬皮,簡單滋味,滿足。《升級串燒》🍢$68超過20款串燒可以任叫,限時60分鐘😍 比呢個價錢食到呢個串燒放題好抵🈹!每人有一塊西冷牛!有肉類、蔬果類、海鮮等!例如燒豬大腸、牛舌、牛柳粒、菠蘿、茄子😋 每串都多汁,好入味。另外值得一讚嘅係上菜快👏🏻🕗 服務態度好👍🏻《泰式紅豆冰》🥤🧉 $21粒粒紅豆冰!配香濃椰汁同冰,好refreshing,又唔太甜。《泰式菠蘿冰》🍍 $21稍為偏淡,重味啲會再好飲啲,有菠蘿粒咬下😋

《船皇湯麵》🥘 $58

《雞翼雞絲湯麵》🍲 $48

《升級串燒》🍢$68

《泰式紅豆冰》🥤🧉 $21

《泰式菠蘿冰》🍍 $21
稍為偏淡,重味啲會再好飲啲,有菠蘿粒咬下😋
Dinner
  • 串燒放題
2023-03-01 68 views
一向都喜歡食船皇的船麵,最近見佢哋推出埋車仔麵選擇,當然都支持下。車仔麵湯底係泰式牛骨湯底,餸嘅選項就係平時食開車仔麵嗰啲,仲有一啲泰式小食嘅選擇。雖然係牛骨湯底,但相對比較淡,如果以正常嘅選項四樣嘢,冬菇、豬皮、金菇加埋蘿蔔要$52,就幾貴。最失望蘿蔔係冇味嘅,湯底淡所以掛唔到上食物上面,以呢個價錢同質素好難返去食車仔麵。下次再去的話還是食返泰國船麵穩陣啲。

船麵湯底車仔麵淨餸
2023-03-01 38 views
晏晝過嚟銅鑼灣有啲嘢做,所以諗住入嚟快食,店面得一個侍應哥哥,但佢安排入座、執枱同落單都好快手,店啲位都唔會話好逼,裝修都好似真係泰國嘅餐廳咁我點咗牛腩牛肉丸牛肉片蛋麵,小食叫咗鳳爪,飲品就熱柚子蜜麵嘅湯好濃郁,蛋麵都幾香,幾款牛味道都唔錯,面上件炸豬皮好香脆好好味!但如果淨係食麵應該唔夠飽,份量唔算大,但食埋小食道啱啱好,鳳爪唔算細碟,都好夠味,個人會鍾意酸多少少,杯柚子蜜都唔錯,夠柚子醬,快食一餐晏,算幾好嘅

我點咗牛腩牛肉丸牛肉片蛋麵,小食叫咗鳳爪,飲品就熱柚子蜜

2023-02-28 56 views
今次要推介呢間過江龍船麵 係泰國當地有50間分店 見到佢地介紹自家湯底係每日新鮮熬製8小時用上牛骨、豬血、斑蘭葉、枸杞、刺芹等配料果然味道夠正宗 夠哂真材實料 價錢仲好抵船麵仲會配上由泰國空運到港既炸豬皮✎泰式秘製炸雞髀船麵 $52即叫即炸既雞髀超級juicy 外皮好脆船麵既湯底果然好濃郁 忍唔住飲多幾啖麵就有4種麵可以選擇 蛋麵 金邊粉 河粉 米粉我多數都錢揀金邊粉 咁就可以索多啲湯🤭牛腩+牛肉丸+牛肉片撈麵 $52另外都試左個撈麵 揀左蛋麵 蛋麵比較彈牙 用撈既方式比較適合個撈麵汁好惹味👍🏻加埋芽菜 豬皮 口感豐富泰仔奶茶 $21 青檸梳打 $18佢呢度既飲品用左泰國特色錫碗盛載奶茶係無另加冰既 原汁原味好香滑 又唔好甜青檸梳打微酸 配串燒就岩哂 一小時串燒任食 每位加$48/$68呢度新推出左任食串燒 只要每人嗌一碗麵就可以加$48就有16款 $68就有23款 真係超級抵食上枱速度都好夠快 我地都Refill左3轉雞肉 牛柳粒 牛舌 豬肉丸子 陳皮魚蛋 都特別推薦👍🏻
今次要推介呢間過江龍船麵 係泰國當地有50間分店
見到佢地介紹自家湯底係每日新鮮熬製8小時
用上牛骨、豬血、斑蘭葉、枸杞、刺芹等配料
果然味道夠正宗 夠哂真材實料 價錢仲好抵

$48就有16款 $68就有23款 真係超級抵食
上枱速度都好夠快 我地都Refill左3轉
雞肉 牛柳粒 牛舌 豬肉丸子 陳皮魚蛋 都特別推薦👍🏻
2023-02-27 41 views
早前黎到銅鑼灣搵朋友食lunch,朋友佢話想食呢間船皇好耐,於是就同佢黎左食🤣@torcharmhk#船皇 #船皇正宗泰國船麵 #泰國船麵 #泰國過江龍 #泰式奶茶 #銅鑼灣美食#尖沙咀美食#泰式串燒#大埔美食正宗泰國船麵 X 車仔麵系列四餸一麵 $56正宗船皇牛骨湯,湯底清香 唔會好鹹 啱曬想食清d既朋友米粉,勁幼細,唔似平時食開個款米粉,幼d好消化d唔辣既船皇海鮮醬、水炸豬皮、 陳皮魚蛋、蘿蔔、牛筋腩,個醬同d送夾埋都好好食,尤其係蘿蔔同豬皮,索曬湯底既味道,牛筋腩好淋,陳皮魚蛋好香 同彈牙泰式小食泰式炸春卷(3件)$22冇油億味,春卷皮好脆 好薄 入面係一條蝦 泰式無骨鳳爪 $22鳳爪爽身 酸辣味道適中泰妹單骨雞翼$22 5件雞翼味道本身醃製左 炸完好香脆秘醬通菜$14菜面頭有d炸蒜同洋蔥 味道好夾 非常泰式泰仔凍奶茶$21+凍柚子檸檬梳打水$18第一次飲泰式飲品係用碗裝,好盞鬼😆🙈奶茶味好香,奶又夠滑,平時係街飲開既泰式奶茶係冇得少甜既,但佢地可以比客人自己揀,大推呢款飲品最後同朋友升級串燒放題,每人加$68以下係我地食左既串燒菠蘿、翠玉瓜、牛舌、牛柳粒、雞腎、豬頸肉、雞、牛,

@torcharmhk
#船皇 #船皇正宗泰國船麵 #泰國船麵

正宗泰國船麵 X 車仔麵系列
四餸一麵 $56
正宗船皇牛骨湯,湯底清香 唔會好鹹 啱曬想食清d既朋友
米粉,勁幼細,唔似平時食開個款米粉,幼d好消化d

泰式小食
泰式炸春卷(3件)$22
冇油億味,春卷皮好脆 好薄 入面係一條蝦

泰式無骨鳳爪 $22
鳳爪爽身 酸辣味道適中

泰妹單骨雞翼$22 5件
雞翼味道本身醃製左 炸完好香脆

秘醬通菜$14
菜面頭有d炸蒜同洋蔥 味道好夾 非常泰式

泰仔凍奶茶$21+凍柚子檸檬梳打水$18
第一次飲泰式飲品係用碗裝,好盞鬼😆🙈

最後同朋友升級串燒放題,每人加$68
以下係我地食左既串燒
菠蘿、翠玉瓜、牛舌、牛柳粒、雞腎、豬頸肉、雞、牛,呢幾款都燒得好香,味道唔會死鹹,靠本身材料味道帶出黎💕💕

2023-02-26 22 views
今日係銅鑼灣 唔知道食咩好 又唔想食譚仔 又想平平地食啲野~行左一條街 見到有一間店係食船麵⛵⛵本人冇食過船麵 好多時都有好奇 因為好似船麵都出名食物 都多人食 今次就決定去試下 究竟船麵係咩黎😂😂泰國船麵 x 車仔麵系列(三餸一麵)($48)正宗船皇牛骨湯 湯顏色好深 有啲比佢嚇親 表面好似好多油😂飲落去都感覺還可以 但冇飲哂 可能係因為泰國既口味 有啲特別😛河粉 軟硬度適中 好滑 好食😋船皇海鮮醬(唔辣) 可能係泰國既口味 冇太大感覺泰國豬肉丸 特別想試泰國豬肉丸係咪會同香港既唔同 會比香港既較細粒 比較爽 冇特別肉味泰國牛肉丸 泰國既牛肉丸都係比較細粒 比較爽 冇特別肉味荷蘭豬腩片 感覺還可以 普通豬腩片總結黎講 終於知道船麵係咩黎 探險👻👻成功
行左一條街 見到有一間店係食船麵⛵⛵

泰國船麵 x 車仔麵系列(三餸一麵)($48)

河粉 軟硬度適中 好滑 好食😋
船皇海鮮醬(唔辣) 可能係泰國既口味 冇太大感覺
泰國牛肉丸 泰國既牛肉丸都係比較細粒 比較爽 冇特別肉味
荷蘭豬腩片 感覺還可以 普通豬腩片
總結黎講 終於知道船麵係咩黎 探險👻👻成功
2023-02-01
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2023-02-25 25 views
朋友仔黎開銅鑼灣做嘢, 搵我食個lunch。。。即刻諗到帶佢去食泰國船麵Lunch Combo Set🤩必點和牛船麵配金邊粉, 小食揀咗🦐蝦卷➕️ 必點泰式🧊凍奶茶碗裝夠豪氣, 加68蚊仲可以任食串燒🍡🍢, 見到任食串燒即刻😍心心眼,最可惜👉🏻👈🏻我病左未好番唔敢食任食🍢🍡🥺朋友仔叫咗船皇船麵配金邊粉 / 牛腩 / 牛肉片 /牛丸 / 雞絲 / 雞翼 / 豬肉 / 豬肉丸 / 豬潤食朋友仔揀咗單骨雞翼➕️🧊 凍檸茶🍋
朋友仔黎開銅鑼灣做嘢, 搵我食個lunch。。。
即刻諗到帶佢去食泰國船麵

• 船皇船麵
  • 泰仔奶茶
  • 泰式炸蝦卷
  • 澳洲和牛船麵
牛骨湯·河粉·泰國牛丸·豬膶·竹笙湯底濃得黎唔會好咸~船皇依個湯底小編最愛😍闊河粉口感一流👍牛丸有咬口·牛香味小~豬潤薄身咬落有點乾身🫠竹笙吸滿湯味~超正🤤凍青檸梳打用上類似碗形既杯·幾特別🤡味道真係好有泰國風味👍👍盛惠$6x好味指數(7級最佳)▁ ▂ ▃ ▄ ▅ —————————————————☻非專業食評·純個人口味☻—————————————————📍總結:唔係第一次黎食🤤船皇既味道真係幾好👍相信唔小觀眾都會同意😉
牛骨湯·河粉·泰國牛丸·豬膶·竹笙

凍青檸梳打
用上類似碗形既杯·幾特別🤡味道真係好有泰國風味👍👍

盛惠$6x

好味指數(7級最佳)
▁ ▂ ▃ ▄ ▅

—————————————————
☻非專業食評·純個人口味☻
—————————————————

📍總結:
唔係第一次黎食🤤船皇既味道真係幾好👍相信唔小觀眾都會同意😉
位於銅鑼灣謝斐道嘅船皇,喺泰國當地已有逾50間分店,乃過江龍船麵品牌。泰式風格擺件裝潢,空間氤氳異國氣色。熱愛東南亞酸辣風味嘅我,不時都會同男友到店內一人嘆番一碗船麵、串燒拼盤同紅豆冰。適逢餐廳推出期間限定嘅泰式串燒放題,我地梗係冇放過啦﹗而家只要嗌碗船麵,加$48就可以任食16款串燒60分鐘。若加$68升級嘅話,串燒更多達廿幾款包你食到抱住個肚走﹗.順帶一提,當日侍應嘅服務態度超好、耐心有禮,值得表揚,希望店長睇到之後會嘉許佢地三位啦﹗.🍜船皇撈麵($58) 🟡🟡🟡🟡🟡(5/5)嚟款可選撈麵或湯麵,我就揀左前者。麵底有四種選擇,分別係金邊粉、米粉、河粉同蛋麵。辣度都有得揀,所以唔食得辣嘅朋友都唔洗擔心。嗜辣嘅我就揀左要大辣配金邊粉。由於我係辣王,所以自己再額外加左枱上所提供嘅四勺辣粉同兩勺檸汁。我最愛嚟款係因為可以一次過食哂豬、牛同雞,包括惹味鬆化牛腩、牛肉片、牛肉丸、雞絲、雞翼、豬肉、豬肉丸同豬膶,啱哂樣樣都想食啲嘅我,嘻嘻。.🥩船皇極黑和牛($88) 🟡🟡🟡🟡🟡(5/5)男朋友揀左配米粉少辣,由於半生熟嘅和牛片實在太吸引,所以我忍唔住去夾左塊嚟食。超掛湯嘅米粉,配上餐廳每日新鮮熬
🍜船皇撈麵($58)
[推介程度] 🟡🟡🟡🟡🟡(5/5)
🥩船皇極黑和牛($88)
[推介程度] 🟡🟡🟡🟡🟡(5/5)
男朋友揀左配米粉少辣,由於半生熟嘅和牛片實在太吸引,所以我忍唔住去夾左塊嚟食。超掛湯嘅米粉,配上餐廳每日新鮮熬製8個鐘嘅湯底,啖啖都係享受,無論係條脷定個胃都大嗌「我好幸福啊﹗」。兩碗麵食均配上由泰國空運到港嘅炸豬皮,甘香卜卜脆,口感秒間昇華﹗
🥬秘醬通菜($14)
[推介程度]🟡🟡🟡🟡🟡 (5/5)
幼嫰冇渣嘅通菜配上餐廳嘅秘製醬料,惹味非常﹗秘醬同樣都有辣度可以揀,我地就揀左少辣。
🍢升級串燒($68)
[推介程度] 🟡🟡🟡🟡🟡(5/5)
我地揀左升級串燒放題,有牛柳粒、牛舌、豬大腸、魷魚鬚、豬頸肉、雞軟骨、雞腎、各種丸類同蔬菜等。當中每人限定一串嘅西冷,汁水飽滿且肉味濃,大大塊食得夠爽﹗我最開心係有鮮菠蘿串燒,酸甜開胃,食完之後可以再戰多幾串肉啊﹗
🍧泰式紅豆冰($21)
[推介程度]🟡🟡🟡🟡⚪️ (4/5)
佢除左係一杯飲品,更係一碗清涼解饞嘅甜品,嚟點係我同男友每次去都必嗌嘅原因。紅豆份量多、奶味濃郁、冰又夠碎,食完野整番碗,為成餐飯畫上完美嘅句號。
店舖名稱 Restaurant Name:
船皇
Tiew Ruea Tor Charm
店舖地址 Restaurant Address:
銅鑼灣謝斐道526號地舖(港鐵銅鑼灣站 D4 出口,步行約2分鐘)
G/F, 526 Jaffe Road, Causeway Bay (2-min walk from Exit D4, Causeway Bay MTR Station)
營業時間 Opening Hours:
⊿星期一至日 Mon to Sun 12:00 – 22:00
船皇撈麵
升級串燒放題
  • 和牛船麵
  • 串燒
  • 紅豆冰
本身船皇嘅船麵都很好味,由TST厚福街幫襯到呢度~ 係門口見到佢個小小poster話$48就可以任食串燒(仲有個$68高級一點嘅選擇),心諗「認真咩??」佢個requirement好簡單,嗌碗麵(都係平平地~$50)就可以追加呢個串燒option~質素大家可以睇圖,我覺得對得住個價錢,當然肉燒得/炸得有點乾,但對於主食燒蔬菜嘅我,就很OK👍🏼 同埋出菜快,唔會燒十世都未有~大家可以趁佢呢個期間限定try try~
大家可以趁佢呢個期間限定try try~
2023-02-12
————————————————————————船皇地址:銅鑼灣謝斐道526號地舖在泰國🇹🇭超過50間分店,泰式風情滿滿的人氣泰式店舖,湯底濃郁,牛骨豬血斑蘭葉枸杞等每日新鮮熬製8小時,門口車水馬龍,性價比很高,推薦一試😋😋🟠推薦食物 Recommended 🔹船皇船麵($58):性價比超高,湯味很濃,超豐富配料,牛雞豬🐮🐔🐷齊聚頭,盆滿鉢滿,正宗船麵地道河粉加上畫龍點睛炸豬皮正呀🔸生炸雞脾🍗撈麵($52):即叫即炸,大大隻,酥脆鮮嫩😍🔹串燒放題(+$68):包括16款串燒任食,即叫即有一塊西冷牛,一小時串燒放題選擇很多,滿滿泰式風格🇹🇭,推薦陳皮魚蛋,菠蘿🍍燒完很是鮮甜,魷魚鬚🦑,泰式丸子,豬頸肉🔸泰式奶茶&泰式菠蘿冰($18/$21):特色飲品也不用額外加錢,銀色小碗裝載,增添不少泰式🇹🇭風情,打卡必點🟡不推薦食物 Not Recommended 🔹無 No🟠員工 Waitersnice🟡環境 Environment 泰式風情🟠總評分Overall (8/10)💰$100/person#ezukokofood #ezukokocausewaybay #ezukoko銅鑼灣#ezuk
————————————————————————

🟠員工 Waiters
nice

🟡環境 Environment

泰式風情

🟠總評分Overall (8/10)

💰$100/person

#ezukokowestern #ezukokothailand #ezukoko泰式
#foodiehk #foodie #hkfood #美食 #食好西 #隱世美食 #銅鑼灣餐廳 #船皇 #船皇正宗泰國船麵 #泰國麵 #泰式船河 #船麵 #過江龍 #泰式奶茶 #銅鑼灣 #泰式串燒 #串燒放提 #泰仔奶茶 #thainoodles #originatedfromthailand
生炸雞脾撈麵