2019-01-07 181 views
平日下午五點左右到,下單處雖有人龍但很快就排到;之前在台灣已試過它的波霸厚鮮奶了,今日嘗試虎虎生風厚鮮奶,在原本的珠珠上再加上珍珠,珍珠比較小,口感挺特別。不得不提出飲料的時間,慢得不能接受,20多號等了半小時才拿到。
老虎堂分店開始進攻九龍新界,雖然之前飲過,但見到開咗分店,心思思又想試多杯,今次就揀虎虎生風飲,同發Gor一人一杯🤤🔹虎虎生風厚鮮奶 $30虎虎生風嘅賣點係入面有波霸珍珠同普通珍珠,第一啖飲落口,個口感有小小震撼😂 因為我預計嘅size錯哂,原來平時飲嘅正常珍珠size已經係所謂嘅波霸珍珠,普通珍珠size係再細粒啲,同青豆差唔多😂 以為一個人成杯飲哂應該會好甜,但個人認為都接受到。雖然珍珠口感好特別,但都有嚼勁嘅,不過下次飲嘅話,我會揀返波霸珍珠就夠啦😂📍老虎堂 觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)1樓11號舖..環境分數:7/10食物分數:7/10Encore分數:7/10

🔹虎虎生風厚鮮奶 $30

📍老虎堂
觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)1樓11號舖

環境分數:7/10
食物分數:7/10
Encore分數:7/10
尋日食完個lunch 行過到apm有老虎堂 見無乜人 梗係即刻排隊買杯黎飲啦😍 之前試過好多間 唔係甜到漏,一係就無味既!再唔係呢就啲珍珠太林 唔好味~ 一到手 即刻影返張呃like相先,然後再shake佢15下!只能說佢終於唔係甜到漏既黑糖珍珠厚鮮奶 佢既奶味唔算太重 但好有黑糖味~ 有味之餘唔會死甜 飲完佢唔會再有更加口渴 同埋漏到濟既情況出現!連男朋友都飲唔停既黑糖珍珠鮮奶 呢個都係第一杯!不過呢冰略嫌有啲多 如果少啲就好了~ 同埋如果可以揀甜度就好了 唔洗排隊既話 呢杯真係97分👍🏻👍🏻👍🏻

老老實實,今次係我老點我男人放工接我前,買定俾我,我自己係無浪費一分鐘排過實在是太好奇,呢間「老虎堂」究竟有咩魔力,排一個鐘都有人飲 叫左<波霸厚鮮奶>, 鮮奶味濃. 飲落口有厚實的感覺, 黑糖不太甜, 好香與鮮奶味取得平衡, 互相輝映珍珠~~~ 唔~ 好普通, 唔係我口味, 太林, 冇QQ感, 失望呢!因為男人送到上來時, D虎紋已經同奶融為一體, 所以飲品相就冇影到喇~   我成日去APM 關係, 我都會回頭再試 GE~

實在是太好奇,呢間「老虎堂」究竟有咩魔力,排一個鐘都有人飲

叫左<波霸厚鮮奶>, 鮮奶味濃. 飲落口有厚實的感覺
, 黑糖不太甜, 好香
與鮮奶味取得平衡, 互相輝映

因為男人送到上來時, D虎紋已經同奶融為一體
, 所以飲品相就冇影到喇~
   我成日去APM 關係, 我都會回頭再試 GE~
2018-12-27
Delivery
  • 波霸厚鮮奶
2019-01-02 114 views
老虎堂 (觀塘) - 聖誕布丁豪華版(波霸厚鮮奶布丁)🍮$38天寒地凍,最想喝一杯暖呼呼的熱飲☕️。不知透心涼的黑糖珍珠鮮奶這股熱潮會否被寒流擊敗?🥶-除夕日下午16:30,APM 的老虎堂已有長長人龍。除了黑糖珍珠鮮奶,沒有太多其他選擇。•👍 布丁🍮很滑,飲品本身已很甜,再配上甜甜的布丁,令布丁失色不少。-喝到濃濃的黑糖味,但這飲品也未免太甜了😟。-質感不夠Creamy😫,沒有濃厚的感覺。-🤩 最美味的是它的珍珠,口質一流,非常煙韌。略嫌數量太少。• 回頭指數:2/10 (我覺得老虎堂是一家普通得很的店,名過其實。)

喝到濃濃的黑糖味,但這飲品也未免太甜了😟。
質感不夠Creamy😫,沒有濃厚的感覺。
🤩 最美味的是它的珍珠,口質一流,非常煙韌。略嫌數量太少。

2018-12-31 99 views
老虎堂分店越開越多,幾乎去到邊一區都見到佢嘅身影。位於觀塘APM既老虎堂,又係超級多人排隊🤣我就要左一杯珍珠厚鮮奶,波霸即係大珍珠,珍珠即係細珍珠。我係好鍾意食細珍珠🥰奈何好多台式飲品店都只係得大珍珠供應。等咗大概20杯,終於有得飲!今次個賣相唔夠靚,但係唔影響個味道,珍珠嘅份量足夠,飲晒成杯鮮奶都仲有珍珠剩👍🏻黑糖味亦都濃厚,唔會甜到頂唔住,非常好。

2018-12-29 125 views
今日途經APM嘅時候發現有好多人排隊,一望之下原來係開左間老虎堂,之前聽人講就聽得多,於是決定一試。排隊期間已經聞到飄來一陣香氣,埋到去我叫左一杯虎虎生風厚鮮奶,因為我想試曬兩款珍珠(波霸+珍珠),行左一陣商場返黎就有得拎,店員提醒飲之前先搖均,第一啖入口,feel到順滑嘅口感,繼而就飲到濃郁嘅奶香,之後再感受到微微嘅黑糖味,慢慢開始飲到底下D波霸同珍珠,珍珠比較細粒,質地實淨一D,本身無乜味道,純粹煙煙韌韌。波霸就好大粒,但就煮得比較軟身,本身已經帶有黑糖甜味,我自己好鍾意。成杯野飲完唔會覺得膩,只會嫌唔夠喉。
今日途經APM嘅時候發現有好多人排隊,
一望之下原來係開左間老虎堂,
之前聽人講就聽得多,於是決定一試。

排隊期間已經聞到飄來一陣香氣,
埋到去我叫左一杯虎虎生風厚鮮奶,
虎虎生風厚鮮奶
因為我想試曬兩款珍珠(波霸+珍珠),
行左一陣商場返黎就有得拎,
店員提醒飲之前先搖均,
第一啖入口,feel到順滑嘅口感,
繼而就飲到濃郁嘅奶香,
之後再感受到微微嘅黑糖味,
慢慢開始飲到底下D波霸同珍珠,
珍珠比較細粒,質地實淨一D,
本身無乜味道,純粹煙煙韌韌。
波霸就好大粒,但就煮得比較軟身,
本身已經帶有黑糖甜味,我自己好鍾意。
成杯野飲完唔會覺得膩,只會嫌唔夠喉。
2018-12-24
Waiting Time
25 Minutes (TakeAway)
$30 (Tea)
虎虎生風厚鮮奶