2019-05-23 99 views
自從上年係台灣飲過人氣既黑糖珍珠, 之後香港都相繼開到周圍都係, 老虎堂係香港幫襯第一次, 不過我相信應該都係得一次...同男朋友行apm又見到呢間老虎堂得小貓2, 3隻等緊, 食完飯就冇lala行左去買杯飲下好快就到手, 呢杯黑糖都幾掛杯下, 我叫男朋友影左幾分鐘都仲有呢個效果飲第一啖已經覺得係....好甜甜度對我黎講有d過左火, 雖然係用上厚醇奶, 但厚醇奶混埋黑糖之後淨下來就係滿口都是甜珍珠我就比較中意d有d咬口, 老虎堂既珍珠有d林, 男朋友就中意呢個質感, 對我而言就有d林, 但都係果句la~好甜老虎堂既甜度因為冇得簡, 糖同冰都係set死左有d小失望~

飲第一啖已經覺得係....好甜

老虎堂既甜度因為冇得簡, 糖同冰都係set死左
有d小失望~
2019-05-13
2019-05-18 56 views
飲過咁多間黑糖珍珠奶茶,老虎堂真係飲過返唔到轉頭。我次次都叫波霸厚鮮奶,除咗黑糖和奶茶的份量、味道比例剛剛好,我又係鍾意飲厚鮮奶呢種重奶味的珍奶。老虎堂的珍珠口感好好,煙煙銀銀,不過如果你放得好耐,就會比啲冰整到啲珍珠硬左少少,就會冇咁好食。珍奶來講,老虎堂真係冇得頂,只係如果佢可以揀小冰就好啦,因為裏面真係幾多冰,次次飲完都覺得唔夠喉,飲完仲剩返一杯冰
2019-05-01
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$30 (Tea)
2019-05-06 117 views
5月下雨天☔,今日去左APM逛街,行到咁上下有d 口喝,咁岩見到原來有間老虎🐯堂播,唔係太多人排隊,冇銅鑼灣個間咁多人,所以就去左買杯飲下先。我就點左虎虎生風厚鮮奶(含奶霜-波霸和珍珠)$30,因固定左甜度同冰度,所以冇得選少甜同少冰,俾完$就等叫號碼! 等左一陣終於到我啦!店員叫我飲之前一定要搖暈左先好飲,黑糖虎紋畫得好靚,珍珠都有大小好Q彈口感,而鮮奶都好香滑係稍微甜左些少,之後等d冰溶化左就冇咁甜,飲完同食埋d 珍珠都好飽肚!😊

2019-05-01 104 views
一向喜歡珍珠奶茶,但老虎堂的確是與別不同的,除了冰和甜度掌握得剛好,因為用上鮮奶,比奶精更好飲更健康!剛開店時難得沒有人排隊,立即Order了招牌波霸厚鮮奶,兩分鐘就有得拎!

2019-04-27 119 views
匆匆忙忙咁去咗買一杯嘢飲,本身諗住拎返屋企慢慢嘆嘅,發現其實份量都唔多飲下飲下未返到屋企已經飲晒。首先呢,我覺得佢冇想像中咁好飲。佢嘅奶味唔夠從啦,可以飲起嚟似有浸奶味嘅水多過奶,而且亦都係因為啲冰太多嘅緣故,用完之後就溝到淡晒。講番啲黑糖,甜甜嘅咁,黑糖味都重嘅。但係因為奶味唔夠嘅關係,所以成杯野淨係飲到好重嘅糖味甜味。至於啲珍珠,我叫嘅係波霸,我覺得食起上嚟係住得好熟嘅,軟身晒唔會咬唔開,而且都算係有咬口。結論,我覺得最好嘅係珍珠,其他都一般。
結論,我覺得最好嘅係珍珠,其他都一般。

2019-04-22 92 views
之前好多人排隊就無去趁熱鬧,見依家無咁多人排隊,走去買黎飲下。分別叫左波霸鮮奶👍🏼珍珠好易咬,熱牛奶🥛+冰咁,要搖均先虎虎生風厚鮮奶,珍珠係大細珠呢個係我想飲,點知同fd 對換左😂😂😂另外一講......去點野飲時,個服務超麻麻問佢野好似唔想答咁款,黑口黑面。
之前好多人排隊就無去趁熱鬧,
見依家無咁多人排隊,走去買黎飲下。

分別叫左
波霸鮮奶👍🏼
珍珠好易咬,熱牛奶🥛+冰咁,要搖均先
虎虎生風厚鮮奶,珍珠係大細珠
呢個係我想飲,點知同fd 對換左😂😂😂

另外一講......去點野飲時,個服務超麻麻
問佢野好似唔想答咁款,黑口黑面。
2019-04-06
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
2019-03-29 227 views
珍奶控的我無時無刻都想飲珍奶特別係黑糖既珍奶🤤🤤想試老虎堂既好耐咁岩屋企附近開左一間😍見到無乜人排隊唔駛等咁耐即刻買黎試試😋建議飲法係先自拍打咭相機飲先是常識吧📸跟住就搖勻底層黑糖約15秒🤩第一啖啜入口,好香滑的厚奶😱而且飲到小小黑糖既焦味唔算太甜珍珠稍淋身冰塊多左啲如果可以選擇甜度及少冰就好喇可惜通常黑糖珍奶都係無得選擇的😢鐘意奶味重既珍奶一定要試下呢杯
珍奶控的我無時無刻都想飲珍奶

黑糖波霸厚鮮奶

建議飲法係先自拍打咭
相機飲先是常識吧📸
跟住就搖勻底層黑糖約15秒🤩

第一啖啜入口,好香滑的厚奶😱
而且飲到小小黑糖既焦味
可惜通常黑糖珍奶都係無得選擇的😢
鐘意奶味重既珍奶一定要試下呢杯

黑糖波霸厚鮮奶
2019-03-29 135 views
約左人早左到,老公叫我去試下老虎堂,本來對奶類飲品唔太有興趣(奶茶另計),不過去到見冇咩人排隊就買杯試下叫左杯虎虎生風厚鮮奶,即係有齊大小黑糖珍珠嘅奶..等嘅人唔多,店員反而有好多,所以好快就有喇拎嘅時候仲教你點飲,我都好乖即刻影相個虎紋真係幾靚,黑糖珍珠黑糖味重不過甜到爆炸,奶味濃郁,可惜我唔多識欣賞
),不過去到見冇咩人排隊就買杯試下
叫左杯虎虎生風厚鮮奶,即係有齊大小黑糖珍珠嘅奶..

等嘅人唔多,店員反而有好多,所以好快就有喇

拎嘅時候仲教你點飲,我都好乖即刻影相

2019-03-26 85 views
今日同朋友係旺角行街,見好多人排隊,我地d打卡心理忍唔住都要買杯。😂😂其實味道又冇話去到好好飲,我淨係覺得太太太甜。😰😰講真,性價比一般啦,😢黑糖珍珠鮮奶一杯成五百卡路里,呢種仲要冇得少甜,都係飲過一次就算😢

其實味道又冇話去到好好飲,我淨係覺得太太太甜。😰😰

2019-03-19 111 views
食完飯諗著飲返杯過下口隱,無人排隊,點知落單講幾次都聽唔到咩order, 杯口封口封不實,一拎上手反轉倒到成身係,比返佢再整過,一句唔好意思都無就”掉”落枱比我。禮貌地問有無紙巾,因為倒到成身都係,”肥矮短髮”員工一句”無喎”~就算。到之後其他員工聽到需要紙巾,就即刻拎岀黎問我地仲需唔需要。姐係好明顯,果位”好員工”係專登唔比,亦無諗過點解我成身奶係因為佢封得唔好既問題?!一個員工毀全店😅食飽一肚氣!!!

一個員工毀全店😅食飽一肚氣!!!

2019-03-11 132 views
今日放工想去買杯老虎堂,無咩人排隊,心諗終於唔駛等咁耐了!點知......卻換來一杯「縮水」飲品😡😡😡個心極度不快,於是再問職員份量係唔係咁樣,佢竟然話係,無錯!真係俾佢吹脹,咁都話無問題完全無打算幫我換過一杯喎之前買都唔係咁架!不過我費事同佢再爭論,有失身分,佢都唔肯主動換過一杯,我都無謂咁厚面皮!唯有唔會再有下次!超失望同埋超嬲呀!擺到明就係職員貪方便,見個杯有幾多就幾多,少左都當見唔到
今日放工想去買杯老虎堂,無咩人排隊,心諗終於唔駛等咁耐了!
點知......卻換來一杯「縮水」飲品😡😡😡

完全無打算幫我換過一杯喎
之前買都唔係咁架!
擺到明就係職員貪方便,見個杯有幾多就幾多,少左都當見唔到
2019-03-11
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
2019-03-10 147 views
apm一下子多了很多台式手搖店天仁、一芳、春水堂、老虎堂之前老虎堂在銅鑼灣剛開幕時 大排長龍 超多人但隨著熱潮慢慢降溫 分店也越開越多 終於不用排隊是日經過apm老虎堂 看到沒人在等候立馬上前購買不用一會 便立馬有了店員溫馨提示記得搖勻才喝點了虎虎生風(大小珍珠都有)飲料糖份跟冰都不能改變飲料拿上手 底部黑糖部份溫溫的黑糖剛好 不會很甜膩珍珠很有口感 不會煮得over雖然說加入了厚鮮奶 可是沒想像中creamy但整體是很好喝 很快就喝完一杯 想再來一杯可以大杯一點嗎
apm一下子多了很多台式手搖店
天仁、一芳、春水堂、老虎堂
之前老虎堂在銅鑼灣剛開幕時 大排長龍 超多人
但隨著熱潮慢慢降溫 分店也越開越多 終於不用排隊

是日經過apm老虎堂 看到沒人在等候
立馬上前購買

不用一會 便立馬有了
店員溫馨提示記得搖勻才喝
點了虎虎生風(大小珍珠都有)

飲料糖份跟冰都不能改變
飲料拿上手 底部黑糖部份溫溫的
黑糖剛好 不會很甜膩
珍珠很有口感 不會煮得over
雖然說加入了厚鮮奶 可是沒想像中creamy

但整體是很好喝 很快就喝完一杯 想再來一杯

可以大杯一點嗎
2019-03-09 71 views
餐牌上不是說了十一點開門嗎? 職員看見我,可是還沒有開門? 是我看錯了餐牌?還是openrice的資料有錯?看見員工會還在準備中,不知道這間台式飲品舖頭,是如何定制開門時間的?我在門口足足等了34分鐘,還沒有開門
2019-03-04 236 views
同朋友去APM行街,行行吓覺得口喝,咁見到新開咗間老虎堂,又唔算太多人排隊,就諗住試吓啦!咁我梗係諗住飲佢出名嘅波霸厚鮮奶啦,我同朋友一人叫咗一杯!買完之後要等15分鐘左右就有得攞啦,比想像中要等嘅時間快咗!咁攞嘢飲嗰度有個牌教你飲果時要上下均勻搖晃15下,我緊係照住嚟做啦!飲咗第一啖後,真係覺得好失望!第一個感覺就係太甜,再飲多啖試清楚,發覺完全無奶香,其實我之前試過4至5間左右嘅同類型飲品,呢杯係令我最失望嘅!杯波霸厚鮮奶,入面嘅黑糖得個甜字,完全無黑糖嘅香,奶又無奶香,而且d珍珠太過稔!
同朋友去APM行街,行行吓覺得口喝,咁見到新開咗間老虎堂
,又唔算太多人排隊,就諗住試吓啦!

咁我梗係諗住飲佢出名嘅波霸厚鮮奶啦,我同朋友一人叫咗一杯!

2019-02-16
2019-03-04 92 views
好耐冇去APM行過,完全唔知果到開左間「老虎堂」。😱行過見到,仲要唔洗排隊,即刻狗衝去買。😆買完都等左5-10分鐘先有得飲。—波霸厚鮮奶/含奶霜飲第一啖已經心心眼,加左奶霜,鮮奶既口感變到非常濃稠呢!😳再食一食啲珍珠,煙韌度十足,最緊要係個心係軟既,唔會未煮透。最吸引藍妹,令藍妹覺得會再買既係佢既黑糖味!呢間既黑糖味比較自然,唔會死甜,唔似之前飲果啲好似糖漿咁。☹—暫時飲過幾間黑糖珍珠鮮奶,老虎堂既呢杯完勝啊!👍
好耐冇去APM行過,完全唔知果到開左間「老虎堂」。😱
行過見到,仲要唔洗排隊,即刻狗衝去買。😆
買完都等左5-10分鐘先有得飲。
波霸厚鮮奶/含奶霜
飲第一啖已經心心眼,加左奶霜,鮮奶既口感變到非常濃稠呢!😳
最吸引藍妹,令藍妹覺得會再買既係佢既黑糖味!

暫時飲過幾間黑糖珍珠鮮奶,老虎堂既呢杯完勝啊!👍