2024-09-02 256 views
自從見過有人喺呢間Cafe着JK打卡嘅相印象好深,所以決定星期六過嚟感受一下校園風,店內的枱同凳都係同學校嘅一樣,感覺好溫馨,飲品甜品款款精緻擺盤靚,味道同樣出色,好食兼值得打卡影相Brunch的霸王豬仔味道不錯,他他醬炸豬扒burger配上薯條,作為輕食也太滿足了吧!另外還選了明太子甜不辣,是台式和日式的混合,明太子醬鹹香和甜不辣原來好夾,作為小食很適合飲品方面點了榛子可可鮮奶和鮮奶抹茶,拉花很精緻,味道也不是太甜,是我喜歡的口感—————————————————𖠿𖥣 Times Coffee 觀塘興業街18號美興工業大廈A座1樓C1室—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodgasm #timescoffee___🥇Follow @eathkgirls#eathkgirls #食港女

—————————————————

#eathkgirls
#食港女
  • 霸王豬仔
2024-08-27 259 views
食過太多類型cafe 真心有機會我會再食性價比頗高落駝柒行過小小 我覺得去outlet 睇完倉貨過黎食野都幾好室內感覺大致上適合90至00後年青人 我掛住食唔記得影單獨相 全部合照唔自爆 今次評個時就小圖啲 唔好意思 😅
食過太多類型cafe
青醬帶子大蝦意粉
  • 抹茶紅豆冰
  • 青醬帆立貝大蝦意粉
  • 蟹肉蟹棒明太子意粉
放假留返喺觀塘,想揾個地方坐下、食下野、休息下,男朋友話Times Coffee幾好,就信你一次la,一上到去,係熟悉嘅台灣歌😍佢嘅佈置仲好有學校嘅感覺,學校嘅檯同櫈⭐️蟹籽卡邦尼意粉有好多汁,足夠擺勻成個意粉,有菇同煙肉,仲有好多蟹籽呀😍⭐️蜜糖芥末薯條係有皮薯條黎嫁😍,薯條好本身跟茄汁,加10蚊轉蜜糖芥末醬,本身太鐘意食蜜糖芥末醬,冇得唔加⭐️藍莓乳酸梳藍莓味同乳酸味好夾,唔會太甜⭐️熱朱古力鮮奶有拉花😍以朱古力鮮奶黎講唔係好甜,啱啱好,正

⭐️蟹籽卡邦尼意粉
有好多汁,足夠擺勻成個意粉,有菇同煙肉,仲有好多蟹籽呀😍

⭐️蜜糖芥末薯條

⭐️藍莓乳酸梳
藍莓味同乳酸味好夾,唔會太甜

⭐️熱朱古力鮮奶
有拉花😍以朱古力鮮奶黎講唔係好甜,啱啱好,正

2024-08-24
$105 (Tea)
今天要介紹的餐廳係位於觀塘,係一間以校園風為主題,最特別係用讀書時期嘅木台凳,食物主打西式Fusion菜既餐廳。呢間原址係小時光,而家換成左 Times Coffee。餐廳除左整西餐出名之外,綿綿冰及芭菲都係可以一試。酸辣醬炸雞扒漢堡配薯條 $108漢堡好豐富,有好多幾層,麵包夾左厚嘅炸雞扒同菠蘿配上酸辣醬,食落酸酸甜甜,配菜有香脆薯條,份量好夠。鹽酥雞塊 $58台式鹽酥雞熱辣辣,外皮酥脆,每件都好大件。Time Coffee觀塘興業街18號美興工業大廈A座1樓C1室港鐵觀塘站 B2 出口, 步行約7分鐘

酸辣醬炸雞扒漢堡配薯條 $108

鹽酥雞塊 $58
台式鹽酥雞熱辣辣,外皮酥脆,每件都好大件。

Time Coffee
港鐵觀塘站 B2 出口, 步行約7分鐘
2024-08-26 267 views
📚🏫🚌✏️ 我和朋友喜歡去發掘不同的隱世地方,最近發現了一間幾特別的餐廳,位於觀塘的工廈區。餐廳裝修得很像課室,播放著小清新的中文歌,有點像回到過去的感覺。🥗 天婦羅炸蝦無花果沙律沙律非常新鮮,炸蝦有兩隻好好食,上面加了三文魚子和他他醬,旁邊還附有千島醬,很清新健康。🍟 蜜糖芥末薯條薯條炸得剛剛好,外脆內軟,配上蜜糖芥末,食落去非常滿足。🍫 雙重薄荷朱古力雙重薄荷朱古力好特別,薄荷雪糕同朱古力的配搭出奇地夾,甜度適中,非常適合夏天飲。🥛 宇治焙茶鮮奶 (熱)拉花好靚,焙茶嘅味道都好濃,同鮮奶嘅味道配搭得剛剛好,飲落去暖笠笠,非常舒服。💰 總計: $270, 2位用餐(已包含10%服務費)
📚🏫🚌✏️

🥗 天婦羅炸蝦無花果沙律

🍟 蜜糖芥末薯條
薯條炸得剛剛好,外脆內軟,配上蜜糖芥末,食落去非常滿足。

🍫 雙重薄荷朱古力

🥛 宇治焙茶鮮奶 (熱)

💰 總計: $270, 2位用餐(已包含10%服務費)
2024-08-21
Dinner
2024-08-26 237 views
🥣黑松露雜菌意粉🥣:💰$98成碟都好足料,好多雜菇,黑松露濃郁又多醬,意粉軟硬適中,整體稠味適中又好creamy。🥣明太子甜不辣🥣:💰$58本身加左辣粉都幾辣,明太子醬好鮮味,甜不辣口感好煙韌又彈牙。🥤橙香咖啡🥤:💰$50味道似橙汁加咖啡,整體幾清新,咖啡香味幾出偏苦,而橙汁酸甜可以平衡返。🥤玄米茶鮮奶🥤:💰$48有靚靚拉花打卡,眼睇以為係綠茶,飲落個玄米茶味都幾出配埋奶香,口感清爽。
🥣黑松露雜菌意粉🥣:💰$98

🥣明太子甜不辣🥣:💰$58

🥤橙香咖啡🥤:💰$50

🥤玄米茶鮮奶🥤:💰$48
2024-08-26 204 views
二訪觀塘工廈隱世高質店Times Coffee之前朋友帶我嚟食甜品,已經覺得好有水準今日出開觀塘上堂,一於試下其他款式先。Times Coffe環境非常闊落,空間感十足,校園設計好特別,啱曬打卡。加上食物款式多,味道水準高,值得推介。今天是平日時間,午市都坐滿人,相當受歡迎蟹肉蟹棒明太子意粉必推款式,明太子意粉每一啖都非常掛汁,食落惹味又彈牙,蟹肉蟹棒好鮮甜,我全部食清,好味道香橙咖啡夏天天氣炎熱,叫左杯香橙咖啡,味道好夾,清新又解渴,有驚喜整體來說,地方乾淨,坐得舒服,食物水準高,價錢亦吾貴
二訪觀塘工廈隱世高質店Times Coffee
之前朋友帶我嚟食甜品,已經覺得好有水準

蟹肉蟹棒明太子意粉

香橙咖啡
夏天天氣炎熱,叫左杯香橙咖啡,味道好夾,清新又解渴,有驚喜

整體來說,地方乾淨,坐得舒服,食物水準高,價錢亦吾貴

2024-08-09
Lunch
2024-08-23 191 views
場景同學校一樣 諗起以前番學拎塗改液畫枱同埋傳紙仔年代 🤣一入門口有好多動漫同卡通人物嘅figures餐廳同其他cafe差唔多 最特別佢呢度有芭菲同綿綿冰食🍟明太子薯條新鮮炸起脆卜卜配埋明太子醬份量幾大🍄黑松露雜菌意粉超重黑松露味 面頭舖晒唔同種類嘅菇直頭係雜菌show hand每啖意粉都食到黑松露味 🍵玄米茶鮮奶有拉花㗎 🥰幾濃玄米茶味🍹紅柚tonic咖啡朋友無落晒成杯espresso 驚瞓唔著🤣紅柚撞咖啡又幾清新 🤩 再用埋tonic 加多一份清爽

場景同學校一樣 諗起以前番學拎塗改液畫枱

朋友無落晒成杯espresso 驚瞓唔著🤣
紅柚撞咖啡又幾清新 🤩
再用埋tonic 加多一份清爽

2024-08-23 202 views
🌟放低左書本咁多年,今日重返校園,感覺番晒黎😆呢間餐廳裝修好有味道,大門真係好似真係班房度木門咁,推開大門,班房的木枱木櫈還完得原汁原味👍🏻🥠明太子甜不辣台式地道小食,煙煙韌韌有魚漿的味道😋面頭仲有紫菜同明太子醬,超惹味。🦀蟹肉蟹棒明太子意粉蟹棒超巨型😍份量十足,好鮮味有口感。另外仲有蟹肉同蟹子,好鮮甜。每一條意粉都沾滿明太子醬,好香濃。☕️玫瑰latte 有驚喜,玫瑰味好突出好清香,淡淡幽香👍🏻🍹蜂蜜青檸梳打清新清爽,好舒服的感覺。🌟各位懷念校園時光的朋友可以黎呢間cafe 感受下😍每個角落都充滿味道👍🏻

🥠明太子甜不辣

🦀蟹肉蟹棒明太子意粉

☕️玫瑰latte
有驚喜,玫瑰味好突出好清香,淡淡幽香👍🏻

🍹蜂蜜青檸梳打
清新清爽,好舒服的感覺。

2024-08-19
Dinner
  • 蟹肉蟹棒明太子意粉
2024-08-22 164 views
隱藏係觀塘工廈裡面嘅📚🏫特色校園風Cafe,🪑檯檯凳凳都同班房裡面一模一樣,✏️黑板上面寫著➕➗數學方程,勾起好多校園回憶呀!野食我地叫左個🐷🐽霸王豬仔,係炸豬扒配🍔漢堡包,豬扒漢堡比較特別較少見!🐖豬扒嘅外皮香脆又唔厚粉,肉質好鬆軟,配上帶清爽帶點🍋酸嘅他他醬,減淡左炸豬扒嘅油膩感!小食叫左個熱辣辣嘅🍗鹽酥雞,🧂椒鹽味調得剛好,咬落仲有好多肉汁!🍵玄米抹茶鮮奶嘅玄米茶與抹茶相融,味道突出,奶味與茶味都幾均勻!🫐🍸藍莓乳酸梳打酸甜開胃,☀️夏日解渴之選!

2024-08-22 173 views
最近天氣熱到無咩胃口🥵,呢日就決定同朋友食沙律🥗同刨冰🍧當午餐🤗天婦羅炸蝦無花果沙律 ($108)🥗沙律色彩繽紛,炸蝦新鮮彈牙、外脆內軟🍤,配上新鮮嘅無花果,非常開胃😋,沙律醬為整碟沙律增加左調味,令沙律食落唔會太dry~玄米茶鮮奶 ($24)🫖☕️雖然賣相好似青青地色💚,但呢杯並唔係抹茶,而係玄米茶🤭,入口充滿玄米茶嘅香氣,配搭鮮奶,幾特別~蜂蜜青檸梳打 ($42)🍯🐝🍋酸甜開胃,青檸嘅味道夠濃郁,蜂蜜嘅甜味剛好中和,夏天飲呢杯梳打,相當消暑🥵👍百香果芒果刨冰 ($128)🥭🍧夏天就係要食冰,刨冰份量十足,有唔少酸酸甜甜嘅芒果肉🥭,入口甜中帶酸,冰涼爽口又開胃🍧

天婦羅炸蝦無花果沙律 ($108)🥗

玄米茶鮮奶
蜂蜜青檸梳打
百香果芒果刨冰
2024-08-22 139 views
以校園風為主題。餐廳仲好鬼馬建議大家穿著校服來用餐,會有更好的體驗。😂 食物上主打西台Fusion菜;另外綿綿冰及芭菲都係佢地其得意之作!🫶🏻-味道:🌕🌕🌕🌕🌑人均消費:$50~100-蟹肉蟹棒明太子意粉 $138好大條蟹棒,食落去啖啖肉好滿足!而且底下仲有蟹肉係到,絕對不馬虎嘅意粉!-百香芒果刨冰 $128夏日炎炎最岩食個刨冰,百香果mix芒果酸甜嘅感覺好開胃!-蜂蜜青檸梳打$42 & 榛子可可鮮奶 $21兩杯特飲都好唔錯,賣相好睇味道都好少女~-Times Coffee觀塘興業街18號美興工業大廈A座1樓C1室-#觀塘美食#foodcornerhk#hkfoodsnap #foodhkig #hkfoodies #hkfoodie #foodieshk#hkfoodblog #hkigfood #hkig #hkfoodporn#hkfooodstagram #hkfoodieblogger #foodhk #香港美食 #美食推薦#特色小店 #香港餐廳推介 #雞煲推介#觀塘好去處

味道:🌕🌕🌕🌕🌑
人均消費:$50~100
蟹肉蟹棒明太子意粉 $138
百香芒果刨冰 $128
夏日炎炎最岩食個刨冰,百香果mix芒果酸甜嘅感覺好開胃!
蜂蜜青檸梳打$42 & 榛子可可鮮奶 $21
兩杯特飲都好唔錯,賣相好睇味道都好少女~
Times Coffee
#觀塘美食
#foodcornerhk
2024-08-21 114 views
Times Coffee地址: 觀塘興業街18號美興工業大廈A座1樓C1室電話: =====================返了去學校上課,回憶殺。入面是以學校做主題風格,學校架書桌,書薄設計menu ,早知就穿套校服來cosplay ,學生會有優惠嗎?$108 天婦羅炸蝦無花果沙律,炸蝦大隻搶眼,小清新的salad ,擺盤美美$58 黑松露醬炸薯條,熱辣辣好吃expresson tonic橙啡,偏重橙香同甜味 及拉花熱朱古力, #生酮 #好去處 #igable #假日好去處 #life #foodie #dining #cuisine #instafood #traveller #restaurant #吃貨 #手機食先 #foodpic #foodig #美食 #dinner #香港必食 #香港旅行 #foodinstagram #delicious #yummy #foodgasm #foodporn #必食推介
Times Coffee
地址: 觀塘興業街18號美興工業大廈A座1樓C1室
電話:
=====================

$58 黑松露醬炸薯條,熱辣辣好吃
2024-08-21 188 views
呢間觀塘嘅台式校園風cafe環境好舒服,好似返咗去學生時代咁,好懷舊!天婦羅炸蝦無花果沙律 $108炸蝦好脆,無花果好甜,沙律醬都幾特別,酸酸甜甜,好開胃。🌟 評分: 7/10明太子甜不辣: $58明太子醬好香,甜不辣炸得夠脆,份量適中,好岩做小食。🌟 評分: 7/10雙重薄荷朱古力: $56朱古力味好濃郁,薄荷味又唔會太搶,好清新。🌟 評分: 7/10抹茶雪糕豆花豆漿: $56抹茶味好香,豆花滑溜溜,豆漿又香又濃。🌟 評分: 7/10🎖️整體評分🎖️❤️ 味道: 7/10🧡 環境: 7/10💛 服務: 7/10💙 性價比: 7/10 📍 Times Coffee (觀塘)觀塘興業街18號美興工業大廈A座1樓C1室

天婦羅炸蝦無花果沙律 $108
炸蝦好脆,無花果好甜,沙律醬都幾特別,酸酸甜甜,好開胃。

明太子甜不辣: $58
明太子醬好香,甜不辣炸得夠脆,份量適中,好岩做小食。

雙重薄荷朱古力: $56
朱古力味好濃郁,薄荷味又唔會太搶,好清新。

抹茶雪糕豆花豆漿: $56
抹茶味好香,豆花滑溜溜,豆漿又香又濃。

🎖️整體評分🎖️
❤️ 味道: 7/10
🧡 環境: 7/10
💛 服務: 7/10
💙 性價比: 7/10

📍 Times Coffee (觀塘)
2024-08-20 183 views
今日同朋友放工喺觀塘搵野食,朋友話lunch食過呢間cafe唔錯,價錢唔算太貴,所以今晚就去試吓。一入到門口,好有校園feel,同細個學校d枱櫈一模一樣,好似返校園嘅感覺。炸蕃薯條上枱熱辣辣,即叫即炸,炸得非常香脆,外脆內軟,d蕃薯好甜好淋,好味。蟹子卡邦尼忌廉磨菇意粉意粉份量都幾多,都幾大碟,而材料都好豐富,有大量蟹子同磨菇,意粉個忌廉汁好creamy,好滑,而d意粉煙煙韌韌,完全冇overcook,正。籃莓乳酸梳打籃莓味好特出,乳酸味酸酸甜甜,好開胃,加埋有汽梳打,飲落好爽。棒子可可鮮奶個花拉得好靚,棒子同可可味非常香濃,加埋鮮奶,勁滑,唔太甜,好飲。

炸蕃薯條

蟹子卡邦尼忌廉磨菇意粉