2024-08-20
本來book 咗20/8 7 pm晚餐三位,諗住放工同朋友relax吓、食餐好嘅,結果得到一次不愉快嘅經驗,餐廳位粉紅色T恤員工態度唔好又冇service。我準時7 pm到,朋友都係7:10 pm到達,5分鐘後即刻響職員落單,其中包括三個主菜及三杯cocktail。等到7:30 pm 陸續見到隔離遲過我哋嚟嘅客人都收到食物或者酒,但係我見我哋點嘅係主菜同埋需要調教嘅cocktail,所以就繼續等。7:50 pm 向粉紅色T恤員工跟進我哋嘅order,佢就話:「嚟緊㗎啦。」之後就行開咗去個電腦度篤機。我心諗,唔係而家先嚟落單呀嘛。我之後揮手叫佢過嚟,問佢係咪而家先幫我哋落單,佢話:「啱啱有位同事落漏咗單,而家幫你哋落咗單。」所以你哋餐廳係唔會跟進客人嘅情況?我哋三個人飲咗水大半個鐘係正常?加上,落單嗰個就係粉紅色T恤員工,麻煩你唔好推卸責任。我最嬲嘅就係粉紅色衫員工毫無歉意,覺得啱啱幫你落翻就搞掂,我哋等咗40分鐘以上,一句唔好意思、少少歉意都冇。笑死,之後我哋決定離開,一個完全冇Service嘅地方係一定唔會幫襯。最後佢openrice仲要話缺席 😹😹 搞返清楚先,係你哋冇比到orde
笑死,之後我哋決定離開,一個完全冇Service嘅地方係一定唔會幫襯。最後佢openrice仲要話缺席 😹😹 搞返清楚先,係你哋冇比到order我哋,唔係我哋冇嚟。