2023-01-05 108 views
之前經過見到大排長龍,已經心動想去試,所以今日收工就一早飛奔過去,我建議大家可以喺旺角東站落車比較近。由於我哋比較早到,所以唔使點樣排隊就可以入到去食。一入到去我哋就即刻揀咗牛肉壽喜燒配烏冬 $98燒牛肉丼配溫泉蛋 $58快樂嘅肥仔水(可樂)$12大紅袍烏龍茶 $16壽喜燒有滿滿嘅牛肉,咁嘅價錢有咁多牛肉性價比真係高燒過嘅牛肉就比較香口,配埋滑捋捋嘅溫泉蛋,味道一流加埋嘢飲都唔使$200就落到樓,價錢都唔錯我哋食完之後已經出邊有人排緊隊,唔想等太耐嘅話話真係要早少少嚟到
一入到去我哋就即刻揀咗

牛肉壽喜燒配烏冬 $98

燒牛肉丼配溫泉蛋 $58

快樂嘅肥仔水(可樂)$12

大紅袍烏龍茶 $16

壽喜燒有滿滿嘅牛肉,咁嘅價錢有咁多牛肉性價比真係高

燒過嘅牛肉就比較香口,配埋滑捋捋嘅溫泉蛋,味道一流

加埋嘢飲都唔使$200就落到樓,價錢都唔錯

溫泉蛋
燒牛肉丼
牛肉壽喜燒配烏冬
每次行過這餐廳門口總見到有人排隊,只差人龍是長是短 今日見到只有兩三個人在排隊 正好lunch肚子在響 跟在隊尾排隊試試看。•一入到餐廳就聽到店員用日文熱情的打招呼 雖然是快餐店,頗有氣氛的🤣 今年的冬天冷飈飈的,看到餐牌有期間限定的壽喜燒不用想,就點這款!•牛肉壽喜燒$98 加烏冬 $10 不用多等,店員一下子把牛肉鍋送上枱 壽喜燒不能不配烏冬吧自己一鍋烚下烚下 也是一種小確幸 對著火鍋暖恰恰的,冷冰冰的手指終於有正常體溫一片片的牛肉片疊得小山般高 豪不吝嗇的份量 一片片夾起 滾熟 放入口 幸福的味道 ❤️原本想加菜 好在沒有 鍋中已有足夠的娃娃菜 🥬🥦又香又甜,還有金針菇,冬菇,再配上烏冬 又飽肚又好食好滿足 👍🏻暖洋洋走出餐廳,滿足!•餐廳算乾淨企理 店員忙得來但態度熱情有善上枱速度好快好食又抵食 難怪這麼多人排隊 下次會再encore~ •As usual, menu for ref
每次行過這餐廳門口總見到有人排隊,
只差人龍是長是短
今日見到只有兩三個人在排隊
正好lunch肚子在響
跟在隊尾排隊試試看。

一入到餐廳就聽到店員用日文熱情的打招呼
雖然是快餐店,頗有氣氛的🤣
今年的冬天冷飈飈的,
看到餐牌有期間限定的壽喜燒
不用想,就點這款!

牛肉壽喜燒$98 加烏冬 $10
不用多等,店員一下子把牛肉鍋送上枱
壽喜燒不能不配烏冬吧

豪不吝嗇的份量
一片片夾起 滾熟 放入口 幸福的味道 ❤️
原本想加菜 好在沒有
鍋中已有足夠的娃娃菜 🥬🥦
又香又甜,還有金針菇,冬菇,
再配上烏冬 又飽肚又好食

好滿足 👍🏻
暖洋洋走出餐廳,滿足!

餐廳算乾淨企理

店員忙得來但態度熱情有善
上枱速度好快
好食又抵食 難怪這麼多人排隊
下次會再encore~

As usual, menu for ref

牛肉壽喜燒$98 加烏冬 $10
去旺角食買野 一個人搵野食最簡單就係快靚正既快餐 行過見到呢間日本過來的 就不妨一試 😆Menu 提供的比一般的速食快餐都多,有齊牛豬不同的的選擇,燒的/芝士味的/curry的 任你選擇有個鐵板上好吸引,但因為是辛辣的所以沒有試.. 最後選了吉列豬扒定食,餃子,南蠻炸雞,order後才發覺沒有order 出名的牛丼豚當😅,下次要再試下。😎✨餃子x3 $18小食上菜速度好快,轉眼已經在你的枱上,溫度都是可以斷接受的,餃子味道可以,都有小量肉汁和煎得剛好,呢個價錢值得一試。✨南蠻炸雞 x3 $18 南蠻炸雞3件$18 真係好抵,仲要炸得唔油,雞件都係滑的,滿有驚喜! 如果可以再新鮮炸更熱辣辣上枱的話,就更出色。✨吉列豬扒定食 $65這個比小食需要多一點時間,應該是新鮮炸吧。有湯有大量椰菜,豬扒既份量係勁多,一個男仔都未必可以食得晒😂,汁有正常的吉列汁和沙律醬,豬扒亦炸得唔錯,不油不膩,而且炸粉都薄。猜佢出名的牛/豚丼更值得一試,下次再來食~ 可以一個人再試的餐廳 而且位置方便 地鐵出口一個字內會行到的。

Menu 提供的比一般的速食快餐都多,
有齊牛豬不同的的選擇,
燒的/芝士味的/curry的 任你選擇
有個鐵板上好吸引,
但因為是辛辣的所以沒有試..

✨餃子x3 $18

✨南蠻炸雞 x3 $18

✨吉列豬扒定食 $65
猜佢出名的牛/豚丼更值得一試,下次再來食~

可以一個人再試的餐廳
而且位置方便 地鐵出口一個字內會行到的。
日本人氣元祖牛肉飯連鎖店開到黎香港喇~還記得新開店時大排長龍o̴̶̷̤ ̫ o̴̶̷̤ 終於都吃到了主打多款cp值牛肉/豚肉丼飯 以鐵板燒即叫即烤 食左牛肉丼飯果然入味非常 而且定價合理還有冬天必試的暖笠笠鐵板/壽喜燒定食喔(*ˊ˘ˋ*)下次想試香港限定的邪惡芝士燒牛丼.ᐟ‪‪.ᐟ環境都幾寬敞舒適 分別有吧枱/雅座位置 莫明有置身日本的錯覺 是我太想念嗎( •᷄ὤ•᷅).▫鹽燒牛肉丼配温泉蛋 L $68有兩個size可以揀 先撈勻牛肉汁再吃用上牛腹脅肉即叫即整 滿滿薄片牛肉質地軟嫩配搭葱花&鹽燒醬汁香濃惹味(ᯅ̈ )撈勻流心溫泉蛋口感更滑嫩濃厚.ᐟ‪‪.ᐟ.▫牛肉壽喜燒 $88 轉烏冬 + $10超喜歡吃鍋物的我 果斷選擇壽喜燒( ¨̮ )湯底調味剛好不會太甜 味道濃甜比起燒牛肉更有肉感 牛味都更香~配料有金菇.豆腐.芋絲.娃娃菜等唔配飯都可以轉配烏冬 飽肚好吃!.▫餃子 $18內餡是椰菜豬肉餃 有醋汁可以點 如果可以再脆身啲就更香口𖦹‎.𖦹‎⸝⸝⸝.▫雲抹日式綠茶 $16
日本人氣元祖牛肉飯連鎖店開到黎香港喇~

主打多款cp值牛肉/豚肉丼飯 以鐵板燒即叫即烤
食左牛肉丼飯果然入味非常 而且定價合理
還有冬天必試的暖笠笠鐵板/壽喜燒定食喔(*ˊ˘ˋ*)
下次想試香港限定的邪惡芝士燒牛丼.ᐟ‪‪.ᐟ
環境都幾寬敞舒適 分別有吧枱/雅座位置
莫明有置身日本的錯覺 是我太想念嗎( •᷄ὤ•᷅)
▫鹽燒牛肉丼配温泉蛋 L $68

有兩個size可以揀 先撈勻牛肉汁再吃
用上牛腹脅肉即叫即整
滿滿薄片牛肉質地軟嫩
鹽燒牛肉丼配温泉蛋

配搭葱花&鹽燒醬汁香濃惹味(ᯅ̈ )
撈勻流心溫泉蛋口感更滑嫩濃厚.ᐟ‪‪.ᐟ

▫牛肉壽喜燒 $88 轉烏冬 + $10
牛肉壽喜燒

超喜歡吃鍋物的我 果斷選擇壽喜燒( ¨̮ )
湯底調味剛好不會太甜 味道濃甜
比起燒牛肉更有肉感 牛味都更香~

配料有金菇.豆腐.芋絲.娃娃菜等
唔配飯都可以轉配烏冬 飽肚好吃!
▫餃子 $18
餃子

內餡是椰菜豬肉餃 有醋汁可以點
如果可以再脆身啲就更香口𖦹‎.𖦹‎⸝⸝⸝
▫雲抹日式綠茶 $16
2022-12-19 41 views
早排去完大阪,都有特登去食😎但可惜全日本只係剩返兩間😢反而香港有三間,仲多過日本😆牛肉壽喜燒🍲$88期間限定嘅壽喜燒😎有牛肉同豚肉可以選擇,配埋米飯😉一人鍋份量,牛肉足100g😇底下配料都幾豐富😙有蔬菜、豆腐、金針菇、芋絲、冬菇等😋鹽燒牛肉丼(配餃子3件)🐮$58食咗咁多次,都係第一次食呢個鹽燒味道☺️牛肉帶有鹹香,但估唔到都幾重黑椒味😊加上蔥花同配合軟嫩嘅牛肉,的確幾吸引🤓另外配上3件餃子,可惜餃子比較偏小🥟唐揚炸雞3件🐔$18每次嚟到都必食佢哋嘅炸雞😚大大件,新鮮熱辣,外脆內軟,肉質鮮嫩😍泡菜😌$12可樂Plus(無糖)🥤$12/罐東京チカラめし (旺角)旺角奶路臣街17號The Forest 地下G8號舖
早排去完大阪,都有特登去食😎
但可惜全日本只係剩返兩間😢
反而香港有三間,仲多過日本😆

牛肉壽喜燒🍲$88
期間限定嘅壽喜燒😎
有牛肉同豚肉可以選擇,配埋米飯😉
一人鍋份量,牛肉足100g😇
底下配料都幾豐富😙
有蔬菜、豆腐、金針菇、芋絲、冬菇等😋

鹽燒牛肉丼(配餃子3件)🐮$58
食咗咁多次,都係第一次食呢個鹽燒味道☺️
牛肉帶有鹹香,但估唔到都幾重黑椒味😊

加上蔥花同配合軟嫩嘅牛肉,的確幾吸引🤓
另外配上3件餃子,可惜餃子比較偏小🥟

唐揚炸雞3件🐔$18
每次嚟到都必食佢哋嘅炸雞😚
大大件,新鮮熱辣,外脆內軟,肉質鮮嫩😍

泡菜😌$12

可樂Plus(無糖)🥤$12/罐

東京チカラめし (旺角)
2022-12-18 54 views
每次經過啲間燒牛丼飯專門店都大排長龍,想試咗佢好耐了。今晚經過終於見到佢冇人龍,立即衝入去試吓! 鐵板野菜燒牛肉定食 $70定食好豐富,有個椰菜絲沙律菜、麵豉湯、白飯,同埋熱辣辣嘅鐵板雜菜牛肉!上枱時仲係出晒煙,果然好有鐵板嘅感覺!雜菜當中有椰菜、芽菜,和燒牛肉好配合,而且份量非常多,秘製醬汁味道比較濃郁,用來送飯真係非常味美!$70 可以食到個唐揚炸雞3件 $18雖然唔係即叫即炸,但因為流量高品質仍然新鮮,上枱時依然係熱辣辣。脆皮炸得香脆,肉質都幾嫩滑,$18 有3件真係好抵食。如果配埋沙律醬會更佳。總結:香港都有其他過江龍牛丼飯專門店,例如吉野家、すき家,但燒牛肉就只此一家。質素方面我覺得係平分秋色,如果食厭咗牛丼飯,試吓燒牛丼飯都的確唔錯!

鐵板野菜燒牛肉定食 $70
鐵板野菜燒牛肉定食

唐揚炸雞3件 $18
唐揚炸雞3件

2022-12-15
$100 (Dinner)
鐵板野菜燒牛肉定食
唐揚炸雞3件
2022-12-14 31 views
冷雨夜,除左學友首歌,我淨係會諗起張床,呢個天氣最好就係冬眠 呢個時候去食快靚正牛肉飯就岩曬,食完就可以快快入被竇而家好多餐廳都用QR code落單,呢度都唔例外重量燒牛肉飯($78)跟住牆上指示將飯同醬汁拌勻,牛肉份量夠曬多,即烤即上熱辣辣,我建議加埋辣醬一齊食就仲好味芝士燒豚肉丼(大)($68)芝士控(即係我)必試,拉絲感十足,加埋隻溫泉蛋($10)撈勻食真係不得了餃子($18)呢個價錢有3隻餃子食絕對無投訴,餃子即煎,外脆內軟,建議冬天要快食,如果唔係好快就凍曬呀

呢個時候去食快靚正牛肉飯就岩曬,食完就可以快快入被竇

而家好多餐廳都用QR code落單,呢度都唔例外
重量燒牛肉飯($78)

芝士燒豚肉丼(大)($68)

餃子($18)
2022-12-13
$95 (Dinner)
2022-12-10 42 views
🚩東京チカラめし必食豚肉飯🥓🥓如果lunch time諗唔到食咩😝😝就梗係食依間啦,包你食過返尋味😋😋絕對冇錯👍🏻🥓燒豚肉丼配唐揚炸雞2件($68)🥓燒豚肉就真係次次食都係好好食😋😋水準keep得一流👍🏻👍🏻果然係排第一位🥇🥇配合埋啲豚肉汁,真係冇得輸🤤🤤炸雞🐔🐔一共有兩件,大大件,要分開幾啖食🤭🤭食到停唔到口🤤🤤🥟餃子($18)🥟一共有3件,全部都煎到有燶邊,非常之香脆可口😋😋而且咬開,入邊仲有肉汁流出來🤩🤩熱辣辣🤤🤤小心焫親個咀🫢🫢☕️大紅袍烏龍茶(無糖)($16)☕️食飯點可以少咗支烏龍茶,健康又有益📍旺角奶路臣街17號The Forest地下G8號舖
🚩東京チカラめし

必食豚肉飯🥓🥓

🥓燒豚肉丼配唐揚炸雞2件($68)🥓
燒豚肉就真係次次食都係好好食😋😋
水準keep得一流👍🏻👍🏻
果然係排第一位🥇🥇
配合埋啲豚肉汁,真係冇得輸🤤🤤

🥟餃子($18)🥟

☕️大紅袍烏龍茶(無糖)($16)☕️
食飯點可以少咗支烏龍茶,健康又有益

📍旺角奶路臣街17號The Forest地下G8號舖
2022-12-08 21 views
同朋友行行吓街,發現咗間新開食丼飯既地舖,估唔到呢度有呢間快靚正既舖頭,建議6點前嚟食,當我哋食完之後,門口已經開始現人龍排隊😅🌟燒豚肉丼(配唐揚炸雞2件)$68🌟呢度係電話QR code落單,落完單無耐就送上了,勁快😆揀咗豚肉丼,同朋友share咗啲牛肉,口感分別不大,反而係建議汁醬可以多返少少會比較好🤭同埋唔小心禁咗大,好彩都食得曬🙈唐揚炸雞🍗炸得好香脆可口,雞肉都嫩滑👍🏻😋🌟味噌湯 $10🌟天氣轉涼,好想飲碗熱湯,就加咗個味噌湯,飲完個人好暖,正😄🌟雲抹日式綠茶(無糖)$16🌟

🌟燒豚肉丼(配唐揚炸雞2件)$68🌟

唐揚炸雞🍗炸得好香脆可口,雞肉都嫩滑👍🏻😋

🌟味噌湯 $10🌟

天氣轉涼,好想飲碗熱湯,就加咗個味噌湯,飲完個人好暖,正😄

🌟雲抹日式綠茶(無糖)$16🌟
  • 唐揚炸雞
  • 味噌湯
2022-12-04 38 views
每次經過旺角,都忍唔住嚟呢度食個飯🍚🍚醫下肚子🤰🏻🤰🏻🔸鹽燒豚肉丼配溫泉蛋($68)🔸鹽燒豚肉🥓🥓更加出色😌😌雪白色🤍🤍配埋洋蔥🧅🧅好有層次,豚肉🥓🥓燒得啱啱好👍🏻👍🏻一啲都唔鞋🤩🤩而且好多肉汁🤤🤤白飯係日本米🍚🍚粒粒好飽滿🍚🍚質感煙煙韌韌,好好味😋😋🔸雲抹日本綠茶(無糖)($16)食飯梗係要配返支綠茶🍵🍵📍旺角奶路臣街17號The Forest地下G8號舖

每次經過旺角,都忍唔住嚟呢度食個飯🍚🍚醫下肚子🤰🏻🤰🏻

🔸鹽燒豚肉丼配溫泉蛋($68)🔸
白飯係日本米🍚🍚粒粒好飽滿🍚🍚質感煙煙韌韌,好好味😋😋

🔸雲抹日本綠茶(無糖)($16)
食飯梗係要配返支綠茶🍵🍵

📍旺角奶路臣街17號The Forest地下G8號舖
2022-11-19
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
2022-12-02 41 views
💛好味指數:4.4/5💛💜回頭指數:4.4/5💜約咗朋友係附近睇波鞋咁啱見到之前人氣高企嘅元祖牛丼專門店,一於試吓😙餐廳座位寬躺,自行用QRcode落單,仲唔洗加一,價錢夠灑親民,難怪之後咁受歡迎😆✅咖喱飯配燒牛肉$65好耐無食日式咖喱見到又有啲想食🍛呢度嘅咖喱甜甜地帶微辣,餸飯一流👍🏻另外牛肉相當入味,牛肉和飯的份量都非常多,建議女仔可以叫小飯🤣另外加咗溫泉玉子,多咗啲蛋香,咖喱飯飯更加美味😋另外飲品選咗支雲抹綠茶,選擇不算太多,主要汽水和📍東京チカラめし (旺角)旺角奶路臣街17號The Forest 地下G8號舖
💛好味指數:4.4/5💛
💜回頭指數:4.4/5💜

✅咖喱飯配燒牛肉$65
另外飲品選咗支雲抹綠茶,選擇不算太多,主要汽水和

📍東京チカラめし (旺角)
2022-12-02 36 views
之前係旺角東京チカラめし食過一次丼飯 今次就黎試下佢嘅咖哩飯啦😛🍀咖哩飯配燒牛肉咖哩嘅顏色好深色 第一眼睇以為黑椒汁黎🫣 咖哩偏甜 微微嘅辣味 適合吾食得辣嘅人🤣 燒牛肉味道更香濃 鹹鹹地幾入味🐮 牛肉有嚼勁 吾會太硬😉 而且牛肉嘅份量都算多 飯同咖哩嘅份量更多 好夠飽😋🍀唐揚炸雞一份有三件 熱辣辣上枱🍗 炸雞連埋皮一齊炸 所以會有少少油脂係表面🤫 咬落脆口 炸雞皮吾會太硬 作為小食吾錯🤓最後當然要有罐可樂飲下 作為結尾😗

🍀咖哩飯配燒牛肉

🍀唐揚炸雞

最後當然要有罐可樂飲下 作為結尾😗
2022-12-02
2022-11-30 40 views
今日要幫媽咪去銀行辦理少少野,好彩完全後未到lunch time ,即刻搵地方食個lunch 先❤️🎁⭐️呢間吾算貴,地方好舒服,好彩早過12點前入座,坐左一陣開始多人🐷🐷今日點左一份吉列豬扒飯,再一隻溫泉蛋同可樂🌈吉列豬扒炸得好脆,豬扒吾算好厚,但就夠淋,飯撈埋溫泉蛋一齊食好好味,而且日本米真係特別好味,仲有椰菜絲清清地,豬扒醬甜甜地酸酸地好開胃😊😊整體性價比都十之高👍🏻👍🏻👍🏻

🐷🐷今日點左一份吉列豬扒飯,再一隻溫泉蛋同可樂

整體性價比都十之高👍🏻👍🏻👍🏻
2022-11-29 34 views
位於旺角鬧市中,各式各樣大型餐廳,令人花多眼亂。有間外觀似吉野x 賣日式丼,想試好耐,但成日都好多人排隊。今晚 早早6點半到,無人排隊就去試一試~ 全電子Menu ,自助落單。雖然款式唔多,係都有不同組合/配搭,份量唔多,樣樣都可試少少,都幾貼心。燒牛肉丼(配餃子3件)$58牛肉 肥瘦比例岩岩好,醬油入味,配合埋珍珠米係幾開胃。每片牛肉都幾大片,都有少少口感。餃子就中規中矩,但有多款餸就令餐飯更豐富。大紅袍烏龍茶 $16

燒牛肉丼(配餃子3件)$58

大紅袍烏龍茶 $16
『燒牛丼元祖』東京チカラめし已經登陸咗香港旺角一段時間啦~近排有啲轉涼,就諗起佢地嘅鐵板定食,依家個天氣係最岩!旨辛燒牛肉定食同野菜燒豚肉定食,仲加咗2 個小食!上菜都勁快,旨辛燒牛肉帶少少辣,只係微微,菜嘅份量都幾多,而牛肉口感嫩滑另一款係野菜豚肉定食就有啲似bbq汁,味道甜甜地,豚肉薄薄地掛滿醬汁,好入味!定食仲有一碗白飯、沙律菜同味噌湯~一個人食真係好飽😋小食加咗2 款,今次餃子如果煎耐啲會更好,內裏仲係juicy ,而炸雞日式炸雞,外脆內軟嫩滑,而且都幾大件! 東京チカラめし🤎旺角奶路臣街17號The Forest 地下G8號舖
『燒牛丼元祖』東京チカラめし已經登陸咗香港旺角一段時間啦~

近排有啲轉涼,就諗起佢地嘅鐵板定食,依家個天氣係最岩!

定食仲有一碗白飯、沙律菜同味噌湯~一個人食真係好飽😋

東京チカラめし🤎