2018-08-12 3017 views
每次去LCX行街shopping,經過Tokyo Milk Cheese Factory,都會忍唔住想買佢哋嘅產品。各款芝士類食品都非常吸引,而我就特別鍾情佢嘅「人氣No.1產品」— 海鹽芝士曲奇!·👑 海鹽芝士曲奇($88 / 10塊)香脆鬆化的餅底由北海道牛奶同法國海鹽製造,夾心層係芝士,濃郁嘅奶香混合淡淡嘅鹹香,味道非常出色,令人一試愛上 😍 不過價錢都幾貴,平均要$9一塊,所以唔係成日都捨得買嚟食呢~~
👑 海鹽芝士曲奇($88 / 10塊)
海鹽芝士曲奇
海鹽芝士曲奇
2017-09-03 3231 views
同事分享來自日本的芝士蛋糕,外賣提供冰袋,即使室外熱得駭人,拿回來時仍然冰涼,貼心服務值得一讚。蛋糕味道濃郁香滑,滿滿的牛奶味沖入味蕾,外層蛋皮既薄又滑,和入口即溶的蛋糕相得益彰。喜歡它不會很飽肚,女仕多吃一些也不怕。

2017-06-16 2270 views
脹谷谷福岡草莓卷😍推介: 草莓牛奶卷$208 😍😍😍😍(5分滿分)超級吸引的草莓牛奶卷❤阿看到那粉紅粉紅PINKPINK白白WHITEWHITE蛋糕卷,我口水已溜出來😈啦採用日本九州福岡縣草莓之王 – AMAOU製成的草莓卷,一打開包裝盒,香香甜甜的草莓味湧出黎啦😍😍😍😍😍十萬個心心眼出現啦蛋糕體呈可愛粉色,綿綿密密,非常鬆軟阿❤好想大力大力咁落去😭🙊仲有微微回彈力,證明蛋糕打發好好呢一面是草莓忌廉慕斯,一面是白朱古力牛奶忌廉,😘蛋糕卷中間抹著自家製草莓果醬,著重細節 ,忌廉蛋糕比例完美😳😍教我如何不愛上你呢特別感謝我的好姐姐👧👨👧,當日吃完晚飯,把口吾好意思話飽話飽,我還KO大半條呢……………………👧 銅鑼灣希慎廣場3樓318號👧 銅鑼灣崇光百貨地庫2樓26C舖👧 沙田新城市廣場一期7樓704A舖👧 屯門市廣場1期1樓中庭Kiosk 3👧 尖沙咀海港城海運大廈3樓LCX 7A&B舖👧 旺角MOKO新世紀廣場3樓Kiosk 366A….....….........…
脹谷谷福岡草莓卷😍

推介: 草莓牛奶卷$208 😍😍😍😍(5分滿分)

超級吸引的草莓牛奶卷❤阿

……………………
👧 銅鑼灣希慎廣場3樓318號
👧 銅鑼灣崇光百貨地庫2樓26C舖
👧 沙田新城市廣場一期7樓704A舖
👧 屯門市廣場1期1樓中庭Kiosk 3
👧 尖沙咀海港城海運大廈3樓LCX 7A&B舖
👧 旺角MOKO新世紀廣場3樓Kiosk 366A
….....….........…
2017-06-15
2017-05-11 1887 views
最近Tokyo Milk Cheese Factory新出的呢個人氣日本抹茶芝士蛋糕據說抹茶濃度係200%,講到咁浮誇,就等我地try try佢係咪真係咁好食~切開個蛋糕層次分明,雙層係宇治抹茶味的芝士餅加厚厚的宇治抹茶粉on top,底層就係北海道牛乳芝士餅。200%的抹茶其實味道係幾濃的,但以甜味偏多,茶的甘香味就無夠出,或者係比芝士味蓋過左。不過以芝士餅來講,其實係正的,奶味芝士味都好濃好香,食落好滿足唔會太heavy,難怪佢哋的cheese cake咁hit~
日本抹茶芝士蛋糕
2017-04-25
TakeAway
$230 (Dinner)
日本抹茶芝士蛋糕
2017-04-09 2058 views
卷蛋係日本名物 香港都有好多卷蛋賣 但草莓口味好似吾常見呢間來自日本既香港店就有草莓牛奶卷($208)既口味 其實之前已經出過 但早排又回歸番 上次無機會去買 今次就試下啦吾洗打開個盒已經嗅到草莓香 一開就先切左一部分嚟食 雪左陣先食中間係好似雪糕甘 冰冰地既好軟滑感覺都係第一次 海綿蛋糕部分好鬆軟 雖然切開時有啲散 而之後再食 無冰感既時候 啲cream都好滑身 個人覺得冰感特別啲一條吾算好長 但味道令我好驚喜 草莓味都幾濃 所以都接受到既價錢!
卷蛋係日本名物 香港都有好多卷蛋賣 但草莓口味好似吾常見
呢間來自日本既香港店就有草莓牛奶卷($208)既口味

2017-03-30 1385 views
行海港城見到d卷蛋好吸引,忍唔住要買黎孝敬爸爸媽媽!草莓牛奶卷返黎啦春天係草莓當造季節,呢個蛋卷仲用左日本九州福岡縣草莓之王--AMAOU 博多甜王🍓製作! 草莓海綿蛋糕綿密鬆軟但略嫌唔夠濕潤,入面包住白朱古力牛奶忌廉同草莓忌廉慕絲,再配上自家製草莓果醬,成件事好match 本身對士多啤梨甜品感覺一般,但牛奶卷草莓味道天然,果香濃甜,忌廉細滑不膩,又唔會過甜,如果加埋少少草莓果肉會更加滿足草莓牛奶卷有兩種食法,雪櫃攞出黎解凍一陣會有雪糕口感,擺耐d就食到軟熟蛋糕 。🍰
行海港城見到d卷蛋好吸引,忍唔住要買黎孝敬爸爸媽媽!
草莓牛奶卷 Strawberry Milk Roll
草莓牛奶卷返黎啦

草莓牛奶卷 Strawberry Milk Roll
  • 草莓牛奶卷
2017-03-25 795 views
今日出街全日都係食, 原本一星期前訂左老鍋台式火鍋店, 感受下台灣既麻辣湯底, 點知關門大吉, 又唔通知一聲, 一肚火即刻轉場走去食妹記大排檔, 第一次食, 都唔錯 心情都好返少少食飽飽行下海港城 LCX見到呢間蛋糕店, 之前都想試架啦… 就買左一個回家當甜品有個冰袋幫你保溫!一返到家即刻拆盒試試... 嘩😍😍😍 好冰凍既口感, 牛奶芝士味好香濃, 圍住蛋糕有層蛋皮, 好好食🍰🍰出左另一款士多啤梨味蛋卷, 睇食評都唔錯, 唯有留待下一次先試
即刻轉場走去食妹記大排檔, 第一次食, 都唔錯
心情都好返少少

有個冰袋幫你保溫!
2017-02-27 642 views
:草莓牛奶卷 Strawberry Milk Roll $208 9/10宜家係草莓當造季節 行超市次次都俾一盒盒吸引🙈 呢個甜品聽聞係上年大受歡迎,今年即刻追加售賣😍蛋卷採用左🇯🇵日本九州福岡縣草莓之王:AMAOU博多甜王!!(咁啱琴日老豆就買左兩盒返黎 真係誇張到甜過草莓糖漿😂😂)牛奶卷既草莓海綿蛋糕鬆軟☁️ 餡有2種:白朱古力牛奶忌廉🥛及草莓忌廉慕斯🍓再配上自家製草莓果醬。完全唔會過甜,而草莓味絕對唔假 好香甜👅 唯一就係貪心的我希望咬到草莓果肉 咁就一定滿足到升天😇😇除左味道,食法都有2種~ ❄️雪櫃拎出黎解凍唔耐的話,cream會有雪糕口感 🍰而擺耐D的話蛋糕就會軟熟D!比較鍾意前者 真係好好味呀wuwu😢紅鐺鐺!

牛奶卷既草莓海綿蛋糕鬆軟☁️

除左味道,食法都有2種~
紅鐺鐺!
2016-12-26 965 views
🌰栗子嘅季節🌰「Tokyo Milk Cheese Factory 」新出黃金栗子卷盒內會放包冰包凍住。吳怕行街街會溶!!好貼心唷我終於買到呢隻卷我經過幾次尖沙咀店 售貨員姐姐同同我講賣哂。卷面有一粒粒栗子粒之後中間係栗子及牛奶cream 包住栗子蓉(💰$198一條)
🌰栗子嘅季節🌰
盒內會放包冰包凍住。吳怕行街街會溶!!好貼心唷
黃金栗子卷
黃金栗子卷
(💰$198一條)
2016-12-14 894 views
『Tokyo Milk Cheese Factory』是來自日本的芝士甜點專門店,香港店的價格都比日本的貴3-4成,所以平時都不太捨得買來吃。難得今次收到一盒「蜂蜜芝士曲奇」,10片裝的賣$88,平均每片要$8.8呢,所以每一片都吃得珍而重之......每片曲奇都有獨立包裝,一打開已聞到陣陣芝士香。薄薄的曲奇很鬆脆,蜂蜜味並不突出,但芝士味非常香濃,在口中慢慢溶化的口感令人很幸福!跟之前試過的「海鹽芝士曲奇」相比,這款比較清甜,但個人比較喜歡咸咸的芝士,所以下次應該會回購海鹽味呢~------------------------------By alvahana
蜂蜜芝士味

By alvahana
2016-11-30
TakeAway
$88 (Last Night Supper)
蜂蜜芝士味
2016-12-04 766 views
今日行經LCX,發現這兒開了Tokyo milk cheese factory!!! 之前有一次行完山在西貢買了芝士曲奇,非常好吃,今日再見到,當然立即衝去買!售貨姐姐介紹說今期新推出了栗子卷蛋,多吸引雖索價不菲($200/條,約四件正常卷蛋的厚度),仍決定買回家試試。卷蛋外面是栗子蛋糕,口感鬆軟。內面是三層栗子忌廉,栗子味道濃淡跟顏色成正比,忌廉香滑而不膩。整個卷蛋內外佈滿了糖漬栗子粒,甜甜的粉粉的,很美味這個栗子甜品味道賣相俱佳,濃濃秋栗氣息加上豐富層次,我倆一眨眼間便把整條卷蛋幹掉,仍意猶未盡呢

售貨姐姐介紹說今期新推出了栗子卷蛋,多吸引

卷蛋外面是栗子蛋糕,口感鬆軟。
整個卷蛋內外佈滿了糖漬栗子粒,甜甜的粉粉的,很美味