個人很喜歡💕探店,係葵廣掃街嫌悶,行落天橋通往葵涌運動場方向,發現右邊有一堆食店去一探究竟,結果被「東京街」的日式料理裝潢吸引入去。「東京街」店面不大,沒有提供堂食服務,主打外賣🥡。整體裝潢主調用上木系顏色,用上日本🇯🇵紙燈籠🏮佈置,充滿活力特色,而且買套餐仲送飲品😍。蘭。火炙壽司定食(HKD 88):總共有成12舊!三文魚肥嘟嘟,油甘魚鯛魚壽司仲有爽甜希靈魚,點少得加州卷,層次多,有玉子青瓜等,口感豐富。三文魚都比佢玩到出神入化,有半溶芝士口味、醬油漬都有,魚油脂豐腴。左口魚經炙燒,油脂溢出,入口即化!魷魚彈爽,配上點綴的辣醬,不辣而解膩。有適量沙律醬同青瓜。最正係蘸上了鯪魚汁的鰻魚壽司、無骨帶軟糯,整體高質新鮮。油甘魚刺身(HKD65/ 4 件):油甘魚的肉質質地較軟,肉質豐厚肥美。它們具有獨特的柔滑油潤風味,質地細膩,能在口中化開,柔滑細膩質地是一種非常受歡迎的高級海鮮。蟹籽沙律🥗(HKD 18):特價野,作為小資女必點,滿滿毫不吝嗇的咔咔卜脆的蟹籽同咸蟹柳,大量青瓜蘿蔔絲!清新解膩。總結:出色高質外賣日式料理新鮮而且抵食

蘭。火炙壽司定食(HKD 88):總共有成12舊!

油甘魚刺身(HKD65/ 4 件):

蟹籽沙律🥗(HKD 18):

總結:
出色高質外賣日式料理
新鮮而且抵食

2024-04-16 49 views
📍 東京街日本料理 (昌鴻大廈) (葵涌)葵涌美芳街2-14號昌鴻大廈地下5號舖之前食過其他地方東京街,原來屋企附近都有,二話不說買返個外賣返屋企食先😆😆😆👉 蘭火炙壽司定食💰$88😋😋😋😋.9/5這個定食有齊火炙三文魚壽司1件,火炙芝士三文魚壽司1件,火炙三文魚醬油燒壽司2件,火炙左口魚壽司1件,火炙帆立貝壽司1件,火炙鰻魚壽司1件,火炙芝士蟹棒壽司1件,火炙油甘魚壽司 1件,火炙辣味魷魚壽司 1件,勁豐富呀,每件都入口即溶,真係幸福感滿滿❤️❤️❤️,仲有跟餐飲品同沙律🥗👉 三文魚腩刺身😋😋😋😋.7/5三文魚腩超級肥美,又夠厚仲有成5大片😆😆😆好新鮮😋😋回頭: yesyes,好多刺身選擇而且仲有熟食,味道鮮美,係唔錯既日本料理👍🏻
📍 東京街日本料理 (昌鴻大廈) (葵涌)
葵涌美芳街2-14號昌鴻大廈地下5號舖

👉 蘭火炙壽司定食
💰$88
😋😋😋😋.9/5

👉 三文魚腩刺身
😋😋😋😋.7/5
三文魚腩超級肥美,又夠厚仲有成5大片😆😆😆好新鮮😋😋

2024-02-26 121 views
📍 東京街日本料理 (昌鴻大廈) (葵涌)葵涌美芳街2-14號昌鴻大廈地下5號舖東京街提供正宗的日本美食,讓你在家也能享受到地道的日本料理。他們的菜單包括新鮮的刺身拼盆、口感嫩滑的壽司、美味的和食和炸物等。👉 刺身拼盆set E💰$198😋😋😋😋.9/5這份刺身拼盆包含了三文魚、吞拿魚、油甘魚和帶子,是一道令人垂涎欲滴的美味佳餚。首先,三文魚的鮮美和柔軟的口感絕對讓人驚艷,每一口都散發出濃郁的海洋風味。吞拿魚的質地較為結實,帶有微妙的香氣,味道鮮美而清爽。油甘魚的肉質鮮嫩,油脂豐富,帶有淡淡的甜味,給整個拼盆增添了豐富的層次感。最後,帶子的甜美和脆口的質感使得整個組合更加完美。無論是新鮮度還是各種魚的配搭,這份刺身拼盆都是一個絕對的贏家👉 香滑忌廉咖喱吉列豬扒飯 (跟沙律與飲品)💰$68😋😋😋😋.7/5豬扒的煎烤得恰到好處,外表金黃酥脆,內部嫩滑多汁。它與咖喱的結合非常完美,豬扒的肉汁融入了濃郁的咖喱醬,使得整個菜餚更加香濃。咖喱醬的口感滑順,帶有微妙的香料風味,不過於辣,非常適合喜歡溫和口味的人。飯粒鬆軟而有彈性,完美地吸收了咖喱的風味回頭: yesyes,注重食材的新鮮度和烹調技巧
📍 東京街日本料理 (昌鴻大廈) (葵涌)
葵涌美芳街2-14號昌鴻大廈地下5號舖

👉 刺身拼盆set E
💰$198
😋😋😋😋.9/5

👉 香滑忌廉咖喱吉列豬扒飯 (跟沙律與飲品)
💰$68
😋😋😋😋.7/5

回頭: yesyes,注重食材的新鮮度和烹調技巧,味道鮮美而正宗。提供方便快捷的外賣服務,讓你可以隨時隨地品嚐到美味的日本料理👍🏻
TakeAway
喵,今日係社區閒逛嘅時候,發現咗間好有feel嘅日本料理外賣店,香氣撲鼻,肚仔都叫咗起嚟,所以就畀佢吸引埋去。店入面個海鮮丼睇落好吸引,新鮮閃閃發亮嘅三文魚同帶子,我心諗,一定要嘗一嘗!第一啖咬落去嘅時候,三文魚嘅油脂喺口裡化開,順滑得黎好飽滿,真係大滿足!帶子又甜又彈牙,好似舞動喺舌尖咁,完全唔洗諗,直頭好味到爆炸!🥢🍣🍱餐廳仲有心機,俾咗杯熱嘅麵豉湯同沙律,都好夠水準。沙律清新爽口,啖啖都夾住啲觸目既蕃茄同黃瓜,都夠醒胃。飲啲麵豉湯暖笠笠,湯底濃郁,勁撫慰我個餓嘅心靈。真心推介呢家外賣,如果你都係日式料理控,唔該你快啲試下啦!服務一流,味道又一流,打從心底話你知,好吃到停唔到口,下次見到,我一定再捧場!👌🌟💯

2024-01-02 171 views
呢間壽司店係番工附近,每日都見到好幾個人等外賣,今日諗唔到食咩就試下啦!10件壽司定食有三文魚魚腩、墨魚、吞拿魚、三文魚香芒卷、甜蝦、蟹肉帶子、北寄貝、加州卷,種類都好豐富下!我最鍾意三文魚魚腩卷,油脂味勁重,食落去魚味濃郁,真係夠晒肥美🤪三文魚香芒卷都唔錯啊,因為個芒果好甜,配搭有軟滑溜嘅三文魚,好好食!另外蟹肉帶子都好新鮮,帶子肉好鮮甜爽滑,正👍🏻欣賞佢嘅壽司見見到好大件,飯都唔少,10件都好夠飽生蠔估唔到生蠔都可以外賣,專人會即時幫你打開咗個蠔,生蠔仲好新鮮,充滿海水嘅清新,蠔肉鮮甜可口,仲會配埋蕃茄醬同埋檸檬汁,夠晒方便

10件壽司定食

生蠔

2023-12-25 98 views
支持小店!搵到間價錢合理,質量唔錯既壽司外賣店,住係葵芳實在太有口福啦🤤 買返去同屋企人食個豐富既聖誕Lunch~~👀🍣 三文魚親子丼餐 $148賣相令人wow一聲,令人充滿食慾!三文魚砌成花花形狀,每一啖都食到鹹香十足既三文魚籽,大滿足!份量對於我黎講都幾夠飽,米飯較粒粒分明。🍣活赤背刺身 $48 🍣三文魚魚腩刺身 $68活赤背新鮮,好好食😍如果配酸汁相信會更正。三文魚魚腩肥美厚肉,適合多人分享。

🍣 三文魚親子丼餐 $148

🍣活赤背刺身 $48
🍣三文魚魚腩刺身 $68
[ 東京街日本料理 ]早幾日去葵芳上堂,想試下葵廣掃街以外嘅店舖,搵到呢間日式料理🇯🇵外賣店😃。拉麵烏冬🍜:✿ 日式叉燒拉麵餐 $68套餐配沙律及飲品。拉麵配料有三片日式叉燒🐷、鳴門卷、日式溏心蛋、海帶及粟米粒,湯底可選豬骨汁/地嶽汁,拉麵幼身爽口夠掛湯。刺身🐟:✿ 三文魚刺身(5件) $58來自挪威🇳🇴嘅三文魚,刺身厚切大大片,肉質嫩滑,魚味濃郁。總結🫦 外賣店日式料理選擇多元化,有刺身、壽司、丼飯、鍋物、煮物等,即叫即做👍。✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿東京街日本料理地址:葵涌美芳街2-14號昌鴻大廈地下5號舖電話:2877 8238✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ 東京街日本料理 ]

拉麵烏冬🍜:
✿ 日式叉燒拉麵餐 $68

刺身🐟:
✿ 三文魚刺身(5件) $58
來自挪威🇳🇴嘅三文魚,刺身厚切大大片,肉質嫩滑,魚味濃郁。

總結🫦
外賣店日式料理選擇多元化,有刺身壽司、丼飯、鍋物、煮物等,即叫即做👍。
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
東京街日本料理
地址:葵涌美芳街2-14號昌鴻大廈地下5號

電話:2877 8238
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
2023-11-28 54 views
😋三文魚刺身:三文魚刺身鮮美和柔軟的口感,肉質鮮嫩,帶有淡淡的脂肪,鮮味和微妙的甜味能夠在舌尖上散發出來🥰🥰😋三文魚腩壽司三文魚腩是三文魚腹部的部位,肉質更加肥美。肥美的三文魚腩和軟糯的壽司飯相輔相成。三文魚腩的豐富脂肪含量為這道壽司帶來了奶油般的口感!😋北寄貝壽司北寄貝是一種貝類,其肉質鮮嫩,且帶有微妙的甜味。口感柔軟順滑,並帶有海洋的風味。😋鱆紅魚壽司鱒魚肉質鮮美,帶有豐富的脂肪,味道鮮甜,並帶有淡淡的魚腥味。它的肉質緊實,但不會太過嚴實。😋油甘魚壽司油甘魚是一種魚類,肉質豐潤多汁,含有豐富的脂肪。口感柔軟,脂肪的存在使其口感更加豐潤,帶來了濃郁的口感。😋真鯛魚壽司真鯛魚肉質細嫩,帶有一定的彈性,味道清甜!😋拖羅魚子帶子戀壽司拖羅魚子帶子戀壽司是一道將拖羅魚子和帶子放在壽司飯上的料理。拖羅魚子是一種魚子類,帶有魚子特有的鮮味和鹹味。口感豐富!!絕對值得一試🥰🥰

😋三文魚刺身

😋三文魚腩壽司

😋北寄貝壽司

😋鱆紅魚壽司

😋油甘魚壽司

😋真鯛魚壽司
真鯛魚肉質細嫩,帶有一定的彈性,味道清甜!

😋拖羅魚子帶子戀壽司
2023-07-14 242 views
葵涌分店每次上午11:00電話或whatsapp 落order都沒有人回覆。但是營業時間是寫10:00有時候,11:15接通了電話,告知我未煲好飯,請你遲下再打黎或遲下再取。初初開業時服務質素係好,但至今時今日開始懶散。
葵涌分店

每次上午11:00電話或whatsapp 落order
都沒有人回覆。

但是營業時間是寫10:00

初初開業時服務質素係好,但至今時今日開始懶散。

2023-03-01 545 views
有晚心血來潮去咗買嚿大三文魚諗住揸住嚟咬,揀好咗之後佢就同我講嚿三文魚係貼錯咗價錢,唔應該係依個價錢要同我換過嚿,之後就拎咗嚿三文魚係廚房入面處理。等咗一陣就同我講換俾我個嚿係仲貴啲不過收我平啲嘅價錢,但係一睇係細嚿好多同冇咁新鮮。其實你擺出嚟就係俾人揀架嘛,我都唔介意收貴啲買返個嚿,點解要咁鬼祟拎走嚿魚換過嚿,我就係睇啱個嚿先嚟幫襯,本來一直都諗住幫襯小店街坊生意,點知做生意做到咁唔老實,無下次

2023-02-06 337 views
上星期到朋友家拜年,剛好看到樓下的這間壽司店,感覺好不錯,店外很有日本氣氛,便決定買他們的外賣一嚐。餐牌上的選擇都挺多的,最後選擇了這款刺身飯,取餐時才知道原來還有沙律和湯,挺有驚喜的,感覺價錢性價比挺不錯。刺身款式多,而且都新鮮,份量也適中,不會太多太少。自己最喜歡帶子刺身,吃起來甜甜的,朋友也説很好。附送的湯也很好,熱騰騰的,好濃好香。拿到回家依然保持温度,真好。這大冷的天喝到真好,有機會到附近也可以再光顧。

刺身款式多,而且都新鮮,份量也適中,不會太多太少。

自己最喜歡帶子刺身,吃起來甜甜的,朋友也説很好。

這大冷的天喝到真好,有機會到附近也可以再光顧。
2023-01-05 273 views
〰️ 極上壽司定食三文魚腩•甜蝦•龍蝦沙律伴皇帝蟹棒•原隻北寄貝•芒果花之戀•帶子拖羅戀•油甘魚•赤身•加州卷今晚全碗嘅配搭,都係我鍾意嘅刺身,所以好快就揀咗佢,估唔到實物出到嚟都幾靚。刺身比想像中新鮮,少有外賣有呢個質素。咁多款之中最鍾意帶子同拖羅,兩款都大大粒,又厚身,而且好鮮甜,係幾有驚喜。另外甜蝦都好大隻,好肥美,食落蝦肉好鮮甜。定食本身亦會配埋一碗細細嘅沙律同汽水,所以整體來講性價比幾高,真係幾不錯
〰️ 極上壽司定食

刺身比想像中新鮮,少有外賣有呢個質素。

另外甜蝦都好大隻,好肥美,食落蝦肉好鮮甜。

話說今晚返奶奶度開party,本來已經order咗到會同一隻阿拉斯加長腳蟹!但老爺話有日行過附近有間日本嘢,佢拎咗個menus ,見到有3間分店,咁應該唔會太差,佢好想試!咁就趁聖誕試吓啦!我哋order咗個刺身同壽司拼盤,本來唔抱太大期望,點知一食停唔到😋個三文魚刺身雖然切得厚身,不過好新鮮😋海膽刺身唔會有陣味,唔太好海膽刺身嘅我都食完又食!壽司拼盤完全超出預期👍🏻👍🏻👍🏻個牛油果卷同鰻魚芝士卷都超級好味!
我哋order咗個刺身壽司拼盤,本來唔抱太大期望,點知一食停唔到😋個三文魚刺身雖然切得厚身,不過好新鮮😋海膽刺身唔會有陣味,唔太好海膽刺身嘅我都食完又食!
2022-12-24
Type of Meal
Dinner
2022-11-20 214 views
在葵廣附近竟然找到有東京街的分店!之前已經光顧過太子堂食店及土瓜灣的外賣店,價錢不貴而且水準相當高!壽司、刺身、丼飯均是即叫即做的,所以需要預留時間等餐,建議先打電話order ,如不夠時間的話,門口位置設有雪櫃,放置已製作好的現成壽司餐盒。今次試了多款炙燒壽司,滋味又鮮味,而且醋飯的調味及溫度都相當有水準。門外燈設置一個小吧枱位置,吧枱上放了魚生豉油、芥辣豉油及沙律醬!實在太貼心,因為我基本上吃所有的炙燒壽司都會加上沙律醬,建議大家都可以一試,相當滋味滿足!
在葵廣附近竟然找到有東京街的分店!

壽司刺身、丼飯均是即叫即做的,所以需要預留時間等餐,建議先打電話order ,如不夠時間的話,
門口位置設有雪櫃,放置已製作好的現成壽司餐盒。

2022-10-16 181 views
東京街日本料理 (昌鴻大廈) (葵涌)♡︎𝗦𝗣𝗘𝗖𝗜𝗔𝗟 𝗥𝗘𝗦𝗧𝗔𝗨𝗥𝗔𝗡𝗧♡︎$138 極上火炙壽司定食(8.5/10🌟)❤️ғʟᴀᴍᴇ-sᴇᴀʀᴇᴅ sᴜsʜɪ sᴇᴛ❤️-火炙芝士蟹棒-怪獸鰻魚-火炙醋鯖魚-火炙蒜香帶子-火炙怪獸三文魚腩-火炙黑椒大赤蝦-火炙芝士玉子-火炙劍魚腩-火炙左口魚-火炙油甘魚-加州卷兩件🍣刺身非常大件,同飯既比例刺身會相對多啲。火炙壽司嘅種類多✨,而且都係自己鍾意食嘅火炙類型例如三文魚腩、帶子、左口魚🐟。火炙味道突出,有啲壽司會額外花心思配啲蔥🌱同醬汁🫙再燒一下會好香。🦐蝦大隻脆口,帶子新鮮🧊,鰻魚厚肉無碎骨配照燒醬,啖啖肉好正🤨。整體推薦~$148 極上五色火炙魚生丼(8.5/10🌟)❤️ᴛᴏᴘ ғɪᴠᴇ-ᴄᴏʟᴏʀ ɢʀɪʟʟᴇᴅ ғɪsʜ sᴀsʜɪᴍɪ ᴅᴏɴ❤️🍚丼飯有蟹柳玉子🥚、拖羅、劍魚腩🐠、左口魚、油甘魚同三文魚🐟。大部份刺身非常厚身,而且一咬即斷,食落火炙味香口。另外亦都配有一塊紫菜,額外包裝,可以自己包飯包刺身咁食。飯係珍珠米🍚,帶少少醋,飯偏向粒粒分明😙。食物:8.5/10環境:暫時只限外賣🥡性價比:8/10📝好鍾意食火炙壽司🍣,難得有一間
東京街日本料理 (昌鴻大廈) (葵涌)

♡︎𝗦𝗣𝗘𝗖𝗜𝗔𝗟 𝗥𝗘𝗦𝗧𝗔𝗨𝗥𝗔𝗡𝗧♡︎

$138 極上火炙壽司定食(8.5/10🌟)
❤️ғʟᴀᴍᴇ-sᴇᴀʀᴇᴅ sᴜsʜɪ sᴇᴛ❤️
-火炙劍魚腩
-火炙左口魚
-火炙油甘魚
-加州卷兩件

$148 極上五色火炙魚生丼(8.5/10🌟)

食物:8.5/10
環境:暫時只限外賣🥡
性價比:8/10

📝好鍾意食火炙壽司🍣,難得有一間可以有咁多火炙壽司選擇,好正~^_^~

📍葵涌美芳街2-14號昌鴻大廈地下5號舖
其他分店:
📍太子西洋菜南街228號地舖
📍土瓜灣馬頭角道57-59號地下B號舖
📍太子水渠道30-32A號美星樓地下5號舖

#flameseared #sushiset #sushitakeaway #hksushi #salmon #tuna #eelsushi #hkfood #foodhk #hkfoodie #火炙壽司 #香港美食 #葵涌美食 #外賣壽司 #壽司 #刺身 #魚生丼 #推薦 #東京街日本料理