2024-06-11 35 views
想食健康啲 多啲蛋白質 又口痕食海鮮 呢間外賣壽司店岩好就近,就一個很好的選擇,位於太子亦係旺角東站附近,好方便。我點左一份梅壽司定食,再搭配其他後加壽司:三文魚壽司2件吞拿魚壽司1件大赤蝦壽司1件八爪魚壽司1件油甘魚壽司1件花之戀1件真鯛魚壽司1件帶子壽司1件加州卷2件熟蝦壽司(2件)花之戀(1件)三文魚壽司(2件)吞拿魚壽司(2件)赤貝壽司(2件)多種唔同口味同海鮮選擇,亦滿足想食海鮮,可以健康美味外賣壽司嘅好地方。根據自己口味同喜好選擇不同的壽司組合,有件花之戀仲有芒果肉係面👍
想食健康啲 多啲蛋白質 又口痕食海鮮

我點左一份梅壽司定食,再搭配其他後加壽司

三文魚壽司2件
花之戀1件
真鯛魚壽司1件
帶子壽司1件
加州卷2件
熟蝦壽司(2件)
花之戀(1件)
三文魚壽司(2件)
吞拿魚壽司(2件)
赤貝壽司(2件)

2024-05-08 84 views
呢日喺太子附近返工,去咗始創中心後面嘅”東京街”食午餐。餐廳門面充滿日式風情,好有特色!午餐款式好多,有刺身壽司之餘,亦有唔少熟食選擇,價錢亦都唔算貴,難怪午市吸引咗唔少人前來光顧!點咗蒲燒鰻魚丼飯定食($78)配麵豉湯、沙律、茶碗蒸鰻魚好大塊,鋪滿成個飯,份量絕不欺場,肉質肥美厚身,啖啖肉,好滿足!配菜有粟米粒同沙律菜,增添口感。茶碗蒸口感嫩滑,加咗蟹柳棒,味道更加豐富。麵豉湯就比較淡,如果調味濃郁一啲就更好啦。
呢日喺太子附近返工,去咗始創中心後面嘅”東京街”食午餐。
餐廳門面充滿日式風情,好有特色!

點咗蒲燒鰻魚丼飯定食($78)
配麵豉湯、沙律、茶碗蒸

茶碗蒸口感嫩滑,加咗蟹柳棒,味道更加豐富。

麵豉湯就比較淡,如果調味濃郁一啲就更好啦。
上星期喺太子做頭療,舒服完餓餓哋就喺附近食吓嘢~ 朋友揀咗《東京街》食日本嘢🍣 呢度啲嘢食都幾抵食,CP值同味道都ok,但男仔可能要叫多少少先夠飽🙈🐠 刺身刺身選擇多,我哋叫咗最愛嘅三文魚、帶子、甜蝦,三文魚肥美好味🤤 甜蝦唔洗沾豉油wasabi都夠鮮甜💕🍣 壽司壽司方面我哋都叫咗五款,當中都係最鍾意三文魚腩壽司,好肥美又厚切😍🍜 叉燒拉麵最後我哋仲叫咗個麵,叉燒勁大塊,味道鹹淡得宜,唔錯㗎~

🐠 刺身

🍣 壽司

🍜 叉燒拉麵
最後我哋仲叫咗個麵,叉燒勁大塊,味道鹹淡得宜,唔錯㗎~
這個天氣 是誰還沒吃上火鍋 🍲 🍲🍲🍲難得吃日料沒有吃刺身壽司🍣之類的今天來個日式打邊爐 壽喜燒-海鮮拼盤🦐🦑來自大海的極品 湯底有加入蔬菜菌菇類煮的口感是異常的鮮美 營養又美味一口鍋內可以品嘗到青口扇貝鮑魚蝦等鮮活好物光是聞著就讓人心情愉悅 吃完再燙一碗烏冬面 🍜簡直溫暖人心和胃啦 這一家真的很不錯 服務品質真的一流-🍽️:東京街 (美星樓) (太子)📍:太子水渠道30-32A號美星樓地下5號舖🚇:太子B2
這個天氣 是誰還沒吃上火鍋 🍲 🍲🍲🍲

一口鍋內可以品嘗到青口扇貝鮑魚蝦等鮮活好物
光是聞著就讓人心情愉悅 吃完再燙一碗烏冬面 🍜
簡直溫暖人心和胃啦

這一家真的很不錯 服務品質真的一流

🍽️:東京街 (美星樓) (太子)
📍:太子水渠道30-32A號美星樓地下5號舖
🚇:太子B2
2023-01-05 651 views
今日食晏時候見到有外賣自取優惠, 東京街嘅日式丼飯只要五十零蚊, 好似好抵食見距離又唔太遠, 而且20分鐘後就得攞都好方便, 一於去試吓<火炙雙色三文魚丼>火炙雙色三文魚丼嘅份量好大, 絕對夠飽肚米飯比較淋身, 但壽司醋落得夠多, 酸甜開胃三文魚非常肥美, 火炙後油脂噴發, 雙色調味味道較重但又好夾仲有蟹柳、玉子同酸薑做配菜如果office咁啱係附近, 真係好推介黎try try飽肚又抵食, 外賣自取亦好準時

<火炙雙色三文魚丼>
火炙雙色三文魚丼嘅份量好大, 絕對夠飽肚
米飯比較淋身, 但壽司醋落得夠多, 酸甜開胃
仲有蟹柳、玉子同酸薑做配菜
如果office咁啱係附近, 真係好推介黎try try
飽肚又抵食, 外賣自取亦好準時
  • 火炙雙色三文魚丼
2022-11-23 358 views
呢間外賣壽司店我一直都有買開,d野食係ok既,之前d男職員態度亦幾好。但琴晚同今晚我買左兩次都係女職員做收銀,態度好差,連續兩次唔好既感受,我以後唔會再幫襯呢間舖。
2022-02-21 1321 views
一諗到食壽司,我朋友就介紹咗我去呢一間可以外賣返屋企食嘅壽司店!揀咗好多款唔同嘅壽司,我自己今次就好鍾意食呢一度嘅三文魚腩壽司,三文魚腩真係非常之肥美,而且三文魚嘅油脂味道好好!另外仲叫咗鰻魚壽司,呢一度嘅鰻魚壽司好大件,而且呢一度嘅鰻魚真係好厚肉!

TakeAway
第2次支持東京街。😋質素依然非常好👍🏻👍🏻👍🏻刺身非常新鮮,擺盤靚靚,朋友見到相都問係邊度訂😆海膽都好鮮味,量都好多,性價比超高👍🏻👍🏻 🙌🏻唯一爭少少係拖羅壽司,真心唔似係拖羅😂😂瘦左少少🤣🤣 唔知會唔會係俾錯左普通吞拿魚?😂😂😂🔸刺身盛C $538🔸加拿大海膽刺身 $280🔸火炙左口魚壽司 $24@2🔸芝士大赤蝦壽司 $22@2🔸鮮藍鰭拖羅壽司 $48@1🔸軟殼蟹卷 $38🔸牛油果沙律 $35下次都會繼續支持💪🏻

海膽都好鮮味,量都好多,性價比超高👍🏻👍🏻

🔸刺身盛C $538
🔸牛油果沙律 $35

下次都會繼續支持💪🏻
2022-02-14
TakeAway
$500 (Dinner)
Celebration
Valentine's Day
2021-12-29 738 views
朋友鍾意食鰻魚,所以去「東京街」試下怪獸鰻魚~.超級飽足嘅一餐:。蟹籽沙律:脆卜卜嘅蟹籽,份量都幾多👍🏻。天婦羅蝦:大大隻蝦,抵食!。四款刺身:三文魚、油甘魚、八爪魚、甜蝦,夠凍夠新鮮,八爪魚好爽、油甘魚好鮮甜🥳。梅。火炙壽司定食: 最鍾意火炙左口魚,仲有怪獸三文魚腩,好厚好滑丫😇。原條大鰻魚滑蛋飯:登登登凳,特大鰻魚出場🥳🥳,好好味,啖啖肉,好滿足!不過,好味到我唔記得影相咯🤦🏻‍♀️(好啦,俾個借口自己:下次再食過😜).飽晒!下次再黎影大鰻魚👏🏻👏🏻👏🏻
朋友鍾意食鰻魚,所以去「東京街」試下怪獸鰻魚~
超級飽足嘅一餐:
。蟹籽沙律:脆卜卜嘅蟹籽,份量都幾多👍🏻
。天婦羅蝦:大大隻蝦,抵食!
飽晒!下次再黎影大鰻魚👏🏻👏🏻👏🏻

2021-12-15
$300 (Dinner)
2021-09-19 792 views
性價比高 外賣壽司🍣終於黎到試下呢間東京街啦😂今次黎到太子既 東京街外賣店😍門口有個櫃放左現成一盒盒整好既壽司亦都可以有張紙自己簡壽司,落order即刻整👍🏻今次就試左:一客兩件⬇️三文魚壽司$10油甘魚$24 北海道帶子$30大赤蝦$18北寄貝$14象拔蚌$14芥辣八爪魚軍艦$10以呢個價錢黎講,壽司質素都可以不過壽司係比較細件,想食飽既可能就要叫多d👹另外仲試左怪獸壽司!怪獸甜蝦$25 (1件)怪獸壽司都有唔同款,今次叫左甜蝦,甜蝦都大隻,幾好食👍🏻牛油果沙律$35平時食壽司都係食蟹籽沙律多,見到佢有牛油果沙律,又唔貴,就試下啦!牛油果都新鮮,仲有蟹柳同蟹籽,整體幾好食😋東京街仲有間堂食,雖然價錢就貴小小如果想坐低慢慢食既朋友就可以去👍🏻外賣⬇️:東京街 (太子)太子水渠道30-32A號美星樓地下5號舖堂食⬇️:東京街日本料理 (太子)太子西洋菜南街228號地舖
性價比高 外賣壽司🍣

終於黎到試下呢間東京街啦😂
今次黎到太子既 東京街外賣店😍
門口有個櫃放左現成一盒盒整好既壽司
亦都可以有張紙自己簡壽司,落order即刻整👍🏻
今次就試左:
大赤蝦$18
北寄貝$14
象拔蚌$14
芥辣八爪魚軍艦$10

以呢個價錢黎講,壽司質素都可以
不過壽司係比較細件,想食飽既可能就要叫多d👹

另外仲試左怪獸壽司
怪獸甜蝦$25 (1件)
怪獸壽司都有唔同款,今次叫左甜蝦,甜蝦都大隻,幾好食👍🏻
怪獸甜蝦壽司

牛油果沙律$35
牛油果都新鮮,仲有蟹柳同蟹籽,整體幾好食😋

東京街仲有間堂食,雖然價錢就貴小小
如果想坐低慢慢食既朋友就可以去👍🏻

外賣⬇️:
東京街 (太子)
太子水渠道30-32A號美星樓地下5號舖

堂食⬇️:
東京街日本料理 (太子)
太子西洋菜南街228號地舖
2021-09-18
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$100 (Lunch)
怪獸甜蝦壽司
2021-07-20 1885 views
東京街,很多人就會想到去日本東京行街。但這東京街就不是shopping之地,而是一間食日本菜的食店,可以讓食客有種身在東京,享受日本菜式的美食。東京街,不但刺身新鮮,而小食,炸物,壽司也一樣做得好食,難怪也能吸引不少年青人前來享用。******************************東京街二間店都在太子,這次前來在始創中心對面的店。仿如在日本一樣,食店地方不會太大,也有足夠座位,這夜入座率超高,多是年青人前來享用。田園沙律 HKD48,先來一客沙律,配上沙律配的田園沙律都非常大份量,絕對足夠4人享用。沙律菜也新鮮爽脆,確實不錯。素翅海蜇 HKD35,一般這些涼拌小食都會是細細碟,這裏的素翅海蜇用杯裝上,份量一點都不少,味道不錯,口感清涼,海蜇爽口無比,最合適在炎熱夏天所吃。廣島吉列蠔 HKD48,一共4隻,咬下一口,脆漿炸得非常脆口,内裏就滑溜無比,還慢慢吃到蠔鮮味,再上海鮮醬汁,帶少許微辣,更俱風味,絕對是必吃之選。來吃日本菜,又怎少得吃刺身,選了2人前刺身拼盤A HKD396,這拼盤包括了三文魚、油甘魚、紅章魚、吞拿魚、左口魚、希靈魚、三文魚腩、北寄貝、帶子、榮螺和甜蝦,用

來吃日本菜,又怎少得吃刺身,選了2人前刺身拼盤A HKD396,這拼盤包括了三文魚、油甘魚、紅章魚、吞拿魚、左口魚、希靈魚、三文魚腩、北寄貝、帶子、榮螺和甜蝦,用一隻冰船攞放11款刺身,賣相非常吸引。

三文魚已經不是薄切,三文魚腩更加厚也過三文魚,一樣肥美。油甘魚油香不錯,紅章魚都很新鮮。吞拿魚都一樣好吃。最愛吃左口魚,魚味淡得來能吃出鮮甜味。其次就是希靈魚,那魚子脆口感得得意。帶子也是鮮甜美味,甜蝦除了甜美,還滿有膠質感。榮螺又夠爽口,單吃這刺身都已經有點飽肚感。

極尚火灸壽司定食 HKD148,壽司包括了黑椒三文魚、黑椒大赤蝦、怪獸三文魚腩、芝士蟹棒、牛油帆立貝、蒜香黑椒牛肉、左口魚、芝士三文魚、芝士鰻魚、帶子戀和加州卷共12件。壽司上魚生都不會魚件,壽司飯又不會太大,這樣吃壽司非常滿足感。

部份壽司都配上芝士,魚生新鮮十足,所以吃出來味道不錯。最愛就是蒜香黑椒牛肉,牛肉味香得來帶點蒜香味,相比其他魚生壽司,更俱風味。此外,大大件鰻魚配上芝士,吃到啖啖鰻魚肉帶點芝士咸香,很吸引。更沒想到左口魚火灸過後,多了點燒香味,鮮甜味更覺突出。帆立貝和大赤蝦都係大大件,吃上口都滿是蝦肉清甜或帆立貝美味。三文魚配芝士或黑椒味,都擋不了三文魚的肥美。帶子戀還可以獨享帶子鮮甜味。芝士蟹棒和加州卷也是不錯。

本來要多一客北海道雪花牛肉鍋配加烏冬,沒想到這裏食物份量足夠,但單是吃刺身壽司都已經飽肚,只好取消,下次再來一吃。
$450 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 廣島吉列蠔
  • 極尚火灸壽司定食
  • 2人前刺身拼盤A
自從六時後禁堂食後,就經常買外賣返歸吃。所以近期就找找附近有沒有一些性價比高的壽司🍣刺身外賣。雖然它位於馬路旁邊,但長期看到有人排隊。不得不讚收銀的女店員,又有禮貌又友善,跟她聊天很舒服。還記得當時我等了好一陣子,她說不好意思,要我等這麼久。而我點了兩盒現成的壽司,壽司定食($58)和雜錦壽司拼盆($88)。壽司款式多,而且價錢也很相宜。除了現成可買的壽司之外,它還可以即叫即整,絕對是一間選擇性高的壽司店。
自從六時後禁堂食後,
就經常買外賣返歸吃。
所以近期就找找附近有沒有一些性價比高的壽司🍣刺身外賣。
雖然它位於馬路旁邊,
但長期看到有人排隊。

不得不讚收銀的女店員,
又有禮貌又友善,
跟她聊天很舒服。
還記得當時我等了好一陣子,
她說不好意思,
要我等這麼久。

而我點了兩盒現成的壽司
壽司定食($58)和雜錦壽司拼盆($88)。

壽司定食

雜錦壽司拼盤

壽司款式多,
而且價錢也很相宜。

除了現成可買的壽司之外,
它還可以即叫即整,
絕對是一間選擇性高的壽司店。
2020-12-08 1702 views
💛 東京街 💛.記得科勞  ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و些些!..............................呢間壽司走圓咕碌大嚿飯style 好夠飽肚一定係無咁精緻 但係CP值好高 炸物好食🤩.🔅想知黃店原因請Dm💛..............................🍽炸天婦羅蝦壽司 $15(👏🏻9/10)蛋黃醬落得夠闊佬 仲好脆 而且隻蝦好大隻.🍽炸軟殼蟹壽司 $15(👏🏻8.5/10)超級熱氣 拎到番嚟都仲脆 好邪惡呀🤩.🍽怪獸三文魚壽司 $18(👏🏻8/10)係大嚿咗嘅三文魚壽司 仲要厚切三文魚🥰雖然只係厚切咗 但高質過5蚊嗰隻三文魚好多!.🍽火炙柚子胡椒和牛壽司 $10(👏🏻3/10)10蚊都唔預係靚牛 有啲似佳寶肥牛質素😭柚子胡椒陣味好嗆 整體嚟講唔推薦呢嚿.🍽火炙三文魚醬油漬壽司 $5(👏🏻7.5/10)魚油香幾重 醬油漬完再燒 CP值都幾高.🍽鰻魚壽司 $9(👏🏻7/10)醬汁偏甜 有一條大骨 鰻魚都算幾肥美.🍽火炙三文魚壽司$7(👏🏻6/10)燒完後魚油香比無火炙嘅出好多 合格啦.🍽三文魚腩壽司 $7(👏🏻5/10)唔算好肥美 但7蚊都收貨啦!.🍽三文魚壽司 $
💛 東京街 💛
記得科勞  ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و些些!
呢間壽司走圓咕碌大嚿飯style 好夠飽肚
一定係無咁精緻 但係CP值好高 炸物好食🤩
🔅想知黃店原因請Dm💛
🍽炸天婦羅蝦壽司 $15(👏🏻9/10)
蛋黃醬落得夠闊佬 仲好脆 而且隻蝦好大隻
🍽炸軟殼蟹壽司 $15(👏🏻8.5/10)
超級熱氣 拎到番嚟都仲脆 好邪惡呀🤩
🍽怪獸三文魚壽司 $18(👏🏻8/10)
係大嚿咗嘅三文魚壽司 仲要厚切三文魚🥰
雖然只係厚切咗 但高質過5蚊嗰隻三文魚好多!
🍽火炙柚子胡椒和牛壽司 $10(👏🏻3/10)
10蚊都唔預係靚牛 有啲似佳寶肥牛質素😭
柚子胡椒陣味好嗆 整體嚟講唔推薦呢嚿
🍽火炙三文魚醬油漬壽司 $5(👏🏻7.5/10)
魚油香幾重 醬油漬完再燒 CP值都幾高
🍽鰻魚壽司 $9(👏🏻7/10)
醬汁偏甜 有一條大骨 鰻魚都算幾肥美
🍽火炙三文魚壽司$7(👏🏻6/10)
燒完後魚油香比無火炙嘅出好多 合格啦
🍽三文魚腩壽司 $7(👏🏻5/10)
唔算好肥美 但7蚊都收貨啦!
🍽三文魚壽司 $5(👏🏻3/10)
麻麻地新鮮嘅感覺 薄切+大嚿飯有啲難頂
🎈 東京街 (太子)
太子水渠道30-32A號美星樓地下5號舖
  • 炸天婦羅蝦壽司
2020-11-11 1549 views
晚上9時左右,經過太子,想食日本野,在始創中心後面剛好發現這間東京街,見到店舖入口位置放滿文宣就入去幫趁了。店裏食品不但多選擇,而且價錢公道,仲有一讚既就係食物重質又仲量😋😋。我點了一客軟殼蟹手卷和牛肉鍋🍲,軟殼蟹好大隻又夠晒熱,而牛肉鍋都係好足料👍仲送麵豉湯,埋單100元都唔洗,總之食到好飽,好滿足。
2020-11-11
Type of Meal
Dinner
2020-11-06 1084 views
好好食既外賣壽司小店,差唔多每次去旺角都要買返屋企食,仲係黃店,呢排好似仲開左堂食,多左好多野食,推薦大家食 怪獸三文魚腩壽司! 真係超好食!生蠔都好好食!見到堂食好似有個摩天輪唔知乜,上次冇試到!下次一定要去試,堂食都有幾多位,有樓上樓下。服務員態度都好好!!推薦食品:怪獸三文魚腩壽司,生蠔,雪花牛肉鍋,雜錦天婦羅而家堂食好似仲有飯食!超正!!!!!!!!!!!!!!支持黃色經濟圈!!!!!!願榮光。
推薦食品:怪獸三文魚腩壽司,生蠔,雪花牛肉鍋,雜錦天婦羅
而家堂食好似仲有飯食!超正!!!!!!!!!!!!!!
支持黃色經濟圈!!!!!!

願榮光。

2020-11-05
TakeAway
$100 (Dinner)