2019-01-05 305 views
第一次到Tom N Tom叫了一杯焦糖鮮奶咖啡一杯鮮奶綠茶一份焦糖忌廉吐司🍞焦糖咖啡焦糖味非常濃只有焦糖味咖啡味道不太重所以比較甜啊鮮奶綠茶是沒有甜味的真的像喝綠茶茶味很重不愛甜的大概會喜歡焦糖吐司🍞如果配的不是忌廉而是雪糕會開心很多吐司配了焦糖醬和焦糖粉絕對是甜愛吃甜的相信會喜歡吧見到店內很多人點了牛角包其實有點兒香吸引到我但真的飽了下一次必定會試試住屯門的朋友不防試一試偶然逛到累了不防到這裡吃個下午茶休息一下
第一次到Tom N Tom

偶然逛到累了
不防到這裡吃個下午茶
休息一下
2018-12-21 188 views
This is quite a chill place for people to hang out, no matter is small gathering or if you simply need a good self quality time. Bagels are my all-time favorite for breakfast, yet I couldn't find many places in Hong Kong that offer great bagels, which I think this is one of the very few that have good bagels. For breakfast, I have chosen baked bagel with sesame on top with the fillings of cheese, pan fried sunny side up and a few pieces of salted ham in between. The portion might look small, but

The portion might look small, but actually is pretty filling, it's really tasty and what you need on the go.
2018-11-29 193 views
ᴛᴏᴍ ɴ ᴛᴏᴍs ᴄᴏғғᴇᴇ好少入屯門 雖然依家交通方便咗但屯門公路太長又成日塞 怕怕🙉難得今日入去先發現屯門市廣場都改變咗唔少🤔所以起勢咁行😂但行咗幾個鐘見對腳開始攰又有啲口痕就去咗試ᴛᴏᴍ ɴ ᴛᴏᴍs ᴄᴏғғᴇᴇ為咗一陣唔好食唔落ᴅɪɴɴᴇʀ 費事食太飽嗌返個輕食火腿芝士牛角飽💲28同叫咗杯ɪᴄᴇ ᴄᴀғᴇ ʟᴀᴛᴛᴇ(ʟ)💲38就岩晒啦😉痴線架 個飽焗完之後熱辣辣所以牛角飽個皮勁香呀!仲有芝士同火腿混合埋一齊個種香味🤤真係完全難以抗拒呀!而佢本身體貼地提供咗🍴比你切開嚟食但由於真係口水都流出嚟既關係 已經用紙巾包住個飽 輕鬆解決咗🙈好食度😋😋😋😋😋(不過我認我本身對呢個ᴄᴏᴍʙɪɴᴀᴛɪᴏɴ係有私心)而杯ʟᴀᴛᴛᴇ就不過不失啦 我覺得有啲薄 好淡口 雖然係幾滑 明顯ғᴇᴇʟ到佢係落咗好多奶好食度😋😋😋下次試埋佢啲ᴛᴏᴀsᴛ先
ᴛᴏᴍ ɴ ᴛᴏᴍs ᴄᴏғғᴇᴇ

為咗一陣唔好食唔落ᴅɪɴɴᴇʀ 費事食太飽
嗌返個輕食火腿芝士牛角飽💲28
同叫咗杯ɪᴄᴇ ᴄᴀғᴇ ʟᴀᴛᴛᴇ(ʟ)💲38就岩晒啦😉

痴線架 個飽焗完之後熱辣辣
所以牛角飽個皮勁香呀!
仲有芝士同火腿混合埋一齊個種香味🤤
真係完全難以抗拒呀!
而佢本身體貼地提供咗🍴比你切開嚟食
好食度😋😋😋😋😋
(不過我認我本身對呢個ᴄᴏᴍʙɪɴᴀᴛɪᴏɴ係有私心)

好食度😋😋😋

下次試埋佢啲ᴛᴏᴀsᴛ先

$66 (Tea)
2018-11-27 189 views
話說買左馬來西亞鬼才創作歌手-黃明志聽晚既演唱會飛。一直都唔得閒去拎飛,聽日28號就開show啦😑好在今日返晏可以趕得切係返工之前飛去通理琴行拎飛,順手食啲野先返工。由於前2日睇完Winner演唱會,有演唱會後遺症都冇乜胃口。所以打算輕食醫醫肚就算數啦咁去Tom n Toms食吐司就岩岩好啦。💜 芋泥忌廉吐司 🍞紫色個樣超靚仔未食見到已經好鬼開心啦滿滿的芋泥,睇見都興奮無比🙆‍♀️🙆‍♀️微甜,超好食不過亦超飽肚,諗住輕食既我,食完個胃飽到頂住左😅紅豆鮮奶適逢原來EXO燦烈生日有應援杯墊附送😆不過略嫌紅豆味唔夠重☹微微嘅紅豆白色😄整體不過不失啦!提外話: 話說掛住用手機幫Mino打新歌,張黃明志演唱會飛賴低左係櫈到冇發現到😱😱😱😱😱😱好在行到Vcity發現了,搵混成身成個袋都冇。心諗🙈今次福街了😣😣😣😣😣買呢張飛個時已經係last one想買多張同朋友一齊睇都唔得架啦🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️唔見左就GG了即狗衝返店內瘋狂係頭先坐個位搵下啲窿窿那那,但擒極望極都冇,心諗唔X係比人執左呀😭😭😭😭😭唯有試下問下店員有冇執到啦👉👈好在真係店員執左炸👏👏👏呼😥立即鬆一口氣😅 嚇鬼死人地呀媽個女咩多謝屯門分
話說買左馬來西亞鬼才創作歌手-黃明志聽晚既演唱會飛。
一直都唔得閒去拎飛,聽日28號就開show啦😑
所以打算輕食醫醫肚就算數啦
咁去Tom n Toms食吐司就岩岩好啦。

💜 芋泥忌廉吐司 🍞
紫色個樣超靚仔

未食見到已經好鬼開心啦

滿滿的芋泥,睇見都興奮無比🙆‍♀️🙆‍♀️
微甜,超好食

不過亦超飽肚,諗住輕食既我,食完個胃飽到頂住左😅

紅豆鮮奶

適逢原來EXO燦烈生日有應援杯墊附送😆

不過略嫌紅豆味唔夠重☹

微微嘅紅豆白色😄
整體不過不失啦!

好在行到Vcity發現了,搵混成身成個袋都冇。
心諗🙈今次福街了😣😣😣😣😣
唔見左就GG了
唯有試下問下店員有冇執到啦👉👈
好在真係店員執左炸👏👏👏
呼😥立即鬆一口氣😅 嚇鬼死人地呀媽個女咩

多謝屯門分店店員哥哥&妹妹路不拾遺🙇🏾‍♀️🙇🏾‍♀️🙇🏾‍♀️🙇🏾‍♀️
感激萬分🙏🙏🙏🙏 真係非常之唔該哂你地呀!多謝😘
2018-11-27
TOM N TOMS COFFEE 進駐左🇭🇰都一段日子終於有機會食到啦😋Mushroom Black Truffle Pizza 蘑菇黑松露🍕 批底夠哂薄脆 , 味道不過不失啦。磨菇份量可以接受,唯獨個黑松露冇乜香味。作為同三五知己吹水既小食都係個不錯既選擇黎! Honey Nut Toast 🍞 히니 넛 브레드 🍞外脆內軟 Yumm.. *不過可惜屯門店係室內露天舖黎好大隻蒼蠅係咁飛黎飛去重要有一舊多士比沾污左勁打擾😑 破壞哂個氣氛下次都係出the one店慢慢嘆先得
TOM N TOMS COFFEE 進駐左🇭🇰都一段日子
終於有機會食到啦😋

批底夠哂薄脆 , 味道不過不失啦。
磨菇份量可以接受,唯獨個黑松露冇乜香味。
作為同三五知己吹水既小食都係個不錯既選擇黎!

Honey Nut Toast 🍞 히니 넛 브레드
🍞外脆內軟 Yumm.. *
不過可惜屯門店係室內露天舖黎
好大隻蒼蠅係咁飛黎飛去
重要有一舊多士比沾污左

勁打擾😑 破壞哂個氣氛
下次都係出the one店慢慢嘆先得
2018-08-23 502 views
食完晚飯甜品係唔少得既,係屯市行左好奈,諗唔到食咩甜品好,之後行下行下經過呢間tom n toms,好似唔係開左好奈。望下個廚窗,個toast都幾大個咁。之後望下個menu,有6款揀喎,之後再行左陣,先決定食唔食好。要係counter買左野食先入去揀位坐既。一入到去個員工會用韓文同你講你好,所以我話佢係韓式cafe,而且佢有啲韓式pizza。我地叫左朱古力忌廉吐司。雖然meal set 加15蚊就有野飲,但我地就冇叫到。好似朵花咁幾靚,不過個忌廉有啲太甜,同埋唔知點解有士多啤梨醬,而且個包太乾太硬,軟番啲會更好。冇我想像中咁好食,不過係個個環境都舒服既。

冇我想像中咁好食,不過係個個環境都舒服既。
2018-08-22
$18 (Dinner)
2018-08-13 319 views
Tom N Tom Coffee 本身就係韓國好出名難得係屯門開,同媽媽一齊食下!多士有好多口味揀,而咖啡就平平無奇。多士外脆內軟,非常香口,好吃!連媽媽都讚口不絕!不過價錢貴左少少!
Tom N Tom Coffee 本身就係韓國好出名
難得係屯門開,同媽媽一齊食下!

多士有好多口味揀,而咖啡就平平無奇。

多士外脆內軟,非常香口,好吃!
連媽媽都讚口不絕!
不過價錢貴左少少!
2018-07-24 343 views
之前喺首爾食過一次Tom N Toms,個toast超好味,亦知佢喺屯門開咗分店,礙於店面太細,長期滿座,所以每次想去都會放棄。睇戲前有個半小時空檔,唯有再去碰運氣,慶幸有對老夫婦準備走,讓咗位俾我同朋友。朋友叫咗杯凍鮮奶綠茶,我叫薄荷朱古力㗎啡湯姆冰樂,再share忌廉焦糖吐司。埋單發現店員自動將奶綠同吐司轉套餐,所以奶綠只係$20!吐司水準同韓國店一樣,厚得嚟又夠鬆軟,焦糖唔多,唔會太漏可惜杯薄荷朱古力咖啡冰沙出事,薄荷似係溝cocktail 果隻薄荷酒,朱古力咖啡亦不是mocha,成杯嘢溝埋個果好怪,又苦又咸!下次都係叫返d大路咖啡嘆個吐司好了!
埋單發現店員自動將奶綠同吐司轉套餐,所以奶綠只係$20!

吐司水準同韓國店一樣,厚得嚟又夠鬆軟,焦糖唔多,唔會太漏

2018-07-22
Type of Meal
Tea
2018-07-11 279 views
韓風大吹,依間韓國既連鎖咖啡店亦越開越多,見佢開到黎屯門就即管試下啦。叫左個蜂蜜吐司+咖啡既set, 60多塊錢,價錢都算合理啦。吐司除左d cream 之外,無咩味,咖啡我選左甜薯latte, 同樣都係淡淡的,無咩蕃薯味,亦無咖啡味😑,真係要改善下。
2018-07-04 308 views
坐下即覺得有去左首爾嘅感覺,播住K Pop,好有韓feel,蜂蜜芥未火腿芝士厚多士,足夠兩人享用,由於只係第二餐,所以點多個薄餅,吐司脆厚口感,濃郁芝士溶透麵包之內,值得回味。黑松露薄餅是薄脆餅底尤其喜愛,撲鼻的松露香,未吃已感受到,芝士遍佈薄餅面,菇菌豐富,可惜這裡無辣椒仔,相信會令味道生色不少。有氣咖啡無特別驚喜,有一點點蜂蜜味道,「汽」有點兒漏了,不覺突出。
2018-06-30
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$70 (Tea)
2018-01-04 778 views
呢間吐司非常脆口,重點價錢唔貴,可以再去食吐司大家,蜜桃茶唔太甜 冇藥水未都係唔錯選擇佢地仲有即磨咖啡飲,大家去開屯門可以叫返杯黎飲呀,地點又就腳,係一個唔錯的選擇
2017-12-24 473 views
柚子梳打+ 阿華田朱古力吐司=$85柚子梳打以清新為主,阿華田朱古力吐司有很香的阿華田味,入口則不如想像般那麼甜。抵玩指數:1.5/3在屯門市中心食完晚飯後,突然希望食一些甜食。想起一直想食的TOM N TOMS ,在市中心也有一間,於是立刻走過去。TOM N TOMS 正做緊阿華田朱古力吐司的推廣,十分感興趣,所以決定叫一份,配上柚子梳打。 吐司是即叫即做的,吐司上面忌廉,阿華田朱古力打成,吐司是經焗爐加工,口感更香口,中間是朱古力夾心。 邪惡多士的食法,當然是將上面的忌廉跟多士混合在一起食。其實入口的味道,甜度不是很高,但確實有很重的阿華田味,配上黑色誘人的朱古力醬,確實好食。真的,愈邪惡愈好食!

柚子梳打+ 阿華田朱古力吐司=$85

抵玩指數:1.5/3

2017-10-31
$85 (Tea)
2017-12-14 347 views
同朋友約食下午餐 行開屯市見到有韓國好出名ge tom n toms就入左去!有toast有pizza... 叫左個朱古力toast 佢個cream係有好濃ge朱古力味 多士面舖滿士多啤梨醬 多士好脆 已經一早幫你切埋 好似蜜糖磚塊咁 個味道好配合 又酸又甜 中和番 唔會太甜好好食!!!另外叫左個韓牛pizza 係薄批 好香牛肉味 係會令人食唔停同朋友試左latte同甘薯鮮奶 高度推薦甘薯杯野飲 好香好濃好好飲本身諗住會唔夠飽 turn out夜晚都食唔落抵食 好食!
本身諗住會唔夠飽 turn out夜晚都食唔落
抵食 好食!
2017-12-13
2017-08-15 461 views
香港大型咖啡連鎖店,來來去去都係C牌同P牌,之前聽聞有韓國咖啡連鎖店進駐香港,已經覺得有興趣一試。 上次去完文化歷史博物館,仲特登過沙田搵Tom N Tom Coffee,點知可能適逢假日,大排長龍,所以無緣一試。早排知道屯門市廣場開左分店,決定搵日平日去試試,免得假日去到又要排隊。屯門分店店面開揚,坐位亦較沙田店多。望望餐牌,除左多款咖啡外,仲有提供吐司等小食。 蜜糖蒜泥吐司,店員將塗滿蒜泥既吐司切開九份,再放入焗爐,之後灑上蜜糖。由於即叫即做,所以要等十分鐘左右。吐司焗得外層金黃,面層蒜泥半焦,加上甜甜既蜜糖,入口咸咸甜甜咁,不過裡面乾爭爭,差咁D,結果食得不太滿足。 咖啡拿鐵,咖啡味香濃,入口醇滑,水準不俗,但實在太細杯,飲幾口就冇哂。 基評分:*味道(基基基)**外貌*(基基)*抵食(基基)**服務(基基)*最後基言: 食物水準唔錯,唯一係價錢偏貴,食物份量少。餐廳: Tom N Toms Coffee網址: https://s.openrice.com/QrbS0Qk8700地址: 屯門屯隆街3號屯門市廣場1期1樓

基評分:
*味道(基基)**外貌*(基)*抵食(基基)**服務(基基)*

最後基言: 食物水準唔錯,唯一係價錢偏貴,食物份量少。

餐廳: Tom N Toms Coffee
地址: 屯門屯隆街3號屯門市廣場1期1樓
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
2017-08-06 334 views
選了南方舞廳的小說來渡過星期日,想找個地方給我靜靜地在書中漫遊。第一次到Tom & Toms,出於好奇韓國coffee shop 會是怎樣,個人偏好有window seating,能偶爾望望街外風景,不過這裡沒有。吸引我的是一杯Honey Sparkling Americano. 喜歡微甜,而有汽像是瞬間將咖啡因發揮提神功效。不經不覺已將書本看了大半,謝謝這杯快速醒神咖啡🙏🏼