成班舊同學約左在紅番茄餐廳鋸扒,我第一次去,唔知好唔好食,不過就有d難搵,唔近地鐵站所以搵左十幾分鐘,先搵到,仲有些少新裝修果d味道,不過唔算太濃,加上d食物都幾香,所以蓋過左果種唔舒服的難聞味道,我叫左一份日本牛柳,一個餐$128有湯有扒有餐飲,d扒我覺得好食過金鳳,好新鮮,唔係果d用鬆肉粉奄的,係新鮮的,所以好香!侍應d態度好好,好似經過精心訓練咁,同埋都幾有笑容,我好滿意!!我朋友叫左個咸豬手,好似話係招牌的。我都試食左一舊,個皮有蜜糖的,好香好惹味,個皮又脆!又唔會勁咸!下次會推介d朋友食呢個!
成班舊同學約左在紅番茄餐廳鋸扒,我第一次去,唔知好唔好食,
不過就有d難搵,唔近地鐵站所以搵左十幾分鐘,先搵到,
唔係果d用鬆肉粉奄的,係新鮮的,所以好香!
我朋友叫左個咸豬手,好似話係招牌的。
下次會推介d朋友食呢個!
Other Info. : 收錢時個侍應d態度好到不得了,笑容四萬咁口!
2013-10-01
$120 (Dinner)
2013-10-02 853 views
在平民區以平民價錢食到靚扒同鵝肝。正!在暗暗的深水埗元洲街某角落,有一間門面光猛,全白色的餐廳。入面環境乾淨,樓上自成一角,最啱Party聚會!食物質素唔錯,牛排肉質幾嫩滑,入口肉味肉汁都恰到好處,不比酒店排房差,但價錢就差好遠......百多元一份扒,值得一試!
在平民區以平民價錢食到靚扒同鵝肝。正!

2013-09-25 667 views
是日相約朋友到紅番茄晚餐, 餐廳位置不算難找, 鬧市中的一點寧靜始終剛開業不久, 裝修擺設以及用具也十分整潔, 員工亦非常有禮,細心四個人,一共點了5碟有沙律,帶子炒飯, 肉眼扒, 豬手,還有雞扒意粉先說豬手, 烤得剛剛好, 皮脆香, 又不會太咸,不錯不錯~帶子炒飯,眾所周知, 炒飯要乾身,但又不能太乾,這碟剛好,帶子又不會太淋~沙律不是我平日所吃的材料, 但味道不過不失肉眼扒,肉質也算嫩口,肉汁鮮味整體而言,環境,食物也不錯~下次再經過深水步,也會再吃~

四個人,一共點了5碟
有沙律,帶子炒飯, 肉眼扒, 豬手,還有雞扒意粉
先說豬手, 烤得剛剛好, 皮脆香, 又不會太咸,不錯不錯~
豬手
沙律不是我平日所吃的材料, 但味道不過不失
肉眼扒,肉質也算嫩口,肉汁鮮味
整體而言,環境,食物也不錯~
下次再經過深水步,也會再吃~
沙律, 帶子海鮮炒飯,肉眼扒
Other Info. : 另外這裡的飲料也蠻多的~
2013-09-02
$100 (Dinner)
豬手
沙律, 帶子海鮮炒飯,肉眼扒
  • 沙律 帶子海鮮炒飯肉眼扒
2013-08-18 492 views
和朋友團購,第一次食,原本有少少期待能有驚喜,但是沒有驚喜出現。食物味道比較淡,我們點個意粉d蝦和帶子好淡沒有味道,但意粉總算彈牙爽口挽回失分。主菜不過不失,份量都叫大份。今次令我比較滿意的是個沙律,好大份和好味,雞翼總算有返味道,我喜歡!
主菜不過不失,份量都叫大份。
2013-08-18
Type of Meal