2021-10-29 523 views
🔹野菌一族 配螺絲粉 $39湯底是很濃郁的蕃茄湯底不單單是用茄膏熬的 還有用新鮮蕃茄有滿滿的蕃茄粒在湯底裏上面有炒蛋 蛋味不濃 但挺滑的裏面有大約三種菌類 都挺彈牙的 不會煮的太軟螺絲粉和湯粉很搭配濃濃的蕃茄味配上吸滿湯汁的螺絲粉 很開胃而且剛煮好的螺絲粉的口感不錯 份量也很足整體來說 想便宜吃一餐的話 可以選噢推薦程度:6.5/10
🔹野菌一族 配螺絲粉 $39
而且剛煮好的螺絲粉的口感不錯 份量也很足
整體來說 想便宜吃一餐的話 可以選噢
推薦程度:6.5/10
2021-09-02 389 views
濃郁蕃茄湯🍅必食!🌟日式油揚雞肉配螺絲粉 $45蕃滿門最出色就係佢既濃郁蕃茄湯底,味道鮮甜不會酸,螺絲粉上面嘅炒蛋亦十分綿滑。絕對係food court入邊嘅高質之選👍🏻性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5味道:🤤🤤🤤🤤/5
濃郁蕃茄湯🍅必食!

🌟日式油揚雞肉配螺絲粉 $45

性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5
味道:🤤🤤🤤🤤/5

2021-08-12 241 views
依間分店係foodcourt入面,所以環境就自己處理啦~其實n年前第一次係大埔食蕃滿門果陣,係用新鮮蕃茄做嘅湯,味道會淡dd,但係依家改用蕃茄膏lu~講番今次先,佢個湯係濃郁,改芝士湯嘅碎芝士量足夠每一啖都有芝士味,雖然用茄膏,但係有後期修改味道,令味道偏甜,好岩小朋友口味,今次叫左螺絲粉,d汁都有掛係粉度,餸方面其實幾多,今次叫鴛鴦雞扒,一塊煎一塊炸,炸果塊夠脆,煎果塊偏咸但係配通粉食岩岩好49蚊包野飲,絕對抵食

49蚊包野飲,絕對抵食
2021-08-08
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$50 (Lunch)
🇭🇰蕃滿門·呢個我大學嘅時候超多人鍾意食 但係唔知點解我就係一次都冇食過🤣終於前排夜晚好想食蕃茄湯嘅時候就自己一個嚟咗食🤭🤭·3餸招牌蕃茄湯粉$45佢個湯底唔係厚身 成個蕃茄打落去嗰種嚟嘅佢個湯係似蕃茄味嘅清湯咁 不過佢上邊有超多蕃茄蓉 酸酸甜甜咁 我自己覺得都唔錯 食落幾舒服🍅佢啲螺絲粉其實都幾入味 而且煮到岩岩好 仲有啲口感😎而且我覺得我揀嗰啲餸都唔錯 佢個貢丸入邊有啲菇粒 而且都幾彈牙 個蟹棒都係lrgit既😌😌唯一係佢個炒蛋我自己覺得好似無咩蛋味咁 我自己一般般🤣·#rbyeat#rby港式#rby大角咀 #rby將軍澳 #rby尖沙咀 #rby大埔 #rby九龍灣·📍大角咀海庭道18號奧海城二期1樓大食代📍尖沙咀廣東道30號新港中心地庫大食代11號舖📍將軍澳貿業路8號新都城中心1期2樓256-258號舖📍九龍灣展貿徑1號E-Max 國際展貿中心2樓12號鋪📍大埔安慈路1號海寶花園地下8號舖
🇭🇰蕃滿門

📍尖沙咀廣東道30號新港中心地庫大食代11號舖
📍將軍澳貿業路8號新都城中心1期2樓256-258號舖
📍九龍灣展貿徑1號E-Max 國際展貿中心2樓12號鋪
📍大埔安慈路1號海寶花園地下8號舖
$45 (Dinner)
3餸招牌蕃茄湯粉
2021-03-02 673 views
一個員工係收銀位一個係煮麵位,點知煮食工作係共同分擔,收銀嗰個係疫情下觸摸完成千上萬隻手掂過既硬幣同銀紙後,依然冇洗手!煮麵嗰個阿姐煮両煮仲係度篤手機,收銀用佢佈滿細菌既手加配料外仲倒麵入外賣碗、裝湯,之後輪到下個又繼續收錢,唔介意中招大家先好去食。
TakeAway
2020-11-04 758 views
有一日我同朋友去奧海城食飯見到foodcourt 有一間主打番茄湯既店蕃滿門Counter前就放住一碗大大碗display番茄湯螺絲粉🍜賣相的確相當吸引 好豐富好足料嘅感覺😍無諗過系food court 都會見到咁打卡able 既嘢食🍜.雜錦蕃茄滑蛋濃湯 (微辣) $68超濃嘅番茄湯 酸酸辣辣配上好有咬口嘅 #烏冬圍住一大堆配菜 西蘭花、丸、冬菇、蟹柳、豆卜、牛腩等中間仲有炒滑蛋🍳估佢唔到個炒滑蛋真係好滑喎!至於個 #番茄湯 ⋯ #冇得輸 ⋯濃到完全唔想放過任何一滴😍😂😂🤣睇吓我朋友直頭想捐入個碗入邊 就知有幾好食以$68來講會唔會太抵食?睇來我要來奧海城返工啦🤪😋下次試吓跟佢display叫 #螺絲粉 ⋯應該會更加掛湯更加正!
有一日我同朋友去奧海城食飯
見到foodcourt 有一間主打番茄湯既店蕃滿門
賣相的確相當吸引 好豐富好足料嘅感覺
雜錦蕃茄滑蛋濃湯 (微辣) $68

超濃嘅番茄湯 酸酸辣辣配上好有咬口嘅 #烏冬
圍住一大堆配菜 西蘭花、丸、冬菇、蟹柳、豆卜、牛腩等
中間仲有炒滑蛋🍳估佢唔到個炒滑蛋真係好滑喎!
😂😂🤣睇吓我朋友直頭想捐入個碗入邊 就知有幾好食
以$68來講會唔會太抵食?睇來我要來奧海城返工啦🤪
$70 (Lunch)
2020-02-09 1136 views
呢間野開喺奧海城food court 入面睇個名都知係專門食蕃茄湯底嘅嘢我同朋友各自叫咗兩款餸,但係同樣叫辣蕃茄湯配螺絲粉,個辣都可以揀辣度,第一次食覺得個湯底幾特別,甜甜地酸酸地辣辣地,中間仲會配一pat炒滑蛋,個人略嫌佢個滑蛋冇乜香味,螺絲粉份量勁多完全食唔晒,蕃茄肉算多餸方面,我地一個叫左鴛鴦雞扒,鴛鴦雞扒炸同煎雞扒各兩件,我就鍾意煎嗰種,佢會配埋一款類似泰式辣醬嘅汁,整體味道都OK嘅另一款我哋叫咗豬手,份量都幾多,佢另外報咗個類似芒果醬,同豬手唔算特別夾,不過我對個豬手有啲失望,可能係因為覺得佢有少少騷後話:食完之後隔咗一排會想飲多咗水總體來講,未食過嘅話可以一試,但唔需要特登去朝聖
呢間野開喺奧海城food court 入面

睇個名都知係專門食蕃茄湯底嘅嘢

後話:食完之後隔咗一排會想飲多咗水
總體來講,未食過嘅話可以一試,但唔需要特登去朝聖
2019-10-13 994 views
第一次食蕃滿門,感覺唔錯職員友善,主動幫忙食物分量足夠,女仔一定夠飽但唔知點解原味都有小小辣,唔食得辣既朋友要注意。但整體45蚊有3條腸仔同好厚既午餐肉,都算係甘。
第一次食蕃滿門,感覺唔錯
職員友善,主動幫忙
食物分量足夠,女仔一定夠飽
但唔知點解原味都有小小辣,唔食得辣既朋友要注意。
但整體45蚊有3條腸仔同好厚既午餐肉,都算係甘。
2019-10-12 661 views
感冒了好幾天,胃口沒有了,味覺也遲鈍了。吃了幾天清淡的食物,今天決定吃些可以刺激味蕾的東西。走過蕃滿門,被那紅紅的番茄湯吸引,那湯令我想起番茄酸酸甜甜的味道,食慾被喚醒了。點了一碗雞肉、花枝丸番茄湯螺絲粉,由於是下午茶時段,這螺絲粉只需$35。付錢後店員給我一個取餐呼叫器。呼叫器震動,可以取餐了。取餐時,嚇了一跳,沒想過是這樣滿滿的一大碗,上面還有一些炒滑蛋,紅黃相襯,單是賣相已十分吸引。先喝一口蕃茄湯,酸酸甜甜的,有蕃茄的香味, 令人胃口大開。雞肉質感不錯,味道也很好。花枝丸沒什麼味道,幸好質感Q彈。蛋很滑,不過是涼的,在湯中浸了一會兒再吃,更好吃。螺絲粉很多,真的可以吃得飽飽的。這店位於商場的美食廣場內,和其他食店共用桌椅。這美食廣場很大,裝潢精緻,桌椅之間空間十足,坐得舒適。蕃滿門雖然要自己取餐,不過我點餐和取餐時,店員的態度很好,很有禮貌。
2019-10-10 414 views
今日經過奧海城,又再上去幫襯,遇上有禮貌又好客叔叔,介紹我食芝士濃湯款嘅螺絲粉,就信佢啦!Order 左個煎&脆雞扒加芝士濃湯螺絲粉!哇!等一陣已經有得食,叔叔真係 very nice,叫我攞餐時,超好笑容 😊 一坐低,已經聞到勁大陣蕃茄香,流晒口水。。。食左第一啖,真係好正,好好食,本身個蕃茄湯底已經香濃好味,今次仲加埋淡淡芝士,加少少辣,真係超正囉!一邊食。。。啖啖芝士拉絲,唔係講笑,好得👍🏻👍🏻

雙雞扒拼芝士濃湯螺絲粉
2019-10-10
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$58 (Lunch)
雙雞扒拼芝士濃湯螺絲粉
  • 蕃茄芝士濃湯螺絲粉
2019-09-13 349 views
今日,我去了大角咀的蕃滿門,作為晚餐,真是大滿足。先是有三款不同的湯底可供選擇,而我今次選擇挑戰微辣的香辣濃湯。辣度有如沒有辣度但卻又有辣,因為他不是很刺激你的喉嚨,相反是溫和的辣。各種的餸也很足料,有響螺、丸、鴨胸等等。食住咁大碗螺絲粉,我覺得自己好似打緊邊爐。下次可以叫多個人一齊食。再加$8可以飲杯凍柚子蜜,辣,也可以中和返^_^不過飲品就由其他的鋪位提供,但是配搭令整個餐更上一層樓^_^不過他沒有特別的座位安排,需要靠自己找位置。所以若多些人一齊來吃的時候,可能就會沒有位置坐下來。
今日,我去了大角咀的蕃滿門,作為晚餐,真是大滿足。

各種的餸也很足料,有響螺、丸、鴨胸等等。

食住咁大碗螺絲粉,我覺得自己好似打緊邊爐。
下次可以叫多個人一齊食。

再加$8可以飲杯凍柚子蜜,辣,也可以中和返^_^

D3雜錦蕃茄滑蛋(香辣濃湯微辣)
D3雜錦蕃茄滑蛋(香辣濃湯微辣)
  • 雜錦蕃茄滑蛋螺絲粉
2019-07-17 343 views
第一次黎奧海城food court食飯,行左一轉見啲餐廳都好普通,所以揀左呢間特別少少主打蕃茄湯底的鋪頭。望落賣相唔錯,首先試左啖湯,蕃茄味好濃郁,完全唔係味精湯,淨係湯底已經誠意十足。另外個蛋都幾滑,螺絲粉索哂啲湯,但又唔會浸到淋哂。雞肉同螺絲粉的份量都算多,好滿足的一餐。
日式油揚雞肉蕃茄濃湯螺絲粉

2019-07-09
Type of Meal
Dinner
2019-07-07 253 views
係奧運睇完戲就係隔離大食代諗住求其食D野,點知遇上驚喜!而加都有好多餐廳有得食蕃茄湯,但唔係間間都好食。但呢間嘅湯底蕃茄味岩岩好,唔會濃到食唔到,但又唔會無左茄味。我叫左小辣,但都幾辣下,但辣得好爽。塊雞扒係超脆!又juicy!份量好足,我係食唔哂個隻。一定會encore !
2019-06-19 256 views
同朋友喺奧海城行完街,見附近啲餐廳都比較貴,所以就去左food court揾食,見有好多間望落都唔錯,但最後都係被蕃茄湯所吸引住 揀左蕃滿門 佢有好多配搭,例如麵種、湯底、辣既程度等我就揀左蕃茄蛋湯 小辣 螺絲粉 餸叫左煙鴨胸另外朋友叫左豬手同牛扒 我個人最中意牛扒,係比較腍嗰種,好易咬其次就鴨胸肉 都好香口 ,豬手都唔差 但略嫌有啲硬如果鐘意食辣既朋友可以試下小辣 因為辣味都算明顯 有愈食愈辣既感覺 要讚下個蕃茄湯真係好濃郁,好好味喺奧海城稱得上平民美食,人均都係$60有找

佢有好多配搭,例如麵種、湯底、辣既程度等

我就揀左蕃茄蛋湯 小辣 螺絲粉 餸叫左煙鴨胸

另外朋友叫左豬手同牛扒

我個人最中意牛扒,係比較腍嗰種,好易咬

其次就鴨胸肉 都好香口 ,豬手都唔差 但略嫌有啲硬

要讚下個蕃茄湯真係好濃郁,好好味

喺奧海城稱得上平民美食,人均都係$60有找

2019-06-07 242 views
蕃滿門,確是Food court內較少見的食店。鄰近的食店是food court老是常出現的店。吃膩了,吃厭了,看到蕃滿門,便選定了。食物選擇頗多,看到花多眼亂。最後挑了油揚雞扒烏冬,湯底方面,有三款選擇,有番茄炒蛋濃湯、辣味番茄、番茄芝士。三款也很吸引,初次來吃,還是吃最原始的番茄湯好了。很驚喜的,店員說番茄湯能自選辣度。對於嗜辣的人來說,實在太驚喜。以自助形式取餐,很快便有餐了。原來是另加辣醬,混合湯頭。湯底尚算濃郁,有幾顆番茄,湯底本身味道偏甜,融合辣醬後,添幾份辛辣感。配料則較普通,無需特別討論。
蕃滿門,
確是Food court內較少見的食店。
鄰近的食店是food court老是常出現的店。
吃膩了,吃厭了,
看到蕃滿門,便選定了。

食物選擇頗多,看到花多眼亂。
最後挑了油揚雞扒烏冬,
湯底方面,有三款選擇,
有番茄炒蛋濃湯、辣味番茄、番茄芝士。
三款也很吸引,初次來吃,
還是吃最原始的番茄湯好了。
很驚喜的,店員說番茄湯能自選辣度。
對於嗜辣的人來說,實在太驚喜。

以自助形式取餐,很快便有餐了。
油揚雞扒番茄烏冬

原來是另加辣醬,混合湯頭。
湯底尚算濃郁,有幾顆番茄,
湯底本身味道偏甜,
融合辣醬後,添幾份辛辣感。
配料則較普通,無需特別討論。
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner