🥢🥢🥢問過點解可以甜得嚟又咁低碳水,店長話茶飲啲甜味來自自家研發不升糖的天然生酮糖漿,無添加,仲無基因改造,淨係呢樣都值回訪率 = 95% 🥢🥢🥢⭐️ 生酮茶飲系列:生酮海鹽開心果芝士奶抹茶$48Top 6之選,得4.2g糖同13g蛋白質,飲完唔會有負擔,味道仲好到爆,完全保留到綠茶同開心果嘅濃郁,重點係落埋芝士奶蓋都唔過300卡!另外仲叫咗生酮黑糖珍珠厚椰乳加仙草$45,好重椰味,飲品用仙草口感滑溜,真係好味!⭐️開心果醬生酮多士$24都唔錯,採用自家研發嘅無糖無面粉生酮方包製成,經飛碟機烘焙後的生酮三文治,同普通三文治口感和味道都非常相似,食落去唔會覺得罪惡⭐️生酮檸檬茶同茶餐廳完全冇分別嘅港式檸茶,使用赤蘚糖醇,不僅能夠提供甜味,還保持零碳和零卡路里,隨時可以飲,完全冇負擔,啱啱好適合想控制血糖嘅朋友⭐️生酮奇亞籽高纖蛋白方包$89低碳高纖又高蛋白,每包得53卡,但有11g蛋白質咁多,奇亞籽充滿纖維,食完唔會肚餓,真係好適合生酮飲食者==============================#食在尖沙咀 #廢水日 #手搖 #戲曲中心 #香港茶飲店 #生酮飲食

⭐️ 生酮茶飲系列:

生酮海鹽開心果芝士奶抹茶$48

⭐️開心果醬生酮多士$24

⭐️生酮檸檬茶

⭐️生酮奇亞籽高纖蛋白方包$89

6 day(s) ago 0 views
放假又係出街行下嘅好日子😬 星期日拉埋太太去一個充滿藝術氣息嘅地方😝我哋今次去到西九戲曲中心觀摩一下😂影下相打下卡,行到咁上下又見餓啦,經過見到「餇茶號」 同 「酮福堂」有聯成😋可以健康飲食一下🤣「酮福堂」主打無糖、低碳、生酮健康創意美食,創辦人之前開設咗「餇記冰室」茶餐廳大受歡迎,最近再下一城,在西九龍戲曲中心開設新店 「餇茶號」主打各式各樣嘅無糖茶飲和小食,酮糖零負擔,從此想飲廢水變得更加健康,更設立「酮福堂」專櫃,飲完茶之後可以將你心愛嘅生酮食物帶返屋企享用🫶生酮海鹽開心果芝士奶蓋抹茶拿鐵 $48一飲就知比平時健康得多😊雖然係無糖,但味道依然係度👍而且抹茶味香濃,芝士奶蓋好香好滑😋生酮芝士奶蓋四季春烏龍茶 $42飲落相當之清新!好健康嘅芝士奶蓋 而且好香滑!真係又想飲廢水又想飲得健康就岩哂😬生酮堅果醬吐司 $24 + $4 開心果醬十分之香脆嘅吐司🍞即叫即製!再加上開心果醬真係有畫龍點睛之感😋生酮奇亞籽高纖蛋白方包一盒(10包) $89等小編食返幾餐健康嘅餐,買啲白方包返屋企開餐先得😬生酮港式檸茶 $100/4支有嘢食當然要配埋嘢飲啦!亦都當然要係生酮飲食健康一下啦😋P.S. 而

生酮海鹽開心果芝士奶蓋抹茶拿鐵 $48

生酮芝士奶蓋四季春烏龍茶 $42

生酮堅果醬吐司 $24 + $4 開心果醬

生酮奇亞籽高纖蛋白方包一盒(10包) $89

等小編食返幾餐健康嘅餐,買啲白方包返屋企開餐先得😬

生酮港式檸茶 $100/4支

有嘢食當然要配埋嘢飲啦!亦都當然要係生酮飲食健康一下啦😋

P.S. 而家仲有特別優惠帶俾大家,凡在「餇茶號」出示這個社交平台Post ,可享有以下優惠

1️⃣購買兩杯飲品即送窩夫一件或其他小食一款
2️⃣購買一杯飲品可用優惠價 $ 10 換購一件窩夫
優惠期:20/11 - 19/12
2024-12-18 0 views
年紀越大想食啲健康既野🤭新陳代謝慢左,唯有靠食健康啲既野食,希望可以郁少兩下😂咁岩陪屋企人睇戲曲,發現左依間生酮店‼️以後唔洗再怕飲珍珠奶茶🧋唔洗再怕食麯包🤭.🧋生酮黑糖珍珠脫乳糖鮮生乳 $45岩晒減肥既人飲🥹小店用既係不升糖天然生酮糖漿🍬同左桃膠黎代替珍珠,飲完感覺都好健康😋奶味好夠💯.🍞生酮果醬吐司 $24個包哄完超脆口💯簡左開心果醬味,估唔到可以去到咁濃,食落去同普通既吐司味道無咩分別.🍞新同奇亞籽高纖蛋白方包呢個方包比出面嘅方包唔同嘅地方係用咗零糖去整成,仲要係低碳水高膳食纖維,仲加咗奇亞籽同埋奇亞籽粉去增加個飽腹感💯岩晒減肥既人做早餐.🍋生酮港式檸茶 岩晒放係公司,當想叫珍珠奶茶既時候拎出黎飲就岩岩好👍🏽採用左零卡路里既赤蘚糖醇,甜度有別於出面既檸茶,但值得一試
🧋生酮黑糖珍珠脫乳糖鮮生乳 $45

🍞生酮果醬吐司 $24

🍞新同奇亞籽高纖蛋白方包

🍋生酮港式檸茶
📍「餇茶號」- 尖沙咀西九龍戲曲中心開設新店 「餇茶號」,主打各式各樣嘅無糖茶飲同小食,酮糖零負擔,可以健健康康飲廢水呀😍😍😍🍴 生酮百香果菠蘿香橙水果茶✨推薦指數:8.5/10見到呢款有咁多水果好豐富,佢哋亦用咗自家研發嘅生酮糖漿,飲落酸酸甜甜充滿水果香味,配搭得幾好😋最重要嘅係一杯只係4️⃣2️⃣卡‼️平時一杯廢水都要300卡起跳啦,呢杯真係好飲得嚟又唔會浪費quota 😌🍴 生酮海鹽開心果芝士奶蓋抺茶拿鐵✨推薦指數:7.5/10作為開心果控,見到呢杯就即刻嗌咗🤣飲落抺茶味香濃,芝士奶蓋口感順滑,唔會太苦或太甜,不過就唔係好飲得出開心果味,呢度有少少🤏🏻失望🥲🍴 生酮窩夫✨推薦指數:8.5/10呢款用咗由自家製無糖無麵粉配方製成窩夫漿,即叫即製,今次揀咗佢哋自家製嘅100%純開心果醬同零熱量嘅生酮糖漿,一啲都唔邪惡😆食落窩夫🧇好脆身,無論夾層定面頭都搽咗滿滿嘅開心果醬,開心果味夠哂濃!作為 #開心果控 嘅👧🏻表示很可以🤩🍴生酮奇亞籽高纖蛋白方包✨推薦指數:9/10呢款係新口味,主打高蛋白、高纖維、低碳水,食落口感真係好似真麵包,軟熟得嚟仲食到粒粒奇亞籽,而且佢一包只系6️⃣2️⃣卡🤩夠哂抵玩🤣買返屋
📍「餇茶號」- 尖沙咀

🍴 生酮百香果菠蘿香橙水果茶
✨推薦指數:8.5/10

🍴 生酮海鹽開心果芝士奶蓋抺茶拿鐵
✨推薦指數:7.5/10
作為開心果控,見到呢杯就即刻嗌咗🤣

🍴 生酮窩夫
✨推薦指數:8.5/10

🍴生酮奇亞籽高纖蛋白方包
✨推薦指數:9/10
呢款係新口味,主打高蛋白、高纖維、低碳水,食落口感真係好似真麵包,軟熟得嚟仲食到粒粒奇亞籽,而且佢一包只系6️⃣2️⃣卡🤩夠哂抵玩🤣買返屋企用嚟做整三文治做早餐就岩哂😎

🍴生酮港式檸茶
✨推薦指數:8/10
平時港式檸檬茶落好多糖,呢款用咗赤蘚醇糖代替,保持零碳零卡,飲落同平時飲開嘅系有啲分別,整體無咁甜同唔渴喉,係一個健康嘅選擇🤩

2024-12-11 0 views
平時好鐘意周圍試下手搖飲🧋但飲得多又驚肥驚唔健康😌平時成日少甜走甜又覺得冇咁好飲😂原來最近屋企附近開左餇茶號🫖係酮福堂旗下嘅茶飲店💕 餇茶號主打各式各樣嘅無糖茶飲和小食,酮糖零負擔,從此想飲廢水變得更加健康🤭見到除咗有茶飲🧋仲有一啲健康小食😍即刻要試下🧋生酮黑糖珍珠脫乳糖鮮牛乳第一次飲,原來用左桃膠代替珍珠,一樣有口感💕甜味來自自家研發不升糖的天然生酮糖漿,而且無添加✅無基因改造✅飲廢水都飲得健康啲🥤百香果菠蘿香橙水果茶酸酸甜甜嘅口感,呢杯加落大量水果,果味十足😍百香果同菠蘿配搭得啱啱好🫶🏻🥪腰果醬多士好香嘅腰果醬,即烘吐司,香脆濃郁,好健康😍生酮吐司同一般味道唔會爭好遠,食落都健康啲✌🏻🍞生酮奇亞籽高纖蛋白方包最新推出的生酮奇亞籽高纖蛋白方包低碳水、高纖維、高蛋白質是生酮飲食者嘅福音,奇亞籽充滿纖維,促進消化系統健康,食落仲有啲口感🙌🏻平時用嚟做三文治啱晒👌🏻富含Omega-3天然成分增強心血管健康👍🏻下次試埋其他野飲

平時好鐘意周圍試下手搖飲🧋
但飲得多又驚肥驚唔健康😌平時成日少甜走甜又覺得冇咁好飲😂
原來最近屋企附近開左餇茶號🫖
係酮福堂旗下嘅茶飲店💕
餇茶號主打各式各樣嘅無糖茶飲和小食,
酮糖零負擔,從此想飲廢水變得更加健康🤭
見到除咗有茶飲🧋仲有一啲健康小食😍即刻要試下

🧋生酮黑糖珍珠脫乳糖鮮牛乳
第一次飲,原來用左桃膠代替珍珠,一樣有口感💕

🥤百香果菠蘿香橙水果茶
酸酸甜甜嘅口感,呢杯加落大量水果,果味十足😍
百香果同菠蘿配搭得啱啱好🫶🏻

🥪腰果醬多士

下次試埋其他野飲
2024-12-03
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2024-12-08 71 views
生酮飲食現時大行其道,主打無糖、低碳及生酮健康創意美食的「酮福堂」於西九龍戲曲中心開設主打無糖茶飲及小食的「餇茶號」,標榜使用零負擔酮糖,令茶飲愛好者也有健康選擇;分店同時設立「酮福堂」專櫃,供應多款生酮產品,可帶回家享用-🔹生酮海鹽開心果芝士奶蓋抹茶拿鐵一杯只有 4.2 克糖份,蛋白質含量達 13.2 克;啖啖抹茶芳香配搭濃郁的開心果醬及細緻軟滑的厚芝士奶蓋,甜度極低且層次豐富-🔹生酮百香果菠蘿香橙水果茶低卡、低糖、低脂之選,一杯只有 42 大卡;清新的水果茶香解渴又解膩-🔹生酮開心果吐司現場即製配上 100% 純開心果醬及零熱量的生酮糖漿;吐司外脆內綿,開心果濃香細膩-🔹生酮奇亞籽高纖蛋白方包加入高纖奇亞籽促進消化系統健康,更易有飽腹感,同時含有 Omega-3 天然成分增強心血管健康鬆軟綿密的方包加入亞麻籽更添口感-🔹生酮港式檸茶使用代糖赤蘚糖醇,提供甜味之餘又保持零碳和零卡路里,啖啖檸檬清香酸甜平衡
🔹生酮海鹽開心果芝士奶蓋抹茶拿鐵
🔹生酮港式檸茶
2024-12-06
Type of Meal
Lunch
去開柯士甸戲曲中心發現呢到開左餇茶號酮福堂旗下既新開茶飲店😎主打各式無糖 低碳 生酮健康茶飲小食戒糖不戒甜 以後台式茶飲就可以更健康喇🥳餇茶號內有幾個位置可以堂食亦設有酮福堂專櫃 可以購買生酮食品番屋企今次就叫左2杯飲品1款小食嘆個TEA再另外買左D野番屋企慢慢食😊💥生酮茶飲系列用上自家研發不升糖天然生酮糖漿無添加 無基因改造係天然健康既生酮茶飲☺️🔸生酮黑糖珍珠脫乳糖鮮牛乳招牌必飲之選 黑糖X脫乳糖既鮮奶 桃膠取替黑糖珍珠口感更好 亦相對冇咁甜飲多多都冇負擔呀🥰🔸生酮芝士奶蓋四季春烏龍茶生酮既芝士奶蓋 感覺冇咁邪惡四季春烏龍茶清香爽甜 唔駛怕肥了😋💥生酮堅果醬吐司自家研發無糖無面粉生酮方包味道同平常既吐司冇咩分別 吐司烘得香脆 完全唔似係生酮😳💥生酮港式檸茶茶餐廳港式檸茶 罐裝設計 方便易飲用赤蘚糖醇代替糖漿 零碳 零卡路里 但仲有正宗檸茶味 正🤭💥生酮奇亞籽高纖蛋白方包新品 生酮奇亞籽高纖蛋白方包奇亞籽極高纖 富含 Omega-3 脂肪酸 呢款方包真係低碳水 高纖維 高蛋白質用佢食早餐飽腹感持久 又健康😆大手入左一盒 有十塊😇

去開柯士甸戲曲中心發現呢到開左餇茶號

用佢食早餐飽腹感持久 又健康😆
大手入左一盒 有十塊😇
TakeAway
2024-12-06 90 views
☘️最近朋友帶我去飲生酮黑糖珍珠脫乳糖鮮牛乳,好新鮮、感覺咁仲好健康呢❤️🌈生酮黑糖珍珠脫乳糖鮮牛乳:第一次食生酮黑糖珍珠😋口感好似食仙草😍好特別呀❤️鮮牛乳好香又滑👍🌈生酮黑糖珍珠厚椰乳:呢杯個椰乳味道好出✅味道亦唔會話好甜👍正呀喂💯🧇生酮窩夫:即叫即做🔥加埋開心果醬同埋生酮糖漿🌈食左都唔怕肥呀!🥪生酮芝士火腿飛碟三文治:生酮三文治🥪同普通嘅三文治口感、味道好相似🔥配埋濃濃嘅芝士同埋火腿就更加健康同好味🤤🍋生酮港式檸茶:味道好似茶記檸茶🪐啱晒注重健康嘅我地呀💯🍞生酮奇亞籽高纖蛋白方包:高纖維又高蛋白質,好健康呀。

🍋生酮港式檸茶:味道好似茶記檸茶🪐啱晒注重健康嘅我地呀💯

🍞生酮奇亞籽高纖蛋白方包:高纖維又高蛋白質,好健康呀。
2024-12-06 61 views
《餇茶號 - 尖沙咀》如果以前進行生酮飲食既時候有呢間小店就好啦🥹話說小妹近排肥番曬,諗緊好唔好再進行生酮飲食減下磅,以前每次要實行,我都會比好大決心自己要戒粥粉麵飯所有醣類,但破左酮咁長時間,要入番酮都唔係咁容易架🥸開始之前,我都做左好多research 有啲咩要開始減少食,有啲咩食得🤨正當我做緊research時,我發現到呢間有賣生酮食品既小食茶飲店,menu 睇落都幾吸引的😌行開尖沙咀就順便去埋餇茶號望下有咩可以入手💪🏻💁🏻‍♀️生酮開心果醬吐司 $28生酮麵包雖然可以止醣癮,但普遍個質感都係好乾或者口感好嚡,不過試左呢度既開心果醬吐司之後🍞我對生酮麵包有所改觀😍佢既質感都幾軟熟,食落口感好似平日食既湯種麵包咁,配合埋濃郁無糖既開心果醬同果仁醉,食得到開心果既原味之餘仲好有飽肚感添😌💁🏻‍♀️生酮黑糖珍珠厚椰乳 $45話得係生酮飲品就一定係無糖同無澱粉架啦,飲多飲得冇罪疚感😚珍珠都保持住彈牙嘅感覺,雖然同平日飲到嘅珍珠奶茶質地有啲唔同,呢度係用桃膠代替平日飲用嘅珍珠,雖然冇咁煙靭,但以無醣嚟講算係好有滿足感㗎啦😌椰奶帶有椰子嘅清香,配合埋生酮糖漿嘅味道完全唔會覺得係無糖嘅飲品💁🏻‍♀️
《餇茶號 - 尖沙咀》
💁🏻‍♀️生酮開心果醬吐司 $28

💁🏻‍♀️生酮黑糖珍珠厚椰乳 $45

💁🏻‍♀️生酮海鹽開心果芝士奶蓋抹茶拿鐵 $48
嚟到呢度見到有開心果就梗係要試吓啦,佢雖然都係無糖嘅配方,但係咁樣反而飲得到開心果仁嘅香氣,最頂嗰層係海鹽開心果芝士奶蓋,而下面係無糖嘅抹茶拿鐵,開心果奶蓋飲落creamy 唔黏喉,帶有微微鹹香,上面仲有啲開心果碎添,平時飲抹茶拿鐵我都鍾意唔加糖,所以佢呢個無糖嘅版本絕對適合我,有一陣茶味嘅甘香

由於試過佢哋個麵包之後,我又覺得個質地幾唔錯,好想比屋企人試吓食健康啲無醣嘅麵包,佢係用咗生酮奇亞籽製作,充滿纖維同Omega-3,今次就買咗一盒返去俾佢哋體驗吓先,其實店舖入面仲有好多適合新酮人士嘅產品,低碳人士都適合㗎
2024-11-26
2024-12-06 38 views
酮福堂 x 餇茶號 健康飲廢水🧋生酮黑糖珍珠脫乳糖鮮牛奶呢款飲品嘅甜味來自自家研發嘅天然生酮糖漿,完全唔會影響血糖。用桃膠代替傳統黑糖珍珠,口感滑順,真係好味又健康!🥑脫乳糖牛油果奶昔呢杯奶昔濃郁順滑,牛油果嘅香氣同奶味完美融合,飲落去好好味,特別適合鍾意健康飲品嘅朋友。🥪生酮芝士火腿飛碟三文治呢款三文治用無糖無面粉嘅生酮方包,口感同普通三文治無分別,濃郁芝士同火腿搭配,實在太好味,完全唔會覺得係健康選擇!🍋生酮港式檸茶飲落去有茶餐廳嘅風味,使用赤蘚糖醇,保持甜味仲完全零碳、零卡,對糖尿病患者或者高血糖風險人士嚟講,真係一個理想選擇。🍞生酮奇亞籽高纖蛋白方包呢款方包低碳高纖,奇亞籽嘅加入幫助飽腹感,仲促進消化,食完之後感覺輕盈,唔怕肚餓反彈。而家喺「餇茶號」出示呢個I社交平台Post,仲可以享有特別優惠:買兩杯飲品即送窩夫或其他小食一款,或者買一杯飲品可以用$10換購窩夫,優惠期到12月19日,真係好划算!
酮福堂 x 餇茶號 健康飲廢水

🧋生酮黑糖珍珠脫乳糖鮮牛奶

🥑脫乳糖牛油果奶昔

🥪生酮芝士火腿飛碟三文治

🍞生酮奇亞籽高纖蛋白方包

今次嚟到戲曲中心餇茶號,主打生酮飲品同小食,專注於無糖、低碳、生酮健康食物。啱唒糖尿病人士,想控制糖分攝入同埋升糖尿指數嘅人!健康得嚟,又可以滿足到食甜嘢嘅慾望🥳✨🧋🥤生酮黑糖珍珠脫乳糖鮮牛乳拿鐵同奶茶舖嘅牛乳奶鐵冇分別,佢嘅甜味都幾自然,用咗佢哋自家製嘅不升糖糖漿,不過用咗桃膠代替黑糖珍珠。唔會膩,口感順滑,飲完唔會覺得有罪惡感。🧋🌰生酮海鹽開心果芝士奶蓋抹茶拿鐵唔單止有抹茶嘅清香,仲加咗開心果同芝士奶蓋,個芝士奶蓋好香滑。🍞🥜生酮杏仁醬吐司依家買兩杯飲品,即送窩夫一件或者其他小食。買一杯都可以加$10換購一件窩夫。窩夫用咗生酮方包,入面夾住滿滿嘅100%純杏仁醬,口感濃郁但唔會過甜。🍞💪生酮奇亞籽高纖蛋白方包佢嘅主要成份係白芸豆粉,替代平時嘅麵包小麥粉。無糖又高纖,仲有足夠嘅蛋白質。生酮港式檸茶 🍋🫖想買多兩支好飲又無糖嘅飲品放喺屋企雪櫃,隨時有得飲。呢一支港式檸檬茶用咗赤蘚糖醇,零卡路里,零糖地還原茶餐廳嘅味道。

🧋🥤生酮黑糖珍珠脫乳糖鮮牛乳拿鐵

🧋🌰生酮海鹽開心果芝士奶蓋抹茶拿鐵

🍞🥜生酮杏仁醬吐司

🍞💪生酮奇亞籽高纖蛋白方包

生酮港式檸茶 🍋🫖
2024-12-03 325 views
尖沙咀戲曲中心新開咗一間以生酮飲食做主題嘅茶飲店🙂主打生酮手搖飲品、生酮小食 不加人工糖 食咗唔怕升糖指數超標 夠晒健康🍹生酮黑糖珍珠厚椰乳 減肥都可以飲😛採用自家研發不升糖嘅天然生酮糖漿 用桃膠代替傳統黑糖珍珠 好飲又健康 🥪生酮果醬吐司吐司係生酮友好👐🏼減肥都可以食嘅澱粉質腰果醬好濃郁 再淋上零熱量生酮糖漿 香甜得嚟唔邪惡 味道口感同傳統吐司都無分別 但熱量低好多🥹🍋生酮港式檸茶呢個係包裝飲品 可以買返屋企隨時隨地飲使用零卡路里嘅赤蘚糖醇 唔似一般檸茶咁死甜關注血糖人士都可以飲🍞生酮奇亞籽高纖蛋白方包呢個係用嚟整吐司嘅方包🍞低碳水、高纖維、高蛋白質、含Omega-3口感鬆軟 飽腹感持久 唔似傳統麵包咁有牛油豬油

不加人工糖 食咗唔怕升糖指數超標 夠晒健康

呢個係包裝飲品 可以買返屋企隨時隨地飲
使用零卡路里嘅赤蘚糖醇 唔似一般檸茶咁死甜
關注血糖人士都可以飲

口感鬆軟 飽腹感持久 唔似傳統麵包咁有牛油豬油

今日同朋友去西九睇聖誕樹🎄😍去之前係戲曲中心呢到買啲野飲同小食醫下肚先,試左呢間餇茶號,又健康又好味😋*****🍓🫐脫乳糖雜莓奶昔 $42🍍🍹百香果菠蘿香橙綠鴨屎香烏龍茶 $43無添加又不升糖嘅手搖飲品😍以往都有唔少健康嘅手搖,但都冇咁多選擇~呢度嘅選擇多之餘,仲同普通手搖做得好似!🤩價錢都唔貴,健康/生酮人士必試呀~🥪開心果醬生酮堅果醬吐司 $28用左自家研發嘅無糖無面粉生酮方包製作,經飛碟機烘焙後,咬落外皮好香脆🥰,配上濃郁嘅開心果醬、上面仲有滿滿嘅開心果碎添😍🍋生酮港式檸茶 $100 / 4支比起普通嘅檸檬茶,佢 keep到零碳、零卡路里,同時飲落又有甜味,同一般檸茶冇咩分別😋真係好犀利!🍞生酮奇亞籽高纖蛋白方包 $89 / 1盒10塊食完個吐司之後我都買左一盒呢個生酮方包😍平時用黎做早餐/下午茶又好味又無罪惡感☺️除左低碳水、高纖維、高蛋白質之外,加左奇亞籽仲可以促進消化系統健康🙂‍↕️*****

*****
🍞生酮奇亞籽高纖蛋白方包 $89 / 1盒10塊

*****
2024-11-24
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$50 (Tea)
2024-11-28 119 views
「酮福堂」主打無糖、低碳、生酮健康創意美食,創辦人之前開設咗「餇記冰室」茶餐廳大受歡迎,最近再下一城,在西九龍戲曲中心開設新店 「餇茶號」主打各式各樣嘅無糖茶飲和小食,酮糖零負擔,從此想飲廢水變得更加健康,更設立「酮福堂」專櫃,飲完茶之後可以將你心愛嘅生酮食物帶返屋企享用🫶今日就嚟到戲曲中心飲番杯廢水,順便買咗新推出嘅麵包同埋好好飲嘅檸檬茶返屋企🫶🍹生酮茶飲系列從此廢水變得健康,甜味來自自家研發不升糖的天然生酮糖漿,無添加|無基因改造|天然健康美味特別適合關注血糖或減肥的朋友,特別採用桃膠去代替傳統甜度極高嘅黑糖珍珠,而且口感更好!🥪生酮芝士火腿飛碟三文治採用自家研發的無糖無面粉生酮方包製成,經飛碟機烘焙後的生酮三文治,與普通的三文治口感和味道都非常相似,超好味🫶🧇生酮窩夫由自家製無糖無麵粉配方製成窩夫漿,即叫即製,配上100%純開心果醬和零熱量生酮糖漿,享受窩夫甜蜜美味之餘,又不怕肥胖!🍋生酮港式檸茶喺屋企隨時隨地都可以飲到,同茶餐廳完全冇分別嘅港式檸茶,使用赤蘚糖醇,不僅能夠提供甜味,還保持零碳和零卡路里🍞生酮奇亞籽高纖蛋白方包最新推出的生酮奇亞籽高纖蛋白方包低碳水、高纖維、高蛋白

🍹生酮茶飲系列

🥪生酮芝士火腿飛碟三文治

🧇生酮窩夫

🍞生酮奇亞籽高纖蛋白方包
最新推出的生酮奇亞籽高纖蛋白方包低碳水、高纖維、高蛋白質是生酮飲食者嘅福音,奇亞籽充滿纖維,飽腹感持久,唔怕肚餓反彈,同時富含Omega-3天然成分增強心血管健康,最正就係夾住一件鮮牛油嚟食😋😋
  • 生酮窩夫
  • 生酮芝士火腿飛碟三文治
  • 生酮海鹽開心果芝士奶蓋抹茶拿鐵
2024-11-27 124 views
平時出街我好中意飲手搖茶, 但又好驚好肥, 攪到成日要忍口! 最近朋友介紹我幫襯呢間主打生酮茶飲嘅 「餇茶號」,以後想飲手搖茶就唔洗再就住就住啦😍🌟生酮黑糖珍珠脫乳糖鮮牛乳黑糖配上脫乳糖嘅鮮牛奶,味道無平時出面個D咁甜,反而味道岩岩好。每一口都係香甜滿足,仲唔怕肥! 🌟生酮百香果菠蘿香橙水果茶水果茶茶香清新,味道酸甜,而且入面仲有滿滿嘅水果😍🌟 生酮開心果醬吐司開心果醬嘅香滑濃郁,配上脆口嘅吐司,味道一流。生酮嘅配方令大家唔洗擔心碳水化合物嘅過度攝入,味道同普通嘅吐司唔會有好大分別,好食又健康!🌟 生酮奇亞籽高纖蛋白方包呢款方包高纖維、高蛋白質, 仲有奇亞籽🤩,富含 Omega-3 脂肪酸! 我買番屋企夾埋D新鮮蔬菜、雞胸肉同芝士做三文治食, 夠晒健康之餘,方包味道同普通方包仲係一樣ga!🌟 生酮港式檸茶呢款檸茶用咗赤蘚糖醇代替傳統糖漿, 仲係零卡路里, 真係飲多2杯都唔怕肥! 佢飲落同平時嘅檸茶無咩分別, 甜度仲岩岩好!

🌟生酮黑糖珍珠脫乳糖鮮牛乳

🌟生酮百香果菠蘿香橙水果茶
水果茶茶香清新,味道酸甜,而且入面仲有滿滿嘅水果😍

🌟 生酮開心果醬吐司

🌟 生酮奇亞籽高纖蛋白方包