2024-04-28 120 views
呢間店壽司同刺身好多選擇,價錢也很抵!所以都多人幫襯!一於外賣回家食先!太卷$20青瓜、蛋、蘿白等!清清地幾好味!芝士蟹棒壽司$25大大件蟹棒!既鮮美又有芝士香味!
呢間店壽司刺身好多選擇,價錢也很抵!所以都多人幫襯!一於外賣回家食先!

太卷$20
青瓜、蛋、蘿白等!清清地幾好味!

芝士蟹棒壽司$25
大大件蟹棒!既鮮美又有芝士香味!

2023-12-07 194 views
{和風牛肉飯 - $32}海之幸係工作地方附近一間日式外賣店!唔係話超好味,不過性價比往往都唔令你失望,價格低嘅同時做出中上水平嘅食物質素!今個月有特別優惠,用32蚊就可以俾食到原價40蚊嘅 #和風牛肉飯 , 講真原價已經唔貴,而家有優惠仲開心,調味以至份量都非常洽到好處,值得一食再食!美味程度:😋😋😋😋環境指數:🎇🎇番食機會:🦍🦍🦍🦍📍 #海之幸寿司刺身 (筲箕灣)筲箕灣愛禮街2號愛蝶灣商場地下56號舖
{和風牛肉飯 - $32}

美味程度:😋😋😋😋
環境指數:🎇🎇
番食機會:🦍🦍🦍🦍

📍 #海之幸寿司刺身 (筲箕灣)
筲箕灣愛禮街2號愛蝶灣商場地下56號舖
2023-10-20 84 views
有時買嘢食返工速食未必要求好高,但熱辣辣真係加分!我今天外賣返工食了一份滑蛋吉列炸蝦飯,真係滿足!呢間日系快餐店嘅勝價比真係高嘅!滑蛋吉列炸蝦飯係一道經典嘅日本料理,結合咗滑蛋、炸蝦同炒飯,成為一碟美味嘅餐點。最正係佢即叫即整,確實令佢加分,拎到返公司仲係熱辣辣!除咗滑蛋吉列炸蝦飯,呢間日系快餐店仲有其他豐富多樣嘅選擇,例如壽司、拉麵等等。仲有啲便當係有齊壽司,小食,蕎麥麵等等!而且價錢都非常合理,真係好適合外賣返工食嘅選擇。

最正係佢即叫即整,確實令佢加分,拎到返公司仲係熱辣辣!

2022-12-18 431 views
係foodpanda叫左外賣,總共叫左三文魚,吞拿魚,甜蝦,玻璃蝦,赤海蝦,加洲卷。d壽司飯完全無醋味,一夾就鬆,仲要爛容容咁,好似煲左勁多水既飯咁。 魚生大部份都好腥,食落係雪凍好耐咁,無魚生甜味,even連三文魚都係。食個玻璃蝦壽司仲要係雪既脆唔知擺左幾耐,最正常係加洲卷年頭食落覺得唔差,都翻食幾次,但今次真係食到想嘔,質素全面下降,唔知係夜晚7點叫外賣定其他原因,忍唔住留左第一次食評,坦白講對面街商場食爭鮮質素仲好過佢
2022-12-03 267 views
平時好少寫食評,但今次真係食到一肚氣年頭食還可以,果時火炙赤海蝦壽司 火炙帶子壽司都好好食。雖然話壽司三文魚等等唔係好有魚味,但係價錢略平。便當亦10分抵食,又有小食配搭有中華沙律及冷奴,所以都算CP值可以。但好似由年中開始,越做越差,壽司開始變腥,我初時以為係送外賣來遲左啲壽司變味,但越食越唔對路。連牛油火炙赤海蝦呢啲咁濃味嘅壽司都聞到聲聲地嘅味,呢家連最基本既壽司飯都做唔好,好似食緊BB糊仔咁,非常黏稠,從來未食過咁樣嘅壽司飯,不會再幫襯。
平時好少寫食評,但今次真係食到一肚氣
2022-05-29 485 views
本來不想公開這間隱世外賣小店,性價比實在太高,在筲箕灣流連的日子不短,可是一直和這間小店擦身而過,原以為只是一些平價粗劣小店,看過網上評價都是褒貶不一,但作為OpenRice長期用戶都知道,看評語真的只能當作參考,好評不一定適合你(要知道有可能是賣廣告),壞評也不代表餐廳質素一定差,所以需要你自己親身試試真偽!這個月已經光顧三次,質素依然保持,進店時發現刺身很新鮮,壽司種類也頗多,如不想在冷櫃選擇已製作好的壽司,可以考慮直接下單,職員會為你新鮮製作,閑話不想多說,請自己看看圖片作實!素來不愛虛構作假,只愛誠實求證!

2022-05-28
Waiting Time
30 Minutes (TakeAway)
$220 (Dinner)
  • 海膽刺身
  • 馬刀貝刺身
  • 海螺刺身
  • 火焰壽司系列
2022-03-25 335 views
真係無下次!唔好食,好失望三文魚係最好食。但千奇唔好叫左口魚,馬刀貝,立魚🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲其中一種食落既味道有藥酒味。食完有少少心理陰影。
真係無下次!
唔好食,好失望
三文魚係最好食。
但千奇唔好叫左口魚,馬刀貝,立魚
🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲
其中一種食落既味道有藥酒味。
食完有少少心理陰影。

2022-01-14 326 views
平時貪方便就喺對面商場買爭鮮迴轉外賣,反而呢間開咗咁耐都未試過,見好似都唔少街坊幫襯,就試下,點知…  可能有期望,所以頗失望!收銀員態度又... 應該無下次... 點解仲有咁多人食嘅🤔特別失望的幾款︰油甘魚壽司 $12 - 唔夠新鮮,買咗四件有兩件魚係穿嘅 (薄切考刀功)... 赤海蝦壽司  $10 - 唔知點解較乾身,好似放咗好耐咁...左口魚裙邊壽司 $12 - 平時食果D係好重魚油味,但呢件好近乎無味

特別失望的幾款︰

2021-09-05 420 views
作為街坊一向都幫襯開,性價比其實不錯,而且會即場現做。但今日真係見識,買兩客壽司,因為凍櫃有其中一樣,叫我等一小時,話人手唔夠。唔岩可以唔買,再唔選購已做的產品,但想買的另外一客壽司,因櫃冇你話可以即做。大佬啊,是什麼標準,凍櫃有所以唔想再俾客人都唔好做得咁明顯啊,好難受。可能生意太好,連作為手作壽司店的初心都失去。咁同超市壽司檔/爭x 外賣檔有何分別。心已死,如覺得買現成壽司沒什麼要求,可以試吓,其實都不錯的。但對待客人有不同標準,買得小只可以選擇凍櫃現貨,還對客講「你可以唔買」,所以我決不會再光顧。
2020-01-13 2224 views
今日難得休息日,真系唔想出門口, 但又好想食壽司,一個人無咩選擇,一個人多數都系食吉x島超市,但其實真系唔系好好食,所以最後用網上外賣平台 叫左海之幸壽司叫左5種壽司,總供13件壽司 總共$89 (正常價錢)1)三文魚壽司$6/件新鮮好味,都香三文魚味2)三文魚火焰壽司$6/件都好好味,燒到岩岩好,一食就溶,食到三文魚系壽司的👍🏻👍🏻3)芝士飛魚籽軍艦$9/件少許失望,沒有芝士味和紫菜有點梅,好似擺左好耐唔脆個紫菜4)芝士鰻魚火焰壽司$7/件價錢便宜,😋😋好味 只是有少許燶的味,但總括可以的,鰻魚都好味5)香辣三文魚壽司$7/件呢個系五樣中,覺得最唔好味,三文魚都系一樣新鮮,但佢系上面加少少好似油辣椒甘,但完全唔辣又唔香,完全唔系想像中一樣,同我叫個普通三文魚壽司一樣總括而言,下次會再試佢既丼飯/便當,價錢便宜,味道ok, 可以再試👍🏻👍🏻👍🏻好食過超市壽司
叫左5種壽司,總供13件壽司 總共$89 (正常價錢)
1)三文魚壽司$6/件
新鮮好味,都香三文魚味

2)三文魚火焰壽司$6/件
都好好味,燒到岩岩好,一食就溶,食到三文魚系壽司的👍🏻👍🏻

3)芝士飛魚籽軍艦$9/件
少許失望,沒有芝士味和紫菜有點梅,好似擺左好耐唔脆個紫菜

4)芝士鰻魚火焰壽司$7/件

5)香辣三文魚壽司$7/件

2019-12-28
Delivery
上星期下晝經過呢間日式料理店,係正筲箕灣地鐵D出口,裝修都幾新,感覺都幾舒服,除左門口有大型餐牌外,裡面都仲有,個人覺得有相睇既食物更真實!更吸引!可以堂食不過要企,所以我都係外賣,重點有我最中意食既滑蛋豬扒飯丫價錢$40左右一個日式飯都算合理la!又見都有5-6人個人排隊買,買!同老公買左個 滑蛋豬扒飯、滑蛋雞扒飯、章魚丸子、帶子壽司 ,食淨有半盒飯😢滑蛋豬扒飯好食,係塊豬扒「鞋」左少少,蛋飯同d汁個味都ok既;滑蛋雞扒飯都幾好食既,係少左d得幾粒,(可能有塊豬扒係隔離有個強烈對比🤣)帶子壽司都算新鮮,個章魚丸好食,整體黎講呢間日式小店,食物ok! 價錢ok!賣相都ok! 服務員姐姐都幾好態度!(係筲箕灣有多個選擇喇👍🏻)Happy~
上星期下晝經過呢間日式料理店,

係正筲箕灣地鐵D出口,

裝修都幾新,感覺都幾舒服,

除左門口有大型餐牌外,裡面都仲有,

個人覺得有相睇既食物更真實!更吸引!

可以堂食不過要企,所以我都係外賣,

重點有我最中意食既滑蛋豬扒飯丫

價錢$40左右一個日式飯都算合理la!

又見都有5-6人個人排隊買,買!

同老公買左個 滑蛋豬扒飯、滑蛋雞扒飯、

章魚丸子、帶子壽司 ,食淨有半盒飯😢

滑蛋豬扒飯好食,係塊豬扒「鞋」左少少,

蛋飯同d汁個味都ok既;

滑蛋雞扒飯都幾好食既,係少左d得幾粒,

(可能有塊豬扒係隔離有個強烈對比🤣)

帶子壽司都算新鮮,個章魚丸好食,

整體黎講呢間日式小店,食物ok! 價錢ok!

賣相都ok! 服務員姐姐都幾好態度!

(係筲箕灣有多個選擇喇👍🏻)

Happy~

• 日式滑蛋豬扒飯
2019-06-21 1025 views
放工見有啲餓行左入呢間小店諗住食舊壽司醫肚,後來被鰻魚飯吸引就叫左蒲燒鰻魚飯。喺香港黎講真算好好味的鰻魚飯!首先係燒得夠時間,我雖然中意食鰻魚但又好怕啲燒得唔夠耐的鰻魚,會有陣腥味的,呢個唔會👍🏻汁夠多又夠味,鰻魚的味道好好,真係外脆內軟,飯夠熱又不會太冧。食到好熱的時候食一口少少凍的中華沙律,感覺係夾的。最後仲外帶多幾嚿壽司返屋企。yummy店內唯一缺點係冷氣唔夠凍。但呢個價錢呢個質素,我一定會再幫襯
喺香港黎講真算好好味的鰻魚飯!
最後仲外帶多幾嚿壽司返屋企。yummy
2018-10-25 1048 views
公司太忙,非常好心的同事介紹了一間筲箕灣新開外賣壽司新店,位於愛蝶灣位置,在地鐵站D出口隔離,非常當眼!不過我實在太忙碌,沒空過去買外賣,結果麻煩了同事幫我買回來,唯有邊吃邊做吧!店內壽司及麵食選擇及配搭性幾多,如外賣餐有壽司+冷麵、烏冬+冷麵、魚生飯+烏冬、不同類型的雜錦壽司等等...價格在筲箕灣來說是偏貴,但賣相吸引,有質素的。$38 魚生飯:好吃過連鎖外賣店!有三文魚籽、三文魚、蛋、蟹柳、青瓜等等,粒粒也算是厚身,色澤鮮明,也是新鮮的,只不過米飯有點偏冷。$18 蛋飯 (3件):好吃到其中一件被同事搶走了~~~ 我自己覺得賣相是吸引,甜蛋不太甜卻很好吃,裡面有一口飯吧,頗不錯,反而我比較喜歡吃這個!

2018-10-23
$56 (Dinner)
2018-09-27 685 views
等左咁耐,筲箕灣終於開呢d外賣壽司店,中秋節成條街都係人,就決定同男友買壽司返屋企撐台腳。全部係自選壽司,咁多壽司加埋都係18x蚊,十分抵食。食材尚算新鮮,比較有驚喜既有幾款。牛油燒帶子火焰壽司$10/件一入口牛油味濃,同帶子十分夾,帶子都十分鮮甜。原隻炸蝦壽司 $10/件好有心!係新鮮即炸,所以熱辣辣好脆身,蝦好大條,好味!火焰三文魚腩 $6/件入口即溶!而且成口三文魚油好香!加埋小小沙律醬,甜甜地幾夾!左口魚裙邊 $5/件左口魚魚油好豐富,而且好香,其實我好鍾意食火炙既左口魚邊,因為會入口即溶,魚燒過後魚油更突出,可惜呢到冇!希望遲d會有啦!件件壽司都又平又好食,以後一定會成日落樓下幫襯!

全部係自選壽司,咁多壽司加埋都係18x蚊,十分抵食。

食材尚算新鮮,比較有驚喜既有幾款。

牛油燒帶子火焰壽司$10/件
一入口牛油味濃,同帶子十分夾,帶子都十分鮮甜。

原隻炸蝦壽司 $10/件
好有心!係新鮮即炸,所以熱辣辣好脆身,蝦好大條,好味!

火焰三文魚腩 $6/件

左口魚裙邊 $5/件

件件壽司都又平又好食,以後一定會成日落樓下幫襯!
2018-05-22 601 views
壽司 精美 份量足夠,火焰三文魚夠新鮮食落口還是暖暖的,三文魚子壽司有爆珠的口感,感覺新鮮,帶子也很大塊,比得上壽司餐廳的感覺, 環境也很不錯,冷氣充足,坐枱尚算坐得舒適, 炎炎夏日經過 是一個歇腳填肚的好地方。這裏有多款刺身及刺身飯類別,當中有蔥花吞拿魚腩碎粒飯,還有三文魚拼三文魚子刺身飯 等大熱刺身飯,刺身類別有三文魚吞拿魚赤蝦帶子等等……… 壽司飯包得唔算散醋味適中, 仲有唔想食刺身生嘅朋友 當中還可以選擇便當有豬扒便當鰻魚便當炸雞便當等…………………………
這裏有多款刺身刺身飯類別,當中有蔥花吞拿魚腩碎粒飯,還有三文魚拼三文魚子刺身飯 等大熱刺身飯,刺身類別有三文魚吞拿魚赤蝦帶子等等……… 壽司飯包得唔算散醋味適中, 仲有唔想食刺身生嘅朋友 當中還可以選擇便當有豬扒便當鰻魚便當炸雞便當等…………………………
2018-05-22
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$80 (Lunch)