今日在何文田商場,吃肉醬意粉。居然等咗半個鐘,都没有出到。仲要看見廚房啱啱先,煮好意粉。出餐慢。吃都是一般。如果不是去吃飯,指是去同小朋友有地方玩玩就可以。所以大家要考慮一下,服務員態度一般
今日在何文田商場,吃肉醬意粉。

居然等咗半個鐘,都没有出到。
仲要看見廚房啱啱先,煮好意粉。
出餐慢。
吃都是一般。
如果不是去吃飯,指是去同小朋友有地方玩玩就可以。
所以大家要考慮一下,服務員態度一般
2018-09-14 397 views
何文田廣場經一番裝修後,食肆林立,有更多唔同元化既食肆進駐。今日黎到呢間「開心坊。親子餐廳」外表看來誠意十足,門口就提供switch 及足球機!餐廳採用開放式,未入去就已經見到有人玩緊Mario car 8 🤣內裹有角落係用lego 堆砌既位置比小朋友或情侶任意併砌,玩樂也好,拍照留念也好!加上枱與枱之間距離闊落。整體環境十分舒適👍🏽👍🏽👍🏽餐廳有一座小溫室,種植新鮮蔬菜!似乎呢啲既食物並不只是新鮮禁簡單!午餐48up包 沙律或呀媽靚湯 主菜 汽水或+$10 轉咖啡 我叫左兩個主食同朋友開心share ,食神既黯然銷魂飯同埋波菜蜆肉焗飯呀媽靚湯,標榜零味精!既然講到禁緊煲要飲下啦,而我今日煲冬瓜豬骨煲薏米,加上天氣炎熱,呢個湯好適合呢啲天氣飲!袪濕消暑,正!😋 飲落真係有呀媽既味道!唔似出行飲既湯水禁!足料 清甜 店員無推介錯👍🏽請到呢啲店員禁識推介鋪頭既食物係好事黯然銷魂飯,本身有叉燒、荷包蛋、洋蔥、菜。相信睇過食神既朋友都知,一碗好既黯然銷魂飯係會令人感動落淚,更會令人回想傷心事!禁當然係戲中先有啦😂 叉燒肥瘦適中可惜洋蔥味唔濃,飯偏爛,有點失望!波菜蜆肉焗飯,清淡又新鮮!可惜波菜
加上枱與枱之間距離闊落。整體環境十分舒適👍🏽👍🏽👍🏽

波菜蜆肉焗飯,清淡又新鮮!可惜波菜打成蓉,成個賣相似老人家既糊餐🤦🏼‍♀️可能我有種先入為主既感覺,把整個飯既感覺不太好!建議圖文並茂,單睇文字我意為波菜會係實物無諗過打成蓉。不過蜆肉新鮮,鮮甜無沙,飯都偏爛,也有點失望😞

整間店既氣氛唔錯!好適合一家人到來放鬆!食物健康新鮮,唔怕小朋友偏食喔!🤫
2018-08-27 366 views
食下午茶 三文魚意粉足料可以當午 晚餐 滋味拼盤好味 不過熱氣野唔怕食價錢四十八至八十八 但太太話如果有啲平小小既多士餐或三文治餐 比村民坐下休息傾下計會更加旺場 今日平日又暑假 三點零鐘只有二 三台客 真係要諗下計 可能佢地專注做夜晚同周末啦

2018-08-27
$60 (Tea)
2018-08-20 315 views
Lunch懶得走遠,跟同事在附近試試新餐廳。-Lunch set配沙律或阿媽靚湯。喜歡喝湯的我自然選上湯,當日的湯是竹笙豬骨湯,頗大碗,足料,有豬骨有幾件竹笙。標榜無味精無添加,但略油,算老火,當然比不上呀媽的靚湯,但比想像中好。-中湯配的都是西餐,好有趣。選上的是baby back ribs w./ mango bbq sauce.外表不錯看,味道都ok.芒果bbq醬感覺是鮮芒果製作,甜甜的,好味,但實在不知沾甚麼才好。因為Ribs上也有醬已好夠味,稍為鞋,所以痴牙。其他配菜普通貨色,不值一提。-略貴,但在何文田來說,可以一吃。
Lunch懶得走遠,跟同事在附近試試新餐廳。
Lunch set配沙律或阿媽靚湯。
喜歡喝湯的我自然選上湯,
阿媽靚湯

當日的湯是竹笙豬骨湯,
頗大碗,足料,有豬骨有幾件竹笙。
標榜無味精無添加,但略油,算老火,
當然比不上呀媽的靚湯,但比想像中好。

中湯配的都是西餐,好有趣。
Lunch  set  -Ribs

外表不錯看,味道都ok.
芒果bbq醬感覺是鮮芒果製作,甜甜的,好味,
但實在不知沾甚麼才好。
因為Ribs上也有醬已好夠味,稍為鞋,所以痴牙。
其他配菜普通貨色,不值一提。
略貴,但在何文田來說,可以一吃。
2018-08-17
$95 (Lunch)