2021-08-02
難得入大埔, 當然食埋飯先走, 其實早幾年都有嚟搵食, 牛腩, 豆花....的確好味。今日試下串燒, 呢間小店門外掛滿燈籠, 有自動攞飛嘅機, 好日式😗。入到去舖都唔細, 牆貼滿好多POSTER, 好靚, QR CODE 點餐, 睇下啲價錢, 同我平日消費開嘅尖東真係差好遠, 起碼平30%燒粟米好好食, 粟米都幾甜, 燒得剛剛好, 唔會太乾。帶子刺身呢個麻麻, 唔太新鮮燒雞皮 - HKD 24好脆口, 好正👍翠玉瓜 - HKD28本人本身好鍾意食翠玉瓜, 所以點都覺得好味水牛芝士條 - HKD 48共4條, 濃濃嘅芝士味好吸引燒鱔 - HKD58🪱呢個勁好食, 咬落去魚皮係脆嘅, 好香, 雖然未致於肥美,但新鮮,上面仲有個汁,太無敵了,而且鱔一向都貴,所以58蚊三件係物超所值,不過骨多咗啲。燒魚干 - HKD 38第一次食,呢個都好味,共五塊,薄薄地,食薯片咁。埋單只係365蚊, 真係幾抵食🌟, 仲無限時,呢啲小店唔需要賣廣告,唔需要喺大商場,唔需要討好,自然就最好👍, 今日晚市都差唔多坐滿。不過提提大家呢度要五百蚊先可LOOK 咭嘅💳
燒粟米
好好食, 粟米都幾甜, 燒得剛剛好, 唔會太乾。
帶子刺身
呢個麻麻, 唔太新鮮
燒雞皮 - HKD 24
好脆口, 好正👍
翠玉瓜 - HKD28
本人本身好鍾意食翠玉瓜, 所以點都覺得好味
水牛芝士條 - HKD 48
共4條, 濃濃嘅芝士味好吸引
燒鱔 - HKD58🪱
燒魚干 - HKD 38
第一次食,呢個都好味,共五塊,薄薄地,食薯片咁。