2017-06-21
雖然已經過咗生日月,但好友相約補我的五月生日飯,她揀了吃海鮮丼的豊州水產,我和她也是首次吃,在雨不停的日子,希望為我們加添一些樂趣我點的自選海鮮丼到了嘩嘩嘩,跟丼嘅湯原來一點也不馬虎,內裡有很多魚肉碎、豆腐粒、海帶,料多又很鮮甜,好想再喝看到我㨂了多少款?原來base已有吞拿魚茸、青瓜粒、山芋粒、蔥同埋柚子茸,好清新好特別! ( 飯底價錢好似係$8x )我點了北海道海膽、帆立貝、松葉蟹肉、北海道響螺同埋牡丹蝦5款,再加埋飯底已有嘅吞拿魚茸,整碗舖排完全係看不到飯的,未食見到已興奮。賣相已很吸睛了!由那處開始入手好呢?好友和我也有相同問題😂每款海鮮也新鮮,有樣又有內餡!好少地方吃丼有響螺,好高興!用紫菜包了海胆和飯同吃熱辣辣嘅,應該係即叫即製,微辣嘅明太子被滿滿蛋香嘅蛋卷包圍著,蛋卷得滑呢好友的自選海鮮丼,和我那碗分別是多點一份三文魚 (一份三文魚$28)我倆也很滿意這頓海鮮丼午餐,謝謝好友的好介紹,一定會再來😘
我點的自選海鮮丼到了
由那處開始入手好呢?好友和我也有相同問題😂
每款海鮮也新鮮,有樣又有內餡!好少地方吃丼有響螺,好高興!
用紫菜包了海胆和飯同吃
我倆也很滿意這頓海鮮丼午餐,謝謝好友的好介紹,一定會再來😘