2025-03-19 0 views
今日起中環做完體檢,走到美國銀行中心門口,被一陣陣嘅咖啡香吸引了入商場,原來咖啡香係由TRUEFIT DEIL傳出來,餐廳入面全部售賣健康餐,今次我揀咗California碗飯,入面有刺身三文魚好肥美丫,配上日本醋飯,加上清甜嘅青瓜,日本雞蛋絲,三文魚籽夠新鮮,芝麻,香烤堅果奶油醬汁,店員親切有善,仲問我想唔想一半沙律底,一半飯底,啱晒我怕肥又想有飽肚感嘅貪靚之人🤭咁緊係要試埋佢個AMERICANO啦! 咖啡散發著smoke嘅香氣香令人回味☕
  • California健康碗飯
2025-03-19 0 views
今日去金鐘上堂,經過美國銀行中心地下的「Truefit Deli」買了份墨西哥捲餅,意外地好吃。香港普遍餐廳都是多肉少菜,而「Truefit Deli」的捲餅和飯盒都有超多的蔬菜,有十幾款選擇,還提供素食,絕對適合追求健康的人仕。而肉類有雞胸肉、雞脾肉或焗三文魚,都很美味,口感非常豐富。看著店員把選好的餡料放在餅中央,加入自選的醬汁,用熟練的手勢卷起,滿滿的一條捲餅眨眼就做起。大Size 足夠一位男仕食用,怪不得午餐時間有咁多男仕排隊啦!

2025-03-06 90 views
📍 Truefit Deli (金鐘)金鐘夏慤道12號美國銀行中心地下G10號舖🥙Chicken Leg Wrap(L) 💰84😋😋😋😋.8/5今次試咗佢哋的 Chicken Leg Wrap,真係好正!包入嚟嘅雞腿肉超嫩,蛋白質高達46克,對我呢啲健身人士嚟講,真係一個好選擇。包裝裡面有菠菜飯,配搭新鮮生菜、粟米、同埋芝士,仲有橄欖辣油添,味道真係豐富又開胃。每一口都食到唔同嘅口感,特別係橄欖辣油,微辣非常過癮🥙Baked Salmon Wrap (L)💰114😋😋😋😋.8/5至於 Baked Salmon Wrap,用咗番茄飯作底,搭配新鮮生菜、莎莎醬、玉米、彩椒同埋芝士,味道亦唔錯。三文魚焗得剛剛好,肉質鮮嫩,與番茄飯一齊食,仲有少少酸酸的感覺,食落去非常清新。每樣配料似乎都互相襯托,令整個wrap唔會覺得單調,惹人食慾。回頭: yes,無論係 Chicken Leg Wrap 定係 Baked Salmon Wrap,兩款都各有特色。選擇多樣化,仲可以自由選擇米飯、配菜同埋醬汁,真係好人性化!如果你想食得健康又唔失美味,Truefit Deli 絕對係一個唔錯嘅選擇!

🥙Chicken Leg Wrap(L) 💰84

🥙Baked Salmon Wrap (L)💰114

2025-02-27 89 views
📍 Truefit Deli (金鐘)金鐘夏慤道12號美國銀行中心地下G10號舖✨Chicken Breast (*56g Protein) Wrap💰86😋😋😋😋.9/5呢個雞胸肉捲餅真係非常之豐富!雞胸肉嫩滑,配合菠菜飯,味道清新又健康。生菜的爽脆感提升咗口感,搭配番茄莎莎醬和玉米,唔單止增添咗鮮味,仲有一啲甜味。加上芝士同埋Sriracha mayo,令整個包更加濃郁。烚蛋嘅加入,除咗增添營養,仲令味道更加層次分明。總體來講,呢個wrap不單止好味,仲好飽,適合健身人士!✨ Half Salmon+Tuna Poke Bowl💰 98😋😋😋😋.8/5呢個撈飯真係色香味俱全!綠色沙律配上棕米,食落去清新又有咬口。豆腐、鮮海藻、蘑菇同埋醃蘿蔔都為呢碗撈飯增添咗唔同嘅口感,同時仲有一啲咸香味。Wasabi酸奶醬帶出咗一啲辛辣感,配合芝麻同海苔,食落去真係好開胃。整個碗嘅組合非常平衡,無論係味道定係營養都做得非常好✨Chicken Breast (*56g Protein) Wrap💰 套餐特飲+$8😋😋😋😋.8/5 Fresh Lemonade新鮮檸檬水真係解渴又提神!酸酸甜甜嘅味道,

💰86
😋😋😋😋.9/5

✨ Half Salmon+Tuna Poke Bowl
💰 98

💰 套餐特飲+$8
😋😋😋😋.8/5 Fresh Lemonade
新鮮檸檬水真係解渴又提神!酸酸甜甜嘅味道,飲落去非常清爽,無論係炎熱嘅天氣定係飯後消泄都非常適合

回頭: yes,今次嘅用餐體驗非常愉快,無論係雞胸肉包定係拌飯,都係健康又美味,值得推薦俾大家!
2025-02-22 119 views
想食得健康啲,又想飽肚,又想多啲配搭唔同組合嘅味道,一定要過嚟食呢間係金鐘嘅健康餐廳,佢哋淨係醬選擇都有9種,沙律盒除咗雞胸之外,仲有三文魚同埋其他配搭,啱晒唔想淨係食一式一樣健康餐嘅你哋!另外招牌卷餅真係大跌眼鏡,係好食到大跌眼鏡🤣🤣🤣🤣我哋今次嗌咗個雞胸肉卷餅,加蕃茄飯,再加是拉差醬,不得了,同埋我哋嗌咗Large,呢個size完全係兩個人嘅份量🤣🤣一定夠飽!大家經過一定要過嚟試吓
🍽️必食!Truefit Deli的雞胸蛋黃醬沙律🎉雞胸蛋黃醬沙拉佐辣芝麻醬那翠綠的生菜葉和金黃的雞胸肉。雞胸肉超級嫩滑,完全不柴,加上特製的蛋黃醬,讓整個沙拉口感更加豐富。而重頭戲來了——那特製的辣芝麻醬!點睛之筆,讓整個沙拉從味覺到視覺都達到頂峰。辣而不燥,香而不膩!熱檸檬茶和熱拿鐵熱檸檬茶酸甜適中,清新解膩,與辣芝麻醬沙拉的完美搭配,讓整餐餐點都變得更加清新舒適。而熱拿鐵則是濃郁順滑,擺在桌邊的奶泡如雲朵般輕盈,為整餐帶來了一絲溫馨的感覺。無論是作為午餐、晚餐還是下午茶,都能帶給你極致的味覺享受。如果你也是美食愛好者,千萬不要錯過這家寶藏小店哦!👍
🍽️必食!Truefit Deli的雞胸蛋黃醬沙律🎉

雞胸蛋黃醬沙拉佐辣芝麻醬

熱檸檬茶和熱拿鐵

2024-12-22 201 views
-📍 Truefit Deli (金鐘)地址:金鐘夏慤道12號美國銀行中心地下G10號舖(中環站L出口行4分鐘)小編最近食得太多好野,體重都隨即反映🫣所以今日決定要Eat Healthy😚嚟到金鐘好似周圍食野價錢都貴 小編揾到呢間Eat Fresh Deli😋Truefit卷餅 呢度有多款卷餅同沙律盒,有唔同配菜同醬汁岩晒On diet既你🥰Step 1: 揀你想要既風格🥴招牌沙律🥗盒同卷餅有Truefit雞胸肉、烤雞腿🍗、烤焗三文魚、素食精選等等Step 2: 揀米飯🍚有蕃茄飯、菠菜飯同糙米飯可以揀Step 3: 揀配菜🥬🥒🫑有生菜蕃茄、莎莎、粟米🌽、三色燈籠椒🫑、同芝士🧀Step 4: 揀醬汁有是拉差蛋黃醬、蒜香蛋黃醬、香辣芝麻油、橄欖油醋、橄欖油、橄欖辣油、芝麻醬、蜂蜜芥末醬、日式照燒汁Step 5: 自由加配有鷹嘴豆、腰豆、蛋沙律、米飯、毛豆、西蘭花等等小編揀咗呢款牛油果醬配菠菜飯 配菜揀咗新鮮生菜 蕃茄莎莎 粟米 三色燈籠椒 芝士同蛋沙律仲有蜜糖芥末醬及蒜香蛋黃醬 份量岩岩好夠飽之餘卡路里唔高 加上材料都係每日新鮮預備 價錢合理 加埋杯Lattle做Lunch非常適合😊———

Truefit卷餅
Step 1: 揀你想要既風格🥴
招牌沙律🥗盒同卷餅
有Truefit雞胸肉、烤雞腿🍗、烤焗三文魚、素食精選等等
Step 2: 揀米飯🍚
有蕃茄飯、菠菜飯同糙米飯可以揀
Step 3: 揀配菜🥬🥒🫑
有生菜蕃茄、莎莎、粟米🌽、三色燈籠椒🫑、同芝士🧀
Step 4: 揀醬汁
Step 5: 自由加配
有鷹嘴豆、腰豆、蛋沙律、米飯、毛豆、西蘭花等等

—————————————————————-
Overall Performance:
味道😋:5/5
環境🍀:4/5
服務👯:4/5
衛生👀:5/5
抵食💵:4/5
2024-12-20 160 views
今天在金鐘經過這間小店Truefit Deli 看到有賣wrap,一向喜歡吃wrap的HED就打算試一下新店☺️-<招牌烤雞腿(手撕卷餅) 中:$68 大:$84>先選了卷餅的主菜,再可以自選裡面的米飯、配菜和醬料。我選了蕃茄米飯、新鮮生菜、蕃茄莎莎、三色燈籠椒和芝士,聽到都覺得足料!而且還不用額外加錢😏-醬汁方面選了是差拉蛋黃醬,好開胃,還加配了鷹嘴豆(+$14),整個配搭就是超級健康☺️點了的大份卷餅,份量爆燈!其實兩個胃口不大的女生一人一半分來吃也已經夠🤣再加上一杯熱cappuccino ($35),是健康又滿足的一餐🫶🏻
<招牌烤雞腿(手撕卷餅) 中:$68 大:$84>
  • 雞髀卷餅
2024-12-20 118 views
📍Truefit Deli (金鐘) 金鐘真係減肥人士友善😂Keep 緊Fit 想食light D大力推薦呢間餐廳招牌有沙律盒同卷餅😚😙賣相好吸引同豐富 係滿足之選😌🔸烤焗三文魚沙律盒Medium $94.0(*46g Protein)揀左蕃茄🍅飯 係用手握波波形狀配菜有齊五種顏色!抗氧化物🤞🏻😎包括新鮮生菜、粟米、芝士、蕃茄莎莎、三色燈籠椒🫑健康get✔️是拉差沙律醬 少少辣味!焗三文魚好滑溜,熟度岩岩好唔怕「鞋」中size 份量都超級多!🔸吞拿魚招牌卷餅 Large $94 墨西哥卷餅其實餡料同沙律盒一樣但卷埋嘅口感又變左另一樣野🤭咬落有生菜 芝士 吞拿魚 芝士 蕃茄莎莎口感層次豐富相比起肥肥卡巴卷 呢份卷餅係放心無壓力之選🤭Large 份量切開2個人食岩岩好!🔸Mocha (Hot)$35Mocha 咖啡味濃度適中 Perfect 👌 地址:金鐘夏慤道12號美國銀行中心地下G10號舖
📍Truefit Deli (金鐘)
金鐘真係減肥人士友善😂
Keep 緊Fit 想食light D大力推薦呢間餐廳
招牌有沙律盒同卷餅😚😙
賣相好吸引同豐富 係滿足之選😌

🔸烤焗三文魚沙律盒Medium $94.0
(*46g Protein)
揀左蕃茄🍅飯 係用手握波波形狀
配菜有齊五種顏色!抗氧化物🤞🏻😎
包括新鮮生菜、粟米、芝士、蕃茄莎莎、三色燈籠椒🫑
健康get✔️
是拉差沙律醬 少少辣味!
焗三文魚好滑溜,熟度岩岩好唔怕「鞋」
中size 份量都超級多!

🔸吞拿魚招牌卷餅 Large $94
墨西哥卷餅其實餡料同沙律盒一樣
但卷埋嘅口感又變左另一樣野🤭
咬落有生菜 芝士 吞拿魚 芝士 蕃茄莎莎
口感層次豐富
相比起肥肥卡巴卷
呢份卷餅係放心無壓力之選🤭
Large 份量切開2個人食岩岩好!

🔸Mocha (Hot)$35
Mocha 咖啡味濃度適中
Perfect 👌

地址:金鐘夏慤道12號美國銀行中心地下G10號舖
2024-12-16 128 views
最近金鐘見到間外賣健康店價錢衹需要$68起,蛋白質同配菜選擇多,又超級好味,完全係金鐘打工仔的新歡! $68 招牌卷餅(手撕烤鷄腿)鷄腿肉烤得香嫩,可以滿足我的蛋白質需求💪🏻大家可以自選配菜,我就要曬生菜🥬、蕃茄莎莎🍅、粟米🌽、三包燈籠椒🫑、芝士同菠菜飯,加上蒜味蛋黃醬最後個捲餅超級巨型,飽肚得來,維生素充足,營養豐富 $94 招牌沙律盒(烤焗三文魚)同捲餅一樣可以自選配菜,分別主要係無左外面層捲餅烤焗三文魚有兩大塊,肉質嫩滑今次我都係選擇菠菜飯,同5款配菜可以揀哂5款醬汁就揀咗芝麻醬,同三文魚好搭另外店舖有提供咖啡同smoothie,咖啡豆味香濃,拿鐵質素媲美外面的咖啡專門店!

$68 招牌卷餅(手撕烤鷄腿)
鷄腿肉烤得香嫩,可以滿足我的蛋白質需求💪🏻
最後個捲餅超級巨型,飽肚得來,維生素充足,營養豐富

$94 招牌沙律盒(烤焗三文魚)
同捲餅一樣可以自選配菜,分別主要係無左外面層捲餅
烤焗三文魚有兩大塊,肉質嫩滑
今次我都係選擇菠菜飯,同5款配菜可以揀哂5款
醬汁就揀咗芝麻醬,同三文魚好搭

2024-12-14 128 views
喺金鐘食早餐,呢間小店係我嘅首選。環境舒服,有位置可以坐低用餐,處理食物嘅位置亦非常乾淨整潔,令人感覺非常放心食物選擇方面,非常有彈性,可以選擇自己鍾意嘅肉類、米飯、配菜、醬汁等等,基本上日日食都唔會覺得厭!配上唔同嘅醬汁,成個感覺都可以好唔同!下單之後,就可以睇住職員眼明手快地製作。每個卷餅都非常巨型,材料好多烤雞腿(手撕)+菠菜飯+所有配菜+蒜香蛋黃醬烤雞腿味道唔會好重,整體味道比較想像中清新清淡。可以要晒所有配菜,所以成個卷非常充實,口感好豐富我自己最鍾意,就係吞拿魚!本身吞拿魚已經有好多沙律醬混和左一齊,味道更加突出更加滋味!中size都非常巨型,女仔食完應該都會好飽,嘆埋杯咖啡,咁就係一個非常滿足嘅早餐!

烤雞腿(手撕)+菠菜飯+所有配菜+蒜香蛋黃醬
2024-12-06 126 views
喺附近做完嘢 想食得light啲 搵到呢間專食沙律🥗捲餅嘅輕食店叫左個大份salad box 配料好豐富 份量又多 意外地食得好飽😆蛋白質、飯、醬汁 都可以自己揀我揀左雞胸肉 有預先調味 所以唔怕好單調 肉質都ok 唔會好嚡個base就有齊紫洋蔥 三色椒 粟米粒 蕃茄 沙律菜 芝士額外追加咗西蘭花🥦夠晒健康另外可以用優惠價加配飲品🥤我叫咗杯Mixed berries Smoothie 即叫即製天然果味 唔會好甜 飲到啲雜莓碎 真材實料 好好飲🥹

喺附近做完嘢 想食得light啲
搵到呢間專食沙律🥗捲餅嘅輕食店

蛋白質、飯、醬汁 都可以自己揀

個base就有齊紫洋蔥 三色椒 粟米粒 蕃茄 沙律菜 芝士
額外追加咗西蘭花🥦夠晒健康

另外可以用優惠價加配飲品🥤
天然果味 唔會好甜 飲到啲雜莓碎 真材實料 好好飲🥹
2024-12-06 90 views
📍Truefit Deli (金鐘)金鐘夏慤道12號美國銀行中心地下G10號舖近排食咗好多正嘢,係時間要清返啲健康嘢,呢度就最好不過,大部份都係新鮮蔬菜👉Chicken Breast Burrito💰$84😋😋😋😋.8/5呢個卷真係超級無敵咁多餡料,見個店員放咗配料之後我以為係擺晒,點知仲有擺到好似包唔晒咁,仲可以額外加配料,咁我就加多份蛋,睇落勁大條,原本諗住食一半就算,點知食到唔停口,食食吓就食晒成條,其實都唔會好飽,因為好多都係菜,肉嘅份量都好多,配埋個是拉差醬,真係開胃👉Roasted Chicken Leg Salad Box💰$84😋😋😋😋.7/5色彩繽紛,睇落都好吸引,個烤雞腿又正,啖啖肉,面層灑咗辣粉,仲惹味,揀咗橄欖油醋,配沙律菜就最佳選擇,酸酸甜甜,非常開胃,配埋一球蕃茄菠菜飯,唔會太多,食小小飯就夠喇👉Flat White💰$42😋😋😋😋.7/5無諗過呢度嘅咖啡都咁好飲,超香濃咖啡味,食完飲埋杯咖啡,真係一流回頭:yesyesyes!健康又好味,間唔中食吓清腸胃
📍Truefit Deli (金鐘)

👉Chicken Breast Burrito
💰$84

💰$84
😋😋😋😋.7/5

👉Flat White
💰$42
😋😋😋😋.7/5

回頭:yesyesyes!健康又好味,間唔中食吓清腸胃
2024-12-02 93 views
今日我喺放工後趕住去做gym~知道樓下呢間餐廳專注於健康好吃嘅餐點,係時候試下啦!✨🛎 $84 招牌沙律盒呢個招牌沙律盒真係一個完美的選擇😍😍😍雞胸肉烤得香嫩,岩曬我一日既蛋白質需求💪🏻搭配蕃茄飯同新鮮生菜,口感夠曬清新🤘🏻蕃茄莎莎同埋粟米的令到成個沙律更加豐富~蜂蜜芥末醬又夠惹味!🥗🍅好滿足呀~🛎 $84 招牌卷餅呢個招牌卷餅亦非常值得一試!手撕雞髀肉鮮嫩多汁😆😆😆菠菜飯好有營養🙏🏻加埋芝士好香🫶🏻揀左芝麻醬,比想像中夾!🌯🥬

🛎 $84 招牌沙律盒
呢個招牌沙律盒真係一個完美的選擇😍😍😍
雞胸肉烤得香嫩,岩曬我一日既蛋白質需求💪🏻
搭配蕃茄飯同新鮮生菜,口感夠曬清新🤘🏻
蕃茄莎莎同埋粟米的令到成個沙律更加豐富~
蜂蜜芥末醬又夠惹味!🥗🍅好滿足呀~

🛎 $84 招牌卷餅
呢個招牌卷餅亦非常值得一試!
手撕雞髀肉鮮嫩多汁😆😆😆
菠菜飯好有營養🙏🏻加埋芝士好香🫶🏻
揀左芝麻醬,比想像中夾!🌯🥬
2024-11-30 61 views
今日番工經過美國銀行中心 見到有間新開主打健康餐既餐廳 最近又減緊肥 唔想食好Heavy既野咁就入去睇下啦 位置係正入口 一入去就望到好易搵呢到主要分salad boxes同埋burrito wraps 揀完之後可以揀tomato rice/spinach rice 再揀埋sides dressings同埋如有需要加埋add-ons我揀左large tuna burrito wraps🥰 with spinach rice, all sides and garlic mayo $94iced lemon tea (combo +$8)份量方面黎講係超級多 一個人係食唔晒😂細食既建議叫medium size 廚師即場wrap 不停落好多料😂 新鮮又健康等待期間見到後面有個焗爐即場焗雞 超香超吸引 下次可以試埋雞 蛋白質高再健康d揀埋多杯hot cappuccino $35 ☕️呢到即叫即沖 飲杯去好滑 價錢唔算太貴 呢個質素算幾好🥰 番工即刻好精神🥰佢地仲有americano, latte, macchiato, mocha 同double expresso幫大家差差電🥳

位置係正入口 一入去就望到好易搵

iced lemon tea (combo +$8)
廚師即場wrap 不停落好多料😂 新鮮又健康

揀埋多杯hot cappuccino $35 ☕️