2024-06-22 167 views
搬咗舖之後第一次食,侍應話因為呢間大啲所以搬過嚟,不過我自己就覺得可能因為租平啲🤣 12點幾一點嚟到唔使排隊,因為平日午市套餐有好多選擇會包嘢飲,如果想食多啲粥嘅款,譬如及第粥,就嗌返粥麵套餐每次必埃及抵觸,今次多人啲 可以嗌唔同款式share粥嘅豬潤好好味,但係豬腰就好少,今日有啲想食豬腰,另加一份豬腰豬潤,但係我撳錯掣加咗豬肚粉腸冇咁好食粥嘅質素穩定好味 😋更產加$38要咗個杏汁豬肺湯 好大碗幾好味入面有兩舊豬骨定係豬展,幾粒細細嘅豬肺我鍾意食豬肺今日好想食腸粉跟餐要咗個腸粉,好煙韌點埋醬汁超正我哋全部都好鍾意 佢個腸粉質素唔錯酸菜魚之前喺其他分店食過,味道調得OK嘅,材料配搭都唔錯,有木耳芽菜酸菜都多,不過老實講脆肉鯇就真係少之又少 數埋應該得六七片超細粒 Nicky好想食雲吞嗌咗個水餃,好似唔係想像中想食嗰種,真係想食啲好味嘅雲吞我諗要出中環點解我揀水餃?因為入面同樣有蝦有肉,但係會有埋木耳 我鍾意多啲蔬菜白灼通菜都好味 配上腐乳今晚最驚喜係佢個黑醋士多啤梨豬爽肉!超級高質,而且好多肉 只係$88係超級足料🫡🥰呢個大力推介!服務方面,有個女侍應我記得佢個樣,超級勤快做嘢又醒目又
每次必埃及抵觸,今次多人啲 可以嗌唔同款式share
加咗豬肚粉腸冇咁好食
粥嘅質素穩定好味 😋
我鍾意食豬肺
點解我揀水餃?因為入面同樣有蝦有肉,但係會有埋木耳
我鍾意多啲蔬菜
白灼通菜都好味 配上腐乳

呢個大力推介!服務方面,有個女侍應我記得佢個樣,超級勤快做嘢又醒目又有禮貌🥰🥰超級讚!另外有個老d嘅男侍應就態度差啲 面黑黑咁
Lunch
十個侍應全部扮忙,舉五分鐘手都冇人理,食過幾次都係咁,要落單冇人理,要水冇人理,唔想做生意咁,以後唔會再食,俾錢受氣。店內收唔到訊號,卻要人qr code落單,又冇wifi提供,想叫人落單難過登天,舉手舉到可以減bye bye肉,想瘦手臂又受氣就過黎食。
2024-08-24 26 views
呢日唔想煮嘢又好想食粥就決定去靠得住買下午茶,不過都係買咗正價及第粥鍾意食佢嘅豬膶下午茶Menu選擇唔多都嗌咗個及第粥個樣好似唔係好靚,但係其實都幾濃㗎,今次質素好似好過上次外賣,但係粥入面嘅豬潤超細舊,係平時嘅三份一 ….有啲失望,因為好想食豬膶 其他嘢就正正常常 豬肚豬腰 不過今次注要太熟有啲硬白灼牛肉可以跟套餐,正常快熟牛肉嘅味道,打咗好多粉冇乜牛肉味都係白灼豬腰豬潤好味另外散嗌嘅火候好好多,走花生走油芽菜冇咁油啱我食😃呢個外賣等咗差唔多20分鐘另外一題服務態度麻麻地,收銀冇咩耐性
鍾意食佢嘅豬膶

下午茶Menu選擇唔多

都嗌咗個
其他嘢就正正常常 豬肚豬腰 不過今次注要太熟有啲硬

都係白灼豬腰豬潤好味

另外散嗌嘅火候好好多,走花生走油芽菜冇咁油啱我食😃

呢個外賣等咗差唔多20分鐘

另外一題服務態度麻麻地,收銀冇咩耐性
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
Tea
2024-07-18 139 views
今次趕時間試吓外賣自取買嘢食,因為今日有啲想食容易消化嘅粥同埋雲吞,想食好耐!兩點後下午茶有$36一碗細蓉!有三粒細嘅雲吞同埋細嘅雲吞麵!雲吞麵好有鹼水味外賣盒,而家基本上餐廳都係湯同埋面會分開嘅間隔下午茶$60星洲炒米跟嘢飲,豆漿唔會太甜好好飲!星洲炒米好有咖喱香唔會好油,一睇已經好多餸,蝦,叉燒同埋唔同顏色嘅配菜都好多,非常香口惹味及第粥唔知點解今次食覺得鹹咗少少,但係應該整體冇乜分別嘅,始終好似堂食好味啲,拎到返去始終有啲水今日個counter有少少燥底,不過見到佢比前一個客不斷,因為啲無謂嘢煩就完明白 😉服務性行業,唔怪得知成日都態度差

外賣盒,而家基本上餐廳都係湯同埋面會分開嘅間隔

Tea
2024-05-24 106 views
家中老人家獨自一人去想食碗粥啦,但唔識用QR code 落單,佢舉手叫人,完全冇待應肯協助,個個扮聽唔到,亦冇人肯同佢落單,好離譜!態度非常差!!最後佢去咗第二度食!
2024-05-23
Dinner
樓面印象唔好:那位看起來是高級的,當時只得好少客,大把位,他點我去貼牆角落頭坐,沒有就範。隨意揀了一張附近的桌,高級拋下一句:一陣要搭枱。當時好少客,留意下其他員工都招呼單人客坐卡位。這個高級的好mean。靠得住在新港城中心的舊舖亦會要單人客坐在邊皮位,即使現場少客。我想講:單人客都要俾錢㗎,而且未必吃得少。唔好忽視!
2024-04-18
$70 (Other)