2022-04-25 20 views
🌯Turkeyano🌯📍:油麻地彌敦道375-381號金勳大廈地下7A號舖⏰:11:00am-1:30am呢間土耳其小店已經係我第二次造訪😍 黃色嘅外牆真係好吸引到我視線🙈 佢地主打賣正宗土耳其捲餅🌯我超鍾意食! 呢度亦都有pizza、雪糕、爆谷等 而家亦都推出咗新嘅Milk shake 一定要試吓佢😋即叫即製 大約需時10至15分鐘🙈🌯Chicken Doner Roll 烤雞肉卷 💰78雞肉卷好大份 拎到上手熱辣辣 肉同沙律菜嘅比例啱岩好 唔會食到好膩!裏面仲有生菜絲、生洋蔥同醬汁等 雞肉好嫩滑 食落口好Juice 性價比好高!🌯Crispy Chicken Roll 脆皮雞卷 💰78一份都好足料 新鮮嘅雞肉既口感好嫩滑香口 切到細細粒 包住沙律菜、洋蔥 再配埋微辣既醬汁 食落口好惹味開胃 捲皮烘到微微香脆 口感好豐富🥰🍨banana milk shake佢哋除咗香蕉之外仲有芒果🙈我鍾意飲香蕉所以就叫咗呢個 即叫即整 將成隻香蕉放落blender再加奶打暈 仲可以食到粒粒香甜嘅香蕉蓉 味道比較甜 但係完全係真材實料!真係對得住個價錢👍🏻
🌯Turkeyano🌯

🌯Crispy Chicken Roll 脆皮雞卷 💰78

🍨banana milk shake

2022-04-24
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$80 (Tea)
  • 土耳其佬雞肉卷
途經油麻地,呢間鮮黃色小店好吸睛原來係正宗土耳奇人開,去唔到旅行,喺香港一樣可以品嚐當地美食。Lunch時段有套餐,跟埋薯條同飲品「烤雞肉卷」土耳奇必食Kebab, 有唔同口味選擇,揀咗烤雞肉,唔會太油膩,個醬汁辣辣地好惹味,生菜令口感更豐富,新鮮爽口。「炸脆雞粒」即叫即炸熱到辣手,外層超級脆,雞肉好Juicy。「焦糖爆谷」大大杯,每粒都充滿焦糖味,唔會太甜,一粒接一粒,食到停唔到口「Banana Smoothie Shake」炎炎夏日,飲杯Smoothie真係透心涼,香蕉味香濃,真材實料,好Creamy 見到Pizza都好吸引,下次一定要試
途經油麻地,呢間鮮黃色小店好吸睛

Lunch時段有套餐,跟埋薯條同飲品

「烤雞肉卷」

「炸脆雞粒」

即叫即炸熱到辣手,外層超級脆,雞肉好Juicy。

「焦糖爆谷」

大大杯,每粒都充滿焦糖味,唔會太甜,
一粒接一粒,食到停唔到口

「Banana Smoothie Shake」

炎炎夏日,飲杯Smoothie真係透心涼,
香蕉味香濃,真材實料,好Creamy

見到Pizza都好吸引,下次一定要試
2022-04-25
Type of Meal
Lunch
  • 焦糖爆谷
  • Banana  Smoothie  Shake
Turkeyano係有一間以鮮黃色裝潢嘅小店 在遠處看已十分搶眼小店除了主打傳統土耳其卷Kebab Roll😋其實仲提供許多選擇例如Pizza🍕Gelato🍨爆谷🍿同小食🍤 最近仲推出埋smoothie shake添小店雖然麻雀雖小 五臟俱全見到廚房有個巨型旋轉烤肉架之外🤩出面亦設有爆谷機同埋雪糕櫃!⁡⁡⭐⭐Lamb Kebab Roll🐑烤羊肉卷 HKD$88⭐⭐⁡如果你中意食羊肉嘅話🤪大推呢款俾你!‼️必點!‼️Roll入面好足料而且份量十足😆我自己個人嚟講唔覺得有太重羊騷味 可能係啲沙律醬同孜然味蓋過了羊肉粒頗入味😌 肉質軟嫩又Juicy 另外入面仲夾住生菜🥬蕃茄🍅同紫洋蔥 增加了爽口感重點係呢款烤羊肉卷係下單後即刻喺烤架上切肉即刻包 仲好熱焫焫架!♨️⁡味道:🌕🌕🌕🌕🌘⁡⭐⭐Popcorn Chicken🐥炸脆雞粒 HKD$68⭐⭐⁡炸脆雞粒拎到返屋企腍咗少少😂 但其實仲食到輕微外皮脆感所以如果可以即刻熱焫焫咁食一定好好食!😋雞肉嫩滑 調味又夠入味 一啲都唔乾!而且份量頗多😆 當正餐都夠飽啊!⁡味道:🌕🌕🌕🌕🌑⁡⭐⭐Mango smoothie shake🥭芒果奶昔 HKD$48⭐
小店雖然麻雀雖小 五臟俱全
見到廚房有個巨型旋轉烤肉架之外🤩
出面亦設有爆谷機同埋雪糕櫃!

如果你中意食羊肉嘅話🤪
仲好熱焫焫架!♨️

味道:🌕🌕🌕🌕🌘

炸脆雞粒拎到返屋企腍咗少少😂 但其實仲食到輕微外皮脆感
所以如果可以即刻熱焫焫咁食一定好好食!😋
雞肉嫩滑 調味又夠入味 一啲都唔乾!
而且份量頗多😆 當正餐都夠飽啊!

味道:🌕🌕🌕🌕🌑

⭐⭐Mango smoothie shake🥭芒果奶昔 HKD$48⭐⭐

見到真喺用芒果肉🥭同牛奶🥛即刻打成smoothie shake
入口夠滑身 芒果香甜濃郁
真材實料 食完炸物再飲完全係超級正!

味道:🌕🌕🌕🌕🌑

2022-04-24 66 views
好熱,唔想食飯或任何有熱湯的東西。這時,我會想食土耳其佬的土耳其卷。有菜有肉有汁,又易入口,最啱熱天。原來土耳其佬也明白熱天來臨,新推出3款夏日飲品,New Summer Drinks。Yeah,不用飲汽水了,立即叫了兩個土耳其佬卷和一杯芒果奶昔外賣回家。芒果奶昔 mango smoothie shake ($48)唔係講笑,真係好好味。外賣都未帶回家,途中已被我飲咗大半杯,好清涼。睇住師傅用了不少新鮮芒果肉加奶打成,真材實料。有濃郁的芒果味,口感幼滑,甜中帶少少酸,好飲。豆腐卷 Tofu Roll($78)第一次食。原來好嫩滑和柔軟。豆腐是先炸過的,配上新鮮生菜和醬汁,味道好之外,口感更好。烤羊肉卷 Lamb Kebab Roll($88)這個食過幾次,每次都滿意。羊肉烤過才和洋蔥及生菜用餅皮包裏,足料好味。
好熱,唔想食飯或任何有熱湯的東西。
這時,我會想食土耳其佬的土耳其卷。
有菜有肉有汁,又易入口,最啱熱天。

原來土耳其佬也明白熱天來臨,
新推出3款夏日飲品,New Summer Drinks
Yeah,不用飲汽水了,
立即叫了兩個土耳其佬卷和一杯芒果奶昔外賣回家。

唔係講笑,真係好好味。
外賣都未帶回家,途中已被我飲咗大半杯,好清涼。
睇住師傅用了不少新鮮芒果肉加奶打成,真材實料。
有濃郁的芒果味,口感幼滑,甜中帶少少酸,好飲。
芒果奶昔

豆腐卷 Tofu Roll($78)
第一次食。原來好嫩滑和柔軟。
豆腐是先炸過的,配上新鮮生菜和醬汁,
味道好之外,口感更好。
豆腐卷

烤羊肉卷 Lamb Kebab Roll($88)
這個食過幾次,每次都滿意。
羊肉烤過才和洋蔥及生菜用餅皮包裏,
足料好味。
烤羊肉卷
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$107 (Lunch)
豆腐卷
烤羊肉卷
平時比較少食土耳其野,行開油麻地見到呢間外賣店主打Kebab,好耐無食過啦,外賣返屋企開心share先🥳🤩🌟烤雞肉卷 $78🌯Kebab簡左烤雞肉口味🍗,非常足料,有烤雞肉、洋蔥、生菜、蕃茄,材料豐富🥰,雞肉唔會鞋口,配埋辣辣地既醬汁食落超惹味😝🌟芝士薯條 $48 🍟🧀薯條份量超多,食極都有🤣,薯條粗身,炸到熱辣辣,食落脆卜卜,上面仲淋左芝士醬,味道夠濃😝🌟Banana Smoothie Shake $58🥤奶昔好重香蕉味😍,甜度適中,飲落香滑,超好飲🥰,大力推介👍🏻👍🏻

🌟烤雞肉卷 $78🌯

🌟芝士薯條 $48 🍟🧀

🌟Banana Smoothie Shake $58🥤

以前喺外國 一星期點都有一兩日會買條kebab食貪佢搣走張錫紙就食得😌又唔會整污糟隻手呢個長復活假行街嗰陣俾我發現佐敦開左間新🇹🇷土耳其外賣店當然要買嚟試一試😌🌟Chicken Doner Roll🌟Lamb Kebab RollKebab roll除咗餡唔同之外其他都大同小異先講左嗰餡🐓Chicken Doner Roll嘅雞肉份量多 但唔會煮到柴晒🐐Lamb Kebab Roll嘅羊肉屬半肥瘦 但羶味唔會好勁有啲羊脂食落更香口最正係即叫即整😍係嗰旋轉烤爐度即刻切啲肉出嚟-Kebab roll塊flatbread薄身 口感煙靭但唔會有麵包感入面蕃茄🍅洋蔥🧅份量多都包得好扎實唔使驚一路食一路跌啲餡出嚟✨特製嘅乳酪辣醬刺激而不太辣😬鍾意食辣嘅朋友可以+$10加辣🌶🌶🌶整體來講十分出色-而佢哋嘅roll勁大條🤩拎上手好有份量半條已經有一杯野飲咁高 非常抵食佢哋卷完嗰roll會再幫你烘返熱佢確保返到屋企食都唔會凍晒🥰🌟Banana smoothie shake可惜當日芒果賣晒🤣所以試左香蕉shake同樣係即叫即整 見住佢真係成隻香蕉放入blender度打杯shake出嚟🍌真材實料味道比較甜但
以前喺外國 一星期點都有一兩日會買條kebab食

味道比較甜但完全冇香精味👍🏻對得住嗰價錢
Chicken  Doner  Roll
Lamb  Kebab  Roll
2022-04-21 45 views
小店賣嘅嘢食款式好多,有pizza,  雞粒,雪糕等等幾受歡迎! 烤雞肉捲雞肉嫩滑有點辣, 雞肉切得唔會太大舊,食嘅時候好方便! 而且唔會冇味, 醬汁好濃味,有蔬菜包住! 餐包埋薯條汽水薯條分量適中,炸至金黃色, 大條又香脆👍🏻 汽水款式都有好多例如cola zero , cola, schwepped, fanta , sprite! 夏日smoothie shake 店員好友善,介紹唔同種類嘅smoothie,因為我想間比較少甜的,所以選擇了香蕉味, 而且店員都專登唔再加糖, 服務好好! Smoothie食到有香蕉, 係真係用了新鮮香蕉的, smoothie 唔會太稀 👍🏻👍🏻👍🏻 Caramel Popcorn medium size 店舖有自己嘅爆谷機😍,  所以爆谷唔會放咗好耐淋晒, 就算返到屋企爆谷都咁脆口,焦糖味夠濃, 啱曬同一家人朋友一齊食!

烤雞肉捲

餐包埋薯條汽水
薯條分量適中,炸至金黃色, 大條又香脆👍🏻

夏日smoothie shake

Caramel Popcorn medium size

2022-04-21 16 views
無晚市堂食😍最適合就係買外賣去海邊同朋友chill住食💓去相😍Roasted Lamb 烤羊肉pizza $138羊肉烤得超級香 每啖都滲透住羊肉既香味😍而且羊肉多 啖啖肉Pizza既配料令整體好好食😋芝士味好濃 而且有洋蔥 橄欖等配料 令個pizza好野味餅底係偏向薄身既pizza 💓烤得香脆得黎仲係有少少煙韌既感覺整體好好食😋Tofu roll 豆腐卷 $78好特別既口味😳入面係偏向淋身既豆腐食落口好順滑 同埋個豆腐卷係超級多配菜同菜❗️😍所以一樣好野味 足料😍Banana smoothie shake $58香蕉味濃 奶味都好香濃😚香蕉味飲落去好香入口好柔順 順滑😋香蕉迷必試
無晚市堂食😍最適合就係買外賣去海邊同朋友chill住食💓

香蕉味濃 奶味都好香濃😚香蕉味飲落去好香
入口好柔順 順滑😋香蕉迷必試
2022-04-20
TakeAway
呢間外賣小店由土耳其人主理, 有 doner roll🌯、pizza🍕、小食等等供選擇。叫Lunch Set 最抵食, 會有一份土耳其佬卷、薯條、飲品🥤。所有食品都係即叫即製, 需等候約10-15分鐘。《🌯雞肉卷 Chicken Doner Roll》雞肉卷大大份, 拎上手熱辣辣! 裏面餡料好多, 好足料呢🤩! 肉同配菜嘅比例剛好, 飽肚又抵食, 性價比高👍🏻雞肉份量多, 肉質嫩, 裏面仲有生菜絲、生洋蔥、沙律醬等等。外皮好軟熟, 食落好 juicy, 好惹味! 跟餐我仲加咗 cornflake nuggets, 即叫即炸, 外皮香脆可口, 上面有玉米脆片, 別有一番風味的! 《Mango smoothie shake》夏天必飲, 消暑又解渴❗️加入新鮮芒果🥭, 芒果味好鮮甜, 口感好creamy, 酸甜好喝😋!

《🌯雞肉卷 Chicken Doner Roll》

《Mango smoothie shake》
2022-04-20
TakeAway
$100 (Tea)
  • 土耳其佬雞肉卷
2022-04-19 33 views
這間土耳其小店,整間黃色牆身,雖然只有一個小角落,但也足以令人至身異國🤭小店主打土耳其卷,還有賣pizza.不過自己一個人食,沒有買pizza,下次有機會買來食😬💠烤羊肉卷 $88 🐑🌯Lamb Kebab Roll羊肉卷超多餡,塞滿整卷,羊肉份量又多,超香濃的羊羶味道😝好正!入面還加了生菜和洋蔥,有少少微辣和爽口的口感,再配上沙律醬食,一個人吃一整條也不會覺得漏😗😗💠芝士薯條 $48🧀🍟Cheese Fries 分量超多😱薯條炸得大條又粗大,本身薯條已用上七味粉調味,所以味道已經很好吃,加上用了芝士醬,這款芝士醬的味道超好味,所以令薯條的味道更加好食😋🔹Banana Smoothie Shake $58🍌🥛新杯是新推出的飲品,有三款口味:芒果、雜果和香蕉,選了香蕉款,雖然賣相比較簡單,但味道很好飲。牛奶味比較香濃突出,也飲到香蕉味,重點這輩子不會太凍,應該不是來了很多冰,令味道更加濃厚.

💠烤羊肉卷 $88 🐑🌯
Lamb Kebab Roll

💠芝士薯條 $48🧀🍟
Cheese Fries

🔹Banana Smoothie Shake $58🍌🥛
2022-04-15 315 views
 Turkeyano地點:油麻地彌敦道375-381號金勳大廈地下7A號舖係佐敦繁忙嘅🚦十字路口,有一間相當搶眼嘅傳統土耳其外賣小店,未行到餐廳門口就已經聞到好香嘅烤肉味🤤,吸引咗我行咗入去試試😎。Lamb Kebab Roll 🐑🥙$88即點即整即包嘅超大份羊肉Kebab非常正宗,每一啖咬落去都食到好重嘅沙律醬,孜然香同少少羊騷味😚。羊肉切到好細粒但份量比想像中多好多,咬落去時啖啖都食到肉質鬆軟嘅羊肉😍,再加上紫洋蔥、生菜包埋一齊食,真係超足料㗎,飽到好滿足🥳🥳🥳!CP好高!正!Fire Fries 🍟$58好大份即叫即炸幼身薯條,食得出好重薯仔味,初步估計呢個份量都應該起碼用咗兩、三個薯仔炸🥔,再加上佢自家辣粉一齊食,辣辣地超惹味🤩。正!Mango Smoothie Shake 🥭🥤 $48天氣熱熱地就叫咗呢杯野試下,估唔到係驚喜😛!見住佢即點即整,真材實料用芒果肉同奶製作無加香精。芒果奶昔口感香甜滑順,天然甜味而且奶味好重,完美將呢餐畫上句點,正😋!#nicefoodie油麻地
 Turkeyano
地點:油麻地彌敦道375-381號金勳大廈地下7A號舖

Lamb Kebab Roll 🐑🥙$88

Fire Fries 🍟$58

Mango Smoothie Shake 🥭🥤 $48

#nicefoodie油麻地

2022-03-23 56 views
welcome my new partner😼for trying out food in the kowloon side haha cuz im staying in hki mostly🤣-👉🏻Lamb Kebab Roll 💲88 with extra cheese💲10👉🏻Popcorn chicken💲15👉🏻Chicken Döner Roll💲78-呢間舖頭俾我最大嘅感覺就係佢嘅卷物全部都比較多汁,可能係落咗好重嘅沙律醬,一咬落去勁多汁,羊肉唔會有好乾嘅感覺,入邊有一陣孜然香,但亦唔會比調味料搶晒啲味,由於咬落去真係太多料嘅關係冇咁大個口都真係放唔哂😂烤雞肉切到好細粒,每啖都好平均,鍾意食辣可以試吓加辣都只係$10爆谷雞食落去唔太油但都冇咩味😕食物嘅包裝方面用牛油紙卷好再切成兩份可以分開食唔會整到好唔方便〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️Turkeyano (油麻地)📍油麻地彌敦道375-381號金勳大廈地下7A號舖🔗#7eating油麻地#7eatingturkish
👉🏻Popcorn chicken💲15
👉🏻Chicken Döner Roll💲78
爆谷雞食落去唔太油但都冇咩味😕
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
Turkeyano (油麻地)
📍油麻地彌敦道375-381號金勳大廈地下7A號舖
🔗#7eating油麻地#7eatingturkish
平時都好少食土耳其菜🇹🇷🇹🇷前排見好多人介紹呢間土耳其外賣店,已經好想去~~小店裝修以黃色為主調,最近裝修完後仲供應埋雪糕同爆谷!有好多選擇🤩🤩🍕夏威夷雞肉披薩(10”) $138✨pizza即叫即整,拎上手熱辣辣🔥🔥餡料都好豐富,咬到啖啖雞肉!仲有芝士拉絲🧀,夠哂邪惡~~味道有少少辣🌶,香料味重🤤🤤批底都好脆身!整體厚薄適中,唔錯呢~~🍨雪糕(3 scoops) $58✨口味揀左朱古力🍫、椰子🥥同士多啤梨🍓!!雪糕好滑身,有種食緊沙冰既感覺~~當中至愛士多啤梨味!味道酸酸甜甜,裡面仲有士多啤梨粒,口感豐富👍🏻👍🏻🍿焦糖爆谷(small) $18✨爆谷香脆可口,越食越想食~~略嫌焦糖味唔夠濃🤏🏻,甜啲再好食啲😋😋
平時都好少食土耳其菜🇹🇷🇹🇷
前排見好多人介紹呢間土耳其外賣店,已經好想去~~

🍕夏威夷雞肉披薩(10”) $138✨
pizza即叫即整,拎上手熱辣辣🔥🔥
餡料都好豐富,咬到啖啖雞肉!仲有芝士拉絲🧀,夠哂邪惡~~
味道有少少辣🌶,香料味重🤤🤤
批底都好脆身!整體厚薄適中,唔錯呢~~

🍨雪糕(3 scoops) $58✨
口味揀左朱古力🍫、椰子🥥同士多啤梨🍓!!
雪糕好滑身,有種食緊沙冰既感覺~~

🍿焦糖爆谷(small) $18✨
爆谷香脆可口,越食越想食~~
略嫌焦糖味唔夠濃🤏🏻,甜啲再好食啲😋😋
2022-03-22 33 views
惹味kebab行彌敦道經過油麻地同佐敦交界位見到間好搶眼嘅黃色土耳其小店,有部燒肉機不停轉動,好吸引,鍾意食kebab嘅我梗係要試。羊肉kebab,$88食得羊肉嘅人,我會推薦食羊肉味嘅kebab,燒肉機切啲肉落嚟,好香嘅肉味,一啖咬落去啖啖肉,但係一啲都唔so,相反好香好夠味。雞肉kebab,$78雞肉相對就健康好多,適合女仔食,一啲都唔油,菜嘅份量都唔少,加上雞肉同沙律醬,都好好味。另外當日太熱,忍唔住買個雪糕嚟食,單球雪糕都俾好多呀,食到最後都仲有,朱古力味好濃,有驚喜,唔錯。下次試吓佢啲pizza,望落去都好吸引😊
惹味kebab

羊肉kebab,$88

雞肉kebab,$78

2022-03-22 43 views
最近一直跟外賣做好朋友,吃得最多就是茶餐廳美食了,偶然也想轉換一下心情,公司附近一直有一間以主打土耳其烤卷的外賣店,曾經吃過她的羊肉卷覺得很不錯,這次決定來這店買點新口味回家吃Crispy Chicken Roll 脆皮雞卷 $78Lamb Kebab Roll 烤羊肉卷 $88Caramel Popcorn 焦糖爆谷 $18(細)$38(中)$58(大)上次嚐過一份羊肉卷一試難忘,這次除了再吃這個以外還多點一份脆皮雞卷,做法相同只是所用的食材跟調味有些微不同下單後店員會先在烤箱切羊肉片,再加入調味在鐵板上炒香;雞肉的話因要再沾炸粉炸至脆口,功驟會多一點肉的份量很多,羊肉用香料醃製過,而且比較重羊氈味,不喜歡這味道的應該會敬而遠之;脆皮雞肉外脆內裡,加入一點點辣椒油,感覺好像吃連鎖炸雞店的炸雞一樣除了肉餡,還有大量的沙律菜、蕃茄片、紫洋蔥🧅、青瓜跟醬汁,感覺不會膩,餅皮微酥帶點彈性,一口吃到多重口感,清爽又惹味,非常豐富,味道非常好!份量十足,吃一個飽肚之餘又不會太高卡路里意想不到這裡還有雪糕跟爆谷供應~ 好像是裝修後才有的聽說這些都是來自新加坡的,來一份中size的爆谷買回家跟家人分

Crispy Chicken Roll 脆皮雞卷 $78
Lamb Kebab Roll 烤羊肉卷 $88
意想不到這裡還有雪糕跟爆谷供應~ 好像是裝修後才有的
聽說這些都是來自新加坡的,來一份中size的爆谷買回家跟家人分享
回家以後還是脆脆的感覺,簡簡單單的焦糖口味,不會太甜,很不錯

店家位於彌敦道挑望著逸東酒店的一家地鋪,重新裝修後以鮮黃色的外表作招徠,在平凡的街道中顯得別幟一格
除傳統土耳其卷🌯外,還有售賣薄餅、飯餐、小食、雪糕跟甜品,全部以外賣為 主,款類不少,有興趣的朋友不妨來試試
2022-03-15
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)