2023-02-01
🐏轉轉燒羊肉配飯( $98 )🍚去玩前諗住係西貢快快脆脆簡簡單單食飽個肚先出發。成日都會經過呢間係小巴站隔離嘅kebab,但係一直都冇試過,而朋友今日又想食kebab,所以決定今日食下。一開頭見佢menu啲相一般般,所以冇抱有好大期望。我哋都叫左轉轉燒羊肉配飯,不過如果唔想食飯都可以簡roll都得🌯。一開頭我有啲擔心碟飯冇味好dry,因為望落佢係齋白飯,但係原來啲飯唔係乾爭爭,而且仲有啲咸咸哋,真係幾好食😋。羊肉香肉味但係唔羶😍,我有加埋檸檬汁同其他醬汁,食落無咁乾之如仲令到個味道更加豐富🤩。伴碟有沙律,入面有啲紫洋蔥,食落更加惹味。佢嘅碟都幾大,不過啲飯唔算多,一個女仔食就啱啱好,男仔加多個小食就會飽肚啲。