Restaurant: Twelve Cupcakes (萬宜大廈)
Terms & Details:
2024-01-10 213 views
上網見到佢地嘅聖誕cupcakes超可愛!我超想試吓個雪人咁啱喺上環收工就行過去中環諗住買返個點知行到過去竟然閂咗門!我遲咗2分鐘啊點知店員超好!超nice!竟然開門俾我入去買埋先收工大讚店員姐姐!不過當日已經賣晒聖誕系列款,得返呢個聖誕帽款,照要啦比較係一般嘅cupcake嚟講,呢款真係唔算好甜,可以接受!不過都係一個起兩個止啦我食唔到咁多haha
上網見到佢地嘅聖誕cupcakes超可愛!我超想試吓個雪人

咁啱喺上環收工就行過去中環諗住買返個

點知行到過去竟然閂咗門!我遲咗2分鐘啊

點知店員超好!超nice!竟然開門俾我入去買埋先收工

大讚店員姐姐!

不過當日已經賣晒聖誕系列款,得返呢個聖誕帽款,照要啦

不過都係一個起兩個止啦
我食唔到咁多haha
2023-12-14 166 views
🧁Cupcake 🧁這個杯子蛋糕真是太迷人了!🌈它擁有一個精緻的外觀,上面灑滿了多彩的糖粉和彩繪糖霜。它們真的讓我忍不住心動!💖撕開紙質包裝,當撲鼻而來的香氣填滿我的鼻腔時,我的嘴巴就已經開始水了!🤤這款杯子蛋糕的香氣完全是天堂的味道!它散發著新鮮烤香的氣息,讓我想立即咬一口!🌬️真正來到品嚐的時刻,我一口咬下去,立即感受到柔軟的蛋糕質地在舌尖融化。🍰這是如此的鬆軟和濕潤,完全是口感的極致享受!它的口味濃郁,但卻不過甜,帶有微妙的香草和巧克力滋味。🍫💫不僅是蛋糕本身美味,更令我驚喜的是它的奶油霜!🥳這款杯子蛋糕的奶油霜備受讚譽,而我不禁加入他們的行列!它輕盈而豐滿,絲滑而不膩口,給整個蛋糕增添了豪華感和口感的層次!🥰我必須提到的另一個亮點是它的裝飾!🎉這款杯子蛋糕上的彩繪糖霜和糖粉創造出一個夢幻的畫面,每一口都像是品嚐甜蜜的幸福!我真的被它們的美感吸引住了,每一個細節都如此精緻!🌟✨總的來說,這個cupcake令人著迷!它的外觀令人愉悅,口感絕佳,而且每一口都充滿了愛和幸福的味道!會愛上它的!💕
🧁Cupcake 🧁

2022-12-10 565 views
- 聖誕特別版cupcakes ($34/個) - 聖誕曲奇 ($138/樽)  私心超愛佢哋嘅聖誕曲奇一樽有三款口味曲奇 杏仁朱古力🤭 綠茶😋 咖啡😙 薄脆口感 味道濃郁 好好食👍🏻  cupcake造型超有節日氣氛 自己試咗以下兩款👇🏻 Little Reindeer - 朱古力蛋糕配朱古力芝士忌廉 Cheerful Santa - 紅絲絨蛋糕配士多啤梨牛油忌廉 而且味道唔會太甜 開party訂就啱哂🤩
- 聖誕特別版cupcakes ($34/個)

- 聖誕曲奇 ($138/樽)

私心超愛佢哋嘅聖誕曲奇一樽有三款口味曲奇
杏仁朱古力🤭 綠茶😋 咖啡😙
薄脆口感 味道濃郁 好好食👍🏻

cupcake造型超有節日氣氛
自己試咗以下兩款👇🏻
而且味道唔會太甜 開party訂就啱哂🤩
2021-07-27 1011 views
因為有同事last day,有幸可以食cupcake,一盒入面有12件不同口味,我就揀朱古力口味,細細件一啖食哂,真係明乎其實既mini cupcake 😂食落都唔洗咬就吞左。其實除返開,一件都要十幾蚊既時候,就會覺得好唔抵,Ig shop 咁既價錢都可能大件過佢。所以同事請就算,唔會自己想買
2020-10-07 1357 views
每次經過Twelve cupcake都會心思思想買黎食,好多味都好想試🤩 原來佢哋除咗6款常駐口味(Daily Classics),每兩星期換一次嘅6款特別口味,加埋就係Twelve Cupcakes喇😆 襯手上有一張買3送3嘅優惠劵,所以就買咗6款返屋企再食下~呢次係9月初嘅時候食,所以有部分口味可能已經無咗喇~所有cupcake嘅蛋糕部分都唔會好甜,而且好鬆軟同濕潤🤤•📸 Cupcakes $29/1 $162/6 $300/12用某啲信用卡付款好似仲會有折扣,詳情要向店員查詢~•🥢 Earl grey (Daily Classics)蛋糕同上面嘅cream都充滿伯爵茶葉,食落茶味算濃,比其他款冇咁甜~•🥢 Red Velvet (Daily Classics)蛋糕部分係暗紅色嘅朱古力蛋糕,朱古力味淡淡地,不過加埋乳酪味嘅cream食就有啲驚喜,呢個配搭幾fresh🤩•🥢 Chocolate Chocolate (Daily Classics)呢款口味係朱古力糖霜唧花搭配朱古力蛋糕。本身expect佢有好濃嘅朱古力味,可惜唔係😟蛋糕底有朱古力味但唔算濃;糖霜好甜又無乜朱古力味,

用某啲信用卡付款好似仲會有折扣,詳情要向店員查詢~

🥢 Earl grey (Daily Classics)
Earl grey

🥢 Red Velvet (Daily Classics)
Red Velvet

蛋糕底有朱古力味但唔算濃;糖霜好甜又無乜朱古力味,仲有少少可可豆嘅酸味😬
Chocolate Chocolate

🥢 Rose strawberry (Weekly Range of Sep 1-16)
蛋糕部分係原味蛋糕,中間有啲果籽玫瑰醬,但分量得好少,食落無咩味。玫瑰同士多啤梨味大部分係黎自上面嘅cream,味道幾明顯,唔會過甜,又唔會好假😋
Rose strawberry

🥢 Lychee (Weekly Range of Sep 1-16)
呢款口味用上少甜嘅荔枝cream唧花,仲有一粒椰果做裝飾~蛋糕部分睇落以為係普通原味蛋糕,但食落原來都有淡淡嘅荔枝味,食到中間仲發現有一舊荔枝肉喎🤩
Lychee

🥢 Horlicks Tim Tam (Weekly Range of Sep 1-16)
蛋糕面嘅裝飾有Tim Tam、好立克味嘅cream同朱古力醬,而蛋糕就係朱古力蛋糕。同樣好立克味唔係好突出,奶味比較濃,餘香有少少麥芽香~ 有驚喜嘅係朱古力蛋糕入面仲有一條朱古力餅做蛋糕底,有多一重口感而且唔太甜!
Horlicks Tim Tam

Earl grey
Red Velvet
Rose strawberry
Lychee
Horlicks Tim Tam
2019-08-19 1322 views
作為一間專門賣cupcake嘅甜品店Twelve cupcakes款式多 味道亦唔錯我以前比較中意Caramel味Earl grey亦有好濃既茶香味👍🏻今次就試新嘢la😃Red velvet cupcake 上面係cream cheese😋一大pat酸酸哋嘅Cream食落感覺幾creamy同時幾light下面係chocolate flavour cupcake味道唔會太甜Cupcake texture夠鬆軟綿密
作為一間專門賣cupcake嘅甜品

Cupcake texture夠鬆軟綿密

Red  velvet

Red  velvet
2019-05-26 958 views
而家份工成日有人走,作為中流砥柱嘅我,最着數,因為可以留喺度食散水餅啦。今次有人走啦,今次係請twelve cupcakes!比起之前嗰幾個,今次就好似回歸平淡咁,每個cupcake嘅分別就係上面嗰舊cream。今次有檸檬味,芝麻味,士多啤梨味等等。我就揀咗芝麻味啦,因為本身我係勁鍾意食芝麻,而且感覺上好似健康少少咁多。食完個cupcake幾飽肚,因為麵粉含量好似比較多,減緊肥都照食咗上面果舊cream,因為真係好好食。