Restaurant: TWIST & BUCKLE, Churros Specialists
Terms & Details:
2023-05-22 111 views
記得好耐之前幫襯過一次,同朋友咁岩經過,店舖細細,位置都算偏僻,仲屹立不倒,都有唔少人幫襯。患有選擇困難症,揀完一輪都係選擇最穩陣嘅榛子味 hazel lah $38。因為仲好飽所以無要雪糕。churros 本身炸得好鬆脆,又唔會太乾,玉桂粉嘅味道亦唔錯,加上榛子醬同花生好夾,有一種食緊金莎嘅感覺😂。喺香港食churros 通常都係餐廳賣得唔平,呢種外賣小店都值得支持,見到都幾多人幫襯,希望繼續做得住😀。

• Hazel  Lah
💖 TWIST & BUCKLE, Churros Specialists (尖沙咀)✨尖沙咀漆咸道南29-31號溫莎大廈地舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️我冇諗過原來玉桂條都可以有咁多唔同嘅配搭😱以前成日見到呢間小食店大排長龍🥵都唔明點解可以咁好食,直至今日同 @fin.foodie 行過見到你平時少人就去咗排隊買🤭-Movie Night 2.0🍬 $68我自己其實好鍾意食彩針😆我有陣時真係會走去烘焙店嗰度買一包就咁食🤣另外我仲好鍾意食脆皮朱古力醬,呢一個Movie night就啱晒我啦,又有乳酪又有彩針又有脆皮朱古力醬,一次過滿足晒我三個願望🤤呢一個肉桂條沾上咗少少士多啤梨朱古力醬然後再沾上彩針,味道會比較甜🥰不過乳酪雪糕就可以中和左,整體個感覺唔會太膩都ok😏-Stawberries and Cream🍓 $58可能因為天氣熱嘅關係所以好快就差唔多溶哂🙈不過用咗嘅士多啤梨果醬同埋乳酪就好似飲緊士多啤梨奶昔咁🍧,呢一個肉桂條食落去就同上面嗰款有少少唔同,玉桂味比較突出😝呢兩款我自己都好鍾意🤓想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie如果大家有

✨尖沙咀漆咸道南29-31號溫莎大廈地舖

-Movie Night 2.0🍬 $68

-Stawberries and Cream🍓 $58

如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2023-05-21
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$60 (Tea)
  • Movie Night 2.0
2023-05-18 76 views
學校咁啱係附近,朋友介紹就嚟試下呢間。佢入選左米芝蓮2023㗎!CRÈME BRÛLÉE ($38)望落好簡單,冇咩顏色,食落勁甜!個味中文係叫焦糖布甸,咬落真係有一塊薄薄嘅焦糖層起咗出嚟😍churros本身非常之脆,又唔太硬,亦唔會有好多碎👍🏻有醬cover嘅部分會淋啲,外脆內軟;其餘嘅部分係脆條嘅,而且仲會有砂糖係上面,每一啖都好甜😋好滿足🥹回味指數:⭐⭐⭐⭐⭐已經諗好下次嚟嗌邊款啦🤗

CRÈME BRÛLÉE ($38)

回味指數:⭐⭐⭐⭐⭐
已經諗好下次嚟嗌邊款啦🤗
Crème Brûlée
2023-05-18
Type of Meal
Tea
Crème Brûlée
2023-05-15 137 views
這間位於尖沙咀的小食店,連米芝蓮都推薦,主打正宗的西班牙Churro,店內約有六個堂食座位,牆身掛滿色彩繽紛的油畫。開放式設計的廚房能欣賞到製作過程。所有Churro均即點即製,新鮮熱辣。除了原味外,還有十一款創意的升級糖衣口味,亦有奶昔及Churro新地杯。Cookies and Cream - $68環狀的Churro金黃酥脆充滿肉桂香,塗滿香甜的白朱古力醬,黏滿密密麻麻的OREO餅乾碎,份量超多的北海道牛乳雪糕幼滑富奶香,一層薄脆的朱古力醬、威化餅和OREO好有層次,甜而不膩。Azel Lah - $38濃郁香滑的榛子醬佈滿一粒粒香烤榛子碎好有口感。Pistachio Crunch - $38塗滿濃稠的開心果醬,蘸滿開心果脆脆,充滿自然的果實清香。

Cookies and Cream
Cookies and Cream

Cookies and Cream - $68
Azel Lah & Pistachio Crunch
Azel Lah

Azel Lah - $38
濃郁香滑的榛子醬佈滿一粒粒香烤榛子碎好有口感。
Pistachio Crunch

Pistachio Crunch - $38
塗滿濃稠的開心果醬,蘸滿開心果脆脆,充滿自然的果實清香。
2023-05-13
Type of Meal
Tea
TWIST & BUCKLE剛榮登《香港澳門米芝蓮指南2023》必比登推介名單,主打西班牙經典美食Churros卻於云云香港小食中突圍而出。除了傳統原味Churros蘸肉桂砂糖之外,亦可以追加多款醬料或升級糖衣,再配以奶昔或新地杯千變萬化,更有禮盒裝適合與親朋戚友分享或作為散水餅。Glazed Churros ($38)有Cookies & Cream、Crème Brûlée、Marshmallow、Pistachio Crunch、Purple Sweet Potato、Lemon Pie等共十一款口味,一如既往即點即炸外酥內軟, HAZEL LAH外層榛子醬遇熱後變得更加軟滑濃稠,份量充沛並佈滿香烤榛子碎簡單而滿足。COOKIES AND CREAM ($68)Churros外層裹上白朱古力醬再蘸上OREO碎,甜度偏高實在無可厚非,但對我而言仍屬合理範圍,與雪糕冷熱交融但冰感較重可更軟滑綿密,淋上朱古力醬形成脆皮,再配以OREO夾心餅及威化卷口感豐富。

Glazed Churros ($38)
HAZEL  LAH

COOKIES AND CREAM ($68)
COOKIES  AND  CREAM
HAZEL  LAH
COOKIES  AND  CREAM
2023-05-11 54 views
經過依間店比門口色彩繽紛嘅banner吸引住😍同個女叫咗一款曲奇味嘅churros,雪糕好滑,油炸鬼keep住微暖,整體唔會過甜另外有款抹茶嘅都幾好食,抹茶味都幾香濃
經過依間店比門口色彩繽紛嘅banner吸引住😍
另外有款抹茶嘅都幾好食,抹茶味都幾香濃
佢地係香港首間西班牙油條專門店 仲有米芝蓮香港街頭小食推介添架🏆有成12款口味咁多 仲有新地杯同奶昔 夠晒吸引✨.📌Churro Gift Box $188可以自選六款口味mini size churros同三款醬料 超抵食呀🎁.〰️Churros 每一款都係原味炸油條再加上唔同配料 即叫即炸 熱辣辣 酥脆煙韌🔥不過原本已經沾滿晒砂糖 加埋個topping就真係太甜 螞蟻人都頂唔緊🐜1️⃣Pistachio Crunch-開心果醬配上粒粒開心果仁碎 開心果味好濃郁 仲有脆脆口感💚2️⃣Ube-最推介呢款‼️食到紫薯嘅清甜味 好refreshing 中和番甜膩感💜3️⃣Lemon Pie-法式檸檬醬再加橙皮碎 好清新 可以再酸啲就更好🍋🍊食落係嘉頓檸檬雪芳蛋糕嘅味🤫4️⃣Cookies and Cream-白朱古力醬配Oreo碎 零朱古力味 就係甜甜地嘅醬加Oreo碎咁🍪5️⃣Strawberry Stracciatella-士多啤梨粉紅朱古力醬配朱古力碎 完全就係士多啤梨pocky陣味 不過多左朱古力碎🍓🍫6️⃣Crunchy Matcha-抹茶朱古力醬冇抹茶味 得個色🍵配埋啲七彩果味麥片 就係得甜味🙍🏻.〰️Sa

📌Churro Gift Box $188

〰️Churros

〰️Sauce
1️⃣Dulce de Leche-係牛奶妹焦糖牛奶軟糖隻味 雖然好甜 但配埋churros又幾好食🍮
2️⃣Salted Caramel-完全冇海鹽味 似係普通糖漿🍯
3️⃣Nutella-普通榛子醬🌰
Churro Gift Box

📌Originals Sundaes-Banoffee $58
Originals Sundaes-Banoffee

都係傳統原味churros最好食🥹滿滿嘅砂糖+濃香肉桂 配埋微鹹嘅炸油條 啱啱好🙌🏻
Originals Sundaes-Banoffee
牛奶軟雪糕幾軟滑 奶味一定冇北海道嗰啲咁濃 似係牛奶妹糖咁🥛熱辣辣churros配凍冰冰雪糕 冰火交融🧊🔥sauce係拖肥醬再加香蕉粒粒 又幾夾喎🍌不過就偏甜 但同雪糕一齊食就中和番🍦

📌Chocolate Milkshakes $48
原本以為佢會加雪糕打成 但佢係就咁朱古力奶 個味就係維記朱古力奶🍫🥛口感幾滑 可可味濃郁 唔會好甜 面頭嘅cream都輕盈😌雖然味道普通 但加埋朱古力掛杯脆皮 就高級左🤣
Chocolate Milkshakes
Chocolate Milkshakes
2023-05-03 93 views
看見網上面好多人打卡,剛好在北角附近酒店特登行去買,人不是太多但還是要排隊。開心仔是典型的甜品是第二個胃,挑戰了個新地杯,朋友不太喜歡甜吃所以只叫了個油條。而我們不約而同的評價時差點以為自己會吃不完,的確有點甜和濟,但啱啱好。🧁半熟香烤糖棉花糖加朱古力醬新地杯 $68開始先吃油條會覺得甜(特別這個是棉花糖味甜上加甜)的確是很好吃,但容易會吃濟。本身還挺後悔叫了那麼大杯,還有雪糕的,但意外地吃完油條再吃雪糕時,雪糕反而中和了它的膩。因為把溶了棉花糖黏在油條上,所以用手吃的時候會黏笠,比較不方便。🍩傳統原味churro蘸肉桂沙糖加海鹽醬 $28+$10不喜歡甜吃的朋友說,還是挺不錯的,也挺喜歡另外加的海鹽醬,而且大盒,$10好扺🤣🔻環境🔻有得坐但是位置不多,需要自己把吃完的垃圾清理~📍 地點香港北角電氣道180號百家利中心地舖

🧁半熟香烤糖棉花糖
加朱古力醬新地杯 $68

🍩傳統原味churro蘸肉桂沙糖加海鹽醬 $28+$10

🔻環境🔻
有得坐但是位置不多,需要自己把吃完的垃圾清理~

📍 地點
香港北角電氣道180號百家利中心地舖
2023-04-29
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$68 (Dinner)
2023-04-29 121 views
名副其實地如標題 好睇唔好食淨係俾對眼食就OK 靚影相 打卡就夠喇雪糕唔好食 色素糖漿都唔好食 個churro趁熱食本身還可以 可惜朱古力糖漿冇朱古力味 其他五顏六色嘅糖漿完全唔知咩味個雪糕本身非常之cheap 加咗好多唔同材料落去 整到色彩繽紛就賣到貴晒 其實賣得咁嘅價錢如果可以揼少少本落去個雪糕度一係整個滑嘅 一係整個好食嘅乳酪 性價比會高好多而家樣樣都唔好食 加埋全部更難食只可以遠觀而不可吃下😅試一次 打完卡就可以咁嘅價錢 我寧願返去食Smile 😆
名副其實地如標題 好睇唔好食
只可以遠觀而不可吃下😅
試一次 打完卡就可以
咁嘅價錢 我寧願返去食Smile 😆
2023-04-29 76 views
🍽️Build your own (Cookie Monster配Pistachio Crunch$78本身諗住普通揀一款,點知竟然有小肚腩最鍾意嘅開心果味❤️即刻轉build your own加配🤤開心果味超級濃郁,仲有開心果碎喺上面,非常滿足🥰churros好鬆脆,雪糕都好好味👍🏻美中不足嘅原來只可以選兩款toppings(我哋求順住點晒兩款先知) 同埋啲曲奇韌晒😣味道😋8.5/10性價比💰 8.5/10環境🔎 8/10服務🫶🏻 8/10打卡指數📸 9/10٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 推薦指數🥰8.5/10

味道😋8.5/10
性價比💰 8.5/10
環境🔎 8/10
服務🫶🏻 8/10
打卡指數📸 9/10
٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 推薦指數🥰8.5/10
今日食完晚飯又未覺得飽,行過就入去買左一盒6件churros。等拎果陣可以睇到佢哋現場整緊churros。我買左1box,有6件churros,同埋可以揀3隻醬。好靚,好色彩繽紛啊🌈,望落去都好吸引~我返到屋企先食都仲算熱。但真係好甜,會食到牙痛果隻🥹。如果只食一件都還好嘅🤣。食完咁多件,我會揀Matcha/ Wonderland為最好食👍🏻。Marshmallow 就不太推薦😢。喺OpenRice上面可以$70買現金券當$100用(7折),即係最後只係比左$158,都算幾抵。
等拎果陣可以睇到佢哋現場整緊churros。
我買左1box,有6件churros,同埋可以揀3隻醬。
Gift Box
2023-04-14
$158 (Last Night Supper)
Dining Offer
Voucher
TWIST & BUCKLE, Churros Specialists📍北角電氣道180號百家利中心地舖.TWIST & BUCKLE, Churros Specialists @twistandbuckle 呢間正宗西班牙油條專門店除咗尖沙咀有分店外,終於喺港島炮台山開咗分店!佢哋嘅Churros都係每日新鮮製造,提供多款口味選擇,有Churros禮盒,可以揀多達11款glaze flavor,買嚟同一班friend食啱哂,仲有Churros新地杯、milkshakes,總有一款啱你食😋🌈 Sundaes Specials - Rainbow $58: Churros即叫即炸,熱辣辣外脆內軟,好好味,外層更灑滿彩色糖碎,而軟雪糕加上七彩果味麥片同士多啤梨醬,甜美好滋味,成個甜品都係彩虹色,好靚好啱打卡💗🍵 Crunchy Match Glazed Churro $38: Churro上塗上一層抹茶朱古力醬,面頭再灑上七彩麥片,非常脆口又colorful~🍋 Lemon Pie Glazed Churro $38: Churro上塗上一層檸檬酪,面頭再加上橙皮碎,酸酸甜甜,唔會太膩~
📍北角電氣道180號百家利中心地舖

🍋 Lemon Pie Glazed Churro $38
2023-04-15 105 views
西班牙油炸鬼 Churros 於 Twist & Buckle 的巧手下,成為了一杯杯創意十足、打卡度滿分,同時亦兼備美味度的甜點。Cookie Monster 將炸得香脆的 Churros 塗上一層藍色朱古力,插在鋪滿朱古力碎曲奇、可可球及朱古力醬的新地上,對香脆口感愛好者絕對是極致享受。Cookie Monster from Twist & Buckle is a sundae reproduction of the famous Sesame Street character, with churros coated with the iconic blue chocolate and sundae with chocolate chip cookie, chocolate cereal balls and chocolate sauce.
Cookie Monster
Cookie Monster
🧁🥨餐廳名: Twist & Buckle, Churros Specialists地區: 佐敦評語:S’Mores HK$55 - 棉花糖軟棉棉帶有焦香脆口 舖係成條Churro既表面 甜度岩岩好 Churro好脆口夠熱插係雲呢拿雪糕上面 雪糕正常偏好 加左啲朱古力醬 熱溝凍變左脆 加多塊朱古力餅 口感唔錯 夾住Churro同棉花糖食岩岩好結論: 香港唔算好多Churro食到同咁多樣化 佐敦呢間係尖沙咀既分店 兩間既Churros都好好食 尖沙咀比較少位 如果想坐耐啲同冷氣好啲 去佐敦果間比較好@twistandbuckle#佐敦美食 #佐敦#Churros#香港 #餐廳 #情侶餐廳 #情侶飲食 #幫你食 #coupleeat #helpyoueat #eatanddrink
🧁🥨
地區: 佐敦

評語:

@twistandbuckle
#佐敦美食 #佐敦
#Churros
$55 (Tea)
  • S’mores
2023-04-10 74 views
//位於尖沙咀·主打西班牙傳統甜品Churros有多款唔同顏色❤️多款口味任你選擇😍🇪🇸店鋪內只有數個堂食位置,多數都係外賣多有賣奶昔、單點油炸鬼、油炸鬼亦可配雪糕沾上肉桂砂糖,新鮮即炸再倒插係雪糕上😆📍七彩果味麥片配彩色糖碎及士多啤梨醬色彩繽紛嘅賣相😍實在太吸晴😍價錢係$68新鮮炸起嘅Churros熱辣辣,不但金黃鬆脆聞落好香,雖然經油炸但食落又唔算好油膩加埋麥片口感更豐富🤩 難怪咁多人嚟打卡啦一啖凍一啖熱🔥絕對係冰火交融嘅美食🧊但雪糕只有牛奶味🥹如果乳酪味應該仲好食
//位於尖沙咀·主打西班牙傳統甜品Churros
有多款唔同顏色❤️多款口味任你選擇😍🇪🇸
店鋪內只有數個堂食位置,多數都係外賣多
有賣奶昔、單點油炸鬼、油炸鬼亦可配雪糕
沾上肉桂砂糖,新鮮即炸再倒插係雪糕上😆
📍七彩果味麥片配彩色糖碎及士多啤梨醬

色彩繽紛嘅賣相😍實在太吸晴😍價錢係$68
新鮮炸起嘅Churros熱辣辣,不但金黃鬆脆
聞落好香,雖然經油炸但食落又唔算好油膩
加埋麥片口感更豐富🤩 難怪咁多人嚟打卡啦
一啖凍一啖熱🔥絕對係冰火交融嘅美食🧊