來自日本佐賀咖啡品牌嘅UFUFU CAFE☕️係香港設有多間分店🙆🏻‍♀️餐廳以日式和洋融合料理為特色,由日本籍甜品師設計多款甜品🍮今次同朋友專程嚟試吓佢嘅八女抹茶系列🍵八女茶擁有超過600年嘅歷史,產自日本福岡縣八女市,當地以出產優質綠茶同抹茶聞名🗾八女茶風味較溫和、茶味平衡,主要以甘味為主,同時帶出清香茶味😶‍🌫️؄🎬 羅勒忌廉汁雞肉意粉店員提醒要襯熱食,如果唔係醬汁好易凝固😝醬汁嘅質地比較竭身,每條意粉都可以掛到汁😋配料亦都非常多,食極都好似食唔完咁,而且味道亦都恰到好處👍🏼🎬 巴馬火腿薄餅即叫即焗熱辣辣嘅pizza😍批底焗到金黃脆口,面層鋪滿芝士🧀仲可以邊食邊拉絲,每塊pizza上都有一塊巴馬火腿🤤帶有咸香味,兩樣配料加埋超邪惡🫣🎬 八女抹茶Parfait🎬 牛乳軟雪糕Basque芝士蛋糕(抹茶)終於輪到最期待嘅甜品時間🥰八女抹茶Parfait嘅配料都幾多,面頭有塊薄朱古力片🍫另外仲有白玉、抹茶雪糕、紅豆、抹茶果凍🫘每一啖都有濃郁嘅茶味,口感非常豐富😋而抹茶味嘅Basque芝士蛋糕可以食到淡淡嘅茶香🍵因為有茶味嘅配合所以感覺唔會太漏,配埋奶香濃郁嘅牛乳雪糕🍦兩者味道比我想像中更加相夾
؄
🎬 羅勒忌廉汁雞肉意粉

店員提醒要襯熱食,如果唔係醬汁好易凝固😝
醬汁嘅質地比較竭身,每條意粉都可以掛到汁😋

🎬 巴馬火腿薄餅

仲可以邊食邊拉絲,每塊pizza上都有一塊巴馬火腿🤤
帶有咸香味,兩樣配料加埋超邪惡🫣

🎬 八女抹茶Parfait
🎬 牛乳軟雪糕Basque芝士蛋糕(抹茶)

終於輪到最期待嘅甜品時間🥰
八女抹茶Parfait嘅配料都幾多,面頭有塊薄朱古力片🍫
另外仲有白玉、抹茶雪糕、紅豆、抹茶果凍🫘
每一啖都有濃郁嘅茶味,口感非常豐富😋
而抹茶味嘅Basque芝士蛋糕可以食到淡淡嘅茶香🍵
因為有茶味嘅配合所以感覺唔會太漏,配埋奶香濃郁嘅牛乳雪糕🍦
兩者味道比我想像中更加相夾👍🏼

🎬 冰牛乳八女抹茶
🎬 熱摩卡咖啡

兩層色嘅牛乳八女抹茶,上層當然用上八女抹茶🍵
下層就係牛乳🥛茶味香濃,攪勻後奶味唔算好出,多返少少奶味更合我心水🤏🏼
؄
由於全港只有U FUFU CAFE採用正宗八女抹茶製作飲品同甜品😋所以綠茶抹茶控一定要嚟試吓😝
2025-05-21
1K
2025-03-05 1509 views
Ufufu充滿日式木系風,以日式盆景點綴,優雅簡樸。採開放式廚房設計,客人可以看著店員煮咖啡及做甜點,提供多款精緻日式洋食、期間限定甜點及飲品,坐在寬敞卡位,細嚐精美甜點,非常療癒。蒜片大蝦蕃茄汁意粉 128自家製麵條,掛滿濃郁的蕃茄汁,大蝦肉質紮實,鮮味十足。加上蒜片,入口鮮香惹味,啖啖充滿番茄的酸香,令人垂涎。UFUFU牛肉漢堡 88牛肉漢堡香噴噴,肉汁香濃,麵包皮酥香,入口帶細膩牛油香,令人食指大動! 大口咬下去,沁出油潤肉汁,還有蕃茄及爽脆青瓜,令人食指大動。芒果派對多士 138法式多士酥香可口,鋪上滑溜忌廉,配上蜜甜的芒果肉,賣相誘人。多士入口熱呼呼,倒上糖漿,再吃一口奶滑濃郁的雪糕,冷熱交融,蜜甜中帶柔滑,十分滋味。草莓の天使芭菲 128天使芭菲是甜品控的天堂,草莓果肉疊至高高,加上牛奶雪糕,充滿和風特色。中心填滿新鮮草莓,混合脆米及啫喱,倒上草莓果醬,散發天然莓果酸香,令人甜入心扉。沖繩雜果梳打/博多甜王草莓梳打雜果梳打果香濃郁,馥郁的菠蘿香,濃甜蜜意。草莓梳打粉色夢幻,清爽淡甜,入口消渴解膩。

蒜片大蝦蕃茄汁意粉 128

UFUFU牛肉漢堡 88

芒果派對多士 138
1998 views

草莓の天使芭菲 128

沖繩雜果梳打/博多甜王草莓梳打
4 day(s) ago 0 views
九洲漢堡扒多士🥪,一咬落去,個漢堡扒又juicy又嫩滑,肉汁biu晒出嚟!夾住香噴噴嘅多士,鹹香味道充滿成個口腔,真係食唔停口!完全係邪惡但令人上癮嘅存在💥!冰摩卡咖啡☕簡直係提神救星!咖啡香混合住朱古力嘅濃郁,再加上冰冰涼涼嘅口感,飲落去超級過癮,打工仔必點啦!仲有UFUFU牛肉漢堡🍔,個牛肉餅厚到誇張!咬落去肉香四溢,配菜新鮮爽脆,同醬汁完美融合,每一口都好有層次感,大胃王一定愛死!鍾意飲甜野嘅朋友,博多甜王草莓梳打🍓🥤就啱晒你!粉紅色嘅外表已經好治癒,入口充滿草莓嘅香甜,梳打嘅氣勁勁嘅,好refresh!最後壓軸嘅蕉糖香蕉芭菲🍌🍦,簡直係甜品界天花板!多層次口感,香蕉嘅香甜、雪糕嘅綿密、脆片嘅口感,再加上焦香嘅糖漿,每一口都係幸福嘅味道🥰!

少有地覺得有間cafe 係幾Gym buddy friendly 即係喺餐牌上云云菜式當中你會「叮」一聲揾到一款「可食用」高蛋白且包含一份健康油脂嘅菜式登登燈凳,佢就係— 牛油果雞胸多士French toast set嫩滑嘅白烚雞胸好、半熟烚蛋、烤番茄同蘑菇、沙律菜走醬……成個組合都好健康至於French toast就可以淺嚐蛋香濃郁冇咁harsh嘅話推薦試burger 比較健康嘅可選燒雞扒漢堡雞扒目測有150-200g都幾大份夾心冇太多肥仔醬汁青瓜、蕃茄同生菜份量十足飲品甜品嘅話就睇quota豐儉由人French toast係主打其次我食過芭菲同雪糕都唔錯最light 係八女抹茶雪糕其次牛乳味就會甜少少餐廳本身就出名用日本直送嘅八女抹茶所以個人覺得抹茶 item都可試~~

即係喺餐牌上云云菜式當中
你會「叮」一聲揾到一款「可食用」高蛋白
且包含一份健康油脂嘅菜式
登登燈凳,佢就係

— 牛油果雞胸多士French toast set
嫩滑嘅白烚雞胸好、半熟烚蛋、烤番茄同蘑菇
、沙律菜走醬……成個組合都好健康
至於French toast就可以淺嚐
蛋香濃郁

冇咁harsh嘅話
推薦試burger
比較健康嘅可選燒雞扒漢堡
雞扒目測有150-200g都幾大份
夾心冇太多肥仔醬汁
青瓜、蕃茄同生菜份量十足

飲品甜品嘅話就睇quota豐儉由人
French toast係主打
其次我食過芭菲同雪糕都唔錯
最light 係八女抹茶雪糕
其次牛乳味就會甜少少
餐廳本身就出名用日本直送嘅八女抹茶
所以個人覺得抹茶 item都可試~~

《UFUFU CAFE - 荃灣》去完福岡愛上左八女茶,估唔到番到香港都食到有600年歷史既八女抹茶製作既甜甜🥰原來ufufu cafe 係香港獨家採用福岡縣正宗八女茶黎製作甜品飲品既餐廳,茶粉由日本直送,保證真材實料😌而八女茶既特點就係個味道較為溫和,以甘味為主,自帶一種獨特既清茶香,由於八女茶個茶味較平衡唔會太搶味,所以用黎做甜品同飲品就最適合不過💪🏻Cafe 個位置正正喺荃灣廣場靠近落地玻璃位置,陽光可以自然照射入餐廳內,配合番Cafe本身和風木系既設計,成個環境比人好chill好懶洋洋既感覺🥰作為抹茶控,我同朋友當日都試左唔少用上八女茶製作既食品同飲品🍵💁🏻‍♀️帆立貝明太子忌廉意粉 $128主食我地揀左同樣係福岡名物製作既明太子忌廉意粉🍝上面有大大粒帆立貝同埋用上大量明太子製作醬汁,咸咸辣辣咁十分惹味👍🏻忌廉汁夠曬濃稠,十分掛汁,份量都幾多架,兩個人食都好足夠💁🏻‍♀️八女抹茶French Toast $138同樣都係大大份,有三大件法式吐司配上大量生忌廉同埋抹茶醬,仲有好多小丸子同埋莓果,可以點埋個八女抹茶雪糕🍦唔會太甜,有茶既清香,我一個人都食到成個雪糕呀💁🏻‍♀️天山 $58
《UFUFU CAFE - 荃灣》

💁🏻‍♀️帆立貝明太子忌廉意粉 $128

💁🏻‍♀️八女抹茶French Toast $138

💁🏻‍♀️天山 $58

由於個雪糕太好食啦,我額外叫多左個抹茶雪糕,入面有小丸子、黑糖蜜同脆脆米,加左黑糖蜜既抹茶雪糕會多左陣清甜,都幾好味架

💁🏻‍♀️牛乳八女抹茶 $53

朋友叫左杯抹茶牛乳,茶底飲到八女茶獨特既甘味,茶味幾出,唔會比牛奶搶過茶味,個人覺得茶味比雪糕更突出

💁🏻‍♀️牛乳雪糕八女抹茶 $60

我就自肥要左個有牛乳雪糕既版本,個人覺得牛乳雪糕都幾好味,味道好似同抹茶牛奶更合拍
2025-05-28
2025-06-02 0 views
今晚到日式咖啡餐廳食飯,餐廳以日式風格格調,木系設計,感覺好舒適,可以同朋友慢慢傾明太子帆立貝忌廉意粉兩粒大帆立貝加上明太,再配上忌廉意大利粉,好滋味,意粉好爽口,掛上忌廉汁好美味Ufufu 牛肉漢堡日式漢堡,輕量式好適合輕食,而且漢堡牛肉好美味蕃茄羅勒薄餅芝士加上蕃茄羅鞋葉嘅pizza好味道,薄餅餅底好煙韌,芝士好足料玫瑰檸檬花茶清香玫瑰加檸檬茶,香味怡神,花茶壼有熱力保持温度,令花茶更清香,玫瑰花味更突出

明太子帆立貝忌廉意粉

Ufufu 牛肉漢堡
日式漢堡,輕量式好適合輕食,而且漢堡牛肉好美味

蕃茄羅勒薄餅

玫瑰檸檬花茶

2025-06-02 0 views
朋友難得今日放假,就決定同佢食個正嘅lunch。去開荃灣廣場shopping,見到呢一間坐得都幾舒服,就決定入去試吓啦 。一共叫咗四款食物 。UFUFU牛肉漢堡肉質鮮嫩,配料新鮮,真係好正!焦糖香蕉多士,甜度啱啱好,香蕉同焦糖嘅搭配好香滑,令我一口接一口,根本停唔到,個雪糕係超級好味 。番茄羅勒薄餅啲芝士超香,有拉絲嘅效果,番茄嘅酸味同羅勒嘅香氣好完美,食落去好清新。芝士蛋糕雜莓芭菲口感滑溜,莓果嘅酸甜味道好搶戲,真係食完令人心情大好。

一共叫咗四款食物 。
UFUFU牛肉漢堡肉質鮮嫩,配料新鮮,真係好正!

荃灣廣場呢間 **UFUFU CAFE** 真係隱藏版驚喜!主打日式洋食同甜品,環境舒服,食物水準超高,每道菜都充滿心思,絕對係同朋友聚餐或者自己Hea吓嘅好地方~ --- **🍝 明太子帆立貝忌廉意粉** 一上枱就聞到超香濃嘅明太子忌廉味!意粉煮得啱啱好,彈牙有咬口,每條都掛滿濃郁嘅忌廉醬,明太子嘅鮮味同微辣好突出~重點係 **帆立貝超大粒**,煎到外脆內嫩,鮮甜多汁,食落超滿足! **🍎 蘋果汁** 唔係普通罐裝貨色!新鮮榨嘅蘋果汁,清甜帶微酸,仲飲到少少果肉,好解膩,配濃郁意粉一流~ **🍜 豚肉生薑燒烏冬** 熱辣辣上枱,香氣撲鼻!豚肉片肥瘦適中,燒到微微焦香,生薑醬汁甜中帶辛,超級開胃~烏冬 **超彈牙**,索盡醬汁但唔會太腍,每一啖都充滿薑燒香氣,食完成個人暖笠笠! **🍦 牛乳軟雪糕** 飯後必點!**奶香超濃郁**,口感綿密順滑,甜度剛剛好,食完唔會膩~雪糕筒脆卜卜,完美Ending! --- 📍 **UFUFU CAFE** 荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3樓321-323號舖 #荃灣美食 #日式cafe #明太子意粉 #烏冬控 #軟雪糕 #香

---

**🍝 明太子帆立貝忌廉意粉**

**🍎 蘋果汁**

**🍜 豚肉生薑燒烏冬**

**🍦 牛乳軟雪糕**

---

📍 **UFUFU CAFE**
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3樓321-323號舖

#荃灣美食 #日式cafe #明太子意粉 #烏冬控 #軟雪糕 #香港美食 #相機食先 #foodie #UFUFUCAFE #和風料理
2025-06-01 0 views
今晚到荃灣廣場食晚餐,餐廳走日式和風木系風格,食物有新派美食,又有甜品Ufufu 芝士牛肉漢堡Ufufu 牛肉漢堡兩款期間限定漢堡都好吸引,漢堡牛肉好香口美味,入面有蕃茄青瓜生菜,整個漢堡好好味道豚肉生羗燒烏冬日式燒豚肉配生羗,配上彈牙日式烏冬,還有日本雞蛋混合後好滋味😋牛乳軟雪糕 Basque 芝士蛋糕日本牛乳做雲呢拿雪糕,配上充滿空氣感 Basque 芝士蛋糕熱泡沫咖啡食芝士蛋糕再配上咖啡,真係好好享受

Ufufu 芝士牛肉漢堡
Ufufu 牛肉漢堡

豚肉生羗燒烏冬

牛乳軟雪糕 Basque 芝士蛋糕

熱泡沫咖啡
食芝士蛋糕再配上咖啡,真係好好享受

2025-06-01 0 views
#🐒😋今日係 #荃灣 按摩完 例牌搵嘢食夏日熱辣辣 去咗 #荃灣廣場 嘅 #Ufufu其實我都係想去食吓 #雪糕 同 #芝士蛋糕 多啲不過唔知係咪我都算晏嚟 廚房截咗單無得後上食個陣個多士都林林地 下次要再嚟試吓── ✦── ✦ ── ✦ ── ✦ ──ʚ #蜂蜜四色芝士薄餅 ɞ 呢個Pizza係我平時比較小見加上我今餐想係我嘅 「無肉餐」但啲芝士真係好鬼香 同埋一定要襯熱食ʚ #牛乳軟雪糕Basque芝士蛋糕 #醇白咖啡 ɞ 個芝士蛋糕我覺得好正 好多芝士蛋糕都會變咗好膩食唔哂一件 但今次呢個唔會食完仲會想食多件嘅感覺ʚ #焦糖香蕉多士 ɞ 時間關係無得後上 味道係幾好食中間係好軟熟 外皮都仲有小小脆 不過唔知原來都有配埋雪糕早知問吓有無得轉埋抹茶啦── ✦── ✦ ── ✦ ── ✦ ──
#🐒😋
食個陣個多士都林林地 下次要再嚟試吓

── ✦── ✦ ── ✦ ── ✦ ──
ʚ #蜂蜜四色芝士薄餅 ɞ
呢個Pizza係我平時比較小見
加上我今餐想係我嘅 「無肉餐」
但啲芝士真係好鬼香 同埋一定要襯熱食

中間係好軟熟 外皮都仲有小小脆
不過唔知原來都有配埋雪糕
早知問吓有無得轉埋抹茶啦

── ✦── ✦ ── ✦ ── ✦ ──
今日嚟到荃灣終於試咗ufufu! 餐廳地方唔算好大,都幾開揚,但閒日夜晚唔係好多人所以環境都幾舒服,日式西餐加甜品都算食得幾過癮呀🫶🏻恒生卡8折後都算幾抵食,晚餐西餐嚟講4個人人均唔過$150九洲漢堡扒法式吐司 $158 (8.5/10)幾有趣嘅fusion, 甜同鹹嘅嘢同一碟,不過就無乜fuse到兩種食物,純粹好似甜品正餐前菜擺埋一碟。不過食物質素好,漢堡扒整得幾淋好香肉味,雖然肉汁就無乜,但味道唔油膩又香口,幾推薦嘅一道菜。仲有唔少沙律菜做配菜。法式吐司加埋蜜糖同士多啤梨,幾清甜同簡單嘅一個甜品😋帆立貝明太子忌簾意粉 $128 (7/10)辣辣地嘅明太子加好掛汁嘅意粉,醬汁味道一流🥰可惜嘅係意粉量可以多啲,同埋帆立貝得兩粒,亦都唔係好彈牙🥹照燒親子雞薄餅 $118 (7/10)有蛋有雞有京蔥同好多芝士嘅pizza, 只可以話每一樣食材都整得好好食,芝士好香但唔油,照燒雞肉入味,蛋都煮得啱啱好。但撈埋一齊就唔係好夾味,好似同時食緊好多樣分開嘅菜式咁😂🤪草莓物語芭菲 $88 (7/10)牛乳雪糕好香牛奶味,士多啤梨都清甜,最底嘅脆脆都幾夾味,但係就都幾多cream吓,得中間係雪糕,同埋

九洲漢堡扒法式吐司 $158 (8.5/10)

帆立貝明太子忌簾意粉 $128 (7/10)

照燒親子雞薄餅 $118 (7/10)

草莓物語芭菲 $88 (7/10)
牛乳雪糕好香牛奶味,士多啤梨都清甜,最底嘅脆脆都幾夾味,但係就都幾多cream吓,得中間係雪糕,同埋士多啤梨可以再多啲,因為除咗幾片士多啤梨同少少士多啤梨醬就無酸甜嘅水果香了🥹😔

八女抺茶芭菲 $88 (8/10)
最上面一層cream,中間厚厚一層八女抺茶雪糕名副其實地濃,抺茶控一定要試🤩最底嘅紅豆粒,白玉同綠茶啫喱加埋雪糕作調劑係夾味嘅,不過唔算好有特色。會話抺茶軟雪糕好值得試,芭菲嚟講中規中舉🫣
帆立貝明太子忌廉意粉
九洲漢堡扒法式吐司
照燒親子雞薄餅
草莓芭菲物語
八女抺茶芭菲
九洲漢堡扒法式吐司
八女抺茶芭菲
  • 八女抹茶
荃灣呢間Ufufu Cafe 走日系風格,有齊我鍾意嘅咖啡同埋甜品,今日主要試吓八女抹茶甜品,原來係呢間Cafe獨家,八女茶歷史悠久,綠茶控必試!採用正宗八女抹茶製作甜品飲品,味道究竟係點嘅呢?🥛牛乳八女抹茶🍵 $48呢個拉花真係靚到爆呀💚貴婦狗狗真係好得意呀,八女茶風味較溫和,唔會太苦澀 ,呢杯飲品以茶為主,自帶清香茶味,喜歡抹茶嘅朋友應該好鍾意!日式芭菲💚八女抹茶Matcha Soft Cream/ Matcha Jelly/ Warabi Mochi/ Dark Sugar/ Red Bean/ Chestnut日本芭菲賣相真係好精緻💚入面配料好豐富,一層層都有唔同嘅配料,配合香濃綠茶🍵互相配合!🥪ꜰʀᴇɴᴄʜ ᴛᴏᴀꜱᴛ 法式多士🍵八女抹茶 $138賣相超精緻、配料十足嘅西多士,入面有我鍾意嘅紅豆、白玉小丸子,面頭有香甜嘅士多啤梨,最鍾意係抹茶雪糕,混合一齊食,非常滋味,建議要即刻食,溶咗就冇咁好食㗎啦!🧡明太子帆立貝忌廉意粉🍝 $128 明太子意粉一向係我至愛,橙黃色嘅忌廉醬,打得都算香滑,意粉軟硬度亦都啱啱好,仲有大大粒帶子,味道都唔錯!🍔醬油燒雞腿漢堡 $88日式漢堡非常

採用正宗八女抹茶製作甜品飲品,味道究竟係點嘅呢?

🥛牛乳八女抹茶🍵 $48

日式芭菲
💚八女抹茶

🥪ꜰʀᴇɴᴄʜ ᴛᴏᴀꜱᴛ 法式多士
🍵八女抹茶 $138

🧡明太子帆立貝忌廉意粉🍝 $128

🍔醬油燒雞腿漢堡 $88
日式漢堡非常吸引,雞扒幾大塊肉質都鮮嫩,仲有蕃茄綠蔬菜啲,一齊食味道唔錯,伴碟仲有沙律加添沙律醋,食落去真係好開胃啊!

🤎冰美式咖啡
咖啡走日系風格,以中深烘豆為主,味道香醇,唔會苦得太誇張!

✨呢度環境唔錯,可適合過嚟食個tea💚品嚐一下精緻甜品‼️
  • 八女抹茶
2025-05-27 61 views
醬燒雞腿漢堡 個漢堡包生得好標緻🤣🤣,食落好軟熟,雞髀肉用豉油燒過,面頭有陣焦香,入面好嫰滑。夾住新鮮番茄片、青瓜同生菜,五顏六色好搶眼。一啖咬落去,雞肉啲汁爆出嚟,豉油嘅鹹香同啲菜嘅清新撈埋一齊,口感味道都好有層次~~Ufufu牛肉漢堡 個包同樣軟熟又有咬口。塊牛肉餅又煎得啱啱好,面頭少少焦,但入面係滿滿嘅牛肉汁。塊牛肉漢堡扒真係好大塊好厚,加埋爽脆嘅生菜、番茄同青瓜,同牛肉嘅濃味好夾和風蜆肉意粉 啲意粉掛滿辣辣哋嘅和風汁,啲蜆肉粒粒都脹卜卜,食落好都幾鮮甜。面頭灑咗啲紫菜絲同香草,望落好似唔多,但食嘅時候會有紫菜嘅香味。意粉食落彈牙,成個食曬都完全唔會覺得膩牛油果雞胸法式多士 件多士焗到金黃色咁,係用法包整噶!面頭脆卜卜,入面唔係普通嘅軟熟,而係香甜煙韌🤤雞胸肉切片,淡粉色咁,面頭灑咗黑椒,完全完全唔會柴,再唔怕健身要食雞胸肉啦~牛油果片鋪喺上面,好新鮮,熟度啱啱好,唔會硬亦都唔會黃。旁邊仲有烚蛋、小蘑菇同沙律,擺盤好精緻,啱曬打卡~份量都唔少,一個人食夠飽有凸!
醬燒雞腿漢堡

Ufufu牛肉漢堡

和風蜆肉意粉

牛油果雞胸法式多士
520當日我同老公就去咗荃灣ufufu café ,佢地既甜品好精緻,食物質素仲好美味,而且餐廳環境舒服寬敞。我叫咗佢地獨家採用正宗八女抹茶製作嘅甜品有超過600年歷史,產自日本福岡縣八女市,當地以出產優質綠茶及抹茶聞名。風味較溫和、茶味平衡,主要以甘味(甜)為主,同時帶清香茶味‼️綠茶控一定必試‼️八女抹茶法式多士 $138賣相都好吸引,法式多士外脆內軟,搭配丸子同紅豆蓉味道好夾,口感好滿足,抹茶雪糕好幼滑,抹茶味濃不苦澀,真係完美嘅組合。🍵✨️冰牛乳八女抹茶$53八女抹茶配上香滑既牛乳好夾,甘甜又解渴,夏天必點。牛乳軟雪糕抹茶Basque 芝士蛋糕 $98甜品顏值爆燈,Basque芝士香濃,蛋糕口感鬆軟配上香滑既𝒸𝓇𝑒𝒶𝓂好吸引🤩抹茶味道剛好,底部有一片片脆脆,連埋滑溜既牛乳軟雪糕,食落好有層次感,好滿足。照燒親子雞薄餅🍕 $118照燒雞肉香脆可口,配流心蛋好味的配搭 ,底部烤得外脆內軟明太子帆立貝忌廉意粉 $128意粉份量充足🫶🏼 帆立貝新鮮大粒,滿滿忌廉汁,夠晒creamy.餐廳環境木系日式裝潢,主打日式菜式和精緻出品,所有甜品都好吸睛,整體感覺好滿意。

我叫咗佢地獨家採用正宗八女抹茶製作嘅甜品

八女抹茶法式多士 $138

✨️冰牛乳八女抹茶$53
八女抹茶配上香滑既牛乳好夾,甘甜又解渴,夏天必點。

牛乳軟雪糕抹茶Basque 芝士蛋糕 $98

照燒親子雞薄餅🍕 $118
照燒雞肉香脆可口,配流心蛋好味的配搭 ,底部烤得外脆內軟

明太子帆立貝忌廉意粉 $128

2025-05-25 0 views
荃灣有間Ufufu Cafe 座落在荃灣廣場 , 店內裝修文青 Feel 十足,環境舒適,有直落玻璃窗看看街景,主要做🇯🇵 日式洋食料理,我同朋友到飲下咖啡☕️食下美食不錯必食蜂蜜四色芝士 Pizza🍯🍕芝士控的我對這個蜂蜜四色芝士 Pizza 情有獨鍾,一咬落去,流心芝士香氣撲鼻🧀 四款芝士完美融合,鹹香濃郁,再淋上一層金黃色嘅蜂蜜,甜鹹俱備!醬油燒雞腿漢堡🍔荃灣限定的日式照燒醬完美包裹嫩滑雞扒,啖啖爆汁!配埋鮮甜番茄🍅生菜🥬清新口感!最後配上特色香橙朱古力parfait 滿足極了!

必食蜂蜜四色芝士 Pizza🍯🍕

醬油燒雞腿漢堡🍔

最後配上特色香橙朱古力parfait 滿足極了!