同朋友去荃灣廣場新開嘅日本餐廳試吓 😍餐廳最出名就係法式多士甜品,所以主餐方面就唔太多選擇,只有意粉同漢堡包;環境同座位都係跟返日式風格,幾優雅;不過每張枱之間都比較近,朋友傾偈可能唔算太好 😌🍴牛油果雞胸多士 $186由於想健康啲,食下菜嘅關係😛 我地先叫咗個沙律菜同牛油果😜 雞胸肉薄切配埋半個牛油果,幾好食👍🏻 有少量嘅什菇同日式溫泉蛋;而且順便試埋呢度最出名嘅法式多士麵包😍 🍴明太子帆立貝忌廉意粉 $156估唔到咁好食!個汁真係好 creamy! 帆立貝都新鮮無雪味👍🏻👍🏻 都幾 surprise!🍴芒果派對多士 $138點埋甜品嘅時候,侍應姐姐好細心咁話俾我地聽,個多士係同之前點嘅牛油果多士係一樣;可以選擇點其他唔同嘅甜品,例如Parfait/ 蛋糕類咁 👍🏻👍🏻👍🏻 但我地都係鐘意食個多士😙😙 所以都係照點咗😛 整體上都係好食!芒果鮮甜,超多cream 😂 🍴摩卡咖啡 $28美式咖啡 $28🩷最後一提,真係好喜歡侍應姐姐👍🏻 有問有答,而且會介紹餐牌上嘅食物👏🏻笑容態度都好好👍🏻👍🏻超讚!開心愉快嘅一個下午🩷
同朋友去荃灣廣場新開嘅日本餐廳試吓 😍
牛油果雞胸多士 $186

明太子帆立貝忌廉意粉 $156

芒果派對多士 $138

摩卡咖啡 $28
美式咖啡 $28

🩷
最後一提,真係好喜歡侍應姐姐👍🏻
有問有答,而且會介紹餐牌上嘅食物👏🏻
笑容態度都好好👍🏻👍🏻
超讚!開心愉快嘅一個下午🩷
$250 (Lunch)
2024-09-12 3750 views
今日放工在公司附近食晚餐,突然好想食番喺銅鑼灣食過嘅Ufufu cafe, 原來荃灣廣場都有分店,於是走去探店。位於荃灣廣場3樓嘅Ufufu Cafe,全間餐廳以木色做主調,俾人有好chill嘅感覺。➰ 九州漢堡扒多士呢款有齊晒我想食嘅French Toast,漢堡扒,糖心蛋和沙律菜,絕對啱晒專程嚟食晚餐嘅我。大大塊嘅漢堡扒煎到外皮金黃色兼有點微焦,好鬼香口,而裡面嘅肉就keep到鮮嫩多汁。另外French Toast煎到外層金黃兼好鬆脆,而裡面又好軟熟,加埋忌廉和楓糖漿,簡直食到停唔到口。➰ 山梨縣白桃芭菲呢個係近期推廣嘅甜品,梗係第一時間去試試。呢杯芭菲上枱時夠晒震撼,芭菲上層放著一整個已剝皮兼切件嘅山梨縣白桃,下層才是雪糕、忌廉和脆米嘅指定配料,而最底層又係一層山梨縣嘅白桃肉粒。店員更細心提示我把最上層的桃肉片慢慢取出移到另一隻碟上,才可品嚐到中層嘅芭菲,芭菲夠晒清新兼有豐富嘅層次感,而白桃非常新鮮和香甜,重帶有濃郁嘅白桃香氣。➰ 牛乳八女抹茶八女抹茶係福岡縣出產嘅抹茶,口感極之濃郁柔滑,配合埋牛乳的絲滑醇厚,帶來更加豐富和深層次的口感。➰ 玫瑰檸檬茶呢壺茶充滿著玫瑰嘅香氣,又有

➰ 九州漢堡扒多士

➰ 山梨縣白桃芭菲

➰ 牛乳八女抹茶

➰ 玫瑰檸檬茶
呢壺茶充滿著玫瑰嘅香氣,又有檸檬嘅清新酸爽,好適合用嚟消滯嘅我。

2024-09-11
$200 (Dinner)
  • 九州漢堡扒多士
  • 山梨縣白桃芭菲
UFUFU CAFE (荃灣廣場) (荃灣)前幾日放工約左細妹去荃灣食晚餐,呢間餐廳食日式菜式同埋甜品,出品精緻,岩晒鍾意打卡同埋食甜品既朋友😚環境舒適行日式cafe簡約路線,我地好幸運坐沙法卡位,我地叫左2款主食、2款甜品 同埋2款飲品:💟 UFUFU芝士牛肉漢堡🍔 $126爆汁爆芝士🧀既日式漢堡喔😍 漢堡扒醬汁甜甜的,咬落充滿肉汁唔會乾身~ 一切下去睇睇橫切面,可以見到生菜🥬、蕃茄,層層分明,好足料喔,推薦👍🏻💟 沖繩雜果梳打 跟餐價$28呢杯用左菠蘿🍍等水果調製而成,唔會好甜而且好清新,有淡淡果香味~💟 明太子帆立貝忌廉意粉 $128兩大粒香煎帆立貝放了在意粉上,意粉掛滿了用明太子製作既忌廉汁,好邪惡但味道好夾😚💟 八女抹茶芭菲 $88當然唔少得叫芭菲,揀左呢款抹茶口味,茶味濃郁,有長匙羹🥄一口氣從底層開始拉上黎,除左抹茶雪糕,仲有紅豆、白玉丸子,好滿足喔😍💟 牛乳軟雪糕Basque芝士蛋糕 (抹茶) $98呢度除左芭菲,仲有巴斯克蛋糕🍰,口感實淨,濃濃抹茶味,再配上牛奶味香濃軟雪糕😋😋💟 玫瑰檸檬茶 $58再飲番壺養生既暖暖花茶,天氣凍食雪糕都唔洗擔心凍親☺️地址:荃灣大壩街4-
UFUFU CAFE (荃灣廣場) (荃灣)

💟 UFUFU芝士牛肉漢堡🍔 $126

💟 沖繩雜果梳打 跟餐價$28

💟 明太子帆立貝忌廉意粉 $128

💟 八女抹茶芭菲 $88

💟 牛乳軟雪糕Basque芝士蛋糕 (抹茶) $98

💟 玫瑰檸檬茶 $58
再飲番壺養生既暖暖花茶,天氣凍食雪糕都唔洗擔心凍親☺️

地址:荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3樓321-323號舖
2025-01-08
Type of Meal
Dinner
UFUFU CAFE ,來自日本九州佐賀縣嘅咖啡店品牌。店內裝潢日式木系簡約風,加上落地大玻璃,而且店員服務態度好,整體用餐予人感覺輕鬆悠閒。餐牌主打日系精緻甜品,仲有提供日式洋食同咖啡。 除咗有唔同口味嘅意粉同PIZZA之外,仲推出3款期間限定漢堡!🍔FRENCH TOAST同PARFAIT好睇又好食!非常適合打卡!💖💕 忌廉濃郁幼滑。 雪糕香濃奶香,而吐司外鬆脆內綿密,加埋甜甜酸酸嘅水果,甜而不膩。 帆立貝明太子忌廉意粉creamy微微辣。 醬油燒雞腿漢堡啖啖肉。 冰拿鐵咖啡都幾香濃,係由自己加糖漿。 博多甜王草莓梳打,聞落有陣陣草莓嘅甜香味道。芝士蛋糕雜莓芭菲 $88芒果派對多士 配楓糖漿 $148轉抹茶雪糕 +$10八女抹茶芭菲 $88冰拿鐵咖啡 (跟配) +$28博多甜王草莓梳打 (跟配) +$28醬油燒雞腿漢堡 $88帆立貝明太子忌廉意粉 $128訂座連結:https://s.openrice.com/QrbS0qz4600~dg2a5KWMZ_______________UFUFU CAFE (荃灣廣場) (荃灣)荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3樓321-323號舖____
UFUFU CAFE ,來自日本九州佐賀縣嘅咖啡店品牌。

芝士蛋糕雜莓芭菲 $88

博多甜王草莓梳打 (跟配) +$28

醬油燒雞腿漢堡 $88

帆立貝明太子忌廉意粉 $128

_______________

UFUFU CAFE (荃灣廣場) (荃灣)

_______________
呢間係嚟自日本佐賀嘅過江龍cafe🇯🇵走簡約木系風 環境舒適🪵必試傳統芭菲 好食又啱打卡✨.📌巴馬火腿多士 $158法式吐司用左法包 好特別🥖外層微脆煙韌 內裏綿密鬆軟 蛋香甜味濃郁🧡配埋香滑忌廉, 楓糖漿同士多啤梨 好滿足🍯🍓巴馬火腿柔軟甘香🥓同炒滑蛋最佳拍擋🍳配料仲有蘑菇粒🍄‍🟫車厘茄🍅洋蔥🧅同柚醋沙律 相當豐富🥗.📌醬油燒雞腿漢堡 $88雞扒厚身大塊 用咗雞髀肉 好嫩滑 配埋香甜醬油 好夾🍗漢堡包入口微微香甜 但烘得較乾🍔伴以爽脆生菜,青瓜同蕃茄片 配埋酸甜柚子醋沙律 整體好清爽🥗.📌番茄羅勒薄餅 $118最愛嘅經典口味💕批底似手拉薄餅 香脆帶韌勁 輕盈唔厚重🍕Cheddar + Gouda + Mozzarella芝士鹹香濃郁🧀配上酸甜番茄醬同羅勒葉 滑新唔膩🌿.📌Basque芝士蛋糕雜莓芭菲 $88芭菲超足料 用玻璃杯裝住 好精緻😍牛乳雪糕好軟滑 奶香味濃郁🍦夾埋忌廉, 莓醬同士多啤梨 酸甜清新🍓🤍巴斯克芝士蛋糕綿密軟滑🍰最底仲有香滑吉士同脆卜卜Granola 層次超豐富💯.📌黑咖啡(Premium Aria Rouge) $55採用虹吸技術烹製 咖啡獨有甘苦味勁濃厚 口感順
📌巴馬火腿多士 $158
📌醬油燒雞腿漢堡 $88
📌番茄羅勒薄餅 $118
📌Basque芝士蛋糕雜莓芭菲 $88
📌黑咖啡(Premium Aria Rouge) $55
採用虹吸技術烹製 咖啡獨有甘苦味勁濃厚 口感順滑 鍾意嘆啡必飲☕️
📌玫瑰檸檬茶 $58
花果茶用蠟燭熱住🕯️玫瑰花香同檸檬果酸味濃郁 清新開胃🌹🍋
📌美式咖啡 +$28
呢款普通啲 但咖啡都甘香☕️
如欲查看相關食物相片 可查閱本人已上傳之影片🎦
2025-01-08 0 views
牛油果雞胸多士一道健康又美味的選擇,多士外脆內軟、超香牛油味,搭配上鮮嫩的雞胸肉,口感層次豐富。牛油果的 creamy 質地與雞肉的鮮香相得益彰。這道菜不僅色彩繽紛,還提供了大量的營養,特別適合追求健康飲食的人士。牛乳軟雪糕Basque芝士蛋糕(抹茶)濃郁的芝士味道與抹茶的清香完美融合,帶來了獨特的風味。雪糕的質地綿滑,入口即化,仲有濃濃的牛奶味。玫瑰檸檬茶玫瑰花和檸檬的份量很多,喝完一壺還有濃濃的香味。檸檬的酸味與玫瑰的香氣相互交融。這款飲品不僅視覺上吸引,味道上更是讓人神清氣爽,非常適合養生。它是搭配多士和甜品的完美選擇,為整個用餐體驗增添了清新的感覺。
牛油果雞胸多士

牛乳軟雪糕Basque芝士蛋糕(抹茶)

玫瑰檸檬茶
2025-01-08 0 views
來自日本九州佐賀嘅Ufufu Café主打和洋料理 #抺茶控一定唔可以錯過佢嘅八女抹茶items新分店開到嚟荃灣Gym後正好可以嚟醫肚發現toast meal 鹹點都有唔少適合gym buddy嘅選擇特別係呢個牛油果雞胸多士On side仲有沙律菜、番茄蘑菇、半熟烚蛋成個組合都好鬼健康唯一少少邪惡係個French toast濃郁蛋香好吸引同系列仲有九州漢堡扒、pama ham同生薑燒等選擇日本人愛prafit甜品當然有好多選擇我試咗最吸引我嘅 #八女抹茶芭菲 中間厚厚一層口感細滑嘅八女抹茶雪糕未到濃抹但抹茶味都好夠突出幾層layer望落唔算係最fancy但絕對會係抺茶控最愛嘅combo!亦因為咁忍唔住再追加多個八女抹茶牛乳雙色軟雪糕飲品方面亦all-in 抹茶 LOL
來自日本九州佐賀嘅Ufufu Café
主打和洋料理
#抺茶控一定唔可以錯過佢嘅八女抹茶items
新分店開到嚟荃灣
Gym後正好可以嚟醫肚

特別係呢個牛油果雞胸多士
On side仲有沙律菜、番茄蘑菇、半熟烚蛋
成個組合都好鬼健康
唯一少少邪惡係個French toast
濃郁蛋香好吸引
同系列仲有九州漢堡扒、pama ham同生薑燒等選擇

日本人愛prafit
亦因為咁忍唔住再追加多個
八女抹茶牛乳雙色軟雪糕
飲品方面亦all-in 抹茶 LOL

2025-01-08 0 views
經過荃灣廣場行街見到“ UFUFU Cafe ”是 日本過江龍,裝修木系環境舒服,剛好唔使排隊Lunch set +$28有飲品👍UFUFU 芝士牛肉漢堡🍔漢堡包好軟滑,中間漢堡扒肉汁牛味勁香,芝士溶合配埋生菜蕃茄醬汁,正👍巴馬火腿薄餅🍕火腿軟滑唔會太鹹,芝士濃厚切開還有拉絲熱摩卡咖啡精緻拉花,咖啡濃郁朱古力香甜,恰到剛好凍摩卡咖啡濃郁咖啡加朱古力結合,唔甜又唔苦非常配合食飽飽再來甜品簡直完美配搭🤣草莓家族French Toast 🍓勁甜士多啤梨加入藍莓/Cream/楓糖醬好豐富多士外脆內軟綿食到唔停得口😋
經過荃灣廣場行街
見到“ UFUFU Cafe ”
是 日本過江龍,
裝修木系環境舒服,
剛好唔使排隊

Lunch set +$28有飲品👍

UFUFU 芝士牛肉漢堡🍔
漢堡包好軟滑,
中間漢堡扒肉汁牛味勁香,
芝士溶合配埋生菜蕃茄醬汁,
正👍

巴馬火腿薄餅🍕
火腿軟滑唔會太鹹,
芝士濃厚切開還有拉絲

熱摩卡咖啡
精緻拉花,
咖啡濃郁朱古力香甜,
恰到剛好

凍摩卡咖啡
濃郁咖啡加朱古力結合,
唔甜又唔苦非常配合

食飽飽再來甜品
簡直完美配搭🤣

草莓家族French Toast 🍓
勁甜士多啤梨加入藍莓/Cream/楓糖醬
好豐富
多士外脆內軟綿
食到唔停得口😋

Ufufu Cafe係日本過江龍Cafe,佢嘅日式菜式全部都好高質,我已經嚟過幾次,次次都咁好食,佢個芭菲同埋多士真係一絕。唔單止出品精緻,服務都好周到。🍗 照燒雞和風汁意粉🍝 照燒雞香甜又入味,配埋和風汁,幾開胃~日式fusion感覺!✨🍔 UFUFU芝士牛肉漢堡呢個漢堡真係夠曬邪惡~🍔 牛肉厚實多汁,芝士溶得啱啱好,拉絲效果一流🧀!啲配料都好fresh❤️☕️ 冰拿鐵咖啡好香醇,咖啡同奶比例岩岩好,唔會太甜又有啲咖啡嘅微苦~佢嘅奶味好出,少少Creamy嘅感覺✨🍌 焦糖香蕉多士甜品控嘅天堂,我會特登過嚟荃灣食!🍌🍞 多士表面焗得金黃香脆,但係入面好鬆軟好似棉花糖咁軟綿綿。配埋焦糖香蕉仲有厚厚嘅忌廉,好甜🍯 再加埋雪糕球,真係冰火兩重天!🍨💖🐷 豚肉生薑燒多士鹹食多士都好出色!🐷 豚肉煎得香口又juicy,生薑燒嘅味道濃郁,係好濃郁,真係超級濃郁,重要嘅事要講三次!佢仲附送埋多士,上面有厚厚嘅忌廉同埋士多啤梨,一碟主菜可以食埋甜品🍞❤️🌰 粟子忌廉芭菲粟子蓉細滑香甜,忌廉輕盈得嚟唔會膩~🍦 有好多牛乳雪糕,奶味超級濃郁,好夠凍。最底仲會有綠茶啫喱,中和咗雪糕嘅甜💖📍Ufufu cafe (

🍗 照燒雞和風汁意粉

🍔 UFUFU芝士牛肉漢堡

☕️ 冰拿鐵咖啡

🍌 焦糖香蕉多士

🐷 豚肉生薑燒多士

🌰 粟子忌廉芭菲

📍Ufufu cafe (荃灣廣場) (荃灣)
訂座連結:https://s.openrice.com/
QrbS0qz4600~dg2a5KWMZ
和洋料理給人的印象,都是「打卡不敗」,十分igable(•ө•)♡這家出品正是如此精美,色彩繽紛同時味道也不錯! 看看一直不散的排隊人龍就知道🙈 (當日7pm - 9pm 都一直需要排隊的說👀)特別一讚,即使人多忙碌,服務仍是不錯👍 ✿ 栗子忌廉日式芭菲 $88餐廳招牌甜品,實物就像餐牌圖片一樣精美😝除了雪糕和栗子蓉外,底部還有抹茶啫哩,白玉和糖漬栗子,足夠3、4人分享 ✿ 蕃茄羅勒薄餅 $118超推薦,個人認為比某些pizza專門店更好吃😳番茄、芝士分量都很足,配合起來惹味而不膩還有新鮮羅勒作點綴,提升賣相和味道😆一定趁熱吃!! 放涼後口感相差很多呀 ✿ 法式多士配牛油果雞胸 $158配菜包括:慢煮雞胸、牛油果、溏心蛋、沙律想吃法式多士又不想太罪惡,這份就超適合😎主角法式多士十分濕潤和甜蜜😋唯一挑剔是分量不夠喉🙈 ✿ 醬油燒雞腿漢堡 $88走輕盈風,但看看橫切面就知,一樣令人滿足😝 ✿ 八女抹茶 $45特意google了八女抹茶的來頭「八女茶風味較溫和、茶味平衡,主要以甘味(甜)為主,同時帶清香茶味。」色澤鮮亮,而且餘韻甘甜的確明顯,推薦試試😍
這家出品正是如此精美,色彩繽紛
特別一讚,即使人多忙碌,服務仍是不錯👍

✿ 栗子忌廉日式芭菲 $88
栗子忌廉日式芭菲

餐廳招牌甜品,實物就像餐牌圖片一樣精美😝

✿ 蕃茄羅勒薄餅 $118
蕃茄羅勒薄餅

超推薦,個人認為比某些pizza專門店更好吃😳
蕃茄羅勒薄餅

番茄、芝士分量都很足,配合起來惹味而不膩
還有新鮮羅勒作點綴,提升賣相和味道😆
一定趁熱吃!! 放涼後口感相差很多呀

✿ 法式多士配牛油果雞胸 $158
法式多士配牛油果雞胸

配菜包括:慢煮雞胸、牛油果、溏心蛋、沙律
想吃法式多士又不想太罪惡,這份就超適合😎

主角法式多士十分濕潤和甜蜜😋唯一挑剔是分量不夠喉🙈

✿ 醬油燒雞腿漢堡 $88
醬油燒雞腿漢堡

走輕盈風,但看看橫切面就知,一樣令人滿足😝

✿ 八女抹茶 $45
八女抹茶

特意google了八女抹茶的來頭
色澤鮮亮,而且餘韻甘甜的確明顯,推薦試試😍

八女抹茶
2024-12-31 221 views
聖誕假期留港消費去搵食,呢間日本甜品店配埋聖誕裝飾品,特別有Feel🥳期間限定大部分主食+$28有飲品中午勁肚餓同朋友叫咗期間限定UFUFU 芝士牛肉漢堡漢堡扒煎得勁香咬一口多汁到爆牛味香濃,加入生菜/蕃茄/芝士,配合軟滑面包勁好味到😋蒜片大蝦茄汁意粉大蝦彈牙爽口,蒜香配上香濃茄醬意粉軟硬適中好惹味👍主食+$28有飲品凍摩卡咖啡/精緻拉花熱摩卡咖啡咖啡加朱古力混合,非常濃郁配搭食完2個套餐已太飽😋但無理由唔食甜品蕉糖香蕉🍌軟滑香濃奶味雪糕好味到停唔到口下次一定要專程來食甜品
聖誕假期留港消費去搵食,
呢間日本甜品

同朋友叫咗

期間限定
UFUFU 芝士牛肉漢堡
漢堡扒煎得勁香
咬一口多汁到爆牛味香濃,
加入生菜/蕃茄/芝士,
配合軟滑面包

蕉糖香蕉🍌
軟滑香濃奶味雪糕
好味到停唔到口

下次一定要專程來食甜品

去親日本必食芭菲,喺香港都食到黎至佐賀巿既法式吐司同芭菲!Ufufu Cafe 喺日本2013年開業,有11年製作甜品嘅經驗一黎就mark定佢地既草莓家族同香橙朱古力芭菲😍 賣相好靚唔使多講,佢哋仲好上鏡😂 尤其是芭菲嘅中空設計,同埋草莓家族超級鮮艷嘅顏色,一見到就要同佢哋好好咁影張相。吐司外皮香脆,入面軟熟,配上蜜糖同牛奶雪糕,就算兩大嚿份量好似好多,食完主食再食都清得晒。主食佢哋有pizza,意粉,同期間限定嘅漢堡。我地嗌左芝士牛肉漢堡同蒜片大蝦茄汁意粉!漢煲排肉質好嫩滑,食落冇筋唔鞋,有食和牛入口即溶既感覺,好適合唔鐘意牛肉太鞋口同小朋友食!配上特製醬汁同好有牛油香既包好食。蒜片大蝦茄汁意粉食落都好有驚喜,蒜香配上濃烈嘅茄汁,十分之夾。加上大蝦仲有5隻咁多!意粉都好掛汁,好惹味!餐廳無論燈光氛圍同埋佈置都係打卡有善🤭最近聖誕節前做多咗好多可愛嘅節日佈置,喺荃灣廣場好易去!約好姊妹或者男朋友邊食邊打卡啦!去親日本必食芭菲,喺香港都食到黎至佐賀巿既法式吐司同芭菲!Ufufu Cafe 喺日本2013年開業,有11年製作甜品嘅經驗一黎就mark定佢地既草莓家族同香橙朱古力芭菲😍 賣相好

餐廳無論燈光氛圍同埋佈置都係打卡有善🤭
最近聖誕節前做多咗好多可愛嘅節日佈置,
喺荃灣廣場好易去!約好姊妹或者男朋友邊食邊打卡啦!

餐廳無論燈光氛圍同埋佈置都係打卡有善🤭
最近聖誕節前做多咗好多可愛嘅節日佈置,
喺荃灣廣場好易去!約好姊妹或者男朋友邊食邊打卡啦!
2024-12-18 405 views
就嚟聖誕啦🎄,一踏入12就不斷同唔同朋友去慶祝聖誕🎉。今次就嚟咗ufufu cafe @ufufu_coffee_sweets☕,佢哋呢期仲有秋季嘅新Menu🍂。一入到去,本身佢哋嘅裝修係日系嘅,再配埋聖誕嘅裝飾品✨,成個感覺好溫馨❤️。我哋嗌咗幾個主食同埋甜品🍽️,全部都好好食😋:- **明太子帆立貝忌廉意粉**🍝:意粉煮得剛好,明太子嘅鹹香同帆立貝嘅鮮味完美融合,醬汁濃郁但唔油膩,令人一口接一口。- **醬油照燒雞腿漢堡**🍔:雞腿肉嫩滑,照燒醬味道香甜,配上新鮮生菜同軟包,口感層次好豐富,真係好滿足!- **Ufufu芝士牛肉漢堡**🍖:牛肉煎得剛好,芝士融化得恰到好處,咬下去即刻流出來,搭配特製醬汁,真係一流!- **八女抹茶芭菲**🍵:抹茶味濃郁,層次感十足,配上脆脆嘅餅乾同香滑嘅奶油,甜而不膩,絕對係抹茶迷嘅最愛!- **Basque芝士蛋糕雜莓蛋糕**🍰:蛋糕外脆內軟,芝士味道豐富,雜莓嘅酸甜完美中和,食完令人意猶未盡!食完之後,大家都好滿足,真係好開心🥳!期待下一次嘅聚會🎊!UFUFU COFFEE & SWEETS📍荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3樓321-323號舖

我哋嗌咗幾個主食同埋甜品🍽️,全部都好好食😋:

食完之後,大家都好滿足,真係好開心🥳!期待下一次嘅聚會🎊!

UFUFU COFFEE & SWEETS
📍荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3樓321-323號舖
2024-12-17 499 views
難得阿媽今日賞面同我食lunch,仲話想食甜品🍧,即刻帶佢嚟呢間我最鍾意嘅甜品Cafe店。上次個期間限定水蜜桃多士真係超正,今次過嚟又見到佢出咗新嘢,除咗有burger之外,連意粉都多咗新口味。蒜片大蝦蕃茄汁意粉 🍝$138呢個意粉性價比真係好高,之前食明太子帆立貝意粉太飽肚了,午餐想食啲開胃啲嘅,呢個意粉真係冇令我失望,酸酸甜甜勁開胃,加上幾隻新鮮彈牙嘅大蝦,真係好香好滿足呀😚。八女抹茶多士 $138佢呢度嘅抹茶雪糕真係好正🍦,唔會苦澀之餘仲有濃郁嘅鮮奶味,上枱個賣相好適合打卡📸,有紅豆、抹茶醬、白玉、配上士多啤梨、忌廉、同埋三大塊焦糖多士,每一啖都邪惡又滿足😋。🌹玫瑰檸檬茶$58打卡必點嘅花茶📸,除咗個壺好靚之外,檸檬同玫瑰味好濃郁,而且底下有個火一直keep住溫度。🌻菊花枸杞茶$58超足料嘅花茶,味道濃郁,菊花同枸杞嘅份量都好足。

蒜片大蝦蕃茄汁意粉 🍝$138

八女抹茶多士 $138

🌹玫瑰檸檬茶$58

🌻菊花枸杞茶$58
超足料嘅花茶,味道濃郁,菊花同枸杞嘅份量都好足。

2024-12-15 423 views
位於荃灣廣場嘅Ufufu Cafe係一間木色為主嘅日式洋食餐廳提供日式意粉 法式吐司 甜品芭菲 可能喺一個地方滿足哂所有願望~🔸九州漢堡扒多士 HKD158喺香港比較少見嘅咸甜組合相當有驚喜漢堡扒厚身 肉質軟嫩 係高質素嘅漢堡配上燒汁 蛋黃醬 份外滋味法式多士煎至金黃鬆脆 配上新鮮士多啤梨 現打富奶香嘅忌廉 同楓糖漿滿足想食甜品嘅胃 而又唔會覺得膩ʕ •ᴥ•ʔ🔹明太子帆立貝忌廉意粉 HKD128明太子醬汁濃郁creamy 份量多 足以令每條意粉都有掛汁帆立貝大隻 放喺意粉中間有點綴效果☕️+$28 跟餐配飲品🔸美式咖啡🔹凍mocha 🚩Ufufu cafe 荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3樓321-323號舖

提供日式意粉 法式吐司 甜品芭菲
可能喺一個地方滿足哂所有願望~

🔸九州漢堡扒多士 HKD158
喺香港比較少見嘅咸甜組合相當有驚喜