2022-11-19 540 views
今日由馬鞍山跑步去到火炭, 平時會直接落去工廠區搵間coffee shop坐下,但今日見到銀禧街市外面多咗人出出入入,八卦加好奇嘅心態推動下,過去望吓有乜Jetso…行咗個圈之後發覺原來角落頭入邊有間手工咖啡店叫「獨.閣」,對於我哋呢啲咖啡控來講,一定係有殺錯無放過,所以叫咗個手工三文治set試吓。本來呢個lunch set應該係手工牛角包三文治,但係我又唔多鍾意食牛角包,所以個店主好好人,幫我改成為烘底三文治😍😍三文魚都算夠份量,唔會得半塊,另外配菜嘅青瓜同埋生菜好爽脆、好新鮮,如果下次塊多士係厚多士就perfect喇😜😜講番杯咖啡先,飲得出係用即磨咖啡豆同鮮奶來沖,我飲個杯係Latte, 啲泡好綿密、咖啡味又夠濃郁,如果遲啲有埋拉花咁就一流囉😬😬仲有,我買緊咖啡嘅時候, 咁啱有幾位相信係香港體育學院嘅運動員同埋Staff都嚟買嘢,睇嚟呢間舖頭啲嘢食都係以健康為主,啱晒我哋D需要長期減磅增肌嘅人,以後跑完步搵嘢食又多一個選擇啦🥰🥰

2022-11-19
$55 (Lunch)