2024-09-07 639 views
6:45pm左右walk-in, 食咗3個鐘都係得我哋一枱客人,不過咁樣仲好,因為唔會隔離有人傾計嘈住哂,而且淨係煮我哋啲食物,咁就唔洗等好耐. 呢到每位平日$298(唔洗加一)成個menu free flow 超抵食,即叫即整,開頭諗住咁抵食水準應該係一般般,點知出乎意料之外好食,意粉好creamy,雖然每樣嘢得幾款,但係一人食碟意粉,兩個小食,甜品已經好滿足. 飲品都唔錯尤其是杯桃味乳酪,好啱我口味.我哋食咗3-4 round,服務員都無黑面,所以今次食完會好快再幫襯.
2024-09-02
$298 (Dinner)
估唔到cafe都有freeflow🤯🤯仲要$298任食任飲(alcohol & non-alcohol) 包⚗️(change head要加錢) 聽到呢個價錢包咁多嘢我本身就冇乜期望嘅😂唔知係咪冇期望嘅關係所以好冇驚喜🫵🏻🫵🏻💖💖💖環境裝修好唔錯有2層^^ 上面嗰層私人度好高 好chill😌✨啲staff都好好人仲好好傾🤣嘢食大部份都不過不失(Croffle同牛肉意粉稍為出色😋) 酒同cocktail都正路嘅🍸但⚗️嘅話就要睇吓邊個pack喇🫢(第一次去嗰個packer💯味道✅💨感✅fluffy✅第二次嗰個一般 味道❎💨感❎所以要睇你好唔好彩🤧🤧再唔係就自己pack😂係可以的)

🍴Croffle🥐🍨

🍴Thai Style Beef Spaghetti 🥩🍝

🍴All  Snacks  Platter🦐🦪🍟
🍴Croffle🥐🍨
🍴Thai Style Beef Spaghetti 🥩🍝
2024-02-01 1416 views
同朋友黎呢度試佢地既$298freeflow,真係超級無敵抵‼️$298係包酒精加非酒精飲品,主食小食甜品,仲有水x,仲要坐幾耐都得,勁chill!而且佢地既食物選擇都唔少,好似小食我地一叫就叫佐小食拼盤,咩都試到,薯枱勁脆勁好食,青口都係大大隻焗得好香,雞髀仔先過份,炸得勁香脆,雞肉又腍身,肉質好好🤤基本上每款都係超級咁好食!主食我地都未試晒,意粉淨係試佐一款,明太子海鮮意粉,已經好滿意!明太子味好重,意粉軟硬又適中,成碟都勁香呀😍其他窩夫都好好食架!甜品都唔錯,一定要試!不過要留意呢度既水x係純食味道既,想headbuzz啲既朋友要注意番🫢

其他窩夫都好好食架!甜品都唔錯,一定要試!

2023-08-17 1710 views
之前聽朋友講話呢間餐廳啲嘢食唔錯,所以搵次同朋友嚟chill下飲下野食下野👍🏻呢到平日夜晚過嚟,可以每人$298無限時任食任飲🤭仲有moscato任飲!!假日嚟就$398,不過其實以任坐任食任飲嚟講都真係抵到爛🙈🙈我個人最中意食個croffle!!超級香脆,無論係配火腿芝士定係配雪糕,兩種食法都好好食🙈不過有樣野美中不足嘅就係衛生方面🙈啲枱同地下有啲黏🫢希望店家可以改善下啦!-總結:好地方!對我呢啲中意食甜品同飲酒嘅人,真係一個可以瘋狂encore嘅地方🥹🫶🏻一定會再嚟!

2023-05-06 1948 views
放題只有一頁紙 但係上菜10分慢 不停拎錯咗台號 意粉極鹹 青口凍嘅 唯一好食係紅蝦 還有肥仔哥哥服務態度係很好 酒類飲品好少選擇 亦都冇甜品選擇 只有雪糕加牛角包🥹一定要講嘅係張枱極細 但係佢做嘅係放題?完全放唔落啲嘢炒埋一碟就當放題😑仲要收成$400😯
2023-05-05
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
2023-04-26 1410 views
西式料理任食。三人入座,由18:00至02:00,每位$398。星期六,全場爆滿。真係叫左好多轉野食。酒都兩支加散叫cocktail幾杯。最突出係意粉同牛角包窩夫。意粉軟硬適中,有口感。牛角包做窩夫,外酥脆內軟熟。適合同朋友傾計。會回頭。
2023-04-22
$398 (Dinner)
2023-04-23 1032 views
同好朋友係KKday到發現咗呢間放題西餐套票$298一位 除咗野食仲包任飲酒 性價比都唔錯 我地買左黎試下當日6點我地就到左 安排左坐樓上位置 位置環境都幾舒服 唔方便嘅只係落單需要落返一層同朋友傾下計影下相 大概等左45分鐘左右 食物同飲品都陸續到 龍尾蝦配意式豬面頰肉車打芝士煙蔥蛋奄列多士賣相幾吸引同埋好足料 有好多芝士係面頭😋好香 入面都有3-4隻蝦 豬面頰肉質感就比較肥 鐘意佢個蕃茄多士 有種香料嘅香氣👍🏻好味黑松露巴馬臣忌廉芝士帆立貝意粉意粉好香黑松露味仍好creamy 帆立貝就有兩小粒 食落唔韌 不過意粉味道有啲過鹹香蒜橄欖油辣椒蜆肉扁意粉蜆肉份量較少 不過加咗辣椒🌶️幾惹味味道都係偏鹹小食拼盤小食拼盤賣相好吸睛 一大盤滿滿好豐富青口幾大隻,紅蝦大隻 肉質都唔錯 炸雞鎚好香脆👍🏻薯條有啲蜜糖芥末醬喺面 不過就好凍都已經有啲乾冬陰功雞串有啲太濃味香葉肉碎鳳尾蝦沙律沙律份量好多😋沙律菜新鮮 好夠辣 好似食緊生菜包咁😋蝦又整得好食👍🏻牛角包窩夫甜品雖然只有一款選擇 但佢個牛角包窩夫焗得好酥脆夠熱配埋雪糕食 都好好味道👍🏻總括黎講 餐廳有小小漏單情況 係可以接受嘅範圍內 第一輪食物都
龍尾蝦配意式豬面頰肉車打芝士煙蔥蛋奄列多士
黑松露巴馬臣忌廉芝士帆立貝意粉
香蒜橄欖油辣椒蜆肉扁意粉
蜆肉份量較少 不過加咗辣椒🌶️幾惹味
味道都係偏鹹
小食拼盤
小食拼盤賣相好吸睛 一大盤滿滿好豐富
青口幾大隻,紅蝦大隻 肉質都唔錯
炸雞鎚好香脆👍🏻
薯條有啲蜜糖芥末醬喺面 不過就好凍都已經有啲乾
冬陰功雞串有啲太濃味
香葉肉碎鳳尾蝦沙律
沙律份量好多😋沙律菜新鮮 好夠辣 好似食緊生菜包咁😋
蝦又整得好食👍🏻
牛角包窩夫
總括黎講 餐廳有小小漏單情況 係可以接受嘅範圍內 第一輪食物都等咗比較耐
但不得不講 雖然侍應都比較忙 但佢地嘅服務態度都好好👍🏻
不錯的西餐放題體驗

2022-12-09 2272 views
📍 #太子 Urban Roasted Resort#羊羊在佐敦#羊羊在九龍今餐係任食馬拉松最後一站,上一餐BBQ就飛咗唔提了🤣估唔到呢餐都幾好味,就算飽飽地都仲食得落,因為真係色香味俱全😆舖頭係由幾個年青人開嘅(我估),佢哋工作個陣幾開心,會傾計同唱歌🎤其實都幾羨慕佢哋,因為揾到份自己鍾意,又可以同成班fd做嘢嘅工🥹不過高過170嘅人嚟呢到食可能辛苦少少,因為主要集中樓上用餐,樓上樓底好矮,我170都差啲撞爆頭🤣但係裝修幾小清新,好多打卡位,陪女朋友嚟啱哂🥰🍹飲品✨白桃橘+乳酪好足料,放題都比大大杯🥛如果可以細杯啲就好,咁就可以試多啲😙白桃味好出,橘味就唔多覺,乳酪酸酸甜甜好夾☺️✨玫瑰青檸荔枝+乳酪好香荔枝味,飲真啲真係有玫瑰味🌹感覺有啲似可爾必思,冇咁甜,酸味重少少🤏✨香茅花蜜奶咖啡店員特別推介,奶味重啲,咖啡味稍稍弱咗,不過真係有香茅味,唔知點整出嚟🤔🍝食物✨黑松露巴馬臣忌廉芝士帆立貝意粉一上碟好香,係碟到見到落咗好多黑松露醬🤩食落勁creamy,應該落咗好多忌廉同cheese🧀帆立貝好大粒,仲要有膏,真係好正😭✨小食全包拼盤包哂所有小食,每款有2-3件🦐💥水牛城雞槌辣辣地,唔食
📍 #太子 Urban Roasted Resort

✨黑松露巴馬臣忌廉芝士帆立貝意粉

✨小食全包拼盤
包哂所有小食,每款有2-3件🦐
💥水牛城雞槌
辣辣地,唔食得辣都可接受😁比雞翼好係多肉啲,少啲骨🤣
💥冬蔭功雞串
又真係幾有冬蔭功味,仲見到啲香茅,雞肉好入味,唔算柴😗
💥啤酒薯條配蜜糖芥末
啲醬係就咁淋上去,食落好似有蛋黃味🌝薯條係幼薯,比較易淋咗,可惜😖但整體都唔錯😎
💥泰式蒜蓉青檸汁燒帆立貝
好似其實呢到有好多泰式元素😂食落都泰式風,肉好嫩,仲有啲汁幾正🤤
💥泰式蒜蓉青檸汁汁煎阿根廷紅蝦
呢間舖其實都幾落本,好多都係靚食材🤑蝦幾實淨彈牙,不過唔太新鮮有啲難剝殼🤥

✨燒帆立貝配意式豬面頰肉車打芝士煙肉蛋奄列多士
蛋幾滑,煙肉成粒上,芝士仲勁厚,佢哋都唔知係咪蝕住做😨不過餡分唔均,係中間切一半係冇豬肉同帆立貝🥺

✨煙三文魚/巴馬火腿配青檸忌廉芝士牛油果醬多士
牛油果揀得好好,冇生嘅,所以食落好creamy🤤配煙三魚同巴馬火腿都好夾,層次唔同咗😃最特別係個多士用嘅麵包係有落果乾,食落又係唔同,突顯佢哋真係有用心🤪

🍨甜品
✨朱古力芝士蛋糕
開頭仲以為係brownie,朱古力苦澀味都出,但芝士味都冇蓋住,配茶飲一流✌🏻

✨牛角包窩夫
有凍同熱嘅甜品揀好正,窩夫熱辣辣配凍冰冰嘅雪糕,又係特別嘅口感,呢個配咖啡正啲☕️

人均價錢 - $298

評分-回頭草指數(🍀🍀🍀🍀🍀滿分)
食物:🍀🍀🍀🍀🍀
環境:🍀🍀🍀🍀
服務:🍀🍀🍀🍀🍀

2022-12-04 1447 views
咁啱搶到k公司優惠+$8多一位,折完先150左右一個有任食cafe咁就去試吓,見佢可以早到都得入到去安排好坐位,之後落親柯打都係去返cashier Menu 選擇唔算多,都係一款小食+意粉就成為咗一款意粉🤣🤣我哋就叫咗兩杯嘢飲,小食拼盤同煙三文魚意粉先之後再叫多幾款試吓✌🏻荔枝soda同荔枝yogurt都幾好飲,咖啡就試咗latte不過係紙杯上冇拉花冇得打咭同埋咖啡味好淡😢😢小食拼盤有一條司華力腸,佢任揀小食冇咗之前睇過既4款腸仔拼盤🥲🥲小食個薯條炸得好脆,雞串就冬蔭公味有啲辣既幾好食。水牛城雞槌就唔辣既,普通既雞翼咁🤣意粉就不過不失既,多士都唔差既係個豬面頰就好肥唔好食最後牛角包窩夫有啲燶,麻麻地整體服務係小店既質素,得3個侍應同1個廚師。所以上菜都要預10-20分鐘左右,同埋飲品都係咁耐㗎🤦🏻‍♂️同埋最後佢可能太多單趕住last 柯打,最尾個一個鐘有漏咗個蛋糕。佢蛋糕選擇雖然得一款,但今次試唔到luOverall 百幾蚊靜靜地搵個地方傾偈又可以食到飽,係唔錯㗎。加埋佢哋既音樂同上菜速度,慢活一下都唔錯✌🏻
咁就去試吓,見佢可以早到都得

入到去安排好坐位,之後落親柯打都係去返cashier

小食個薯條炸得好脆,雞串就冬蔭公味有啲辣既幾好食。
水牛城雞槌就唔辣既,普通既雞翼咁🤣

意粉就不過不失既,多士都唔差既係個豬面頰就好肥唔好食

最後牛角包窩夫有啲燶,麻麻地

2022-09-16 1511 views
由進入餐廳,由點餐,到拎餐具都冇人理你。一班店員自己吹水食煙唔做野。40分鐘都冇出餐。因為冇人煮。冇人執台,冇人清潔,唔知開黎做乜。食物價錢太貴,除咗因為打卡,唔值食去食,亦唔會再黎。
2022-08-23 1527 views
昨天與另一位友人相約食下午茶,原本想去 @rehab.cafebar 但竟然休息🥲🥲所以轉去 @urbanroastedresort ,由於午餐吃得太飽,所以我也沒有點了很多的食物。這次點了一杯白桃橘梳打、白桃橘乳酪沙冰、朱古力蛋糕和小芝士杯子蛋糕。白桃橘乳酪沙冰是白色的那一杯,酸酸甜甜的味道,凍凍的,好適合夏天飲。 友人點了白桃橘梳打,梳打有汽其實我都想點。哈哈😆朱古力蛋糕偏甜,裏面是慕絲蛋糕,好滑,好甜呀😎😎 喜歡吃甜的你一定要食☺️☺️但小芝士杯子蛋糕是出奇的好味😋小小杯,想多吃一杯。好香滑,好有濃濃的芝士,裏面有開心果粒😊 都幾夾,好好味😋👍🏻👍🏻不算很甜❤️店員們都是俊男美女,好友善😌😌😌好有禮🥰 兩層的咖啡廳,容納到很多人啊🤩🤩

友人點了白桃橘梳打,梳打有汽其實我都想點。哈哈😆

2022-08-22
$70 (Tea)
2022-07-16 1910 views
今次食嘅呢間係位於太子既飲酒+飲食放題cafe!超抵食系列!可以坐4-6hours慢慢嘆☺️真正既飲飽食醉🤣🤣好可惜食得太飽試唔到佢個巴斯克芝士蛋糕🧀不過冷氣好似唔夠凍🥶✦ 𝐷𝑟𝑖𝑛𝑘𝑠☕️香茅花蜜咖啡🍯香茅味唔係好濃烈,正常人都會接受到。反而會有淡淡的花香唔會好搶味,會有少少特別。白桃橘乳酪Yogurt🤍重奶香味+微乳酪味。白桃味偏重返而橘子酸味淡啲。口感細膩。玫瑰荔枝青檸Smoothie💗呢杯ha超中意,偏甜但好好飲!好重荔枝味+少少玫瑰味=超夾!Hana推薦女生必點✨象啤🍻麥芽香味比較重,冇乜苦澀味,入口順滑。Moscato兩至三個人一支 🥂,7.5%酒精好適合唔係好飲得嘅人(ha+ni🤣係唔飲得嘅代表)✦ 𝑆𝑛𝑎𝑐𝑘𝑠黑松露芝士薯條🍟味道還好,黑松露味唔係好夠重,芝士會令到醬汁會比較潔身,如果配酒會更好。雞軟骨配泰式青檸汁🍋食唔到青檸味,但係好香口,就算我哋影相影咗咁耐食落都仲脆,相反薯條冧左少少,不過會偏鹹少少,同埋炸粉有少少厚,但係ha同ni鍾意食呢個多過薯條。燒帆立貝配意式豬面頰肉車打芝士煙蔥蛋奄列多士(走多士😂)超邪惡嘅一款菜式,食落有拉芝💯會偏鹹少少,不過如果配多士應該超

✦ 𝐷𝑟𝑖𝑛𝑘𝑠☕️

香茅花蜜咖啡🍯

白桃橘乳酪Yogurt🤍
重奶香味+微乳酪味。白桃味偏重返而橘子酸味淡啲。口感細膩。

玫瑰荔枝青檸Smoothie💗

象啤🍻
麥芽香味比較重,冇乜苦澀味,入口順滑。

Moscato

✦ 𝑆𝑛𝑎𝑐𝑘𝑠

黑松露芝士薯條🍟

雞軟骨配泰式青檸汁🍋

燒帆立貝配意式豬面頰肉車打
芝士煙蔥蛋奄列多士(走多士😂)
超邪惡嘅一款菜式,食落有拉芝💯會偏鹹少少,不過如果配多士應該超好食😋

冬蔭香腸拼盤🌭
西班牙式辣肉腸/泰式冬蔭公腸 /特濃芝士腸/ 蒜香豬肉腸
由於我哋食得太飽,所以叫佢每款比一條就可以,正常發揮,冇特別評價。

天婦羅海苔魷魚🦑
炸粉都係比較厚,相對雞軟骨呢個會比較淡口,帶少少辣,但係紫菜味好濃郁。

水牛城雞鎚🍗
辣辣地都幾惹味,不過冇咗醬汁,好似乾左少少
🤏

芝士焗帆立貝+紅蝦🦐
帆立貝好重牛油同芝士嘅香味,食落好Juicy,不過我諗如果食多幾嚿應該會比較膩,紅蝦唔係好熟所以好腥(店員有話換比我地 但係我哋最後冇食到所以評價唔到🙏🏻

✦ 𝑀𝑎𝑖𝑛

香蒜橄欖油辣椒煙三文魚意粉🍝
呢個都幾辣🥶(好彩叫咗杯乳酪),好濃郁迷迭香味,小編ni本身都會好驚太重迷迭香味嘅食物,但係佢呢個又啱啱好。加上好重手嘅辣椒粉,反而會開胃,唔會好膩。

🧾 Urban Roasted Resort (太子)
太子大南街98號地舖
👛 人均 $380 Per head
(包汽酒 x1 +象啤 x2 +無酒精飲食放題!)
2022-07-06
$380 (Dinner)
2022-07-11 902 views
已經係第三個weekend黎到呢間小店,第一次黎到見到店面好大,入去坐下發現仲可以帶狗仔入去,叫左杯咖啡,賣相好治癒,加分,另外叫左杯玫瑰青檸梳打,可以小甜要讚的,今次仲嗌埋個薯條,好大碟
2022-04-23 947 views
23/4/2022 星期六,有返晚市堂食,嚟到大南街,見到這cafe,望下menu有冇啱食嘅嘢先。係西式 泰式 fusion,夠晒特別,一於試吓啦!步行咗一段路,有啲口渴,我哋叫咗:-玫瑰茘枝青檸sparkle,香甜解渴。玫瑰茘枝青檸smoothie ,透心涼,冰凍。小食叫咗:/雞軟骨 配泰式青檸醬汁。軟骨脆卜卜,美味。泰式炸蝦餅 配 青檸醬汁。脆口蝦餅,配泰式青檸汁 ,微辣,刺激味蕾。Parma Ham 煙肉芝士意粉,好食喎!😋Cafe 環境舒適,由幾位年青人打理,有熱誠,值得支持😊
係西式 泰式 fusion,夠晒特別,一於試吓啦!

步行咗一段路,有啲口渴,我哋叫咗:-
玫瑰茘枝青檸sparkle,香甜解渴。
玫瑰茘枝青檸smoothie ,透心涼,冰凍。

小食叫咗:/
雞軟骨 配泰式青檸醬汁。軟骨脆卜卜,美味。

Parma Ham 煙肉芝士意粉,好食喎!😋

Cafe 環境舒適,由幾位年青人打理,有熱誠,值得支持😊
玫瑰茘枝青檸sparkle
玫瑰茘枝青檸smoothie
雞軟骨,泰式蝦餅  配泰式青檸醬汁
Parma  Ham  煙肉芝士意粉
2022-04-15 687 views
適逢假期經過大南街見到間哩間Cafe, 幾特別,諗住試試!可惜上菜速度極其慢!1:59pm落order, 落左個意粉,泰式all day breakfast, 一杯 玫瑰latte 同一杯mocha. 結果2:43pm都未有野食到, 中途詢問是否漏單, 職員只答單多要等!明白單多要d時間煮, 但是否要等8個字?最後等多1, 2個字, 真係唔對路, 落去問職員野食煮左未, 結果係未煮啊!!!!!!!!!最後亦退返2個野食錢.希望小店真係要係哩方面改善下!8成9個字未有野食,仲要唔係因為漏單,真係不可接受!