2021-06-30 1007 views
科學園真係有好多智能既應用機械,當中值得一提既就係一部叫做「和田便當機」的自助販賣機! 和田便當逢星期一至五12:00-1:30 供應,每星期、每日既餐單都會有所不同,而且每日6款,有日式、韓式、台式等,都幾多元化架!甜辣雞扒配煙肉芝士焗薯 $52雞扒份量充足,仲有一整件焗薯!醬汁好入味,令雞扒好juicy嫩滑!焗薯好有口感,原汁原味品嚐薯仔香,煙肉芝士令薯仔不至清淡,令口感更富層次!好高質既便當!買飯盒仲有附帶飲品!飲品選擇多元化,我就中意枝裝無糖茶另外仲有甜品販售溫馨提示:便當經常做優惠,今次就係慶祝有新分店,全單9折,好抵食呀!

甜辣雞扒配煙肉芝士焗薯 $52

買飯盒仲有附帶飲品!飲品選擇多元化,我就中意枝裝無糖茶

另外仲有甜品販售

最近看到一位吃播經常吃泡菜,我很饞,所以今天和同事們一起去買午飯。我買了這份韓式泡菜飯,裏面有很多肉,用料很充足。米飯軟糯很好吃,因為我的飲食習慣是以米飯為主,所以我基本上買飯首選有米飯的餐廳。這家店最近在打折,所以用餐感受非常好。裏面的食材營養搭配很健康很均衡很好吃,有西蘭花,小番茄,還有我喜歡吃的泡菜,酸酸辣辣的很下飯。回鍋肉也很好吃,肥瘦相間的,一點都不油膩。如果能夠米飯的量更多就更完美啦,因為我真的很很很喜歡吃米飯!

2021-06-23
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$47 (Lunch)
2021-04-23 374 views
我自己就少去科學園,好友兼我女的契媽最近係科學園番工已經一個月多,趁產假未完就丟低個女入去搵佢午餐。入面可以話係無咩選擇,同埋間間餐廳LUNCH時間都大排長龍,等得黎又要急急腳咁食因為驚就黎遲到,見到呢間餐廳有部便當販賣機都幾方便,只係排一陣隊就可以拎到盒飯,上去佢office食又唔怕同其他人太近接觸。講番呢部便當販賣機,一日都有六個餐可以揀,如果想有得揀就要快啲落去排隊,因為都有好多人食,隨時手快有手慢無,今日我係慢嘅一個,所以好多餐都賣哂~ 不過唔緊要,意粉我都鍾意食。.卡邦尼意粉今日我就揀左【卡邦尼意粉】,都幾足料,而且仲有一邊係放左啲蔬菜,有粟米、荷蘭豆同車厘茄,咁就唔洗驚出去食餐成日都多肉少菜唔健康~卡邦尼意粉,唔好睇佢好似便當細細,但其實係十分飽肚,份量都幾多。意粉上面加左好多火腿絲同芝士,撈埋一齊食,口感同味道都幾豐富,芝士味好濃郁~ 套餐仲包埋一罐飲品,成個餐岩岩好,唔怪得知可以係科學園屹立左咁耐依然人氣不減。

卡邦尼意粉

TakeAway
Type of Meal
Lunch
  • 卡邦尼意粉
2021-03-07 340 views
科學園精緻便當🍱科學園可以食到精緻便當我提早網上預訂(每天下午2:00到翌日早上10:30)便當到時到便當機安全又快捷 地取便當💓買便當仲送飲品🥰🥰最吸引之處係有日籍🇯🇵總廚、選用日本珍珠米 外賣便當機每日有不同款式便當 賣相都很討好 大阪燒雞扒炒麵 貼心去骨大口吃 😚😚同 山賊汁豬扒飯 煎得香腍酥香的豬扒配上微辣的黑椒味燒肉汁 肉質非常好 配菜豆角魚蛋 迷你紫薯 玉子燒 美味健康😍✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿ ✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿ ✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿ ✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿. 𝚈𝚞𝚖:3.5/𝟻𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝﹕4/𝟻𝙿𝚛𝚒𝚌𝚎﹕ $50/𝙝𝙚𝙖𝙙˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ 科學園8W分店, 科學園19W分店,
科學園精緻便當🍱

科學園可以食到精緻便當
我提早網上預訂(每天下午2:00到翌日早上10:30)便當

到時到便當機安全又快捷 地取便當💓
買便當仲送飲品🥰🥰
最吸引之處係有日籍🇯🇵總廚、選用日本珍珠米 外賣便當機

肉質非常好
配菜豆角魚蛋
迷你紫薯 玉子燒 美味健康😍

. 𝚈𝚞𝚖:3.5/𝟻
𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝﹕4/𝟻
𝙿𝚛𝚒𝚌𝚎﹕ $50/𝙝𝙚𝙖𝙙

科學園8W分店, 科學園19W分店,

2021-02-19 271 views
工作好忙唔想排隊買飯,見到樓下多左部便當售賣機,緊係要試一試啦!便錢👍🏻👍🏻👍🏻便當價錢大概$40-62不等,以科學園其他餐廳既價位黎講,呢個價錢係正常價錢黎既!所以都係合理。速度👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻一日有6款便當選擇,我大概12:15到,見到6款齊哂!不過我食完飯大概1:15左右,八卦落去睇下,見到得番一至兩款,所以大家如果想多d選擇,記得要早少少去買呀!成個過程5分鐘都口唔洗就可以俾錢拎飯拎野飲,絕對係快夾妥!食物👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻今次我揀左個日式漢堡扒定食,一打開好驚喜,因為佢唔係一個頹飯,而係有好精緻既前菜,而且前菜一d都唔馬虎,紫薯甜蛋都好好食。至於主菜漢堡扒,冇腥味,食落有口感,好岩送飯呀!飯係選用日本珍珠米,食落唔硬兼有米香味,每一粒都非常飽滿,軟硬適中。成個便當好細心,餐具仲附有牙簽添。現階段都仲有一位姨姨會協助大家,好想讚一讚幫手既姨姨,唔單止介紹菜單清晰,仲好主動教大家點樣用部機👍🏻👍🏻非常nice!

便錢👍🏻👍🏻👍🏻

速度👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

食物👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

日式漢堡扒便當
Waiting Time
3 Minutes (TakeAway)
$60 (Lunch)
日式漢堡扒便當
  • 日式漢堡扒
2021-02-15 69 views
科學園必試便堂販賣機科學園成為全港第一個地方試行便堂自動販賣機,成個過程全自動冇人手操作,方便哂趕時間又唔想排隊嘅你。留意到原來一至五係有唔同嘅菜單,所以大家就算日日食都唔需要擔心食嘅嘢係一樣。今次叫咗鰻魚牛肉飯,飲品方面凍飲同熱飲都有得揀,而今次我就揀咗熱嘅罐裝粟米湯。先講吓成個便當,一打開已經好有驚喜,因為佢唔單只係有主菜,連前菜都放埋喺個便當入面。睇得出好細心嘅位置係為咗避免前菜同埋主菜撈埋一齊,所以每一份嘅前菜都係有紙裝住。前菜特別想講一講佢嘅甜蛋,識落唔單止好香蛋味而且好嫩!主菜方面鰻魚真係值得一讚,唔單止冇腥味,食落冇碎骨,而且燒汁亦都配合得恰到好處。至於牛肉方面雖然唔算係非常嫩既牛,不過肥瘦適中,好啱用嚟送飯!講到佢既飯,都係選用日本嘅珍珠米食落好有口感。如果大家趕時間又想感受下新科技,十分推薦大家黎試下!科學園成為全港第一個地方試行便堂自動販賣機,成個過程全自動冇人手操作,方便哂趕時間又唔想排隊嘅你。留意到原來一至五係有唔同嘅菜單,所以大家就算日日食都唔需要擔心食嘅嘢係一樣。今次叫咗鰻魚牛肉飯,飲品方面凍飲同熱飲都有得揀,而今次我就揀咗熱嘅罐裝粟米湯。先講吓成個便當,一
科學園必試便堂販賣機

如果大家趕時間又想感受下新科技,十分推薦大家黎試下!

如果大家趕時間又想感受下新科技,十分推薦大家黎試下!
2021-01-24 63 views
今日有job要係科學園搞,路過見到有部便當機好新奇,咁就不如試下~便當機幾創新,運輸帶配合可動平台穩穩地將個飯盒送到閘口,拎上手個溫度都幾暖。野飲都係日本牌子,仲有分凍暖櫃俾食客,都算幾貼心。便當外型都算精緻,飯盒盒身都係用環保物料整。我同事叫左大阪炒麵配章魚丸子燒~炒麵麵身爽口,少少彈牙,麵醬都幾香濃,配菜蔬菜脆卜卜增加口感層次,份量都算Ok,整體上唔錯。章魚小丸子食落煙軔綿密,章魚粒同配料都幾足料。跟餐配既味噌湯料都幾足,唔太鹹唔太淡,冬天飲暖笠笠。我就叫左一口牛配蒜香山賊燒醬汁~牛肉軟熟多汁,醬汁夠味幾香,非常下飯。日本珍珠米粒粒分明有咬勁,配菜種類好多,有竹輪、冬菇、蕃薯、椰菜等,配搭夠哂豐富。提子波子汽水氣夠多,味道偏甜但唔藥水,都幾好飲。日整體上販賣機性價比唔錯,買既過程又夠方便,值得一試

便當外型都算精緻,飯盒盒身都係用環保物料整。

我同事叫左大阪炒麵配章魚丸子燒~
章魚小丸子食落煙軔綿密,章魚粒同配料都幾足料。

跟餐配既味噌湯料都幾足,唔太鹹唔太淡,冬天飲暖笠笠。

我就叫左一口牛配蒜香山賊燒醬汁~

提子波子汽水氣夠多,味道偏甜但唔藥水,都幾好飲。日

整體上販賣機性價比唔錯,買既過程又夠方便,值得一試
2021-01-22 96 views
限聚令期間,外出吃飯成為了令人頭痛的事情,買外賣成為了我的日常。科學園這部自動飯盒售賣機,滿足了我在疫情期間購買外賣飯盒的愛好~ 快捷、免與人接觸、味道好。這部飯盒自動售賣機主售日式便當,名為和田便當,用的主要是日本食材。當天便當選擇有六款,天天不同。每天都會設一個全素食選擇,滿足不同人群的需要。便當可跟味噌湯或日本罐裝飲品,便當套餐價錢由$48起。是日跟家人各點了一盒便當,兩款便當不論是賣相或是味道都相當優質。札幌炒豚肉便當一打開便當,看到豚肉份量豐富,新鮮熱辣。豚肉煮得很嫩,味道亦不錯。便當配有蔬菜,促進飲食均衡。另有竹輪卷和甜蛋等配菜,令便當整體的賣相更吸睛。蒲燒鰻魚拼牛丼這便當的賣相更美,有蛋絲做配搭,感覺更日系。鰻魚和肥牛味道都很好,白飯是用日本米製作,粒粒晶瑩飽滿有咬口。每一飯盒都送一張贈劵,每五張可免費換一盒便當~

札幌炒豚肉便當

蒲燒鰻魚拼牛丼

每一飯盒都送一張贈劵,每五張可免費換一盒便當~

2021-01-13
$52 (Lunch)