2024-08-11 2311 views
嘻嘻😜今日同二哥撐邊爐腳🤗不過二哥話要一人一鍋嗰啲想考劉媽~ 無咁易~ 劉媽即安排去 #牛摩 🤗今次我哋order咗午市·阿古豚梅肉 大人$208/位👦🏻豬骨濃湯🐷肉味濃但不覺油膩👩🏻蟲草花雞白湯🐔濃郁雞湯加蟲草花 感覺很滋補今次全程主要係食😍阿古豚梅肉🍴豬脂甘甜 以為會好肥膩 但食落完全唔覺 仲好嫩滑 豬肉味濃精選牛肩胛🍴肥瘦均勻味道濃郁牛肌腹🍴以為會好有嚼力 但薄切後打邊爐 肉質細嫩 牛舌🍴爽口彈牙😋好吃羊卷肉🍴好香羊肉味但唔會覺得有臊味👍自助區食物飲品都係任食任飲#夏日消暑法寶 有日式和菓子、泡芙、啫喱、日式冷麵、沙津、福餅等比大家享用蔬菜丸類區都有30款蔬菜、丸類👍今期雪糕係芒果雪糕🍦最鍾意係佢有款配料比你加👩🏻👦🏻梗係全部都加啲啦😆@wagyumoreplus 牛摩 ( #沙田 )📍沙田橫壆街2-16號沙田中心3樓61-63號舖#牛摩 #放題 #任食 #打邊爐 #優惠 #火鍋 #wagyumore #wagyumoreplus #沙田美食 #lcty食誌
嘻嘻😜今日同二哥撐邊爐腳🤗
不過二哥話要一人一鍋嗰啲
想考劉媽~ 無咁易~
劉媽即安排去 #牛摩 🤗

蔬菜丸類區都有30款蔬菜、丸類👍
今期雪糕係芒果雪糕🍦
最鍾意係佢有款配料比你加
👩🏻👦🏻梗係全部都加啲啦😆

@wagyumoreplus 牛摩 ( #沙田 )
📍沙田橫壆街2-16號沙田中心3樓61-63號舖

Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
6 day(s) ago 0 views
今次我想同大家分享一間唔錯嘅火鍋放題☺️,就係我喺沙田中心嘅「牛摩」餐廳食嘅LV 4特級牛小排任食放題。呢間餐廳真係令人驚喜~~環境寬敞,裝潢時尚,無論係約埋朋友,定係家庭聚餐,都非常合適。✨一入去就感受到熱鬧嘅氣氛,服務員非常友善 落單qr code 落亦都好快😆我揀咗壽喜燒湯底 湯底香濃~ 將所有食材嘅鮮味都帶出嚟~特級牛小排肉質鮮嫩☺️☺️除咗牛小排之外,佢哋仲有其他唔同嘅肉類選擇,例如羊肉,味道都幾好👍👍👍而且,放題唔止有肉類,仲有好多款式嘅丸、蔬菜同菇,可以隨意搭配,整個餐點就更加豐富。🫡🫡除左牛小排,我都有試過佢哋嘅牛腹腱~相比起牛小排,會肉味濃郁,口感都唔錯~~甜品方面,「牛摩」都唔馬虎,有泡芙、朱古力雪糕等選擇,甜品味道清新,唔會太膩,非常適合作為餐後小食。飲品更係唔需要等,全部擺喺飲品櫃,隨時可以自己拎,真係方便之至😆😆總括來講 牛摩嘅LV 4特級牛小排任食放題真係值得推介,價錢合理,質素高,無論係肉類愛好者定係想同朋友享受一個愉快嘅聚會,呢度都絕對唔會令你失望☺️✨值得再戰

見餓餓哋,加多少少錢食Level 4 - 特級牛小排餐,呢個餐簡直係肉食控嘅福音~佢哋餐廳都幾多配搭同有多款湯底、海鮮同創意小食,仲有甜品任加toppings,整體體驗絕對超值。湯底推薦港式番茄薯仔湯:湯底酸甜適中,蕃茄味鮮濃,帶有蔬菜甘甜,特別適合用嚟涮牛肉或者海鮮,能夠提升食材鮮味。食到最後都係咁濃番茄味啊!蟲草花雞白湯:湯底清甜香濃,有好多蟲草花,而且雞味好濃,特別適合喜歡濃香湯底嘅朋友。配搭豬肉或者雞肉食,味道好夾!特級牛小排特級牛小排係Level 4任食餐嘅亮點,肉質鮮嫩,油花分佈均勻。牛小排牛味重,食到有啲味有嚼勁,非常值得一試。建議搭配港式番茄湯底,味道更加突出。建議叫埋溫泉蛋,點牛肉食係超級好味!海鮮與配料帆立貝:帆立貝肉質鮮嫩,涮煮時間短就可以食到海洋嘅鮮味,非常推薦。蟹籽墨魚滑:帶有濃郁嘅墨魚香氣,加入湯底後吸滿湯汁,口感彈牙,蟹籽仲會喺口中爆開,增添咗層次感。特色小食日式章魚燒:外皮微脆,內裏綿軟,加上章魚粒嘅咬口,帶有日式風味,係一道有趣又好味嘅小食。雞皮餃子:雞皮包裹住肉餡,外面的雞皮酥脆,口感非常特別。紫金地瓜丸:外層帶有微微嘅紫薯香氣,炸得外脆內糯,味道甜

湯底推薦

特級牛小排
海鮮與配料

特色小食
雞皮餃子:雞皮包裹住肉餡,外面的雞皮酥脆,口感非常特別。
紫金地瓜丸:外層帶有微微嘅紫薯香氣,炸得外脆內糯,味道甜而不膩,係一款非常適合餐中或者餐後享用嘅小食。

甜品:朱古力雪糕(任加toppings)
餐後甜品係朱古力雪糕,朱古力味濃郁,為整餐畫上完美句號。雪糕仲可以任加toppings,例如美祿脆脆、粟米片同棉花糖,增添脆口口感🍦🍫

牛摩嘅Level 4 - 特級牛小排餐好推介大家試試,從湯底、肉類到配料、甜品都真係唔錯,特別係牛小排同湯底係整個用餐體驗嘅highlight。如果你係火鍋愛好者,呢間餐廳絕對唔可以錯過!
2025-01-07
2025-01-08 0 views
Wagyu More is a haven for beef lovers seeking a premium dining experience. Priced at around 250 per person for their delectable beef hotpot, the restaurant offers top-notch beef quality that is sure to satisfy even the most discerning palates. The spacious and inviting ambiance sets the stage for a memorable meal, complemented by the freshness of their ingredients. The polite and attentive staff add to the overall dining experience. With a unique setup of one hotpot per person for cooking, Wagyu More allows diners to savor the flavors at their own pace. The extensive variety of food choices ensures there is something for everyone, making it a must-visit destination for a truly indulgent hotpot feast.
Beef  hotpot  set
2024-01-29
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
Beef  hotpot  set
人氣120分鐘火鍋放題🥘肉類美食連自助放題區超過25款美食🤩設有不同等級的牛肉供客人選擇🐮也有炸日式餃子、日式章魚燒及炸雞軟骨😋多款新鮮牛肉也是即叫即刨🥩包括極品美國牛小排、SRF美國和牛、美國極上黑豚肉、牛板腱及美國特選牛肩肉、滿滿油花,鮮嫩牛香十足😙必試人氣博多美人骨膠原啫喱雞白湯🍲湯底造型超可愛😈慢慢煮溶成為香甜好味的雞白湯😍美味湯底更會令牛肉鮮味更突出🤤溫泉玉子牛摩飯也是誠意推介🍚秘製莎莎醬配上足料美國免治牛肉🐂伴暖暖溫泉蛋,蛋汁豐富,超惹味🤩
人氣120分鐘火鍋放題🥘
肉類美食連自助放題區超過25款美食🤩
設有不同等級的牛肉供客人選擇🐮
也有炸日式餃子、日式章魚燒及炸雞軟骨😋

多款新鮮牛肉也是即叫即刨🥩
包括極品美國牛小排、SRF美國和牛、
美國極上黑豚肉、牛板腱及美國特選牛肩肉、
滿滿油花,鮮嫩牛香十足😙

必試人氣博多美人骨膠原啫喱雞白湯🍲
湯底造型超可愛😈
慢慢煮溶成為香甜好味的雞白湯😍
美味湯底更會令牛肉鮮味更突出🤤

溫泉玉子牛摩飯也是誠意推介🍚
秘製莎莎醬配上足料美國免治牛肉🐂
伴暖暖溫泉蛋,蛋汁豐富,超惹味🤩
  • 極品美國牛小排
  • 美國極上黑豚肉
  • 美國特選牛肩肉
  • 溫泉蛋牛摩飯
2025-01-02 0 views
$1xx起,尤其會員優惠日的日子更抵😎(75折!簡簡單單一人一鍋,任食肉、海鮮、菜、甜品選了lv3 的套餐 阿古豚梅肉另外還包括了羊肉、雞肉、牛肩胛、帆立貝、墨魚滑等等,非常足夠肉類少脂肪,口感不及雪花和牛來得引人入勝,但油膩感低,較健康之餘,不易飽滯特別建議多點幾個溫泉蛋,拌肉拌菜都十分好吃😍地瓜丸、一口芝士等小吃都不錯甜品中 特別推薦 焦糖布甸福餅🤤🤤有還原到焦糖布甸的感覺😍我一個人吃了三粒

$1xx起,尤其會員優惠日的日子更抵😎(75折!

簡簡單單一人一鍋,任食肉、海鮮、菜、甜品
選了lv3 的套餐 阿古豚梅肉

特別建議多點幾個溫泉蛋,拌肉拌菜都十分好吃😍

地瓜丸、一口芝士等小吃都不錯

2024-12-23 338 views
✨近排天氣凍咗好多,最啱就係食火鍋暖吓身,今日約咗好朋友一齊黎食午市火鍋。✨喺門口嘅餐牌見到有和風定食午餐,限時一個鐘;而午市放題就有90分鐘。因為想坐耐啲就同朋友叫咗🥘LV.1升級牛肌腹自助火鍋放題$138🥘,湯底我叫左蕃茄薯仔湯,朋友就叫咗蟲草花雞白湯。✨雖然係叫左餐牌入面最平價嘅牛肌腹肉🥩,但質素一啲都唔差,每片牛肌腹都切大大塊又薄薄的,淥幾秒就食得。食落又都唔會有筋,冇乜肥膏,我同朋友都點咗幾round。另外仲可以任點豬肉同雞肉添。自助區:✨火鍋配料眼睇都有超過30款,有菜🥬、有瓜🥒🥕🌽、有丸類🍢、菇類🍄、仲有好正嘅蜂巢豆腐等等;✨飲品櫃有兩格🧃;醬料都區都成10款醬料。✨沙律同甜品櫃有我最鍾意食嘅泡芙、日式和果子🍡同啫喱。✨最吸引仲有部雪糕機🍨,仲可以落啲脆脆向雪糕上面添。✨百零蚊食到個全食火鍋放題,其實真係好抵👍🏼#牛摩 #放題 #任食 #打邊爐 #優惠 #火鍋 #wagyumore #wagyumoreplus

自助區:

✨飲品櫃有兩格🧃;醬料都區都成10款醬料。

✨沙律同甜品櫃有我最鍾意食嘅泡芙、日式和果子🍡同啫喱。

✨最吸引仲有部雪糕機🍨,仲可以落啲脆脆向雪糕上面添。

✨百零蚊食到個全食火鍋放題,其實真係好抵👍🏼

2024-12-19
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$138 (Lunch)
  • 星級牛肌腹
2024-12-09 556 views
牛摩近日同安記做聯乘,出左個M9+和牛x蟹皇鮑魚火鍋放題,90分鐘可以任食M9+和牛同埋安記江蘇蟹皇溏心鮑!湯底我地揀左昆布湯和港式蕃茄薯仔湯,昆布湯底夠哂日式,蕃茄薯仔湯味道估唔到咁濃味,酸酸甜甜,加上薯仔好綿又夠甜,非常正!食物方面,有前菜、壽司可以係自助區拎,另外仲有溫泉蛋、一口芝士、枝豆等小食可以係網上點單!火鍋配料除左有和牛,仲有多款牛肉、豚肉、羊肉、雞件可以點!和牛牛肉味道濃郁!蟹皇溏心鮑魚口感煙韌,蟹皇滿滿!自助區亦有多款蔬菜、丸類可以選擇!飲品亦有多款可以選擇!
自助區亦有多款蔬菜、丸類可以選擇!飲品亦有多款可以選擇!
2024-11-05
2024-12-05 450 views
特級牛小排質地鮮嫩,肉質肥瘦相間,口感滑順。經過火鍋煮制後,肉質仍能保持多汁,咀嚼時能感受到肉的鮮美和彈性,讓人一試難忘。阿古豚梅肉的油脂豐富,肉質柔軟,煮後的味道鮮美,帶有淡淡的甘甜感,特別適合搭配清淡的湯底。精選牛肩胛的肉質更有嚼勁,風味濃郁,適合喜歡肉感的人士。經過火鍋煮制後,肉質依然保持彈性。星級牛肌腹的肉質鮮嫩,油花分布均勻,口感滑順,煮後能保持多汁,是火鍋中非常受歡迎的選擇。牛舌肉質細膩,經過火鍋煮制後更顯嫩滑,與湯底的結合讓其風味更加突出,咀嚼時帶有獨特的口感。除了各款肉類,亦有不同食材任食,非常豐富。博多美人骨膠原啫喱雞白湯湯底濃郁而香滑,膠原蛋白的添加使湯汁更加養生。湯底清甜,帶有雞肉的鮮香,十分適合搭配各類食材,讓整體味道更加豐富。港式番茄薯仔湯底可口,番茄的鮮美與薯仔的綿密相結合,帶來清新的口感,適合喜歡清淡風味的人士,能夠中和肉類的油膩感。共有九款湯底選擇。 #牛摩 #放題 #任食 #打邊爐 #優惠 #火鍋 #wagyumore #wagyumoreplus

2071 views

除了各款肉類,亦有不同食材任食,非常豐富。

共有九款湯底選擇。

2024-11-23 372 views
確認了的訂枱都可以突然取消,理由是滿座,如果是滿座的話,但為什又開放訂枱?為什麼又確認?如果是重視客人的話,電話通知一聲也可以,當到了門口才知道被取消後,職員毫無表情,只是重複取消的決定,非常差的體驗,這反映這間餐廳和背後的集團管理一團糟!
2024-11-23
90分鐘火鍋放題🤤鮑魚及火鍋都是任食還有多款飲品、甜品、火鍋配料$308一位💥性價比非常之高,超滿足😝放題主打之一安記江蘇蟹皇溏心鮑🍬嚴選江蘇蟹皇秘製成蟹皇醬,味鮮而濃郁與爽彈的鮑魚肉相得益彰💖另一主打 M9+ 和牛肉心❤️有著漂亮的肉色和雪花紋路輕輕入鍋涮幾涮,肉質細膩柔軟😚湯底方面博多美人骨膠原啫喱雞白湯造型相當可愛吸睛🤩🐮鮮嫩雞件熬煮而成的雞白湯,味濃鮮美😙長野蘋果湯的香甜氣息相當怡人涮肉更是清甜可口😆
90分鐘火鍋放題🤤
鮑魚及火鍋都是任食
還有多款飲品、甜品火鍋配料
$308一位💥性價比非常之高,超滿足😝

放題主打之一
安記江蘇蟹皇溏心鮑🍬
嚴選江蘇蟹皇秘製成蟹皇醬,味鮮而濃郁
與爽彈的鮑魚肉相得益彰💖

另一主打 M9+ 和牛肉心❤️
有著漂亮的肉色和雪花紋路
輕輕入鍋涮幾涮,肉質細膩柔軟😚

湯底方面
博多美人骨膠原啫喱雞白湯
造型相當可愛吸睛🤩🐮
鮮嫩雞件熬煮而成的雞白湯,味濃鮮美😙

長野蘋果湯的香甜氣息相當怡人
涮肉更是清甜可口😆
2024-09-30 1377 views
約咗朋友去沙田食飯原來沙田中心嗰邊有牛摩🤤A5日本和牛全日半價所以今晚就食火鍋🍲一人揀一個湯底,我哋揀咗博多美人雞白湯底同壽喜燒湯底雞白湯好可愛,真係有一舊骨膠原喺度咁🐮🤣壽喜燒湯底真係好適合食牛肉🥹全晚主攻A5和牛、牛小排😎Encore幾次質素都keep到👍🏻抵讚!除咗牛肉,海鮮生蠔都係我哋食得最多🤣任食好正呀🥹熟食都唔錯,炸物雞塊、雞軟骨同章魚小丸子都好好食😋食到超級飽最後食埋朱古力泡芙同芒果雪葩做甜品🍨
約咗朋友去沙田食飯
原來沙田中心嗰邊有牛摩🤤

A5日本和牛全日半價
所以今晚就食火鍋🍲

一人揀一個湯底,我哋揀咗博多美人雞白湯底同壽喜燒湯底
雞白湯好可愛,真係有一舊骨膠原喺度咁🐮🤣
壽喜燒湯底真係好適合食牛肉🥹

全晚主攻A5和牛、牛小排😎
Encore幾次質素都keep到👍🏻
抵讚!

除咗牛肉,海鮮生蠔都係我哋食得最多🤣
任食好正呀🥹

熟食都唔錯,炸物雞塊、雞軟骨同章魚小丸子都好好食😋

食到超級飽最後食埋朱古力泡芙同芒果雪葩做甜品🍨

2024-09-12 1544 views
之前同一大班朋友去完離島玩, 都有食過呢間牛摩, 覺得好食, 朋友話而家做緊A5日本和牛, 買一送一, 人均200幾, 抵食, 一定要黎食啦! 我地叫左壽喜燒湯底和特濃沙爹湯底, 一人一鍋, 好爽!重點A5日本和牛出場, 一望色澤鮮紅, 條紋清晰, 肥瘦均勻, 厚薄剛好, 高質和牛, 有牛味~除左重頭戲, 呢道任食35款美食, 例如不同肉類, 海鮮, 蝦滑, 蔬菜、冷盤, 丸類, 小食, 選擇十分多和豐富, 我地又點會放過呢, 不過我都係主要食牛, 至愛, 哈哈~而飲品甜品自助區可以加$30就有啦~ 最後食埋個新推出的芒果雪葩, 食落好香芒果味, 涼透心, 真係大滿足!

我地叫左壽喜燒湯底和特濃沙爹湯底, 一人一鍋, 好爽!

而飲品甜品自助區可以加$30就有啦~

2024-09-09
$318 (Dinner)
  • A5日本和牛
之前都有食過牛摩其他分店但係對於沙田分店第一印象真係好好👍首先攞飛嘅時候男性服務員已經好有禮貌同我哋講預計等幾耐 等我哋有個心理準備 (等咗大概10分鐘)坐低嘅時候都有向我哋介紹點樣落單(QR code落單 最簡單)聽落好似好普通但係當佢真係好好態度同你講嘅時候今時今日喺飲食業嚟講真係好少見😙今日特別為咗個和牛半價 所以嚟到沙田食自助區有蔬菜、飲品、冷盤選擇都非常豐富但係今日嘅主角就係佢A5和牛無限追加厚薄程度剛剛好因為牛肉太薄會冇得質感牛肉都非常之高質 人均200幾蚊左右 好高質當中湯底揀咗壽喜燒湯底和麻辣鴨血湯底 一人一鍋當然 都要配返其他火鍋配料啦但係我哋主要嚟講都係食牛肉為主其他配料包括咗各種肉類 🍖最鍾意一定係海鮮啦廣島蠔 、蝦滑我都追加咗好多另外都嗌咗少少炸物即叫即炸 好香口啊
之前都有食過牛摩其他分店
但係對於沙田分店第一印象真係好好👍
首先攞飛嘅時候
男性服務員已經好有禮貌同我哋講
預計等幾耐 等我哋有個心理準備
(等咗大概10分鐘)
坐低嘅時候都有向我哋介紹點樣落單
(QR code落單 最簡單)
聽落好似好普通
但係當佢真係好好態度同你講嘅時候
今時今日喺飲食業嚟講真係好少見😙

今日特別為咗個和牛半價 所以嚟到沙田食

自助區有蔬菜、飲品、冷盤
選擇都非常豐富

和麻辣鴨血湯底 一人一鍋

當然 都要配返其他火鍋配料啦
但係我哋主要嚟講都係食牛肉為主

其他配料包括咗各種肉類 🍖
最鍾意一定係海鮮啦廣島蠔 、蝦滑
我都追加咗好多

另外都嗌咗少少炸物

即叫即炸 好香口啊

• A5和牛
  • 廣島蠔
2024-08-21 1118 views
♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡ 沙田 - 牛摩 ♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡‎ 『$200都唔洗嘅晚市任食火鍋』呢日經過沙田中心牛摩好想打邊爐呢 之前已經見到好多人去食呢間原來豐儉由人 有平有貴睇你嗌乜嘢餐呢度特式就係一人一鍋自己揀選自己喜愛嘅湯底麻辣 / 蕃茄 / 豬骨 / 雞白湯 / 昆布 / 壽喜燒或者可以加$10升級蘋果湯/ 麻辣鴨血湯不嬲慳家嘅我,今次試咗LV1 星級牛肌腹呢個係最平嘅plan埋單都係百零蚊超抵呀其實放題入邊嘅選擇都仲有雞肉豬肉同埋牛肉再加上出面有唔同嘅蔬菜、麵食任拎任食仲有甜品、飲品供應覺得價錢抵到爛呀◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.📍沙田橫壆街2-16號沙田中心3樓61-63號舖喜歡我嘅分享:請follow, like and share @elaine.eat 🔎冇頭緒:#elaineeat🔎發掘同區美食:#ee沙田🔎發掘同類美食:#ee火鍋@MAPHK2021#hkfoodie #hkfoodblogger #instafood #hkblogger #hkkol #烤魚推薦 #沙田美食#牛摩 #放題 #任食 #打邊爐 #優惠 #火鍋 #wagyumo

『$200都唔洗嘅晚市任食火鍋

呢個係最平嘅plan
埋單都係百零蚊
超抵呀

其實放題入邊嘅選擇都仲有雞肉豬肉同埋牛肉
再加上出面有唔同嘅蔬菜、麵食任拎任食
仲有甜品、飲品供應
覺得價錢抵到爛呀

◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.
📍
沙田橫壆街2-16號沙田中心3樓61-63號舖