2024-10-29 541 views
香蒜雪花蟹肉手工意粉 $118超抵食😍手工意粉口感真係好唔同,煙煙韌韌,有少少似食緊伊麵,但係彈牙好多!!佢配啲汁一齊食,超正呀!!啲蟹肉多到好似蒜片咁一大舊😙好有鮮味同咸香味👍🏼👍🏼有誠意呀!!日本黑毛豬鞍架伴蘋果醬配薯菜 $188里個係一個set dinner黎,配餐湯(超正,今晚係磨菇湯,好有口感,咬到一粒粒好細菇,仲要好creamy!!!😍)仲有牛油多士,都幾硬幾脆㗎,點湯食啱哂☺️主菜黎啦!黑毛豬切開入面係好粉嫩,一啲都唔乾仲好juicy,特別係有少少肥肉嗰個位,入口即溶咁☺️好高質呀!一塊都幾大㗎,再配蘋果醬就無咁油膩感,一齊食香香甜甜!薯菜亦都好有心思,係相對比較健康啲嘅蕃薯條,比較硬淨啲👍🏼菜有沙律菜同一齊烤嘅西蘭花翠玉瓜,有2種食法😍餐仲包杯飲品,要杯凍果茶!飲完舒服哂👍🏼👍🏼焦糖香蕉朱古力窩夫伴雪糕 $48正常叫要$68,晚餐追加就平好多!!超好食,個窩夫好重牛油味,香蕉用蕉糖燒過,表面好脆卜卜,仲有朱古力雪糕係面😍😍好開心吖!!士多啤梨香蕉乳酪 $48食到有士多啤梨粰係入面😳鮮打!!好smooth好飲好fresh!!!如果飲咖啡嘅人,一定要試下佢招牌咖啡,好似好正呀😳
香蒜雪花蟹肉手工意粉 $118

日本黑毛豬鞍架伴蘋果醬配薯菜 $188

主菜黎啦!

餐仲包杯飲品,要杯凍果茶!飲完舒服哂👍🏼👍🏼

焦糖香蕉朱古力窩夫伴雪糕 $48

士多啤梨香蕉乳酪 $48

如果飲咖啡嘅人,一定要試下佢招牌咖啡,好似好正呀😳而加新開有promotion,去到31/10有得+$10早上free flow 咖啡,夜晚 +$20有free flow 啤酒!好抵,約朋友啱哂👍🏼👍🏼
  • 日本黑毛豬安配蘋果醬
放假落雨惟有近近地去食個brunch,唔使出户外嘅荷里活商場就啱哂。呢間wake up 都算新,好似係頂咗Hokkaido farm嚟做。 見佢個午餐menu都幾吸引,70幾蚊嘅價錢有餐湯、餐包同嘢飲,仲有得add on 加錢換小食,一於試試佢。💁🏻‍♀️王牌鮮茄芝士焗豬扒飯 HKD78個飯有用蛋炒底,幾香,豬扒都夠淋,鮮茄醬汁好濃味,撈飯一流💁🏻‍♀️香蒜鮮蝦橄欖油炒意粉 HKD88我朋友試的,食咗一啖,哇,意粉好入橄欖油、蒜味😍蝦係冰「鮮」蝦,都唔意外,不過都睇得出佢有醃過💁🏻‍♀️薰衣草蜜糖桂花茶(套餐+28)由於本人養生,重本啲加28蚊飲吓花茶,佢唔係果啲茶包就咁浸水,真係茶包+薰衣草+蜜糖,真村實料,幾好,仲要好大壺。2 個女仔share 都好啱。整體用餐體驗不錯,店員有禮,下次要試吓佢出名嘅wake up 咖啡。

💁🏻‍♀️王牌鮮茄芝士焗豬扒飯 HKD78
個飯有用蛋炒底,幾香,豬扒都夠淋,鮮茄醬汁好濃味,撈飯一流

💁🏻‍♀️香蒜鮮蝦橄欖油炒意粉 HKD88

💁🏻‍♀️薰衣草蜜糖桂花茶(套餐+28)

王牌鮮茄芝士焗豬扒飯
薰衣草蜜糖桂花茶(套餐+28)
香蒜鮮蝦橄欖油炒意粉
王牌鮮茄芝士焗豬扒飯
薰衣草蜜糖桂花茶(套餐+28)
香蒜鮮蝦橄欖油炒意粉
原來係荷里活廣場有間幾有驚喜嘅西餐廳,一直都以為呢啲大型廣場全部餐廳都係連鎖餐廳,今日竟然發現到呢間低調得來環境同嘢食都幾吸引嘅西餐廳就忍唔住入去試吓!食物嘅款色非常多,無論係意粉、飯、漢堡包、扒你諗到嘅咩都有,我哋嗌咗個燒伊比利亞有骨黑毛豬鞍配黑椒汁伴薯菜,呢個豬鞍真係必食,厚有成四cm咁厚,啖啖肉,啖啖都爆汁,而且入口口嫩滑,豬味都好濃郁,幾有驚喜!另外我哋仲嗌咗個dinner set for one,呢個set都幾抵食,百零蚊包個餐包、餐湯、嘢飲、前菜同埋主食,仲要質素都唔錯,連餐包都係熱辣辣上嘅,前菜我哋揀咗水牛雞翼,入口都幾嫩滑,幾好食,主菜我哋就揀咗原條香草鹽燒鮮魚,條魚煎得啱啱好,外皮煎到金黃色脆卜卜,外脆內軟,入口即溶,非常新鮮!

2024-11-09 0 views
睇翻OR先知呢間餐廳原來係新開嘅。新餐廳嚟講算殘舊。個人應為食物、服務質素同茶餐廳差不多,衛生都麻麻。本來係冇興趣試呢一間,但因為隔籬嗰間好多人排隊就求其揀一間,點知…無下次

2024-11-09
Type of Meal
Lunch
2024-11-08 0 views
在荷里活廣場行街街,見到一間新餐廳WAKE UP,光鮮亮麗,裝修好有田園風格,金黃色的蘆葦草漂亮又起了屏封作用,非常創意聰明。👍👍餐廳不但開闊,還有溫暖的陽光照曬,感覺很舒服,自然而然地走了進去,享受一個溫暖的午餐。🌞參考了開飯網上的資料,兩人各選一個餐,分甘同樂。😋😋燒伊比利亞有骨黑毛豬鞍🐷$268超大超厚的豬🐷鞍,烤得剛剛好,不焦不柴,肉厚汁豐,可蘸黑椒汁,我又要了一份黃介辣,配豬鞍肉更好,錦上添花。🌹配菜還有炸新鮮薯條,翠玉瓜,西蘭花,小番茄,沙律菜,份量超足。😘😘8層和牛芝士漢堡🍔配薯條🍟$188內容豐富多彩,有雙層和牛🐮漢堡肉,吉列茄子,洋蔥,蘑菇,芝士,番茄🍅,還有沙律菜,疊得高高的漢堡包🍔非常吸睛,誘惑非常,看到就食欲滿滿,加上溫暖的陽光,田園的環境,這一餐真滿足。😋😋

金黃色的蘆葦草漂亮又起了屏封作用,非常創意聰明。👍👍

參考了開飯網上的資料,兩人各選一個餐,分甘同樂。😋😋

燒伊比利亞有骨黑毛豬鞍🐷$268
超大超厚的豬🐷鞍,

8層和牛芝士漢堡🍔配薯條🍟$188
內容豐富多彩,

2024-11-07 0 views
今日路經荷里活廣場,行一轉竟然開左好多新餐廳。 見到2樓呢間Wake Up門面就好吸引,就同朋友入去試下。 坐底店員都好好招呼,問佢地有咩推介,原來都有幾多野好食。 好似焗豬扒飯跟秘製醬炒飯底,加$15仲有招牌wake up咖啡; 和牛Burger 有8層和牛芝士漢堡,有足8層材料,吉列茄子,白菌,洋蔥,蕃茄,雙層牛,芝士; 香蒜雪花蟹肉手工意粉; 同燒伊比利亞有骨黑毛豬鞍。 聽佢咁介紹我對厚切豬鞍有興趣啲,朋友就叫左個秘製烤無激素春雞半隻配鮮茄雜菜意粉。 套餐跟埋手工麵包,湯同茶,好豐富。 無激素春雞半隻都幾大,而且切開都好多件,好嫩滑,又夠香。 而厚切豬鞍真係好厚,似係慢煮既質感,厚得黎好嫩口爽化,配埋特製蘋果醬真係好正。 最後食埋佢地既椰子雪芭,超香椰子仲要好大件。 呢個雪芭真係不得了,必食。呢間餐廳真係好高質,下次要再黎食先。
呢間餐廳真係好高質,下次要再黎食先。
2024-11-06
Type of Meal
Dinner
2024-11-03 332 views
荷里活廣場開咗幾間新餐廳其中一間就係wake up 格局基本同前身冇咩分別,感覺比較悠閒晚餐set隨餐有餐湯,餐包同飲品升級叫左佢地杯招牌咖啡(+$15)味道非常香濃甘醇,口感細滑是日餐湯/餐包安格斯燒烤汁和牛漢堡配薯條麵包厚身鬆軟,漢堡扒口感有肉汁薯條炸得香脆,份量都幾足日本黑毛豬鞍架伴蘋果醬配薯菜 黑毛豬鞍好厚身,舖滿香甜蘋果醬多一份滋味香蒜雪花蟹肉手工意粉蟹肉份量好多,用料唔馬虎手工意粉口感不錯值得一試!

荷里活廣場開咗幾間新餐廳
其中一間就係wake up
格局基本同前身冇咩分別,感覺比較悠閒

晚餐set
隨餐有餐湯,餐包同飲品
升級叫左佢地杯招牌咖啡(+$15)
味道非常香濃甘醇,口感細滑

是日餐湯/餐包

安格斯燒烤汁和牛漢堡配薯條
麵包厚身鬆軟,漢堡扒口感有肉汁
薯條炸得香脆,份量都幾足

日本黑毛豬鞍架伴蘋果醬配薯菜
黑毛豬鞍好厚身,舖滿香甜蘋果醬
多一份滋味

香蒜雪花蟹肉手工意粉
蟹肉份量好多,用料唔馬虎
手工意粉口感不錯

值得一試!
2024-10-29 331 views
呢間荷里活廣場新開嘅西餐廳,之前10月2日-10月8日期間中午免費派咖啡, 有幸免費獲得一杯, 味道覺得唔錯。今晚要捱夜趕工又黎開呢頭,即刻諗起呢間餐廳,發現佢10月9日-10月31日期間做緊另一推廣, 早餐時段加$10可以任飲咖啡,晚餐時段加$20蚊可以任飲啤酒,超級扺, 輕鬆實現咖啡自由同啤酒自由。香蒜雪花蟹肉手工意粉($118)蟹肉份量好多,充滿成碟意粉,手工意粉亦係美味關鍵,比平時既乾意粉更掛汁,口感亦既有嚼勁又帶點軟綿, 整碟意粉滿滿蟹鮮味及蒜香味。燒伊比利亞有骨黑毛豬鞍配黑椒汁伴署菜($268)黑毛豬鞍好厚身,足足有4cm厚,豬鞍鮮嫩多汁,肉質彈牙適中,肉味濃郁。店員特別介紹豬既選材高質,伊比利亞黑毛豬都係食橡樹果大,所以豬肉帶有獨特榛子香氣,脂肪滲透肉內。招牌Wake Up咖啡(餐餐加$15)呢杯Wake Up咖啡係餐廳既招牌,味道非常香濃甘醇,入口瞬間覺得醒神,重點係味道回甘,飲完依然有餘韻。焦糖香蕉朱古力窩夫伴雪糕($62)朱古力窩夫較為鬆軟,香蕉外層嘅薄脆焦糖令香蕉外脆內軟,再配上雪糕,整體口感味道都不錯,但不太驚艷。

香蒜雪花蟹肉手工意粉($118)

燒伊比利亞有骨黑毛豬鞍配黑椒汁伴署菜($268)

招牌Wake Up咖啡(餐餐加$15)

焦糖香蕉朱古力窩夫伴雪糕($62)

位於荷里活廣場嘅Wake Up,而家做緊新張優惠,早午市+$10任飲咖啡,晚市+$20任飲啤酒!優惠做到31/10!Beer Free Flow $20任飲日本札幌罐裝啤酒,正!晚市套餐附是日餐湯、手工麵包、凍果茶,價錢由$100起,加$15就可以升級做招牌WAKE UP咖啡,都幾經濟!安格斯和牛漢堡配薯條 $128漢堡扒口感都幾軟淋,而且有肉汁!麵包厚身鬆軟,幾好!薯條炸得夠香脆!燒澳洲和牛肉眼扒伴薯菜 $268一上菜就有好香郁嘅和牛油脂香氣!肉眼扒夠大塊,足10oz!燒汁超惹味!WAKE UP 咖啡 +$15招牌咖啡,即磨咖啡豆,特別香!

Beer Free Flow $20
任飲日本札幌罐裝啤酒,正!

安格斯和牛漢堡配薯條 $128

燒澳洲和牛肉眼扒伴薯菜 $268

WAKE UP 咖啡 +$15
招牌咖啡,即磨咖啡豆,特別香!
2024-10-24 425 views
荷里活廣場近排開左間新既西餐廳Wake Up見到晚市都幾多人食,決定入去試下香蒜雪花蟹肉手工意粉 $118手工意粉好彈牙,有咬口,有勁多蟹肉,個sauce都好香日本黑毛豬鞍架伴蘋果醬配薯菜 $188豬鞍架勁厚,不過岩岩熟所以唔會鞋,控制得岩岩好,薯條都好香脆追加左一份水牛雞翼$30好惹味有小小辣,餸酒一流牛油果乳酪 $40好豐富既牛油果香味,十分滿足Wake Up Coffee $15呢杯咖啡非常值得一試,有炭燒香味,真係可以令人wake up+$10 早餐時段任飲咖啡晚市+$20仲有任飲啤酒tim
荷里活廣場近排開左間新既西餐廳Wake Up
見到晚市都幾多人食,決定入去試下

香蒜雪花蟹肉手工意粉 $118
手工意粉好彈牙,有咬口,有勁多蟹肉,個sauce都好香

日本黑毛豬鞍架伴蘋果醬配薯菜 $188

追加左一份水牛雞翼$30
好惹味有小小辣,餸酒一流

牛油果乳酪 $40
好豐富既牛油果香味,十分滿足
Wake Up Coffee $15

+$10 早餐時段任飲咖啡
晚市+$20仲有任飲啤酒tim
2024-10-23 503 views
阿女放假同我去鑽石山荷里活廣場行下,之後同我去一廣場一間新開嘅餐廳食晚餐,WAKE UP 裝潢清新高雅,座位寬敞舒適。提供高質西餐食物。新開張有優惠:2/10 - 8/10 中午免費派咖啡9/10-31/10 早餐時段+10元任飲咖啡;  晚市加20元任飲啤晚餐餐牌都有好多選擇,包括主菜、餐湯、手工麵包、餐茶今日餐湯係粟米忌廉湯,味道濃郁,口感creamy!手工麵包塗上牛油,香脆可口。餐茶叫咗凍檸茶,檸檬芳香清新,茶味香醇濃郁,甜度適中,味道層次分明。日本黑毛豬安架伴蘋果醬配薯菜:豬安架肉質緊緻多汁、口感柔軟有彈性,配蘋果醬滋味甘甜鮮美、脂肪清爽不黏膩。薯條係即炸,香脆可口。雙重芝士焗海鮮飯:海鮮份量十足,新鮮彈牙,加上雙重芝士焗,味道更濃更惹味!秘製香草即烤原隻無激素燒春雞伴薯菜:無激素春雞都好大隻,烤至金黃色原隻上枱,雞皮薄脆,口感較為緊實,有一定的嚼勁,肉質較為彈牙,點些燒汁調味,味道更佳。

新開張有優惠:
2/10 - 8/10 中午免費派咖啡

晚餐餐牌都有好多選擇,包括主菜、餐湯、手工麵包、餐茶

今日餐湯係粟米忌廉湯,味道濃郁,口感creamy!
手工麵包塗上牛油,香脆可口。

1K
2024-10-21 506 views
👧🏻😋👅🍽✨新張朝啡夕酒概念店-🌾 荷里活新開西餐面積好大, 座位闊落舒適, 以禾草裝飾, 感覺放鬆-🍝 晚市套餐 $98 / $138💯BB波菜苗栗子南瓜手工扁意粉: 忌廉汁好香滑, 雖然係素食但加左香甜栗子粒同南瓜, 再用黑椒炒香食落都好豐富💯焗北海道元貝釀蟹肉野菜鮮茄意粉: 拉絲芝士填滿左元貝, 配上番茄意粉清清已足夠鮮甜-🍱 套餐包括✨是日餐湯係洋蔥湯仲有大量煮到勁腍既洋蔥絲, 仲有少少黑椒粒帶出清甜味; 手工麵包外脆內軟熱辣辣✨配凍果茶唔使加錢, 唔會太甜有少少果粒; 另外可加$15轉招牌 Wake Up Coffee, 而家仲做緊加$20 任飲Sapporo啤酒✨自家製芒果千層蛋糕 套餐追加 +$28 好多層好鬆軟, 鮮芒果肉同果醬酸酸甜甜平衡 heavy既 cream -🍔 8層和牛芝士漢堡 配薯條💯 8層咁高都係要逐層分開食🤣 但醬汁做得好成件事都好融和💯雙層牛肉厚身多肉汁, 多層配料都好特別, 尤其是炸茄子同白菌好juicy好特別-
👧🏻😋👅🍽✨

套餐包括

🍔
8層和牛芝士漢堡 配薯條
💯 8層咁高都係要逐層分開食🤣 但醬汁做得好成件事都好融和

#mochicouple_hk鑽石山搵食團超値lunch set😋😋 Wake UP☀️ 🎈午市套餐包💫手工麵包 同💫 是日餐湯🥣仲包檸檬茶/檸檬水/奶茶凍果茶🥰 環境舒適、好開陽、坐得好舒服😇 而且餐廳服務員態度好好☺️☺️之前2/10 - 8/10 中午免費派咖啡😛mochi couple miss咗🥲❣️而家有個新推廣優惠:9/10-31/10 +$10 早餐時段任飲咖啡; +$20 晚市任飲啤酒———————————————1️⃣ 皇牌鮮茄芝士焗豬扒飯😋($78)冇睇錯🙂係$78😂好抵🤪點先係一份好的番茄焗豬扒飯?首先講講塊豬扒!一定要啖啖嫩滑而軟腍😜唔洗一定厚切既😝 呢間啲豬扒入口有焦香味😎 之後講下個飯!要係鑊氣金黃炒飯🥰同有大量番茄醬汁同鮮蕃茄😁仲要有拉絲芝士🧀呢間完全做到😆😆好味指數:🍡🍡🍡🍡🍡2️⃣ 燒澳洲肉眼扒(180g) 配薯菜 ($178)都幾大塊!叫咗5成🐂🥩有少少overcook🥲但燒烤至外層焦香👅肥瘦比例啱啱好🫓肉質鮮嫩,牛味特別濃厚,食起來有嚼勁充滿牛香味🌝配上隨碟的燒汁,味道層次提升🥳特別鍾意佢嘅薯條🍟,係好粗好長🤩🤩好味指數:🍡🍡🍡🍡3️⃣ 8層和牛芝去漢堡配薯條 $

#mochicouple_hk鑽石山搵食團

❣️而家有個新推廣優惠:

———————————————
1️⃣ 皇牌鮮茄芝士焗豬扒飯😋($78)
好味指數:🍡🍡🍡🍡🍡

皇牌鮮茄芝士焗豬扒飯

2️⃣ 燒澳洲肉眼扒(180g) 配薯菜 ($178)
好味指數:🍡🍡🍡🍡

3️⃣ 8層和牛芝去漢堡配薯條 $188
(吉列茄子、白菌、洋蔥、番茄、雙層牛、芝士)
邪惡😈之選和牛漢堡超大份 🍔有好多層餡料🤓外脆內鬆軟的漢堡包🌟一邊仲搽上沙律醬;厚度十足的牛肉漢堡扒質量相當出色🫵🏻肉質鮮嫩多汁,搭配上融化的芝士🧀牛味好濃郁😚
好味指數:🍡🍡🍡🍡

8層和牛芝去漢堡配薯條

————————————————

🌟想知道更多美食🤪記得follow@mochicouple_hk啦😍🎉📸

📍 鑽石山龍蟠街3號荷里活廣場288號舖
🚇 港鐵鑽石山站C出口,步行約3分鐘
8層和牛芝去漢堡配薯條
2024-10-11 672 views
餐廳位處荷里活廣廣二樓,鄰近電梯,轉個彎就已經見到,從外圍望埋去,感覺幾清新舒服,埋去望一望個餐牌,見佢晚餐幾多選擇同幾吸引下,就咁就比佢吸引左入去坐低試下lu,我坐入去果時時間尚早,冇太多客人,點知食左唔夠半個鐘佢突然Full House,個人覺得坐得幾舒服,就算滿左人傾偈都唔覺騷擾,唔錯!牛油餐包+蘑菇湯餐包走厚實路線,方便點點個湯去入口,蘑菇湯用蘑菇打爛成湯,食得返啲碎都唔錯鹽煎比目魚伴大蝦配薯菜比目魚一向都係好味既,簡單配合薯菜,自己仲可以磨啲黑胡椒落去,配菜有瓜類,都幾多安格斯和牛漢堡配三色薯條和牛漢堡大大個,男仔都仲可以夾埋佢一啖入口,成日覺得漢堡就係要咁食先至滋味,三薯條感覺可以健康啲,滿足下自己既心都好水牛雞翼四隻脆雞翼,都幾入味,個醬又惹味香蒜雪花蟹肉手工意粉好少可餐廳會有手工意粉,因為機做同人手做一定係有分別同耗時,蟹肉不多不少岩岩好,蒜味濃郁,意粉條條不一確認係手工野好可惜我遲左黎食,發現佢原來之前2-8/10晏就有免費咖啡派,住附近都冇過到黎tim不過佢仲有個優惠見佢寫住有任飲時段,9/10-31/10 +$10 早餐任飲咖啡; +$20 有晚市任飲啤酒,不得了
牛油餐包+蘑菇湯
鹽煎比目魚伴大蝦配薯菜

安格斯和牛漢堡配三色薯條

水牛雞翼
四隻脆雞翼,都幾入味,個醬又惹味

香蒜雪花蟹肉手工意粉

不過佢仲有個優惠見佢寫住有任飲時段,9/10-31/10 +$10 早餐任飲咖啡; +$20 有晚市任飲啤酒,不得了,一班FD黎就飲大佢
2024-10-10
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
2024-10-04 741 views
鑽石山荷里活廣場入面的Wake Up,店裡應該是剛剛才換了新menu,店內環境有空間感,氣氛舒適,食物質素高!晚餐set有湯送,有檸茶或者檸水,幾抵食。是日餐湯是蘑菇湯,蘑菇濃郁香味十足。鹽煎比目魚配大蝦配薯菜魚肉嫰滑,大大塊,大蝦也很香,同個汁好夾。燒伊比利亞有骨黑毛豬鞍 配蘋果醬 配薯菜見到menu寫吃橡樹果大的黑毛豬,未見過就好奇叫左試下。肉質也不錯,烤味挺香。個蘋果醬好fresh,就咁食都好好果。我們都很喜歡兩碟的薯菜配搭,是三色薯條,薯仔芋頭蕃薯,烤得得好香,配合健康的配菜。香蒜雪花蟹肉手工意粉手工意粉囗感果然不一樣,好吃,而且蟹肉量多。整體來說,十分滿意,晚餐高cp值之選!另外發現到佢今個月有限時promotion‧2/10 - 8/10 中午免費派咖啡‧9/10-31/10 +$10 早餐時段任飲咖啡; +$20 晚市任飲啤酒

晚餐set有湯送,有檸茶或者檸水,幾抵食。

是日餐湯是蘑菇湯,蘑菇濃郁香味十足。

鹽煎比目魚配大蝦配薯菜

魚肉嫰滑,大大塊,大蝦也很香,同個汁好夾。

燒伊比利亞有骨黑毛豬鞍 配蘋果醬 配薯菜

香蒜雪花蟹肉手工意粉

手工意粉囗感果然不一樣,好吃,而且蟹肉量多。

整體來說,十分滿意,晚餐高cp值之選!

另外發現到佢今個月有限時promotion
‧2/10 - 8/10 中午免費派咖啡